Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 12:01   #1261
Ultra81
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hope rozumiem:/

http://www.sklep.darbut.pl/obuwie-da...6816786-zobacz
zakochałam się w tych butach. ale tak, na obcasach nie chodzę, no i cena zabija. więc w sumie nie wiem czemu je w ogóle oglądałam
Super są! Ale cena powala. Jakoś szkoda by mi było kasy.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no to chylę czoła ja bym nie miała odwagi dać Filipowi samemu takie coś zjeść, chyba że siedziałby w wannie
Pjona! Zresztą moja by sama łyżką nie zjadła. Rozpaćkała - tak, zjadła - niekoniecznie, a na pewno nie na tyle, by się najeść. No ale dzielnie ćwiczy

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Pokaż projekt
Nie mogę Cała dokumentacja jest u projektanta, jeszcze jej nie odebrałam. Mam na mailach jakieś skany. Trudną działkę mamy, bo jest skarpa, dlatego projekt musiał być indywidualny, ale za to miejsce fajne, bo z tyłu las, a widok na jeziorko. Od razu wiedziałam, że chcę tę ziemię. Zdjęcie załączam zresztą

Skończyłam zadanie, idziemy na lody. Lubię swoją pracę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2006.jpg (77,1 KB, 62 załadowań)
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:01   #1262
hope01
Zakorzenienie

Marsi nie ma problemu

Elllmi tak, to co wynajmujemy aktualnie.

Mała no do końca do jeszcze nie

Dziewczyny moja mama to jest ... hmm.. no choćby teraz jak z nią przez tel gadałam to jak zaczęłam mówic o tacie to już ton do mnie zmieniła. Pytam czy wystawiła rzeczy na allegro (no bot ym aktualnie trzeba się ratowac) to kiedy miała to zrobić. No jak kiedy... to co ona robi jak ruchu nie ma od 8 do 18? No siedzi przed kompem..I teksty typu niech ojciec spierdala itp.
Ja jej powiedziałam. On do mnie złego słowa na nią nie powiedział. No to ta ze do innych mówi na nią. Ja jej powiedziałam ja sie nie wtrącam, bo nerwy zżeram i nie daj Boże jakby co ja stanę po stronie, ale DOMINIKI.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:03   #1263
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
hope rozumiem:/

http://www.sklep.darbut.pl/obuwie-da...6816786-zobacz
zakochałam się w tych butach. ale tak, na obcasach nie chodzę, no i cena zabija. więc w sumie nie wiem czemu je w ogóle oglądałam
Misiael, powiem tak, ja widziałam te buty na żywo bo bardzo lubię tę markę i powiem Ci,że w realu są obłędne
może kiedyś się skuszę choc pewnie dopiero jak 6 w totka wygram bo przy potrzebach mojej trojeczki dzieci to ja chyba sobie już nic w życiu nie kupię
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:05   #1264
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi, my mamy mejtaja pathi, mogłabym wam pożyczyć

byliśmy u chirurga i na szczęście nie było potrzebne żadne nacinanie sprawdziła mu tylko pisioreczka powiedziała, że wygląda bardzo ładnie i jest bardzo zadbany jak na 15 miesięczniaka więc uffffffffffffff ulżyło mi !!! Mamy odciągać delikatnie przy kąpieli i do kontroli za 6 miesięcy. Panie bardzo miłe, Pietraszko zrobił furorę, że grzeczniutki śliczny i kochany

byliśmy też u fryzjera całkiem ładnie wysiedział
to super

[QUOTE=elllmi;45940596

masakra, a przede mną zamawiałaś co do komentarza, to chyba oczywiste
[/QUOTE]

masakra

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lady: super, że się obyło bez zabiegu dzielny Pietraszko!

Laurka: gotuje mi się woda, będę gotować jaglankę pierwszy raz w życiu czy ty ją prażysz przed gotowaniem na patelni?
Już ją opłukałam wodą i jest mokra.

