Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 17:54   #4231
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Witajcie, dopiero mam czas, żeby Wa nadrobić. Cały dzień papierologia, oprócz tego zamówiliśmy w końcu słupek na ubranka dla Emilki Będzie za 3 tyg i w końcu będę mogła ruszyć z praniem ciuszków
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nadrobię bo wciąż czuję się kiepsko, nie mogę oddychać sprawnie przez ten katar, ale dobrze, że już gorączki nie mam.
Poziomka to nie ja - ja bez jelitówki przechodziłam lepiej?
lepiej na szczęście
Życzę zdrówka, mam nadzieję, ze ten katar szybko przejdzie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

A jak tam się dzisiaj czujesz?? Ja gdzieś 2 miechy temu przechodziłam, masakra, współczuję
Dzisiaj już jest super, dzięki

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Do rodzinnego też idę jutro. Non stop piję i ogólnie nie czuje się źle, tylko czasami. Do jutra wytrzymam. Mam nadzieję że jednak nic bardzo złego się nie dzieje.

Wrzucam fotki 30 tydz i mój ogromny bebech
za wizytę, mam nadzieję, że wywar z marchewki pomoże Ja piję jeszcze wygazowaną colę, ale ostatnio zamiast mi pomóc to zaszkodziła, bo miałam zgagę, więc raczej teraz nie polecam.

shedub Witaj ponownie Musiałaś baaardzo długo się nie odzywać , bo nawet ja Cię nie pamiętam a pamiętam wiele powracających mamuś
chocolate ale masz zdolnego tż-ta!!

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
hej dziewczynki,

Dawno mnie nie było podczytuje Was co jakiś czas ale ostatnio jakieś straszne dołki mam
Chyba to te hormony, w dodatku na szkole rodzenia dowiedziałam się paru rzeczy które mnie trochę zdołowały. Nie ma porodów w wodzie bo jest wanna tylko przeznaczona na pierwsze skurcze jedyna opcja w Lublinie na taki poród to ponoć szpital na Kraśnickiej. Dodatkowo nie można robić sesji zdjęciowej podczas porodu. Marzyłam o takiej sesji gdy na zdjęciach moja Aria będzie umazana w śluzie wodach płodowych i leżeć u mnie na piersi będzie czy jakiś filmik z tego momentu. Niestety nie wiem czy wogle mi pozwolą na takie zdjęcia a o filmie to absolutnie mogę zapomnieć, nic kręcić nie wolno. Wszystko to jakoś mnie zdołowało Mój Tż uważa że nie potrzebnie się nakręcam i sama się przez to unieszczęśliwiam. Sama nie wiem jak to jest może ma rację.
Nie martw się, ja na miejscu tż-ta kręciłabym telefonem nie uprzedzając ich o tym, oni i tak pewnie będą zajęci i nie będą patrzeć czy ktoś ich nagrywa czy robi zdjęcia. Jeśli chodzi o "atrakcyjność" lubelskich szpitali to ja również na sr przekonuję się, że najlepsze dla mnie byłoby rodzić w domu Niestety będzie trzeba coś wybrać, także jak miałam na początku w planach Jaczewskiego, tak teraz zastanawiam się nad Kraśnicką lub Staszica.
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej hej

W czym planujecie kłaść do snu Wasze pociechy?
Ja myślę o zakupie otulacza albo rożka
http://www.smyk.com/motherhood-otula...t-niemowlaka-p
coś takiego, albo z innej firmy bo kołderka chyba odpada, a znów z kocyka łatwo się odkryć

A co sądzicie o wiaderkach do mycia?
http://www.smyk.com/mebby-cocoon-wan...t-niemowlaka-p
Zastanawiam się, ale nie wiem, jak w tym dobrze umyć dziecko, w sensie pachwinki, szyjkę, dupcię chyba tradycyjna wanienka będzie jednak lepsza... No im dalej w las, tym więcej dylematów
Jeśli chodzi o wiaderko to też się nad nimi zastanawiałam, głównie ze względu na to, że zajmują mało miejsca, ale chyba postawię na małą wanienkę. Ta miska to tak do 6 mca chyba się sprawdza, bo potem jak dziecko siedzi to chciałoby mieć więcej miejsca do zabawy w wodzie..
A w czym kłaść do snu? Hmm..chyba w bodziaku/pajacu i w śpiworku, albo pod kocykiem, zależy też od temperatury jaka będzie w nocy..

Aldrin Gratki za 33 tc No i trzymam żeby szyjka trzymała jak najdłużej
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 18:04   #4232
Kakusia
Zakorzenienie

Cieplejsze w małych rozmiarach na dziwne lato + jesień mogę śmiało polecić takie kompleciki z H&Mu - my mamy np. krówkę
http://tablica.pl/oferta/komplet-pol...8-ID4t1zJ.html

Poziomka no to gratuluję teraz tylko czekać aż przyjdzie i prać! chociaż prać możesz zacząć wcześniej, bo u mnie to od prania do prasowania i ułożenia w szafce to mijają dni
Berenika też tak dziś czuję w dole brzucha i kroczu jakby mi Mała miała zaraz wyjść - chodzę i podtrzymuję brzuch normalnie!
Chocolate sok z buraków pij na anemie oprócz leków
Aldrin ale fajnie, że już coś się z szyjką dzieje, moja pewnie jak skała będzie trzymać do terminu

A ja już nie wyrabiam z tym katarem mam cały nos zatkany - czuję to aż po gardło bo ciężko mi oddech złapać, nie mogę leżeć bo się dusić zaczynam ehhh czuję się jakby mnie rozkładało bardziej a nie przechodziło

Chociaż posiedziałam sobie pod kocem na necie i poprzypominałam o moich planach ziółkowych - za tydzień ruszam z herbatką z liści malin, tydzień później z siemieniem lnianym i kapsułkami olejku z wiesiołka

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 18:38   #4233
choc0late
Wtajemniczenie

berenika , ramona

poziomka tz wkoncu kucharz wiec to to tylko czastka jak mi dogadza

kakusia dzia za rade

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez choc0late
Czas edycji: 2014-04-09 o 18:40
choc0late jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 18:40   #4234
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Marchewka pomogła i dzisiaj puki co mam spokój ale chyba muszę wziąć magnez i się trochę boję że znowu wróci... Strasznie mam twardy brzuch, czuje ogromne napięcie skóry, dobrze że mały się rusza bo inaczej pewnie bym panikowała.
Cieszę się że marchewka pomogla, oby jutro na wizycie Cie uspokoili

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
jestem po wizycie i ja mam anemie ale z chlopakami ok wiec to najwazniejsze teraz mam czesciej wizyty i za 2tyg usg 4d ♡

Dostałaś coś na anemię?? Ważne że chłopaki ok
Stary 2014-04-09, 18:46   #4235
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
A co sądzicie o wiaderkach do mycia?
http://www.smyk.com/mebby-cocoon-wan...t-niemowlaka-p
Zastanawiam się, ale nie wiem, jak w tym dobrze umyć dziecko, w sensie pachwinki, szyjkę, dupcię chyba tradycyjna wanienka będzie jednak lepsza... No im dalej w las, tym więcej dylematów
Ja bardzo poważnie nad nim myślę. Na youtube jest dużo filmików jak wygląda dziecko w takim wiaderku, kiedyś nawet była już dyskusja na ten temat i wrzucałam jeden

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
[LEFT]Witajcie w 33 tygodniu

Ja już po wizycie niestety nie jest za dobrze, szyjka się mocno skraca ma ponad 1 cm ale dokładnie nie chciał powiedzieć ile, kolejna wizyta za 3 tygodnie i pewnie to będzie ostatnia no chyba, że dobrze pójdzie to maks 6 tygodni do porodu ale on raczej w to nie wierzy. Od dzisiaj jestem już na L4 więc trochę Wam pomarudzę teraz
dostałam nakaz jechania pooglądania szpitala i porodówki aby się zaprzyjaźnić z personelem, wiec w najbliższym czasie pojedziemy sobie pooglądać co tam się dzieje
Ponad centymetr to jeszcze sporo, jak poleżysz to może nawet się wydłużyć ale Ty już w 33tyg to za miesiąc możesz rodzić

