|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wykrakałam.. Też się obawiałam że będzie spadać i przeszkadzać dziecku. Ale jedna z wizażanek rozwijała moje wątpliwości Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-04-08 o 09:04 |
||
|
|
|
#4113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatecznie materac kupuje w sklepie na miejscu i szukam jakiegoś z fajną pościelą w necie. Cytat:
|
||
|
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Trochę mnie nie było, ale doczytałam wszystko i widzę, że same dobre wiadomości na wątku, także bardzo się Cieszę .Widzę, że zakupy i wyprawki pełną parą, u nas też . Mąż zadecydował, że trzeba wydać kasę, skoro jest, żeby nie wydać na coś innego . Takim oto sposobem w weekend staliśmy się posiadaczami:1. wózek: http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-...091b9e36807b7- to długa historia dlaczego ten, bo miał być camarelo, ale jednak po prawie godzinnych testach (z kartką w ręku z wypisanymi z netu minusami każdego) camarelo sevilla, bebetto nico plus i baby design lupo comfort wybór padł na ten ostatni , już stoi w piwnicy ![]() 2. fotelik samochodowy z bazą isofix: http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ung-profi-plus 3. sporo małych rzeczy: szczotka do włosów z grzebykiem chicco, gruszka do nosa canpol, nożyczki canpol babies (ten zestaw), 2x butelki 120ml szklane dr brown, proszek do prania BJ, 3szt. pieluchy flanelowe kolorowe, smoczek ortodontyczny avent 4. ubranka: kaftanik i śpioszki rozmiar 56, sukieneczka w TK Maxx rozmiar 62 Któregoś wieczora chcemy podjechać do ikei (bo w weekend się nie da, za dużo ludzi) po łóżeczko, materac itp. no i po resztę małych rzeczy. Nie taka ta wyprawka straszna, jak ją malują , da się to załatwić szybko .
Edytowane przez Rybka12321 Czas edycji: 2014-04-08 o 09:41 |
|
|
|
#4115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuje bólu, nawet nie chce wiedzieć co przeżywasz. Mnie jak chwile kręgosłup boli to mam łzy w oczach.Cytat:
![]() za wyprawkę. To grubsze zakupy macie prawie już za sobą. Ja chyba za chwilę pójdę spać. Oczy mnie strasznie pieką i głowa sama leci tylko szkoda mi tej pogody bo jest aż za ciepło. Po południu koleżanki mają wpaść na kawę, pasuje mi mieszkanie ogarnąć a sił brak. Cały czas w głowie siedzą mi te wyniki tej nieszczęsnej glukozy I w końcu kliknełam do końca moje zamówienie pieluch wielorazowych. Lepiej żeby mąż nie wiedział ile one kosztują choć brałam z tych tańszych. Ale sam powiedział że dziecko na papersach nie będzie się wychowywało tylko na tetrowych.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-08 o 09:57 |
||
|
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupyA dlaczego Lupo a nie Sevilla?? Bo my się własnie zastanawiamy i ja już nic nie wiem Ponoć w Lbn jest w ogóle klub miłośników Lupo... Kurcze to tak jak z samochodem chcesz mieć tani i dobry to musisz kupić 2 samochody każdy ma swoje zalety i wady a ja nie wiem co jest dla mnie ważniejsze... Ratunku!!!!
|
|
|
|
|
#4117 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
.Dlaczego Lupo comfort a nie sevilla? Szczerze to składanie i rozkładanie sevilli to dla mnie koszmarek , no i my mamy mały samochód, a sevilla po złożeniu zajmuje duuuuuużo więcej miejsca niż lupo comfort. Ten nasz składa się po prostu sekundę i pasuje do naszego bagażnika jak ulał . To było dla nas dość ważne kryterium Ale to jak mówię, każdemu co innego pasuje. My znaleźliśmy 3 wózki, które nam się podobały, wypisaliśmy na kartce minusy każdego (z opinii internetowych) i testowaliśmy pod każdym kątem. Edytowane przez Rybka12321 Czas edycji: 2014-04-08 o 10:06 |
||
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje problemy żołądkowe osiągnęły stadium krytyczne
Przeżyć to do czerwca i potem to mogę już nic nie jeść ![]() Rybka12321 gratuluje zakupów my wszystko na raty kupujemy i szczerze mówiąc nawet nie odczuwam, że już praktycznie mam całą wyprawkę. Tylko brak miejsca w domu mi to uświadamia
|
|
|
|
#4119 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Rybko
Chyba pójdę za Twoim przykładem i tez zrobię sobie taka listę... |
|
|
|
#4120 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
śliczna pościel Cytat:
![]() Dla mnie to jest takie delikatne pukanie w równiutkim odstępie czasowym ale koleżanka ostatnio jak się ja zapytałam czy jej córeczka też tak często ma czkawkę to mi odpowiedziała że co najmniej raz dzienni czuje coś takiego ale myślała że to serce małej tak wyraźnie bije ![]() Cytat:
Cytat:
śmiesznie macie na sr ja też żałowałam ze tak mało mieliśmy spotkań...Cytat:
Chyba nie ma dnia żebyś czegoś w sh nie upolowała ![]() Cytat:
A co Ci ta wizażanka napisała jeśli mogę spytać? Ja się teraz zaczęłam zastanawiać czy może by zamiast kupować to wypożyczyć i zobaczyć czy faktycznie będę go potrzebowała? Cytat:
![]() Właśnie powiedzcie mi czy te zestawy się czymś różnią? http://www.aptekagemini.pl/canpol-no...pilniczek.html i http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...zki-cazki.html |
|||||||||
|
|
|
#4121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciasto: - Biszkopt czekoladowy - pianka z bitej śmietany - mus truskawkowy zobaczę jak ze składnikami bo nie mam jako takiego przepisu więc spiszę jak zrobię Wiem że na mus będę używała zmiksowane truskawki z cukrem do tego dodam galaretki truskawkowe zrobione w minimalnej ilości wody.Bita śmietana to z 500 ml 30% do tego śmietanfix i galaretka cytrynowa rozpuszczona w szklance wody. Zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#4122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aldrin czy to Ty pisałaś, że Twój mąż powiedział, że dziecko samo wybierze sobie wózek? To powiem Ci, że nie tylko Twój mąż ma takie pomysły . Aż do nich zagadaliśmy, a Pani mi powiedziała, że oni mieli taki mętlik w głowie od wyboru tych wózków, nie wiedzieli, na który się zdecydować, to postanowili, że wezmą ten, w którym dziecko się uspokoi. Ale mówi, że obawiała się trochę, że dziecko będzie spokojne w każdym (też mieli 3 typy i tylko do nich wkładali) . Dość zabawna to była sytuacja, taka... niecodzienna .
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aldrin tak jak mniej wiecej Dziewczyny Ci napisaly,tak to wyglada.U mnie bylo smiesznie,bo ja zaczelam ja czuc jakos w okolicach 17 tyg,gdzie sie spodziewalam ruchow a tu czkawka,odrazu wiedzialam,ze to nie ruchy bo byly zbyt rytmiczne.W jednakowych odstepach i takie smieszne pulsacyjne. Takze jak przydarzy Ci sie kilkakrotnie,to na pewno bedziesz wiedziala,ze to to ![]() Wczoraj pisalam jak reagowac w trakcie skurczu,a dzis mnie sama zlapal skurcz zycia!Makabra w lydce,ale dodatkowo tak mi paralizowalo stope,ze az ja wykrecalo,taki potworny bol ze chyba moge powiedziec,ze w trakcie porodu tak mnie nie bolalo.Walczylismy z mezem z 15 min,ja jeczalam a w miedzy czasie jeszcze tulilam Synka, bo plakal z przerazenia u mnie na brzuchu.Poprostu Ja zawsze podnosze noge do gory i prostuje,a stope maz wciska mi do kolana i zawsze pomagalo,a dzis d..a blada.Wiem,ze niby pomaga staniecie na palcach,probowalam ale jak tylko wstalam na noge,to jeszcze szybciej poleglam z bolu na wyrko.ehhhhhh
|
|
#4124 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
widziałam Wasze zakupy, są super i ubranka i pościel, i wózek, i fotelik muszę się zmobilizować, spisać co mi trzeba, jechać i kupić lub zamówić... bazile dzięki za pdfy, na pewno się przydadzą karolkya ciasto na pewno wyjdzie super bo brzmi pysznie ![]() A dziś po raz pierwszy czułam czkawkę małego, może była wcześniej, a teraz po prostu zwróciłam na to większą uwagę w każdym razie była na pewno
|
|
|
|
#4125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie szkoda wam tego, że już leci gwarancja ?Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja Majeczka przekręciła się już główką w dół ![]() Czytam was w miarę na bieżąco i podziwiam wasze wyprawki ![]() U nas coś ostatnio w tym temacie zastój...nie mamy jeszcze łóżeczka, ciuszki nie są poprane...torba nie spakowana i na razie pakować nie będę...dopiero ok 35 tc nie mam żadnych przyczyn aby już pakować kosmetyków dla małej też jeszcze nie mam a wózek kupimy dopiero w maju bo szkoda mi aby już gwarancja leciała.Od przed wczoraj puchną mi nogi :/ zwykle na wieczór. Maja już mniej kopie a więcej się przeciąga i to tyle co u nas
|
||||
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Całkiem ładna pogoda dzisiaj za oknem Wizyta położnej dziś już za mną. Okna pomyte, firanki wyprane i pozawieszane (wieszała teściowa ) no i teraz chwila relaksu Milenka szaleje od wczorajszego wieczora Nie wiem po kim ta moja córa ma takiego powera, bo czasami jak zasadzi kopa to nie dowierzam i zastanawiam się jakim sposobem ona taki zamach bierze tymi nóżkami.Wieczorkiem jeszcze podeszliśmy z mężem do biedronki i mała ułożona główką w dół odbijała się jak ping pong od mojego pęcherza |
|
|
|
#4127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, my na przyszły rok i tak planujemy na wiosnę/lato zakup nowej spacerówki (mniejszej, lżejszej, itp.), ten wózek traktujemy mocno przejściowo, a gwarancja jest na12 m-cy więc spoko . Chociaż wstawiliśmy karton do piwnicy, to chyba trzeba jednak będzie przynieść do domu i przynajmniej sprawdzić, czy są wszystkie elementy i czy nie jest zepsuty Zdążysz z wyprawką na spokojnie Współczuję puchnięć. |
|
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
zubi89 ja mam ogromna nadzieję, że mały też już się przekręcił... W piątek już się dowiem, nie mogę się doczekać już wizyty
bo tym razem mam mnóstwo obaw czy wszystko jest w porządku...Na puchnięcia chyba tylko odpoczynek pomoże i trzymanie nóg w górze... Dobrze, że ta nasza ciąża skończy się przed największymi upałami, nie wyobrażam sobie jak się kobiety męczą w upałach... Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-04-08 o 12:58 |
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszłam z zakupów i jestem padnięta. Nie wiem jak ja zniosę te upały, a będzie jeszcze gorzej. Chyba będę całe dnie w wannie z chłodną wodę siedzieć
Na ulicach same mamusie z wózkami a ja z tym brzuchem jak sapiący nosorożec teraz się cieszę, że będę wczesnym latem rodzić i też sobie takie spacerki z wózkiem będę robić ![]() Tż sobie wczoraj zażyczył sałatkę z tortellini, to idę robić ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pozostałym również serdecznie dziękuje za odpowiedzi ![]() Cytat:
![]() no i brawa za taki plan Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to córka widzę daję podobny popis jak mój, zawsze ruchliwy ale od wczoraj przechodzi sam siebie a boli coraz mocniej
|
|||||||
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
Byłam wczoraj u mojej ginki z tym twardniejacym brzuchem ... szyjka ok, nie skraca się, wszystko zamknięte ... dostałam luteine, nospe, magnez i mam duuużo odpoczywać i najlepiej to w ogóle się nie denerwować ... stwierdziła, ze ten pogrzeb babci to było dla mnie za duże przeżycie ![]() Umówioną wizytę mam dopiero za tydzień i jak do tej pory się brzuch nie uspokoi to do szpitala ![]() Przepraszam, ze pytam, ale nie mogę nigdzie znaleźć ... macie gdzieś zapisaną listę wyprawkową z apteki? |
|
|
|
#4133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie mogłam się zdecydować to sobie pomyślałam: "Ech... gdybyś sama mogła sobie wybrać..."
|
|
#4135 | ||||
|
Konto usunięte
|
Chyba w końcu już niedługo zacznie się u mnie coś dziać w kwestii remontowej i wyprawkowej
A sam z bratem i kolegą zajmie się wynoszeniem mebli z pokoju i zacznie stawiać ścianki. W czwartek, 1go dołączy mój tata i wtedy mogę już być spokojna, wszystko pójdzie szybciej i sprawniej A ja będę leżeć, odpoczywać i siedzieć na forum u mamy Dzisiaj za to zamierzam przejrzeć ubranka, powyciągam wszystko co ładniejsze w rozmiarach 56, 62 i 68, a oprócz tego jakieś gacie Adasiowi, bo nie ma już w czym chodzić Jutro wszystko upiorę, w czwartek lub piątek poprasuje, a potem do wora i do siostry, żeby czekało i się nie kurzyło. Chcę być przygotowana, a nie wiem kiedy ten remont tak na prawdę się skończy, a nie chcę się potem obudzić z ręką w nocniku i nie mieć co na dziecko po urodzeniu założyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odstęp czasu między badaniami to 4 dni....Cytat:
za wyprawkęCytat:
|
||||
|
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam zapytać... Widze, że dużo z was zamawia z apteki gemini. Faktycznie się to opłaca doliczając przesyłkę?
|
#4137 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak sobie radzić z czkawka u takiego malucha?Cytat:
mnie tak straszyli przedwczesnym porodem że sama zaczęłam wierzyć że to już teraz zaraz a jak dziś spojrzałam na ovu i zobaczyłam że jeszcze 65 dni to stwierdziłam że przecież to jeszcze tyyyyyle czasuCytat:
Też się zastanawiam skąd te szkraby maja tyle siły żeby tak nas kopać ![]() Cytat:
![]() Myślę że ten monitor jest tylko dla mojego spokoju ale czy faktycznie mi go zapewni to już nie jestem przekonana Cytat:
Ja dziś po raz pierwszy zasapałam się wchodząc po schodach Też coś mi się właśnie kojarzy że złote lepsze ale dlaczego to już nie mam pojęcia ![]() Cytat:
szkoda że luteina nie działa na nerwy ale oby na twardnienia pomogła |
|||||||
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci że jest mega czasochłonne, bo upiec biszkopt poczekać aż wystygnie, zrobić galaretkę poczekać aż wystygnie ubić śmietanę dodać galaretkę i poczekać... na koniec mus i tez czekać.... już mam dość ale jestem na ostatnim etapie więc dokończę
|
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po dłuższej nieobecności
Dopadła mnie grypa, delikatnie pisząc nie zafajna sytuacja rodzinna i w ogóle wszystko na raz, bo jak się wszystko piep...... to właśnie wszystko na raz ![]() ![]() U nas w porządku. W czwartek miałam wizytę z ost. usg genetyczne. Młoda w 27tc+5d miała 1267,71g. Więc niezły klocunio Wg prognozy pana dr przewidywana waga końcowa 4kg Czyli podobnie jak synek (3730g) Ginowi nie podoba się za bardzo szyjka, ale dostałam zielone światło na wyjazd w góry![]() Dopadła mnie załamka, bo z młodym całą ciążę miałam +12kg a teraz idę na rekord ![]() W załączniku wstawiam Wam sweet focie mojej lalki lalka2.jpg Przepraszam, ale nadrabiania miałam sporo i tak tylko przeleciałam. za wszystkie brzuszki, wizyty, nowe tc, zakupy. Cieszę się, że wszystkie jesteście już w domukarolkya i Ania0104 przykro mi, wyrazy współczucia ![]() Prowansja88 i bazile współczuję przeżyć i trzymam za rehabilitacjęBerenika_26 cieszę się, że u Ciebie i koleżanki wszystko ok ![]() Kakusia zdrówka kamilla123 ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

ostatecznie materac kupuje w sklepie na miejscu i szukam jakiegoś z fajną pościelą w necie.
.
współczuje bólu, nawet nie chce wiedzieć co przeżywasz. Mnie jak chwile kręgosłup boli to mam łzy w oczach.
13.07.2013 

Przeżyć to do czerwca i potem to mogę już nic nie jeść 

za wizyty dzisiejsze
Odstęp czasu między badaniami to 4 dni....