Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 13:14   #2221
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
U nas bez zmian. Małej dobrze w brzuchu i nigdzie się nie wybiera. Moja szyjka długa, twarda i zamknięta, rozwarcia brak. Przepływy i wody ok, więc nie ma powodów do niepokoju. Jutro kolejne ktg - może pokażą się jakieś skurcze
anitko-- pewnego pięknego dnia wstaniesz rano i powiesz "Pier.nicze, dzisiaj nie rodzę, mam inne plany na dzisiaj" i tego dnia urodzisz

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 13:19   #2222
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Witam, przyszłam tylko się pozalic ze mdłości sobie poszły a ja już mam 1000 myśli w głowie ze chyba coś nie tak mam dość i niech już będzie wtorek
Agatko idź sobie tego Lenora powąchać
Wszystko jest dobrze!

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
jednak mam czekać do maja

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
No to mój dzidziuś przecież Więc jak to matka, zdenerwowałam się
Musimy też wszystko chować. Nawet dlugopisy muszą być pochowane, bo zaraz zakrętki ściąga i zjada. Drzwi do łazienki musze zamykać, bo wyjada wate, papier, chusteczki. Wszystkie kable zabezpieczone bo ogryza. Jak wyjdzie na taras to każdy kamyczek jest jej
skąd to znam ale uwaga na wszelkie potencjalnie niebezpieczne rzeczy na pewno się przyda

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
łeeeej też nie mogę. też biorę. Na co się kurujesz? ja jeszcze do piątku muszę brać, ale w weekend zapewne już pęknie butelka
Wczoraj skończyłam a brałam cały czas na infekcję co się przyplątała i nie chciała sobie pójść - ale już jest dobrze i mogę w końcu dręczyć TŻ

Cytat:
U nas bez zmian. Małej dobrze w brzuchu i nigdzie się nie wybiera. Moja szyjka długa, twarda i zamknięta, rozwarcia brak. Przepływy i wody ok, więc nie ma powodów do niepokoju. Jutro kolejne ktg - może pokażą się jakieś skurcze
czekamy na pełnię

!!! Edytko !!! no właśnie, dawaj znać co u Was

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 13:23   #2223
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, przyszłam tylko się pozalic ze mdłości sobie poszły a ja już mam 1000 myśli w głowie ze chyba coś nie tak mam dość i niech już będzie wtorek
agatko- uwierz, że brak objawów to żaden objaw
przez wiele tygodni nie czułam/nie pamiętałam, że w ciąży jestem (właściwie do 11 tc w ogóle nie skupiałam się na objawach i nie myślałam o tym, że jestem w ciąży, przypominałam sobie tylko gdy trzeba było Kasię dźwignąć, moją głowę zajmowała praca zawodowa, pisanie pracy podyplomowej, urządzanie domu - dzięki temu całkiem spokojnie przetrwałam pierwszy trymestr
agatko- wrzuć na luz,niektóre Mamy w ogóle nie mają mdłości i rodzą piękne zdrowe dzieci

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
agatko wyciągnij kawał surowego mięsa, najlepiej mielonego, i zacznij robić obiad. mdłości wrócą.
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Agatko idź sobie tego Lenora powąchać

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-09, 13:52   #2224
Kubek29
Zadomowienie

U nas jak nie urok to sra.czka.

T ma biegunke.

Wiecznie cos...
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:03   #2225
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbi jak Twoje biodro?? wózek złożony? czy nadal w samochodzie jeździ?
wózek już w schowku stoi, ale nie ruszony. przykryliśmy go prześcieradłem i udajemy, że go nie widzimy tak samo fotelik i huśtawka. nawet do pudeł nie zaglądamy. uważam ze sam zakup to był wielki, do kolejnego kroku musimy dorosnąć

rozumiem, że wy już w pełni gotowi?
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
T ma biegunke.

ja ściągnęła ze sznurka wczorajsze pranie i próbuję je wcisnąć do komody. ale nie jest łatwo. moje dziecko ma już 5 kombinezonów prasowanie innym razem, dawkuję sobie przyjemności.
wczoraj puściłam zamówienie z aros i czekam z niecierpliwością na przesyłkę.
Stary 2014-04-09, 14:12   #2226
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Berbie na różne rozmiary chociaż te kombinezony? Artek też ma tyle, a cała zimę przechodził w jednym, z Lidla

Kubek jejku, Wy to macie.... Przytulam i buziaki dla Tymka
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:19   #2227
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

T ma biegunke.

Wiecznie cos...
przytulam chory brzuszek

Cytat:
wózek już w schowku stoi, ale nie ruszony. przykryliśmy go prześcieradłem i udajemy, że go nie widzimy tak samo fotelik i huśtawka. nawet do pudeł nie zaglądamy. uważam ze sam zakup to był wielki, do kolejnego kroku musimy dorosnąć

rozumiem, że wy już w pełni gotowi?

:

ja ściągnęła ze sznurka wczorajsze pranie i próbuję je wcisnąć do komody. ale nie jest łatwo. moje dziecko ma już 5 kombinezonów prasowanie innym razem, dawkuję sobie przyjemności.
wczoraj puściłam zamówienie z aros i czekam z niecierpliwością na przesyłkę.
Do mnie wczoraj dotarła. Były w niej te Oczami Maluszka
Ja już chce maj, żeby konkrety zacząć kupować...
Dzisiaj zamowilam sobie spódnice, spodnie i dwie bluzki. Za 115zl z przesyłka

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 14:28   #2228
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45959146]Berbie na różne rozmiary chociaż te kombinezony? Artek też ma tyle, a cała zimę przechodził w jednym, z Lidla [/QUOTE]
wydają się różne, i są po chłopcu, który urodził się w podobnym terminie jak ma przyjść na świat Krzyś, więc mam nadzieję, że choć jeden czy dwa będzie dobry.
mam problem z układaniem ubranek, bo chcę w komodzie umieścić tylko na 3 pierwsze miesiące,a resztę schować w pudłach w garderobie i mam problem z rozdzieleniem co do komody a co głębiej bo niektóre 3-6 wydają mi się też malutkie ciekawe jak duże urodzi się moje dzieciątko

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Dzisiaj zamowilam sobie spódnice, spodnie i dwie bluzki. Za 115zl z przesyłka
pokaż jakie?
ja może jutro w końcu do ludzi się wybiorę, więc jak się ogarnę zrobię foty w swoich nabytkach.
ja już jedne Oczami maluszka mam, jako jedyne ocalały z ostatniego zamówienia po turze odwietek u koleżanek. teraz zamówiłam co po niektóre tytuły sztuk 2, jak radziła Panika.
Stary 2014-04-09, 14:49   #2229
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż jakie?
ja może jutro w końcu do ludzi się wybiorę, więc jak się ogarnę zrobię foty w swoich nabytkach.
ja już jedne Oczami maluszka mam, jako jedyne ocalały z ostatniego zamówienia po turze odwietek u koleżanek. teraz zamówiłam co po niektóre tytuły sztuk 2, jak radziła Panika.
http://allegro.pl/ciazowe-spodnie-ki...136435122.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=4097449122
http://allegro.pl/olowkowa-spodnica-...057303742.html
http://allegro.pl/ciazowa-bluzka-kr-...097450720.html
Nic specjalnego

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:49   #2230
Hosenka*
Zakorzenienie

Berbie:
z rozmiarami to jest różnie, podobnie jak w przypadku "dorosłych".

Np. niektóre body Kacpra roz 56 są większe niż 62, a czapeczka na 6m-cy jest za mała (a ma 3,5).
Nie ma co się sugerować metką.

Co do "oczami maluszka" to ja mam w planie kupić tą harmonijkową, żeby zainteresowac Kacpra leżeniem na brzuszku i podnoszeniem główki (zabrał się za to już w pierwszym miesiącu, a teraz czasem mu się nie chce)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-04-09 o 14:52
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:52   #2231
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

T ma biegunke.

Wiecznie cos...
Biedactwo

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 15:12   #2232
BERBIE
Zakorzenienie

bardzo ładne, taka laska jak ty będzie super wyglądać. 1
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Co do "oczami maluszka" to ja mam w planie kupić tą harmonijkową, żeby zainteresowac Kacpra leżeniem na brzuszku i podnoszeniem główki (zabrał się za to już w pierwszym miesiącu, a teraz czasem mu się nie chce)
właśnie teraz zamówiłam harmonijkę
Stary 2014-04-09, 15:28   #2233
agatkaa1
Zakorzenienie

Ja dziewczynki wiem że objawy raz są a raz nie ma i do tej pory byłam spokojna z tym ale tak jak już pisałam od niedzieli mi jakoś dziwnie...czuję jakby taką pustkę w brzuchu... i nawet to że mam mdłości czy jest mi źle to i tak mnie nie uspokaja....
Ale wiecie teraz ten tydzień w którym zawsze dowiadywałam się że .... no i to chyba taki stres przed wtorkową wizytą....jak do tej pory się nie bałam tak teraz nadrabiam chyba zaległości i boję się co tam będzie na tym USG

a mam takie pytanie co jak np w ciągu dnia nie wypiję te 2 l wody? co się może stać??

Wszystko fajne, spodnie tanioszka i fajniutkie się wydają daj znać jak przyjdą i spódnica też fajna ale TY dość wysoka i szczupła jesteś więc będzie fajnie wyglądać bo ja to kulka jestem

Kubek zdrówka dla T!

Zaliczyłam drzemkę chyba z 2h razem z Tż....jakoś w nocy się nie wyspałam za bardzo bo co chwila mi się śniło a pierw mi się śniły SEXY....i chyba miałam orgazm mały a jak sie obudziłam to brzuch mnie bolał ;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 15:50   #2234
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
boję się co tam będzie na tym USG
a co ma być? dziecko będzie Twoje Dziecko!

Cytat:
a mam takie pytanie co jak np w ciągu dnia nie wypiję te 2 l wody? co się może stać??
agatko- a masz takie zalecenie obowiązkowo, że tak się martwisz tym (nie)piciem?
wiem, że trzeba dużo pić....wczoraj nawet sama siebie ochrzaniałam, - ja taką butelkę 1,5l mam na tydzień lub dłużej, w ciągu dnia piję 2-3 herbaty....

Cytat:
bardzo ładne, taka laska jak ty będzie super wyglądać.
dokładnie kucyku- super zakupy

Tymonku- zdrowiej Mamuni bo Mama się martwi

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-09, 15:56   #2235
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
a co ma być? dziecko będzie Twoje Dziecko!

agatko- a masz takie zalecenie obowiązkowo, że tak się martwisz tym (nie)piciem?
wiem, że trzeba dużo pić....wczoraj nawet sama siebie ochrzaniałam, - ja taką butelkę 1,5l mam na tydzień lub dłużej, w ciągu dnia piję 2-3 herbaty....
boję się tej wizyty chyba najbardziej ze wszystkich...do tej pory szłam i siedziałam ze spokojem dopiero serce w gardle miałam jak już na kozetke się kładłam....

no kazala mi ostatnio pić 2l wody obowiązkowo! u mnie 2 butelki stoją pod ławą od niedzieli dziś jedną skończyłam ale piję raz jedną raz drugą plus soki...herbata...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 15:56   #2236
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
jednak mam czekać do maja
spoko - mnie pewnie też czeka późniejszy miesiąc...nie liczę na takie szczęście, że od razu się uda...

Cytat:
pij pij a jakie lubisz? Ja przepadam za półsłodkim, ale ostatnio ze słodkiego ( nie jest agresywnie słodkie i nie ma goryczy) wynalazłam amerykanckie Mogen Dawid, już z 10 butelek mam za sobą i ciężko mi je przebić innym, a kosztuje ok 20 zł tylko także polecam!
no właśnie ja też półsłodkie najbardziej - jak znajdę gdzieś w sklepie to kupię skoro mówisz, że dobre

Cytat:

T ma biegunke.
bidulek

Agatka a drzemka (2h!) to nie objaw????

========================= ============
a ja dziś wstałam z bólem gardła - nienawidzę tego coś już psiknęłam i zjadam tabletki więc mam nadzieję, że przejdzie
a w dodatku neta nie mam w domu przez tel musiałam się logować

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 16:00   #2237
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie piję, nie jestem w stanie. wątpię czy każda ciężarna pije.
a co do odczuć to współczuję, też czasami takie mam i wtedy wielki strach.
Stary 2014-04-09, 16:49   #2238
agatkaa1
Zakorzenienie

Berbie pytałaś czy nie mogę wyjechać a niby gdzie ja mam jechać? jak ja mam leżeć i odpoczywać chodzić jak najmniej....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-04-09, 16:51   #2239
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Berbie pytałaś czy nie mogę wyjechać a niby gdzie ja mam jechać? jak ja mam leżeć i odpoczywać chodzić jak najmniej....
odwiedzić jakąś koleżankę, rodzinkę. gdzieś gdzie byś zmieniła otoczenie ale mogła leżeć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 16:57   #2240
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
odwiedzić jakąś koleżankę, rodzinkę. gdzieś gdzie byś zmieniła otoczenie ale mogła leżeć.
nie mam na to ochoty...do wtorku niedaleko i jakoś dam radę...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-04-09, 17:04   #2241
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
T ma biegunke.

Wiecznie cos...
Biedactwo, biedna Ty mam nadzieję, że szybko minie

Cytat:
Ja dziewczynki wiem że objawy raz są a raz nie ma i do tej pory byłam spokojna z tym ale tak jak już pisałam od niedzieli mi jakoś dziwnie...czuję jakby taką pustkę w brzuchu... i nawet to że mam mdłości czy jest mi źle to i tak mnie nie uspokaja....
Ale wiecie teraz ten tydzień w którym zawsze dowiadywałam się że .... no i to chyba taki stres przed wtorkową wizytą....jak do tej pory się nie bałam tak teraz nadrabiam chyba zaległości i boję się co tam będzie na tym USG
na USG będzie małe Agaciątko
Tulę mocno i mam nadzieję, że czas do wtorku minie szybko a Ty we wtorek odzyskasz spokój

bardzo ładne rzeczy

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
no właśnie ja też półsłodkie najbardziej - jak znajdę gdzieś w sklepie to kupię skoro mówisz, że dobre
potwierdzam, że to winko o którym pisała Hope jest bardzo dobre

Ja mam znów kryzys twórczy poprawiam część pracy, którą sprawdził mi promotor i nawet dwa dni w domu nie wpłynęły odpowiednio na jakość i efektywność mojego pisania

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 17:22   #2242
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj mało nie padłam z wrażenia. Poszłam odwiedzić siostrę i dzieciaki a że pogoda była ładna, to zrobiłam sobie spacerek. Idę, nie spiesząc się zbytnio i nagle wyłapuję jak dziecięcy głos za mną nawija: "U nas nieźle, dziecko rośnie, dobrze się rozwija, mąż pracuje. A co u Ciebie ? Z mamą już lepiej? pracujecie oboje? " Odwracam się i widzę dziewczynkę lat ok. 3-4 - pcha wózek z lalką, przy uchu trzyma plastikową zabawkę i nawija.
Uwielbiam takie rezolutne dzieciaki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45951136] Ja się "nie mogę doczekać", jak Artek będzie powtarzał, co się w domu mówi Oj będzie trzeba uważać...[/QUOTE]

No, trzeba będzie
Nasz Artur potrafi wszystko wygadać, o czym rodzice rozmawiali, co robili, o co sie posprzeczali, itd.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja też tak miałam, a pozniej po fenoterolu to juz całkiem. Bałam się ale podobno tak bywa (chociaz to nienaturalne)
I u Ciebie też nazwali to dodatkowymi skurczami? Brałaś jakieś leki? Teraz przeszło?

Cytat:
Musimy też wszystko chować. Nawet dlugopisy muszą być pochowane, bo zaraz zakrętki ściąga i zjada. Drzwi do łazienki musze zamykać, bo wyjada wate, papier, chusteczki. Wszystkie kable zabezpieczone bo ogryza. Jak wyjdzie na taras to każdy kamyczek jest jej
To może zacznij ją karmić, co?

Cytat:
no i to chyba taki stres przed wtorkową wizytą....jak do tej pory się nie bałam tak teraz nadrabiam chyba zaległości i boję się co tam będzie na tym USG
Też mam wizytę we wtorek
Uświadomiłam sobie dzisiaj, że to już w następnym tygodniu obydwie wizyty...

Cytat:
Cytat:
u mnie 2 butelki stoją pod ławą od niedzieli dziś jedną skończyłam ale piję raz jedną raz drugą plus soki...herbata...
Ja też za mało piję od samej wody robi mi się niedobrze, więc sobie rozrabiam z sokiem, ale 2 litrów i tak nie wyciągam...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 17:46   #2243
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam znów kryzys twórczy poprawiam część pracy, którą sprawdził mi promotor i nawet dwa dni w domu nie wpłynęły odpowiednio na jakość i efektywność mojego pisania
chyba taka niesprzyjająca aura w powietrzu wisi... ja też do wszystkiego się zmuszam i oporem mi to idzie....
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Też mam wizytę we wtorek
Uświadomiłam sobie dzisiaj, że to już w następnym tygodniu obydwie wizyty...
ja też mam we wtorek. i nie uwierzycie... od poprzedniej wizyty minie prawie 4 tygodnie.... nie myślałam, że tego dokonam.
Stary 2014-04-09, 18:36   #2244
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
no kazala mi ostatnio pić 2l wody obowiązkowo! u mnie 2 butelki stoją pod ławą od niedzieli dziś jedną skończyłam ale piję raz jedną raz drugą plus soki...herbata...
Ja tez miałam takie zalecenie od samego początku. To chyba związane jest z krwią(rozrzedza się). No i na koniec ciąży pochwalił, że nie ma nawet pół żylaka, napuchnięcia. Nawet pół rozstępu nie miałam.

Gdyby nie blizna i z 4 cm więcej w brzuchu sama bym nie poznała, że byłam w ciąży

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 18:46   #2245
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja się dzisiaj dowiedziałam, że moja koleżanka z pracy, z którą pracuję na co dzień jest w 10+2 tc... Nie powiem, zrobiło mi się cholernie przykro, że jej się udało za pierwszym razem (gdzie nawet nie wiedziała kiedy może mieć dni płodne) i że jej idzie dobrze... Ale zaraz potem pomyślałam sobie, że i na mnie niedługo przyjdzie czas, więc nie ma co zazdrościć i szczerze trzymam za nią kciuki.

Jestem z Wami na bieżąco, ale nie mam za bardzo weny do pisania, po całym dzisiejszym dniu mam mega ciężką głowę, bo miałam jeszcze niezbyt przyjemną rozmowę z managerką... :/ ehh ta praca :/
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 18:57   #2246
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Wczoraj skończyłam a brałam cały czas na infekcję co się przyplątała i nie chciała sobie pójść - ale już jest dobrze i mogę w końcu dręczyć TŻ
eeeeeeeeeeee...
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
no i nie matak dużo % więc będziesz takim troche mniejszym alkoholikiem...
na gardełko tantum verde do ssania gorąco polecam
Cytat:
potwierdzam, że to winko o którym pisała Hope jest bardzo dobre
ajć cieszę się że i Tobie smakuje, może kiedyś będzie okazja obalić albo żałować że stan nam nie pozwoli ...
mnie też kryzys dopina, a planuję ankietę na jutro pokazać ;/

gryzelda - głasiu - tak bywa. To zrozumiałe uczucie. moje "rówieśniczki" tp właśnie zaczynają rodzić, koleżanka z którą niemal w równej ciąży byłam również urodziła w zeszłym tyg... Na początku było mmi przykro, ale to nie zmienia faktu że bardzo dobrze im życzę. Tak trzeba , jeszcze doczekamy .. nie tak długo i będziemy bawić

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2014-04-09 o 18:59
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:19   #2247
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja tez miałam takie zalecenie od samego początku. To chyba związane jest z krwią(rozrzedza się). No i na koniec ciąży pochwalił, że nie ma nawet pół żylaka, napuchnięcia. Nawet pół rozstępu nie miałam.

Gdyby nie blizna i z 4 cm więcej w brzuchu sama bym nie poznała, że byłam w ciąży
No tylko że ja mam do tego acard plus clexane no ale staram się pic....jak najwięcej....skończyłam obie wody i przyniosłam kolejną...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-04-09, 19:27   #2248
Luna0
Zakorzenienie

hej. u nas kiepsko, Kamil katar okropny i kaszle, ale byliśmy u lekarza i puki co kaszle od kataru. ufff (bo znów wirus oskrzeli panuje )
no ale spać nie może itd. więc łatwo nie jest

Anitko tyle się nagadałaś że przeterminujesz to teraz się nie dziw

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

łatwo sie mówi, i strasznie mnie wkurzał ten tekst, ale ciesz się póki możesz ta labą

ja bym na to nie wpadła. jestem przeciwnikiem dawania "łapówek". aczkolwiek jak wychodziłam ze szpitala moja matka kupiła Michałków - 2 x 2,6 (tle wazył T.) kg i rozdałyśmy wszystkim. I salowym, i paniom z kuchni, lekarzom.
wkurzało nas dużo, ale i tak powtarzamy co by powkurzać inne
a Twoja mama jest genialna

Cytat:
na razie cały czas drżę, żeby przed wrześniem nie musieć wracać...
mam nadzieję, ze szczęśliwie doczekam rozwiązania
raczej nie piszę się na roczny macierzyński (chciałam taki ale zakładałam, że popracuję do czerwca a potem cały rok mnie nie będzie)
zobaczymy - wszystko wyjdzie w trakcie (tak szczerze, to chciałabym urodzić sn i szybko zajść w kolejną ciążę) - wrócić po dłużej przerwie i potem już rozwijać się zawodowo do emerytury
a jest taka opcja żebyś rodziła SN?

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Tak Zeberko. A jest coś co by doraźne pomogło?
Maga nasiadówki z kory dębu. Żadne leki mi nie pomagały (na recepte), sikałam krwią a nasiadówki raz dwa i przeszło

Cytat:
Myślę, że to kwestia indywidualnych odczuć ale pewnie są i szpitale, gdzie jeszcze się takie rzeczy praktykuje Rozumiem w ramach podziękowania jeśli się było zadowolonym z opieki i doświadczyło szczególnej życzliwości ale żeby dawać prezenty bo inaczej będą źle traktować to już chyba nie te czasy Choć wiele osób pewnie wciąż tak uważa.
szczerze mówiąc żeby lepiej traktowali to raczej czekoladki nie wystarczą.. kasa, albo droższy prezent to tak

Cytat:
nas też było trzech i jakoś się wychowaliśmy, jeden po drugim ciuchy nosił i przeżyliśmy, wykształciliśmy się, każde z nas samo na studia zarabiało bo Rodziców nie byłoby stać ale dzięki temu mamy szacunek do pieniędzy i wiemy, że wszystkiego mieć się nie da i na wszystko nie wystarczy ale mamy siebie nawzajem na każde zawołanie
co do kwestii finansowych to dlatego właśnie pomyślałam, że szybko kolejne dziecko a potem to już tylko praca intensywna na dwóch etatach
niby tak, ale są inne czasy. Dawniej dzieciak biegał w dziurawych rajtkach i było ok. Teraz patologia.
Dzieci mają wszystko, a nie mając czują się gorsze. Dawniej tego nie było, były lepiej i gorzej ubrane ale nie aż tak jak teraz.
Chociaż na wsi to może jeszcze jest troche po staremu w mieście niestety...

Cytat:
No tylko z dzieckiem to mniej więcej wiem co zrobić w takiej sytuacji.
A pierwszej pomocy dla kotów, to mnie na studiach ani w szkole nie uczyli
powiem tak, mniej więcej a nawet bardzo dużo można wiedzieć. Ale gdy łapie paraliż... tego nie da się nauczyć człowiek posąg a dziecku coś dolega. Panika pewnie potwierdzi

Cytat:
luna a myślałaś może o zakupie prawideł i tego psikacza do rozpychania butów? jedna noc i z 37 będzie 37,5 bez krzywdzenia stópek
a no nie pomyślałam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:29   #2249
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
czasami to droga przez mękę
Ja pisałam swoją pracę 2 lata i wyglądało to tak, że co zaniosłam jakąś partię to słyszałam: "no źle, źle, źle", nanosiłam poprawki według wskazówek promotora i słyszałam: "no nie tak, źle, źle". Po dwóch latach zwątpiłam i stwierdziłam, że nie piszę, nie jest mi to potrzebne. Wtedy kazał mi przynieść to, co mam. Wydrukowałam pierwszą wersję sprzed 2 lat i usłyszałam: "no teraz się Pani postarała"
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:31   #2250
fiolusiek
Zakorzenienie

Agatko Ja się staram pić jak najwięcej i zmuszam się, bo mam częste infekcje pęcherza. Jak przyjdą ciepłe dni to sama nie będziesz wiedzieć kiedy wypijesz 2 litry wody. Możesz urozmaicać picie, pić soki, wodę z cytryną i miętą. Jedzenie też zawiera wodę.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości