Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 11:16   #2851
cude
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

say, ładne buty O nogach nic już chyba nie muszę mówić

KaMilka4891, cieszę się, że wszystko jakoś się poukładało

U mnie w sukni też jakaś haleczka tiulowa jest wszyta, tak na wysokości połowy ud się kończy. Nie pomaga mi w nie plątaniu się pod nogi. Widziałam halki na kole i halki, które miały koło, ale naszyty na to także sztywny tiul. Po prostu dobrze to wyglądało Ja w zestawie dostałam tak zwykłą na kole, ale pod warstwą tiulu sukni nic nie widać Wydaje mi się, że halki kołowo/tiulowe są do delikatniejszych sukni.

namisek1990, i ja Cię poproszę o bukietową radę, nie masz nic przeciwko? Suknia w zał. (na zdjęciach nie jestem ja). Mam 163 cm, TŻ 197cm. Oboje jesteśmy szczupli. Próbowałam przerzucić się na wyższe buty, ale nic z tego 5cm obcasa max. Myślałam o słonecznikach, ale takie piękne bukiety tu wstawiacie, że nie potrafię się zdecydować Do tego pewnie okulary, włosy ciemny blond.

anusia4u, jest masywna i solidna. Nie wygląda źle, bo nie masz patyków zamiast palców (w sensie, że są normalne). Moim zdaniem jest ok

Sunrise28, wiem Za 9 dni 100dniówka! Z nr 11 mieliśmy wcześniej, jakoś nieciekawie.

S1lc1a, Elrosa, cornflower_girl, mojakaren, Trzeba to ogarnąć i wysłać w końcu. Zabieram się za to

Też rozglądam się za spinkami dla TŻ I w salonie, w którym chcemy zamówić obrączki jest 20% rabat

Kolejne pytanie: po ile płaciłyście za taneczne buty? Czy znacie jakieś sklepy internetowe, w których można kupić buty dopasowane do stopy ( w moim przypadku dwa różne numery)?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pretty_Again.jpg (38,0 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pretty.jpg (45,9 KB, 110 załadowań)

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-04-08 o 16:33
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:18   #2852
Lg_ago
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
No tak sprawy zapowiedzi, protokołu załatwia się z proboszczem. Jak my poszliśmy to w kancelarii był ksiądz wikary, i tez poprosił żebyśmy przyszli dwie godziny później jak wróci ksiądz proboszcz.
Akurat protokół spisujemy u mnie w parafi, więc u TŻ tylko zostaje te zapowiedzi.
A zrobili tak, że je spsuje się we wtorki o 19. Więc już wiadomo, że będzie odpowiednia osoba do tego uprawniona. Jakoś to jest usystematyzowane i nie ma zamieszania.

mojakaren a żebyś wiedziała, że teraz jest najgorszy czas. Jest pełno bzdet do załatwienia. Dużo czasu potrzeba. Zaczynam żałować, że inne sprawy typu - granirut, moje buty, biżuteria i zakup innych rzeczy zostawiłam na teraz. Trzeba było zrobić to za wczasu, a teraz tylko ta papierologia i dogrywania szczegółów związanych z ceremonią w kościele i weselem na sali. Mądra jestem teraz

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:21   #2853
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Czemu ma focha?
pewnie dlatego, ze glosno wyrazilam swoje zdanie na temat tego pana... sama powiedziala, ze wziela go z ogloszenia i nawet nie sprawdzila i ze jest okropny ("Bal wszystkich swietych" na poprawinach to dosc kiepski wybor repertuaru :p ), a kilka dni pozniej powiedziala mi, ze to bylo nie na miejscu, zeby jej to mowic, ale widocznie za slabo sie znamy, bo ja raczje w bawelne nie owijam

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a takie buty na after? Będą pasować?
Sa sliczne, ale mi sie wydaje, ze ta sukienka jest za delikatna do nich...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-08, 11:23   #2854
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość

Sunrise28, wiem Za 9 dni 100dniówka! Z nr 11 mieliśmy wcześniej, jakoś nieciekawie.
Właśnie miałam liczyć, ile jeszcze zostało dni
O matko 10 dni i zmiana kodu :P

A 12, 15, 22 ?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Dziewczyny jak tak patrzę na Wasze sukienki to po stokroć zaczynam żałować, że wzięłam organtynę(organzę) zamiast muślinowego tiulu

Chyba zadzwonię i zmienię ;(
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:24   #2855
activelifestyle
Rozeznanie

Anesthesia - co do paznokci pomalowałabym nude Czerwień na sesję 220 zł za dodatki to nie dużo Powiedziałabym nawet, że to dobra cena

Atomoowka - ja też chcę kupić te spinki Jest bardzo dużo ofert na allegro np a Ty gdzie kupowałaś? Bo cenowo też jest różnie... najtańsze widziałam za 17 zł

KaMilka4891 - cieszę się, że już wszystko między Wami ok Czasem chłopem trzeba potrząsnąć, pamiętaj
Jeśli schudłaś, a chciałaś to chyba super, nie? A cycki muszą być proporcjonalne więc normalna kolej, że też maleją
Myślałam właśnie o takiej halce jak wstawiłaś KLIK, ale nie wiem czy utrzyma moją princessę Bardzo bym chciała halkę zamiast koła

Elrosa - fajne spinki

Dziewczyny ja też mam pytanie co do USC... Jesteśmy z TŻ z innych miast. Jak to teraz załatwić? Odpisy trzeba wyciągnąć każdy u siebie i później zgłosić się do mojego USC, bo w moim mieście bierzemy ślub?
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:24   #2856
cornflower_girl
Zakorzenienie

Sunrise Niekoniecznie musisz brać tiul muślinowy, możesz wziąć welonowy - jest spoooro tanszy, a wygląda bardzo ładnie

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:28   #2857
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość

Kolejne pytanie: po ile płaciłyście za taneczne buty? Czy znacie jakieś sklepy internetowe, w których można kupić buty dopasowane do stopy ( w moim przypadku dwa różne numery)?
Pięknie wyglądasz w sukni Buty: akces2, tam robią na wymiar Sama nie kupowałam, ale inne PM'ki chwalą
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:29   #2858
say-hello
Zakorzenienie

moje nogi są dziś szczęśliwe po tych wszystkich komplementach

Cude, pięknie wyglądasz w sukni

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny jak tak patrzę na Wasze sukienki to po stokroć zaczynam żałować, że wzięłam organtynę(organzę) zamiast muślinowego tiulu

Chyba zadzwonię i zmienię ;(
a przypomnij jaką masz suknię?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:32   #2859
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny powiedzcie mi jak to robicie :
u nas zyczenia skladane sa na sali. koperty się włoży do pudełka, i kiedy to pudełko wynieść z sali ? nie chce od razu brac pod pache i wynosić, bo sobie pomyślą niewiadomo co, no a nie chce żeby te koperty stały z tym pudełkiem na sali i ludzie się koło tego kręcili. kiedy Wy zamierzacie je wyeksmitować z sali?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-08, 11:36   #2860
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
świadkowie podczas / pod koniec składania życzeń noszą prezenty, kwiaty itp do auta, więc koperty mogą też tak wynieść na poprzednim weselu na którym byłam, pod koniec składania życzeń do świadkowej podeszła pani kelnerka, wzięła koperty i zaniosła do pokoju PM.
Stary 2014-04-08, 11:43   #2861
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Sunrise Niekoniecznie musisz brać tiul muślinowy, możesz wziąć welonowy - jest spoooro tanszy, a wygląda bardzo ładnie
Tiul welonowy odpada Nie zbyt mi się widzi na mojej sukni
Ale tiul muślinowy
Tylko czy da radę pod ten tiul koło? Nie będzie mi się plątał pod nogami?

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

a przypomnij jaką masz suknię?
Moja suknia to "składak".
Nie mam zdjęć Będę miała po pierwszej przymiarce

Ale... gorset w serduszko, suknia w kształcie literki "A" i dół z organzy.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
u nas zyczenia skladane sa na sali. koperty się włoży do pudełka, i kiedy to pudełko wynieść z sali ? nie chce od razu brac pod pache i wynosić, bo sobie pomyślą niewiadomo co, no a nie chce żeby te koperty stały z tym pudełkiem na sali i ludzie się koło tego kręcili. kiedy Wy zamierzacie je wyeksmitować z sali?
Po proszę albo świadkową, albo brata
Zobaczę
Ale ktoś mi to pudełko po prostu wyniesie do pokoju
Stary 2014-04-08, 11:46   #2862
cornflower_girl
Zakorzenienie

cude Piękna masz sukienkę - szkoda tylko, że to nie Ty na zdjęciu Wg mnie spokojnie buty 5cm dadzą radę. Bez sensu, żebyś wbijała się w 15-cm buty na platformie.

Sunrise Naprawdę między tiulem welonowym a tym muślinowym (przynajmniej tym z butterfly) jest niewielka różnica (postaram się dziś wstawić zdjęcia welonów, zapowiedziałam mężczyźnie że ma fotografować).

A jaką masz górę sukienki? Jak dół z organzy to welon z organzy może fajnie wyglądać A co do platania się welonu - wszystko zależy od jego długości. Jaką byś chciała?

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-04-08 o 11:48
Stary 2014-04-08, 11:48   #2863
gornek
Zakorzenienie

A ja mam mega problem, nie ma nigdzie muchy w takim kolorze jak chce czyli fioletowym, są albo za blade albo z czarnym :/ nawet panie nie dostały takiej muchy gdzie braliśmy garnitur, czasu coraz mniej a juz nie mam pomyslu gdzie szukać :/ w czwartek musze chyba polatać jeszcze po Arkadii, jak nie będzie to musze zmienić kolor muchy i krawata. Gdzie nie będzie juz pasowalo to ale trudno :/ eh

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:49   #2864
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Eksmituje to pudło świadek po życzeniach ;-)

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:50   #2865
21klaudyna
Zadomowienie

To ja już się zgubiłam z ta papierologią. Mieszkam w małej miejscowości i należę do Gminy X , Urząd Stanu Cywilnego jest w mieście Y. Czy mam coś załatwiać w gminie ? Czy wszystko w Urzędzie? bo już sie pogubiłam a jak przyjedzie Tz musimy to załatwić .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:53   #2866
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
cude Piękna masz sukienkę - szkoda tylko, że to nie Ty na zdjęciu Wg mnie spokojnie buty 5cm dadzą radę. Bez sensu, żebyś wbijała się w 15-cm buty na platformie.

Sunrise Naprawdę między tiulem welonowym a tym muślinowym (przynajmniej tym z butterfly) jest niewielka różnica (postaram się dziś wstawić zdjęcia welonów, zapowiedziałam mężczyźnie że ma fotografować).

A jaką masz górę sukienki? Jak dół z organzy to welon z organzy może fajnie wyglądać A co do platania się welonu - wszystko zależy od jego długości. Jaką byś chciała?
Czekaj czekaj bo namotałam :P

Chodziło mi że dół sukienki mam z organzy a zastanawiam się nad muślinem

Przepraszam za krótko dziś spałam

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
To ja już się zgubiłam z ta papierologią. Mieszkam w małej miejscowości i należę do Gminy X , Urząd Stanu Cywilnego jest w mieście Y. Czy mam coś załatwiać w gminie ? Czy wszystko w Urzędzie? bo już sie pogubiłam a jak przyjedzie Tz musimy to załatwić .
A może najlepiej będzie jak zadzwonisz do USC i wypytasz
Przedstaw Pani sytuację i ona ci doradzi
Bo jak widać, co Urząd to inaczej

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
A ja mam mega problem, nie ma nigdzie muchy w takim kolorze jak chce czyli fioletowym, są albo za blade albo z czarnym :/ nawet panie nie dostały takiej muchy gdzie braliśmy garnitur, czasu coraz mniej a juz nie mam pomyslu gdzie szukać :/ w czwartek musze chyba polatać jeszcze po Arkadii, jak nie będzie to musze zmienić kolor muchy i krawata. Gdzie nie będzie juz pasowalo to ale trudno :/ eh

A pokażesz ten odcień fioletu?
Mogę pomóc szukać
Stary 2014-04-08, 11:55   #2867
cornflower_girl
Zakorzenienie

Sunrise Spokojnie A z jakiego materiału masz górę sukienki? Jak dla mnie tiul welonowy/ muślinowy bez zdobień są bardzo bezpiecznymi wyborami.

Pokażesz zdjęcia składkowe sukienki albo inspiracje ? Łatwiej mi będzie coś doradzić

Stary 2014-04-08, 11:55   #2868
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Moja suknia to "składak".
Nie mam zdjęć Będę miała po pierwszej przymiarce

Ale... gorset w serduszko, suknia w kształcie literki "A" i dół z organzy.
organza, czyli coś takiego? http://suknieslubne-vestido.blogspot...i-koronki.html to całkowicie nie moje klimaty mi się tiule najbardziej podobają. welonowe czy muślinowe, dla mnie to prawie jedno i to samo. moja suknia jest z muślinowego, ale tiulowe też mi się podobaly.
Stary 2014-04-08, 11:56   #2869
gornek
Zakorzenienie

Poszukuje czegoś w odcieniach butow, nie wiem czy widać zalacznik bo cos ciezko z Tel wstawic :/

Dobra weszlam na lapka, bo i tak musze znowu zaczac szukac tego ;/

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (90,7 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2014-04-08 o 12:09
Stary 2014-04-08, 12:00   #2870
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Sunrise Spokojnie A z jakiego materiału masz górę sukienki? Jak dla mnie tiul welonowy/ muślinowy bez zdobień są bardzo bezpiecznymi wyborami.

Pokażesz zdjęcia składkowe sukienki albo inspiracje ? Łatwiej mi będzie coś doradzić
Nie mam
Nie można było robić

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
organza, czyli coś takiego? http://suknieslubne-vestido.blogspot...i-koronki.html to całkowicie nie moje klimaty mi się tiule najbardziej podobają. welonowe czy muślinowe, dla mnie to prawie jedno i to samo. moja suknia jest z muślinowego, ale tiulowe też mi się podobaly.
No właśnie, wzięłam tę organtynę bo mi się podobała, ale jak teraz patrzę na muślinowe sukienki to

Dla mnie jest ogromna różnica między tiulem a muślinem. Tiul jest szorstki, a muślin mega delikatny
Stary 2014-04-08, 12:18   #2871
margot244
Raczkowanie

Cytat:
Poszukuje czegoś w odcieniach butow, nie wiem czy widać zalacznik bo cos ciezko z Tel wstawic :/

Dobra weszlam na lapka, bo i tak musze znowu zaczac szukac tego ;/

a coś takiego? http://muszka.pl/2013/12/14/muszka-m...etowa-mucha-9/

btw. gdzie dostałas takie piekne buty i ile za nie zapłacilas?
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:22   #2872
gornek
Zakorzenienie

Wlasnie ta muche ogladalam, ale odpada bo ma czarne dodatki, a moj TZ nawet nie ma czarnego garnituru tylko granantowy ;/
buty zamawialam na bialebuty dalam z przesylka jakies 180 zl, nigdzie nie bylo w sklpeach koloru jaki mnie interesowal więc zamowiłam pierwszy raz w zyciu przez neta buty na obcasie :P
Stary 2014-04-08, 12:34   #2873
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie ta muche ogladalam, ale odpada bo ma czarne dodatki, a moj TZ nawet nie ma czarnego garnituru tylko granantowy ;/
buty zamawialam na bialebuty dalam z przesylka jakies 180 zl, nigdzie nie bylo w sklpeach koloru jaki mnie interesowal więc zamowiłam pierwszy raz w zyciu przez neta buty na obcasie :P
A na zamówienie?
Stary 2014-04-08, 12:36   #2874
margot244
Raczkowanie

Cytat:

piekne są! też szukam fioletowych butów ale w sklepach nic kompletnie nie ma są przeróżne od rózu po mietowy a fioletu żadnego... może też zamówie z tego sklepu

a muszka szkoda ze nie pasuje...też mnie to troche martwi bo chcę fioletowe dodatki...
trzymam kciuki za poszukiwania!!
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:37   #2875
kasia1201
Rozeznanie

Gornek a taka?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1396953429399.jpg (37,6 KB, 16 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:42   #2876
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

A może najlepiej będzie jak zadzwonisz do USC i wypytasz
Przedstaw Pani sytuację i ona ci doradzi
Bo jak widać, co Urząd to inaczej
Już wszystko wiem , jak się okazuje w mojej Gminie X jest również Urząd Stanu Cywilnego ale akty urodzenia mamy w Urzędzie Y- Tż a ja w Urzędzie- Z. Jak to załatwimy to już resztę w Gminie załatwiamy.

Właśnie znalazłam w dokumentach mój odpis aktu urodzenia wydany w 1988 r. - będzie ważny ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:47   #2877
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Już wszystko wiem , jak się okazuje w mojej Gminie X jest również Urząd Stanu Cywilnego ale akty urodzenia mamy w Urzędzie Y- Tż a ja w Urzędzie- Z. Jak to załatwimy to już resztę w Gminie załatwiamy.

Właśnie znalazłam w dokumentach mój odpis aktu urodzenia wydany w 1988 r. - będzie ważny ?
Ja jak dzwoniłam i mówiłam, że Narzeczony ma akt w domu, to kazała przynieść

Ale to naprawdę różnie bywa
Stary 2014-04-08, 12:50   #2878
gornek
Zakorzenienie

Znalazlam juz, cos mnie podkusilo i zadzownilam, z pytaniem czy mozna zamowic sama muszke a nie razem z pasem, Pani mowila, ze nie ma problemu wiec problem z glowy
http://www.modini.pl/fioletowy-pas-s...owy-z-mucha-88
taki kolor bez pasa ,dostane juz w przyszlym tygodniu

Ale dziekuje Wam za pomoc, jednak zawsze mozna na kogos liczyc
Stary 2014-04-08, 12:55   #2879
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Anka, powiem Ci, że ja bym o wiele bardziej wolała Twoją suknię od mojej własnej, także nie przejmuj się, wszystkie mamy wątpliwości
Ja nie mam

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
wypierdzielamy za drzwi foto w momencie przekładania sukni przez głowę.
jak już ją będę miała na wysokości cycków, to może wejść z powrotem.
Ja go wpuszczę dopiero jak będę ubrana :-P

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja ciacham po sesji O jakieś 40 cm I oddaję włoski fundacji Rak'n'roll, na perukę.

ja też

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

miii to bardziej z takim trenem jak dla mnie, bomba :-P

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Hej hej! Jakie macie piosenki na 1 taniec??

walc z nocy i dni chyba

[QUOTE=ysia;45924072]
Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość

Marynarka do sukni-w rzeczywistości jest dużo ładniejsza
http://shop.mango.com/PL/p0/mango/no...=1396854139889

/QUOTE]

Zastanawiałam się nad tą marynarką Jest świetna ! Na pewno przyda się po ślubie
Szkoda, że taka krótka...

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
piekne są! też szukam fioletowych butów ale w sklepach nic kompletnie nie ma są przeróżne od rózu po mietowy a fioletu żadnego... może też zamówie z tego sklepu

a muszka szkoda ze nie pasuje...też mnie to troche martwi bo chcę fioletowe dodatki...
trzymam kciuki za poszukiwania!!
Mięta??? A gdzie????

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:05   #2880
ysia
Zadomowienie

Cytat:

u nas był ważny, a oboje przynieśliśmy takie wydane po urodzeniu

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości