|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cześć dziewczyny!
Długo mnie tu nie było, bo niestety moja Mama trafiła do szpitala i nawet nie miałam czasu Was regularnie czytać, co dopiero się udzielać. Zresztą jak dwa razy próbowałam wpisać jakiego długaśnego posta, to mi go wyrzucało w kosmos i dawałam sobie spokój. A wczoraj na dokładkę do szpitala trafiła też moja siostra, ale przynajmniej z radosnego powodu - lada dzięń będę podwójną ciocią Szaleństwo nie do opisania. Co do spraw weselnych: - sala załatwiona i zadatkowana - termin w kościele zarezerwowany, będzie zwyczajnie, w mojej parafii. Proboszcz wyglądał groźnie, ale nie było źle ![]() - wybrana cukiernia od tortu i paczek z ciastem dla gości (Słowik z Krakowa, zachwycił nas tort Pokusa i cena) - suknia prawie wybrana, w sobotę jestem umówiona na mierzenie razem z teściową i mam nadzieję, że potwierdzi mój wybór, a mianowicie: http://www.galasuknieslubne.pl/cassablanca.php, jest jeszcze rezerwa http://www.galasuknieslubne.pl/grafina.php. Gala rulez - w czwartek idziemy do jubilera wybierać obrączki, dajemy starą nieużywaną biżuterię złotą, liczymy na dobrą cenę - w piątek jadę do miasta rodzinnego po akt chrztu i może uda się od razu akt urodzenia do USC. Połączę to z podróżą służbową i będę miała na obie rzeczy ok. 1 h, mam nadzieję, że ogarnę. Ciągle debatujemy z TZ na temat Dj'a i foto. Mamy nagranego moim zdaniem fajnego Dj'a za dobrą cenę, ale TZ wybrzydza. Powybrzydza jeszcze parę dni i Dj się wypnie, a potem będzie płacz, że nikogo na tak szybki termin się nie znajdzie. Gratuluję wszystkim postępów, widzę, że zaczęły się już dziać konkrety
|
|
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Kate Noir
Jak wyszywam to zawsze szkicuję ołówkiem wzór, potem piorę w pralce i nic nie widać ![]() Lg_ago fajnie, że o tym napisałaś bo już wiem co i jak! Dzięki ![]() rabbitka moim zdaniem będzie bardzo ładnie, rozpuszczone włosy będziesz miała? To już druga krawcowa miałam nadzieję, że jednak da się coś zrobić (pisałam Wam wcześniej ze 2 tyg temu, że idę do krawcowej... byłam i powiedziała, że koronki trudno będzie dosztukować;/), tym razem zaufaną odwiedziłam. Całą noc siedziała i kombinowała co tu zrobić... Ale mówi, że to normalne- jedne tyją drugie chudną. Ech... i że nawet jak wstawki zrobi to widać będzie, albo, że może uszyć większy gorset... To ja już wolę ją sprzedać... Moja mama taka załamka... ale mówi, że jutro znajdziemy ładniejszą... Mam nadzieję... będzie co będzie. Nie takie przeciwności losu się przechodziło. Dam znać jak jutro coś znajdę... Jeszcze raz dziękuję za wsparcie...
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-04-08 o 21:39 |
|
|
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
powinni dać ci wolne
Cytat:
ale dobrze, że działasz, a nie siedzisz bezczynnie i rozpaczasz bez sensu znajdziesz jeszcze piękniejszą suknię i będzie super Cytat:
niech na mojego trochę wpłynie
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
mamy świadka
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
rabbitka uważam, że kiecka + dodatki są super
Wszystko takie w sam raz.namisek kurde nieciekawie :/ Jednak wierzę, że to przeznaczenie i jutro znajdziecie piękniejszą! Będę mocno trzymać kciuki ![]() Cytat:
Masz jakieś rady? planuję zrobić coś takiego: http://media-cache-ak0.pinimg.com/73...3afbb12d27.jpg
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Kochane!!
![]() ![]() zdam relację jutro.Kate Noir Zależy jaki to materiał, jeżeli się obawiasz to wtedy ręcznie możesz wyprać, też się nic nie stanie. Ja ogólnie wyszywam na kanwie , kiedyś z babcią wyszywałyśmy obrus do kościoła 2mx2m...
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Namisek nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:P
Ja tak czasem miałam myśli że może sukienki nie da się zmniejszyć i będę mogła nową wybrać ale póki co przestałam głupio myśleć :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
myślę, że bardzo dobra! zdrowie i psychika na pierwszym miejscu
Cytat:
dodatki też mi się podobają ![]() Cytat:
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popróbuję najpierw na czymś innym, szkoda mi chustki Mam nadzieję, że coś mi z tego wyjdzie. Kiedyś (tj. w podstawówce) byłam nawet całkiem dobra w te klocki
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM201..
Cytat:
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Lemon_Drop,
![]() fascinata, myśmy ugadali się jedynie na fb z osobą prywatną. Wpisała nas do swojego kalendarza, mam nadzieję, że nic nie wyskoczy. Bez zaliczki. Jakie zapro? ![]() namisek1990, jeśli tak wygląda sytuacja, to trudno. Przypomnisz jak wyglądała? kiss12550 bardorja, witaj! Kate Noir Dobra obsługa to podstawa![]() Brat dzwonił, że może dostanie pracę za granicą, ale wtedy nie pojawi się na ślubie:/ Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-04-08 o 22:24 |
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate Noir
e to wprawiona jesteś poćwiczysz troszkę cierpliwość i będzie dobrze i źle się to skończyło!21klaudyna pewnie cieszyło Cię samo polowanie na sukienki no widzisz a ja musowo muszę znaleźć nową no nic może te łowy będą udane...cude Fajnie, że brat dostanie pracę ale perspektywa nie pojawienia się na ślubie nie jest dobrą wiadomością... może mu się wtedy uda wygospodarować czas? Dziewczynki jeszcze raz dziękuję za otuchę mykam spać bo jestem psychicznie wyczerpana tą sytuacją z suknią ech... dobrej nocki Pamiętajcie z każdym dniem coraz bliżej!
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-04-09 o 19:26 |
|
|
|
#2955 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Opowiedz o was coś więcej - co macie załatwione, skąd jesteście itp[/QUOTE]
nie potrafie zacytować wiecej niz jeden post... :/ ciamada ze mnie Mam na imie Dorota (tutaj zareklamuję siebie: Manikiurzystka i Stylistka Rzęs-musiałam Jestesmy razem 2 lata i 2 miesiące Jestesmy na etapie 'nauki przedmałżeńskie' właściwie to wsyztsko juz mamy co trzeba: sale, kościół, kamerzyste, fotografa, zespół, zaproszenia rozdane w połowie, kiecka się szyje typowa princessamam problem z przystrojeniem sali. Hotel jest w stylu greckim: króluje turkus. A no i moj narzeczony nie ma garnituru jeszcze, wiem ze faceci to moga pozniej kupowac, ale ale ale chcialabym zeby mial uszytą marynarke booo kazda mu dziwnie odstaje w klacie
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
Namisek, to pierwsza suknia, której szukałam i baaardzo chciałam ją mieć.
Nie znajdzie niestety czasu, kontrakty 3-miesięczne. Zobaczymy jak to będzie ![]() Kochane, wrócił TŻ z pracy. Pokazałam mu co wymodziłam z tymi zaproszeniami, przyjął to z ulgą Ale pojawił się jeszcze jeden problem - nie problem:pierwsza część zapro jest w osobie trzeciej, tzn. Narzeczeni i rodzice zapraszają. Z kolei info o przyjęciu już w pierwszej osobie, zapraszaMY. I teraz TŻ upiera się, żeby to też było w trzeciej... Jak jest u Was? Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-04-08 o 22:24 |
|
|
|
#2957 |
|
BAN stały
|
rabbitka wg mnie będzie fajnie
Ja w ogóle na poprawiny mam suknię greczynkę i najpierw też myślałam o takich ozdobach ale mam pas z kamieni to chyba nie bardzo? Say mój Tż jest pierwszy żeby gdzieś jechać i coś załatwiać, to ja się ociągam w tym związku Ja tylko siedzę przed kompem i zamawiam online, ale jak już trzeba ruszyć bardorja witaj.
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo myślałam i nic nie wymyśliłam... za 3 tyg idziemy na ślub/wesele i oprócz pieniędzy chcielibyśmy dać PM jakiś drobny prezent by mieli pamiątkę. Może macie jakieś pomysły albo spotkałyście się z jakimiś fajnymi? |
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny
![]() Witam się już o rok starsza ![]() Z nowin ślubnych, to jutro (!!!) spisujemy protokół Boję się Poza tym, Tż dostał sms ( ) od ciotki, że jednak nie jadą razem z córką na ślub, więc odpadły nam 4 osoby, a specjalnie zamówiliśm większy autobus na lotnisko, z czego koszt wzrósł o 120 funty... Bez komentarza pozostawię powiadamianie nas przez sms. Wymówkę miała zresztą kiepską. Nie wiem, ile osób nam jeszcze odmówi, bo część mojej rodziny pracuje za granicą na kontraktach, a wiadomo, jak to jest z wolnym. No cóż. Obawiam się, że z planowanych 80 osób zrobi się 50, ale przynajmniej będą osoby, które chcą z nami być w ten dzień Jak by tu ją zapełnić? Robimy stół wiejski, stół ze słodyczami, alkoholowy i księgę gości z polaroidem. Macie jeszcze jakieś rady????? A! No i wygrałam £370! W sumie za nic, bo tylko się zarejestrowałam w kasynie, a to kolega wygrał Nie gram więcej, bo się uzależnię
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2014-04-08 o 22:49 |
|
|
|
#2960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Innym fajnym prezentem były srebrne dwie łyżeczki z grawerkami Pan Młody i Panna Młoda, na odwrocie łyżeczki, wiecznie młody,wiecznie młoda No i standardem wśród moich znajomych są poduszki ze zdjęciami i koszulki lub piżamy z podpisami od gości.
|
|
#2961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2962 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia Wasze w sumie tez nie byłyby złe, ale to kamerzysta jest od myślenia ![]() Cytat:
ale ja to u siebie obserwuje na 1,5 rok przed Cytat:
O kurcze, ale pech ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co dja to nie ma na co czekac, a jesli chodzi o foto wolałabym profesjonaliste. 500zl to i tak jak za darmo ![]() Gratki ![]() Cytat:
Mój szwagier własnie tez dzis dostal propozycje pracy za granica i....jutro juz wyjeżdza ![]() Nie cytowałam, ale dziękuje Wam wszystkim za wsparcie w mojej decyzji ale może macie racje... Kochany Tż też powiedział, ze damy rade, ze nie ma się co męczyc z taki sukami jak obecnie ![]() Także jesli chodzi o szczeble kariery schodze o dwa w dół, ale mam nadzieje, ze znów szybko wejde wyżej ![]() Dziękuje Wam
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-08 o 23:03 |
||||||||
|
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2964 | ||
|
Zadomowienie
|
hej hej, pozytywny dzionek za mną, pełen przygód i udanych zakupów
wrzucam zdjęcia moich, jak to nazwała świadkowa wazonoglassów oraz majtów, wszystko zakupione w pepco ( Cytat:
![]() a co do chudnięcia, jakby cycki proporcjonalne do ciała miały być to by baby nie narzekały, niesprawiedliwe jest to, że np. jedna waży 50 kg i ma cycki 70 DD albo jakieś inne G, a inna 60 kg i cyc 75B znalazłam wkładki na allegro ![]() co do halki, ja póki co do lipca muszę czekać ale mam nadzieję, że posiadają w salonie takie coś i przymierzę bez koła Cytat:
![]() bardorja Witaj udzielaj się ile się da, a odkryjesz, że TYLE rzeczy niezałatwionych i ślubujesz 2 dni po mnie ja pewnie będę odsypiać, albo leżeć z piwkiem jako żona na ogrodzie lub plaży ![]() rabbitka dziękuję piękna sukienka, nie kupuj innej, bo ta jest super, dodatki również rossifumi ja bym walczyła o dobrego foto, jakby nie było, to pamiątka na całe życie, DJ tez nie odpuszczaj, pamiętaj, że to MY panny młode wiemy lepiej co do sukienek, to obie są cudne, miałabym mega dylemat wenedka ja sie tak strasznie obawiam, że nam kilka dni przed ślubem dużo osób odmówi ![]() zgadzam się z dziewczynami, że odsunięcie stołów od ścian, albo zamiana na okrągłe to dobry pomysł no i STO LAT ![]() bardorja ale super pomysły na prezent, dlaczego nie pojawiłaś się u nas na wątku w zeszlym roku jak szłam na 4 wesela!!! ![]() nie ma miłych zbieraczy kurzu, wybacz ale te figurki są szkaradne, lepiej jakieś kieliszki z dedykacją, albo skrzynka z winem dziewczyny, przypomniało mi się, byłam dzisiaj u chińczyka po oszukane rajstopy-antygwałty (czas założyć baleriny
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren Ale wpadka ze strony cukierni... Dobrze, że przyjęli Wasze zamówienie
Jaki macie pomysł na tort? pysia Trzymam kciuki, żeby Ci się dobrze tam pracowało Tym, że niższe stanowisko się nie martw - zresztą, to początek. Moze się okazać, że startujesz z niższego pułapu, ale pracodawcy będą z Ciebie zadowoleni i możesz liczyć na podwyżkę/ premię.Atomoowka Wg mnie żaden problem, jeśli film zaczyna się od ceremonii kościelnej. Myślę, że nagranie jak podjeżdżacie do kościoła i wchodzicie do niego jest fajnym początkiem. namisek Jak to Na pewno się nie da? Może inna krawcowa by coś wymyśliła?Szkoda, że tak się złożyło z sukienką. Ale jak tylko uda się ją sprzedać i uszyć nową, to nie miej powodów do zmartwień. Trzymam kciuki, żeby sprawa się dobrze zakończyła ![]() ijaa To trzymam kciuki, żeby szefostwo było bardziej wyrozumiałe ![]() bardorja Witaj Fakt, najważniejsze już macie zaklepane. No i robi wrażenie, że już połowę zaproszeń rozdaliście ![]() Kate Noir A myślałaś o hafcie cyfrowym? Dobra alternatywa, jak czujesz, ze haftowanie medtodą tradycyjną jest zbyt czasochłonne. Gratuluję zamówienia obrączek ![]() Co do prezentu - z takich uniwersalnych rzeczy - komplet filiżanek z ich imionami, butelka wina z etykietką z ich zdjęciem. Łatwiej byłoby mi doradzić, co lubią i jak bardzo drobny prezent ![]() zakręcona_kropka A teściowie fajni? Dobrze, że macie taką możliwość - trzymam kciuki za to, żebyście szybko mogli mieszkać już na swoim ![]() rabbitka Ja to bym chciała pogrzebać w Twojej szafie :P Piękna sukienka, a z tymi dodatkami całość będzie wyglądać świetnie ![]() rossifumi Ojej, przykro mi z powodu choroby mamy. Ale mam nadzieję, że jest już dobrze ![]() Cassablanca jest cudna, podoba mi się połączenie sukni z bolerkiem. Grafina też wygląda obłędnie, ma w sobie to coś. Co do fotografa - ja bym wybrała jednak osobę z portfolio. Zdjęcia Wam zostaną, a najwięcej żali znajomych po weselu jest właśnie na to, że nie wzięli kogoś lepszego. Ostatnio oglądałam zdjęcia ślubne kuzynki, zatrudnili fotografa prasowego (na pewno aparat umie osługiwać) i efekt średni. Plener bardzo sztuczny, dużo powtarzających się ujęć i zdjęcia w stylu panna młoda wpycha do buzi ogromny kawał kotleta ![]() Co do DJ/- ów, mam namiary na kilku (została mi lista, kiedy rozsyłałam oferty - jak coś, podzielę się na priv. Tysia Gratki cude Szkoda, że go nie będzie. Ale może coś się uda? Oby ![]() wenedka Jejku, ale masz przejścia z gośćmi, musisz mieć anielską cierpliwość. Co do sali - jaki macie układ stołów? Jakbyście chcieli stoliki okragłe, to można je luźniej ułożyć. A i dekoracje - czy myślicie o czymś niestandardowym?
|
#2966 |
|
Rozeznanie
|
Kate Noir - gratuluje wyboru obrączek
![]() namisek1990 - super, że ktoś się zainteresował Byłam na tablicy i widziałam ją Mam nadzieję, że będzie dobra na chętną i uda się sprzedać. Powodzenia jutro w salonie Trzymam kciuki Koniecznie daj znać jakie cudo wybrałaś rabbitka - 70 DDŚ to baaardzo mało cieszę się razem z Tobą Ta sukienka jest piękna ![]() rossifumi - dużo zdrowia dla mamy, siostry i dla maluszków Gratuluję załatwionych spraw. Obie suknie piękne ![]() TysiaBB1989 - widzę, że TŻ podjął poważny krok Gratuluję świadka ![]() cude - u mnie jest mają zaszczyt zaprosić... a później jest miło nam będzie gościć... czyli jeszcze inaczej wenedka - co do cioci
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzis oblewamy !! Wczoraj mialam przymiarke, wieczorem zdam relacje ![]() ![]() ![]() Do slubu 23 dni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2969 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=ysia;45924072] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję auta
|
|||||||
|
|
|
#2970 | |
|
Zadomowienie
|
Rabbitka jasne że może być! Koncepcja bardzo mi się podoba
![]() Cytat:
Powodzenia w negocjacjach z TŻ ![]() Namisek mam nadzieję że znajdziesz suknię z której będziesz w 100% zadowolona! ![]() Najlepsze życzenia Madziu! Dużo szczęścia, miłości oraz cudownego ślubu! ![]() Czekam na zdjęcia z przymiarki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Szaleństwo nie do opisania. 

będzie co będzie. Nie takie przeciwności losu się przechodziło. Dam znać jak jutro coś znajdę... Jeszcze raz dziękuję za wsparcie...
znajdziesz jeszcze piękniejszą suknię i będzie super 
Masz jakieś rady? planuję zrobić coś takiego: 

15:00
w sumie nam sporo wydatkow i kilkanascie sukienek w szafie wiec zdecydowalam nie kupowac nic nowego tylko uzyc cos co mam i dokupic dodatki. Mam taka sukienke
i chcialam polaczyc ja ze zlotymi dodatkami w stylu greckim opaska:

Dobra obsługa to podstawa
Boję się
ale może macie racje... Kochany Tż też powiedział, ze damy rade, ze nie ma się co męczyc z taki sukami jak obecnie
Bardzo bym chciała halkę zamiast koła
znalazłam wkładki na allegro 
Na pewno się nie da? Może inna krawcowa by coś wymyśliła?