Tż się napalił na weekend w cieszynie na działce - nie wiem jaka będzie pogoda..hm.. i to byłaby pierwsza dłuższa podróż z dzieciem.
prawie nigdy, nie mam czasu suszyć, ale prażona mi bardziej smakuje

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
si seniora ale tylko tym się nie brudzi a jak łyżeczką nie daje rady nabrać płatków to dobiera paluszkami
chciała bym zobaczyć

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Laurko dawaj negatywa bez zastanowienia, to jest chamowa nie dosc, ze tak dlugo czekasz to jeszcze klamstwo ;/

Cos wam chcialam napisac, myslalam o tym jak wracalismy do domu i zapomnialam
Tylko że on mi też wtedy da
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:08   #1265
marsi11
Zakorzenienie

Ultra, dzialka obłędna, zazdraszczam widoków, ja to masz koszmary z 3 stron

Hope, kurde patowa sytuacja, szkoda,że mamie tak wszystko wisi i nie ma motywacji by cokolwiek ratować zwłaszcza,że 20 lat to ona nie ma
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:11   #1266
szklanka19
Zadomowienie

Ultra jaka działka cudna chyba chcę z Tobą mieszkać
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:12   #1267
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Nie mogę Cała dokumentacja jest u projektanta, jeszcze jej nie odebrałam. Mam na mailach jakieś skany. Trudną działkę mamy, bo jest skarpa, dlatego projekt musiał być indywidualny, ale za to miejsce fajne, bo z tyłu las, a widok na jeziorko. Od razu wiedziałam, że chcę tę ziemię. Zdjęcie załączam zresztą
przepiękne miejsce

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a ono jest ok? bo chyba pisałaś kiedyś, że coś tam nie za bardzo albo to o tamtym wcześniejszym było i mi się miesza

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
ale nie ma podstaw, żeby Tobie też negatywa dać; jak jak dałam neutralny komentarz kiedyś, to sprzedawca mi żadnego nie wystawił

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 12:41   #1268
hope01
Zakorzenienie

Marsi problem w tym, że mam wrażenie że ona uważa że może mieć wszystko..

Elllmi to mieszkanie jest do remontu. Czyli wystrój salonu to lata 80 łazienka zrobiona, pokoje dwa pozostałe do odmalowania, zmiana mebli itp i kuchnia do odrestaurowania. Sąsiedzi emeryci za ścianą głośno, ale Tz powiedział że on ten pokój po prostu wygłuszy. I tak: Ona prawdopodobnie nam popchnie za 170 tys metrów 57. Na tej samej ulicy metrów 46 jest za 163 tysiące. Wiadomo, decyduje lokalizacja. A lokalizację mamy świetną, czyż nie? No i plus że to jednak nie osiedle, chamów brak itp. Ostatecznie wkładu własnego mam 50 tysiecy. Dla mnie było be to mieszkanie. Ale patrząc na ceny w sączu i lokalizacje jest ostatecznie ok, przyzwyczaiłam się i w sumie jak mieszkamy tu to wiemy mniej więcej już co i jak, wiemy co po kolei do remontu (a remont mozemy co miesiąc z budżetu powoli robić) generalnie stan mieszkania nie powoduje u mnie depresji jeszcze. Fakt faktem najpierw do roboty salon bo jest najgorszy i najciemniejszy. No i Tż sam wszystko robić będzie to oszczędność ..
Co myślisz?

Stary 2014-04-08, 12:58   #1269
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
my nad morze jedziemy, a dokładniej do Gdańska. jakoś na przełomie lipca/sierpnia

Cytat:
Ty się nie smiej bo moj S dostawal kolacje w wannie podczas kąpieli matka go karmiła
a teraz cwana jestem to na podłodze rozkładam podkłady do przewijania w sumie ostatnio to już nawet nie trzeba bo je naprawdę superowo
a jak widzę,że zaczyna się bawić to mówię wyraźnie,że nie bawimy się jedzeniem i kończymy imprezę
O fak

Hope, faktycznie, dziwne zachowanie mamy, nie bardzo wiem co doradzic...
Swoja droga chcialabym 57m za 170tys
Nie wiem czy jak na Wasza okolice to okazja, ale tutaj... Mhhmm marzenie!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:02   #1270
litllesweetangel
Lurker ;)

Nawijko ostatnio obczajalam ceny mieszkan w Gda, bylam w szoku
I tak sie zaczelam zastawiac ile moja chrzestna musiala zabulic za dom w Gdyni, 500 metrow do morza...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:18   #1271
LadyWhisper
Zakorzenienie

Yellow tak mielismy skierowanie do tego chirurga

Hooe no u nas tak samo pokazuje sie lekko co ma sie pokazać i tyle wiecej nie musi dzisiaj ta chirurg jeszcze mnie uspokoila w ogóle fajna babeczka