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45960511]
a nie możesz wysłać przez internet??
[/QUOTE]
Chciałam wysłać normalnie pocztą tak jak swój ale mąż pierwszy raz się rozlicza w tym urzędzie i księgowa powiedziała, że trzeba osobiście bo go w komputerze nie mają. Dobrze, że mam bliziutko bo bym się wkurzyła tym czekaniem

Cytat:
jestem po wizycie i ja mam anemie ale z chlopakami ok wiec to najwazniejsze teraz mam czesciej wizyty i za 2tyg usg 4d ♡
Witaj w klubie pocieszę cię, że po miesiącu brania żelaza jestem w dolnych granicach normy, a moja lekarka twierdzi, że dawno nie miała ciężarnej bez anemii pod koniec ciąży i to podobno norma

Cytat:
Cieplejsze w małych rozmiarach na dziwne lato + jesień mogę śmiało polecić takie kompleciki z H&Mu - my mamy np. krówkę
http://tablica.pl/oferta/komplet-pol...8-ID4t1zJ.html
Ja mam taki tylko cały kremowy, bardzo fajne i mają duży wybór wzorów
Stary 2014-04-09, 18:58   #4236
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja bardzo poważnie nad nim myślę. Na youtube jest dużo filmików jak wygląda dziecko w takim wiaderku, kiedyś nawet była już dyskusja na ten temat i wrzucałam jeden

Ponad centymetr to jeszcze sporo, jak poleżysz to może nawet się wydłużyć ale Ty już w 33tyg to za miesiąc możesz rodzić

Chciałam wysłać normalnie pocztą tak jak swój ale mąż pierwszy raz się rozlicza w tym urzędzie i księgowa powiedziała, że trzeba osobiście bo go w komputerze nie mają. Dobrze, że mam bliziutko bo bym się wkurzyła tym czekaniem

Witaj w klubie pocieszę cię, że po miesiącu brania żelaza jestem w dolnych granicach normy, a moja lekarka twierdzi, że dawno nie miała ciężarnej bez anemii pod koniec ciąży i to podobno norma

Ja mam taki tylko cały kremowy, bardzo fajne i mają duży wybór wzorów
ja dostalam Hemofer czy jakos tak
o zelazie mi nic nie mowil tylko ze nadal mam brac witaminy z dha no i ten lek

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Cieszę się że marchewka pomogla, oby jutro na wizycie Cie uspokoili

Dostałaś coś na anemię?? Ważne że chłopaki ok

Stary 2014-04-09, 19:02   #4237
karolkya
Wtajemniczenie

choc0late sok z pokrzywy jest ponoć rewelacyjny na anemię, sok z buraków jak już ktoś pisał. Będzie ok trzymam

No i dodatkowo pamiętaj że żelazo lepiej się wchłania z wit.C

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-04-09 o 19:05
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:08   #4238
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

współczuje anemii ale dobrze, że z chłopakami dobrze
Stary 2014-04-09, 19:17   #4239
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
choc0late sok z pokrzywy jest ponoć rewelacyjny na anemię, sok z buraków jak już ktoś pisał. Będzie ok trzymam

dziekuje za rady mam herbate z pokrzywy ale to pewnie juz nie to samo?

Stary 2014-04-09, 19:19   #4240
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje za rady mam herbate z pokrzywy ale to pewnie juz nie to samo?

Czytałam że nie herbatka tylko sok, ponoć do kupienia w aptece, ale dopóki nie masz to ratuj się herbatą. A znowu jak teraz patrze to herbata tez jest polecana. Więc dopytaj może lekarza jeszcze.

http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...tow-500ml.html

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-04-09 o 19:21
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:21   #4241
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się, że z chłopakami wszystko ok
Współczuję anemii

Cytat:

Ja w poprzedniej ciąży piłam napar z pokrzywy i miałam cały czas ładne wyniki aż do końca. Teraz o tym zapomniałam i ostatnio miałam gorsze wyniki. Muszę sobie znow zapodać.
O pokrzywie czytałam w książce dr Preeti Agrawal, która jest ginekologiem i preferuje takie naturalne sposoby.

Podobno też natka pietruszki jest dobra - z tego co pamiętam to 2 łyżki dziennie oraz czerwone mięso.
No i to co pisałam kiedyś unikanie picia czarnej herbaty do posiłku, kawy tak samo. Nie łączenie podczas jednego posiłku posiłków bogatych w żelazo i wapń, bo się zmniejsza jego przyswajanie.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:24   #4242
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że z chłopakami wszystko ok
Współczuję anemii

Ja w poprzedniej ciąży piłam napar z pokrzywy i miałam cały czas ładne wyniki aż do końca. Teraz o tym zapomniałam i ostatnio miałam gorsze wyniki. Muszę sobie znow zapodać.
O pokrzywie czytałam w książce dr Preeti Agrawal, która jest ginekologiem i preferuje takie naturalne sposoby.

Podobno też natka pietruszki jest dobra - z tego co pamiętam to 2 łyżki dziennie oraz czerwone mięso.
No i to co pisałam kiedyś unikanie picia czarnej herbaty do posiłku, kawy tak samo. Nie łączenie podczas jednego posiłku posiłków bogatych w żelazo i wapń, bo się zmniejsza jego przyswajanie.
czarnej herbaty i kawy wogole nie pijam za to z miesem to u mnie ciezko moze to dlatego no ale poratuje sie ta pokrzywa

Stary 2014-04-09, 19:35   #4243
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
czarnej herbaty i kawy wogole nie pijam za to z miesem to u mnie ciezko moze to dlatego no ale poratuje sie ta pokrzywa

Tylko nie pamiętam jak to wyglądało ilościowo. Ja sobie tak piłam profilaktycznie jedną filiżankę dziennie.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:36   #4244
poziomkka
Zadomowienie

Kakusia przypominam, że ja mam 10x mniej ciuszków, więc spokojnie mogę zacząć prać po złożeniu słupka Tym bardziej, że nie wiem dokładnie kiedy będzie, termin realizacji jest niby do 21 dni, ale jak upiorę i będę czekała z tymi ciuszkami w pudle to mija się z celem
Chocolate super, że z chłopakami wszystko ok! Anemii współczuję, ale tak jak piszą dziewczyny, ratuj się też naturalnymi sposobami
P.S. Zazdroszczę tż-ta kucharza Mój potrafi tylko jajecznicę zrobić i ugotować parówki
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:37   #4245
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ostatnio narzekałam że moje dziecko nie ma czkawki i w końcu się doczekałam to nie mogło być nic innego

Cytat:
ja dostalam Hemofer czy jakos tak
o zelazie mi nic nie mowil tylko ze nadal mam brac witaminy z dha no i ten lek
Hemofer to właśnie żelazo ja teraz mam coś innego i już biorę co drugi dzień
Stary 2014-04-09, 19:44   #4246
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, ostatnio narzekałam że moje dziecko nie ma czkawki i w końcu się doczekałam to nie mogło być nic innego

Hemofer to właśnie żelazo ja teraz mam coś innego i już biorę co drugi dzień
aha..

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Kakusia przypominam, że ja mam 10x mniej ciuszków, więc spokojnie mogę zacząć prać po złożeniu słupka Tym bardziej, że nie wiem dokładnie kiedy będzie, termin realizacji jest niby do 21 dni, ale jak upiorę i będę czekała z tymi ciuszkami w pudle to mija się z celem
Chocolate super, że z chłopakami wszystko ok! Anemii współczuję, ale tak jak piszą dziewczyny, ratuj się też naturalnymi sposobami
P.S. Zazdroszczę tż-ta kucharza Mój potrafi tylko jajecznicę zrobić i ugotować parówki
no dobrze z nim mam
po porodzie moj tz ma 2miesiace urlopu wiec bedzie pysznie hihih

Stary 2014-04-09, 20:27   #4247
pater86
Zadomowienie

Cytat:
A ja już nie wyrabiam z tym katarem mam cały nos zatkany - czuję to aż po gardło bo ciężko mi oddech złapać, nie mogę leżeć bo się dusić zaczynam ehhh czuję się jakby mnie rozkładało bardziej a nie przechodziło

Chociaż posiedziałam sobie pod kocem na necie i poprzypominałam o moich planach ziółkowych - za tydzień ruszam z herbatką z liści malin, tydzień później z siemieniem lnianym i kapsułkami olejku z wiesiołka
Tak samo się męczyłam z tym katarem, nic nie przechodziło, musiałam nawet kropli użyć bo bym się udusiła, ale czytałam, że one działają miejscowo i nie wpływają na dzidzie... Ile w tym prawdy nie wiem, ale inaczej bym się chyba na prawdę udusiła, więc ogromnie Ci współczuję, bo ja katar już mam 2 tygodnie, ale końcówka na szczęście
A od którego tygodnia można te ziółka już pić?
choc0late na pewno po lekach wyniki Ci się poprawią super, że z chłopakami wszystko dobrze
Berenika_26 brawo za pracę idzie Ci jak z płatka!
Aldrin trzymam kciuki żebyś jak najdłużej dzidzie w brzuszku utrzymała, odpoczywaj teraz, a na pewno będzie dobrze, czasami dziewczyny z krótszą szyjką termin przenoszą, więc nic nie jest przesądzone bądź dobrej myśli
Stary 2014-04-09, 20:52   #4248
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Ja mam takie pytanko do was. Chcę jutro złożyć zamówienie w aptece i zastanawiam się którą tą maść Bepanthen powinnam zamówić do sutków ? Widzę w gemini jest kilka i od dłuższej już chwili dumam nad tym

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:05   #4249
Prowansja88
Raczkowanie

choc0late- też mam slabe wyniki krwi (niską hemoglobinę), od paru tyg łykam żelazo,któro zapisała mi Dr, ciekawe czy coś pomoże

A co do deserów, to właśnie dziś TŻ kupił mi truskaweczki i zastanawiam się co z nich zrobić. Czy jakaś tarte czy własnie z bitą smietaną?

Ehh ostatnio tylko bym jadła!! Ratunku...
Całą ciąże o siebie dbałam, tzn o wagę i zdrową zróżnicowaną dietę.. a teraz? Jem dwa sniadania, obiad i kolacje. I w tym codziennie cos slodkiego....! Takie mam zapotrzebowanie energetyczne, ze szok..

A to zestaw pielegnacyjny o którym pisałam:
http://www.aptekagemini.pl/canpol-ze...egnacyjny.html
Może być? Tak na początek? Co myślicie? Nie wiem czy warto szukać czegoś nadzwyczajnego..

Chciałabym zamówić także wit D i K, tylko nie wiem w jakiej formie?
Jak i ile się podaje ich? Kupić osobno czy w zestawie?

Z góry dziękuję za odp
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!

Edytowane przez Prowansja88
Czas edycji: 2014-04-09 o 21:09
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:14   #4250
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanko do was. Chcę jutro złożyć zamówienie w aptece i zastanawiam się którą tą maść Bepanthen powinnam zamówić do sutków ? Widzę w gemini jest kilka i od dłuższej już chwili dumam nad tym
też miałam z tym problem i ostatecznie zamówiłam ta maść, ale bez tego napisu "ochronna" , chyba ma na opakowaniu różowy pasek, nie niebieski

o taka:
http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...g-1g-100g.html

w sumie słyszałam, ze tamta też się nadaje, ale tamta ma właściwości regenerujące, ta schładzające i wzięłam ta, nie wiem, czy trafnie na wątku majowych mówiły, ze w sumie to bez różnicy

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość

ja miałam zamówić na gemini te twist-off w kapsułkach, ale siostra mnie uświadomiła, ze kupiła takie w buteleczce z aplikatorem - pompką, która sama dozuje kroplę, tyle ile trzeba, a z tej kapsułki to cięzko nieraz wycisnąć, trzeba uważać, by przez przypadek nie wrzucić tego dziecku do buzi przy podaniu, bo słyszałam tez o takich przypadkach niezdarności matek, przeraziło mnie to szczerze mówiąc

chyba siostra mówiła o Juvit, ale nie jestem pewna na 100%, bo ona ma słaba pamięc do nazw

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-04-09 o 21:10
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:50   #4251
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość

Z góry dziękuję za odp
Ponoć przy wypisie dostaje się zalecenia do tego jak i ile podawać. Ale położna mówiła że przy kp najczęściej K+D w jednym. Mówiła o tych w kapsułkach odkręcanych.

Dobranoc
Stary 2014-04-09, 21:51   #4252
kamilla123
Rozeznanie

Dobry wieczór! Przede wszystkim gratuluję kolejnych tygodni, udanych wizyt, no i zakupów oczywiście (szczególnie wózkowych) Ja wózek chyba kupię od siostry koleżanki, w przyszłym tygodniu pojadę go obejrzeć.

Współczuję wszelkich chorób, szczególnie tych jelitowych... Kakusia a inhalacje robisz jakieś?

Aldrin no to teraz odpoczywaj, chyba ostatnia poszłaś na l4. Czy któraś jeszcze chodzi do pracy?

Majkela no nareszcie wróciłaś Trzymam kciuki żeby Twoje sprawy osobiste zaczęły się układać. A imię dla laleczki już macie?

Poziomka śliczna sukienka przyszła już? Ja sobie uświadomiłam, że za 3 tyg mam komunię i nie mam co założyć

Wit D i K dawałam w kapsułkach twist off czy jakoś tak. Owszem trzeba uważać przy podawaniu, żeby ta "żelatynka" do buzi nie wpadła, ale z kolei te z kroplomierzem to nie zawsze widać ile tych kropelek i czy w ogóle wpada do buźki

Ania, Karolka współczuję

Moja paczka przyszła w poniedziałek - otwierałam ją razem z Synem, była tam m.in. wanienka i mówi: "o łódka dla dzidzi" A potem zobaczył szczoteczkę, grzebyk i nożyczki białe z TT i powiedział, że te będą jego, a swoje stare niebieskie odda siostrzyczce
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 22:51   #4253
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dobranoc wszystkim,mykam spać,strasznie męczy mnie zgaga..
nie mam nic w domu na zgagę tylko mleko, bo słyszałam że pija na zgagę ale ono mi nie pomaga
Stary 2014-04-10, 08:05   #4254
sylvuniaa84
Zadomowienie

O ale ze mnie ranny ptaszek dziś,a z Was śpiochy straszne

Ja juz wcinam sniadanko w wyrku,pogoda okropna,dzień lenia dziś
Stary 2014-04-10, 08:13   #4255
karolkya
Wtajemniczenie

Ja już po pobraniu krwi, siedze i czekam na śniadanie bo dopiero euthyrox wzięłam.
Przedstawiam wam mój brzuchol w 32tc4d

Co do zgagi mam własnie info od położnej:
- mleko, kefir, jogurt, kilka migdałów - pomaga
- a farmaceutycznie: oficjalnie dozwolony Gaviskon
- inne polecane przez ciężarne: Reni, Anesteloc Zgagin, Aluminii Phosphorici, jednak te trzeba skonsultować z lekarzem.

Miłego dnia
za wizyty
dla nowych tygodni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1452.jpg (41,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1453.jpg (29,9 KB, 20 załadowań)
Stary 2014-04-10, 08:15   #4256
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Witaamy sie z trojeczka z przodu wkoncu
jeju 30 tc ..jak juz malo zostalo
z tej okazji ..zalacznik hihi tz mi dogadza
a zaraz lece do przychodni posluchac serduszek moich i odebrac wyniki
milego dnia brzuchatki

mmmm....pychotka! Odrazu się lepiej robi jak się zje coś tak apetycznego.
Ja dziś, z resztą wczoraj też... pobudke miałam o 7 Ruszył nam remont na podwótku i cicho wcale nie jest Dzisiaj jedynym plusem tego wszystkiego było to, że jak wstałam to TŻ jeszcze nie wyszedł do pracy i dostałam śniadanko do łóżka A wczoraj skorzystałam z okazji,że i tak od rana na nogach i pojechałam zrobić badania bo wizyte mam 22.04 a USG 3D za tydzień więc będe miała cały komplecik. Najgorsze, że pogoda się bardzo popsuła i będe spała na stojąco chyba cały dzień :/ Planowałam pojechać na zakupy ale nawet nie wiem czy mi sie chce jak pada. Z ciuszkami ruszam po świętach bo narazie ani pogody ani warunków na podwórku nie ma do suszenia bo sie kurzyć będzie.

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:21   #4257
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Zaczynamy dzisiaj 30tydz jakoś strasznie mi się te tygodnie wleką teraz

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dobranoc wszystkim,mykam spać,strasznie męczy mnie zgaga..
nie mam nic w domu na zgagę tylko mleko, bo słyszałam że pija na zgagę ale ono mi nie pomaga
Z tym mlekiem to jakaś bujda, mi pomagało na pół godziny a potem było jeszcze gorzej Mi lekarka pozwalała branie Rennie ale w sumie już mi nie dokucza więc nie wiem jak ze skutecznością.
Stary 2014-04-10, 08:26   #4258
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry. Zaczynamy dzisiaj 30tydz jakoś strasznie mi się te tygodnie wleką teraz
Za kolejny tydzień

karolkya piekny brzuś

U nas pogoda od wczoraj okropna. We wtorek było 22 stopnie a wczoraj ledwo 8. Prądu od 7 do 16 nie było . Jak mąż zaczął do energetyki dzwonić żeby się czegokolwiek dowiedzieć to wtedy włączyli.

Dziewczyny u kogo zamawiacie prześcieradła do wózka i łóżeczka? I najlepiej żeby od razy były w ofercie te podkłady nieprzemakalne do łóżeczka.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-04-10 o 08:28
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:33   #4259
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witajcie

Rozpoczęłyśmy 31 tydzień

No i z tej okazji własnie wykonałam telefon do naszego szpitala i zapisałam się do szkoły rodzenia i to bezpłatnie. Dopytałam co i jak i okazuje się że to nic a nic nie koliduje z tym że mam już wybraną swoją położną
Cieszę się niesamowicie bo pewnie dowiem się czegoś nowego no i pewnie pokażą jak kąpać maluszka itp. Babka z którą rozmawiałam meeega sympatyczna, zobaczymy jak to będzie dalej.
Pierwsze zajęcia już za tydzień. W sumie 8 zajęć 2 razy w tygodniu po 2 godziny.

No i nastawiłam pierwsze pranie. Oczywiście jak sobie to zaplanowałam to na dworze zimno i leje deszcz

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:59   #4260
Bogini Bastet
Zadomowienie

cześć Dziewczyny
Przyjmiecie mnie do grona czerwcowych mamuś? Jestem w 30 tc, termin mam na 22 czerwca. I czekam na ten dzień z utęsknieniem, bo chciałabym już zobaczyć swojego Syna

też mam anemię, jem produkty bogate w żelazo, suplementuję się żelazem na receptę (tardyferon 80 mg żelaza) + witaminy matruelle ( 27 mg żelaza co stanowi 193% zapotrzebowania)a wyniki mam coraz gorsze......

od zeszłego tygodnia chodzę do szkoły rodzenia no i po mału zaczynam kompletować wyprawkę dla Małego
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości