|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Superrr, gites majonez Parka
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze jak juz to karob, zamiennik kakao?
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście z tym chodzeniem, bo strasznie się nakręciłam i ta presja rodziny... |
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1235 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Rano w autobusie się schichrałam sama do siebie z Torresa wysysającego liptonowego szczura ![]() Witam nową Mamusię! ![]() Gadałyście o interakcjach z innymi dziećmi. Róża uwielbia inne dzieci, dzięki temu nie płacze w żłobku. Na początku robi małpiatkę i nie chce się odczepić od rodzica, ale gdy zobaczy inne dzieci to od razu się śmieje i idzie do nich. Na ostatnim wyjeździe do mojej kuzynki Róża tak się bawiła ze swoim starszym o 4 miesiące kuzynem, że go pobiła, doprowadziła do płaczu, po czym z niewinną minką siedziała i czekała, co będzie dalej. A dalej dobrze wychowany Filip...podszedł i ją przytulił ![]() A w ogóle to jest rzeczywiście Różak, a nie Różyczka. Czasem zachowuje się jak zbój, gamoń i gagatek. Nie chce się przytulać, ściska wszystkich za nos z miną sadysty, złości się i ma fochy ![]() ![]() Poza tym chora i nie wiem, czy to prawidłowe, ale wymiotuje. Dziś wymiotowała 3 razy, nie wiem, czy to nie przypadkiem od Pedicetamolu Je mniej, nie je ciężkich rzeczy, bo po zatruciu jej nie dajemy, więc nie wiem, skąd te wymioty.Cytat:
![]() Tasia, no to gites!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-04-08 o 21:57 |
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
ja robie tak:
zagotowuje mleko, dosypuje platkow owsianych (blyskawiczne, takie pociete), chwilke bulgocze delikatnie, dosypuje starte na tarku jablko, pokrojonego na malutkie kawaleczki banana, dosypuje troszke przyprawy jak wanilia i kardamon, zostawiam pod przykryciem na cieplej plycie. Owsianke wykladam na talerz i po bokach wylewam sok pomaranczowy - pychotka
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia gratulacje!!!!
Amelie ja tam nie z tych co się doczekać nie mogą wiadomo że będzie chodzić a kiedy przyjdzie pora na małą póki co cieszę się spokojem i błogością bo jak zacznie chodzić to już tak błogo nie będzie na czworakach wiem że jest bezpieczna.I moje dziecko to cwaniara na tarasie stoi scobba (taki odkurzacz myjący) i my mamy na tarasie tak kna na około 70 cm i mała jak nauczyła się wstawać to nie widzi przez to okno to co robi? wchodzi na scobbe i na niej wstaje i wtedy ładnie jej już główka ponad murek wystaje i widzi wszystko taki podeścik 10-20cm sobie robi heh Moderna a ten sok z pomarańczy to do picia czy mieszasz z owiasnką? moje dziecko je różn rzeczy ale musi mieć i tak po cyca bo inaczej głodna. Wczoraj ugotowałam jej jaja przepiórcze były w lidlu bo mała ostatnio nie chce mi jeść jajek a te położyłam jej i sobie brała w rączkę i gryzła więc z 4 jajeczek zjadała tak po pół to dwa całe czyli mogę przeliczyć na jedno kurze ?