Sent from my RM-941_eu_poland_376 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 13:26   #1272
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Swoja droga chcialabym 57m za 170tys
Nie wiem czy jak na Wasza okolice to okazja, ale tutaj... Mhhmm marzenie!
Też bym chciała

Dziękuję za miłe słowa odnośnie działki Bardzo lubię to miejsce, ale naprawdę nie wiem, co z budową. Projekt chaty robiłam z takim założeniem, że muszę mieć jakieś pomieszczenie na swoje biuro, bo przy mojej pracy spokojnie mogę pracować z domu. Tz też powinien mieć pomieszczenie na swoje biuro. No i tak nam się tego metrażu trochę nazbierało... Plus taras, taki duży, żeby wykorzystać widok, dwa garaże itp. W każdym razie wyszło prawie 300 m2. Z jednej strony super, bo jeśli mieliby zamieszkać z nami moi rodzice, to każdy miałby przestrzeń, a z drugiej strony trochę mnie ten metraż przeraża. Już mam wizję, że a) nie dociągnę budowy do końca, b) jako staruszka będę tam mieszkać sama i jak umrę, to znajdą mnie dopiero po tygodniu
Poza tym ceny mieszkań jednak spadają, domów też, więc się zastanawiam, czy w perspektywie paru lat nie zdecydować się jednak na coś gotowego.
Kupna ziemi i tak nie żałuję, jakoś nie wydaje mi się, żebym miała na tym stracić.
Takie to mam rozważania No ale jak pisałam - na razie i tak nic z tym nie robimy, bo nie wiem, jak nam się firma rozwinie.

Hope - rozumiem Twoje dylematy, ale nie wiem, co mądrego napisać. Jak widzisz, sama zakręcona w tym temacie jestem.

Wracam do roboty. Jutro przychodzi babka na nagrania, a ja mam jeszcze narracje do przygotowania, a poza tym chcę wyjść za 2 godziny, by jeszcze z Młodą na spacerek skoczyć.

Będę wieczorem. Chyba
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:37   #1273
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne miejsce
Cytat:

No niby za co, nic nie bój, dawaj negatywa
Cytat:
Elllmi to mieszkanie jest do remontu. Czyli wystrój salonu to lata 80 łazienka zrobiona, pokoje dwa pozostałe do odmalowania, zmiana mebli itp i kuchnia do odrestaurowania. Sąsiedzi emeryci za ścianą głośno, ale Tz powiedział że on ten pokój po prostu wygłuszy. I tak: Ona prawdopodobnie nam popchnie za 170 tys metrów 57. Na tej samej ulicy metrów 46 jest za 163 tysiące. Wiadomo, decyduje lokalizacja. A lokalizację mamy świetną, czyż nie? No i plus że to jednak nie osiedle, chamów brak itp. Ostatecznie wkładu własnego mam 50 tysiecy. Dla mnie było be to mieszkanie. Ale patrząc na ceny w sączu i lokalizacje jest ostatecznie ok, przyzwyczaiłam się i w sumie jak mieszkamy tu to wiemy mniej więcej już co i jak, wiemy co po kolei do remontu (a remont mozemy co miesiąc z budżetu powoli robić) generalnie stan mieszkania nie powoduje u mnie depresji jeszcze. Fakt faktem najpierw do roboty salon bo jest najgorszy i najciemniejszy. No i Tż sam wszystko robić będzie to oszczędność ..
Co myślisz?
No w sumie całkiem nieźle, jeszcze jak remont własnymi siłami, tylko że ciężko mieszkać i remontować.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:39   #1274
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nawijko ostatnio obczajalam ceny mieszkan w Gda, bylam w szoku
I tak sie zaczelam zastawiac ile moja chrzestna musiala zabulic za dom w Gdyni, 500 metrow do morza...
Hoho, nie wiem czy potrafie liczyc do tylu...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:46   #1275
hope01
Zakorzenienie

Iwfka z tym to nie ma problemu bo jak remont będzie wymagał czasowego ulotnienia się, to jest gdzie, także to najmniejszy problem jest

Stary 2014-04-08, 13:53   #1276
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze zakładam czapeczkę

a wiesz co dziś się uśmiałam bo pisałaś ostatnio o buncie ubierania małej u mnie dziś to samo
Leoś miał ciepłą bluzę i chciał koniecznie kurteczkę założyć, przyniosłam z szafy bezrękawnik a ten histeria, na ziemie, zaczal walic nogami i dalej trzyma kurteczkę, skapitulowałam no agent

Cytat:
Super są! Ale cena powala. Jakoś szkoda by mi było kasy.

Pjona! Zresztą moja by sama łyżką nie zjadła. Rozpaćkała - tak, zjadła - niekoniecznie, a na pewno nie na tyle, by się najeść. No ale dzielnie ćwiczy

Cytat:
Marsi nie ma problemu

Dziewczyny moja mama to jest ... hmm.. no choćby teraz jak z nią przez tel gadałam to jak zaczęłam mówic o tacie to już ton do mnie zmieniła. Pytam czy wystawiła rzeczy na allegro (no bot ym aktualnie trzeba się ratowac) to kiedy miała to zrobić. No jak kiedy... to co ona robi jak ruchu nie ma od 8 do 18? No siedzi przed kompem..I teksty typu niech ojciec spierdala itp.
Ja jej powiedziałam. On do mnie złego słowa na nią nie powiedział. No to ta ze do innych mówi na nią. Ja jej powiedziałam ja sie nie wtrącam, bo nerwy zżeram i nie daj Boże jakby co ja stanę po stronie, ale DOMINIKI.
Nie umiem doradzić

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ale nie ma podstaw, żeby Tobie też negatywa dać; jak jak dałam neutralny komentarz kiedyś, to sprzedawca mi żadnego nie wystawił
dzięki

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Piękne miejsce

No niby za co, nic nie bój, dawaj negatywa

No w sumie całkiem nieźle, jeszcze jak remont własnymi siłami, tylko że ciężko mieszkać i remontować.

Michał ma gorączkę
Stary 2014-04-08, 13:53   #1277
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Iwfka z tym to nie ma problemu bo jak remont będzie wymagał czasowego ulotnienia się, to jest gdzie, także to najmniejszy problem jest
No to fajnie, bo my jak kończyliśy poddasze to ja byłam chora, wszędzie pył i kurz, dzień w dzień. Teraz pewnie przy kuchni będzie powtórka.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-04-08, 13:56   #1278
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurde beznadzieja ze w aplikacji nie ma zdjec

Laurko zdrowka dla Michala!!!

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:59   #1279
Ifwka
Zakorzenienie

Laurko, zdrówka dla Michałka
19.02.2013 - Oliwka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 14:00   #1280
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde beznadzieja ze w aplikacji nie ma zdjec

Laurko zdrowka dla Michala!!!

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

przed chwiląmiał 37,6 teraz 38,4 Niech już mąż wróci
Stary 2014-04-08, 14:10   #1281
szklanka19
Zadomowienie

Laurko myślisz, że jednak się zaraził od tej piguły? Oby nie, mam nadzieję, że to na zęby tylko, zdrówka!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:13   #1282
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Laurko, zdrówka dla Michałka

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Laurko myślisz, że jednak się zaraził od tej piguły? Oby nie, mam nadzieję, że to na zęby tylko, zdrówka!
Chyba nie, bo dziś tydzień minął
Stary 2014-04-08, 15:13   #1283
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie wiem - ale ilekroć z Tobą rozmawiam to myślę, że mamy wiele wspólnych odczuć i bardzo podobną wizję macierzyństwa
odnoszę identyczne wrażenie
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

debrah - zgadzam się w całej rozciągłości choć...ja niestety w chwili obecnej rozważam "przyzwyczajanie" Ani do "obcych" - już tłumaczę. jak wiecie, 19 czerwca mamy ślub i wesele no i teraz pytanie - co z Anią? wszyscy, którzy zosawali z nią dotychczas będą razem z nami na weselu, więc z nią zostać nie mogą. Już wiem, że zajmie się nią mama mojej przyjaciółki - świadkowej zresztą. Jest cudowną kobietą, dzieci do nie lgną, wiem, że mogę jej zaufać, że się Anią dobrze zajmie. No ale - Ania tam musi zostać na noc. Tzn. mogłaby być w domu, ale u nas będzie nocowało wtedy 30 (!!!) osób, przecież jak o 2 czy 3 w nocy się wtarabanią do domu, zanim każdy się wykąpie no to wiadomka, że Anusia się obudzi. No i druga strona - rano Ania wstaje o 6, a ja bym nawet nie mogła z nią wyjść z sypialni, bo cały dom zawalony gośćmi.
Stwierdziliśmy z TŻ, że dla Ani najwygodniej będzie, jeśli zawieziemy ją rano do pani M., my się spokojnie naszykujemy, a Anię ominą "atrakcje" (czyt. stresy) przyjeżdżania 120 gości do domu , każdy pewnie by chciał ją wziąć na ręce, pogłaskać, przytulić itd. Ponadto - Ania o 11 ma drzemkę 1,5-2h. My mamy ślub o 12, o 11 błogosławieństwo rodziców pewnie będzie - no to dziecko raczej nie pośpi. Więc zgodnie stwierdziliśmy, że mimo, iż bym chciała, by Anusia była na ślubie, żeby zbierała z nami pieniążki po kościele, żeby była podczas ubierania, jak ja ją ubieram w jej piękną, balową suknie no to - dla niej lepiej będzie być w domu, gdzie będzie względny spokój, a my po jej drzemce - a naszym ślubie, w drodze na salę ją weźmiemy i spędzi z nami kilka godzin, by na nocny sen być znów w spokojnym domu.
Ale do sedna - uważam, że te 2 dni i tak będą dla niej dużym przeżyciem, więc nie chciałabym jej wtedy pierwszy raz zostawiać na noc w tamtym domu - więc chyba zacznę ją właśnie "przyzwyczajać" do tamtego domu, będziemy tam razem co jakiś czas przez te 2 miesiące, aby w ten dzień Anusia czuła się tam bezpiecznie beze mnie.

ale się rozpisałam

zdrówka dla wszystkich chorowitków!
myślę, że bardzo dobrze to zaplanowałaś
Cytat:
Debrah.myślę,że wszystko dobrze ujełaś
co do separacji dla mnie najgorsze przy S było odstawienie od piersi, kurcze to tak bolało,że zdawało mi się,że jak już go nie karmie to nic nie będzie już takie same druga pępowina, przysięgam! sprawiało mi to fizyczny ból
nie wyobrażałam sobie z nim rozłąki nawet na chwilę, do dziś tak mam,że jak jest gdzieś poza domem to strasznie dziwnie się czuję, nie lubię kiedy nocuje u kuzynostwa czy u kolegi, po prostu zle znoszę jego nieobecność
Leosio też jest moją przylepką ale widzę inne relacje między nami, przede wszystkim jego więzi są bardzo silne z moim TZ, smiejey się,że to zapewne dlatego,ze to TZ go przywitał pierwszy na świecie i zanim skończyła się moja operacja to chłopaki zakumplowali się na dobreostatnio jak wróciłam z delegacji, Leoś był na rękach u TZ, jak mnie zobaczył to ogromny rogal na twarzy ale zanim do mnie przyszedł przytulił mocno TZ, z jednej strony mogłabym być piekielnie zazdrosna i mogłoby mi być przykro ale ta sytuacja mi mocno uświadomiła,że Tz jest tak samo mocno macierzyńska jak ja. Wiecie co to było niesamowite mocne doznanie.

pytanie z innej beczki, ktoś jeszcze chustuje??????

Ewuulka, oczywiście,że należy oswajac to dla dziecka może być ogromnym stresem
chustować nie, mimo, że mamy chustę ale nosidło jest nr jeden, jak idziemy na plac zabaw pod blok to zawsze w nosidle, nie chce mi się wózka tachać
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
mogę marsi spytać gdzie jedziecie??

a w ogóle dziewczyny - jak planujecie wakacje? gdzie jedziecie i o jakiej porze ( w sensie lipiec sierpień, wcześniej czy bardziej na jesień)?

no bo mamy dylemat i różne poglądy z TŻem
my zamierzamy początkiem lipca nad polskie morze
Cytat:

byliśmy u chirurga i na szczęście nie było potrzebne żadne nacinanie sprawdziła mu tylko pisioreczka powiedziała, że wygląda bardzo ładnie i jest bardzo zadbany jak na 15 miesięczniaka więc uffffffffffffff ulżyło mi !!! Mamy odciągać delikatnie przy kąpieli i do kontroli za 6 miesięcy. Panie bardzo miłe, Pietraszko zrobił furorę, że grzeczniutki śliczny i kochany

ufff

hope a kurczę ciężka sytuacja z rodzicami :/ a jakaś rozmowa z mamą? Tylko taka nie przez telefon tylko twarzą w twarz, żeby nie miała możliwości ucieczki i zmiany tematu...
misiaeel super,że możesz być dawcą
Lenowa u nas dzisiaj ciepło (nie wiem,ile stopni bo nie mamy termometru) i pod blokiem wiatr a na placu zabaw bezwietrznie więc ja czapkę biorę i jak jest wiatr to zakładam a jak nie ma to zdejmuję. Taki patent podłapałam od sąsiadki
Laurko zdrówka dla Misia

Kuba śpi a ja sobie obejrzałam Przyjaciół
piękna pogoda dzisiaj, Kuba znów "pływał" w piaskownicy a potem wybierał kamyczki i zrywał trawkę
wczoraj przeszedł kilka kroczków na rączkę, inaczej nie chce. Wstaje podciągając się przy czymś, daje rączkę najpierw jedną, potem drugą i kilka kroczków robi. Przy pchaczu dalej nie chce :/

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

dziewczyny... wielbicielki amarantusa pomożecie?
Chcę kupić i wzbogacić z niego naszą dietę, znalazłam stacjonarnie
http://biovert.pl/pl/searchquery/ama...?url=amarantus

ale od różności amarantusowych aż mnie głowa rozbolała i nie wiem, co wybrać... Pisałyście kiedyś, że ekspandowany lepszy. Dlaczego? Bo nie trzeba go wcześniej gotować? Do czego go dodajecie? A nasiona amarantusa kupowałyście? Przepraszam za ogrom pytań
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:23   #1284
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Marsi wow,jestem pod wrażeniem samodzielnego jedzenie Leosia

Hope przykra sytuacja

Misia super te buty! Ale nie aż tak super, żeby kupić za taką cenę

Debrah Cieszyn a jakie tam magnolie są cudne ja miałam w planie w ten piątek jechać, ale chyba nie damy rady bo tż zawalony robotą.

Lady ufff, jaka ulga, że udało się bez zabiegu

Yellow to jak przełożysz wizytę to musisz znowu czekać od nowa w kolejce?
Niestety musze czekać jak co, termin po 10 maja

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

chustować nie, mimo, że mamy chustę ale nosidło jest nr jeden, jak idziemy na plac zabaw pod blok to zawsze w nosidle, nie chce mi się wózka tachać

ufff

hope a kurczę ciężka sytuacja z rodzicami :/ a jakaś rozmowa z mamą? Tylko taka nie przez telefon tylko twarzą w twarz, żeby nie miała możliwości ucieczki i zmiany tematu...
Lenowa u nas dzisiaj ciepło (nie wiem,ile stopni bo nie mamy termometru) i pod blokiem wiatr a na placu zabaw bezwietrznie więc ja czapkę biorę i jak jest wiatr to zakładam a jak nie ma to zdejmuję. Taki patent podłapałam od sąsiadki
Laurko zdrówka dla Misia

piękna pogoda dzisiaj, Kuba znów "pływał" w piaskownicy a potem wybierał kamyczki i zrywał trawkę
wczoraj przeszedł kilka kroczków na rączkę, inaczej nie chce. Wstaje podciągając się przy czymś, daje rączkę najpierw jedną, potem drugą i kilka kroczków robi. Przy pchaczu dalej nie chce :/

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

ale od różności amarantusowych aż mnie głowa rozbolała i nie wiem, co wybrać... Pisałyście kiedyś, że ekspandowany lepszy. Dlaczego? Bo nie trzeba go wcześniej gotować? Do czego go dodajecie? A nasiona amarantusa kupowałyście? Przepraszam za ogrom pytań
Oli zaczął od kroczków za 2 rączki ale to tylko tak dla sprawdzenia mu dałam. Potem za 1, potem chwycił pchacz mam nadzieję że zacznie niebawem sam ale Kubuś młodszy przecież.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 16:42   #1285
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
ja też już zmykam spać, bo się coś zasiedziałam tu dzisiaj
Dobranoc wszystkim małym i dużym.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

zanim jednak pójdę odniosę się, Sarah ja na Twoim miejscu bezzwłocznie poszła jeszcze raz do lekarza, wiem, że pisałaś, że z językiem nie tak, ale może weź se sobą kogoś kto ci potłumaczy, to są ewidentnie skutki szczepionki i powinny być zapisane w karcie zdrowia małej, ja bym nie szczepiła tak szybko na pneumokoki.
Rybka wiem, mz chodzimy do lekarza z ktorym dogadujemy sie po angielsku, wiec lekarz wie, nie wiem czy cos tam odnotowal, na pewno sa wpisane wizyty a chodzilismzy co dwa dni doslownie i mowilismy, ze to od szczepionki, on sam powinien tez to wiedxiec bo sam Ja szczepil

w Pl ogladalam rozmowe z lekaryem i do 3 msc po szczepieniu jesli cos sie wydarzy nwet zlamanie to trzeba zglaszac mimo, ze to ze szczepieniem nie ma nic wspolnego i ze to sami lekarxe powinni sie tym interesowac

szukam polskiego pediatry bo tym niemieckim nie ufam ale nie ma tu nigdxie w poblizu

a na pneumokoki chce zaszczepic pod koniec sierpnia oczywiscie jesli po 5w1 w czerwcu nic nie bedyie
myslisz, ze to za wczesnie__

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
a gotujesz taką normalą? Bo moja np takiej nie zje, ale bardzo lubi błyskawiczną Nominala

Trzymaj się

ja bym sie wstrzymała z pneumokokami..... U Nas tez ta szczepionka-mmr, miała skutki uboczne (jako jedyna!)

dziękuję, że pytasz

a jakie skutki jesli moge zapytac

na pneumo chce zaszczepic pod koniec sierpnia, 5w1 w polowie czerwca
to doktor mowil za 5 tzgodni ale nie pojde po tym co teraz bylo

Cytat:
Oli za rękę chodzi super, ale coraz częsciej się chce puszczać bo obie ręce do czegoś potrzebne, ja wtedy za "oszywkę" lekko trzymam bo wogóle nie umie się przewracać i trochę amortyzuję ten upadek, żeby szyć nie trzebabyło jechać
Mam nadzieję ze szyć nie trzebabyło??

My właśnie tez sprzedajemy mój samochód bo Tż chce kupić cos nowego, problem to jest dla mnie bo ten jest mój, a żeby za niego kupić cos innegoo to trzeba dołożyć i dokładał będzie Tż i to jużnie będzie mój bo je nie mam kasy żeby dołożyć, dla niego to nie problem ale dla mnie tak

No dokładnie
Zdrówka dla Agatki

JA bym leciała do lekarza.

Wow, no to super że załapał z kaskiem,
za zakupy
Ja też po Tż "odziedziczyłam tel bo on sobie nowy wypaśny kupił

Ja też ja też ale bez szału na razie było...

Moja przy zębach tylko mleko piła, i to nie jakies zatrważające ilości.

Wow powodzenia

Jaką kupiłaś, jaram się bo sama bym chętnie coś zakupiła.

U nas standard, dużo na polu, jedzenis poko tylko pod wieczór jakiś szwędacz się włączył Oliwce, nie wiedziała czego chce, gdzie iść i wogóle. Wieczór oczywiści z Grą
Dzisiaj w pracy na nowym miejscu już ale na razie ok
bylam u lekarza co 2 dni doslownie chodzilismy

Cytat:

super wiadomosc

Cytat:
Hope kochana jesteś cudowna
masz mój adres czy mam podeslać na pw?
oddam Ci $$ za przesyłkę

pozostałym dziewczynom serdecznie dziękuję za ofertę pomocy jesteście kochane, kurde zawsze można na Was liczyć
nom Dziewczyny sa przekochane
jak szukalam kolyski to dostalam od Ciebie linki

Askaadopcje
sluzyla mi rada w sprawie psa
i zaproponowala kupno klockow i przeslanie mi

i
Szklanka
kiedy szukalam jezdzika dla dzidzi
takze yaproponowala mi, ze kupi i wysle mi tu do De

Cytat:
ale się cieszę, dostałam odpowiedź od DKMS, że z tym moim zapaleniem tarczycy mogę być dawcą jednak
szacun ogromny dla Ciebie

ja wlasnie kiedys chcialam zaproponowac zebysmy zglosily sie jak juz przestaniemy karmic, bo poczytalam jak ciezko jest znalezx dawce,

dla nas to chwila a komus moze uratowac zycie

Cytat:
Marsi nie ma problemu

przykro mi z powodu tej sytuacji
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 18:31   #1286
ewulkaaa
Wtajemniczenie

ale cisza

TŻ właśnie uspypia Anię, a ja czekam na niego z kolacyjką przy wiadomościach

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:00   #1287
misiaeel
Wtajemniczenie

Ultra ale piękne widoki

hope super okazja z tym mieszkaniem u nas za taki metraż dwa razy tyle:/

laurko zdrówka dla Miśka szczepiliście na mmr jakoś niedawno chyba nie? Hania jakoś po tygodniu miała jeden dzień podwyższonej temperatury

nancy brawo za chodzenie za rączkę

dzisiaj pierwszy raz jechałam z Hanusią autobusem ale byłam podekscytowana do ch pojechałyśmy, ale nic nie kupiłam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:07   #1288
pstryczek84
Zakorzenienie

ale cisza!!!!

Cytat:

chciałam się pochwalić,że od 3 dni mój Leosio wcina na śniadanko miseczkę płatków śniadaniaowych na mm, zjada całą porcję i nawet sie nie brudzi, to chyba jedyne danie gdzie ładnie i cierplwie siedzi w krzeselku i pochłania po prostu
klask i:

Cytat:

super wiadomosc!

Cytat:

No a poza tym na głowie mam to że między moimi rodzicami źle sie dzieje.[/COLOR]

kciuki za kredyt!!

Cytat:

Michał ma gorączkę
jak Michas? odpuscila troche?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Zgadzam się co do szczepień. Wszystko jest ok póki nic się nie dzieje...Mojej mamy kuzynka nie szczepiła swoich dzieci i niestety jej syn w wieku nastoletnim zachorował na świnkę i miał powikłania które spowodowały że niestety jest bezpłodny Sąsiadka mi opowiadała że u niej w rodzinie był przypadek gdzie też matka przeciwna szczepieniom i pojechali za granicę i dziecko zachorowało na odrę która spwowodowała poważne zapalenie mózgu. Ja bym sobie nie wybaczyła do końca życia. Niektórzy argumentują że w Polsce przecież nie ma tych wielu chorób od których szczepimy...a jaką mamy pewność gdzie będzie podróżować czy mieszkać nasze dziecko w przyszłości? Bardzo bałabym się nie zaszepić...
eee, jak nie ma jak sa
moze nie sa tak naglasniane ale sa...
u nas w szkole co roku zawsze tez jakas mala "epidemia" jest...
jak nie odra, to ospa i inne cuda, ciagle cos

Neti - ale fajny Antos

Boziu, jaka działka!!!!!!!!!

dziec mi zasnal o 19.40, fajnie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:15   #1289
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ufff

Laurko zdrówka dla Misia

Ja mam popping i mąkę amarantusową, ale szczerze nie wiem jak długo będzie trwało jej zużywanie, bo jest obrzydliwa jak dla mnie. Smak ma taki nie wiem, ziemisty? Ekspandowany jest o niebo smaczniejszy. Ja dodawałam do kaszek jak młody jeszcze jadł, robię omleciki - jajko, popping i banan/jabłko, dodawałam do pieczenia chleba, mąkę też ale niedużo, ze względu na smak. Ciasteczka amarantusowe robiłam, pyszne! Taką stronę znalazłam, może się przyda
https://www.facebook.com/OdkrywamyAmarantus

Cytat:

laurko zdrówka dla Miśka szczepiliście na mmr jakoś niedawno chyba nie? Hania jakoś po tygodniu miała jeden dzień podwyższonej temperatury
dokładnie tydzień temu. Oby już się nie powtórzyło, bo nieźle się przestraszylam.

Miś już śpi, na szczęście nurofen zbił temperaturę niemal natychmiast. Wróciło moje dziecko Jak miał temperaturę leżał tylko przy piersi i przysypiał, przylepka moja kochana. '

Debrah, i jak jaglanka? U nas jak przewidziałam, Michał nie zjadł kaszy na śniadanie, natomiast potem zjadł trochę omleta z dodatkiem jaglanki śniadaniowej

Przepraszam, nie pamiętam kto pisał o jaglance błyskawicznej, jako kaszce. Michał już od 3 miesięcy nie tyka kaszek, nie przejdzie Zresztą chcę go nauczyć jeść "normalne" kasze. Zobaczymy jak nam pójdzie

Dać następną dawkę nurofenu jak się obudzi? Jak myślicie?
Stary 2014-04-08, 19:19   #1290
misiaeel
Wtajemniczenie

laurko a ile minęło od poprzedniej dawki? ja bym na noc dała jednak

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości