|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
cornflower_girl dokładnie! najważniejsze, że Ty i Tż mówicie jednym głosem i gracie do jednej bramki - dacie sobie radę z rodzicami
![]() Cytat:
Ja za moje zapłacę 255zł Cytat:
nie ma tego złego!Cytat:
a szkoda zostawiać na sali żeby czasem nie wcięło...gornek a fioletowy pasuje do granatowego? ![]() Ta mucha, którą wrzuciłaś ładna jest
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
najpierw pytam a potem dzownię:p troche mi się kolejność zaburzyła;P więc u mnie z 88 roku nie przejdzie i muszę wybrań nówkę, właśnie piszę wniosek bo mi się nie uśmiecha jeździć:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tym, że akurat w tym przypadku to różnie bywa, ysia pisała, że u niej mogły być takie wydane zaraz po urodzeniu. Lepiej się upewnić, żeby potem nie jeździć parę razy.
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Mięta??? A gdzie???? Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] widziałam w zlotych tarasach w warszawie m. in. w venezii, kazarze, hego's |
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie zestresowałam
Zadzwoniłam do cukierni, którą od dawna z TŻ mamy upatrzoną. Wcześniej byłam tam osobiście pytać ile wcześniej trzeba składać zamówienie na wesele - babeczka powiedziała, że miesiąc / trzy tygodnie wcześniej wystarczy. Ale dzis coś mnie natchnęło i zadzwoniłam tam - gość powiedział, że na termin, który chcę już jest jedna para wpisana!!! i tylko rzutem na taśmę udało nam sie zapisać. Masakra, miesiąc wczesniej jakbym zadzwoniła to chyba, żeby okruchy pozbierać ![]() tak to jest jak się człowiek chce dogadać z nieogarniętymi sprzedawcami W każdym razie jesteśmy wpisani, po świętach jedziemy już z projektami tortów, na godzinne spotkanie z kolesiem i będziemy ustalać szczegóły. Aha zaliczki około 300 - 400zł - ile Wy płaciłyście? ![]() Czas na obdzwonkę reszty usługodawców - żeby nie bylo niefajnych niespodzianek...
|
#2886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
To dobra wiadomość
Ja też mam taki stary, ciekawe czy mi przyjmą...Cytat:
|
|
|
|
|
#2888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeżeli bierzecie ślub w mieście gdzie obydwoje się urodziliście nie jest Wam potrzebny akt urodzenia. U nas wyglądało to następująco. 1. w kasie Urzędu Miasta uiściliśmy opłatę skarbową w wysokości 84 złotych. 2. następnie poszliśmy do USC i powiedzieliśmy że potrzebujemy zaświadczeń o braku przeszkód, daliśmy potwierdzenie wpłata, pokazaliśmy dowody osobiste. Otrzymaliśmy podanie do wypełnienia na poczekalni i zanieśliśmy je do obsługującej nas kobiety. 3. Po 15 minutach poproszono nas do Pani kierownik, która miała wypełnione już dokumenty, zapytała o nazwiska jakie będziemy nosili po ślubie oraz jakie będą miały dzieci. Uzupełniła dane dotyczące wykształcenia i zatrudnienia. Następnie odczytała oświadczenie o braku przeciwskazań - powinowactwo, krewni w linii prostej, rodzeństwo w tym przyrodnie. Następnie podpisy złożyliśmy. 4. Za tydzień do odbioru po zaświadczenia. Przy okazji Pani nas poinformowała, że w drugim tygodniu po ślubie mamy zgłosić się po odbiór 3 egzemplarzy aktu ślubu. Mnie kazała pamiętać o wyrobieniu dowodu osobistego bo obecny będzie ważny tylko 3 miesiące o ślubie. Za godzinę wycieczka do kancelarii parafialnej
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-04-08 o 14:43 |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My płacimy 350zł. zaliczki. |
|
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
zgłaszam kolejny postęp, umówiłam się do fryzjera na przedślubne farbowanie
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
Heeej, troszkę nadrobiłam w przerwie w pracy
![]() Say, śliczne te buciki od mamy ![]() mojakaren - kurczę to się teraz zestresowałam, ostatnio pytałam w cukierni ile wcześniej zamawiać tort to też mi powiedzieli miesiąc - 3 tygodnie wcześniej. Przyszły mi próbki materiałów z akces2, niedługo czas złożyć zamówienie w weekend latałam po sklepach, przymierzałam masę butów, ale żadne nie były super wygodne
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej koleżance też powiedziały, żeby przyszła 2 tygodnie przed weselem, przyszła i cudem stelaż dorwała bo akurat ślubowała w piątek. |
|
|
|
|
#2893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Na jaki kolorek?
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie wiem, liczę że Pani w Salonie mi dobrze doradzi...
|
#2895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do Kościoła mam 5 minut pieszo, więc nie chce mi się dzwonić
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Rozeznanie
|
Pochwal się koniecznie
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() Wszystko jasne
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
|
#2898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pani nie chciała żadnej zaliczki.W ogóle jestem mocna, jeśli chodzi o tort chciałam u niej zamówić tort urodzinowy dla K. (ma w piątek). I tak chodziło mi to po głowie i chodziło, opowiadałam wszystkim, że tak zrobię, i w końcu oczywiście nie zadzwoniłam. Moja mama spotkała dziś tę panią, rozmawiają sobie o wypiekach, na koniec rozmowy mama stwierdza: to moja córka do pani przyjdzie w piątek odebrać ten tort, tak?. Pani zdziwiona, nic o żadnym torcie nie wie, całe szczęście moja mama mnie zna i zaczęły się obie chichrać z mojego nieogarnięcia, i tort jednak będzie
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() muszę to gdzieś zapisać bo już się w tym wszystkim gubię... ja sie babeczki pytałam ogólnie o składanie zamówienia na wesele i taką informacje mi dała ... Cytat:
Ja rozumiem, że samo uzgodnienie szczegółów dotyczących wyglądu i smaku to kwestia chwilę przed ślubem, ale jak widać rezerwować termin trzeba już dużo wcześniej - to też zależy od cukierni, ja nie ogarnęłam, że ta nasza jest jedną z najlepszych w mieście. Choć z kolesiem umówiłam się, że już po świętach spotkamy się żeby uzgodnić szczegóły i mamy przywieźć juz swoje projekty Cytat:
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnośnie butów to może też tutaj say, sunrise, kasia, mojakaren dzięki
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-04-08 o 16:16 |
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonus
ja w ogóle nie ogarniam tych urzędowych spraw... ale to w maju będę się martwić. gorzej, że dzięki Waszym rozmowom o torcie przypomniałam sobie, że przecież ciasto muszę zamówić!!!! całkiem zapomniałam. na pieczenie ciasta też obowiązuje podobny termin oczekiwania jak na tort (około miesiąc)? czy trzeba wcześniej to ogarniać?
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co to są za fioletowe kwiatki ?
powplatałabym goździki fioletowe z jasno różowymi i białymi różami , ciekawe jak to będzie wyglądać , a boje się kombinować żebym z jakimiś krzakami nie poszla
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
czekooczekolada , świadkowie się tym zajmą
Jako dająca kopertę nigdy nie zwracałam uwagi na to co się z nią później dzieje, więc nie sądzę by nasi goście zwracali. Po za tym, co mamy z nimi niby zrobić![]() Dzięki za namiar ![]() cornflower_girl, chociaż Ty jedna O 15 cm nawet nie myślałam Wypróbowałam 10 cm - przerosło mnie to.Dziewczyny, to nie moje zdjęcie, ale dziękuę za komplementy Nie ma mi kto zrobić, a sama nie mogę się dopiąć.Btw, to zdjęcie to mój uspokajacz, że suknia trzymana w moim łóżku jest ładna :P Sunrise, mam wrażenie, że pamiętam Twoją suknię, ale nie jestem pewna. Też czuję różnicę między muślinowym zwykłym. Muślinowy to marzenie bo mam już ze zwykłym![]() activelifestyle, mojakaren Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-04-08 o 16:35 |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za trzymanie kciukow za mnie.
Say, piękne buciki, Ysia sukienka i zakiec miodzio Maly off top dostałam prace w prawdzie na nizszym stanowisku, na ktore rekrutowałam bo woleli kogos bardziej doswiadczonego i wzięli kogos z rekrutacji wewnętrznej, ale przynajmniej będe miała blisko do pracy bedziemy mniej odkładać na ślub, i jak ńie nazbieramy to najwyzej dobierzemy kredyt obecnie zarabiam nienajgorzej, ale psychicznie juz nie wytrzymuje myslicie, ze to dobra decyzja?
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia, dobra decyzja, bardzo dobra, bo stresu i zdrowia na pensje nie przeliczysz.
My za tort (3 piętra, 72 porcje) płacimy 500 plus 400 kaucji za przekładki, patere i pojemnik. Zaliczki daliśmy 400 zl. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozumiem ich polityki, najpierw mówią, że tak wcześnie zapisów nie przyjmują, a później się okazuje, że ktoś termin zajął ![]() Cenowo chyba ok. Jak ustalicie więcej, chwal się ![]() Cytat:
![]() U Nas podobnie to wyglądało. Tylko, że zaświadczenie w 3 egzeplarzach mamy od ręki Wszystko fajnie przebiegło. Panie wzdychały jak wpisywaliśmy kościół, że tam tak pięknie. Ah i nie wiem, czy tylko ja miałam takie dziwne przekonanie - dowód trzeba wymienić w ciągu 3 miesięcy, w tym trzeba liczyć 1 miesiąc na jego wyrobienie. Więc złożyć wniosek trzeba najpóźniej 2 miesiące po. Ja byłam przekonana, że jak złożę tuż przed końcem tych 3 miesięcy będzie ok. Okazuje się, że nie Ten stary dowód traci ważność, równo 3 miesiące po ślubie.
|
|
|
#2908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też mam kieckę z dołem z organtyny (producent twierdzi, że jedwabnej). Moim zdaniem ładnie wygląda, zupełnie inaczej niż tiul, ale też tiul do tego mojego modelu by nie pasował - projektant wie, co robi!
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
Mateńko jakie spanie mnie złapało.
Miałam nadrobić ale chyba nie dam rady. My za tort płacimy 700 zł na 100 osób, ale u Nas babeczki będą.
|
|
#2910 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie muszę jeszcze ostatecznie wybrać ![]() Cytat:
Wg mnie będą ![]() Cytat:
Co do sprawy z USC - jak ślub będzie w Twoim USC i Ty masz w nim papiery, to musicie tylko wyciągnąć papiery z USC TŻta. Cytat:
Co do ważności odpisu to też najlepiej telefonicznie dopytać, bo mogą kręcić nosem. Cytat:
Najważniejsze, że się udało.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

nie ma tego złego!

15:00

pani nie chciała żadnej zaliczki.

w prawdzie na nizszym stanowisku, na ktore rekrutowałam bo woleli kogos bardziej doswiadczonego i wzięli kogos z rekrutacji wewnętrznej, ale przynajmniej będe miała blisko do pracy 

Najważniejsze, że się udało.