Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 10:26   #1861
konsternacja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość

(...)

Na pewno uda się Wam ustalić jakieś kompromisowe wyjście. Może np. niech ubranko będzie w całości tradcyjnie białe, ale za to w bardziej "nowoczesnym" stylu. A poza tym wielkie bety odpadają, bo mamy wiosnę i przecież dziecka nie będzie chciał przegrzewać
Świetny argument nie do podważenia
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 11:00   #1862
Hosenka*
Zakorzenienie

Dzień dobry

(zdjęcie sprzed tygodnia, ale tak Kacperek codziennie wita nowy dzień)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00029.jpg (110,1 KB, 75 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 11:06   #1863
idaikot
Raczkowanie

Ale słodziak I jakie ma superanckie wdzianko
idaikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 11:08   #1864
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Hosenka - wow, jaki zaciesz
Moja Królewna wita świat fochem

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 11:15   #1865
Hosenka*
Zakorzenienie

Co do ubranek na chrzest: Kacper miał białe body, białą bluzeczkę, białe dresowe spodenki, na to biały kombinezonik, który okazał się za mały , biała czapeczka. Wszystko miał "z szafy", tylko czapeczka była kupiona.
Na wierzchu miał luźno zawieszony biały, lekki szalik mojej mamy (był koniec lutego)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_5198_2.jpg (47,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC9374_2.jpg (31,0 KB, 59 załadowań)

Instagram

Stary 2014-04-09, 11:16   #1866
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość
Ale słodziak I jakie ma superanckie wdzianko
lumpek rządzi

Instagram

Stary 2014-04-09, 11:25   #1867
tridentina
Raczkowanie

Witam się
pogoda do pupy, ale za to się wyspałam aż nadto

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
A później Ewa Drzyzga mnie obudziła....tzn sam tv mi się włączył i jej gadanie mnie obudziło...:-/
samowłączający się telewizor?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

pada..... błeeee szaro i buro. Chyba zainstaluję się w poduszkach na wyrze z królewiczem i nie ruszę się do 19.
Nocka u nas ok tylko że pokarmieniu o 1 mały już spał z nami bo matka przykimała i obudziła się na następne karmienie i znów przykimała
za to o 7 obudziło nas gadanie małego a jak nas zobaczył to tak się uśmiechał pięknie i tak gadał ładnie, człowiek wtedy zapomina o wszystkim, wszystko jest nie ważne jak się taka istotka mała cieszy
dokładnie to takich samych wniosków dochodzę, kiedy mały się do nas uśmiecha i świat staje się piękniejszy

I my dzisiaj też pewnie dzień spędzimy leniwie w domku, bo pogoda do spacerów nie zachęca.

fajny zestaw

Cytat:
Dzień dobry

o jaki śliczny uśmiech!
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 11:40   #1868
kulla
Raczkowanie

Idaikot, świetny sweterek na chrzest. Hosenko, Twój Maluch na wszystkich zdjęciach przesłodki w ogóle dziś uświadomiłam sobie skąd Twój nick (mój TŻ też uwielbia DTH) i zaczęłam czytać Cię jako 'hołsenka' Konsternacja, trzymam kciuki, żebyś przekonała męża do swojej wizji ubranka na chrzest :P Też nie lubię tych tradycyjnych, ale pewnie jakiś kompromis osiągniecie. U nas dzień na piersi. Sprzątam i co chwilę Mała Stopa funduje mi przerwę Dziś przychodzi w odwiedziny moja koleżanka z LO, więc się zmotywowałam do ogarnięcia mieszkania. Wczoraj upiekłam kotleciki, mam buraczki w słoiku i muszę tylko zająć się ziemniakami. Pogoda paskudna a musimy wyjść do Babci Małej Stopy. Nightmare, jesteś kolejną osobą ze Śląska (mimo, że wyemogrowałaś). Może uda się kiedyś lokalnie spotkać Lolita, pochwal się wczorajszymi zakupami Mój egzemplarz też nie sypia za dnia

Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 11:48   #1869
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
ja wszystkie rzeczy małego piorę razem, czy białe czy kolorowe.
Wrzucam tylko chusteczkę do odbarwiania z rossmana.
A czasem jak są tylko rzeczy bez intensywnych kolorów to nie wrzucam i też dobrze. Nigdy mi nic nie zafarbowało

piękna pogoda więc idziemy na spacer.
A o 15 szczepienie na rotawirusy. Boję się jak cholera, żeby mały po tym nie miał jakichś brzuszkowych problemów
Ja też zawsze wszystko piorę razem i wrzucam tą chusteczkę i jest OK.

W poniedziałek szczepiliśmy na pneumokoki i Maja jest jakaś płaczliwa, chyba to reakcja na to szczepienie. Po rota nic jej nie dolegało.

Moja mała spryciula ostatnio wykonała akrobację i sama się przemieściła z plecków na brzuszek...tak rzucała główką, że jakoś jej się to udało...a jaka była zdziwniona.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 11:51   #1870
Caillouu
Raczkowanie

Rany, jakie tragejszony, wielkie tragedie malych ludzi. Gwiazda bozonarodzeniowa spi na mnie, innego sposobu pacyfikacji Najwiekszej Marudy Ever nie znalazłam ;-)
Jaka ona ciezka... Ale usmiecha sie przez sen, pewnie Tata jej sie sni. Tez mam czasem wrazenie, ze mama jest beee... :-(

A pogoda na Slasku przepaskudna. Potwierdzam ;-)

Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-09, 11:57   #1871
kulla
Raczkowanie

AgatkaL, brawa dla Twojej Mai szczepienie, to zawsze stres dla dziecka (nie wchodzę nawet w samą substancję, którą zawiera, tylko w aspekt psychologiczny). Pewnie przytulanie i bliskość Ciebie pomoże.

Dziewczyny, zaczynam chodzić na aqua aerobic dwa razy w tygodniu. Niby na wadze kilo mniej niż przed ciążą, ale mój brzuch sterczy nadal. I jakaś rozlazła jestem. Umówiłam się z Małą Stopą, że chociaż dwa razy w tygodniu da mi poćwiczyć w domu. Może też wrócę do biegania. Aaaa, szarpnę się na ten korektor Rubinstein. Jeszcze tylko jakiś krem pod oczy... Hosenko, ten krem z FlosLeku z Twojego bloga raczej dla bardzo dojrzałej cery?

Johnny Cash
Stary 2014-04-09, 12:05   #1872
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ależ szczęśliwe dziecko! Piękny widok!

Cytat:
Co do ubranek na chrzest: Kacper miał białe body, białą bluzeczkę, białe dresowe spodenki, na to biały kombinezonik, który okazał się za mały , biała czapeczka. Wszystko miał "z szafy", tylko czapeczka była kupiona.
Na wierzchu miał luźno zawieszony biały, lekki szalik mojej mamy (był koniec lutego)
I smoczek też taki nie rzucający się w oczy, praktycznie pod kolor

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Rany, jakie tragejszony, wielkie tragedie malych ludzi. Gwiazda bozonarodzeniowa spi na mnie, innego sposobu pacyfikacji Najwiekszej Marudy Ever nie znalazłam ;-)
Jaka ona ciezka... Ale usmiecha sie przez sen, pewnie Tata jej sie sni. Tez mam czasem wrazenie, ze mama jest beee... :-(

A pogoda na Slasku przepaskudna. Potwierdzam ;-)

Oj od razu Tata. Cycuś się pewnie śni
Stary 2014-04-09, 12:08   #1873
Caillouu
Raczkowanie

Konsternacja - raczej butla ;-)

Kulla - podziwiam determinacje. Ja nie potrafie sie zmusic do aktywnosci... i mimo, ze na wadze 4 kg mniej niz przed ciaza to czuje sie źle. Moze pora wrocic do cwiczen z kobieta-kon?...

Do Kai dołączyła kota. Jak nie bede sie dluzej odzywac to bedzie oznaczac ze te dwie panny udusily mnie swoim ciezarem... :-D

_______
Kaja Kamila

Edytowane przez Caillouu
Czas edycji: 2014-04-09 o 12:12
Stary 2014-04-09, 12:16   #1874
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Konsternacja - raczej butla ;-)

Kulla - podziwiam determinacje. Ja nie potrafie sie zmusic do aktywnosci... i mimo, ze na wadze 4 kg mniej niz przed ciaza to czuje sie źle. Moze pora wrocic do cwiczen z kobieta-kon?...

Do Kai dołączyła kota. Jak nie bede sie dluzej odzywac to bedzie oznaczac ze te dwie panny udusily mnie swoim ciezarem... :-D
Po ilu minutach zacząć się martwić?
Stary 2014-04-09, 12:20   #1875
Caillouu
Raczkowanie

Koło 13 wypada posilek, a watpie zeby Gwiazdo-Glodzilla przespala ta porę. Jeszcze 40 minut, moze przeżyje :-P

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-09, 12:23   #1876
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

śliczny! taki wesoły i pogodny- uśmiech wymiata
Stary 2014-04-09, 12:59   #1877
saole
Raczkowanie

Cytat:
Jaka cisza!!!

Nie pokazałam wczoraj ubranek, bo jednak najpierw wzięłam się za ich pranie. Do 24 robiłam pranie, 2 suszarki obładowane, a jeszcze 2 prania mam di wstawienia. Jak wszystko wyschnie to pokażę.

A wlaśnie. Nieraz mam problem z segregowaniem :
- do jakich kolorów dajecie ubrania, które np. z lewej strony są białe, a z drugiej kolorowe? Piorę wszytko wywinię te na lewą strone i niewiem, czy dawac do białych, czy kolorów? Albo mam bluzę - z jednej strony biała, a z drugiej ciemnoszara
- jasno szare, taka dresowa szarość () dajecie do ciemnego czy kolorów?

ja ciuszki dziecięce piore wszystkie razem ze szmatka z auchana aby się nie zafarbowaly. raz na jakiś czas pieluszki i przescieradlo wrzucam na wyzsza temperture. a swoje biale piore tylko z czyto białymi rzeczami (by biel nie zszarzala) szare wrzucam do koloru)

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Ps. Dołączam fote z podróży
Załącznik 5643843
wow. podziwiam pomysłowość z zabawka. nie miałaś problemów z wejściem do pociągu z wózkiem?

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Milka-pilka haha u mnie tez czujnik ruchu sie wlacza ale przy jezdzie samochodem. A wózkiem nauczyłam się z nim tak jeździć żeby od razu jak zaśnie się zatrzymać (o ile to możliwe) :P
mam to samo! samochód stoi na światłach a Iwona momentalnie to wyczuwa i zaczyna marudzić mam nadzieje ze to minie i pokocha wszelkie przystanki

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Pamięta mnie ktoś jeszcze?

To mój pierwszy wpis na odchowalni,wcześniej a to córka wyczerpała limit na internet,a to brakło czasu na pisanie. Niby Alanek grzeczniutki i mało absorbujący ale jak doda się jeszcze do kompletu moją zbuntowaną trzylatkę to siedzenie w wolnej chwili przy kompie odchodzi na dalszy plan

Mały pięknie przybiera na samym cycu,pierwszą szczepionkę zniósł bardzo dzielnie i ekspresowo wyrasta mi z ubranek. Wczoraj pierwszy raz męczył się przez cały dzień z brzuszkiem,nie było kupki i tylko co jakiś czas poprykiwał z grymasem na buzi dopiero wieczorna kąpiel przyniosła mu ulgę. Śmiałam się,że ma kąpiel w jakuzzi bo wyprykał się w tej wodzie,że hej Dzisiaj na szczęście już jest wszystko ok

Widzę,że pojawiło się kilka nowych mamuś. Witam się Ale sporo chyba także poznikało?

Piszecie o suchych policzkach,krostkach itp. U Alanka też działo się podobnie. Zaczęłam trochę częściej przemywać buzię przegotowaną wodą i smarowałam kremem Nivea SOS-u nas on się super sprawdza,na pupę i przeróżne suchostki. Buzia już jest ładna,a krostki były też na szyjce i na główce. Jedyne co mnie od 2 dni martwi to ciemieniucha oliwka przed kąpielą nie pomogła,jutro kupię olejek z Ziaji(ponoć dobry) i miękką szczoteczkę do zębów i wezmę tą paskudę w obroty

Uciekam teraz szykować dzieciaki do kąpieli Pozdrowionka
ja na początek ciemieniuch polecam krem oilatum. my smarowaliśmy gruba warstwą kremu a później szczoteczka wyczesywałam- potem już się nie pojawiła

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
hmmmmm Gośka

pada..... błeeee szaro i buro. Chyba zainstaluję się w poduszkach na wyrze z królewiczem i nie ruszę się do 19.
Nocka u nas ok tylko że pokarmieniu o 1 mały już spał z nami bo matka przykimała i obudziła się na następne karmienie i znów przykimała

za to o 7 obudziło nas gadanie małego a jak nas zobaczył to tak się uśmiechał pięknie i tak gadał ładnie, człowiek wtedy zapomina o wszystkim, wszystko jest nie ważne jak się taka istotka mała cieszy

true true

witam się i ja! wczoraj była piękna pogoda wiec poszłam z mała na spacer dzisiaj chciałam iść do lumpka (dziś dzień dostawy) ale niestety po wyjściu z mieszkania był wielki płacz i zastanawiam się czy to może być spowodowane czapeczką? ostatnio przy jej zakładaniu zaczyna grymasić. czy wy swoim pociechą zakładacie czapeczki czy kaptur w kombinezonie wystarczy?
saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 13:08   #1878
kulla
Raczkowanie

Saole, z czapeczką różnie. Jak jest b. ciepło nie zakładam nic (mało ortodoksyjnie), dziś założę cienką bawełnianą. Mam dwie czapeczki. Obie z firmy dolly. Przymierzałam w sklepie i dzięki temu wiem, że leżą dobrze. Są naprawdę fajne. Może masz źle dopasowaną?

Johnny Cash
Stary 2014-04-09, 13:37   #1879
saole
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Saole, z czapeczką różnie. Jak jest b. ciepło nie zakładam nic (mało ortodoksyjnie), dziś założę cienką bawełnianą. Mam dwie czapeczki. Obie z firmy dolly. Przymierzałam w sklepie i dzięki temu wiem, że leżą dobrze. Są naprawdę fajne. Może masz źle dopasowaną?

hmm... właśnie najdziwniejsze jest to ze czapeczki "przestały się podobać" około 1,5 tygodnia wcześniej nawet nie zauważała że je ma. mam różne czapeczki i w różnych rozmiarach niestety w każdej efekt jest ten sam- grymaszenie i pisk. A b. ciepło to masz na myśli ile stopni na plusie? taka pogoda jak była wczoraj wystarczy aby dziecko było tylko w kapturze?
saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:14   #1880
konsternacja
Zakorzenienie

Kurczę ale jestem dziś senna... już dwie drzemki przespałam razem z Jasiem i dalej chce mi się spać
Stary 2014-04-09, 15:00   #1881
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Od 20 do 3 moje dziecko spalo , karmienie i 6 znowu karmienie i już nie śpi.
A później Ewa Drzyzga mnie obudziła....tzn sam tv mi się włączył i jej gadanie mnie obudziło...:-/
O, ja też mam ducha telemaniaka. Mój się czasem włącza w nocy.

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Jakie zabawki jej dajesz? Ja muszę kupić jakieś mięciutkie bo boje się, że w sekundę nawet jak będę pilnować to mój synek zrobi sobie krzywdę plastikową grzechotka...
Nie do mnie pytanie, ale ja kupiłam ostatnio miękką grzechotkę zebrę, o taką:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...?ie=UTF8&psc=1
Jest super, bo lekka i można założyć na rączkę. Ciężkich plastikowych też się boję dawać.

Ale miałam wczoraj ciężki dzień. Adaś nie spał prawie wcale w dzień, po spacerze był jeden ryk, a to na głód, a to bączki, a to płacz pt.: "nie będę sam leżał, masz mnie zabawiać". Zasnął dopiero przed 1 w nocy.A rano też długo nie mogliśmy pospać, bo było kąpanie i wizyta pielęgniarki. Teraz Młody śpi.
Jeszcze się okazało, że mąż będzie miał znowu zmiany 12-godzinne w pracy. Czyli po pracy nie będzie miał czasu, ani siły dla syna.
Stary 2014-04-09, 16:03   #1882
mezaga
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Piszę szybko póki maluchy śpią. Dzisiaj dopiero wyszliśmy że szpitala. Zakończyliśmy zapalenie oskrzeli wywolane rsv a w szpitalu zlapaly rota. Mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze. Może nadrobienia Was wieczorem.
Stary 2014-04-09, 16:24   #1883
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Sheperdess, a może rzeczywiście ząbki? Twój Szkrab jest starszy od mojego, więc... Oglądałaś dziąsła?
Raczej nie zęby, sprawdzałam dziąsła i są miękkie. Podobno intensywnie zaczynają pracować ślinianki i dzieci nie nadążają z przełykaniem. Zupełnie mi się nie śpieszy do zębów, Młody już teraz patrafi mocno ścisnąć samymi dziąsłami, jak mu wyrosną zęby, to się chyba posikam z bólu.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Piszę szybko póki maluchy śpią. Dzisiaj dopiero wyszliśmy że szpitala. Zakończyliśmy zapalenie oskrzeli wywolane rsv a w szpitalu zlapaly rota. Mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze. Może nadrobienia Was wieczorem.
Super, że wyszliście ze szpitala. Oby maluszki były już zdrowe.
Stary 2014-04-09, 16:56   #1884
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze... dobrze że już po wszystkim- zdrowia dla maluszków
Stary 2014-04-09, 16:59   #1885
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
O, ja też mam ducha telemaniaka. Mój się czasem włącza w nocy.

Nie do mnie pytanie, ale ja kupiłam ostatnio miękką grzechotkę zebrę, o taką:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...?ie=UTF8&psc=1
Jest super, bo lekka i można założyć na rączkę. Ciężkich plastikowych też się boję dawać.

Ale miałam wczoraj ciężki dzień. Adaś nie spał prawie wcale w dzień, po spacerze był jeden ryk, a to na głód, a to bączki, a to płacz pt.: "nie będę sam leżał, masz mnie zabawiać". Zasnął dopiero przed 1 w nocy.A rano też długo nie mogliśmy pospać, bo było kąpanie i wizyta pielęgniarki. Teraz Młody śpi.
Jeszcze się okazało, że mąż będzie miał znowu zmiany 12-godzinne w pracy. Czyli po pracy nie będzie miał czasu, ani siły dla syna.
Dzięki, że napisałaś o tej zabawce- muszę czegoś takiego poszukać

Współczuję Ci, że mąż ma takie zmiany...może uda mu się z kimś zamienić?

Cytat:
Dobrze, że już wyszliście. Jak byłam z małym w szpitalu z ostrą infekcją górnych dróg oddechowych (miał 5 tygodni) to położyli nas z 10-cio miesięczną dziewczynką z podejrzeniem rota. No i mały zaczął ulewać i robić wodniste kupki... na szczęście to nie było rota tylko reakcja na antybiotyk. Ja drżałam na samo podejrzenie, więc tym bardziej Wam współczuję, że musieliście przez to przechodzić.
Stary 2014-04-09, 18:42   #1886
Caillouu
Raczkowanie

Mezaga - dobrze, ze to co złe juz za Wami. W domu najlepiej.

Melduje, ze przezylam. Choc potem włączył sie alert marudy, wiec z dwojga zlego wolalam uczucie podduszania ;-) Czekamy na Tatę, kapiemy Małą Paskudke i spać.

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-09, 19:04   #1887
mezaga
Zakorzenienie

Doszło nam kolejne zmartwienie. Z Antkiem teraz mamy problem bo grozi mu maloglowie:-( Ciemiaczko prawie mu zaroslo i może być tak, że trzeba mu będzie naciąć szwy czaszkowe, żeby mózg mógł się rozwijac.
Oczywiście już mam dziś cały dzień placzliwy bo bardzo się o niego boję:-(

Kurde - wiecznie coś
Stary 2014-04-09, 19:42   #1888
Caillouu
Raczkowanie

Mezaga badz dobrej mysli. Trzymamy z Kają kciuki za Antka.

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-09, 20:25   #1889
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Doszło nam kolejne zmartwienie. Z Antkiem teraz mamy problem bo grozi mu maloglowie:-( Ciemiaczko prawie mu zaroslo i może być tak, że trzeba mu będzie naciąć szwy czaszkowe, żeby mózg mógł się rozwijac.
Oczywiście już mam dziś cały dzień placzliwy bo bardzo się o niego boję:-(

Kurde - wiecznie coś
biedny Antek Czy Wy coś możecie z tym robić czy teraz tylko obserwacja?
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:32   #1890
mezaga
Zakorzenienie

Jedyne co to możemy to skonsultować z innym lekarzem. Jeśli on też powie to samo to pewnie trzeba będzie iść na tą operację. Nie wiem sama co o tym myśleć. Wiem, że niektórym dzieciom po prostu tak szybko zarasta ale obwód głowy rośnie prawidłowo i wtedy nic nie trzeba robić. A Antkowi obwód rośnie stosunkowo powoli. Po 3 miesiącach urosła 5,5 cm.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości