|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
![]() ![]() cudnie!!!!![]() klas ki:Alliw, cały czas zapominam zapytać. Jaś wciąż wege? gotujesz mu? słoiki?
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj była taka piękna pogoda, cały dzień byliśmy na podwórku, a dziś zimnica :/Tasiu - serdeczne gratulacje dziewczynki nestelle - czy Ty szkolisz jakoś te swoje dzieci? ![]() gratulacje!!!! Może później ponadrabiam jak mi syn da...ale mam pytanie. Czy są jakieś cudowne czapki? Małemu odbiło i nie pozwala sobie założyć cieniutkiej czapeczki, toleruje jedynie zimową. Ta, która ma mnie na fb, mogła zobaczyć, że słońce, w miarę ciepło a ten w zimówce. Kolor mu się nie podoba tej wiosennej czy jaki czort?![]() Można już podawać maluchom owsiankę? Bo wczoraj mu zrobiłam z bananem i tak jadł jakby z miesiąc głodny chodził Ok, ok podajecie już doczytałam
Edytowane przez OtTakaJa Czas edycji: 2014-04-09 o 12:00 |
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie jak rozdrabnia to znaczy że zabardzo głodna nie jest albo rozdrabnia i co nieco włoży do buźki no u nas A. robi armagedon jak sama je ale je
z resztą już niedługo i nauczy się jeść sama ładnie z talerzyka i już nie będzie trzea latać milion arazy dziennie z mopem i odkurzaczem.OTJ u mnie A. ściąga opaskę dlatego zawsze zakładam coś z kapturem więc właściwie większość czasu na dworze ma kaptur na główce bo opaskę i buty ściąga i wrzeszczy jak ma założone Napiszę wam jeszcze że jakoś ostatnio mi wszystko przeszło nie denerwuję się na małą nie krzyczę co od czasu do czasu mi się zdarzyło chyba po roku doszło do mnie że mam dziecko i że ono robi bałagan krzyczy płacze i niedługo to się skończy jak podrośnie albo dostałam jakiś super mega hiper zastrzyk cierpliwości
|
|
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ogolnie to wam zapomnialam sie pochwalic ze Milus od 3dni UMIE SAM SIE PODNIESC z nozek bez podporki coraz czesciej juz przesypia cale noce - rozgadalo mi sie dziecko - baaaa nawet umie SPIEWAC i TANCZYC spiewa oczywiscie po swojemu ... a tanczenie polega na kreceniu sie w kolo z rekami lekko ugietymi w lokciach no to ogolnie na tyle z pamietniczka - po malu trza sie szykowac do pracy. postaram sie bywac czesciej aaaa i wszystkiego NajNajLepszego dla ROCZNIAKOW - te spoznioe i te przyszlo
![]() |
||
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, brawa za cierpliwość, cieszę się
|
|
|
|
#1296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Daj trochę tej cierpliwości![]() W końcu zapisałam się do gina, bo krwawienie trwające 16dzień nie jest normalne. Boję się ![]() |
||
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu, Miluś zdolniacha! !
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze nie ciekawie ;/
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
trolla no skończy się mam nadzieję że za max 3 lata
W sumie to ona już próbuje się ubierać co jej nie wychodzi ale rozbierać się to ona umie Trzeba mieć nadzieję i w coś wierzyć przecież Kasia Miluś dorasta czekamy na filmik z tańcami małego
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie ma... drze wszystko. Kaptur też jest na sekundę.
podziel się ![]() ![]() ![]() choć - dotąd - jeszcze nie tracę fasonu. czasem mi wstyd przed ludźmi. Cytat:
![]() ![]() klask i:idź koniecznie ![]() hehe, a ja mam nadzieję, że ma przewagę Twoich genów i już wkrótce będzie przecierać wszystkie blaciki
|
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Janek juz przysnął i zadzwonił domofon. Kurier. I to jeszcze do sąsiadów, nożesz... ![]() Bzinka, Anika, gratuluje pomyślnego powrotu do pracy Ciekawe jak Scarlett i Megi.Demeter, to kiedy teścik? (no chyba ze jednak dostałas okres, bo doczytałam do 42 strony). Jankowi też wystają nózki z wózka Ten kupon z h&m to ja wziełam ostatnią stronę z katalogu na print screena, skopiowałam do painta, "wyciełam" sam kupon i skopiowałam zdjecie na telefon. Cathlyn, majtusie dla chłopca Kwiatuszku, Janek tez uwielbia nakretki, ale tylko nakłada, zakręcić nie umie ![]() Ewkaa, wielkie brawa dla Tomka!!! Trolla, jesteś super mamą ![]() Dragusiu, za zęba Amelie, witaj ![]() Monicca, brawo dla Filipka. My z tz wzrostowo podobnie jak wy, wiec J tez niewysoki ![]() Moderna, super wóz! Achna, J. na śniadanie je kaszki z owocami świeżymi lub suszonymi, kanapki z chleba lub bułki z masłem, twarożkiem z wielunia i szczypiorkiem. Dzis dostał tez pierwszy raz ser zólty (dałam cheddar innych sie boje, jakie wy dajecie?). Wedlin i jajek nie je. Jogurtu naturalnego niestety tez nie chce ![]() Tasia, gratki ogromne (zazdraszczam!) ![]() Kasia, za ząbka. I trzymaj się ![]() Kurna, pisze tego posta od 1,5 h Na spacer nie ide bo pogoda psia, ech...W nastepnym wejsciu napisze o tym wymuszaniu. Nie wiem kiedy to nastąpi |
|
|
|
#1304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no co ty? serio? małojadek? Cytat:
![]() już Ci dziewczyny poradziły .... jeśli naprawdę chcesz aby dziecko się zdrowo odżywiało to konieczne jest eliminowanie cukru ,zywnosci przetworzonej , wprowadzenie zdrowych naturalnych produktów . a dziecko samo nie prosi o cukier tylko zostało nauczone.wiec teraz trzeba oduczyć co łatwe nie będzie ale się da bo to Ty decudujesz co będzie jadło Twoje dziecko a nie ono (choć czasami wydaje się na odwrót).warto tez zmodyfikować swoje posiłki i jadac zdrowo-będziesz przykładem dla córy .a ona jak spróbuje z Twojego talerza to będzie wiedział ze i mama tez podobnie je. zdrówka i wszystkiego najlepszego Cytat:
)Cytat:
dla Florka ![]() dla Milusia ![]() Pani (heh...jak ważne jest to pierwsze dziecko -jego charakterek ...dzięki temu mam 3 . bo po Kubie uważałam ze wszystkie dzieci grzecznie siedza w przymierzalni i czekaja az mama przymierzy 5 pare spodni ,a potem pódzie z nią wybierac buty ,a potem do sephory....a potem zjemy obiadek ,i nocke tez prześpimy całą .a płacz? jaki płacz? kto płacze? ) mam nadzieje ze T niebawem troszkę choć się uspokoi . ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
OTJ- idz koniecznie do gina! ale mnie muli ... od 4 R się krecił ....jak to Pani pisze -kawy dożylnie pliz!
|
|
#1305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale przeszłam już standardowy bunt 2 latka który rozpoczął się w wieku 18m bo do tej pory była aniołem, potem bunt 3 latka itd ![]() co do ubierania 3 latki:wszystko siama, siama siama, frustracja dziecka które sobie nie potrafi zapiać sweterka a chce, ty już chcesz wyjść a ono po 5 minutach w ryk, tobie nie pozwoli, samo nie potrafi... rozkosz alliw no ja nie wiem ale dzięki ![]() Amelie co do dosładzania np jogurtu naturalnego zarodki pszenne są słodkie lepsze to niż cukier, z tą solą i herbatą słodzoną to pojechałaś po bandzie.....
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-04-09 o 13:29 |
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pracowalam w h&m i my musialysmy te papierowe kupony zbierac do kasy a dlaczego nie je wedlin? czy miesa tez nie? ja dawalam juz ser kozia gouda i normalna mloda gouda i jeszzce jakis inny (iberico) - ale trzeba ostroznie, nie za duzo - sprawdzalam zawartosc bialka i na 100g az 22g bialka. czekam na nastepne wejscie smoka ee e tam, zaden malojadek wybredny.. raz zje, raz nie ale dobowo mniej wiecej wyrabiamy norme ![]() rosnie? rosnie! to jets ok ![]() u nas ostatnie noce tez mniej wiecej o 4 sie koncza, kreic sie, wierci, marudzi przez sen, cycuje sie duzo..
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle a co dajesz małemu do picia "na szybko" ?
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko przed nami
|
|
#1309 |
|
Rozeznanie
|
panika młoda nie mogła mieć czapek z sznurkami, musiały być bez wtedy było ok, teraz ją babcia nauczyła ze ma być na uszy, kupiłam jej berecik w h&m bardziej zeby fajnie wyglądała a nie zeby ją coś chronił, to mi mówi ze głupia ta czapka bo na uszy nie wchodzi ale potem ze jest daszek wiec w sumie jest ok i załowała wczoraj ze nie wziela bo jej słonce świeciło w oczy
, a małemu wszystko jedno chyba ze mu gorąco to sciąga, ubieram cieńszą albo wogole jak już ma cieńsza, wczoraj chodził bezModerna czasem jak przeczytam co napisze to uważam ze jednak nie powinnam pisać i się zamknąc, myślisz? bo tylko straszę niepotrzebnie heh
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-04-09 o 13:36 |
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna, tak sobie pomyślałam że te teksty muszą być w sieci i oczywiście są
pierwsze co w googlach wyskakuje ![]() http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie i kolejne też ![]() hehe. nie sądzę, że aż tak jak Wy myślicie, ale tego się trzymajmy ![]() ![]() Uruchomiłaś ekspres? ale mnie się zachciało kawy (po Twoim poscie)... ale ja tylko dwie dziennie mogę (i raczej mleko z kawą niż kawa z mlekiem...). Strzelę sobie ineczkę ![]() Trolla, T. próbuje sobie wkładać skarpetki. jego upór, konsekwencja mnie zabija także dobrze piszesz: "rozkosz".---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- noooo, wczoraj to nawet nie walczyłam. a dziś nie wiem co będzie... i wiązane, i na uszy, i "kaszkiety", i bejsbolówki... właśnie czekam na szydełkową czapkę z UK... i aż mi żal tyłek ściska, że ją też będzie ściągał... choć czasem zapomina i w ogóle nie ma tematu
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-09 o 13:54 Powód: lit |
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Trolla ja myślę że sprowadzasz nas na ziemię by nasze nadzieje nie były zbyt wzlotne i wygórowane
|
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lykam wszystko ![]() Cytat:
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
2 super szybkie piersi
![]() hehe a tak serio -to na serio. ![]() od niedawna (2 tyg?)troszkę wody wypije (pomoczy jezyk) z kapiącego niekapka ... i to by było na tyle . no chyba ze zostaje z tatą podczas mojego sobotniego wychodnego .wtedy wypie troszkę więcej(kilka łyczków). ale ja tylko będę przyzwyczajać do wody . najpierw niech polubi /pozna podstawy . Cytat:
![]() nie no ☠☠☠☠... pojade po Ninke do przedszkola to przejadę przez jakiś empik i kupie sobie wynosa capucino . a z tym hnb- to bardzo ciekawe .serio nie wiedziałam ze takie cos/ktoś istnieje w ogole . ja z tych co zwalały wine na ..nieumiejętnych rodzicow nie potrafiących sprostać . tak właśnie myślałam ,przepraszam . po prostu ja mam łatwe egzemlarze - spokojne ,usmiechniete ... a jak widziałam dzieci drace się u znajomych to akurat widziałam tez ich zachowanie które było niejako przyczyną tego . ( dziecko które biło mame a mama ..przepraszała ... ). teraz już wiem . a tez nie denerwujcie się na mnie jak pisze ze ..nieznam bolesnego ząbkowania , ze nie znam histerii,ze nie znam buntu ani roczniaka,ani 2 latka ,ani zadnego latka. nie znam tego i już. Owszem starszaki maja charakterek - ale jakos udaje się stopować co mniej pasujące mi zachowanie . pochwale się ze wychowałam sobie pieszczocha
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo, moja mała na mm od 3 msc życia, wcześniej w ogóle nie piła żadnych płynow oprócz mleka, bo nie chciała.. woda też nie bardzo.. hmm a jakieś soki? domyślam się, że te bobofruty to tez nic specjalnego i zdrowego, chociaz moja mala tego nie pila.. brawo dla pieszczocha
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
I tak sobie pomyślałam jaką minę miałby mój mały który namiętnie złopie butle samej wody przez cały dzień gdybym dała mu słodką herbatę
ale miałby szoka ;-)
|
|
|
|
#1316 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
No, w końcu zasnął, ale tyle napisałyście ze ledwo zdążę nadrobić przed powrotem tzta (jak J. przysypiał to w duchu myślałam że jak ktoś zadzwoni domofonem, to będzie miał przesrane
)Wrr, poucinało mi cytaty ![]() Kwiatuszku, za ząbka. Duzo ich juz macie ![]() Demeter, GRATULACJE!!! kiedy do gina idziesz? Moderna, widziałam ten film, również polecam, długi trochę i trzyma w napięciu. Co do siadania, Janek tez tak siada z nózkami do tyłu (wiem ze nieprawidlowo), ale on w ogóle cały czas na kolankach cos tam majstruje i staram sie go poprawiac ale troche to bez sensu bo on raczej w miejscu nie usiedzi. Amelie, zdrówka dla Ali i Najlepsze życzenia z okazji Roczku Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niby tz powiedział ze ja decyduje, ale wciaz sie waham. Mam cały czas słoiczek czystego indyka z holle, chce dac mu jakos na dniach bo jak pojedziemy do rodziców to pierwsze pytanie bedzie czy J je mięcho. Oni prosci ludzie i trudno im pojąć że mozna zyc bez miesa (ja całą ciąze dałam rade bez i wyniki miałam fantastyczne). Jak bede miała dostep do dobrej jakosci drobiu czy królika to dam (chociaz Maria mnie troche zaniepokoiła ze Róża nie moze jesc kurczaka, bo skoro J. nie trawi jajek to z kurakiem tez moze byc problem). Gotuje mu ja lub tz, zawsze mam tez jego "ulubione" słoiki jakby co. Raczej je wszystko, chociaz nie przepada za pomidorówka, ale makaron z pomidorem juz zje, tylko musi byc spaghetti, bo inny juz nie jest taki fajny ![]() Cytat:
![]() ![]() I tez uwazam ze masz wspaniałą mamę, ale to wiesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lub pobierz go na telefon/tablet i pokaż przy kasie, aby otrzymać rabat. Takze mysle ze przejdzie. Wedlin ni je bo sklepowych nie bede mu dawac, a sama nie bede robic bo kto to zje. Miesa jeszcze nie dawałam. U nas w domu nie jada sie miesa (tz jest wege a ja jem sporadycznie, np dzis na sniadanie parówki )Co do tego wymuszania, to ja wiem Moderna o co ci chodzi, ale jednak dla mnie to jest wymuszanie, tylko na bardzo wczesnym etapie u nas ostatnio J czesto tak sie zachowuje, ryczy przy tym okrutnie (polewke mam, bo wygląda wtedy jak takie bobo z kreskówki co robi łeee łeee i łzy jak grochy lecą, bo jak go cos zaboli to jest zupełnie inny płacz). Zgadzam sie z tym ze trzeba przekierowywać ale kurde czasem to nie jest takie łatwe, bo wydaje mi sie ze dzieciaki juz w tym wieku maja całkiem niezłą pamieć i tak łatwo zmylic się dają. Najważniejsze to nie dac sie złamać bo wtedy to juz kaplica (tak mi sie wydaje, choc wiem ze to cholernie trudne). Piszesz tez zeby dziecka nie zostawiac samego płaczacego, przyznaje ze mi sie to zdarza, bo kurna brak mi czasem cierpliwości i daje mu sie po prostu wyryczeć, no ale jak sie uspokoje, policzę do 20 to ide i przytulam, zeby nie było ze taka wyrodna matka jestem A i jeszcze Dragusia i Cathlyn pisałyscie chyba o tym wyginaniu sie. J. od kilku dni tez sie tak wygina (przy płaczu własnie), nie moge go na rekach utrzymać, taki pstrąg z niego, głowe strasznie do tyłu odchyla, dziwne to, mam nadzieje ze mu minie.I jeszcze chciałam o Maclarenie napisac, bo chyba Luna i Monika.g pisałyscie ze mało solidne wam się wydają. Producent daje na stelaż dozywotnią gwarancję więc chyba nie sa takie złe no ale ja jestem maksymalnie tym wózkiem zachwycona więc nie jestem obiektywna ![]() Dobra, to chyba wszystko
|
|||||||||
|
|
|
#1317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jeszcze miałam napisać, ostatnie nocki były z tych trudniejszych a dzis niespodzianka, tylko jedna pobudka, no nie trafie za tym moim dzieckiem ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Jeszcze mi sie cos przypomniało. Od trzech dni na klatce stoi rowerek sąsiadów (taki biegowy, bo mają 3latka). Janek pozera go wzrokiem (rowerek nie 3latka ) i tak sie zastanawiam czy mu nie kupic takiego jak niektóre z was pokazywały ze kupiły na roczek. Tylko J. nie chodzi, to nie przeszkadza?
|
||
|
|
|
#1318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dodam ze moje dziecko to i tak z tych spokojniejszych, ze dwa razy miałam np tylko akcje rzucania się na ziemie przez młodą, wszsyscy chwalą jaka grzeczna, ale to pewnie znacie ze dziecko przy obcych zupełnie inne a jak z wami tylko cały dzień to róznica o 180 stopni. Alliw nie zakumałam do tej pory ze ty wege boszzzzzzzz dałam młodej książkę z nalepkami o dinozaurach i gmatwam się w pytaniach na temat wymarcia dinozaurów ![]() ale dupiany dzień, kisimy się w domu, słoneczko wróć!!!
|
|
#1319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
M. tez tylko na wodzie, no i od czasu do czasu dostanie soku pomaranczowegolub rosolku (ale nie ma szoka )Cytat:
troszke dalam, ale nie byl zainteresowany za bardzo ![]() aaa dlaczego ja zapomnialam, ze u Was bez miesa.. teraz juz rozumiem ![]() u nas mieso jest rzadko, a i tak M. za bardzo nie chce jesc, ewentualnie ryby troszke zje )---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- pieke wlasnie muffinki bananowe bez cukru dla M. - ale polecialam troche fristajlem, ciekawe czy wyjda
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

cudnie!!!!
klas ki:
Wczoraj była taka piękna pogoda, cały dzień byliśmy na podwórku, a dziś zimnica :/

chyba po roku doszło do mnie że mam dziecko i że ono robi bałagan krzyczy płacze i niedługo to się skończy jak podrośnie albo dostałam jakiś super mega hiper zastrzyk cierpliwości

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)