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Tasiu- ekstra! ! :-D
Moderna, nawet nie wiedziałam, że taki zamiennik jest, dziękuje za info :-* |
|
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pomarancze tylko eko, bo pestycydy, konserwanty uzywane do ochrony owocow sa bardzo szkodliwe
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna już doczytałam
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Villga ale kakao to tak ja chyba czekolada mocno uczulające więc lepiej chyba jeszcze troszkę się wstrzymać mówię o prawdziwym bo nie wiem jakie masz na myśli. |
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
, nadrabiam tak tylko tyci ![]() - za pierwszy dzień w pracy dla dzielnych mamus - Oliwka - nie brałabym butów w ciemno , moim zdaniem trzeba przymierzyć . a te czarne co wkleiłas to kolekcja jesienna raczej ....(tak pamiętam ze tego typu primigi zawsze robi na jesien) - Achna- R je 2 sniadania nie licząc cyca ... daje kanapke z wędlinką .wedlinke można zastąpić upieczoną (w piekarniku na przykład)piersią kurczaka ,indyka -pokrojoną w plasterki ,z twarożkiem ,z humusem,z pasta z avocado ,. owsianke z cynamonem i jabłkiem startym lub innymi owocami , kasze razową kus-kus z owocami ,musli z jogurtem , kaszke jagalna z owocami , amarantus z owocami , płatki jagalne ,jajecznice ,jajko sadzone , albo słoiczek sniadaniowy - np. jogurt z owocami ,twarożek z owocami ,mus ze zbozami itp. . - witam nową kolezanke -Trolla - jesteś normalna mamą a znajomi leniwi (ja tez robie dzieciom jedzenie ,jak mam kupic to cos zdrowego na pewno nie ze smieciowej budki )- na wieczór panieński wiem tez ze oprócz gadżetów "na temat" można dac voucher na masaz np. czekoladowy -mój syn tez siedzi w piasku ..po szyje ,nie zjada go na szczęście .w ogole ostatnio dużo siedzimy na placach zabaw .uwielbia wszelkie sprzęty kołyszaco -skaczące ...![]() Dzis kochany mój grzecznie siedział w przymierzalni z mamusią (w ogole to wchodzę ze znajomą do butiku a tam pan wymuskany obsługuje ,fryz ,ubiór wszystko wypielęgnowane i biega wokół nas proponując ciuchy a takie i takie ... znajoma ze gej .ja na to ze nie .ona swoje i mówi ze na pewno i na pewno -jak oni wszyscy zwracają uwagę na marke ciuchow,na buty i na pewno zapyta o buty moje lub jej ... ze normalny nie znał by marki ,nie zwrócił uwagi .... dobra przebieramy ,wybieramy ,kupujemy . zmierzam ku wyjściu szeptem mówiąc jej "i co wygrałam . hetero ! " i nagle słysze "..proszę pani ,proszę pani ...genialne buty czy to są (....)?" . odpowiedziałam -tak i musiałam wyjść aby pęknąc ze smiechu .no i musiałam postawić jej kawe za wygraną. ) Za to stojąc przy kasie w P i P mój syn włączył syrene .... wprawiając ludzi w zakłopotanie bo kolejka duza , a my na końcu . pani przede mną mnie przeusciła ,stoje R nadal syrena ,panu się zrobiło głupio i tez przepusił ,to i następny tez i tak wszyscy mnie przepuścili . zapłaciłam ,pani na kasie mnie spakowała a R .... uśmiech ![]() -jesteśmy w zmowie ,działamy jak policja ,duzy korek to kogut wlączony i jesteśmy pierwsi ![]()
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, o prawdziwym myslalam. Ja jadlam kakao i karmiłam Kinie i nic jej nie było więc na to raczej nie jest uczulona.... kurcze, ten nabiał mocno ogranicza moje pomysły. Ostatnio to jadlaby tylko kasze kukurydziana na wodzie, jajka i tyle. Nie chce owoców ani zup. .. mysle że to t tymczasowe ale już nie mam pomysłow.
Anielka pomysłowa jest, brawa
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle te czarne z geox i boję się w ciemno kupować dlatego głośno myślę, zazdraszczam zakupów
A Roszek wie jak pomóc mamie w zakupach |
|
|
|
#1247 | |||
|
Zakorzenienie
|
chyba więcej jest czekających
![]() ![]() cudowna wiadomość! ależ będzie śliczna czarnulka!!!!! Cytat:
, a ja się cykam z każdym produktem, który je mój syn.a on preferuje szczury ze śmietnika, paprochy z podłogi, ziemię z doniczki i pety spod ławki... chyba dam mu te Danio ![]() :b rzydal: może to mniejsze zUo?Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1249 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
juhuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! klask i:( wieeedzialam! )Cytat:
ładna zmyła!!!!z tym wymiotowaniem to biedulka Villga - ja bym nie dawała . ale to ja . znam bardzo dużo dzieci malutkich które piją i to te najgorsze - nestłik (jak tam to się pisze )i uczuleń nie ma .i jest ok .(choć wg mnie nie ok )Pani - padłam z liptonowego szczura ![]() ![]() reszty zapomniałam ...jak mi się przypomnij to napisze ..... w ogole to zalatana jestem a mój łapserdak się tak krecił ze od 4 nie spie . dzięki kawie zyje . a jakie to cudowne zycie ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
a jaki masz konkretny zakup? czego? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() (twarda bądź nie dawaj danio
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle myślę o kupnie mieszkania może dla małej na przyszłość? czasami mam głupie pomysły
![]() wstawię foto do klubu ale nie linczujcie była okazja to i fota jest
|
|
|
|
#1251 |
|
Kniaginia
|
Ja padam na pysk. Dziecko w nocy spać nie może przez katar, charcze, płacze co godzinę Dodatkowo dziś się obfajdała po pachy, więc o 3.30 w nocy uskutecznialiśmy kąpanie i wymianę pościeli w łóżeczku.
Potem jakże rzeźka poszłam do pracy. No to która idzie za mnie???? A tak serio, czuję, że będziemy musieli z TŻem uprawiać niezłą ekwilibrystykę z czasem, żeby pogodzić pracę i chorowanie dziecka. Jak żyć? |
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
czemu nie ?
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Dziewczyny, gdzie mogę zglosić fakt, że moje dziecko dostało szczepionkę po wycofaniu? Tzn w lipcu ją wycofali a ona w październiku ją dostala.. czy dać sobie spokój z tym? |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Boooooshe jestem w ☠☠☠☠u daleko
![]() Mialam weeknda chcialam nadrobic - ale jakos czasowo zle poobliczalam i co du pa blada. Wyszla. :-( WITAM NOWA MAMUSIE TASIA ..... za dziewczynke ....!!!!Nie wiem co bedzie - teraz mam 2dni zamkniecie czyli w domu bede przed 1 w nocy - i robie 8dniowek bez wolnego na sama mysl. Aaaa i w koncu mamy te prawa gorna JEDYNKE ...! Juz ja ladnie widac - a druga tez sie przebila leciutko. No nic zycze kazdej z osobna i dzieciaczkom zdorwka Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz chcesz kupic?choć trzeba to przemyslec( czy warto ..). Cytat:
nie wiem .podziwiam . ja karmie często-gęsto .całonocny bar mleczny prowadze . ale jednak do pracy nie chodze.... Cytat:
zgłosić to można chyba w Głównym Inspektoracie Sanitarnym ,albo w Ministerstwie zdrowia , pomocy można tez szukac tu http://www.stopnop.pl/ dlaczego Nie Danio ? bo Danio i inne tego typu serki danonki itp. to atrapa jedzenia.bardzo dużo cukru . niestety nawet jeśli jest w czyms takim cos wartościowego jak np. twarożek to reszta składnikow +cukier ,cukier cukier -miazdzy jakiekolwiek wartości odżywcze . danio ma w skł. twar.odtłuszcz, wsad smakowy w którym jest cukier i syrop glukoz-frukt.,smietanka,cukier,s krobia modyf.,zelatyna. ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
|
|
#1255 | ||||
|
Rozeznanie
|
Kasia
za ząbka ![]() a ilości pracy współczuje... amelie w danio jest np. cukier, nie jest to zdrowa przekąska - zerknij na skład. Cytat:
2. Dzisiaj wypróbowałam jednak piaskownicę. U nas na placu zabaw w parku jest ogrodzony teren a tam taki długi i szeroki pasek piachu - z jednej strony łąweczki, z drugiej huśtawki i zjeżdżalnie. I siadłam sobie na chodniku, L. postawiłam w piachu i pokazałam jej sitko (pierwsze pod ręką) i się bawiła przez ładnych 10 minut :P jeździła nim po piachu starając się nabierać - stawała i kucała Do buzi nie wzięła, dopiero potem przeszłam z nią dalej i znalazła foremki-babki i te do buzi brała. ALe piasku nie ![]() mały OT - się zdziwiłam, bo w tej "piaskownicy" zabawki sa że tak powiem wspólne, parkowe. Niby ma to sens, bo kto by kradł zabawki? a jednak zawsze mi się wydawało, że takie zabawki nie leżałyby długo - a tutaj się zdziwiłam. Cytat:
W ogóle słowo wymuszanie jest okropne. Wydaje mi się, że dziecko oczywiście się kiedyś nauczy, że chcę czegoś a mama nie pozwala --> płacz--> mama ustępuje. I dlategi trzeba będzie być konsekwentnym i nie dawać. Ale w tym wieku dzieci po prostu czegoś chcą i nie potrafią zrozumieć, że nie można. Dlatego płaczą. Sama dzisiaj miałam chwile zwątpienia, jak mi L. zaczęła ryczeć Miałam jak Dragusia Cytat:
Zastanawiam się tylko czy teraz należy być konsekwentnym. Mała lubi się bawić moim telefonem, ja się staram unikać,. ale dziś wieczorem - usypiałam ją od 19, usnęła, obudziła się gdy ją chciałam odłożyć i się bujałam... ok. 21 wrócił TŻ z pracy i mała do niego, więc znowu nie było spania. w końcu dorwała telefon i jak chciałam jej go zabrać ryk. TŻ dał jej telefon - żeby nie płakała, ja nie chciałam jej go dawać. I nie wiem co byłoby lepsze - TŻ dał jej telefon, za minutę ją zajął książką i ja wtedy telefon szybko schowałam. Gdybym zabrała telefon byłby ryk i nie uspokoiłabym jej niczym przez kilka minut. Nie wiem, co lepsze, bo też nie chcę zabierać czegoś - ona będzie płakać, a ja wtedy jej oddam tą rzecz, bo wydaje mi się że zapamięta. Cytat:
Ale piszczy bo chce tej rzeczy, chyba jeszcze nie piszczy bo wie, że jak będzie piszczał to Ty mu ją dasz? Zrób pieczoną szynkę/schab
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Bakusie i danonki to pewnie jedno i to samo...
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pitole ale mialam po☠☠☠any sen.
Bylam z mama i Milusiem na lotnisku - Milus wsiadl a my z mama zostalismy w hali odlotow. Potem zaczelam szukac innej drogi do domu - i jakis samochod lodka, a najlepsze ze moja mama zaczela sie cofac i stawala sie coraz mniejsza i mlodsza - a w koncu kiedy udalo mi sie odnalezc samolot ona byla takim malym niemowlaczkiem Serio musze chyba przestac ogladac filmy CATH - w pracy jak w pracy haha. O dziwo idzie mi dobrze, wszak znowu od nowa musze nabrac szybkosci i plynnosci w wykonywaniu czynnosci. Ale z dnia na dzien idzie mi coraz Lepiej - to robienie, zawijanie i ogarnianie calego Burgerowego Grajgolka bol i zmeczenie mijaja haha. - co do sniadanka, Milus jada - jajecznice, parowki - pasztet ( te dwa produkty mamy w NO typowo dla dzieci, i serio skald jest doskonaly ) ost jadl ser zloty ( skubnol troszke wiorkow ) ale przewazaja kanapki .... Ew czasami zje biszkopcika z deserkowym owocem. Roznie - zalerzy w jakim nasteoju sie obudzi ;-) Doooobra ide spac dalej. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
lego duplo z pandą za 8,24zł w tesco! o takie: http://allegro.pl/lego-duplo-6173-pa...075295351.html nie wiem do kiedy, kupiłam wczoraj. Ewka dla Tomka za pierwsze słówkaDemeter rób test ![]() Dragusia my planowaliśmy rodzeństwo dla K. ale nie wiem czy jest sens jak między nami taka kicha za ząbkaPani dzieciak-sanepid ale nie tylko Torres na razie nie użyje sobie piaskownicy jak zobaczyłam jaki u nas syf na placu zabaw to dziękuję... więcej śmieci niż piachu + szkła po rozbitych butelkach a Lolek nauczył się niedawno zżerać wszystko z podłogiAmelie witaj Wszystkiego najlepszego dla Alicji co do chodzenia to będzie gotowa to się odważy i ruszy. Mój K. miesiąc starszy a jeszcze sam nie chodzi, także daj jej czas ale też mnie wkurzają ciągle pytania: to jeszcze nie chodzi? ostatnio sąsiadka spojrzała na nas z taką litością jakby z K. było coś nie tak ![]() Monicca aj zawsze 2 razy myślę czy Monika czy Monicca i źle mi się pomyślało ![]() biedny Filipek z tym szczepieniem. pewnie starszy to już rozumie o co chodzi. ciekawe jak u nas będzie kiedy macie znowu skontrolować wzrost? pewnie po Was nie będzie wysoki i nie ma się czym martwić ale lepiej sprawdzić na wieczór panieński albo jakąś sexi koszulkę albo jakiś łózkowy gadżet ja dostałam oprócz koszulki, wina itp (tak jak achna pisała) dużą pluszową kostkę z pozycjami zamiast kropek. do tego świeczka i żelowe kulki do kąpielicathlyn to że stoi sama nie musi oznaczać, że zaraz ruszy. K. stoi sam już przynajmniej ze 2 miesiące a ruszyć nie może ![]() oliwka fajne te buciki ale trochę bym się bała brać w ciemno. długość to akurat najmniejszy problem ale ciekawe jak z szerokością, wysokością podbicia... Tasia bosko nestelle uśmiałam się z Roszka i kolejki do kasy zuch chłopak ![]() Kasia trzymaj się, dasz radę brawa za ząbka Wasze dzieci najadają się kanapką? jedną? bo K. wtryni mleko i jako przekąskę jeszcze by wciągnał kanapkę... on ma żołądek bez dna w ogóle jestem ograniczona jedzeniowo, zero fajnych pomysłów i zazdroszczę Marsellowi śniadanek. Moderna adoptuj nas! wczoraj wypatrzyłam jedną czwórkę prawie przebitą, więc za chwilę będziemy mieć 13-ty ząb. jeszcze 7... ![]() słyszałyście o zagłodzonym rocznym dziecku z Krakowa? 5kg ważyło, nie jadło od 2 tyg zanim matka wybrała się do szpitala. ledwo go odratowali. lekarz jaki wkur*iony i wcale się nie dziwie. niektórzy nie powinni mieć dzieci
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kwiatuszku tak sama miałam o tym dziecku wczoraj pisać i właściwie to mi się w głowie nie mieści to że dziecko widział tylko raz lekarz po porodzie i tłumaczenia pielęgniarek że nie ma akt? no jak przecież szpital wysyła do wskazanej przychodni i jak się nie stawiasz na szczepienia to dzwonią przypominają to jak mogła karta zaginąć? nie rozumiem, dziwne jak w tym wieku można nie wiedzieć o dziecku A matka swoją drogą też chyba nierozgarnięta jak dziecko tyle czasu nie je to się idzie do lekarza i jest w kontakcie z lekarzem a nie nie daje jedzenia opieka społencza, szkoła wszyscy chwalą rodzinę no to ja się pytam jak to w końcu jest? Ale całe szczęście w tym że udało się odratować maluszka i jednak zaniosła go do tego szpitala i nie zmarł w domu no ale szkoda że w ostatniej chwili oprzytomniała choć i ta ostatnia chwila dobra bo udało się uratować maluszka. Nestelle mam okazję kupić pewne mieszkanie bo to w rodzinie sumy nie znam jeszcze ale tak mniej więcej wiem ile może kosztować, mieszkanie jest w mieście ok. 20tys. jest wyższa państwowa uczelnia więc pod wynajem taki żeby nie trzeba do niego dokładać by było tyle że ja za bardzo nie chcę kredytu a jeśli okaże się że teraz już to będę musiała dobrać z połowę i kminię Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin dla Alicji ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Kasia heh jakie sny mama niemowlaczek ![]() Czasami tak jest jak za dużo się ogląda, choć ja nie oglądam a ostatni śniło mi się żę tż chciał pojechać sam z małą na wakacje żeby udowodnić jaki on super ojciec i umie się zajmować dzieckiem a ja miałam zostać w domu a oni jechali do Włoch ja nakarmiłam małą i siedziałam i ryczałam że jak to ostatni raz ją karmiłam co ja zrobię jak mi pokarm najdzie a małej nie będę miała przy sobie jak ona da sobie radę bez mojego mleka a ja będę się męczyć z zastojami ale budzik mnie obudził w momencie wyjazdu ich poza bramę uff ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Maria coś w tym jest z naszymi córkami ale kuzyn boski pobity a i tak przytulił dziewczynkę ![]() u nas Aniela to nie od Anioła a chyba od diabełka choć generalnie nie ma co narzekać jakaś równowaga musi być ![]() Tasia udało się załatwić becikowe?? Ja dostałam decyzję załapaliśmy się tak więc do końca kwietnia mają mi wypłacić ![]() DESPA PODASZ JESZCZE RAZ PRZEPIS NA TĄ SŁYNNĄ TARTĘ??? gdzieś zapisałam na komputerze ale odnaleźć nie mogę A chciałam dziś zrobić zobaczymy co dziecko wybierze na obiad tartę czy spagethi hyh---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Kwiatuszku za kolejnego ząbka
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-04-09 o 07:46 |
|
|
|
#1260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owsiankę gotuję na mleku krowim. Gratulację! Cytat:
Mój Filip uwielbia jogurt naturalny (trzęsie się na widok wyjmowanego opakowania z lodówki) Twoja córa nie wiadomo czy polubi, jak już zna smak Danio, który jest bardzo słodki. Ale spróbuj ![]() Cytat:
W sierpniu na szczepieniu następne pomiary, więc zobaczymy. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

całe dnie spedzamy na podwórku stąd mało piszę, ale widzę, że nie jestem jedyna 

Je mniej, nie je ciężkich rzeczy, bo po zatruciu jej nie dajemy, więc nie wiem, skąd te wymioty.
) - zamowilam czarny Bobby Car Fulda marki Big 

na tarasie stoi scobba (taki odkurzacz myjący) i my mamy na tarasie tak kna na około 70 cm i mała jak nauczyła się wstawać to nie widzi przez to okno to co robi? wchodzi na scobbe i na niej wstaje i wtedy ładnie jej już główka ponad murek wystaje i widzi wszystko 

-jesteśmy w zmowie ,działamy jak policja ,duzy korek to kogut wlączony i jesteśmy pierwsi 
była okazja to i fota jest

Z drugiej storny powtarzam sobie, ze przecież nie może być wysoki bo ja mam 160 a Tż 175.
bol i zmeczenie mijaja haha.