Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 15:36   #3451
wewillrockyou
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Mamy chłopca! 4,02 kg 58cm. Imienia nadal nie mamy Skurcze pod koniec miałam straszne jak dla mnie, co 2 min. A rozwarcie tylko na 2 cm. Młody trochę rozwrzeszczany, ale cycusia ładnie possal. Teraz sobie podsypia. Ja się na razie czuję dobrze. Jestem szczęśliwa
gratulacje!!!!! witaj Bartoszku

ag9 co do wózka, ja mam tako jumper, normalnie wózek terenowy mieszkam na wiosce i głównie spacerujemy po wyboistych polnych drogach, sprawdza się super
co do kwękania przez sen ton normalne, Olek czasami podczas snu się rozedrze, jakby go podpalali co najmniej, podchodzę do niego a ten sobie słodko śpi dzieci to dziwne stworzenia

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

my się zastanawiamy nad matą edukacyjną albo bujaczkiem, bo ja na razie, to Olo w czasie aktywności wpatruje się w poduszki w czarno-białą zebrę bardziej polecacie matę czy leżaczek?
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 15:39   #3452
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Co do kp to widze ze wiekszosc jakis kryzys dopad
Ja nie wiem na ile mam kryzys, a na ile doszukuje sie niepotrzebnie problemu
W kazdym badz razie ja jestem niedobra dla dziecka bo nawet jezeli grymasi przy piersi, to ja mm nie daje - ludze sie ze to grymaszenie ma inne zrodlo niz problemy z laktacja i staram sie go wtedy czyms zajac i przystawiam po jakims czasie jeszcze raz.
Przybiera ponoc prawidlowo wiec na razie jeszcze go nie glodze

Co do plynow to dobrze ze o tym napisalas Monka bo ja bardzo malo pije, a faktycznie mleko to plyn wiec tu moze tkwic problem - od dzisiaj biore sie za picie Juz litr wypilam co dla mnie juz jest sukcesem bo ja potrafie na jednej szklance herbaty przez caly dzien byc

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

To ja ostatnio w nocy tak odwalilam Maly sobie poplakiwal, to ja siup i go na rece do karmienia - daje mu cycka a on nic. Dopiero sie przyjrzalam ze spiace dziecko z lozka wyciagnelam

Juz mowie Piers kroje na takie cienkie plasterki, posypuje sola, papryka i ziolami prowansalskimi. Surowa marchew i papryke kroje w takie male slupki i ukladam na tym fileciku, zawijam i potem to zawijam w folie aluminowa. Wrzucam na wrzatek, gotuje pol godzinki i juz
Wydaje mi sie ze te warzywka troche ta suchosc piersi likwiduja.
O dzięki spróbuje może jutro nawet

Na pewno nie brakuje Ci pokarmu. Ja karmię z butli a moja nie raz przy niej wydziwia butla jest pełna, smoczek nie zatkany, mleko z niego cieknie a pierdoła marudzi przy tym

Jakbym na śpiącego wzięła to by już nie spała

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 16:03   #3453
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Mamy chłopca! 4,02 kg 58cm. Imienia nadal nie mamy Skurcze pod koniec miałam straszne jak dla mnie, co 2 min. A rozwarcie tylko na 2 cm. Młody trochę rozwrzeszczany, ale cycusia ładnie possal. Teraz sobie podsypia. Ja się na razie czuję dobrze. Jestem szczęśliwa

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2
gratulacje szybko poszło
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za informacje o wózkach. Niestety rozczarowałam się tym Mutsy, może on na holenderskie chodniki i podjazdy, ale niestety w Polsce średnio

Po dzisiejszej nocy jestem w szoku, Gucio po kąpieli zjadł o 20, potem obudził się o 1 i dopiero o 6 rano Może powinnam go wybudzać jeszcze na częstsze jedzenie??

I czy wasze dzieci też wydają dziwne odgłosy przez sen/półsen? Bo mój jakoś prycha, kwęka, czasem miauknie
jA mam tako jumper jeszcze po Ameli i sprawdza sie wysmienicie

o mamo moja to co 2 godz zreszta z pierwsza tak samo miałam

tak moja mruczy miauczy steka kaszle psika ogolnie to jak jest cicho to sie niepokoje
Cytat:
Napisane przez martyna141

Mała ma jakieś krościny przy doopinie, sudocrem nie pomógł, bephanten i linomag też średnio.. zrezygnowałam z chusteczek i myję ją wodą, staram sie też wietrzyć ale nie chcą zniknąć :/

