|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz? Odsłona LIV
Ambre Narguile
|
|
|
|
#4592 |
|
Rozeznanie
|
No jasne, jakże by inaczej
Skoro już mam problem rozwiązany, to natentychmiast lecę kupowaćA dzisiaj sobie pachnę piękną Pampleluną, zwaną przez coponiektórych kocimi sikami (tak a propos kostki do wc) ![]() Kaprysko, prażyć trzeba na suchej patelni, podgrzewać najlepiej w mikrofali ale da radę i w garze i na patelni byle nie za ostro, bo przylgnie. A najlepiej na jakimś tłuszczu, ale to już nie każdy lubi. W mikrofali też nie każdy lubi, bo przecie miało być zdrowo Jak jest zimna to się zbija w jeden klump, ale bardzo łatwo ją z powrotem doprowadzić do sypkości np. widelcem
Edytowane przez deluce Czas edycji: 2014-04-08 o 10:08 |
|
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze niczym
bo na 8 miałam badanie dziewczynki z autyzmem, a tylko raz popełniłam ten błąd i zlałam się niemiłosiernie jakimś pachnidłem i potem nie mogłam badania przeprowadzić bo mi dziecko cały czas płakało zaraz będzie acqua di gio essenza bo tylko to mam w torebce
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Dark Extacy
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
Divina edp
|
#4597 | |
|
JESTEM ONA
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- I wreszcie decyzja0 padło na JdP Halloween
|
|
#4598 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozprawka porównawcza nie ma tu racji bytu, bo to z goła inne zapachy. Jak pisałem, jest wspólny mianownik, gołym nosem czuć podobne podejście do tematu, ale w zasadzie nie ma co porównywać ![]() Wiem jak to brzmi, jakbym sobie zaprzeczał, ale kto zna oba zapachy, wie o czym mówię No ale jak mówiłem, zastanów się jeszcze nad Guerlainem, jest normalnie przekozacki i na wiosnę idealny. W S na pewno są testery, a na Allu kupisz już za 140 zł Cytat:
No ale się uwzieny byny na mnie ostatnio no ![]() _________________________ ___________________ Wczoraj kapitanie nosiło mi się Oud Malaki No to dziś będzie coś bardziej surowego ![]() Issey Miyake L'Eau Bleue d'Issey PH
|
||
|
|
|
#4599 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() --- Spałem całe 3 godziny, ale o dziwo jestem wyspany W ten piękny, słoneczno-pochmurny i ciepły dzień (u mnie 18 stopni) pachnę Boisee A kaszy nie przelewam po ugotowaniu, bo kto to słyszał? ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;45939240]Ach Ty mój obrońco, rycerzu Ty szlachetny No jeśli nie ja, to kto? ![]() Nikt!
Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2014-04-08 o 10:44 |
|
|
|
|
#4600 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;45939240]A dlatemu, że jak dla mnie jest lepszy
Rozprawka porównawcza nie ma tu racji bytu, bo to z goła inne zapachy. Jak pisałem, jest wspólny mianownik, gołym nosem czuć podobne podejście do tematu, ale w zasadzie nie ma co porównywać ![]() Wiem jak to brzmi, jakbym sobie zaprzeczał, ale kto zna oba zapachy, wie o czym mówię No ale jak mówiłem, zastanów się jeszcze nad Guerlainem, jest normalnie przekozacki i na wiosnę idealny. W S na pewno są testery, a na Allu kupisz już za 140 zł Ach Ty mój obrońco, rycerzu Ty szlachetny No ale się uwzieny byny na mnie ostatnio no ![]() _________________________ ___________________ Wczoraj kapitanie nosiło mi się Oud Malaki No to dziś będzie coś bardziej surowego ![]() Issey Miyake L'Eau Bleue d'Issey PH [/QUOTE]Czytałam, że tym wspólnym czymś jest wetiwer - tak przynajmniej napisało kilka osób na amerykańskiej fragrantice. Zamawiam w piątek, więc pomyślę jeszcze. Ale również mnie przekonuje bardziej NV póki co, tak patrząc na nuty. Guerlaina też będzie swojego miał.
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet ta najbardziej schrzaniona smakuje wybornie do dań i przystawek mięsnych
|
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam kasze gryczana
![]() Addict 2 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4603 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
KQ
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też nikt się z tym nie spotkał, ćwikła to sterte buraki ćwikłowe z chrzanem. Ile to ciekawych rzeczy człowiek się na perfumowym może dowiedzieć, o kaszy, burakach...
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Do 14.00 Was nie czytam bo zgłodnieję a jeszcze 3 godz. do obiadu
|
|
|
|
#4607 |
|
JESTEM ONA
|
Znalazłam super blog z jaglanką w roli gównej
![]() http://gotujzdrowo.com/jak-ugotowac-kasze-jaglana/ ( chyba stąd Izka zaczerpnęła fragment, który tu wkleiła )Halloween
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam z pieczarkami
![]() Watek zmieni nazwe na Co dzis zjadlas/es? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4609 |
|
Spod wody.....
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() J'Ose
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię kotleciki jaglano - warzywne
i kaszkę na śniadanie z dodatkami (różne rodzaje orzechów, nasiona chia, konopi, suszone owoce goji, pestki dyni, ostropest mielony, jabłko, mrożone truskawki/maliny, sok z limonki, syrop z agawy, troszkę jogurtu ![]() ---> wsio wymieszane )A ma ktoś doświadczenia z komosą ryżową? ![]() |
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Flower by Kenzo
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako sałatkę podawaną do dań na gorąco, również wolę buraczki starte na "grubych oczkach" Za to do zimnych przystawek mięsnych preferuję buraczki starte na "drobniutkich oczkach", takich ziemniaczanych i starty korzeń chrzanu, niekoniecznie własnoręcznie najlepiej robi to mój Tatuniek Wówczas odwracam proporcje - dużo chrzanu i odrobinę buraczków, taak dla zmiany koloru i złagodzenia ostrej nuty chrzanu Wychodzi raczej chrzan z ćwikłą, a nie ćwikła z chrzanem ![]() U mnie kasza gryczana znajduje szerokie zastosowanie, począwszy od dodatku do dań wytrawnych, skończywszy na deserach i do tego piję sok z brzozy, tak dla zdrowotności ![]() Pachnę oczywiście nadal Parfums Scandal Parfum |
|
|
|
|
#4614 |
|
Raczkowanie
|
Na sucho, i też na wolnym ogniu żeby Ci się nie spaliła,
co do podgrzania to już wiadomo że nie będzie taka sama ale ja zawsze w tzw "kąpieli wodnej" czyli do większego gara woda i gar z np kasza,ryżem czy też ziemniakami na ta kąpiel i pod przykryciem do momentu uzyskania odpowiedniego podgrzania
|
#4615 |
|
Spod wody.....
|
Ale nie będziemy do siebie mówić "Ty buroku"
|
#4616 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Jezu, jak kulinarnie tu ostatnimi czasy.
ja nie lubię kaszy gryczanej, nie jestem pewna jak z jaglaną. Ale kocham, po prostu uwielbiam ziemniaki
|
#4617 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Jakby tak spróbować, choć raz dziennie zamiast któregoś z posiłków? Tylko nie na słodko, na samą myśl mi nietopsz... ![]() --- Zgięciołokciowo testuję Tobacco Vanille TF
|
||
|
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
A kasza jest SUPER zdrowa i warto się do niej przekonać, ją od dziecka byłam nią (oczywiście co jakiś czas) raczona przez moja Babcię, bo Tato uwielbiał z gulaszem a później jak urodziła się moja Julia podjadała dziadkowi z talerza i teraz też nie na non stopie ale jednak przynajmniej raz na 2tyg mamy kaszę do obiadu
|
#4619 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ziemniak to dla mnie numero un Byłam na urlopie i o ile miesa sobie odmawiałam w ramach odpoczynku od niego, tak cholera od ziemniaka nie byłam w stanie trzymac sie z daleka i fryty wciagałam jak młody pingwin śledzie A w temacie - Timbuktu day two i już go nie czuję. Zawsze tak mam, tylko przez jeden dzień go wyczuwam
|
|
#4620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i Gryxiu, nie ma co fujać na słodką kaszkę, bo naprawdę pyszna |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Jak jest zimna to się zbija w jeden klump, ale bardzo łatwo ją z powrotem doprowadzić do sypkości np. widelcem
bo na 8 miałam badanie dziewczynki z autyzmem, a tylko raz popełniłam ten błąd i zlałam się niemiłosiernie jakimś pachnidłem i potem nie mogłam badania przeprowadzić bo mi dziecko cały czas płakało 

Zamawiam w piątek, więc pomyślę jeszcze. Ale również mnie przekonuje bardziej NV póki co, tak patrząc na nuty. Guerlaina też będzie swojego miał. 

i kaszkę na śniadanie z dodatkami
ja nie lubię kaszy gryczanej, nie jestem pewna jak z jaglaną. Ale kocham, po prostu uwielbiam ziemniaki