|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
to chyba wirtualnie zaraźliwe te infekcje.....
może żurawina? (bo to o sikanie chodzi?) ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- zajadam czekoladki...nie mam obiadu ![]() gotowałam zupę jarzynową zaniosłam do Mamy- mieliśmy jeść naszykowałam talerze i kroiłam zieloną cebulkę w pewnym momencie zobaczyłam jak wielki garnek zjeżdża z pieca gazowego (z kratek) zatacza się po blacie, zawartość (czyt. wrząca zupa z kaszą) chlusnęła na kuchnię, po czym garnek spadł na podłogę dobrze, że zdążyłam odskoczyć bo miałbym poparzony brzuch i oberwałabym garnkiem gdybym nie widziała na własne oczy nie uwierzyłabym- nie mam pojęcia co się stało, że ten garnek się przewrócił....
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
wiosna to pora rozprzestrzeniania się grzybów ![]()
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
Tak Zeberko. A jest coś co by doraźne pomogło?
#2194 |
Zakorzenienie
|
Maga - może to takie "babcine rady" ale ponoć przy takich infekcjach trzeba bardzo dużo pić aby bakterie wypłukać z organizmu
#2195 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Berbie. Zaraz lecę do apteki
#2196 |
Zakorzenienie
|
przy takich infekcjach to "furagina"ale jest na receptę
podpytaj w aptece urosept chyba jest bez recepty
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-04-08 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też tak analizowałam, bo marcówek tu trochę było a ja czekałam i czekałam i dopiero tydzień po terminie się doczekałam. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2198 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |||
Zakorzenienie
|
no nie ma się nad czym zastanawiać
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no to do roboty ![]() ![]() Cytat:
![]() nasiadówki z kory dębu może do tego ![]() ========================= =========== normalnie w alkoholizm wpadnę ![]() ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-04-08 o 15:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i bardzo dobrze i bezstresowo ![]() ![]()
![]() |
#2202 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak leżałam w szpitalu i byłam bardzo ale to bardzo miło zaskoczona tym jak życzliwie mnie traktowano to czułam wewnętrzną potrzebę podarowania jakiegoś drobiazgu w ramach podziękowania - zaniosłam rano pielęgniarkom kawałek szarlotki, którą upiekła teściowa. Ale gdyby mnie pielęgniarki tak bardzo nie ujęły swoim zachowaniem to bym sama zjadła ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko mi strasznie szkoda, że Ty się sytuacją zestresowałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2203 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2204 |
Raczkowanie
|
Kochane, czy ktorejs z Waszych pociech przy usg glowki wyszło krwawienie, Kazikowi wysz o Ist. Niby niegroźne, ale sie martwię bardzo.
KUBEK pomozesz? Uspokoisz?
#2205 | |
Zakorzenienie
|
jana- widzę, że nie masz ani chwili spokoju- ciągle zmartwienie, ale skoro lekarze uspokajają...
ja nie pomogę bo nie znam się ale penie zaraz któraś z wizażanek "w temacie" uspokoi Twój niepokój ![]() Cytat:
![]() co do kwestii finansowych to dlatego właśnie pomyślałam, że szybko kolejne dziecko a potem to już tylko praca intensywna na dwóch etatach
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja dzisiaj mało nie padłam z wrażenia. Poszłam odwiedzić siostrę i dzieciaki a że pogoda była ładna, to zrobiłam sobie spacerek. Idę, nie spiesząc się zbytnio i nagle wyłapuję jak dziecięcy głos za mną nawija: "U nas nieźle, dziecko rośnie, dobrze się rozwija, mąż pracuje. A co u Ciebie ? Z mamą już lepiej? pracujecie oboje? " Odwracam się i widzę dziewczynkę lat ok. 3-4 - pcha wózek z lalką, przy uchu trzyma plastikową zabawkę i nawija. Jej mama idzie obok i trzęsie się ze śmiechu. Ja nie wytrzymałam i zaczęłam się śmiać. Dziecięcy głosik, ale jak dobitnie gadała, to normalnie nie mogłam uwierzyć ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za pomoc. Zakupiłam w aptece maść. Zeberko, z twojej rady odnośnie picia większych ilości też skorzystałam. Gorzej będzie jutro w pracy bo nie mogę na lekcjach do łazienki biegać, a na przerwie też nie zawsze zdążę
#2208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tymkowi wyszło. Krwawienie dokomorowe I st to jedynie poszerzenie splotow naczyniowych. Nic poważnego i bez konsekwencji jesli chodzi o rozwój dziecka. (T akurat jest rehabilitowany, ale to bez zwiazku... ( asymetria ulozeniowa plus konsekwencje plastrowania przepukliny)). Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-09 o 02:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie podsłuchała u mamy ![]() ![]() Ja za to wczoraj słuchałam rozmowy dwójki dzieci z tatą idących do sklepu: - Tata, ja wiem, po co idziesz do sklepu. Po piwo! - Nie, tata już rano wypił ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 | |||
Zakorzenienie
|
żeby o numer to elegancko by było... miałam piękne 37, wszystkie buty moje a teraz 37,5
![]() ![]() Cytat:
![]() także spokojnie... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
wolałabym dać na koniec ---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Cytat:
![]() zastanawiam się jeszcze, bo cały czas jestem chora i jak mi nie przejdzie to nie będzie staranek; już zaczyna mnie to wkurzac, że cały czas coś mi stoi na pzreszkodzie... ide dzis do lekarza zapytać czy jakiś antybiotyk brac i czy mogę się starać za tydzień jednak mam czekać do maja ![]() Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-04-09 o 07:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Konto usunięte
|
Hej!
Mlebi ![]() Jeju, ja w ogóle nie pomyślałam o tym, żeby coś dać pielęgniarkom, a leżałam prawie 3 tygodnie ![]() W czasie pobytu to wiadomo, nie, a na wyjściu byłam tak podekscytowana sytuacją, że w ogóle o tym nie pomyślałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tylko z dzieckiem to mniej więcej wiem co zrobić w takiej sytuacji. A pierwszej pomocy dla kotów, to mnie na studiach ani w szkole nie uczyli ![]() Cytat:
![]() ![]() Musimy też wszystko chować. Nawet dlugopisy muszą być pochowane, bo zaraz zakrętki ściąga i zjada. Drzwi do łazienki musze zamykać, bo wyjada wate, papier, chusteczki. Wszystkie kable zabezpieczone bo ogryza. Jak wyjdzie na taras to każdy kamyczek jest jej ![]() Znacie książkę "Położna, 3550 cudów narodzin?" Jestem w połowie, wciągająca. Już na Wprowadzeniu wyłam.. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Witam, przyszłam tylko się pozalic ze mdłości sobie poszły a ja już mam 1000 myśli w głowie ze chyba coś nie tak
![]() ![]()
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz możliwości wyjechania na kilka dni, żeby odgonić myśli?
![]() |
#2218 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej Kobitki! wolny dzień. mam nadzieje ze juz taki zostanie.
bylismy wczoraj z tż w kinie na "Noah". Russell Crowe w roli - oj, mogłabym mieć takiego Noego... ![]() jana- ogromne gratulacje! w końcu masz już maluszka po drugiej stronie brzuszka! dużo zdrówka i spokoju dla Was. berbie - kochana ja mam "język niemowląt" w pdf, i jeszcze mogę ci załatwić zaklinacz niemowląt czy coś takiego bo dziewczyny na mamusiowym mają. Jak coś daj maila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() łeeeej też nie mogę. też biorę. Na co się kurujesz? ja jeszcze do piątku muszę brać, ale w weekend zapewne już pęknie butelka ![]() Cytat:
![]() dzieci teraz mają mniej rówieśników, więcej przebywają z dorosłymi, starszymi i chłoną... aż strach ![]() Cytat:
![]() ![]() Agatko na pewno wszystko jest dobrze, nie sugeruj sie CHWILOWYM odpuszczeniem objawów! z resztą dobrze wiesz, że ciąża to nie grypa i nie musi mieć objawów. Wiele kobiet ich nie ma w ogóle. także proszę się wziąć w garść i nie myśleć tak pesymistycznie. wszystko jest jak należy przecież! ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-04-09 o 10:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
![]() Agatko spokojnie. Objawy raz są, raz nie i o niczym to nie świadczy. Wiem, że czarne myśli krążą po głowie, ale nie pozwól im by Tobą zawładnęły!!! Poza tym w 10tc objawy mogą już zanikać, zmieniać swoją intensywność itd. więc musisz to jakoś przetrwać Kochana ![]() Rena pij bez wyrzutów, w końcu to w celach zdrowotno-rodzinnych ![]() Barbi jak Twoje biodro?? wózek złożony? czy nadal w samochodzie jeździ? Mlebid ![]() Jana mam nadzieję, że lekarze i Kubek Cię uspokoiły. Ciągle coś na Ciebie spada, ale Synek na pewno Ci wszystko wynagrodzi ![]() Macie jakieś wieści od EDYTTY??? Mam nadzieję, że wszystko u niej ok ![]() U nas bez zmian. Małej dobrze w brzuchu i nigdzie się nie wybiera. Moja szyjka długa, twarda i zamknięta, rozwarcia brak. Przepływy i wody ok, więc nie ma powodów do niepokoju. Jutro kolejne ktg - może pokażą się jakieś skurcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.