Plus pije codziennie koper włoski.
ja zjadłam jabłko , i julia miała cała dupe w krostach normalnie az mi jej zal było , teraz wiem co jesc bo Ami tez jabłek nie tolerowała nawet potem jej nie mogłam dac bo tyłek jej sie odparzał ... wiem ze beda mnie dziewczyny bic ale ja dawałam odrobine tormentiolu z bepanthenem i wieczorem nakładałam na tyłek (w nocy mloda nie kupczy wiec dłuzej na skórze zostawało) juz tyłek wygojony

a z koprem bym uwazała on tez moze powodować pierdki i prezenie sie maluszka

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

ag9 co do wózka, ja mam tako jumper, normalnie wózek terenowy

my się zastanawiamy nad matą edukacyjną albo bujaczkiem, bo ja na razie, to Olo w czasie aktywności wpatruje się w poduszki w czarno-białą zebrę bardziej polecacie matę czy leżaczek?
powiedz mi czy buda z tako ma poziomy czy tylko na leząco sie rozkłada i potem normalnie? tz musiał nit odczepic zeby bude wyprac i sie zastanawiamy czy kiedys ta buda miała poziomy rozkładania

moja na bujaczku b duzo czasu spedziła na macie tez ale mniej z bujaczkiem po pokojach wedrowałam i zabierałam do tesciowej ...teraz tez tak bede poczyniać

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2014-04-09 o 16:20
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 16:05   #3454
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

ag9 co do wózka, ja mam tako jumper, normalnie wózek terenowy mieszkam na wiosce i głównie spacerujemy po wyboistych polnych drogach, sprawdza się super
co do kwękania przez sen ton normalne, Olek czasami podczas snu się rozedrze, jakby go podpalali co najmniej, podchodzę do niego a ten sobie słodko śpi dzieci to dziwne stworzenia

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Chyba leżaczek, ale nie wiem dlaczego lezaczek też ma zabawki, a mata będzie fajna później też wiec później można później kupić, albo ktoś sprezentuje, jak masz bogatą rodzinę

--------------

Dostałam własnie wypłatę za cały miesiąc na macierzyńskim 80 procent i nie jest źle. Dostałam więcej niż jak pracowałam, bo na l4 ciążowym to 500 zł więcej dostawałam

Stary 2014-04-09, 16:28   #3455
Castia
Wtajemniczenie

witam

dzisiaj Filip cos łaskawy dla mamusi , sporo spi ale jak to bywa koło 17 zacznie się ryk, jęki i wszystko co dobre dla ucha!
ja wzielam trochę się za ogarnianie chaty bo coś się przybrudziło tu i owdzie i wielu rzeczy nie moge znalezc

Lewek gratulacje!!! witamy Bartosza
niezla akcja:d wykrakalas sobie!

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dostałam własnie wypłatę za cały miesiąc na macierzyńskim 80 procent i nie jest źle. Dostałam więcej niż jak pracowałam, bo na l4 ciążowym to 500 zł więcej dostawałam
ooo ty farciaro! ciekawe jak oni to liczą?
ja dostawałam na L4 tak do 200 zł wiecej wiec nie licze na wiele macierzynskiego, wlasnie czekam na moją jałmużne

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:

Filip tez krzyczy przez sen

powiem ci ze tez mialam taki dylemat -mata czy lezaczek ale z Malwinką. no i kupiłam i to i to ale uzywane na allegro
matę z Tiny Love za jakies 30 zł i lezaczek z FP za 65zł
ale jakbym miala wybierac to bez lezaczka zycia sobie nie wyobrazam
dzieci bardziej chcą ogldac swiat z pozycji siedzacej i wtedy małą wszedzie ze sobą zabierałam i jak np. gotowalam to mowilam do niej ona mnie widziała i nie marudziła. ale na macie tez lubiła lezec
ale jednak lezaczek dla mnie niezastapiony!

ag9 co do wozków ja mam Navingtona Cadeta - mieszkam na wsi i sobie chwalę
z Malwinką miałam Tako Jumpera - tez fajny wozek - w lesie na jagodach dawał radę

Cytat:

ja się śmieje że na Filipa to kazdy dotyk działa jak narkotyk -odrazu jest pobudzony do zycia
czasem mu smoczka chce wyjać jak spi a ten juz oczy jak 5 złoty

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-04-09 o 16:32
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 16:34   #3456
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
witam

dzisiaj Filip cos łaskawy dla mamusi , sporo spi ale jak to bywa koło 17 zacznie się ryk, jęki i wszystko co dobre dla ucha!
ja wzielam trochę się za ogarnianie chaty bo coś się przybrudziło tu i owdzie i wielu rzeczy nie moge znalezc

Lewek gratulacje!!! witamy Bartosza
niezla akcja:d wykrakalas sobie!

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

ooo ty farciaro! ciekawe jak oni to liczą?
ja dostawałam na L4 tak do 200 zł wiecej wiec nie licze na wiele macierzynskiego, wlasnie czekam na moją jałmużne

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Filip tez krzyczy przez sen

powiem ci ze tez mialam taki dylemat -mata czy lezaczek ale z Malwinką. no i kupiłam i to i to ale uzywane na allegro
matę z Tiny Love za jakies 30 zł i lezaczek z FP za 65zł
ale jakbym miala wybierac to bez lezaczka zycia sobie nie wyobrazam
dzieci bardziej chcą ogldac swiat z pozycji siedzacej i wtedy małą wszedzie ze sobą zabierałam i jak np. gotowalam to mowilam do niej ona mnie widziała i nie marudziła. ale na macie tez lubiła lezec
ale jednak lezaczek dla mnie niezastapiony!

ag9 co do wozków ja mam Navingtona Cadeta - mieszkam na wsi i sobie chwalę
z Malwinką miałam Tako Jumpera - tez fajny wozek - w lesie na jagodach dawał radę

ja się śmieje że na Filipa to kazdy dotyk działa jak narkotyk -odrazu jest pobudzony do zycia
czasem mu smoczka chce wyjać jak spi a ten juz oczy jak 5 złoty
To Filip taki wrazliwiec jak Ola mowic przy niej mozna, ale nie dotykac jak spi, dlatego wiekszosc czasu spi z nami w lozku, bo przeniesienie do lozczka konczy sie wielkimi oczyma

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-04-09, 16:34   #3457
Edzia400
Zakorzenienie

Dzid przyszła połozna nie musi chodzic ale chciałam zeby przyszła dzis z waga i zwarzyła JULIETTĘ , młoda ma 4 kg , prosze a lekarka kazała mi dokarmiać mm ...

oczko nam dalej ropieje i chyba bez okulisty nie damy rady ... masujemy przemywamy ale to tylko chwilowo poprawia stan ...

na nic nie mam czasu jak mloda spi to starsza mi daje w kosc i tak krąg sie zamyka ... dobrze ze istnieje puder bo nie wiem jak bym do sklepu chodziła

przesyłam wszystkim potrzebującym

ela moja tez nie lubi jak sie jej przeszkadza

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 16:44   #3458
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Mi tez sie chyba mleko konczy znowu dalam Malej butle bo krzyczy z glodu a ja cycki mam miekkie po karmieniu 2h temu:/
Nie bylam milosniczka kp ale jakos mi przykro
kochana kryzys laktacyjny cie dopadł!
mleko i tak z piersi leci 3 dni wiszenia na cycu i bedziesz miała mleka jak w mleczarni

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytanie: Jak sterylizujecie zabawki dla maluchów gryzaki i plastikowe to można wyparzyć, ale pluszaki? Słyszałam, żeby włożyć do zamrażalki bo to wybije bakterie. No ale jak w jakiejś siatce? i na ile godzin?
do pralki wlozyc, wyprac,wyjac i gotowe

Cytat:
Co do kp to widze ze wiekszosc jakis kryzys dopad
Ja nie wiem na ile mam kryzys, a na ile doszukuje sie niepotrzebnie problemu
W kazdym badz razie ja jestem niedobra dla dziecka bo nawet jezeli grymasi przy piersi, to ja mm nie daje - ludze sie ze to grymaszenie ma inne zrodlo niz problemy z laktacja i staram sie go wtedy czyms zajac i przystawiam po jakims czasie jeszcze raz.
Przybiera ponoc prawidlowo wiec na razie jeszcze go nie glodze

Co do plynow to dobrze ze o tym napisalas Monka bo ja bardzo malo pije, a faktycznie mleko to plyn wiec tu moze tkwic problem - od dzisiaj biore sie za picie Juz litr wypilam co dla mnie juz jest sukcesem bo ja potrafie na jednej szklance herbaty przez caly dzien byc

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

To ja ostatnio w nocy tak odwalilam Maly sobie poplakiwal, to ja siup i go na rece do karmienia - daje mu cycka a on nic. Dopiero sie przyjrzalam ze spiace dziecko z lozka wyciagnelam

Juz mowie Piers kroje na takie cienkie plasterki, posypuje sola, papryka i ziolami prowansalskimi. Surowa marchew i papryke kroje w takie male slupki i ukladam na tym fileciku, zawijam i potem to zawijam w folie aluminowa. Wrzucam na wrzatek, gotuje pol godzinki i juz
Wydaje mi sie ze te warzywka troche ta suchosc piersi likwiduja.
fajny pomysl na kurczaka, kradnę!
tyle ze moj nie toleruje papryki dodam cos innego

padłam z nocnej akcji!

pic trzeba sporo przy KP. ja staram się flaszkę 2l wody oproznic przez caly dzien choc tez się zmuszam

fajne masz podejscie do KPzdrowy rozsądek najwazniejszy!

