|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Dziewczyny brać w ślepo ??
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Ależ tu się cicho zrobiło ![]() U nas po porannym słoneczku zrobiło się chłodno po burzy i już niby ma tak zostać tak więc siedzimy w domu z małym borówkożercą ![]() Despa, Pani oby maluszkom szybko przeszło histeryzowanie |
|
|
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klasyczne wymuszanie. wie, że działa ![]() heeeehhhhh. chyba tak przyjemniej... dziś na huśtawkach byliśmy z rówieśnikiem T. chodzi od Bożego Narodzenia... to inne dziecko. jego mama się nabiega, ale inny poziom abstrakccji... hehe. T. zrobił avanti bo mu petów żreć nie pozwoliłam. jestem wyjątkowo wredną mamą... i bez okresu tak mam Cytat:
|
|
|
#1203 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w niedziele to na basen poszłam potem ich na wyprawe spakowałam a potem jeszcze miałam zajecia, gdyby nie byli tacy zmęczeni to by jeszcze coś wieczorem mieli zorganizowane ![]() ja cie podziwiam za sprzątanie, no nie chce mi się i już robię tyle co muszę zebysmy się nie przykleili do podłogi i mały nie zjadł całego śniadania z okruszków![]() Cytat:
oliwka ja tez nie widzę
|
|
#1204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no dokładnie w ślepo bo nic ni ma ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- a co tu taka posucha, cisza jak makiem zasiał baby się za robote wzięły i zamilkły drugi dzień w pracy i jest OK! łącznie z szaloną Oliwką która nawet nie spieszyła się do swojej rodzicielki jak po nią przyjechała
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-04-08 o 19:47 |
||
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na początku był na 25 centylu i tak się utrzymywało do ok pół roku, w 7 miesiącu spadł na 10 centyl i teraz po roczku poniżej 10. Już na poprzedniej wizycie jak lekarz zauważył mały pzyrost mówił, ze będziemy się martwić jeżeli dalej będzie spadać. Dzisiaj powiedział, ze jeszcze jest dobrze (rozrysował na wykresie jego wzrost) ale jak będzie gorzej to będziemy szukać przyczyny za jakiś czas.
I tak się martwię tym teraz Z drugiej storny powtarzam sobie, ze przecież nie może być wysoki bo ja mam 160 a Tż 175.Cytat:
W ogóle on jednak mało "niedozwolonych" rzeczy bierze do buzi. Np na polu to on podnosi wszystkie kamyki i chodzi z jednym małym a ja wzrok utkwiony w ręce, żeby czasem nie wziął do buzi ale jak do tąd nigdy się to nie zdarzyło. Ostatnio podniósł zamiast kamyka u babci kurzą kupę, na szczeście zaschniętą ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja byłam pewna, ze nie i było mi to obojętne, nie miałam parcia, ze ma zacząć chodzić. A tu proszę jak na zawołanie postawił pierwsze kroczki na 4 dni przed roczkiem---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Dziewczyny co można dać w prezencie na wieczór panieński? Swojego nie robiłam, chodzić też jakoś nie specjalnie chodziłam. I nie mam pojęcia co kupić...? |
||
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze sama uzylam slowa wymuszanie - ale ono ma jakos taki negatywny wydzwiek - a mi sie wydaje, ze nasze dzeici jeszzce nie potrafia wymuszac. Caly czas mam w pamieci cytat z Klubu (topik wychowanie), ze to sposob wyrazania emocji, ze dziecko tak bardzo czegos chce, a nie ze krzykiem cos wymusi.
U nas jak M. zaczyna marudzic to zalezy co to jest, czy rzecz calkiem zakazana, tylko do pokazania, czy do wziecia do reki - w najgorszym wypadku kieruje dziecko w inne miejsce, nawet jak placze, ale zawsze jestem przy nim - i probuje roznych sztuczek z przekierowaniem ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
dobre podejscie
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
buciki primigi na l i m a n g o są 40% taniej
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamietam, ktora z was pytala, co kupilam na pierwsze urodziny (czytalam na telefonie i zapomnialam
) - zamowilam czarny Bobby Car Fulda marki Big
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ladne
co do wyboru nie pomoge, sama musisz zdecydowac - trafic z rozmiarem nie jest latwo, no chyba, ze zamowisz wiekszy rozmiar - i te buciki maja otwarte paluszki, nie wiem, jak to w przypadku dzieci dopiero zaczynajacych chodzic, czy nie uszkodzi sobie palsuzkow na asfalcie, jak sie potknie. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() widze, ze M. podobnie sie zachowuje tez zbiera, ale nie wklada do buzi i z piaskiem podobnie
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
albo te
|
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jakieś przerażenie puścić małego do piasku. A dziadkowie już obiecują place zabaw ... na samą myśl . . Kojarzy mi się ze tam się może załatwić wszystko !!! Mam blokadę.
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Jesteśmy na tym samym etapie. Chodzi podparty, stoi sam, ale nie kroczy i ja uważam że to nie tyle strach co ostrożność. U nas napewno. Ruchy ma takie delikatne jak traci równowagę to powoli na pupę lub szuka czegoś do złapania. Jest bardzo ostrożny. Nie ma siły sam to nie idzie. |
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dumna z siebie nie jestem ![]() ale właśnie pada i dobrze ze jeszcze okien nie umyłam bo zacina wiec mi kurz zmyje hahahaha zostaną tylko zacieki, to sobie machnę szybko ja z rodziny w której się samochód myje jak deszcz pada zeby się nie nanosić wiaderek
|
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1216 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Faktycznie zwolniłyście tempo. Mało nadrabiania. Cytat:
![]() Cytat:
Też dziś poczęstował się piachem ![]() Cytat:
Cześć Amelie Cytat:
No i oby tak dalej Cytat:
2. Przeważnie kupuje się jakąś bieliznę, jakieś kostki gdzie zamiast oczek są pozycje seksualne i inne tego typu gry. Podwiązkę albo np http://allegro.pl/prezent-na-wieczor...046643805.html ![]() lub http://allegro.pl/koszulka-wieczor-k...036534173.html np nr 1. Wszystko zależy od charakteru przyszłej panny młodej bo nie wszystkie prezenty się nadają. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się zastanawiam nad tym rowerkiem Eurobaby co niedawno któraś z mamuś wstawiała (przepraszam, nie pamiętam która )Ahaa i co dajecie dzieciom na śniadanie?
|
|
#1217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliwka zadowolona znaczy ![]() w seksownym shopie wybór wielki kupowałam gry erotyczne, i śmiszne prezerwatywy (w kształcie zastawy kuchennej ), i jakieś totalne pierdoołki. Nie koniecznie jakieś hardcorowe rzeczy.Cytat:
w końcu mi się udaje, ale spłacze i spiszczy się mocno. ten moment pisku... Cytat:
Na śniadanko mamy ciemne pieczywo z masłem i wędliną lub musli.
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kanapki z czym? Owsianka na mleku? Kurcze, zielona jestem w tym temacie Przeważnie na śniadanko M. wcina mleko. czasami kanapeczkę z masełkiem lub jajecznice. Dlatego pytam co tu by mu jeszcze wymyślić. Dostępu do sprawdzonych wędlin nie mam.
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
my jemy kaszke na sniadanie a kanapki na kolacje, z maselkiem. czaasem próbuje przemycic jajko i twarog
|
#1227 |
|
Rozeznanie
|
O właśnie, może kaszkę zrobię jutro? Dzięki za pomysły
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie wymuszanie to, gdy dziecko celowo wrzeszczy/tupie/kladzie sie na podlodze, by osiagnac cel - a wedlug mnie nasze dzieci chca czegos (nie napisalam wczesniej, ze nie chca,bo chca, ale nie wymuszaja), nie osiagajac celu krzycza, bo tak wyrazaja emocje. Ja wierze w ta teorie - i dzieki temu zachowuje pozytywny obraz mojego dziecka, jako dziecka czegos mocno chcacego, a nie wymuszacza-terroryste ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Na sniadanie jemy np. kasze jaglana z suszonymi owocami i maslem, owsianke gotowana na mleku z jablkiem i bananem i swiezo wycisnietym sokiem pomaranczowym (
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
A kiedy można podać kakao? Kinga nie może nabialu i mam wrażenie że już by chętnie czegoś nowego sprobowala i kakao mi przyszlo do glowy... zagotowalabym na wodzie a potem dodała pepti. Myślicie, że mogloby być? ...
A tak w ogóle to cześć całe dnie spedzamy na podwórku stąd mało piszę, ale widzę, że nie jestem jedyna ![]() Amelie, nie popędzaj jej. Przyjdzie pora to zacznie chodzic. W ogóle nie rozumiem tego ciśnienia, żeby jak najszybciej dzieć chodzil. Cale zycie będzie mieć na to ;-) Moja Kinga też jest ostrożna i sama nie chodzi ale w ogóle mnie to nie rusza. Widocznie nie jest gotowa i ja to rozumiem. |
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
Laskiiii, na 90% będziemy mieli córeczkę!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

ale dla Ciebie wielkie
i pokłony 
robię tyle co muszę zebysmy się nie przykleili do podłogi i mały nie zjadł całego śniadania z okruszków
no dokładnie w ślepo bo nic ni ma 
Z drugiej storny powtarzam sobie, ze przecież nie może być wysoki bo ja mam 160 a Tż 175.

) - zamowilam czarny Bobby Car Fulda marki Big 

)