|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Kupiłam sukienkę na chrzest z mayorala i jestem szczęśliwa, bo kupiłam taniej, pani dała mi 30% rabatu po znajomości ![]() Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
przywiozłam od sis nosidło: http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...131557137.html hehe i była już przymiarka, Hubi w szoku był na początku, muszę sie z nim na krótki spacer wybrac jak będzie ładna pogoda
|
#4773 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4775 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Ale oddaję, bo nie mogę wpakować małemu nóżki do butka Cytat:
Zbieram się żeby odfocić 2 kartony. Podeślę Ci, to sobie obczaisz ![]() Cytat:
![]() Pozdrowienia serdeczne od wątku! No to super
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-04-09 o 20:06 |
|||
|
|
|
#4776 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakupilam dwa kartony ![]() Cytat:
za piekna wagena miejscu pielegniarek powstrzymalabym sie od takich komentarzy, bo ktos moglby sie poczuc urazony a co do lekarza to powinien dostac porzadne zje*y ![]() Cytat:
Cytat:
trzeba bylo ja zjechac na czym swiat stoi ![]() czy one nie pamietaja, jak same karmily ?! wstyd, ze tak sie ludzie zachowuja ![]() Cytat:
Cytat:
dla tz moj zobaczyl i zrozumial tydzien temu jak codziennie zostawal z Jakubem, bo chodze na rehabilitacje, co musze przechodzic i troche przystopowal z tym swoim "ja pracuje" .mi kolezanka polecala pozycje "Najlepsze na świecie domowe jedzenie dla dzieci"
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Bosh, jestem totaalnie w tyle. Nie wiem czy to zęby, czy ten lęk separacyjny, ale Natka nie daje mi się oddalić
![]() Cytat:
witaj w klubie...
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Matal dzięki za przepis, zrobiłam, bardzo dobre jak na dietetyczne
![]() Cytat:
nie wiem, może popróbuj raz jeszcze zz jednym i drugim?ja tak musiałam się upewnić co do marchewy. Cytat:
![]() to on jeszczze nie raczkuje, a staje?może ominie go to raczkowanie, podobno czasem się zdarza. Cytat:
ale to wisiadełko ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
a tu nasz siad
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie siedzi :P
moj jeszczez sam nie siada chyba cos w tym jest ze grubsze dzieci maja problem;p ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
mi sie wydaje ze moj tez predzej pojdzie niz bedzie rczkowal ma bardzo silne nogi tak wyglada jak wisiadełko ale poszukalam info i chyba jednak ergonomiczne? ![]() niby ma jakies ustawienia jezeli chdzi o nozki
|
|
#4784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4786 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dziecko mi w nocy wariuje nie spał dziś od 2 do 4, a to już była druga pobudka, bawić się chciał, gadać, śmiać. Każda próba usypiania to był płacz. O 4 w końcu się mężowi udało, ale siedział 1,5h ze śpiącym dzieckiem na rękach i przeglądał allegro, bo każda próba odłożenia to było stękanie i wiercenie. W końcu udało się odłożyć, ale zaraz po 6 już była pobudka na dobre ![]() Oby dzisiejsza noc była lepsza ![]() Mąż ma urlop i z czasem kiepsko napisałam większość tego posta zaraz po śniadaniu i okazało się, że nie ma netu, więc nie miałam jak wysłać. Potem zakupy, trochę sprzątania, po południu przyszedł do Dawida kolega ze swoją mamą i dzień zleciał. Byłam w h&m ale nic wielkiego nie kupiłam, dresy dla Dawida i koszulkę z krótkim i z długim dla Miłka. Obszukałam też całe miasto i nie kupiłam holle jaglanej w jednym sklepie mi powiedzieli, że jak mieli to im się przeterminowała, bo nikt takich drogich kaszek nie kupuje W jednym sklepie kazali zadzwonić jutro, a w drugim ewentualnie spróbują na piątek zamówić.Przetestowaliśmy nosidło, ogólnie bardzo fajne, później coś więcej napiszę jak nadrobię a nastukałyście tyle, że nie wiem kiedy to będzie ![]() A jeszcze muszę się pożalić, że mój Miłek strasznie biedy jest Katar już niewielki, ale od wczoraj masakrycznie mu ropieją oczy, co przemyję to znów poklejone, po spaniu mu otworzyć ciężko. Do tego dolne powieki zaczerwienione i podpuchnięte Jutro pediatra.Oglądałam dziś w smyku zabawki i smartfonik fp po 99,99 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a z pieskiem będzie dobrze Cytat:
dzięki ![]() szkoda, że zapomniałam podjechać ![]() Cytat:
nie wystawiam do słońca, bo bardzo tego nie lubiCytat:
w ogóle cały ten tekst super jak dla mnieCytat:
![]() ![]() najlepsze życzenia dla Miłka
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-09 o 21:16 |
||||||||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, cieszę się, że smakuje
![]() Jak Eda usnie, to wrzucę do k. Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam co
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
ja-ika, fotelik całkiem ok i za fajna cenę, ale nie boisz się kupować tak bez przymierzania do auta ? tym bardziej że on z USA będzie wysyłany, więc ewentualny zwrot to też spory koszt
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- pieknie
|
|
#4789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę sie pochwalić, ze przypadkowo z koleżanka odkrylysmy sklep z ubrankami z uk- next, george, Holandii i Skandynawii. Ceny całkiem fajne. Akurat kupiłam jakiejś firmy norweskiej, spodenki za 20 zł i body za 16, a jakość super. Jakby któraś z dziewczyn z wawy, czy okolic była zainteresowana, to link http://algonuevo.pl/ babka w sklepie mówiła, ze maja na fb stronkę i tam wrzuca info o nowych dostawach.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
A, miałam pisać, żeby dzieci stajace kłaść na środku pokoju, żeby nie miały się o co wspinać, żeby zachęcać do nauki raczkowania, bo to bardzo ważny etap rozwoju
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#4791 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
możesz spokojnie oddalić się od niej ![]() Cytat:
wydawało mi sie, ze pare kroków zrobił raczkując, ale to był moment dosłownie. myslałam żeby zakupić gumowe ochraniacze na kolana, może byłoby mu łatwiej. niestety nie mam ani cm dywanu w mieszkaniu. ah i dodam, że nie siada. ale jak stojąc zsunął się na podłogę i usiadł, to płynnie przeszedł w pozycję na czworaka. na prawdę nie kumam dlaczego u niego wszystko takie od d.. strony. no i też miałam dziś boski dzień, wystarczy, że wstałam zamknąć okno, to płacz jakby go ze skóry obdzierali ![]() naiwnie liczę, że może jutro będzie lepiej. ![]() dziś obczaiłam otwór paszczowy i widzę, że obie dolne jedynki są. a wiem, że góra jeszcze idzie
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-04-09 o 21:27 |
||
|
|
|
#4792 |
|
Raczkowanie
|
A co z kaska ? Dziś chyba sie nie odzywała, a to nie w jej stylu...
|
#4793 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
poza tym tak jak pisałam, mi sie wydaje, ze on by chciał, ale mu ciezko na panelach. Encia nie miala z tym problemu? bo chyba tez masz same panele?
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-04-09 o 21:29 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
dosłownie przed chwilą też o tym pomyślałam
|
|
#4795 |
|
Raczkowanie
|
Stronka niestety nie powala, za duzo info tam nie ma. Jeszcze mało było wiosenno letnich rzeczy, bo to malutki sklep, ale babka mówiła, ze w magazynie juz ma i na fb napisze, jak wstawi do sklepu. No i sa tez buty Emel.
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku!
Wczoraj upociłam się, żeby ściągnąć te 190 ml mleka, a moje dziecko zjadło tylko 160 i wypchnęło butlę. Odłożyłam go do łóżeczka, zgasiłam światło, konik, las deszczowy itd. I zanim zdążyłam posprzątać po kąpieli, przygotować sobie łóżko, odwracam się, a Julian zasypia i zasnął bez jednego mruknięcia Oby tak było co dzień ![]() A teraz będę prasować i oglądać To skomplikowane Jutro za to na 2 fajny film - Jeden dzień Polecam.Ps. Dziś wieczór bez ćwiczeń, bo prasowanie woła, a tak chciałam poćwiczyć. Serio. Do tego Julka późno położyłam i tak wyszło
|
#4797 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kolejnego ząbkawyglądowo bardziej podoba mi się żyrafa, ale mamy takie jak ten z żabą i jest fajny i stabilny mam nadzieję, że będziesz z niego zadowolona Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zachowanie lekarza z papierosem to już w ogóle przegięcie, nie wiem jak mogą w tej przychodni na to pozwalać Cytat:
![]() Miłek chyba powoli zaczyna ogarniać pełznie, na razie do tyłu, ale ważne że coś próbuje Obrocił się też ż dziś ze dwa razy z brzucha na plecy i był w takim szoku, że od razu odpalał syrenę No i widział dziś pierwszy raz znajomą, która nas odwiedziła i jak ją tylko zobaczył to wpadł w okropną histerię, aż się zanosił. Mąż z nim wyszedł i uspokoił go, ale potem jeszcze kilka razy na jej widok popłakiwał, choć ona starała się w ogóle na niego nie patrzeć. Pierwszy raz tak było, do tej pory nie bał się nikogo.
|
||||
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
ale wasze dzieci zdolne ![]() mojemu daleko do raczkowania czy siadania zaczął dopiero na kolanach podnosić tyłek w góre... ale nie wie że przydałoby się jeszcze na rękach podnieść a jak go wołam to wtedy 'płynie' w powietrzu ![]() widziałam że była znowu burza w temacie sól/cukier ja nie daje bo Igor zjada bez tego, ale jakby nie chciał jeść to bym się chwytała czego da ja mam inny problem bo Igor nie chce mi nic pić wszystko jest fuj i gryzie smoczek no i robi strasznie twarde kupy, co prawda nie płacze ale tak się męczy robi cały czerwony mam pytanie, czy któraś z was dawała mięso z gołębia ? na śląsku to jest dość popularne... tż załatwił od hodowcy, ale ja się boje mu to dać chociaż podobno z królika i gołębia to nadelikatniejsze i najlepsze mięso
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja również mocno trzymam kciuki
Cytat:
'Moja t mnie osłabia. Gada dziś z TŻtem przez telefon no i dał na głośnomówiący. No i ona opowiada że jego siostra w końcu przyprowadziła do domu ojca jej dziecka które ma się urodzić we wrześniu (dopiero wtedy go poznali jego rodzice) i mówi jak to ojciec chciał go opieprzyć o tą całą akcje że nieletnia i w ciąży a ta go zaczęła uciszać na co TŻ że ktoś powinien ich w końcu za to konkretnie zje*ać no ale cóż. Później on do niej że mały dziś dostał pierwszy raz obiad gdzie były grudki no i mu nie pasował a ta na to że ja to wogóle daje mu takie mdłe te obiady, że ani soli ani vegety.. że ona to swoim dzieciom zawsze soliła i że robie z siebie niewiadomo jaką matkę i dziecku przyjemności odbieram
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby Bjorn to droga renomowana skandynawska firma to chyba ma ergonomiczne nosidlo? Moja psiapsiola kupila Maxi Cosi nosidlo do 12 kilo. Ma ktos? ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- A jej TZ nie mial miec wolne przed swietami?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

to tak jakbyś napisała że wózek jest be, bo dziecko zamiast w nim jeździć ma się uczyć raczkować, chodzić 

Zbieram się żeby odfocić 2 kartony. Podeślę Ci, to sobie obczaisz 

i wysłałam Tża do biedronki i były
, oraz czy dalej żywię go schabowymi
Wtf??? Już ostatnio jak byłam co Leosiowi przypisał zastrzyk, to też tam przylazł palić, a teraz chociaż tyle tam pomieszczeń to przyszedł na sam koniec budynku i odbyło się to dwukrotnie
za piekna wage

w jednym sklepie mi powiedzieli, że jak mieli to im się przeterminowała, bo nikt takich drogich kaszek nie kupuje