co do tego odchudzania o ktory pytałam to widze ze jednak nie jestem odosobnionym pryzpadkiem.
zdaje sobie sprawe tak jak mariola napisała ze po drugim dzieco bedzie ciezej zrzucic no ale samo sie nie zrobi

mam zamair biegac i cwiczyc - w lipcu mam wesele brata i msuze jako tako wygladac i doope zmiescic w jakąs kieckę a nie namiot
Stary 2014-04-09, 16:50   #3459
Lewek
Zakorzenienie

Nadrabiam powolutku, bo w ciągu dnia milion smsow a poza tym lezakowalam i próbowałam spać, ale mi to nie wyszło.
Minęło już 12h i czuję się dobrze, brzuch prawie nie boli. Ale jeszcze nie wstawalam, siedzę sobie tylko. Jeszcze mam cewnik.
Jest mi tylko bardzo duszno, brakuje mi świeżego powietrza i orzezwiajacej kąpieli.
Bartosz śpi albo płacze, cyca ładnie possal 3 razy, ale nie mam pojęcia ile tam jest mleka.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Po dzisiejszej nocy jestem w szoku, Gucio po kąpieli zjadł o 20, potem obudził się o 1 i dopiero o 6 rano Może powinnam go wybudzać jeszcze na częstsze jedzenie??

I czy wasze dzieci też wydają dziwne odgłosy przez sen/półsen? Bo mój jakoś prycha, kwęka, czasem miauknie

Ja bym nie budziła. Korzystaj!
Bartuś to jeszcze nie wiem, ale Misiek to śmieszne dźwięki wydawał podczas snu, aż go nagrywalismy.

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
I moje pytanie, dziewczyny co jecie na codzień? Ja nie długo oszaleje a boje sie jeść 'wszystko' żeby nie szkodzić Małej już nie mówiąc o obiadach bo nie mam pojęcia co gotować. Jakbyście mogły wypisać produkty albo jakieś fajne przepisy będę mega wdzięczna jak mi ta pielęgniarka nagadała wyszło że nie moge jeść nic oprócz jabłek, kefiru i zup krupnikowych. Plus pije codziennie koper włoski.
Asz te pielęgniarki i położne, nie wiem co i czemu Co nagadala ale ja podchodzilabym do tego z dystansem. Ale jeśli chcesz trzymać dietę to proponuję zupki: rosolek, krupniczek, jarzynowa. Ziemniaczki z pieczonym/duszonym mięskiem/rybą. Serki, chuda wedlina, płatki, jaja. Ja tak planuję jeść.

Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 16:57   #3460
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Mariola dzieki
Hej kochane, dzisiaj u nas tez kryzys, mam strasznie zly dzien. Maly czesto sie budzi, mnie boli dzisiaj wszystko bardziej niz zwykle...
Oby jutro bylo lepiej.
jutro bedzie lepiej

olakola no ba niech ta NOC nalezy tylko do was

ja sie juz boję tego pierwszego razu 'po'. tż juz czeka z utesknieniem a ja probuje to odwlec w czasie

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

martyna wpisz sobie w google 'jadłospis mamy karmiącej"
ja czasem korzystam jak nie mam pomyslu na obiad bo tez nie jem wszystkiego ze wzgledu na te kolki malego. wole nie dokladac mu wrazen
Stary 2014-04-09, 16:58   #3461
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytanie: Jak sterylizujecie zabawki dla maluchów gryzaki i plastikowe to można wyparzyć, ale pluszaki? Słyszałam, żeby włożyć do zamrażalki bo to wybije bakterie. No ale jak w jakiejś siatce? i na ile godzin?
Ja bym uprala to co można uprac czyli be ma żadnej pozytywki.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
pola_m GRATULACJE, niech Kalinka się zdrowo chowa

czarnamadonna1982 na rozkręcenie

Lewek GRATULACJE
Śliczny dzidziuś i bardzo fajne imię
to CC czy SN było ?
fajowo ci to wyszło, że akurat w dniu planowanej cesarki, też bym tak chciała

ja przedostatni dzień w dwupaku, w piątek rano CC, wczoraj na KTG żadnych skurczy, wszystko idealnie, lekarz się chwilę zastanawiał czy na pewno w piątek, ale kazał w piątek rano przyjechać, bo z USG wychodziło, że DZISIAJ urodzę
stresuję się, nie chcę dzidzi z oznakami wcześniactwa, optymalnie jakby mi o 8 rano w piątek wody odeszły, ale jak to zrobić ???!!!
(ale jak już wysiądę z samochodu, żeby w aucie nie nabrudzić )

no i może głupie pytanie, ale powiedzcie, czy w czwartek wieczorem mogę z mężem sobie "zaszaleć" ???
Cc. Taki był plan i tak zostało wykonane. Nie wiem ile trwalby poród, bo rozwarcie miałam malutkie.
W sumie to cieszę się że zaczęło się naturalnie, może z pokarmem nie będzie problemu a i macica ładniej się podobno obkurcza.

Stary 2014-04-09, 17:11   #3462
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
kochana kryzys laktacyjny cie dopadł!
mleko i tak z piersi leci 3 dni wiszenia na cycu i bedziesz miała mleka jak w mleczarni

do pralki wlozyc, wyprac,wyjac i gotowe

padłam z nocnej akcji!

pic trzeba sporo przy KP. ja staram się flaszkę 2l wody oproznic przez caly dzien choc tez się zmuszam

fajne masz podejscie do KPzdrowy rozsądek najwazniejszy!

co do tego odchudzania o ktory pytałam to widze ze jednak nie jestem odosobnionym pryzpadkiem.
zdaje sobie sprawe tak jak mariola napisała ze po drugim dzieco bedzie ciezej zrzucic no ale samo sie nie zrobi

mam zamair biegac i cwiczyc - w lipcu mam wesele brata i msuze jako tako wygladac i doope zmiescic w jakąs kieckę a nie namiot
No i ja tez nie chudne, schudlam przez 2 tyg 12 kg i zostalo mi 10 jeszcze stoi w miejscu od ponad miesiaca, wiec czekam na wizyt u gina i zaczynam cwiczyc i bardziej dbac o jedzenie.
Dzisiaj nawet wytrzymalam do poludnia bez slodyczy

Stary 2014-04-09, 17:11   #3463
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Lewek

elunka kobieto co za kibicowanie!
4.23 a ta brokuły sle
Stary 2014-04-09, 17:24   #3464
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja przedostatni dzień w dwupaku, w piątek rano CC, wczoraj na KTG żadnych skurczy, wszystko idealnie, lekarz się chwilę zastanawiał czy na pewno w piątek, ale kazał w piątek rano przyjechać, bo z USG wychodziło, że DZISIAJ urodzę
no wszystkie sobie idzcie na cc i tu zostane sama jak palec
co do szalenstw z mezem to nie widze przeszkod, korzystaj poki mozesz bo pozniej dluzszy celibat

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
My mamy jutro wizytę u pediatry. Jadę tam sama z mała, więc trzymajcie kciuki za akcję logistyczną. Mam nadzieje, że będzie w foteliku spokojna. Droga zajmie nam 7 minut samochodem, więc najwyżej po drodze się zatrzymam

Domowym sposobem zważyłam Emilkę (raz na wage sama, raz z dzieckiem na ręku)- wyszła mi różnica 5,4 kg w samej czystej pieluszce... Matko... Jutro zweryfikuję- ale jeśli to prawda, to o żadnym kryzysie laktacyjnym nie ma mowy. Po prostu mam Pasibrzuszkę w domu
za wizyte i za wage Emi

Cytat:

Cytat:

ja mialam tylko mate i bylam zadowolona, ale tym razem chce kupic lezaczek okaze sie co sie lepiej sprawdza

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-04-09 o 17:26
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 17:29   #3465
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja polecam bujaczek - jak Kacper lezy na plasko to od razu marudzi, a w bujaku ma pozycje lekko siedzaca (jak w foteliku samochodowym) to oglada caly pokoj i nawet 10-15 min spokoju czasem mam
No i wibracje fajnie kupy wykurzaja

Cytat:
O dzięki spróbuje może jutro nawet

Na pewno nie brakuje Ci pokarmu. Ja karmię z butli a moja nie raz przy niej wydziwia butla jest pełna, smoczek nie zatkany, mleko z niego cieknie a pierdoła marudzi przy tym

Jak dobrze ze to piszesz - psychicznie to zawsze inaczej, a przy kp psychika ponoc bardzo wiele daje Szkoda ze piers nie jest przezroczysta

Jak Kacper ma ta glebsza faze snu to jest nie do obudzenia

No i smacznego zycze

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
wiem ze beda mnie dziewczyny bic ale ja dawałam odrobine tormentiolu z bepanthenem i wieczorem nakładałam na tyłek (w nocy mloda nie kupczy wiec dłuzej na skórze zostawało) juz tyłek wygojony
Czemu bic? Ja tez czytalam ze mozna tormentiolu uzywac - ale ja na wieksze niespodzianki stosuje Sudocrem bo mam probke, ktorej chyba do osiemnastki nie zuzyje, bo taka wydajna jest

Cytat:
No to zazdroszcze
Ja dostawalam o 4 stowy mniej na zwolnieniu, a na macierzynskim to bedzie kolejne 4 stowy mniej Takze u mnie finansowa tragedia, no ale jakos damy rade

Cytat:

padłam z nocnej akcji!

To rowniez smacznego zycze

Ja tez sie musze zmuszac do picia ale skoro dziala to dam rade

Cytat:
ja sie juz boję tego pierwszego razu 'po'. tż juz czeka z utesknieniem a ja probuje to odwlec w czasie
Ja to w ogole nie mam ochoty, a TZ w nocy przez sen mnie molestuje Poki mam polog to jest wytlumaczenie, a potem musze cos wymyslic
Stary 2014-04-09, 18:02   #3466
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

pola_m i Lewek: MOJE GRATULACJE! Niech maluchy rosną zdrowe

Aga9: co do Mutsy- też się rozczarowaliśmy trochę bo jednak 3 kaflektóre daliśmy za IGO- za zero amortyzacji to lekka przesada Mieszkam w centrum miasta i to przy starówce więc mam wkoło kostkę brukową. Mój Piotruś kocha spać jak nim trzęsie więc mimo braku amortyzacji ja się cieszę, ale jeśli Gucio tego nie lubi to faktycznie współczuję :/ Generalnie Igo jest jeszcze twardszy niż Evo. Mnie się i tak ciągle szalenie podoba jego design i super lekkość i to jak się składa więc u nas sę sprawdził ale potrafię sobie wyobrazić że ludzie mogą na niego klnąć.

My też pomału dokarmiamy mm. Pokarmu mam bardzo dużo ale chyba słabej jakości bo też jem w kółko kilka rzeczy bo mały ma po wielu rzeczach kolki i od razu widzę po czym
Stary 2014-04-09, 18:02   #3467
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

No to zazdroszcze
Ja dostawalam o 4 stowy mniej na zwolnieniu, a na macierzynskim to bedzie kolejne 4 stowy mniej Takze u mnie finansowa tragedia, no ale jakos damy rade

Ja to w ogole nie mam ochoty, a TZ w nocy przez sen mnie molestuje Poki mam polog to jest wytlumaczenie, a potem musze cos wymyslic
Myslalam, ze bedzie gorzej zta kasa, ale stac mnie na jakas zabawke dla Oli

Pozniej moze Cie glowa bolec moze libido jeszcze wzrosnie?
Ja nie ukrywam, ze bym chciala, ale z Ola miedzy nami w lozku nieda rady, a w swoim nie chce spac

Stary 2014-04-09, 18:13   #3468
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

no wszystkie sobie idzcie na cc i tu zostane sama jak palec
co do szalenstw z mezem to nie widze przeszkod, korzystaj poki mozesz bo pozniej dluzszy celibat

za wizyte i za wage Emi

ja mialam tylko mate i bylam zadowolona, ale tym razem chce kupic lezaczek okaze sie co sie lepiej sprawdza
spoko, mozesz na mnie
liczyc, ja nie ide na zadne cc przynajmniej moj gin czeka az mi sie coś rozkreci se ku..na poczeka.
nei zdziwie się jak ostatnia urodze:p

ja mailam i mate i lezaczek i leżaczek baaaardzo sie przydawal, nawet na wyjazdach do rodziny, oczywiscie bez przesadyzmu, lezal na tym bardzo malo w ciągu dnia ale jednak zawsze to bylo dla mnie wybawienie

ja tez radze brać się za bunga bunga , bo pożniej nie bedzie mozliwosci ))
ale wiem , latwo pwoiedziec, mi sie np nie chce.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 18:16   #3469
Ela87
Zakorzenienie

Wlasnie co do maty czy lezaczka, to ja mam jakas mate, ale w sumie uzylam ja moze dwa razy, bo mi sie nie chce jej rozkladac za kazdym razem moze jakbym miala wiecej miejsca, ale musze ja skladax i chowac zawsze, a lezaczek sobie lezy, myk wkladam mala i jest

Stary 2014-04-09, 18:46   #3470
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
powiedz mi czy buda z tako ma poziomy czy tylko na leząco sie rozkłada i potem normalnie? tz musiał nit odczepic zeby bude wyprac i sie zastanawiamy czy kiedys ta buda miała poziomy rozkładania
z tego co zauważyłam to nie ma poziomów

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

dziękuję dziewuszki za rady
zdecydowanie w tej bitwie wygrywa leżaczek, więc takowego będziemy szukać
Stary 2014-04-09, 18:47   #3471
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
pola_m i Lewek: MOJE GRATULACJE! Niech maluchy rosną zdrowe

Aga9: co do Mutsy- też się rozczarowaliśmy trochę bo jednak 3 kaflektóre daliśmy za IGO- za zero amortyzacji to lekka przesada Mieszkam w centrum miasta i to przy starówce więc mam wkoło kostkę brukową. Mój Piotruś kocha spać jak nim trzęsie więc mimo braku amortyzacji ja się cieszę, ale jeśli Gucio tego nie lubi to faktycznie współczuję :/ Generalnie Igo jest jeszcze twardszy niż Evo. Mnie się i tak ciągle szalenie podoba jego design i super lekkość i to jak się składa więc u nas sę sprawdził ale potrafię sobie wyobrazić że ludzie mogą na niego klnąć.

My też pomału dokarmiamy mm. Pokarmu mam bardzo dużo ale chyba słabej jakości bo też jem w kółko kilka rzeczy bo mały ma po wielu rzeczach kolki i od razu widzę po czym
Wiesz, co do zawieszenia to Gucio jakoś specjalnie nie narzeka na wyboje, ale kurde przeraża mnie to jak nie zauważę jakiejś dziury w chodniku i on aż podskoczy w tej gondoli do góry. Tak samo na podbiciach, krawężnikach itp. Widziałam ostatnio jak babka po schodach zjeżdżała wózkiem na pompowanych kołach i nawet specjalnie dzieckiem nie rzucało, aż jej pozazdrościłam
Faktycznie największą zaletą jest to, że jest lekki i zwrotny, prowadzę go jedną ręką, no ale chcąc jechać na spacer do lasu to jakoś tego nie widzę
Stary 2014-04-09, 18:47   #3472
wewillrockyou
Rozeznanie

no i jeszcze co do chudnięcia niektóre kobiety mnie zadziwiają
Stary 2014-04-09, 19:17   #3473
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
My mamy jutro wizytę u pediatry. Jadę tam sama z mała, więc trzymajcie kciuki za akcję logistyczną.

Domowym sposobem zważyłam Emilkę (raz na wage sama, raz z dzieckiem na ręku)- wyszła mi różnica 5,4 kg w samej czystej pieluszce... Matko... Jutro zweryfikuję- ale jeśli to prawda, to o żadnym kryzysie laktacyjnym nie ma mowy. Po prostu mam Pasibrzuszkę w domu

To też ciekawa jestem ile Emi waży

Cytat:
Czemu bic? Ja tez czytalam ze mozna tormentiolu uzywac - ale ja na wieksze niespodzianki stosuje Sudocrem bo mam probke, ktorej chyba do osiemnastki nie zuzyje, bo taka wydajna jest
Chyba temu http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html
Sudocrem też nie lepszy, ale ja używam jak Ty. Teraz Ula kupka trochę mniej (chwalcie pana!), więc tak się nie odparza, ale wcześniej, to 3 razy miała odparzoną pupę i sudocrem pomógł w zasadzie w jeden dzień.

Ag9 Mój Cadet też z lichą amortyzacją, ale Ula nie narzeka Może szkoda wymieniać wózek, a lepiej w jakąś poduszkę pod główkę zainwestować, która amortyzowałaby ewentualne podskoki. Nie wiem czy te słynne Angelwings nie spełniają też takiej roli czy tylko boki tak są wypełnione?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:18   #3474
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
no i jeszcze co do chudnięcia niektóre kobiety mnie zadziwiają
łoo matyldo
Stary 2014-04-09, 19:45   #3475
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzid przyszła połozna nie musi chodzic ale chciałam zeby przyszła dzis z waga i zwarzyła JULIETTĘ , młoda ma 4 kg , prosze a lekarka kazała mi dokarmiać mm ...

jak to trzeba filtrowac wszystko mówią "specjaliści"...

Cytat:
No i ja tez nie chudne, schudlam przez 2 tyg 12 kg i zostalo mi 10 jeszcze stoi w miejscu od ponad miesiaca, wiec czekam na wizyt u gina i zaczynam cwiczyc i bardziej dbac o jedzenie.
Dzisiaj nawet wytrzymalam do poludnia bez slodyczy

Brawo!

Stary 2014-04-09, 19:51   #3476
JustiLbn
Raczkowanie

Witajcie kochane
Nadrobiłam, ale tylko tyle. Ja nie mam życia dziewczyny. Mam nadzieję, że to minie. Alicja wisi na cycu, a ma już 7 tygodni. W nocy męczą ją wzdęcia, że stęka i pełna kakofonia
Byliśmy u pediatry prywatnie, bardzo miła wizyta. Rozszerzam od jutra dietę. Idziemy też na szczepienie o 9, więc trzymajcie kciuki.
Kurde wasze dzieciaczki tak ładnie przybierają , a moja Ala od porodu dopiero 1,6 kg Jutro się dowiem co robić. Jesteśmy głównie na KP , dokarmiam 2x dziennie.
Niestety dopadła mnie infekcja i leje się z nosa , z oczu, gardło płonie. Noce są ciężkie przez to. Mała jako tako sypia, oprócz tego stękania.
Ale dziś zaliczyła takiego kupsztala, że mąż oberwał, bo u niego na kolanach była. Leciałam biegusiem z łazienki ją kąpać

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny, urodziłam!!

W sobotę, 5.04 o 6.47 przyszła na świat Kalinka. 10pkt, 3330, 52cm. Śliczna i kochana, właśnie wróciłyśmy do domu. Udało się SN
Gratulacje dla Ciebie i też dla Lewek

BeautifulLie powiem Ci, że jak masz się tak męczyć, to próbuj więcej dokarmiać i choć czasem swoje dawać może. Albo przejdź na mm, zobaczysz będziesz szczęśliwsza i dziecko też. Zobacz dziewczyny przeszły i nie mają z tego powodu żalu. Ale jaką decyzję podejmiesz, będziemy Cię wspierać

Byłam wczoraj na kontroli podwozia i to co tam zastałam to tragedia. Okazało się, że przy porodzie pękła mi szyjka macicy i jej nie poskładali w szpitalu Jest w stanie wegetatywnym i jeśli zajdę jeszcze w ciążę, to grozi mi poronienie lub przedwczesny poród i najpewniej CC. Cięcie mogłabym mieć, ale dziecko chcę donosić za jakieś 5-6 lat.
Gumki już kupiliśmy, ale po badaniu plamię i jeszcze seksu nie próbowaliśmy. Bardzo się tego bólu boję. Rana po nacięciu jeszcze mnie boli.
Co do chudnięcia, to ja schudłam jakieś 10 kg w dniu porodu i 1 kg w domu. Do wagi sprzed ciąży zostało mi 6 kg . Jestem na diecie, nie jem słodyczy i du*a. Ćwiczenia ze względu na szyjkę zakazane jeszcze na miesiąc .

A tak w ogóle to DADY 2 z promocji są beznadziejne. Bokiem z nich wycieka. PO 2godzinach robi się wałek z przodu i pupcia jest cały czas wilgotna. Na szczęście mamy "tylko' 2 paczki. Zakładamy na dzień i co 3h zmieniamy, na noc pampersy zielone, które są rewelacyjne.

Pozdrawiam wszystkie, dopinguję was. Mam nadzieję, że na odchowalni założycie jeszcze grupę na Facebooku. Mamy styczniowo-lutowe mają i chwała im za to. Nocą poczytuję na telefonie, odpisuję , bo inaczej to zero kontaktu ze światem.
A teraz brokułki dla przeterminowanych i tych , które czekają jeszcze

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:25   #3477
BeautifulLie
Zadomowienie

Lewek GRATULACJE!!!! :-*

Dziękuje wam moje kochane :-* będę odstawiać małego, nawet gin mi powiedział że tak będzie lepiej.

Justi zasmuciłaś mnie dadami :/ też je mam ale jeszcze nie używałam. Obyś szybko wyzdrowiała!!!!

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:28   #3478
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to DADY 2 z promocji są beznadziejne. Bokiem z nich wycieka. PO 2godzinach robi się wałek z przodu i pupcia jest cały czas wilgotna. Na szczęście mamy "tylko' 2 paczki. Zakładamy na dzień i co 3h zmieniamy, na noc pampersy zielone, które są rewelacyjne.
My z dady jestesmy zadowoleni - pampersy dostalismy w prezencie (premium) i porobily sie od nich ropne bable w pachwinach. Jak zmienilismy na dady to problem zniknal.
A wycieki sie zdarzaja, ale tylko dlatego ze 2 sa jeszcze troche za duze na Kacpra, ale ze to chlopak to mu siusiaka ukladam odpowiednio i udaje mi sie ograniczyc ilosc wyciekow

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-04-09 o 20:29
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:34   #3479
margo80
Zakorzenienie

Pozdrawiam z porodowki

Ok 16.40 odeszlo mi troche wod, dopakowalam torbe i pojechalismy na ip. Lekarz stwierdzil, ze to faktycznie wody, rozwarcie niestety tylko na 1cm, skurcze slabe i rzadkie. Podali anybiol na robala, monitoruja mlodego i czekamy. Jak przez noc sie nie rozkreci, to rano podlacza mi oksy.

Trafily mi sie fajne polozne i taki sobie lekarz. A rano bedzie ta polozna, ktora Ewcie odbierala.
Na razie spokoj i luz

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:38   #3480
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam z porodowki

Ok 16.40 odeszlo mi troche wod, dopakowalam torbe i pojechalismy na ip. Lekarz stwierdzil, ze to faktycznie wody, rozwarcie niestety tylko na 1cm, skurcze slabe i rzadkie. Podali anybiol na robala, monitoruja mlodego i czekamy. Jak przez noc sie nie rozkreci, to rano podlacza mi oksy.

Trafily mi sie fajne polozne i taki sobie lekarz. A rano bedzie ta polozna, ktora Ewcie odbierala.
Na razie spokoj i luz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości