Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 22:52   #3631
megusia87
Zadomowienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Co do spania na brzuchu...moja czasami obraca się na brzuch i wtedy na śpiocha raczkuje do przodu aż dojdzie głową do szczebelków i nie da się dalej i wtedy odlatuje

Karolina - sorki...ale też się uśmiałam

U nas z tym raczkowaniem na śpiocha to samo... Walnie kilka razy głową o ramę łóżka ale śpi. Chyba bedzie spał w kasku jak tak dalej pójdzie

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-04-07, 22:58   #3632
maluska88
Raczkowanie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Magiusa próbowałam z wodą, a raczej mąż ale podobno nie pomoglo, nie wiem bo spalam jak zabita i pamiętam jak przez mgłę: ) jak dla mnie to on też nie je wcale mało, kiedyś wystarczało mu to spokojnie na całą noc.

Maluska a kaszę podajesz mu lyzeczka czy z butli? Bo ja Antkowi zawsze daje kaszę lyzeczka, ale gdy już jestem marudny wieczorem to nie chce współpracować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w butli do mleka wsypuje i tak sobie pije.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Az tak zle to nie nie raz wogole sie nie zsuwa a tak moze ze 2 razy na dlugim spacerze ale ja widze ze moj to specjalnie tez robi a napewno nie jest to dla mnie takie uciazliwe..
O to P. Juz zrezygnowal z raczka?
A Misio z niego wzial dzisij przyklad i kilka razy po 4-5 krokow raczkowal juuuuchhuuu

sliczna Naciaa

helo super ze u Was dobrze ze ladnie spi

moj tez jeszze raz budzi sie raz jest to 2 a innym razem o 5 rano zje i do 7 pospi ale zjada cala butle wiec chyba glodny..

Super ze lepiej , to jutro spadajcie z tamtad

Uwaga chwale sie jak by ktoras wyzej nie doczytala Misio dzisij kilka razy poraczkowal

Kupilam Misiowi adidaski Nike na allegro od babki nowe nie zdazyla ubrac synkowi bo zle rozmiar kupila hii

Za tydzien wyruszamy wiec Krakoww szykuj sie heh
HAPPY TYDZIEN I BANKA W KRAKOWIE Pamietaj hehe

A schudlam 7 kg

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
7kg!!!!!!Gratulacje ja dwa mc na diecie i mam -3kg jestem daremna albo ta dieta nie działa
Stary 2014-04-07, 23:33   #3633
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
dodaje zdjecia z krzeselka ikeowskiego bo nie kazda jest nafb chyba a swoje "wypasione" sprzedaje bo idzie oszalej z czyszczeniam, a to tylko szmatka przetre i zadnych zakamarkow nie ma
pod tym względem czyszczenia ikea wymiata Ale jak mój Kuba wali plecami w oparcie, to chicco polly magic nic nie przebije jakoś ię innych boję

Cytat:
Az tak zle to nie nie raz wogole sie nie zsuwa a tak moze ze 2 razy na dlugim spacerze ale ja widze ze moj to specjalnie tez robi a napewno nie jest to dla mnie takie uciazliwe..
O to P. Juz zrezygnowal z raczka?
A Misio z niego wzial dzisij przyklad i kilka razy po 4-5 krokow raczkowal juuuuchhuuu

sliczna Naciaa

helo super ze u Was dobrze ze ladnie spi

moj tez jeszze raz budzi sie raz jest to 2 a innym razem o 5 rano zje i do 7 pospi ale zjada cala butle wiec chyba glodny..

Super ze lepiej , to jutro spadajcie z tamtad

Uwaga chwale sie jak by ktoras wyzej nie doczytala Misio dzisij kilka razy poraczkowal

Kupilam Misiowi adidaski Nike na allegro od babki nowe nie zdazyla ubrac synkowi bo zle rozmiar kupila hii

A schudlam 7 kg

Brawwwwooo mój tez zaczyna najpierw chodzi teraz raczki

Co do pogrubionego to gratulacje. co szamałaś :P bo i ja się musze wziąść ;/
A zauważyłam, po palcach , bo błędów nie robią na klawiaturze miąłam pytać, czy Ty nie schudłaś czasami

Sharp czy Ty masz ten fotelik recaro young?
Stary 2014-04-08, 05:48   #3634
karolina2121
siedzę i myślę

5.30 i koniec spania

Stary 2014-04-08, 08:26   #3635
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

A schudlam 7 kg

brawa za raczki brawa za wagę

ja schudłam 6kg w 2 miechy i od ponad miesiąca trzymam 56 kg a jem juz normalnie

Cytat:
5.30 i koniec spania

u nas 5.20 wielka kupa
Stary 2014-04-08, 09:13   #3636
karota11
Zadomowienie

Cytat:
5.30 i koniec spania

Ale ranny ptaszek Kuba ostatnio o 8:00 wstaje i jestem zła, bo chciałabym o 10

dzień dobry
od 2 czy 3 w nocy wymagał ode mnei stałego łącza, masakra
Stary 2014-04-08, 09:17   #3637
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
cos mu się porobiło kiedyś jak był młodszy to też spał do 10 a teraz jak pośpi do 7 to jestem zadowolona dzisiaj spróbuję położyć go później spać
Stary 2014-04-08, 09:42   #3638
karota11
Zadomowienie

Cytat:
cos mu się porobiło kiedyś jak był młodszy to też spał do 10 a teraz jak pośpi do 7 to jestem zadowolona dzisiaj spróbuję położyć go później spać
ja też pamiętam jak wstawał 10 albo 11, to były czasy
A o której zasypia? mój KUba wczoraj poczedł po 21 spac, bo nam sie przeciągneło, a na wstawanie nie pomogło ;/
Stary 2014-04-08, 09:57   #3639
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ja też pamiętam jak wstawał 10 albo 11, to były czasy
A o której zasypia? mój KUba wczoraj poczedł po 21 spac, bo nam sie przeciągneło, a na wstawanie nie pomogło ;/
najczęściej po 20, rzadko po 21. No, ale wczoraj miał tylko 1 drzemkę w dzień i już po 19 zasnął na noc dlatego dzisiaj tak wcześnie wstał
Stary 2014-04-08, 09:59   #3640
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Antek znowu się budzi w nocy na jedzenie... już sama nie wiem... może za mało mu daje jeść? zje o 6 - 180 ml mleka, potem 11-12 - kaszka 120ml mleka plus owoce, około 16 obiad 190-220g, przed snem okolo 19 kaszka na 120 ml mleka plus owoc i już w łóżku podaje mu mleko, ale niewiele wypije - około 90, 120 ml.W nocy budzi się około 2,3 na mleko i wypija całe 180 ml... a może to przez ząbki? bo wydaję mi się, że wychodzą mu górne 1
Uważam że za dużo mleka a za mało treściwych produktów. Napiszę jak ja daję.
6.00 pierś
8.00 kaszka z małã ilością owoców (tylko do smaku)
11.00 serek z jogurtem (miks z sokiem) lub jajecznica z chlebem
13-14 na spacerze banan
15 pierś (raczej do popicia
17-18 zupa
19.30 ryż, makaron, kasza jaglana z dodatkami (coś bardzo sycæcego)
20.30 pierś

+ do picia w ciągu dnia woda źródlana

Banka, brawo za wagę no i za raczkowanie, a Krakowa zazdroszę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:02   #3641
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
u nas to nic nie daje czy pojdzie spac o 19 czy 20.30 wstaje o 6:/ a jak mu odwali to 5.30, o6 wstaje juz od 2-3 miesiecy niestety w tygodniu spoko bo do pracy ide ale w weekend
Stary 2014-04-08, 10:22   #3642
Veronic
Wtajemniczenie

Hejjj

ja nie wiem jak Wy ogarniacie normalne życie i wizaż

jestemm nie do życia, ciągle chce mi się wymiotować ,spać, wiecie o co chodzi;p

kurcze chciałam coś sensownego napisać ,ale chyba nie da rady ,bo Wojtekk marudzi, właśnie przed chwilą zeżarł kawałek swojej książeczki
nie daję rady z nim

mamy koszmar ząbkowania, w dzień wyje, w nocy wyje

wczoraj wyszła mu górna dwójka, ale coś chyba dalej się szykuje
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:26   #3643
Magiusa
Zakorzenienie

Odnosnie pobudek, u nas zasypianie kolo 20:00, pobudka ostatnimi czasy o 7, nie o 6 ale chyba powoli sie skraca i za chwilke znow wrocimy do 6...to jest nieludzk godzina

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2014-04-08 o 10:27
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:30   #3644
modro
Rozeznanie

Cytat:

A schudlam 7 kg

1) Gratuluję
2) Jak?

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u nas to nic nie daje czy pojdzie spac o 19 czy 20.30 wstaje o 6:/ a jak mu odwali to 5.30, o6 wstaje juz od 2-3 miesiecy niestety w tygodniu spoko bo do pracy ide ale w weekend
U nas kładzenie spać później tez nic nie daje, więc kładę ok. 19-19.30, przynajmniej wieczór wolny.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:31   #3645
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hejjj

ja nie wiem jak Wy ogarniacie normalne życie i wizaż

jestemm nie do życia, ciągle chce mi się wymiotować ,spać, wiecie o co chodzi;p

kurcze chciałam coś sensownego napisać ,ale chyba nie da rady ,bo Wojtekk marudzi, właśnie przed chwilą zeżarł kawałek swojej książeczki
nie daję rady z nim

mamy koszmar ząbkowania, w dzień wyje, w nocy wyje

wczoraj wyszła mu górna dwójka, ale coś chyba dalej się szykuje
Biedny, on jest chyba bardzo wrazliwy na bol. Ja w sumie nie doswiadczylam specjalnie tych zabkowych problemow, bi Daro nie goraczkuje a marudzenie z tego powodu raczej sie miesci w normie.
Odnosnie ogarniania to nie wiem jak u Was ale ja mam o tyle wiecej czasu ostatnio ze Daro zaczal mi sie sporo sam bawic, wiec ja glownie zerkami i pilnuje...no ale Ty dodatkowk jestes w ciazy wiec tez Ci wiecej odpoczynku trza.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-04-08, 10:39   #3646
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do spania na brzuchu...moja czasami obraca się na brzuch i wtedy na śpiocha raczkuje do przodu aż dojdzie głową do szczebelków i nie da się dalej i wtedy odlatuje
to Przemek tak przez sen wędruje i jak dojdzie do góry to się blokuje i płacze i trzeba go przestawiać bo półspiąco sam nie kojarzy co ma zrobić

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Odnosnie pobudek, u nas zasypianie kolo 20:00, pobudka ostatnimi czasy o 7, nie o 6 ale chyba powoli sie skraca i za chwilke znow wrocimy do 6...to jest nieludzk godzina
nam zmiana czasu nic nie dała, pobudki są przed 6. przez kota. bo kot funkcjonuje wg starego czasu i od 5 marudzi o żarcie i budzi nas i Przemka kiedy ja spałam do 7, nawet nie pamiętam

Banka za wagę ! stosowałaś jakąś dietę?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:42   #3647
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Biedny, on jest chyba bardzo wrazliwy na bol. Ja w sumie nie doswiadczylam specjalnie tych zabkowych problemow, bi Daro nie goraczkuje a marudzenie z tego powodu raczej sie miesci w normie.
Odnosnie ogarniania to nie wiem jak u Was ale ja mam o tyle wiecej czasu ostatnio ze Daro zaczal mi sie sporo sam bawic, wiec ja glownie zerkami i pilnuje...no ale Ty dodatkowk jestes w ciazy wiec tez Ci wiecej odpoczynku trza.

on jest kosmicznie wrażliwy na ból

może gdyby od urodzenia nie bolał go brzuch ,to byłoby inaczej, nie wiem

zabawa Wojtka polega na rozwalaniu wszystkiego, wchodzeniu tam gdzie nie wolno, zżeraniu wszystkiego czego nie można, albo na wrzasku,że nie chce być sam na podłodze, tylko chce np. na ręce, jak widzi ,że coś robię na komputerze to ryczy
ciągle muszę go pilnować

ale jutro idziemy z tżtem do kina, Młodego wieziemy do mojej mamy,
odpocznę sobie od tego terrorysty

dzisiaj muszę kupić sobie kapustę kiszoną, mam taką ochote
i ciągle bym śledzie jadła

mam pełno pryszczy ,fuuuuj;/co chwilę jakiś wredny się pojawia
z Wojtkiem nie miałam nic
Stary 2014-04-08, 10:43   #3648
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
1
U nas kładzenie spać później tez nic nie daje, więc kładę ok. 19-19.30, przynajmniej wieczór wolny.
ja jak wrociłam do pracy to wolę go kłaśc o 20 żeby więcej razem spędzić czasu, ale jak byłamw domu to tez wolałam wczesniej:P
Stary 2014-04-08, 10:47   #3649
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Help! Nie wiem o co chodzi ale moje dziecko nie chce spac po nocach tylko strasznie placze:-( nosimy, tulimy a ona dalej placz:-( cycek pomaga na chwile. Mamy 8 zebow to nie wiem czy to trojki czy to skok? Co to za cholerstwo?
Od rana nosze mala w nosidle bo tez placze:-(
U nas takie akcje trwaly tydzien. Myslalam zento zeby ale nic sie nie pojawilo

Jestem u rodzicow i tu jestnduzo dzieci. Pisalam wam kiedys ze mam dwie kolezanki co urodzily w tym samym czasie (jedna to ta co niemowlakowi dawala chipsy). No i ten maly zaczal wczesnie chodzic bo mial jakos 8-9 m-cy. No i tej drugiej kolezance bylo zazdrosc, wiec poszly intensywne nauki chodzenia (glownie chodzik). Mala po miesiacu tea chodzila. To bylo w lipcu/sierpniu zeszlego roku. Teraz ja widzialam i nigdy ale to nigdy nie widzialam zeby ktokolwiek a co dopiero dziecko mialo tak krzywe nogi. Normalnie jak na beczce prostowane.
Sytuacja druga. Dziecko 2 m-ce. Rodzice jezdza po lekarzach bo mala bardzo krzywo ma glowke. Ale co sie okazalo- oni podnoszac ja nie przytrzymuja glowki. No bo po co to ich 3 dziecko.

Sytuacja trzecia. Moja bliska kolezanka. Oglada zdjecia Karoli. Jedno zdjecie- Karola ma tydz, jest w foteliku samochodowym zapietym na stelaz. Kolezanka do mnie: oooo ona juz tu siedzi, szybko sie nauczyla.
A jest to osoba ktora na prawde miala czesty kontaktmz dziecmi.

Ciezko mi uwierzyc ze chodza po tym swiecie tacy ludzie.

Vil nie wiem czy jutro bede na wizazu. I dlatego juz dzis zycze Przemusiowi wszystkiego co najlepsze. Duuuuuuzo zdrowka i samych radosci.
Kiedy imprezka?

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2014-04-08 o 10:49
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:59   #3650
Veronic
Wtajemniczenie

Jak to robicie ,ze Wasze dzieciaki tak wcześnie zasypiają?

mój zasypia o 21-22 (nie potrafi sam zasnąć, zasypia tylko ze mną albo z tżtem), budzi się przed 2 i ryczy, nie chce już leżeć sam
i potem do rana jest walka, bo non stop się wierci
budzi się o 7 w porywach o 8 i już chce grandzić

właśnie dorwał mi się do kartonu z ciuchami i wszystko wywala....
ale trudno,niech ma, potem posprzątam

Marchewka pytałaś się co z moim powrotem do pracy
więc wykorzystuję zalegly urlop i potem idę na L4

nie wyobrażam sobie teraz pracować ,bo:
1) jestem nie do życia
2) stwarzałabym zagrożenie dla pacjentów
3) nie wiem co bym zrobiła z moim małym terrorystą
4) do pracy musiałabym dojeżdżać 170km
5) taki był plan, żeby do pracy nie wracać, tylko być w ciąży

i zalazłabym tysiąc innych powodów:P
Stary 2014-04-08, 11:01   #3651
sharpnowaja
Zakorzenienie

Banka za raczkowanie i Twoj spadek wagi

Karolina witaj w klubie, u nas tez Karola wstala po 5

W ogole po zmianie czasu jakos jej nie przestawialismy. Idzie spac 40 min pozniej. Wiec tym samym powinna wstac pozniej. Ale nieee ona wstaje godz-poltorej wczesniej

Veronic fajnie ze jestes. Wielkie Gratulacje
Stary 2014-04-08, 11:07   #3652
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
U nas takie akcje trwaly tydzien. Myslalam zento zeby ale nic sie nie pojawilo

Jestem u rodzicow i tu jestnduzo dzieci. Pisalam wam kiedys ze mam dwie kolezanki co urodzily w tym samym czasie (jedna to ta co niemowlakowi dawala chipsy). No i ten maly zaczal wczesnie chodzic bo mial jakos 8-9 m-cy. No i tej drugiej kolezance bylo zazdrosc, wiec poszly intensywne nauki chodzenia (glownie chodzik). Mala po miesiacu tea chodzila. To bylo w lipcu/sierpniu zeszlego roku. Teraz ja widzialam i nigdy ale to nigdy nie widzialam zeby ktokolwiek a co dopiero dziecko mialo tak krzywe nogi. Normalnie jak na beczce prostowane.
Sytuacja druga. Dziecko 2 m-ce. Rodzice jezdza po lekarzach bo mala bardzo krzywo ma glowke. Ale co sie okazalo- oni podnoszac ja nie przytrzymuja glowki. No bo po co to ich 3 dziecko.

Sytuacja trzecia. Moja bliska kolezanka. Oglada zdjecia Karoli. Jedno zdjecie- Karola ma tydz, jest w foteliku samochodowym zapietym na stelaz. Kolezanka do mnie: oooo ona juz tu siedzi, szybko sie nauczyla.
A jest to osoba ktora na prawde miala czesty kontaktmz dziecmi.

Ciezko mi uwierzyc ze chodza po tym swiecie tacy ludzie.

Vil nie wiem czy jutro bede na wizazu. I dlatego juz dzis zycze Przemusiowi wszystkiego co najlepsze. Duuuuuuzo zdrowka i samych radosci.
Kiedy imprezka?
ludzie mnie przerazaja.. ale jak mozna nie podtrzymywac glowki ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:10   #3653
modro
Rozeznanie

Cytat:
Jak to robicie ,ze Wasze dzieciaki tak wcześnie zasypiają?

mój zasypia o 21-22 (nie potrafi sam zasnąć, zasypia tylko ze mną albo z tżtem), budzi się przed 2 i ryczy, nie chce już leżeć sam
i potem do rana jest walka, bo non stop się wierci
budzi się o 7 w porywach o 8 i już chce grandzić

właśnie dorwał mi się do kartonu z ciuchami i wszystko wywala....
ale trudno,niech ma, potem posprzątam

Marchewka pytałaś się co z moim powrotem do pracy
więc wykorzystuję zalegly urlop i potem idę na L4

nie wyobrażam sobie teraz pracować ,bo:
1) jestem nie do życia
2) stwarzałabym zagrożenie dla pacjentów
3) nie wiem co bym zrobiła z moim małym terrorystą
4) do pracy musiałabym dojeżdżać 170km
5) taki był plan, żeby do pracy nie wracać, tylko być w ciąży

i zalazłabym tysiąc innych powodów:P
1) Jak to co, przystawiam do cycka i po nie za dużej chwili (ostatnio niestety to coraz dłuższe te chwile mimo zmęczenia młodej) dziecka nie ma.
Ale żeby nie było różowo - młoda beż cycka w paszczy nie zaśnie, no chyba że na spacerze, ale i to nie zawsze. Budzi się już w okolicach 21 i muszę się z nią kłaść, bo inaczej nici ze snu. I tak leżymy do rana Już mnie szlag trafia z tym spaniem.

Bawić się sama raczej nie bawi, wszystkie zabawki ją szybko nudzą albo wręcz zupełnie przestają interesować. Najlepsza zabawa - stanie przy czymkolwiek. Ciągle za nią łażę jak nie śpi.

2) ja bym znalazła pierdyliardy powodów, żeby nie wracać do pracy

Dobra, dzieć śpi idę ogarniać chatę.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:17   #3654
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

zabawa Wojtka polega na rozwalaniu wszystkiego, wchodzeniu tam gdzie nie wolno, zżeraniu wszystkiego czego nie można, albo na wrzasku,że nie chce być sam na podłodze, tylko chce np. na ręce, jak widzi ,że coś robię na komputerze to ryczy
ciągle muszę go pilnować

A to ja przy kompie tez siedziec nie moge. Daro tez wtedy chce wiec wizaz mam na kom. Odnosnie spania Daeka to na wieczor go po prostu uczylam zasypiac w lozeczku a to ze przesypia tam noc to juz samo wyszlo. Tego nie uczylam. Tylko tyle ze gdy skonczyl 3 msc to zaczelam go do lozeczka odkladac na noc ( wczesniej spal z nami).

Sharp...generalnie to co opisalas to ogolnir jakos tam do przrzycia dla mnie z wyjatkiem tej glowki. To masakra bo ja bym sie bala ze cos sie dziexku stanie. Chodziki etc.nie pochwalam ale ludzie tak robja j trudno. Najgorsze jak sie rodzice ambitnie wrzuca w wyscig szczurow z dziecmi...bo dzieci na tym czesto cierpia.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-04-08, 11:23   #3655
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzięki za info, ale istotne jest, jakiej firmy i jaki sklepy z żywnością eko, hipermarkety itp zamawiają u konkretnych dostawców których nie jest wiele - Balviten, Bezgluten, Schar .... a każda z nich ma swoje rodzaje chleba - maślany, wiejski, z amarantusem, ciemny, królewski, codzienny, swojski, z kminkiem, krakowski ... no od cholery tego jest

pochwalimy się:
Przemo dziś zaczął raczkować uśmialiśmy się z mężem bo już byliśmy w 100% pewni że szybciej chodzić zacznie bo podciąga się pięknie sam przy meblach i jak jest podtrzymywany to zrobi kilka kroczków czasami. a tu niespodzianka od końca grudnia czołga się i myśleliśmy że na tym etapie zostanie do chodzenia
Dopytam sie i dam znać
Brawo dla Przemka!!!

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:25   #3656
Veronic
Wtajemniczenie

Młody właśnie dostał przeraźliwego ataku ryku (chyba sie zmęczył rozpieprzaniem wszystkiego) ,ale suszarka go uspokoiła i zasnął..

teraz muszę się przygotować na bunt na spacerze,bo przecież zasnąć już nie będzie mógł, więc znudzi mu się siedzenie i będzie ryk, że chce na ręce;/
ale ja prawie 10kg nosić nie będę;p ostatnio aż mi się słabo zrobiło

niedawno szłam sobie z Młodym koło bloku obok nas , Wojtek coś tam gadał, i nagle słyszę jakieś babska z bloku gadają:
"o to ten krzykacz spod 27"
wszyscy go już znają
jak obczają , że z brzuchem chodzę, to się chyba przeżegnają

modro- no tak, cycek uspokajacz a co by było gdyby cycka nie było?

mnie też szlag trafia jak muszę spać z Wojtkiem, ale my to od 2 w nocy,a Ty już od 21
Stary 2014-04-08, 11:26   #3657
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Hump a jak I się czuje??

on jest niezniszczalny, apetyt ma, bryka, tylko dalej mu się z nosa leje. przed inhalacją i odciąganiem się broni, więc walczymy i sił mu nie brakuje. tylko bardziej jęczący się zrobił bo mu czasem zatkany nos przeszkadza całe szczęście że katar ma coraz mniejszy..

Cytat:
mam nadzieję że katar do tego czasu opuści nosek I. i nie powróci tam szybko
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:16   #3658
megusia87
Zadomowienie

Banka brawa dla Misia za raczki

Cytat:

dzień dobry
od 2 czy 3 w nocy wymagał ode mnei stałego łącza, masakra

Czizas rozpieszcza Cię ten Twój dzieć
U nas w tygodniu jak babki na zastrzyki przychodziły to miedzy 7-9. Zawsze były w okolicach 8 a Bart sobie smacznie spał. No i go musiałam budzić. A dzis że zastrzyku nie było to pobudka przed 7 :/

Cytat:
1) Gratuluję

2) Jak?

Wychodzę z tego samego założenia

Cytat:

ciągle muszę go pilnować

Miłego seansu

Wnioskuję po stanie cery że będzie córeczka <3

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
on jest niezniszczalny, apetyt ma, bryka, tylko dalej mu się z nosa leje. przed inhalacją i odciąganiem się broni, więc walczymy i sił mu nie brakuje. tylko bardziej jęczący się zrobił bo mu czasem zatkany nos przeszkadza całe szczęście że katar ma coraz mniejszy..

To dobrze że poprawa jest. Te katary to potrafią w nieskończoność trwać :/

=================
Coś Bart nie może do siebie dojść
Byliśmy na kontroli, dostał jeszcze na doleczenie zinnat na 3dni bo lekki kaszel został i ten katar. Co za upierdliwy bakcyl :/

No ale mamy pozwolenie na spacery jak taka ładna pogoda, dzisiaj już się nosiliśmy <3

Stary 2014-04-08, 12:52   #3659
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Banka brawa dla Misia za raczki

Czizas rozpieszcza Cię ten Twój dzieć
U nas w tygodniu jak babki na zastrzyki przychodziły to miedzy 7-9. Zawsze były w okolicach 8 a Bart sobie smacznie spał. No i go musiałam budzić. A dzis że zastrzyku nie było to pobudka przed 7 :/

Wychodzę z tego samego założenia

Miłego seansu

Wnioskuję po stanie cery że będzie córeczka <3

To dobrze że poprawa jest. Te katary to potrafią w nieskończoność trwać :/

=================
Coś Bart nie może do siebie dojść
Byliśmy na kontroli, dostał jeszcze na doleczenie zinnat na 3dni bo lekki kaszel został i ten katar. Co za upierdliwy bakcyl :/

No ale mamy pozwolenie na spacery jak taka ładna pogoda, dzisiaj już się nosiliśmy <3

Ech dzaidostwo czepia sie tych dzieciaczkow , oby pomogloo :p

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

o tak mam nadzieje ze Ignas wyzdrowieje calkowicie i sie zobaczymy

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Banka za raczkowanie i Twoj spadek wagi

Karolina witaj w klubie, u nas tez Karola wstala po 5

W ogole po zmianie czasu jakos jej nie przestawialismy. Idzie spac 40 min pozniej. Wiec tym samym powinna wstac pozniej. Ale nieee ona wstaje godz-poltorej wczesniej

Veronic fajnie ze jestes. Wielkie Gratulacje

a dziekuje dziekuje :p
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:52   #3660
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
1) Gratuluję
2) Jak?

Dita mz i zdrowiej

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
to Przemek tak przez sen wędruje i jak dojdzie do góry to się blokuje i płacze i trzeba go przestawiać bo półspiąco sam nie kojarzy co ma zrobić

nam zmiana czasu nic nie dała, pobudki są przed 6. przez kota. bo kot funkcjonuje wg starego czasu i od 5 marudzi o żarcie i budzi nas i Przemka kiedy ja spałam do 7, nawet nie pamiętam

Banka za wagę ! stosowałaś jakąś dietę?

tak mz heeh nie jem ziemniakow makaronow , bez panierek niesmazone duzo warzyw i wueczorem juz nie jem

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Uważam że za dużo mleka a za mało treściwych produktów. Napiszę jak ja daję.
6.00 pierś
8.00 kaszka z małã ilością owoców (tylko do smaku)
11.00 serek z jogurtem (miks z sokiem) lub jajecznica z chlebem
13-14 na spacerze banan
15 pierś (raczej do popicia
17-18 zupa
19.30 ryż, makaron, kasza jaglana z dodatkami (coś bardzo sycæcego)
20.30 pierś

+ do picia w ciągu dnia woda źródlana

Banka, brawo za wagę no i za raczkowanie, a Krakowa zazdroszę

dzieki
Ja tez sobie zazdroszcze Krakowa ehe
Co do jedzenia to ja obiad na kolacje bym nie dala za ciezko strawne to jak na posilek przed snem

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
brawa za raczki brawa za wagę

ja schudłam 6kg w 2 miechy i od ponad miesiąca trzymam 56 kg a jem juz normalnie

u nas 5.20 wielka kupa

nowlasnie ty zdrowiej schudlas i utrzymujesz , boje sie tego jojo , ale mam nadzieje ze wytrwam , i to jedzenie chce juz zostawic na stale typu bez smazenia, bez sosow, ziemniakow itp. A na loda nawet teraz sobie pozwalam

Cytat:
5.30 i koniec spania

oo maj gad my o 8 wstalismy

Cytat:
pod tym względem czyszczenia ikea wymiata Ale jak mój Kuba wali plecami w oparcie, to chicco polly magic nic nie przebije jakoś ię innych boję

Brawwwwooo mój tez zaczyna najpierw chodzi teraz raczki

Co do pogrubionego to gratulacje. co szamałaś :P bo i ja się musze wziąść ;/
A zauważyłam, po palcach , bo błędów nie robią na klawiaturze miąłam pytać, czy Ty nie schudłaś czasami

Sharp czy Ty masz ten fotelik recaro young?
a widzisz jakie cuda dieta czyni hehe hahah

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
w butli do mleka wsypuje i tak sobie pije.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

7kg!!!!!!Gratulacje ja dwa mc na diecie i mam -3kg jestem daremna albo ta dieta nie działa

Zdrowiej schudnac mniej ale ja podejrzewam ze wody duzo mialam, zawsze mialam problem z odkladaniem a w ciazy to na maxa, no ja duzo jadla, duzo slodyczy , toscikow o 21ehehwiec jak nagle nie jem o tej godz. Zerk cukru to juz samo to dziala

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości