|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Witajcie, dopiero mam czas, żeby Wa nadrobić. Cały dzień papierologia, oprócz tego zamówiliśmy w końcu słupek na ubranka dla Emilki
Cytat:
Życzę zdrówka, mam nadzieję, ze ten katar szybko przejdzie Cytat:
Cytat:
za wizytę, mam nadzieję, że wywar z marchewki pomoże Ja piję jeszcze wygazowaną colę, ale ostatnio zamiast mi pomóc to zaszkodziła, bo miałam zgagę, więc raczej teraz nie polecam.shedub Witaj ponownie a pamiętam wiele powracających mamuś ![]() chocolate ale masz zdolnego tż-ta!! Cytat:
Niestety będzie trzeba coś wybrać, także jak miałam na początku w planach Jaczewskiego, tak teraz zastanawiam się nad Kraśnicką lub Staszica.Cytat:
A w czym kłaść do snu? Hmm..chyba w bodziaku/pajacu i w śpiworku, albo pod kocykiem, zależy też od temperatury jaka będzie w nocy.. Aldrin Gratki za 33 tc No i trzymam żeby szyjka trzymała jak najdłużej
|
|||||
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Cieplejsze w małych rozmiarach na dziwne lato + jesień mogę śmiało polecić takie kompleciki z H&Mu - my mamy np. krówkę
http://tablica.pl/oferta/komplet-pol...8-ID4t1zJ.html Poziomka no to gratuluję teraz tylko czekać aż przyjdzie i prać! chociaż prać możesz zacząć wcześniej, bo u mnie to od prania do prasowania i ułożenia w szafce to mijają dni ![]() Berenika też tak dziś czuję w dole brzucha i kroczu jakby mi Mała miała zaraz wyjść - chodzę i podtrzymuję brzuch normalnie! Chocolate sok z buraków pij na anemie oprócz leków Aldrin ale fajnie, że już coś się z szyjką dzieje, moja pewnie jak skała będzie trzymać do terminu ![]() A ja już nie wyrabiam z tym katarem mam cały nos zatkany - czuję to aż po gardło bo ciężko mi oddech złapać, nie mogę leżeć bo się dusić zaczynam ehhh czuję się jakby mnie rozkładało bardziej a nie przechodziło ![]() Chociaż posiedziałam sobie pod kocem na necie i poprzypominałam o moich planach ziółkowych - za tydzień ruszam z herbatką z liści malin, tydzień później z siemieniem lnianym i kapsułkami olejku z wiesiołka |
|
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
berenika , ramona
poziomka tz wkoncu kucharz wiec to to tylko czastka jak mi dogadza ![]() kakusia dzia za rade Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-04-09 o 18:40 |
|
|
|
#4234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostałaś coś na anemię?? Ważne że chłopaki ok |
|
|
|
|
#4235 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45960511] a nie możesz wysłać przez internet?? [/QUOTE] Chciałam wysłać normalnie pocztą tak jak swój ale mąż pierwszy raz się rozlicza w tym urzędzie i księgowa powiedziała, że trzeba osobiście bo go w komputerze nie mają. Dobrze, że mam bliziutko bo bym się wkurzyła tym czekaniem ![]() Cytat:
pocieszę cię, że po miesiącu brania żelaza jestem w dolnych granicach normy, a moja lekarka twierdzi, że dawno nie miała ciężarnej bez anemii pod koniec ciąży i to podobno norma ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o zelazie mi nic nie mowil tylko ze nadal mam brac witaminy z dha no i ten lek ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
choc0late sok z pokrzywy jest ponoć rewelacyjny na anemię, sok z buraków jak już ktoś pisał. Będzie ok trzymam
![]() No i dodatkowo pamiętaj że żelazo lepiej się wchłania z wit.C Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-04-09 o 19:05 |
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje anemii ale dobrze, że z chłopakami dobrze
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...tow-500ml.html Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-04-09 o 19:21 |
|
|
|
|
#4241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że z chłopakami wszystko ok Współczuję anemii ![]() Cytat:
O pokrzywie czytałam w książce dr Preeti Agrawal, która jest ginekologiem i preferuje takie naturalne sposoby. Podobno też natka pietruszki jest dobra - z tego co pamiętam to 2 łyżki dziennie oraz czerwone mięso. No i to co pisałam kiedyś unikanie picia czarnej herbaty do posiłku, kawy tak samo. Nie łączenie podczas jednego posiłku posiłków bogatych w żelazo i wapń, bo się zmniejsza jego przyswajanie. |
||
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze to dlatego no ale poratuje sie ta pokrzywa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie pamiętam jak to wyglądało ilościowo. Ja sobie tak piłam profilaktycznie jedną filiżankę dziennie.
|
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia przypominam, że ja mam 10x mniej ciuszków, więc spokojnie mogę zacząć prać po złożeniu słupka
Tym bardziej, że nie wiem dokładnie kiedy będzie, termin realizacji jest niby do 21 dni, ale jak upiorę i będę czekała z tymi ciuszkami w pudle to mija się z celem ![]() Chocolate super, że z chłopakami wszystko ok! P.S. Zazdroszczę tż-ta kucharza Mój potrafi tylko jajecznicę zrobić i ugotować parówki
|
|
|
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ostatnio narzekałam że moje dziecko nie ma czkawki
i w końcu się doczekałam ![]() Cytat:
ja teraz mam coś innego i już biorę co drugi dzień
|
|
|
|
|
#4246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
po porodzie moj tz ma 2miesiace urlopu wiec bedzie pysznie hihih Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A od którego tygodnia można te ziółka już pić? choc0late na pewno po lekach wyniki Ci się poprawią super, że z chłopakami wszystko dobrze ![]() Berenika_26 brawo za pracę idzie Ci jak z płatka!Aldrin trzymam kciuki żebyś jak najdłużej dzidzie w brzuszku utrzymała, odpoczywaj teraz, a na pewno będzie dobrze, czasami dziewczyny z krótszą szyjką termin przenoszą, więc nic nie jest przesądzone bądź dobrej myśli
|
|
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie pytanko do was. Chcę jutro złożyć zamówienie w aptece i zastanawiam się którą tą maść Bepanthen powinnam zamówić do sutków ? Widzę w gemini jest kilka i od dłuższej już chwili dumam nad tym
|
|
|
|
#4249 |
|
Raczkowanie
|
choc0late- też mam slabe wyniki krwi (niską hemoglobinę), od paru tyg łykam żelazo,któro zapisała mi Dr, ciekawe czy coś pomoże
![]() A co do deserów, to właśnie dziś TŻ kupił mi truskaweczki i zastanawiam się co z nich zrobić. Czy jakaś tarte czy własnie z bitą smietaną? Ehh ostatnio tylko bym jadła!! Ratunku... Całą ciąże o siebie dbałam, tzn o wagę i zdrową zróżnicowaną dietę.. a teraz? Jem dwa sniadania, obiad i kolacje. I w tym codziennie cos slodkiego....! Takie mam zapotrzebowanie energetyczne, ze szok.. A to zestaw pielegnacyjny o którym pisałam: http://www.aptekagemini.pl/canpol-ze...egnacyjny.html Może być? Tak na początek? Co myślicie? Nie wiem czy warto szukać czegoś nadzwyczajnego.. Chciałabym zamówić także wit D i K, tylko nie wiem w jakiej formie? Jak i ile się podaje ich? Kupić osobno czy w zestawie? Z góry dziękuję za odp
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-04-09 o 21:09 |
|
|
|
#4250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o taka: http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...g-1g-100g.html w sumie słyszałam, ze tamta też się nadaje, ale tamta ma właściwości regenerujące, ta schładzające i wzięłam ta, nie wiem, czy trafnie na wątku majowych mówiły, ze w sumie to bez różnicy ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() chyba siostra mówiła o Juvit, ale nie jestem pewna na 100%, bo ona ma słaba pamięc do nazw
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-04-09 o 21:10 |
||
|
|
|
#4251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobranoc |
|
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór! Przede wszystkim gratuluję kolejnych tygodni, udanych wizyt, no i zakupów oczywiście (szczególnie wózkowych)
Ja wózek chyba kupię od siostry koleżanki, w przyszłym tygodniu pojadę go obejrzeć.Współczuję wszelkich chorób, szczególnie tych jelitowych... Kakusia a inhalacje robisz jakieś? Aldrin no to teraz odpoczywaj, chyba ostatnia poszłaś na l4. Czy któraś jeszcze chodzi do pracy? Majkela no nareszcie wróciłaś ![]() Poziomka śliczna sukienka Wit D i K dawałam w kapsułkach twist off czy jakoś tak. Owszem trzeba uważać przy podawaniu, żeby ta "żelatynka" do buzi nie wpadła, ale z kolei te z kroplomierzem to nie zawsze widać ile tych kropelek i czy w ogóle wpada do buźki Ania, Karolka współczuję Moja paczka przyszła w poniedziałek A potem zobaczył szczoteczkę, grzebyk i nożyczki białe z TT i powiedział, że te będą jego, a swoje stare niebieskie odda siostrzyczce
|
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc wszystkim,mykam spać,strasznie męczy mnie zgaga..
nie mam nic w domu na zgagę tylko mleko, bo słyszałam że pija na zgagę ale ono mi nie pomaga
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
O ale ze mnie ranny ptaszek dziś,a z Was śpiochy straszne
Ja juz wcinam sniadanko w wyrku,pogoda okropna,dzień lenia dziś
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po pobraniu krwi, siedze i czekam na śniadanie bo dopiero euthyrox wzięłam. Przedstawiam wam mój brzuchol w 32tc4d Co do zgagi mam własnie info od położnej: - mleko, kefir, jogurt, kilka migdałów - pomaga - a farmaceutycznie: oficjalnie dozwolony Gaviskon - inne polecane przez ciężarne: Reni, Anesteloc Zgagin, Aluminii Phosphorici, jednak te trzeba skonsultować z lekarzem. Miłego dnia za wizyty dla nowych tygodni
|
|
|
|
#4256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odrazu się lepiej robi jak się zje coś tak apetycznego.Ja dziś, z resztą wczoraj też... pobudke miałam o 7 Dzisiaj jedynym plusem tego wszystkiego było to, że jak wstałam to TŻ jeszcze nie wyszedł do pracy i dostałam śniadanko do łóżka
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Zaczynamy dzisiaj 30tydz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za kolejny tydzieńkarolkya piekny brzuś U nas pogoda od wczoraj okropna. We wtorek było 22 stopnie a wczoraj ledwo 8. Prądu od 7 do 16 nie było Dziewczyny u kogo zamawiacie prześcieradła do wózka i łóżeczka? I najlepiej żeby od razy były w ofercie te podkłady nieprzemakalne do łóżeczka.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-10 o 08:28 |
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Rozpoczęłyśmy 31 tydzień No i z tej okazji własnie wykonałam telefon do naszego szpitala i zapisałam się do szkoły rodzenia Cieszę się niesamowicie bo pewnie dowiem się czegoś nowego no i pewnie pokażą jak kąpać maluszka itp. Babka z którą rozmawiałam meeega sympatyczna, zobaczymy jak to będzie dalej. Pierwsze zajęcia już za tydzień. W sumie 8 zajęć 2 razy w tygodniu po 2 godziny. No i nastawiłam pierwsze pranie. Oczywiście jak sobie to zaplanowałam to na dworze zimno i leje deszcz
|
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny
Przyjmiecie mnie do grona czerwcowych mamuś? Jestem w 30 tc, termin mam na 22 czerwca. I czekam na ten dzień z utęsknieniem, bo chciałabym już zobaczyć swojego Syna też mam anemię, jem produkty bogate w żelazo, suplementuję się żelazem na receptę (tardyferon 80 mg żelaza) + witaminy matruelle ( 27 mg żelaza co stanowi 193% zapotrzebowania)a wyniki mam coraz gorsze...... od zeszłego tygodnia chodzę do szkoły rodzenia no i po mału zaczynam kompletować wyprawkę dla Małego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

lepiej?
za wizytę, mam nadzieję, że wywar z marchewki pomoże
a pamiętam wiele powracających mamuś 
ale masz zdolnego tż-ta!!
No i trzymam 

mam cały nos zatkany - czuję to aż po gardło bo ciężko mi oddech złapać, nie mogę leżeć bo się dusić zaczynam ehhh czuję się jakby mnie rozkładało bardziej a nie przechodziło
chyba tradycyjna wanienka będzie jednak lepsza... No im dalej w las, tym więcej dylematów