|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
|
|
#2222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Wszystko jest dobrze! Cytat:
ale uwaga na wszelkie potencjalnie niebezpieczne rzeczy na pewno się przyda ![]() Cytat:
a brałam cały czas na infekcję co się przyplątała i nie chciała sobie pójść - ale już jest dobrze i mogę w końcu dręczyć TŻ ![]() Cytat:
czekamy na pełnię ![]() !!! Edytko !!! no właśnie, dawaj znać co u Was
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez wiele tygodni nie czułam/nie pamiętałam, że w ciąży jestem (właściwie do 11 tc w ogóle nie skupiałam się na objawach i nie myślałam o tym, że jestem w ciąży, przypominałam sobie tylko gdy trzeba było Kasię dźwignąć, moją głowę zajmowała praca zawodowa, pisanie pracy podyplomowej, urządzanie domu - dzięki temu całkiem spokojnie przetrwałam pierwszy trymestr ![]() agatko- wrzuć na luz,niektóre Mamy w ogóle nie mają mdłości i rodzą piękne zdrowe dzieci ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
U nas jak nie urok to sra.czka.
T ma biegunke. Wiecznie cos... |
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo fotelik i huśtawka. nawet do pudeł nie zaglądamy. uważam ze sam zakup to był wielki, do kolejnego kroku musimy dorosnąć ![]() rozumiem, że wy już w pełni gotowi? ja ściągnęła ze sznurka wczorajsze pranie i próbuję je wcisnąć do komody. ale nie jest łatwo. moje dziecko ma już 5 kombinezonów wczoraj puściłam zamówienie z aros i czekam z niecierpliwością na przesyłkę.
|
|
#2226 |
|
Konto usunięte
|
Berbie na różne rozmiary chociaż te kombinezony? Artek też ma tyle, a cała zimę przechodził w jednym, z Lidla
![]() Kubek jejku, Wy to macie.... Przytulam i buziaki dla Tymka
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
przytulam chory brzuszek ![]() Cytat:
Ja już chce maj, żeby konkrety zacząć kupować... Dzisiaj zamowilam sobie spódnice, spodnie i dwie bluzki. Za 115zl z przesyłka Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45959146]Berbie na różne rozmiary chociaż te kombinezony? Artek też ma tyle, a cała zimę przechodził w jednym, z Lidla
[/QUOTE]wydają się różne, i są po chłopcu, który urodził się w podobnym terminie jak ma przyjść na świat Krzyś, więc mam nadzieję, że choć jeden czy dwa będzie dobry. mam problem z układaniem ubranek, bo chcę w komodzie umieścić tylko na 3 pierwsze miesiące,a resztę schować w pudłach w garderobie i mam problem z rozdzieleniem co do komody a co głębiej bo niektóre 3-6 wydają mi się też malutkie ciekawe jak duże urodzi się moje dzieciątko ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
ja może jutro w końcu do ludzi się wybiorę, więc jak się ogarnę zrobię foty w swoich nabytkach. ja już jedne Oczami maluszka mam, jako jedyne ocalały z ostatniego zamówienia po turze odwietek u koleżanek. teraz zamówiłam co po niektóre tytuły sztuk 2, jak radziła Panika.
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4097449122 http://allegro.pl/olowkowa-spodnica-...057303742.html http://allegro.pl/ciazowa-bluzka-kr-...097450720.html Nic specjalnego Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie:
z rozmiarami to jest różnie, podobnie jak w przypadku "dorosłych". Np. niektóre body Kacpra roz 56 są większe niż 62, a czapeczka na 6m-cy jest za mała (a ma 3,5). Nie ma co się sugerować metką. Co do "oczami maluszka" to ja mam w planie kupić tą harmonijkową, żeby zainteresowac Kacpra leżeniem na brzuszku i podnoszeniem główki (zabrał się za to już w pierwszym miesiącu, a teraz czasem mu się nie chce)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-04-09 o 15:52 |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Biedactwo
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziewczynki wiem że objawy raz są a raz nie ma i do tej pory byłam spokojna z tym ale tak jak już pisałam od niedzieli mi jakoś dziwnie...czuję jakby taką pustkę w brzuchu...
i nawet to że mam mdłości czy jest mi źle to i tak mnie nie uspokaja....Ale wiecie teraz ten tydzień w którym zawsze dowiadywałam się że .... no i to chyba taki stres przed wtorkową wizytą....jak do tej pory się nie bałam tak teraz nadrabiam chyba zaległości i boję się co tam będzie na tym USG a mam takie pytanie co jak np w ciągu dnia nie wypiję te 2 l wody? co się może stać?? Cytat:
![]() Kubek zdrówka dla T! ![]() Zaliczyłam drzemkę chyba z 2h razem z Tż....jakoś w nocy się nie wyspałam za bardzo bo co chwila mi się śniło a pierw mi się śniły SEXY....i chyba miałam orgazm mały a jak sie obudziłam to brzuch mnie bolał ;/
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
a co ma być? dziecko będzie Twoje Dziecko!
Cytat:
wiem, że trzeba dużo pić....wczoraj nawet sama siebie ochrzaniałam, - ja taką butelkę 1,5l mam na tydzień lub dłużej, w ciągu dnia piję 2-3 herbaty.... dokładnie kucyku- super zakupy Tymonku- zdrowiej Mamuni bo Mama się martwi
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kazala mi ostatnio pić 2l wody obowiązkowo! u mnie 2 butelki stoją pod ławą od niedzieli dziś jedną skończyłam ale piję raz jedną raz drugą plus soki...herbata...
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
spoko - mnie pewnie też czeka późniejszy miesiąc...nie liczę na takie szczęście, że od razu się uda...
Cytat:
![]() bidulek Agatka a drzemka (2h!) to nie objaw???? ========================= ============ a ja dziś wstałam z bólem gardła - nienawidzę tego ![]() a w dodatku neta nie mam w domu
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do odczuć to współczuję, też czasami takie mam i wtedy wielki strach.
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie pytałaś czy nie mogę wyjechać a niby gdzie ja mam jechać? jak ja mam leżeć i odpoczywać chodzić jak najmniej....
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
odwiedzić jakąś koleżankę, rodzinkę. gdzieś gdzie byś zmieniła otoczenie ale mogła leżeć.
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam na to ochoty...do wtorku niedaleko i jakoś dam radę...
|
#2241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Biedactwo, biedna Ty ![]() Cytat:
![]() Tulę mocno i mam nadzieję, że czas do wtorku minie szybko a Ty we wtorek odzyskasz spokój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam znów kryzys twórczy poprawiam część pracy, którą sprawdził mi promotor i nawet dwa dni w domu nie wpłynęły odpowiednio na jakość i efektywność mojego pisania
|
|
#2242 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45951136] Ja się "nie mogę doczekać", jak Artek będzie powtarzał, co się w domu mówi Oj będzie trzeba uważać...[/QUOTE]No, trzeba będzie ![]() Nasz Artur potrafi wszystko wygadać, o czym rodzice rozmawiali, co robili, o co sie posprzeczali, itd. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uświadomiłam sobie dzisiaj, że to już w następnym tygodniu obydwie wizyty... Cytat:
Cytat:
od samej wody robi mi się niedobrze, więc sobie rozrabiam z sokiem, ale 2 litrów i tak nie wyciągam...
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam we wtorek. i nie uwierzycie... od poprzedniej wizyty minie prawie 4 tygodnie.... nie myślałam, że tego dokonam.
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie blizna i z 4 cm więcej w brzuchu sama bym nie poznała, że byłam w ciąży
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Konto usunięte
|
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że moja koleżanka z pracy, z którą pracuję na co dzień jest w 10+2 tc... Nie powiem, zrobiło mi się cholernie przykro, że jej się udało za pierwszym razem (gdzie nawet nie wiedziała kiedy może mieć dni płodne) i że jej idzie dobrze... Ale zaraz potem pomyślałam sobie, że i na mnie niedługo przyjdzie czas, więc nie ma co zazdrościć i szczerze trzymam za nią kciuki.
Jestem z Wami na bieżąco, ale nie mam za bardzo weny do pisania, po całym dzisiejszym dniu mam mega ciężką głowę, bo miałam jeszcze niezbyt przyjemną rozmowę z managerką... :/ ehh ta praca :/ |
|
|
|
#2246 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na gardełko tantum verde do ssania gorąco polecam Cytat:
albo żałować że stan nam nie pozwoli ... mnie też kryzys dopina, a planuję ankietę na jutro pokazać ;/ gryzelda - głasiu - tak bywa. To zrozumiałe uczucie. moje "rówieśniczki" tp właśnie zaczynają rodzić, koleżanka z którą niemal w równej ciąży byłam również urodziła w zeszłym tyg... Na początku było mmi przykro, ale to nie zmienia faktu że bardzo dobrze im życzę. Tak trzeba , jeszcze doczekamy .. nie tak długo i będziemy bawić
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-04-09 o 19:59 |
|||
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale staram się pic....jak najwięcej....skończyłam obie wody i przyniosłam kolejną...
|
|
#2248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej. u nas kiepsko, Kamil katar okropny i kaszle, ale byliśmy u lekarza i puki co kaszle od kataru. ufff (bo znów wirus oskrzeli panuje
no ale spać nie może itd. więc łatwo nie jest Anitko tyle się nagadałaś że przeterminujesz to teraz się nie dziw ![]() Cytat:
![]() a Twoja mama jest genialna Cytat:
Maga nasiadówki z kory dębu. Żadne leki mi nie pomagały (na recepte), sikałam krwią a nasiadówki raz dwa i przeszło Cytat:
![]() Cytat:
Dzieci mają wszystko, a nie mając czują się gorsze. Dawniej tego nie było, były lepiej i gorzej ubrane ale nie aż tak jak teraz. Chociaż na wsi to może jeszcze jest troche po staremu w mieście niestety...Cytat:
człowiek posąg a dziecku coś dolega. Panika pewnie potwierdzi ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pisałam swoją pracę 2 lata i wyglądało to tak, że co zaniosłam jakąś partię to słyszałam: "no źle, źle, źle", nanosiłam poprawki według wskazówek promotora i słyszałam: "no nie tak, źle, źle". Po dwóch latach zwątpiłam i stwierdziłam, że nie piszę, nie jest mi to potrzebne. Wtedy kazał mi przynieść to, co mam. Wydrukowałam pierwszą wersję sprzed 2 lat i usłyszałam: "no teraz się Pani postarała"
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Ja się staram pić jak najwięcej i zmuszam się, bo mam częste infekcje pęcherza. Jak przyjdą ciepłe dni to sama nie będziesz wiedzieć kiedy wypijesz 2 litry wody. Możesz urozmaicać picie, pić soki, wodę z cytryną i miętą. Jedzenie też zawiera wodę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

mam dość i niech już będzie wtorek 
Więc jak to matka, zdenerwowałam się 

ale uwaga na wszelkie potencjalnie niebezpieczne rzeczy na pewno się przyda