|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
U nas z tym raczkowaniem na śpiocha to samo... Walnie kilka razy głową o ramę łóżka ale śpi. Chyba bedzie spał w kasku jak tak dalej pójdzie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3632 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
|
#3633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pod tym względem czyszczenia ikea wymiata Ale jak mój Kuba wali plecami w oparcie, to chicco polly magic nic nie przebije jakoś ię innych boję ![]() Cytat:
mój tez zaczyna najpierw chodzi teraz raczki ![]() Co do pogrubionego to gratulacje. co szamałaś :P bo i ja się musze wziąść ;/ A zauważyłam, po palcach , bo błędów nie robią na klawiaturze ![]() Sharp czy Ty masz ten fotelik recaro young?
|
|
#3634 |
|
siedzę i myślę
|
5.30 i koniec spania
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja schudłam 6kg w 2 miechy i od ponad miesiąca trzymam 56 kg ![]() u nas 5.20 wielka kupa
|
|
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
Ale ranny ptaszek
Kuba ostatnio o 8:00 wstaje i jestem zła, bo chciałabym o 10 ![]() dzień dobry ![]() od 2 czy 3 w nocy wymagał ode mnei stałego łącza, masakra
|
#3637 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
a teraz jak pośpi do 7 to jestem zadowolona dzisiaj spróbuję położyć go później spać
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o której zasypia? mój KUba wczoraj poczedł po 21 spac, bo nam sie przeciągneło, a na wstawanie nie pomogło ;/
|
|
#3639 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
dlatego dzisiaj tak wcześnie wstał
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6.00 pierś 8.00 kaszka z małã ilością owoców (tylko do smaku) 11.00 serek z jogurtem (miks z sokiem) lub jajecznica z chlebem 13-14 na spacerze banan 15 pierś (raczej do popicia ![]() 17-18 zupa 19.30 ryż, makaron, kasza jaglana z dodatkami (coś bardzo sycæcego) 20.30 pierś + do picia w ciągu dnia woda źródlana Banka, brawo za wagę no i za raczkowanie, a Krakowa zazdroszę
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy pojdzie spac o 19 czy 20.30 wstaje o 6:/ a jak mu odwali to 5.30, o6 wstaje juz od 2-3 miesiecy niestety w tygodniu spoko bo do pracy ide ale w weekend
|
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejjj
ja nie wiem jak Wy ogarniacie normalne życie i wizaż ![]() jestemm nie do życia, ciągle chce mi się wymiotować ,spać, wiecie o co chodzi;p kurcze chciałam coś sensownego napisać ,ale chyba nie da rady ,bo Wojtekk marudzi, właśnie przed chwilą zeżarł kawałek swojej książeczki nie daję rady z nim mamy koszmar ząbkowania, w dzień wyje, w nocy wyje wczoraj wyszła mu górna dwójka, ale coś chyba dalej się szykuje |
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie pobudek, u nas zasypianie kolo 20:00, pobudka ostatnimi czasy o 7, nie o 6 ale chyba powoli sie skraca i za chwilke znow wrocimy do 6...to jest nieludzk godzina
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-04-08 o 10:27 |
|
|
|
#3644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2) Jak? ![]() U nas kładzenie spać później tez nic nie daje, więc kładę ok. 19-19.30, przynajmniej wieczór wolny. |
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie ogarniania to nie wiem jak u Was ale ja mam o tyle wiecej czasu ostatnio ze Daro zaczal mi sie sporo sam bawic, wiec ja glownie zerkami i pilnuje...no ale Ty dodatkowk jestes w ciazy wiec tez Ci wiecej odpoczynku trza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Banka za wagę ! stosowałaś jakąś dietę?
|
||
|
|
|
#3647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może gdyby od urodzenia nie bolał go brzuch ,to byłoby inaczej, nie wiem zabawa Wojtka polega na rozwalaniu wszystkiego, wchodzeniu tam gdzie nie wolno, zżeraniu wszystkiego czego nie można, albo na wrzasku,że nie chce być sam na podłodze, tylko chce np. na ręce, jak widzi ,że coś robię na komputerze to ryczy ciągle muszę go pilnować ale jutro idziemy z tżtem do kina, Młodego wieziemy do mojej mamy, odpocznę sobie od tego terrorysty ![]() dzisiaj muszę kupić sobie kapustę kiszoną, mam taką ochote ![]() ![]() i ciągle bym śledzie jadła ![]() mam pełno pryszczy ,fuuuuj;/co chwilę jakiś wredny się pojawia z Wojtkiem nie miałam nic |
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale jak byłamw domu to tez wolałam wczesniej:P
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem u rodzicow i tu jestnduzo dzieci. Pisalam wam kiedys ze mam dwie kolezanki co urodzily w tym samym czasie (jedna to ta co niemowlakowi dawala chipsy). No i ten maly zaczal wczesnie chodzic bo mial jakos 8-9 m-cy. No i tej drugiej kolezance bylo zazdrosc, wiec poszly intensywne nauki chodzenia (glownie chodzik). Mala po miesiacu tea chodzila. To bylo w lipcu/sierpniu zeszlego roku. Teraz ja widzialam i nigdy ale to nigdy nie widzialam zeby ktokolwiek a co dopiero dziecko mialo tak krzywe nogi. Normalnie jak na beczce prostowane. Sytuacja druga. Dziecko 2 m-ce. Rodzice jezdza po lekarzach bo mala bardzo krzywo ma glowke. Ale co sie okazalo- oni podnoszac ja nie przytrzymuja glowki. No bo po co Sytuacja trzecia. Moja bliska kolezanka. Oglada zdjecia Karoli. Jedno zdjecie- Karola ma tydz, jest w foteliku samochodowym zapietym na stelaz. Kolezanka do mnie: oooo ona juz tu siedzi, szybko sie nauczyla. A jest to osoba ktora na prawde miala czesty kontaktmz dziecmi. Ciezko mi uwierzyc ze chodza po tym swiecie tacy ludzie. Vil nie wiem czy jutro bede na wizazu. I dlatego juz dzis zycze Przemusiowi wszystkiego co najlepsze. Duuuuuuzo zdrowka i samych radosci. Kiedy imprezka?
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2014-04-08 o 10:49 |
|
|
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to robicie ,ze Wasze dzieciaki tak wcześnie zasypiają?
mój zasypia o 21-22 (nie potrafi sam zasnąć, zasypia tylko ze mną albo z tżtem), budzi się przed 2 i ryczy, nie chce już leżeć sam i potem do rana jest walka, bo non stop się wierci budzi się o 7 w porywach o 8 i już chce grandzić właśnie dorwał mi się do kartonu z ciuchami i wszystko wywala.... ![]() ale trudno,niech ma, potem posprzątam Marchewka pytałaś się co z moim powrotem do pracy ![]() więc wykorzystuję zalegly urlop i potem idę na L4 nie wyobrażam sobie teraz pracować ,bo: 1) jestem nie do życia 2) stwarzałabym zagrożenie dla pacjentów 3) nie wiem co bym zrobiła z moim małym terrorystą 4) do pracy musiałabym dojeżdżać 170km ![]() 5) taki był plan, żeby do pracy nie wracać, tylko być w ciąży i zalazłabym tysiąc innych powodów:P |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Banka
za raczkowanie i Twoj spadek wagiKarolina witaj w klubie, u nas tez Karola wstala po 5 W ogole po zmianie czasu jakos jej nie przestawialismy. Idzie spac 40 min pozniej. Wiec tym samym powinna wstac pozniej. Ale nieee ona wstaje godz-poltorej wczesniej Veronic fajnie ze jestes. Wielkie Gratulacje
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale żeby nie było różowo - młoda beż cycka w paszczy nie zaśnie, no chyba że na spacerze, ale i to nie zawsze. Budzi się już w okolicach 21 i muszę się z nią kłaść, bo inaczej nici ze snu. I tak leżymy do rana Bawić się sama raczej nie bawi, wszystkie zabawki ją szybko nudzą albo wręcz zupełnie przestają interesować. Najlepsza zabawa - stanie przy czymkolwiek. Ciągle za nią łażę jak nie śpi. 2) ja bym znalazła pierdyliardy powodów, żeby nie wracać do pracy ![]() Dobra, dzieć śpi idę ogarniać chatę. |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sharp...generalnie to co opisalas to ogolnir jakos tam do przrzycia dla mnie z wyjatkiem tej glowki. To masakra bo ja bym sie bala ze cos sie dziexku stanie. Chodziki etc.nie pochwalam ale ludzie tak robja j trudno. Najgorsze jak sie rodzice ambitnie wrzuca w wyscig szczurow z dziecmi...bo dzieci na tym czesto cierpia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla Przemka!!!
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
Młody właśnie dostał przeraźliwego ataku ryku (chyba sie zmęczył rozpieprzaniem wszystkiego) ,ale suszarka go uspokoiła i zasnął..
teraz muszę się przygotować na bunt na spacerze,bo przecież zasnąć już nie będzie mógł, więc znudzi mu się siedzenie i będzie ryk, że chce na ręce;/ ale ja prawie 10kg nosić nie będę;p ostatnio aż mi się słabo zrobiłoniedawno szłam sobie z Młodym koło bloku obok nas , Wojtek coś tam gadał, i nagle słyszę jakieś babska z bloku gadają: "o to ten krzykacz spod 27 wszyscy go już znają jak obczają , że z brzuchem chodzę, to się chyba przeżegnają ![]() modro- no tak, cycek uspokajacz a co by było gdyby cycka nie było?mnie też szlag trafia jak muszę spać z Wojtkiem, ale my to od 2 w nocy,a Ty już od 21 |
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
on jest niezniszczalny, apetyt ma, bryka, tylko dalej mu się z nosa leje. przed inhalacją i odciąganiem się broni, więc walczymy i sił mu nie brakuje. tylko bardziej jęczący się zrobił bo mu czasem zatkany nos przeszkadza
całe szczęście że katar ma coraz mniejszy.. Cytat:
|
|
#3658 | ||||
|
Zadomowienie
|
Banka brawa dla Misia za raczki
![]() Cytat:
Czizas rozpieszcza Cię ten Twój dzieć ![]() U nas w tygodniu jak babki na zastrzyki przychodziły to miedzy 7-9. Zawsze były w okolicach 8 a Bart sobie smacznie spał. No i go musiałam budzić. A dzis że zastrzyku nie było to pobudka przed 7 :/ Cytat:
Wychodzę z tego samego założenia ![]() Cytat:
Miłego seansu ![]() Wnioskuję po stanie cery że będzie córeczka <3 Cytat:
To dobrze że poprawa jest. Te katary to potrafią w nieskończoność trwać :/ ================= Coś Bart nie może do siebie dojść ![]() Byliśmy na kontroli, dostał jeszcze na doleczenie zinnat na 3dni bo lekki kaszel został i ten katar. Co za upierdliwy bakcyl :/ No ale mamy pozwolenie na spacery jak taka ładna pogoda, dzisiaj już się nosiliśmy <3 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o tak mam nadzieje ze Ignas wyzdrowieje calkowicie i sie zobaczymy ![]() Cytat:
a dziekuje dziekuje :p
|
|
#3660 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak mz heeh nie jem ziemniakow makaronow , bez panierek niesmazone duzo warzyw i wueczorem juz nie jem Cytat:
dzieki Ja tez sobie zazdroszcze Krakowa ehe Co do jedzenia to ja obiad na kolacje bym nie dala za ciezko strawne to jak na posilek przed snem ![]() Cytat:
nowlasnie ty zdrowiej schudlas i utrzymujesz , boje sie tego jojo , ale mam nadzieje ze wytrwam , i to jedzenie chce juz zostawic na stale typu bez smazenia, bez sosow, ziemniakow itp. A na loda nawet teraz sobie pozwalam ![]() oo maj gad my o 8 wstalismy ![]() Cytat:
Cytat:
Zdrowiej schudnac mniej ale ja podejrzewam ze wody duzo mialam, zawsze mialam problem z odkladaniem a w ciazy to na maxa, no ja duzo jadla, duzo slodyczy , toscikow o 21ehehwiec jak nagle nie jem o tej godz. Zerk cukru to juz samo to dziala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

moj tez jeszze raz budzi sie raz jest to 2 a innym razem o 5 rano zje i do 7 pospi ale zjada cala butle wiec chyba glodny..
a swoje "wypasione" sprzedaje bo idzie oszalej z czyszczeniam, a to tylko szmatka przetre i zadnych zakamarkow nie ma
pod tym względem czyszczenia ikea wymiata
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
a teraz jak pośpi do 7 to jestem zadowolona

dlatego dzisiaj tak wcześnie wstał