Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-06, 16:01   #4021
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Któraś z Was pisała (wybaczcie nie pamiętam która) żeby nie kupować prześcieradełka na przewijak, to co na to dawać? Bo nie wyobrażam sobie, położyć Maluszka na samym przewijaku..

I ile kupujecie przescieradel do łóżeczka?
na przewijak mozna dac tetrę albo flanelę, a prześcieradełka do łóżeczka kupiłam 3, do tego dostałam od szwagierki jeszcze później 2
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 16:36   #4022
bluesky89
Zakorzenienie

Ramona, dzięki za odpowiedź

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-06, 17:41   #4023
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Sola mi tak ciezko sie zdecydowac czy kupic te dostawki czy nie.Sama nie wiem,tanie to nie jest,a ja tez nie jestem taka spacerowa,ale zas jak juz pojde to Maly mi juz teraz ucieka,a co dopiero pozniej.Mi sie tez w sumie podba ta dostawka siedzaco-stojaca.Znalazlam ja na jakiejs stronie,ale to byl ogolny opis,chce ja znalezc,zeby zobaczyc jak to sie cenowo przedstawia i wogole,ale narazi enie mialam czasu na neta.

A ponizej tak sie prezentujemy z Ada w 30 tygodni(dzisiaj) dla wiekszosci to pewnie rozpoczety 31,ale dla mnie 30 ty
i male porownanie 30 tydz z pierwszej ciazy i z obecnej.Wagowo jestem o 1.5 kg dalej niz w pierwszej ciazy.Obecnie mam juz 14.5 kg
Mam nadzieje,ze nie przebije 20 kg.
Brzuszek cudny U mnie też teraz większy niż poprzednio.

co do tej dostawki to ja narazie nie kupuję, chyba, że będzie jakaś okazja. Dopiero jak się urodzi, bo może się okazać że będzie ładnie chodzic przy wózku. A jak nie to się kupi. Dlatego teraz patrzę na gondole w których jest możliwość domontowania takiej dostawki. Ja jak będę sama w tygodniu to potrzebuję głównie dostać się na plac zabaw, bo będzie lato, a moja lubi się bawić z dziećmi. Tam może się też wybiegać do woli.

ta dostawka siedząco stojąca jest fajna tylko z tego co czytam to te stojące u takich maluchów raczej się nie sprawdzają.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

kamilla123 - Pamietam, że miałaś w porzedniej ciąży cukrzycę a teraz nie. Ograniczałaś się w tej ciąży ze słodyczami czy jadłaś normalnie przed tym badaniem cukru?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 18:35   #4024
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Któraś z Was pisała (wybaczcie nie pamiętam która) żeby nie kupować prześcieradełka na przewijak, to co na to dawać? Bo nie wyobrażam sobie, położyć Maluszka na samym przewijaku..

I ile kupujecie przescieradel do łóżeczka?
na przewijak zrobilam sobie sama 2 sztuki..wzielam pieluche flanelowa i wszylam sobie(recznie) 2 gumki na dwoch koncach i do dzis uzywam.A na poczatku warto sobie kupic takie "jednorazowe" podklady i uzywac do pierwszego siudiu itp.Ja ogolnie ich uzywalam jak wietrzylam pupe Malemu albo jak szlam gdzies na zew i trzeba bylo przewinac badz do lekarza na kozetce rozkladalam.

Zwyklych przescieradel do lozeczka tez mam dwa.

Sola ja wlasnie tez chce sie wstrzymac do porodu,ale wczesniej sobie juz cos upatrze

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 20:55   #4025
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
na przewijak zrobilam sobie sama 2 sztuki..wzielam pieluche flanelowa i wszylam sobie(recznie) 2 gumki na dwoch koncach i do dzis uzywam
świetny pomysł
dzięki
Stary 2014-04-06, 23:01   #4026
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]kamilla123 - Pamietam, że miałaś w porzedniej ciąży cukrzycę a teraz nie. Ograniczałaś się w tej ciąży ze słodyczami czy jadłaś normalnie przed tym badaniem cukru?
Jadłam normalnie, tzn. ja słodycze kocham więc codziennie coś zjem (nie żeby od razu tabliczka czekolady czy pudełko lodów, bo to nie dla mnie, ale ciasteczka, princessa czy coś do kawki to owszem) Nie robiłam "postu" przed badaniem. W ciągu tych 2 h czekania nigdzie się nie ruszałam, bo było mi strasznie niedobrze, więc cukier nie spalał się jakoś szybciej. Dla mnie to w ogóle dziwne, bo w pierwszej ciąży miałam, ale praktycznie jadłam normalnie, bo i słodycze się zdarzały, a wyniki cały czas super, nawet nie przy górnej granicy więc skąd to to nie wiem A jak twoje wyniki i dieta?
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 23:52   #4027
Prowansja88
Raczkowanie

Hej,
byliśmy w weekend u teściów gdzie przyjechała moja paczka z zamówieniem: ręczniczki, ochraniacz, rożek, kołderka, poszewki, prześcieradła, poduszka rogal itd. Jestem baardzo zadowolona!! Wszystko świetnej jakości, super uszyte, kolory kupiłam neutralne (braży i beże) i bardzo mi się podobają, do tego piekna aplikacja z misiem. Rożek miekki, 100% bawełniany, wiec będzie idealny na lato, można go prac itd.
Mam także proszek i płyn do prania dzidziuś, płyn do płukania, płyn do naczyn- także dzidziuś. (Nie planowałam go kupowac, ale teściowa wyczaiła i wzieła. Wykorzysta się, chociaż nie mam zamiaru myć dziecinnych gadzetów w specjalnym płynie- tak na przyszłosc. Ale jak już jest to jest Szare mydło w kostce dla mnie do mycia po porodzie, oraz emulcja do kąpieli bez sls, parabenów i tej całej chemii, z naturalnym olejkiem migdałowym. Dobry od 1. dn życia Nawet nie wiedziałam, ze takie coś jest z tej serii Dzidziuś, ale ona była w firmowym sklepie zaraz przy fabryce stąd super ceny i się nie mogła powstrzymać kobieta

Chciałam kupić ten płyn do higieny intymnej z korą dębu. etykieta i opis super, ale w składzie zwykły SLS, wiec wciskaja bzdury.
Dlatego zdecydowałam, ze nie kupuje nic specjalnego do higieny intymnej po porodzie. Będe miała bezzapachowe, delikatne mydełko pod prysznic, by zapachami nie draznic niemowlaka a jesli krocze będzie ciete i/lub popekane to wtedy te spacjalistyczne saszetki tantum rosa lub coś wg wskazań lekarza. Do wycierania ręcznik papierowy ręcnzik jednorazowy. Mam wrażenie ze te płyny to kit. Niczym sie nie róznią od zwyklych zeli pod prysznic, poza etykietą gdzie wielkie oh i ah, ale skład tego nie potwierdza.

Mam także 3 śliczne, nowe, 100% bawełniane koszule do karmienia. Każda z innym "systemem", bo nie mogłam się zdecydować, która najlepiej się sprawdzi, więc będe testować. Jednak rozpinana klasycnzie na srodku, druga, dwa rozpiecia na skos po bokach i trzecia taka na zakładki. Upolowane na targu po 40zł.
Musze poszukać jeszcze w jakimś lumpeksie (by nie było mi jej szkoda) koszuli takiej przed kolano, rozpinanej na całej długości, najlepiej na napki. Wydaje mi sie, ze byłaby super do samego porodu, bo jak urodze, to wtedy mozna ja rozpiac i polozyc dzieciaczka skóra do skóry. A ze na pewno się poplami, to nie bedzie szkoda wyrzucić.

Znalazłam w domu także nowiutki szlafroczek, taki ekstra milusi, niegruby, z kapturkiem. Jedyny jego mankament to fakt, ze jest rózowy- to kompletnie nie mój kolor, ale jest całkiem nowy, po złożeniu zajmuje mało miejsca, więc chyba wezme go do szpitala. To nie rewia mody, zeby sie przejmowac kolorem... A zawsze pare zł do przodu.

Na twarzy zero poprawy. Ani drgnie.. No, ale od jutra cd. rehabilitacji, więc nie przestaje wierzyć.. ten nerw musi w końcu drgnąć.. musi!

Lece spać
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 07:11   #4028
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. W nocy obudził mnie paskudny ból zęba myślałam ze się wykończę. Miałam iść od razu rano do dentysty a tu przestało
Mam nadzieję, że tylko go podrażniłam i nie zacznie wieczorem znowu złośliwie boleć

Idę się szykować do przychodni na kontrolę z tym ciśnieniem nieszczęsnym

Dziewczyny, może mi któraś polecić jakiś dobry szampon ograniczający wypadanie włosów Trochę im chyba ta anemia zaszkodziła i zaczęły się sypać a w sklepach taki wybór, że jak zwykle nie wiem co kupić
Stary 2014-04-07, 08:01   #4029
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Jadłam normalnie, tzn. ja słodycze kocham więc codziennie coś zjem (nie żeby od razu tabliczka czekolady czy pudełko lodów, bo to nie dla mnie, ale ciasteczka, princessa czy coś do kawki to owszem) Nie robiłam "postu" przed badaniem. W ciągu tych 2 h czekania nigdzie się nie ruszałam, bo było mi strasznie niedobrze, więc cukier nie spalał się jakoś szybciej. Dla mnie to w ogóle dziwne, bo w pierwszej ciąży miałam, ale praktycznie jadłam normalnie, bo i słodycze się zdarzały, a wyniki cały czas super, nawet nie przy górnej granicy więc skąd to to nie wiem A jak twoje wyniki i dieta?
Ja bylam ciekawa jak to bylo na dluzszy czas przed badaniem bo bylam ciekawa czy moze trzymalas sie tak mniej wiecej tej diety wczesniej i to zapobieglo jej rozwojowi. Ale pewnie po prostu mialas szczescie

A u mnie poki co ok. Dieta na szczescie dziala. Choc powiedziano mi ze wraz z rozwojem ciazy moze sie to zmieniac i zebym sie nie zdziwila. A przez tydzien schudlam kilogram pomimo ze mam wrazenie ze caly czas cos jem

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość

Dziewczyny, może mi któraś polecić jakiś dobry szampon ograniczający wypadanie włosów Trochę im chyba ta anemia zaszkodziła i zaczęły się sypać a w sklepach taki wybór, że jak zwykle nie wiem co kupić
Jak mi po porodzie wypadaly wlosy to uzywalam Dermeny. Nie wiem na ile ona mi pomogla na ile inne rzeczy ale wypadac przestaly. Mojej mamie i babci wczesniej pomogla. Z tym ze wlosy nie sa po niej piekne i lejace.
A mocno Ci wypadaja?

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2014-04-07 o 08:04
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 08:02   #4030
kinia8906
Raczkowanie

Chyba w końcu znaleźliśmy wózek http://allegro.pl/bebetto-solaris-b-...093060079.html kolor 9
Przypadkowo weszliśmy do smyka i sie okazało, że została ostatnia sztuka i kupimy go za 1000zł Spodobała mi się spacerówka która jest duża i wygląda na bardzo wygodną, wózek fajnie pracuje i kolor który akceptuje

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 08:12   #4031
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość

Dlatego zdecydowałam, ze nie kupuje nic specjalnego do higieny intymnej po porodzie. Będe miała bezzapachowe, delikatne mydełko pod prysznic, by zapachami nie draznic niemowlaka a jesli krocze będzie ciete i/lub popekane to wtedy te spacjalistyczne saszetki tantum rosa lub coś wg wskazań lekarza. Do wycierania ręcznik papierowy ręcnzik jednorazowy.
Prowansja ja kupiłam też do mycia BJ mydło w kostce, a do tego to w płynie, na ranę Tantum Rosa
u nas połozna w SR jeszcze coś wspominała o emulsji do higieny intymnej takiej, jakiej używamy w ciąży.

Też wzięłam pościele w beżach i brązach i też z misiem

oby w twarza się polepszyło
Stary 2014-04-07, 08:40   #4032
karolkya
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nie było mnie przez ponad tydzień więc nie nadrabiam, ale baaaaardzo prosiłabym o jakieś streszczenie.

My byliśmy oglądać wózki, no i klops... nie możemy się zdecydować... Odpadły 2 typy, bo jakoś nam nie podeszły... Bebetto i Lupo jakoś nam nie podpadowały... Zastanawiamy się teraz nad Roan Marita i Camarelo Sevilla. Oba mają bardzo fajną dużą gondolę.

Miłego dnia

PS. chyba wracają mi dolegliwości I trym.... jeszcze delikatnie ale pojawiły się mdłości....

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
P
u nas połozna w SR jeszcze coś wspominała o emulsji do higieny intymnej takiej, jakiej używamy w ciąży.
U nas też mówiła żeby nie szaleć tylko kupić taka której używamy i nas nie uczula i dobrze działa. Ogólnie stwierdziła, że jest jakiś szał na BJ. Ale właśnie, żeby nie było problemu że kupimy bo wszystkie kupują i użyjemy pierwszy raz i będzie problem.
Stary 2014-04-07, 08:42   #4033
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry.

Prowansja88 mam nadzieję że przejdzie Ci ten cały paraliż już nie długo. A nawet jeżeli to wież mi można z tym żyć. Moja siostra jest po ciężkim wypadku samochodowym, cudem przeżyła ale niestety doznała urazu nerwu wzrokowego, jednego oka nie domyka i niestety lekarze już nie dają szans na to że to się naprawi i wiesz co w ogóle prawie tego nie widać, ona potrafi o siebie zadbać zrobi ładną fryzurę, pomaluje się i nie powiedziałabyś że coś jej dolega, trzeba się na prawdę mocno przyjrzeć. Także skoro lekarze mówią że będzie dobrze u Ciebie to walcz dalej i się nie poddawaj a nawet jeżeli nie przyniesie to oczekiwanego skutku to i tak nie ma się co łamać, ważne że twoje dziecko jest zdrowe a i ty nie odniosłaś żadnych poważniejszych obrażeń, trzeba myśleć pozytywnie

No ja po ciężkim weekendzie wracam już pogodzona z mężem, mamy to do siebie że bardzo rzadko się kłócimy ale jak już to wióry lecą i wojna na całego. Ale powiem wam że atmosfera po takiej walce jest bardzo oczyszczona. Wygarniemy sobie wszystko co mamy do wygarnięcia a później się przepraszamy bo niestety żadne z nas bez winy nie jest... Ale jest już dobrze

Widzę że dalszy ciąg szału zakupów. To i ja się pochwalę. W sobotę mieliśmy atak na sklep i zakupiłam:

Laktator:

http://www.babyone.de/shop/essen_und...-8710103565727

Termometr do wody:

http://www.babyone.de/shop/wickeln-p...-4013283024997

Zestaw do pielęgnacji:

http://www.babyone.de/shop/wickeln-p...-5019937385321

Poduszkę do karmienia:

http://www.babyone.de/shop/essen_und...-4044319014590

Do tego dwa kocyki, prześcieradełko, i komplet pościeli

Ogólnie jestem bardzo zadowolona, poduszkę do karmienia zaczęłam używać od razu do spania i powiem wam że nie wiem jak ja mogłam spać bez tego
Stary 2014-04-07, 08:44   #4034
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Chyba w końcu znaleźliśmy wózek http://allegro.pl/bebetto-solaris-b-...093060079.html kolor 9
Przypadkowo weszliśmy do smyka i sie okazało, że została ostatnia sztuka i kupimy go za 1000zł Spodobała mi się spacerówka która jest duża i wygląda na bardzo wygodną, wózek fajnie pracuje i kolor który akceptuje
Bebetto bardzo mi się podobają wszystkie modele

Cytat:
Hej,
byliśmy w weekend u teściów gdzie przyjechała moja paczka z zamówieniem: ręczniczki, ochraniacz, rożek, kołderka, poszewki, prześcieradła, poduszka rogal itd. Jestem baardzo zadowolona!! Wszystko świetnej jakości, super uszyte, kolory kupiłam neutralne (braży i beże) i bardzo mi się podobają, do tego piekna aplikacja z misiem. Rożek miekki, 100% bawełniany, wiec będzie idealny na lato, można go prac itd.
Mam także proszek i płyn do prania dzidziuś, płyn do płukania, płyn do naczyn- także dzidziuś. (Nie planowałam go kupowac, ale teściowa wyczaiła i wzieła. Wykorzysta się, chociaż nie mam zamiaru myć dziecinnych gadzetów w specjalnym płynie- tak na przyszłosc. Ale jak już jest to jest Szare mydło w kostce dla mnie do mycia po porodzie, oraz emulcja do kąpieli bez sls, parabenów i tej całej chemii, z naturalnym olejkiem migdałowym. Dobry od 1. dn życia Nawet nie wiedziałam, ze takie coś jest z tej serii Dzidziuś, ale ona była w firmowym sklepie zaraz przy fabryce stąd super ceny i się nie mogła powstrzymać kobieta

Chciałam kupić ten płyn do higieny intymnej z korą dębu. etykieta i opis super, ale w składzie zwykły SLS, wiec wciskaja bzdury.
Dlatego zdecydowałam, ze nie kupuje nic specjalnego do higieny intymnej po porodzie. Będe miała bezzapachowe, delikatne mydełko pod prysznic, by zapachami nie draznic niemowlaka a jesli krocze będzie ciete i/lub popekane to wtedy te spacjalistyczne saszetki tantum rosa lub coś wg wskazań lekarza. Do wycierania ręcznik papierowy ręcnzik jednorazowy. Mam wrażenie ze te płyny to kit. Niczym sie nie róznią od zwyklych zeli pod prysznic, poza etykietą gdzie wielkie oh i ah, ale skład tego nie potwierdza.

Mam także 3 śliczne, nowe, 100% bawełniane koszule do karmienia. Każda z innym "systemem", bo nie mogłam się zdecydować, która najlepiej się sprawdzi, więc będe testować. Jednak rozpinana klasycnzie na srodku, druga, dwa rozpiecia na skos po bokach i trzecia taka na zakładki. Upolowane na targu po 40zł.
Musze poszukać jeszcze w jakimś lumpeksie (by nie było mi jej szkoda) koszuli takiej przed kolano, rozpinanej na całej długości, najlepiej na napki. Wydaje mi sie, ze byłaby super do samego porodu, bo jak urodze, to wtedy mozna ja rozpiac i polozyc dzieciaczka skóra do skóry. A ze na pewno się poplami, to nie bedzie szkoda wyrzucić.

Znalazłam w domu także nowiutki szlafroczek, taki ekstra milusi, niegruby, z kapturkiem. Jedyny jego mankament to fakt, ze jest rózowy- to kompletnie nie mój kolor, ale jest całkiem nowy, po złożeniu zajmuje mało miejsca, więc chyba wezme go do szpitala. To nie rewia mody, zeby sie przejmowac kolorem... A zawsze pare zł do przodu.

Na twarzy zero poprawy. Ani drgnie.. No, ale od jutra cd. rehabilitacji, więc nie przestaje wierzyć.. ten nerw musi w końcu drgnąć.. musi!

Lece spać
Widać po tym poście że zakupy poprawiły Ci humor
Ciesze się.

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Prowansja ja kupiłam też do mycia BJ mydło w kostce, a do tego to w płynie, na ranę Tantum Rosa

Też wzięłam pościele w beżach i brązach i też z misiem

:
Ja kupiłam sobie też BJ mydło w płynie (dużą butlę do domu i miniaturkę do szpitala). Oraz tantum rosa.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 09:15   #4035
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
My byliśmy oglądać wózki, no i klops... nie możemy się zdecydować... Odpadły 2 typy, bo jakoś nam nie podeszły... Bebetto i Lupo jakoś nam nie podpadowały... Zastanawiamy się teraz nad Roan Marita i Camarelo Sevilla. Oba mają bardzo fajną dużą gondolę.
Camarelo mnie się tez bardzo podoba
rzeczywiście gondola olbrzymia, w ogóle jak stanęłam przy tym wózku, to taki olbrzym dla mnie, ja za niska jestem do niego
w porównaniu z moim to kolos
moja przyjaciółka taki kupuje, bo szuka z duża gondolą właśnie

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Gratulacje udanego zakupu i kolorek super
Stary 2014-04-07, 09:22   #4036
NecroKitty
Wtajemniczenie

Wróciłam od lekarz, ciśnienie w porządku. Przestrzegła mnie tylko, że jakaś paskudna grypa panuje. Od tygodnia mają nalot zagrypionych i trzeba uważać, bo ciąża to nie najlepszy moment na takie choróbsko

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jak mi po porodzie wypadaly wlosy to uzywalam Dermeny. Nie wiem na ile ona mi pomogla na ile inne rzeczy ale wypadac przestaly. Mojej mamie i babci wczesniej pomogla. Z tym ze wlosy nie sa po niej piekne i lejace.
A mocno Ci wypadaja?
Jakoś strasznie mocno nie ale więcej niż wcześniej i wolę nie dopuścić do katastrofy. W ciąży za dużego pola do popisu nie mam. Mama mi doradziła olejek rycynowy do wmasowywania w skórę głowy. Zainwestuje jeszcze w jakiś szampon, mam nadzieję, że pomogą
Przejdę się później do apteki i zapytam o niego.

Cytat:
W Smyku w ogóle jakieś promocje teraz na wózki były. Tego konkretnego nie wiedziałam, mimo że u nas duży wybór wózków jest jak na Smyka.

Cytat:

Przy okazji oględzin materaca widziałam ten wózek Camarelo ale model Carera i szczere mówić jest całkiem całkiem. Czytałam wcześniej opinie, że zdarzają się modele z jakimiś niedoróbkami ale to chyba pojedyncze przypadki bo z ogólnych oględzin jest godny zainteresowania.

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-04-07 o 09:30
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 09:37   #4037
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witam się po weekendzie

Muszę was jakoś nadrobić ostatnio coś mi sił brakuje. Weekend tak szybko zleciał że nie mogę uwierzyć że to już poniedziałek.
No i zaczęłam walkę z praniem ciuszków

Okazało się że koleżanka z naszej paczki też jest w ciąży Milenka będzie miała kolegę albo koleżankę. Będą z jednego rocznika tyle że u niej dopiero maleństwo pojawi się w listopadzie. Teraz się śmiejemy że będą razem do szkoły i do jednej klasy chodzić i moja mała alfabet w dzienniku zacznie a jej dziecię zakończy

Dziewczynki jaki wy magnez bierzecie ? Bo ostatnio w nocy łapią mnie takie skurcze że zwariować idzie. Dziś jak mnie w nodze chwyciło to myślałam że nie puści. Nie mogłam sobie z tym skurczem poradzić Do tej pory cała łydka mnie boli.

Do tego zaczęły mi się problemy z oddychaniem Musieliśmy wczoraj podjechać do ciotki małża i w czasie 40 min jazdy autem jakoś 4 razy mnie tak chwyciło. Dobrze że nie jadę na wesele małża kuzynki po świętach bo już teraz wiem że w czasie 3 godzinnej podróży to bym się wykończyła

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 09:42   #4038
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Widzę, że zakupy pełną parą Gratuluję zakupu wózków i powodzenia dla tych, które się jeszcze nie zdecydowały

Prowansja, jak długo ma trwać Twoja rehabilitacja? Mam nadzieje, że szybko przyniesie oczekiwany skutek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-07, 09:42   #4039
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Dziewczynki jaki wy magnez bierzecie ? Bo ostatnio w nocy łapią mnie takie skurcze że zwariować idzie. Dziś jak mnie w nodze chwyciło to myślałam że nie puści. Nie mogłam sobie z tym skurczem poradzić Do tej pory cała łydka mnie boli.

Do tego zaczęły mi się problemy z oddychaniem Musieliśmy wczoraj podjechać do ciotki małża i w czasie 40 min jazdy autem jakoś 4 razy mnie tak chwyciło. Dobrze że nie jadę na wesele małża kuzynki po świętach bo już teraz wiem że w czasie 3 godzinnej podróży to bym się wykończyła
Ja mam Magne B6, ważne żeby to był lek a nie suplement diety.

Co do problemów z oddychaniem to niestety też mam. Lekarz twierdzi, że to macica uciska przeponę i takie problemy mogą się pojawić od początku III trym. Jak mnie na dłuzej chwyta to smaruje Amolem i puki co przynosi ulgę.
Stary 2014-04-07, 09:47   #4040
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dziewczyny macie te skurcze przepowiadające? One są bolesne? Ostatnio łapią mnie takie bóle w dole brzucha boję się że to może być skracanie szyjki ale może są to tylko te skurcze. Jak jest u was?
Stary 2014-04-07, 09:59   #4041
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Okazało się że koleżanka z naszej paczki też jest w ciąży Milenka będzie miała kolegę albo koleżankę. Będą z jednego rocznika tyle że u niej dopiero maleństwo pojawi się w listopadzie. Teraz się śmiejemy że będą razem do szkoły i do jednej klasy chodzić i moja mała alfabet w dzienniku zacznie a jej dziecię zakończy

ja soie też uświadomiłam ostatnio, ze z sąsiadką będziemy się widywać na wywiadówkach, bo ona urodziła w styczniu, a ja jej nie znam, na częśc nie jestem, a przez płot sąsiadujemy

ja biorę Aspargin, ale ktos mi ostatnio zakomunikował, ze potas nie jest wskazany w ciąży i teraz nie wiem
odstawiłam kawę kofeinową i nie odczuwam żadnych skurczów, wczesniej miewałam, a ograniczyłam też dziennie do 1 tabletki
Stary 2014-04-07, 10:00   #4042
poziomkka
Zadomowienie

Witam się po weekendzie Nareszcie poniedziałek, czekam na paczki, które zamówiłam w czwartek wieczorem. Nie cierpię zamawiać przed weekendem, bo zawsze trzeba tyle czekać Przyjdzie mi przesyłka od r_p77, krem na rozstępy i olejek migdałowy do masażu krocza
Wczoraj udało mi się kupić na allegro używaną sukienkę z Happymum, modlę się teraz, żeby była na mnie dobra . Tydzień po świętach mamy wesele, nareszcie jakaś impreza Oto sukienkeczka : http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-h...125776617.html
Cytat:
Ja mam sprawdzony sposób - Nafta kosmetyczna
Wcierasz w skórę głowy ok. 20 min przed myciem i taką kurację robisz sobie co 2 mycie i stopniowo zmniejszasz częstotliwość do co 3, 4 mycia.
Prowansja ale się obkupiłaś

Cytat:
Woow, ale okazja!! Super No i kolor fajniutki

Cytat:

U nas też mówiła żeby nie szaleć tylko kupić taka której używamy i nas nie uczula i dobrze działa. Ogólnie stwierdziła, że jest jakiś szał na BJ. Ale właśnie, żeby nie było problemu że kupimy bo wszystkie kupują i użyjemy pierwszy raz i będzie problem.
Ja używam już od ponad roku Pliva Fem i jestem bardzo zadowolona. Koleżanka ginekolożka poleciła mi ten płyn do higieny intymnej po zabiegu łyżeczkowania. Jeśli chodzi o serię BJ to czasami używałam go przed ciążą, bo uczulały mnie niektóre żele zapachowe, albo płyny do płukania. Teraz wolę jak mi coś ładnie pachnie Wątpię jednak, że ktoś, kto nie używał wcześniej BJ będzie miał problem, bo kosmetyki z tej serii raczej pomagają niż szkodzą Miałam wysypkę na brzuchu i plecach od jakiegoś żelu do mycia. Zmieniłam na BJ i po problemie
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:06   #4043
karolkya
Wtajemniczenie

beat@ ja biorę Magnezin

Czy któraś ma jakiś sprawdzony krem do cery problematyczniej : jednocześnie tłustej i suchej z tendencją do błyszczenia i suchymi plackami łuszczącymi się i zaskórnikami i trądzikiem??
Chyba nikt nie wymyślił jeszcze czegoś takiego

Poziomka bardzo ładna sukienka

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-04-07 o 10:08
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:07   #4044
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Ja mam Magne B6, ważne żeby to był lek a nie suplement diety.

Co do problemów z oddychaniem to niestety też mam. Lekarz twierdzi, że to macica uciska przeponę i takie problemy mogą się pojawić od początku III trym. Jak mnie na dłuzej chwyta to smaruje Amolem i puki co przynosi ulgę.
Muszę koniecznie podejść dziś do apteki. Dobrze że tu gdzie ostatnio chodzę babki są takie że nie wciskają nic tylko dają to o co się poprosi. To powiem żeby mi dały magnez ale lek. Dzięki

No niestety właśnie tak to będzie z tym oddychaniem. Tylko że to takie męczące jest. Przynajmniej dla mnie. Zaraz mi się mega gorąco robi i mam wrażenie jak by mnie w jakiejś puszcze zamknęli. Od razu muszę okna na szeroko otwierać bo mi powietrza brakuje.
Już nawet bluzkę zmieniłam na taką bez rękawów i teraz noszę na ramiączkach bo inaczej to mi strasznie gorąco. Teraz okna pootwierane, na dworze za ciepło nie jest a ja się czuję jak by ze 30 stopni za oknem było

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie te skurcze przepowiadające? One są bolesne? Ostatnio łapią mnie takie bóle w dole brzucha boję się że to może być skracanie szyjki ale może są to tylko te skurcze. Jak jest u was?
Zapytałam ostatnio położnej o to. Bo póki co chyba nic się nie dzieje. Powiedziała że w sumie to powinny zacząć się pojawiać. Zapytałam czy poczuję taki skurcz Powiedziała że powinnam na pewno poczuć. No więc czekam sobie grzecznie. Na chwilę obecną cisza, nic się nie dzieje

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:08   #4045
sylvuniaa84
Zadomowienie

Anteria ja mam od czasu do czasu takie spięcie macicy... robi sie twarde na chwile i puszcza,podobno to te skurcze...

Byliśmy w sobote na grilu,była tez jedna dziewczyna w ciąży... dalej odemnie o 4 tyg..
Od 20 tyg lekarze jej mowili że dziewczynka,a w 33 tyg okazało sie że chłop jak drąg
Wszystko przygotowane na dziewczynkę..teraz zastanawiam sie czy jest sens kupować różowe ciuszki jak takie pomyłki sa jeszcze w tych czasach....

Nie cytuje dziewczyny bo troche tego jest a ja czasu nie mam do 13 musze wyrobić się ze sprzataniem i z obiadkiem,a dla mnie to wyczyn he he ..
A jestem sama,córa w szkole,Tż na giełdzie no a pies mi nie pomoże

Słoneczko u nas świeci więc trzeba to jakoś wykorzystac
Stary 2014-04-07, 10:10   #4046
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:

Dzisiaj jak wstałam to też mnie złapał skurcz łydki Ale nie tak straszny jak u Ciebie. Magnezu nie biorę wcale, jakoś nie chce się faszerować niczym, jak nie ma takiej potrzeby, ale jak problem będzie się powtarzał to zapytam gina na wizycie co robić. Z oddychaniem też mam problem czasami, ciężko mi złapać oddech, ale to wszystko przez powiększającą się macicę
Cytat:
Ja nie umiem rozpoznać tych skurczy i też się czasem nad tym zastanawiam, czy to mała się tak wierci, czy to jakiś skurcz
Stary 2014-04-07, 10:10   #4047
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
beat@ ja biorę Magnezin

Czy któraś ma jakiś sprawdzony krem do cery problematyczniej : jednocześnie tłustej i suchej z tendencją do błyszczenia i suchymi plackami łuszczącymi się i zaskórnikami i trądzikiem??

Ja używam kremu z Avonu i jestem zadowolona. A mam podobne problemy:

http://www.avon.sklep.pl/towar/2494/...en-spf-15.html

Kupiłam na dzień i na noc i piankę jeszcze
Stary 2014-04-07, 10:15   #4048
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Też mam upatrzony ten obrazek
Jeśli chodzi o kaftaniki to ja też za nimi nie przepadam (wizualnie, bo praktycznie nie miałam jak sprawdzić), ale psiapsióła mi radziła w pierwszych tygodniach zakładać kaftaniki i do tego półpajace, czy jak to się tam zwie, takie śpiochy na szelkach, bo ponoć o wiele wygodniej się je zakłada niż body

Ja też wczoraj zrobiłam sobie listę i dobrze, że ją zrobiłam, bo myślałam, że ubranek mam już dużo, a okazuje się, że wiele mi jeszcze brakuje ;/
I jak Ci wszystkiego wyszło ilościowo? Co jeszcze będziesz dokupować?
Mi też kaftaniki szczególnie nie zachwycają ale są najlepsze zanim pępek nie odpadnie
Cytat:
Dzień dobry. Dopadła mnie wczoraj alergia, a dzisiaj to już chodzę zasmarkana i załzawiona i nic nie mogę na to wziąć coś czuje, że to będzie ciężka wiosna.

O tym uczulaniu nic nie słyszałam
Mam nadzieję, że do czerwca uda mi się coś kupić, bo mam większy problem niż z wózkiem
Mnie powieki zaczęły piec co teraz kwitnie? lipa i topola chyba buuuu
O kokosie mówił mi tatuś bliźniaków że jeden z maluchów po wstaniu z łóżeczka miał ciągle zaogniony policzek na którym spał i wczoraj w smyku babeczka tez nam mówiła ze jeśli jedno z rodziców jest alergikiem to ona nie polecałaby ani gryki ani kokosa
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Siostra znów pojechała napad na ciucholad robić i tylko mmsy mi podsyła z tym co dla synka mi wynajduje. Jak wróci to pokaże Wam co kupiła a ja się ciesze jak głupia i tylko żałuje że nie pojechałam z nią.
Jak brzuszek już nie boli?
Fajną masz siostrę że Ci tak perełki wyszukuje
Cytat:
A ja się witam po okropnej nocy, trochę na własne życzenie a trochę przez Tż-ta w sumie nieprzespanej... Ale nawet nie chce mi się o tym gadać, może nic takiego się nie stało ale trochę się zawiodłam... Ja rozumiem i nie mam nic przeciwko wyjściu na miasto z bratem, ale na całą noc, bez dokumentów i nie odbierając telefonu, gdybym nie była w ciąży nic by się nie działo, ale co by było gdyby stało się coś nie tak, na szczęśćcie mam nadzieję nic się z Radusiem nie stało.

A ja się czuję okropnie, bałam się że nic dzisiaj nie zjem ale jednak przyjęłam samą bułkę, od wczoraj męczy mnie biegunka cały wczorajszy dzień i całą noc non stop latałam do kibelka, w nocy dodatkowo wymiotowałam i obecnie nadrabiam płyny, czuję się okropnie, do tego plecy mnie tak bolą że już sama nie wiem co mam z sobą zrobić, dziecko też odczuwało wczoraj mój nastrój i chyba był podenerwowany, bo strasznie szalał. Ja nie wiem że Ci faceci nie rozumieją że nie wolno nas denerwować.

No i na pocieszenie z rana witam się w 30 tygodniu Mam nadzieję że mi się poprawi bo planuję dzisiaj zakupy dla małego zrobić. Myślałam że zrobię to razem z mężem ale podejrzewam że chyba będę musiała sama bo on na pewno zechce odespać nieprzespaną noc, a mi już nie zależy na jego obecności, będzie chciał to pojedzie ze mną, nie to nie, ja sobie poradzę, czekam tylko na auto
Współczuję przejść łazienkowych i kłótni z Tżem ale doczytałam że już wszystko jest ok wiec super i zakupy świetne
Cytat:
Hej
My mieliśmy ciężkie dwa dni, bo dopadła nas grypa zoladkowa dziś już jest o niebo lepiej, także bierzemy się z mężulkiem za porządki
Przepraszam, że nie nadrabiam, ale przez te dwa dni nawet nie miałam za bardzo siły, a dziś brak czasu.. wybaczcie
współczuje pamiętaj o wodzie
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem zostałam poproszona o bycie chrzestną
Super, choć nie wiem jak sobie poradzę, bo uroczystość wypada na początku maja mam nadzieję, że nie popsuję planów uroczystości wcześniejszym porodem
Aha zapomniałam, że zamówiłam podłogę do naszego domu a do tego od 15 do 20 robię za nianię zajmuję się dwójką dzieciaków: niespełna 3-latkiem i roczniakiem
Mam nadzieję, że starczy mi energii
Gratulacje w końcu ktoś ko nie wierzy w przesądy
Nie biegaj za dużo za tymi szkrabami
Cytat:
Hej,

Paczka lepsza niż ta od Mikołaja
U mnie tez mówili na sr żeby używać tego samego mydła co do tej pory ja mam z Ziaji dla kobiet w ciąży i chyba innego nie kupię.
Ciesze się ze humor lepszy i trzymam kciuki za całkowite ustąpienie paraliżu
Cytat:
super że znalazłaś taki który w całości Wam odpowiada i się podoba
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:16   #4049
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:

Poziomka bardzo ładna sukienka
Dzięki
Na pewno nie używaj kremów matujących ani takich do cery tłustej i mieszanej Spróbuj serii Ziaja Ulga. To są kremy na dzień i na noc do cery wrażliwej. Na pewno nie wysuszaj, bardziej postaw na nawilżenie
A na trądzik maść cynkowa punktowo (w ciąży bezpieczna)
Stary 2014-04-07, 10:23   #4050
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam cały czas. Biorę teraz nospe x2 i jest lepiej trochę...

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Byliśmy w sobote na grilu,była tez jedna dziewczyna w ciąży... dalej odemnie o 4 tyg..
Od 20 tyg lekarze jej mowili że dziewczynka,a w 33 tyg okazało sie że chłop jak drąg
Wszystko przygotowane na dziewczynkę..teraz zastanawiam sie czy jest sens kupować różowe ciuszki jak takie pomyłki sa jeszcze w tych czasach....
:
U mnie dwóch lekarzy potwierdziło chłopca wiec chyba pomyłka nie możliwa

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości