Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 14:00   #4141
__Sylwia__88
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Zapomniałam zapytać... Widze, że dużo z was zamawia z apteki gemini. Faktycznie się to opłaca doliczając przesyłkę?
Jeśli nie masz w okolicy bardzo taniej apteki to opłaca się. Ja teraz do stacjonarnej apteki tylko z receptami chodzę. A nawet dla taty leki np Ortanol Max u nas kosztuje ponad 12 zł, a w Gemini niecałe 8 zł. Czyli przy 3 opakowaniach zwraca się przesyłka. Musisz sobie porównać ceny. No i plus taki że nie stoisz w kolejach i do domu dostajesz wszystko.

A i obiecałam którejś z Was że wkleję zdjęcie dzieła męża. Z boku będzie jeszcze pojedyncza huśtawka dla Małego jak podrośnie. I muszę skombinować jakieś miekkie poduszki do niej.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-04-08 o 14:12
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:10   #4142
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Jeśli nie masz w okolicy bardzo taniej apteki to opłaca się. Ja teraz do stacjonarnej apteki tylko z receptami chodzę. A nawet dla taty leki np Ortanol Max u nas kosztuje ponad 12 zł, a w Gemini niecałe 8 zł. Czyli przy 3 opakowaniach zwraca się przesyłka. Musisz sobie porównać ceny. No i plus taki że nie stoisz w kolejach i do domu dostajesz wszystko.

A i obiecałam którejś z Was że wkleję zdjęcie dzieła męża. Z boku będzie jeszcze pojedyncza huśtawka dla Małego jak podrośnie.

mamy prawie taką samą
Stary 2014-04-08, 14:11   #4143
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
U mnie cudna pogoda, więc wybrałam się na spacer, za długi i teraz muszę stanowczo odpocząć ...
Ech co za kondycja
Ja wczoraj przeliczyłam moje ubranka i będę musiała dokupić kilka najmniejszych 56 na krótki i długi rękaw

Aniu trudne chwile u Ciebie, mam nadzieję, że emocje odpuszczą i powolutku brzuch wróci do normy
Odpoczywaj dużo

Ramona super zakupy! Masz szczęście albo doświadczenie, że zawsze coś upolujesz

Rybka No to duża część już za Wami- nie taki diabeł straszny, jak się zacznie, to jakoś to potem idzie

Zubi będę trzymała kciuki za wizytę, i za przekręcenie
A z tą torbą, to faktycznie jeszcze trochę czasu jest, ale ja pewnie około 35 tc się spakuję... Bo w sumie nigdy nie wiadomo, kiedy nadejdzie ten dzień! Wolę być przygotowana!

Bluesky Brawa za wizytę Takie informacje dodają skrzydeł!

Kucyk Współczuję bólu mnie też dopada co którąś noc]
Mąż mi wczoraj robił masaż na lędźwia i dziś jest bardzo dobrze...
Mam też w domu wannę z hydromasażem- i jak już nie wiem jak sobie radzić to do niej się pakuję i spędzam 20 min- trochę pomaga
Albo prysznic dłuższy, i skierować sobie strumień wody na biodra i na lędźwia

A ja mam dziś lenia i obiad do nas przyjerzdza gotowy!
Dobrego popołudnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:49   #4144
poziomkka
Zadomowienie

Witam się po nieprzespanej nocy Która to mnie zaraziła jelitówką?? Do godziny 3 w nocy siedziałam na tronie, masakra po prostu byłam tak osłabiona, że już mdlałam na siedząco, mąż doczytał, że mogę wziąć smectę, więc wzięłam i po pół godziny usnęłam padnięta... dzisiaj na szczęście jest już ok, ale co ja przeżyłam w nocy to nikomu nie życzę
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Przyszłam z zakupów i jestem padnięta. Nie wiem jak ja zniosę te upały, a będzie jeszcze gorzej. Chyba będę całe dnie w wannie z chłodną wodę siedzieć Na ulicach same mamusie z wózkami a ja z tym brzuchem jak sapiący nosorożec teraz się cieszę, że będę wczesnym latem rodzić i też sobie takie spacerki z wózkiem będę robić
Mam to samo, strasznie mi gorąco, ludzie poubierani, a mi w krótkim rękawku gorąco. Dobrze, że tyle wózków się pojawiło na ulicy, mogę się rozglądać za jakimś faworytem

majkela dobrze, że z Wami wszystko w porządku a Mała boska
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:49   #4145
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Zapomniałam zapytać... Widze, że dużo z was zamawia z apteki gemini. Faktycznie się to opłaca doliczając przesyłkę?
porównując z cenami w aptekach i sklepach stacjonarnych, to tak

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższej nieobecności

Dopadła mnie grypa, delikatnie pisząc nie zafajna sytuacja rodzinna i w ogóle wszystko na raz, bo jak się wszystko piep...... to właśnie wszystko na raz
U nas w porządku. W czwartek miałam wizytę z ost. usg genetyczne. Młoda w 27tc+5d miała 1267,71g. Więc niezły klocunio Wg prognozy pana dr przewidywana waga końcowa 4kg Czyli podobnie jak synek (3730g) Ginowi nie podoba się za bardzo szyjka, ale dostałam zielone światło na wyjazd w góry Ja niestety +10kg
Dopadła mnie załamka, bo z młodym całą ciążę miałam +12kg a teraz idę na rekord
W załączniku wstawiam Wam sweet focie mojej lalkiZałącznik 5644006

Załącznik 5644007
za wizytę
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:55   #4146
bluesky89
Zakorzenienie

Zophie, dzięki
Poziomka, współczuję też to ostatnio przechodzilam, tylko ja wymiotowałam non stop

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-08, 15:22   #4147
pater86
Zadomowienie

__Sylwia__88 ależ Ci zazdroszczę, że sobie możesz w ogrodzie posiedzieć i poodpoczywać na takiej huśtawce mi bardzo tego brakuje mieszkając w bloku...
Ania0104 obyś jednak ominęła ten szpital... No ale jak trzeba to trzeba, ważne żeby z dzidzią było wszystko dobrze i żeby siedziała w brzuszku jak najdłużej
majkela12 brawo za wizytę super, że mała tak pięknie rośnie i jest zdrowiutka no i taka piękna

Edytowane przez pater86
Czas edycji: 2014-04-08 o 15:30
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:25   #4148
bluesky89
Zakorzenienie

Ja nie umiałabym mieszkać w bloku wiadomo, gdyby nie było innego wyjścia, to bym musiała, ale po 3 latach mieszkania w kamienicy bez kawałeczka ogródka już bym się ba to nie zdecydowała

Stary 2014-04-08, 15:28   #4149
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
dzięki a jak sobie radzić z czkawka u takiego malucha?
podobnie jak u doroslych,czekac az sama przejdzie
przynajmniej ja nieznam zadnych sposobow,zeby dziecku ulzyc.

Majkela fajnie,ze jestes.A Malutka taka fajna.Jejku jak sie patrzy na takie zdjecia,to odrazu chcialoby sie malenstwo tulic
pomyslnosci w rozwiazywaniu problemow

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:34   #4150
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Blue ty kupujesz w aptece internetowej czy masz jakąś swoją tańszą aptekę w okolicy? Możliwe że uda nam się jednak chociaż na weekend kiedyś wybrać do Polski i chciałabym wiedzieć co się bardziej opłaci
Stary 2014-04-08, 15:50   #4151
bluesky89
Zakorzenienie

Anteria, jeszcze się nie rozglądałam jak to cenowo tu u nas wychodzi za kosmetyki i takie rzeczy dla mnie i niemowlaka, ale jak już to najtańsza apteka jest w Besku koło centrum ale jak to w porównaniu z gemini wyjdzie, to nie mam pojęcia, bo dopiero w maju chce to ogarnąć..

Stary 2014-04-08, 16:00   #4152
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Anteria, jeszcze się nie rozglądałam jak to cenowo tu u nas wychodzi za kosmetyki i takie rzeczy dla mnie i niemowlaka, ale jak już to najtańsza apteka jest w Besku koło centrum ale jak to w porównaniu z gemini wyjdzie, to nie mam pojęcia, bo dopiero w maju chce to ogarnąć..

Dobrze wiedzieć o tej aptece w Besku, mam nadzieję że faktycznie jest tania
Stary 2014-04-08, 16:03   #4153
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć o tej aptece w Besku, mam nadzieję że faktycznie jest tania
No w porównaniu z innymi z okolicy, to jest dużo taniej na pewno sudokrem i emolium mają w dobrej cenie

Stary 2014-04-08, 16:10   #4154
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

ja zamawiam i mi sie zdecydowanie opłaca za swoje vitaminy pregne plus w aptece stacjonarnej 40 zł a w geminni 25 zł, wiadomo czym droższe lekarstwa tym większa zniżka, czym więcej sie zamawia tym badziej się opłaca

Cytat:
Brzmi pysznie tylko samo zrobić się nie chce

dzięki a jak sobie radzić z czkawka u takiego malucha?

No i super podejście mnie tak straszyli przedwczesnym porodem że sama zaczęłam wierzyć że to już teraz zaraz a jak dziś spojrzałam na ovu i zobaczyłam że jeszcze 65 dni to stwierdziłam że przecież to jeszcze tyyyyyle czasu

Ale Ci zazdroszczę tych czystych okien i firanek U mnie Szyby aż mleczne od kurzu i tylko dzięki temu nie widzę placu budowy na swoim ogródku
Też się zastanawiam skąd te szkraby maja tyle siły żeby tak nas kopać

Dzięki
Myślę że ten monitor jest tylko dla mojego spokoju ale czy faktycznie mi go zapewni to już nie jestem przekonana

Porę na poród mamy genialną
Ja dziś po raz pierwszy zasapałam się wchodząc po schodach
Też coś mi się właśnie kojarzy że złote lepsze ale dlaczego to już nie mam pojęcia

Dobrze że poszłaś
szkoda że luteina nie działa na nerwy ale oby na twardnienia pomogła

65 dni? eee to kupa czasu jeszcze jest ja to czuje sie już i każdy mnie tak straszy jakbym miała już urodzić

fiankami i oknami sie nie przejmuj, za chwile będziesz mieć super dom a czym bliżej porodu jak wysprzątasz sobie to Kubuś wyskoczy bez zastanawiania się i martwienia terminem druga opcja to męża zmusisz do mycia okien

Cytat:

A i obiecałam którejś z Was że wkleję zdjęcie dzieła męża. Z boku będzie jeszcze pojedyncza huśtawka dla Małego jak podrośnie. I muszę skombinować jakieś miekkie poduszki do niej.

ale mi sie marzy taka huśtawka
Stary 2014-04-08, 17:01   #4155
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję
Ma Ci ko kupić tą nospę? Kiedy mąż wraca? Mi lekarz zalecił 3x1 nospe, magnez i luteinę

Sama kupiłam, bo moje starsze dziecko muszę do przedszkola odwozić ... małż wyjeżdża zawsze w niedziele w nocy i wraca w piątek w nocy ... na szczęście od 1 maja koniec z delegacjami a po porodzie 2 m-ce urlopu

Mam takie samo dawkowanie
Cytat:
Jestem. Przepraszam, że tak długo, ale byliśmy jeszcze w biedrze i tak nam jakoś zeszło. Z Kacperkiem wszystko pięknie, 1500g już odwrócony główką do dołu, kości i wszystkie narządy rozwinięte prawidłowo, jądreka zstąpione, także wszystko cudnie z szyjką też w porządku, także oby tak dalej Dziękuję za wszystkie kciuki
Rogalikami za chwile się podzielę, bo pierwsza partia już w piekarniku, ale jeden mniejszy, drugi większy

własnie zakapowałam, ze my prawie sąsiadki
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Moje problemy żołądkowe osiągnęły stadium krytyczne nawet krople miętowe nie pomagają. Kompletnie nic mi nie wchodzi a temperatura na zewnątrz nie pomaga, u mnie jest 22 stopnie. Przeżyć to do czerwca i potem to mogę już nic nie jeść

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Ania trzymaj się, kiedy miałaś pogrzeb? Może w ciągu tego tygodnia brzuszek się uspokoi, trzymam kciuki. U mnie też podobnie, no ale trudno nie przeżywać...

pogrzeb był w sobotę, niby szłam opanowana, ale wiadomo jak to na cmentarzu
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45942038]
no to dobrze, że z szyjką ok i trzymam kciuki, żeby po lekach przeszło to twardnienie [/QUOTE]
dopiero doczytałam Twoje zawirowania z wynikami dobrze, ze wszystko się wyjaśniło i jest ok

Cytat:
Witam się po dłuższej nieobecności

Dopadła mnie grypa, delikatnie pisząc nie zafajna sytuacja rodzinna i w ogóle wszystko na raz, bo jak się wszystko piep...... to właśnie wszystko na raz
U nas w porządku. W czwartek miałam wizytę z ost. usg genetyczne. Młoda w 27tc+5d miała 1267,71g. Więc niezły klocunio Wg prognozy pana dr przewidywana waga końcowa 4kg Czyli podobnie jak synek (3730g) Ginowi nie podoba się za bardzo szyjka, ale dostałam zielone światło na wyjazd w góry. Ja niestety +10kg
Dopadła mnie załamka, bo z młodym całą ciążę miałam +12kg a teraz idę na rekord
W załączniku wstawiam Wam sweet focie mojej lalkiZałącznik 5644006

Załącznik 5644007

Przepraszam, ale nadrabiania miałam sporo i tak tylko przeleciałam.
za wszystkie brzuszki, wizyty, nowe tc, zakupy. Cieszę się, że wszystkie jesteście już w domu to co pamiętam:
karolkya i Ania0104 przykro mi, wyrazy współczucia
jaka słoooodka
na następnej wizycie też muszę poprosić o jakaś fotkę, bo mój starszak się domaga zdjęcia braciszka

Waga nie taka zła ... ja już mam +12 kg

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Aniu trudne chwile u Ciebie, mam nadzieję, że emocje odpuszczą i powolutku brzuch wróci do normy
Odpoczywaj dużo

A ja mam dziś lenia i obiad do nas przyjerzdza gotowy!
Dobrego popołudnia

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Witam się po nieprzespanej nocy Która to mnie zaraziła jelitówką?? Do godziny 3 w nocy siedziałam na tronie, masakra po prostu, byłam tak osłabiona, że już mdlałam na siedząco, mąż doczytał, że mogę wziąć smectę, więc wzięłam i po pół godziny usnęłam padnięta... dzisiaj na szczęście jest już ok, ale co ja przeżyłam w nocy to nikomu nie życzę

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ania0104 obyś jednak ominęła ten szpital... No ale jak trzeba to trzeba, ważne żeby z dzidzią było wszystko dobrze i żeby siedziała w brzuszku jak najdłużej
... też sobie tak tłumaczę z tym szpitalem, ale wolała bym tam nie leżeć

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:01   #4156
sylvuniaa84
Zadomowienie

Sylwia__88 dla męża świetne dzieło

Padam już dzis na pysk.. a gdzie tam koniec dnia

W piatek zaczynamy z córki pokojem,jest najmniejszy i na końcu więc remont zaczynamy od końca
Dokupiliśmy jeszcze dziś panele chociaz nie były w planie,no ale bedzie za jednym razem całośc zrobiona...
Córa nam dorasta i trzeba ten jej ,,dzieciowy'' pokój przekształcić na bardziej ,,dorosło''
Potem jeszcze nowe dzwi,firanki i roletka i bedzie miała już cycus glancuś
Boje się tylko tego bałaganu,kto to wszystko ogarnie jak ja mam sie nie przemęczać a zostane z tym sama...
Stary 2014-04-08, 17:01   #4157
Ania0104
Zakorzenienie

ehhh od rana Was czytam i nie mogę nic napisać bo ciągle mnie wylogowuje ... odpoczywam mama mi nawet prania nie pozwoliła rozwiesić
Wszystkim bardzo dziękuję za przytulaski

Moje dziecko chyba ma ospe myślałam, że go to ominie a tu dzisiaj rano jedna krostka ... poszedł do przedszkola, wrócił ... dwie następne ... ale czy to to? W przedszkolu pół klasy już choruje

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2014-04-08, 17:52   #4158
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ania moja córa przez pierwsze dni ospy miała tylko 1 krostke...potem w ciagu następnych dni tak ja wysypalo ze wygladała jak muchomorek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-08, 17:52   #4159
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:

Prowansja, jak długo ma trwać Twoja rehabilitacja? Mam nadzieje, że szybko przyniesie oczekiwany skutek
Jeszcze 4 dni, tzn do poniedziałku, ale zastanawiam sie czy nie zrezygnować, bo twarz juz mnie boli... az nie moge sie dotknac. Szczerze myslalam, ze Ci fizjoterapeuci maja jakas nadzywczajna wiedze, ale to co oni mi robia spokojnie moge przemasowac sobie sama (mialam 2 lata fijoterapii + masaze na kosmetologii), wiec mysle.. zobaczylam co robią i nie wiem czy nie przyoszczedzic. Bo jeden taki masaż to 36zł.

Cytat:
Dzień dobry.

Prowansja88 mam nadzieję że przejdzie Ci ten cały paraliż już nie długo. A nawet jeżeli to wież mi można z tym żyć. Moja siostra jest po ciężkim wypadku samochodowym, cudem przeżyła ale niestety doznała urazu nerwu wzrokowego, jednego oka nie domyka i niestety lekarze już nie dają szans na to że to się naprawi i wiesz co w ogóle prawie tego nie widać, ona potrafi o siebie zadbać zrobi ładną fryzurę, pomaluje się i nie powiedziałabyś że coś jej dolega, trzeba się na prawdę mocno przyjrzeć. Także skoro lekarze mówią że będzie dobrze u Ciebie to walcz dalej i się nie poddawaj a nawet jeżeli nie przyniesie to oczekiwanego skutku to i tak nie ma się co łamać, ważne że twoje dziecko jest zdrowe a i ty nie odniosłaś żadnych poważniejszych obrażeń, trzeba myśleć pozytywnie

No ja po ciężkim weekendzie wracam już pogodzona z mężem, mamy to do siebie że bardzo rzadko się kłócimy ale jak już to wióry lecą i wojna na całego. Ale powiem wam że atmosfera po takiej walce jest bardzo oczyszczona. Wygarniemy sobie wszystko co mamy do wygarnięcia a później się przepraszamy bo niestety żadne z nas bez winy nie jest... Ale jest już dobrze

Widzę że dalszy ciąg szału zakupów. To i ja się pochwalę. W sobotę mieliśmy atak na sklep i zakupiłam:

Laktator:

http://www.babyone.de/shop/essen_und...-8710103565727

Termometr do wody:

http://www.babyone.de/shop/wickeln-p...-4013283024997

Zestaw do pielęgnacji:

http://www.babyone.de/shop/wickeln-p...-5019937385321

Poduszkę do karmienia:

http://www.babyone.de/shop/essen_und...-4044319014590

Do tego dwa kocyki, prześcieradełko, i komplet pościeli

Ogólnie jestem bardzo zadowolona, poduszkę do karmienia zaczęłam używać od razu do spania i powiem wam że nie wiem jak ja mogłam spać bez tego
Super zakupy. 3 mam kciuki za kontakty z Męzem. By Cie teraz nie denerwował ;p A co do twrazy to mija własnie 8 dzien- zero poprawy.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Anteria ja mam od czasu do czasu takie spięcie macicy... robi sie twarde na chwile i puszcza,podobno to te skurcze...

Byliśmy w sobote na grilu,była tez jedna dziewczyna w ciąży... dalej odemnie o 4 tyg..
Od 20 tyg lekarze jej mowili że dziewczynka,a w 33 tyg okazało sie że chłop jak drąg
Wszystko przygotowane na dziewczynkę..teraz zastanawiam sie czy jest sens kupować różowe ciuszki jak takie pomyłki sa jeszcze w tych czasach....
Nie strasz kobieto! Mnie przeraza fakt, ze diagnoze płci miałam tylko raz. Jest juz dosc pozno, wiec wiadomo, jakies ciuszki kompletowalam juz, okazyjnie itd. Będzie mi ich mega szkoda no i kasy na nowe! Bo Bedzie trzeba wiekszosc kupic gdzies, pewnie srednio okazyjnie..

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Byłam wczoraj u mojej ginki z tym twardniejacym brzuchem ... szyjka ok, nie skraca się, wszystko zamknięte ... dostałam luteine, nospe, magnez i mam duuużo odpoczywać i najlepiej to w ogóle się nie denerwować ... stwierdziła, ze ten pogrzeb babci to było dla mnie za duże przeżycie
Umówioną wizytę mam dopiero za tydzień i jak do tej pory się brzuch nie uspokoi to do szpitala

Przepraszam, ze pytam, ale nie mogę nigdzie znaleźć ... macie gdzieś zapisaną listę wyprawkową z apteki?
Super, ze wszystko OK! Odpoczywaj!
Tez zabieram sie za apteczną wyprawke...

Cytat:

Piękna! Uwielbiam taki relaks na swiezym powietrzu!!

Dziewczyny, zastanawiam sie nad zestawem pielegnacyjnym canpola: nozyczki, cazki, szczoteczka do wlosów.. itd..
Miała ktoras? Podoba mi sie, ze jest wszystko w etui, wiec nie pogubimy tego. Bedzie w jedym miejscu i juz. Chyba, ze polecacie cos innego?
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:55   #4160
bluesky89
Zakorzenienie

Ania, a gdzie mieszkasz? skoro pół klasy już choruje, to nie wykluczone, że Twój Młody też złapał

Stary 2014-04-08, 18:20   #4161
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ania moja córa przez pierwsze dni ospy miała tylko 1 krostke...potem w ciagu następnych dni tak ja wysypalo ze wygladała jak muchomorek .
nie strasz ja się łudzę, ze on to jakos łągodnie przejdzie bo wcześniej brał Groprinosin i Clemastin Hasco - syropy przeciwwirusowe - najpierw jak miał wysypkę po proszku a potem zapalenie krtani
Cytat:
Ania, a gdzie mieszkasz? skoro pół klasy już choruje, to nie wykluczone, że Twój Młody też złapał
koło Krosna

tylko zastanawiam się kiedy skoro przez ostatnie 2 tygodnie siedział w domu a może tydzień a wcześniej tydzień chodził ... matko! tak chodzi w kratkę do tego przedszkola, ze już sama nie wiem

Ale jak juz ma chorować to lepiej teraz, przed świętami

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2014-04-08, 18:24   #4162
bluesky89
Zakorzenienie

Anulka, no to bliskie sąsiadki jesteśmy!

Stary 2014-04-08, 18:48   #4163
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Czyli jednak Blue nie jesteśmy same z okolic Krosna i ogólnie Podkarpacia. Fajnie
Stary 2014-04-08, 18:49   #4164
bluesky89
Zakorzenienie

No jak widać

Stary 2014-04-08, 19:13   #4165
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka, no to bliskie sąsiadki jesteśmy!
fajnie a Tobie bliżej do Beska, niż do Krosna? bo widziałam, ze tam do apteki jeździsz
Będziesz rodziła w Krośnie?
Cytat:
Czyli jednak Blue nie jesteśmy same z okolic Krosna i ogólnie Podkarpacia. Fajnie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2014-04-08, 19:19   #4166
NecroKitty
Wtajemniczenie

Byłam z mężem jeszcze na spacerze i chyba zdążyliśmy przed burzą W lumpeksach dzisiaj pustki, kupiłam tylko bluzę dla małej taką większą, na jesień będzie jak znalazł.

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Mam to samo, strasznie mi gorąco, ludzie poubierani, a mi w krótkim rękawku gorąco. Dobrze, że tyle wózków się pojawiło na ulicy, mogę się rozglądać za jakimś faworytem
Ja też cały czas się przyglądam ale puki co na żaden bym swojego nie zamieniła
Stary 2014-04-08, 19:19   #4167
bluesky89
Zakorzenienie

Ania, do Krosna mam 27 km i rodzic będę w Brzozowie, bo niestety szpitala w Krośnie nie polecają a Ty w Krośnie będziesz rodzic?

Stary 2014-04-08, 19:22   #4168
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45942038]i

, chodzi o Laboratorium Medyczne Syn*** i tam jest napisane nawet, że to badanie wykonane zostało w pracowni serologii transfuzjologicznej... Także nie wiem, dziwne to, że tam wyszło i nawet mam dokładny opis tych przeciwciał, gdzie wyszło cytując "reakcja w PTA 2+", cokolwiek to znaczy.. A w RCKiK nie wyszło nic Odstęp czasu między badaniami to 4 dni....
[/QUOTE]
bo pisałąś o Łodzi? Mnie dziś właśnie gin mówiłą, ze w centrum Matki Polki (chyba? to w łodzi jest?) zrobili babce (dodatkowo, nie wiedziec dlaczego) obciążenie glukozą i wyszła jej cukrzyca, a była u nas zrobic potem i wszło w normie
Cytat:
U nas w porządku. W czwartek miałam wizytę z ost. usg genetyczne. Młoda w 27tc+5d miała 1267,71g. Więc niezły klocunio Wg prognozy pana dr przewidywana waga końcowa 4kg Czyli podobnie jak synek (3730g) Ginowi nie podoba się za bardzo szyjka, ale dostałam zielone światło na wyjazd w góry Ja niestety +10kg
śliczna
gratuluję
nie martw się, ja tez już +10 kg
Cytat:

super dla męża
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość

Ramona super zakupy!
dziękuję
jam jest udoświadczona lumpozakupoholiczka

ja juz po wizycie...
wszystko ok, ale przez wielowodzie mam się oszczędzac, pod żadnym pozorem mam nie myć okien uwaga cytuję ginkę : "zagoń chłopa do roboty"

mała super nadrobiła wagą, 1841g, wymiarowo jest na 33-34 tc, także TP przesunął mi się na 31 maja no jeszcze kilka dni i będzie super, tak na Dzien Matki akurat może się uda

jak obrobię zdj., to wkleję
już wiem, co wbija mi się w pępek co chwila
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:25   #4169
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, do Krosna mam 27 km i rodzic będę w Brzozowie, bo niestety szpitala w Krośnie nie polecają a Ty w Krośnie będziesz rodzic?
aha ja do Krosna mam 2 km
Tak, będę rodzić w Krośnie ... I poród też tu miałam, i gdybym nie trafiła na "super Panią doktor" która mnie szyła, to wszystko było by ok. Teraz podobno jest lepiej chociaż zależy pod jakim wzdgledem nie polecają...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2014-04-08, 19:31   #4170
Ramona_85
Zakorzenienie

No i Zosia w 32 tc
a co robiła przez całe badanie USG? Pukała się stopą w czoło
przecierała oczy piąstkami i wypychała mi girkę do góry w mój pępek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2143408.jpg (36,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2143415.jpg (21,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2143411.jpg (27,1 KB, 26 załadowań)
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości