Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 18:44   #4771
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no ale przecież nikt nie nosi w nosidle dziecka non stop, w domu, na dworze to tak jakbyś napisała że wózek jest be, bo dziecko zamiast w nim jeździć ma się uczyć raczkować, chodzić
nosidło to super sprawa jak potrzebujesz iść na zakupy w miejsce gdzie wózkiem nie wjedziesz, albo w górach, albo na plaży
Albo jak się ma 2 dziecko,które np jedzie na rowerze, ja odkąd kupiłam moją tule nie rozstaje się z nią i wózek używam rzadko

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Kupiłam sukienkę na chrzest z mayorala i jestem szczęśliwa, bo kupiłam taniej, pani dała mi 30% rabatu po znajomości

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 18:51   #4772
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

przywiozłam od sis nosidło: http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...131557137.html hehe i była już przymiarka, Hubi w szoku był na początku, muszę sie z nim na krótki spacer wybrac jak będzie ładna pogoda
Stary 2014-04-09, 18:58   #4773
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
zamówiłam też fotelik samochodowy taki
A gdzie i za ile?
Stary 2014-04-09, 19:03   #4774
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
przywiozłam od sis nosidło: http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...131557137.html hehe i była już przymiarka, Hubi w szoku był na początku, muszę sie z nim na krótki spacer wybrac jak będzie ładna pogoda
fajne to nosidlo
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Albo jak się ma 2 dziecko,które np jedzie na rowerze, ja odkąd kupiłam moją tule nie rozstaje się z nią i wózek używam rzadko

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Kupiłam sukienkę na chrzest z mayorala i jestem szczęśliwa, bo kupiłam taniej, pani dała mi 30% rabatu po znajomości

pokaz sukienke

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:04   #4775
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A te trampki to jaki wzięłaś rozmiar? Na stronie znalazłam tylko takie do 18 to te?
Takie o - http://www.hm.com/pl/product/06913?article=06913-D

Ale oddaję, bo nie mogę wpakować małemu nóżki do butka Wszystko jest mega elastyczne, rozciągliwe, ale ja i Julo nie ogarniamy tego trampka
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
jakbys chciała cos sprzedac to daj znac

jak moja mam z tymi ciuchami.
No pewko, że chcę Zbieram się żeby odfocić 2 kartony. Podeślę Ci, to sobie obczaisz

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
MONIA z Natalka są w szpitalu od poniedziałku, pojechały z powodu pogorszenia skóry na buzi małej. Pisze, że juz jest lepiej
Ojejku, biedulka malutka
Pozdrowienia serdeczne od wątku!
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
74 to nam pasuje bo właśnie taki rozmiar zaczynamy nosić
No to super

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-04-09 o 19:06
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:09   #4776
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Anutko, no właśnie nigdzie info nie było, ale wyczytalam na wizażu i wysłałam Tża do biedronki i były Amelka też pisze, że kupiła
muuua bardzo dziekuje
zakupilam dwa kartony

Cytat:
Hej!
Byliśmy dziś na szczepieniu i Leo waży 10,80kgsłabo, myślałam że już 12 ma lekko Ledwo weszliśmy już były jakieś sapy pielęgniarek i lekarza że idzie nasz pudzian, oraz czy dalej żywię go schabowymi przed nami wchodziło dwuletnie dziecko i ważyło 12kg.

Ale najgorsze jest to że poczekalnia była pełna niemowląt, u nas w przychodni jest 2 lekarzy no i jednego wołają na badanie bobasów, ale przylazł ten drugi i uwaga...... zapalił sobie papierosa i paradował między tymi maluszkami Wtf??? Już ostatnio jak byłam co Leosiowi przypisał zastrzyk, to też tam przylazł palić, a teraz chociaż tyle tam pomieszczeń to przyszedł na sam koniec budynku i odbyło się to dwukrotnie Ja niestety zapomniałam języka w gębie, poza tym boję się trochę tego kolesia
za piekna wage
na miejscu pielegniarek powstrzymalabym sie od takich komentarzy, bo ktos moglby sie poczuc urazony
a co do lekarza to powinien dostac porzadne zje*y

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
hmm.. nie wiem o co kaman, ale moje dziecko zasnęło o 10:40 i śpi nadal, mimo że nie jesteśmy na spacerze I żeby tego jeszcze mało było, zasnął leżąc na łóżku (nie na rękach) i bez suszarki i innych moich starań. Po prostu leżeliśmy, tuliliśmy się, głaskałam go po policzku i zaczął odpływać

Cytat:
ależ jestem zła na mojego chłopa... rano z jezorem na brodzie latałam, wyszykowałam Jakuba do szkoły i Hubiego do lekarza, po drodze na usg zawiozłam Kube do szkoły i pojechaliśmy... w szpitalu oczywiście masa dzieci na usg i każde na tą samą godzinę- w efekcie spędziłam tam 3 godziny... ludzi masa, dzieci neicierpliwe, moje głodne i zaczełam Go karmić i jakas stara rura wyskoczyła z tekstem że dziecko karmię przy wszystkich to jej powiedziałam że jak jej się nie podoba to niech się nie patrzy...
kurna no co za babsko
trzeba bylo ja zjechac na czym swiat stoi
czy one nie pamietaja, jak same karmily ?!
wstyd, ze tak sie ludzie zachowuja

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

juz nie bylam bo tfu tfu biegunka minela,wczoraj byly chyba 2 kupki a dzis narazie tylko jedna

Cytat:
mój tż, nie dość ze zostawił w chacie ogólny rozpierdziel, to nie wyłączył pieca i nie wystawił mi samochodu... po czym jak wrócił do domu to zdziwiony że tyle czasu w szpitalu spędziłam, a teraz patrzę Bebilon pepti się kończy jest na jedną porcię i mówię że muszę jechać i kupić, a ten do mnie z tekstem: no przecież byłaś na mieście i mogłaś kupić... no kurnaaaaaa ale ja siedziałam na tyłku w tym szpitalu i pilnowałam kolejki, a później na 5 minut byłam w hurtowni dziecięcej po nowy smoc zek dla Hubiego i pędziliśmy do szkoły po Jakuba bo o 11:35 kończył lekcjem, a ja od rana o łyku herbaty... osłabia mnie tak ostatnio że mam mu ochotę nakopać... i tylko on jest biedny spracowany i tylko on w domu robi, a gotuje się samo, pierze i prasuje też nie wspomnę o sprzataniu... a tż drzewno pociął w mniejsze kawałki i rąbie... oooooo muszę iść w piecu rozniecić, bo szanowny tż chrapie tylko się koc unosi, a muszę mieć ciepłą wodę na kąpiel...
a i jeszcze mnie irytuje tym że nie wiem od czego Hubi ma wysypkę, on taki jest genialny że wymyślił żeby znowu do kapieli używać Nivea baby...
dla tz
moj zobaczyl i zrozumial tydzien temu jak codziennie zostawal z Jakubem, bo chodze na rehabilitacje, co musze przechodzic i troche przystopowal z tym swoim "ja pracuje" .

Cytat:
Ja mam 7 książek i w żadnej nie ma działu niemowlęcego
Robię soki, placki ziemniaczane, surówki itp
mi kolezanka polecala pozycje "Najlepsze na świecie domowe jedzenie dla dzieci"
Stary 2014-04-09, 19:15   #4777
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Ale oddaję, bo nie mogę wpakować małemu nóżki do butka Wszystko jest mega elastyczne, rozciągliwe, ale ja i Julo nie ogarniamy tego trampka
Pytam bo my mamy klopot z butkami. wyrasta z trampek które jako jedyne pasują, do innych nie idzie wcisnąć stopy, są wiązane więc nie zlatują, teraz szukam zastępstwa dla nich... więc te raczej też odpadają
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 19:19   #4778
butterfly20
Zakorzenienie

Bosh, jestem totaalnie w tyle. Nie wiem czy to zęby, czy ten lęk separacyjny, ale Natka nie daje mi się oddalić

Cytat:
MONIA z Natalka są w szpitalu od poniedziałku, pojechały z powodu pogorszenia skóry na buzi małej. Pisze, że juz jest lepiej
trzymam kciuki,żeby coś pomogli.

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
no i teraz boję się iść z dzieckiem na basen
witaj w klubie...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:20   #4779
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
A gdzie i za ile?
http://allegro.pl/evenflo-fotelik-sa...063913748.html
Stary 2014-04-09, 19:23   #4780
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

No pewko, że chcę Zbieram się żeby odfocić 2 kartony. Podeślę Ci, to sobie obczaisz

Ojejku, biedulka malutka
Pozdrowienia serdeczne od wątku!

No to super
ok. To jak cos to ja pewnie wezmę. super by było.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 19:41   #4781
butterfly20
Zakorzenienie

Matal dzięki za przepis, zrobiłam, bardzo dobre jak na dietetyczne

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam, co uczuliło mego Bąbla? Czy pietruszka czy banan? Pojedyncze kropki na szyjce pojawiły się już z miesiąc temu i właśnie nie pamiętam, czy wtedy dostawał już zupkę jarzynową Gerbera, w której jest pietruszka.... Zaraz potem zrobiliśmy może z 3 dniową próbę kaszki bananowej i przestaliśmy, bo nie smakowała. A od kilku dni Julek jadł moje zupki, gdzie normalnie dodawałam kawałek pietruchy no i zaczęliśmy jeść regularnie spore ilości bananowej kaszki plus 4 dni pod rząd szedł banan ze słoiczka.... I teraz nie wiem

Po jakim czasie można próbować znów wprowadzać potencjalnie uczulający składnik??? Bo o ile bez pietruchy się obejdzie, to banana chciałabym, żeby Julo jadł....
podobno pietruszka to częsty alergen, ale też słyszałam,że banan też często uczula i jest dość ciężki,zaleca się wprowadzanie go w 8 miesiąacu. ale widzę,że tu dużo dziewczyn już daje i jest ok?
nie wiem, może popróbuj raz jeszcze zz jednym i drugim?ja tak musiałam się upewnić co do marchewy.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
młody się rozkręca, a ja z nerwow osiwieje nie dosc, ze dzien placzliwy ma, to oczywiscie zaliczyl glebe przy kolejnej probie stawania przy kanapie
do tego kręgosłup mnie nawala. ciągle musze albo go zabierac z miejsca gdzie byc nie powinien, albo stawiac spoworetem na brzuchu. że nie wspomne, ze schylanie sie do dziecka w łóżeczku, które juz jest obniżone do dna to horror

wydawalo mi sie, ze zrobi wczoraj i dzis pare krokow raczkując, choc pewna nie jestem, bo to byl moment. ale cos mi sie wydaje, ze on sie na tych panelach ślizga i dlatego w koncu nogi mu się rozjeżdzają

z milszych rzeczy, to mąż wygrał 50zł na zakupy w zdrapce lidlowej
moja też dzisiaj zaliczyła glebę i strasznie płakała

to on jeszczze nie raczkuje, a staje?może ominie go to raczkowanie, podobno czasem się zdarza.

Cytat:

ale to wisiadełko

Stary 2014-04-09, 19:43   #4782
butterfly20
Zakorzenienie

a tu nasz siad
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1126.2.jpg (91,5 KB, 46 załadowań)

Stary 2014-04-09, 19:54   #4783
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a tu nasz siad
ale fajnie siedzi :P
moj jeszczez sam nie siada chyba cos w tym jest ze grubsze dzieci maja problem;p

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:

podobno pietruszka to częsty alergen, ale też słyszałam,że banan też często uczula i jest dość ciężki,zaleca się wprowadzanie go w 8 miesiąacu. ale widzę,że tu dużo dziewczyn już daje i jest ok?
nie wiem, może popróbuj raz jeszcze zz jednym i drugim?ja tak musiałam się upewnić co do marchewy.

to on jeszczze nie raczkuje, a staje?może ominie go to raczkowanie, podobno czasem się zdarza.

ale to wisiadełko
wrzucicie ten przepis do K?

mi sie wydaje ze moj tez predzej pojdzie niz bedzie rczkowal
ma bardzo silne nogi

tak wyglada jak wisiadełko
ale poszukalam info i chyba jednak ergonomiczne?
niby ma jakies ustawienia jezeli chdzi o nozki

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:02   #4784
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Pokazesz jaką ? Kupowałas w tym sklepie na Hozej ?
Stary 2014-04-09, 20:09   #4785
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
i mi, dlatego szczęście mam że widujemy sie czasem na żywca

z czworaków staje na kolana, chwyta sie czegos i potem nogi prostuje
tak jak tu w łóżeczku, tylko tam juz pewniej, a przy meblach to masakra.. dzis stanął za blisko brzegu i nawet nie wiedzialam kiedy bylo bach
https://www.youtube.com/watch?v=PyGX...ature=youtu.be

swoją droga dzis mąż łóżeczko do piwnicy wyniósł zeby posklejać, bo całe chodziło i przyniósł turystyczne. wiecie jakby był ryk jak sie okazało, że po tej siatce wspiąć sie nie może?
Miłoszek jest boski
Stary 2014-04-09, 20:12   #4786
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Dziecko mi w nocy wariuje nie spał dziś od 2 do 4, a to już była druga pobudka, bawić się chciał, gadać, śmiać. Każda próba usypiania to był płacz. O 4 w końcu się mężowi udało, ale siedział 1,5h ze śpiącym dzieckiem na rękach i przeglądał allegro, bo każda próba odłożenia to było stękanie i wiercenie. W końcu udało się odłożyć, ale zaraz po 6 już była pobudka na dobre
Oby dzisiejsza noc była lepsza
Mąż ma urlop i z czasem kiepsko napisałam większość tego posta zaraz po śniadaniu i okazało się, że nie ma netu, więc nie miałam jak wysłać. Potem zakupy, trochę sprzątania, po południu przyszedł do Dawida kolega ze swoją mamą i dzień zleciał. Byłam w h&m ale nic wielkiego nie kupiłam, dresy dla Dawida i koszulkę z krótkim i z długim dla Miłka. Obszukałam też całe miasto i nie kupiłam holle jaglanej w jednym sklepie mi powiedzieli, że jak mieli to im się przeterminowała, bo nikt takich drogich kaszek nie kupuje W jednym sklepie kazali zadzwonić jutro, a w drugim ewentualnie spróbują na piątek zamówić.

Przetestowaliśmy nosidło, ogólnie bardzo fajne, później coś więcej napiszę jak nadrobię a nastukałyście tyle, że nie wiem kiedy to będzie

A jeszcze muszę się pożalić, że mój Miłek strasznie biedy jest Katar już niewielki, ale od wczoraj masakrycznie mu ropieją oczy, co przemyję to znów poklejone, po spaniu mu otworzyć ciężko. Do tego dolne powieki zaczerwienione i podpuchnięte Jutro pediatra.

Oglądałam dziś w smyku zabawki i smartfonik fp po 99,99 zł

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
aaa, sprzedałam już chustę a dziś wystawiłam
i chyba skuszę się na to nosidło Womara
super, też szybko poszła

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Haha to ja mam hit, w poniedziałek urodziłam a w czwartek miałam wizytacje z agencji. No i nie wiedzieli że Bartek jest już na świecie i przyszła do nas jedna na ta wizytację a ja miałam obcisłą bluzkę no i wiadomo spory brzuch a ta mi się tak przygląda przygląda i nagle "a na kiedy masz ten termin?" Ja mówię że na 17 (był 12) a ta do mnie i taki mały brzuch?! A ja do niej "zawartość leży w sypialni" ale miała minę

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest w ogóle jakiś mit to wieeeelkie chudniecie przy kp. Że niby dziecko 'cię wyssie' mi jedynie cycki wyssała. Chociaż teraz tak mi przyszło że może ona oprócz ssania to też trochę wdmuchiwała i poszło w brzuch

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
eej to tak jak u mnie, a ja nie wiedziałam skąd to się wzięło

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a my dziś byłyśmy na zakupach w hm z kuponem
chwalę się

no a jutro już odwożę przyjaciółkę na lotnisko smutno...
a w czwartek o 10;00 mój pies będzie miał operację eh, trochę się boję narkozy jego bo on ma 13,5 roku... ale trzeba zrobić
świetne zakupy, wszystko mi się podoba
a z pieskiem będzie dobrze co mu jest?

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
właśnei złapałam sebka głową w dół na łóżku leżał z adim i husteczkami się bawił a te mu spadły na podłoge i chciał sobie podnieść wiec sie kokosił i kokosił aż prawie spadł a adi nawet nie zauważył bo lampił się w bajke aż knie ciarki przeszły
dobrze, że byłaś na miejscu i miałaś refleks

Cytat:
W Biedronce kartony Dada po 50zł.
dzięki
szkoda, że zapomniałam podjechać

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Pytanko mam. Czym smarujecie buzki dzieciom jak jest slonecznie? Przydaloby sie zakupic cos z filtrem. Bede dzis w Rossku. Jakies pomysly?
jeszcze niczym nie wystawiam do słońca, bo bardzo tego nie lubi

Cytat:
Moze i ja jestem dzika... ale na teksty o zabieraniu dziecka mam alergię, pchanie łap do obcego dziecka też nie wpadłoby mi do głowy. Co innego zagadać na neutralny temat, co innego wtrącac sie do wychowania. Naszym maluchom może jeszcze wszystko jedno (no, może nie wszystko), ale dlaczego kilkulatek ma wysłuchiwać, że ktoś go zabierze, że mama go nie kocha i tym podobne bzdury? Uważam, że nikt nie ma prawa rzucać takimi tekstami. A że do niektórych się mówi jak do ściany... Cóż, "telefon na policję" to może ostre zagranie, ale po co się rozdrabniać, skoro pani "zabiorę cię ze sobą bo mamusia cię nie kocha" nie umie delikatniej?
mam identyczne podejście, a że jestem nerwowa i łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, to po różnych tego typu tekstach opowiadam bardzo niemiło, telefonem na policję jeszcze nie straszyłam, ale mi to po prostu nie przyszło do głowy w ogóle cały ten tekst super jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Janek wczoraj wykonal takie polowiczne raczkowanie.Tzn raczkami przebieral, ale nozki oparte na kolanach ciagnal za soba.Zgadnijcie do czego tak spieszyl?Do butelk coli

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miłek skończył dziś 7 miesięcy
najlepsze życzenia dla Miłka

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-09 o 20:16
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:18   #4787
matallewar
Zakorzenienie

Motyl, cieszę się, że smakuje
Jak Eda usnie, to wrzucę do k.

Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam co

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:20   #4788
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
A gdzie i za ile?
ja-ika, fotelik całkiem ok i za fajna cenę, ale nie boisz się kupować tak bez przymierzania do auta ? tym bardziej że on z USA będzie wysyłany, więc ewentualny zwrot to też spory koszt

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
a tu nasz siad
pieknie
Stary 2014-04-09, 20:21   #4789
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Dziecko mi w nocy wariuje nie spał dziś od 2 do 4, a to już była druga pobudka, bawić się chciał, gadać, śmiać. Każda próba usypiania to był płacz. O 4 w końcu się mężowi udało, ale siedział 1,5h ze śpiącym dzieckiem na rękach i przeglądał allegro, bo każda próba odłożenia to było stękanie i wiercenie. W końcu udało się odłożyć, ale zaraz po 6 już była pobudka na dobre
Oby dzisiejsza noc była lepsza
Mąż ma urlop i z czasem kiepsko napisałam większość tego posta zaraz po śniadaniu i okazało się, że nie ma netu, więc nie miałam jak wysłać. Potem zakupy, trochę sprzątania, po południu przyszedł do Dawida kolega ze swoją mamą i dzień zleciał. Byłam w h&m ale nic wielkiego nie kupiłam, dresy dla Dawida i koszulkę z krótkim i z długim dla Miłka. Obszukałam też całe miasto i nie kupiłam holle jaglanej w jednym sklepie mi powiedzieli, że jak mieli to im się przeterminowała, bo nikt takich drogich kaszek nie kupuje W jednym sklepie kazali zadzwonić jutro, a w drugim ewentualnie spróbują na piątek zamówić.

Przetestowaliśmy nosidło, ogólnie bardzo fajne, później coś więcej napiszę jak nadrobię

super, też szybko poszła

eej to tak jak u mnie, a ja nie wiedziałam skąd to się wzięło

świetne zakupy, wszystko mi się podoba
a z pieskiem będzie dobrze co mu jest?

dobrze, że byłaś na miejscu i miałaś refleks

dzięki
szkoda, że zapomniałam podjechać

jeszcze niczym nie wystawiam do słońca, bo bardzo tego nie lubi

mam identyczne podejście, a że jestem nerwowa i łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, to po różnych tego typu tekstach opowiadam bardzo niemiło, telefonem na policję jeszcze nie straszyłam, ale mi to po prostu nie przyszło do głowy w ogóle cały ten tekst super jak dla mnie

najlepsze życzenia dla Miłka
Współczuje nocki. Oby dziś było lepiej. Dobrze, ze maz Ci pomógł.

Muszę sie pochwalić, ze przypadkowo z koleżanka odkrylysmy sklep z ubrankami z uk- next, george, Holandii i Skandynawii. Ceny całkiem fajne. Akurat kupiłam jakiejś firmy norweskiej, spodenki za 20 zł i body za 16, a jakość super. Jakby któraś z dziewczyn z wawy, czy okolic była zainteresowana, to link http://algonuevo.pl/ babka w sklepie mówiła, ze maja na fb stronkę i tam wrzuca info o nowych dostawach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 20:23   #4790
matallewar
Zakorzenienie

A, miałam pisać, żeby dzieci stajace kłaść na środku pokoju, żeby nie miały się o co wspinać, żeby zachęcać do nauki raczkowania, bo to bardzo ważny etap rozwoju dzieci uczą się dzięki temu koordynacji obu półkul mózgowych, co jest potem bardzo ważne dla przyswajania wiedzy

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Współczuje nocki. Oby dziś było lepiej. Dobrze, ze maz Ci pomógł.

Muszę sie pochwalić, ze przypadkowo z koleżanka odkrylysmy sklep z ubrankami z uk- next, george, Holandii i Skandynawii. Ceny całkiem fajne. Akurat kupiłam jakiejś firmy norweskiej, spodenki za 20 zł i body za 16, a jakość super. Jakby któraś z dziewczyn z wawy, czy okolic była zainteresowana, to link http://algonuevo.pl/ babka w sklepie mówiła, ze maja na fb stronkę i tam wrzuca info o nowych dostawach.
Ooooooo, zaraz obczaje

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:24   #4791
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
zazdroszcze Wam tego termomixa

wooow ale zdolniacha! dla mnie to czarna magia ze tak szybko sie rozwija.Moja ciagle na podlodze lezy plackiem

z chlopami tak to jest wlasnie....

moj mnie tez ostatnio strasznie irytuje
dzis walnął focha i caly dzien sie nie odzywa do mnie....i dobrze ! mam spokoj
to ma swoje plusy, że leży
możesz spokojnie oddalić się od niej

Cytat:

ale to wisiadełko
pełza ponad miesiąc, wykonuje te ruchy do przodu i do tyłu od tego samego czasu. mi się wydaje, że on chce raczkować, ale ciężko mu po tych panelach, nie raz ręce przesunie jak do raczkowania, a potem kolanami po podłodze szura i sie wkurza.
wydawało mi sie, ze pare kroków zrobił raczkując, ale to był moment dosłownie. myslałam żeby zakupić gumowe ochraniacze na kolana, może byłoby mu łatwiej. niestety nie mam ani cm dywanu w mieszkaniu.
ah i dodam, że nie siada. ale jak stojąc zsunął się na podłogę i usiadł, to płynnie przeszedł w pozycję na czworaka. na prawdę nie kumam dlaczego u niego wszystko takie od d.. strony.

no i też miałam dziś boski dzień, wystarczy, że wstałam zamknąć okno, to płacz jakby go ze skóry obdzierali
naiwnie liczę, że może jutro będzie lepiej.

dziś obczaiłam otwór paszczowy i widzę, że obie dolne jedynki są. a wiem, że góra jeszcze idzie

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-04-09 o 20:27
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:24   #4792
xViolet
Raczkowanie

A co z kaska ? Dziś chyba sie nie odzywała, a to nie w jej stylu...
Stary 2014-04-09, 20:28   #4793
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
A, miałam pisać, żeby dzieci stajace kłaść na środku pokoju, żeby nie miały się o co wspinać, żeby zachęcać do nauki raczkowania, bo to bardzo ważny etap rozwoju dzieci uczą się dzięki temu koordynacji obu półkul mózgowych, co jest potem bardzo ważne dla przyswajania wiedzy

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Ooooooo, zaraz obczaje
ja to robie, ale on jest b. szybki i od razu podłazi pod coś i się wspina. baa, nawet na mnie się wspina.
poza tym tak jak pisałam, mi sie wydaje, ze on by chciał, ale mu ciezko na panelach.
Encia nie miala z tym problemu? bo chyba tez masz same panele?

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-04-09 o 20:29
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 20:28   #4794
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
dosłownie przed chwilą też o tym pomyślałam
Stary 2014-04-09, 20:34   #4795
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]
Ooooooo, zaraz obczaje
Stronka niestety nie powala, za duzo info tam nie ma. Jeszcze mało było wiosenno letnich rzeczy, bo to malutki sklep, ale babka mówiła, ze w magazynie juz ma i na fb napisze, jak wstawi do sklepu. No i sa tez buty Emel.
Stary 2014-04-09, 20:43   #4796
Madziuchna27
Zakorzenienie

Jestem w szoku! Wczoraj upociłam się, żeby ściągnąć te 190 ml mleka, a moje dziecko zjadło tylko 160 i wypchnęło butlę. Odłożyłam go do łóżeczka, zgasiłam światło, konik, las deszczowy itd. I zanim zdążyłam posprzątać po kąpieli, przygotować sobie łóżko, odwracam się, a Julian zasypia i zasnął bez jednego mruknięcia Oby tak było co dzień

A teraz będę prasować i oglądać To skomplikowane Jutro za to na 2 fajny film - Jeden dzień Polecam.

Ps. Dziś wieczór bez ćwiczeń, bo prasowanie woła, a tak chciałam poćwiczyć. Serio. Do tego Julka późno położyłam i tak wyszło Nie wiem, czemu się przed Wami tłumaczę, bo nikogo to nie obchodzi

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:50   #4797
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Aha, chwalę się, a raczej mojego Syna
Wczoraj po raz pierwszy włożył sobie stópkę do dzioba
I dzisiaj wyczaiłam, że ma już dwie dolne jedynki - druga musiała się w poniedziałek pojawić

Dziewczynki który fotelik wybrać - mam czas do popołudnia na decyzję, a łeb mi odpada i nie myślę
Żaba czy żyrafa
za kolejnego ząbka
wyglądowo bardziej podoba mi się żyrafa, ale mamy takie jak ten z żabą i jest fajny i stabilny

Cytat:
Dziewczyny w końcu zamówiłam wózek koniec męczenia buły na ten temat
mam nadzieję, że będziesz z niego zadowolona

Cytat:
to fakt, ja kiedyś po ćwiczzeniach mogłaam młodą wsadzić do leżaczką, wziąć ją do łazienki i iść pod prysznic, a ona grzecznie siedziała. A teraz?noł way...
także faktycznie oddam już leżaczek bratu.

to samo z huśtawką... miała być dla siedzącego dziecka, a moja jak siedzi tak już "łazi" i nie chce w tym siedzieć. także też oddam
u nas też już leżaczek mało używany, tylko do karmienia a i tak przed świętami chcę kupić krzesełko; poza tym młody w ogóle w nim nie chce siedzieć, wydziera się, podnosi do siadu i przechyla do przodu

Cytat:
Hej!
Byliśmy dziś na szczepieniu i Leo waży 10,80kgsłabo, myślałam że już 12 ma lekko Ledwo weszliśmy już były jakieś sapy pielęgniarek i lekarza że idzie nasz pudzian, oraz czy dalej żywię go schabowymi przed nami wchodziło dwuletnie dziecko i ważyło 12kg.

Ale najgorsze jest to że poczekalnia była pełna niemowląt, u nas w przychodni jest 2 lekarzy no i jednego wołają na badanie bobasów, ale przylazł ten drugi i uwaga...... zapalił sobie papierosa i paradował między tymi maluszkami Wtf??? Już ostatnio jak byłam co Leosiowi przypisał zastrzyk, to też tam przylazł palić, a teraz chociaż tyle tam pomieszczeń to przyszedł na sam koniec budynku i odbyło się to dwukrotnie Ja niestety zapomniałam języka w gębie, poza tym boję się trochę tego kolesia
mnie by takie komentarze mocno wkurzyły, nawet jeśli nie są złośliwe to i tak bym coś odpowiedziała
a zachowanie lekarza z papierosem to już w ogóle przegięcie, nie wiem jak mogą w tej przychodni na to pozwalać

Cytat:
kciuki za zdrówko Natalki, oby jej tam pomogli

Miłek chyba powoli zaczyna ogarniać pełznie, na razie do tyłu, ale ważne że coś próbuje Obrocił się też ż dziś ze dwa razy z brzucha na plecy i był w takim szoku, że od razu odpalał syrenę No i widział dziś pierwszy raz znajomą, która nas odwiedziła i jak ją tylko zobaczył to wpadł w okropną histerię, aż się zanosił. Mąż z nim wyszedł i uspokoił go, ale potem jeszcze kilka razy na jej widok popłakiwał, choć ona starała się w ogóle na niego nie patrzeć. Pierwszy raz tak było, do tej pory nie bał się nikogo.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:54   #4798
Brydzia_
Zakorzenienie

ale wasze dzieci zdolne
mojemu daleko do raczkowania czy siadania zaczął dopiero na kolanach podnosić tyłek w góre... ale nie wie że przydałoby się jeszcze na rękach podnieść a jak go wołam to wtedy 'płynie' w powietrzu i chyba liczy że cudem się przemieści

widziałam że była znowu burza w temacie sól/cukier ja nie daje bo Igor zjada bez tego, ale jakby nie chciał jeść to bym się chwytała czego da
ja mam inny problem bo Igor nie chce mi nic pić wszystko jest fuj i gryzie smoczek już kupiłam kubek niekapek ale cięęężko... łyżeczką jak mu dam to troszkę wypije, soczku trochę czasami umęczy no już nie mam siły jak go podejść no i robi strasznie twarde kupy, co prawda nie płacze ale tak się męczy robi cały czerwony

mam pytanie, czy któraś z was dawała mięso z gołębia ?
na śląsku to jest dość popularne... tż załatwił od hodowcy, ale ja się boje mu to dać chociaż podobno z królika i gołębia to nadelikatniejsze i najlepsze mięso

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:04   #4799
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Przekazałam Moni kciuki
Nie ogarniam dziś...
Ja również mocno trzymam kciuki

Cytat:
dziewczyny zapodajcie mi jakis pomysł co moglabym małzowi kupic na urodziny?
jemu cos kupic zawsze mialam problem bo wszystko raczej zawsze mial a jak cos mu brakowalo to od razu kupowal
kosmetyki ma, maszynki i inne takie cuda tez.Jakies pomysly?
Moj TŻ miał w październiku i kupiłam mu portfel ze skóry i prezent był jak najbardziej trafiony '

Moja t mnie osłabia. Gada dziś z TŻtem przez telefon no i dał na głośnomówiący. No i ona opowiada że jego siostra w końcu przyprowadziła do domu ojca jej dziecka które ma się urodzić we wrześniu (dopiero wtedy go poznali jego rodzice) i mówi jak to ojciec chciał go opieprzyć o tą całą akcje że nieletnia i w ciąży a ta go zaczęła uciszać na co TŻ że ktoś powinien ich w końcu za to konkretnie zje*ać no ale cóż. Później on do niej że mały dziś dostał pierwszy raz obiad gdzie były grudki no i mu nie pasował a ta na to że ja to wogóle daje mu takie mdłe te obiady, że ani soli ani vegety.. że ona to swoim dzieciom zawsze soliła i że robie z siebie niewiadomo jaką matkę i dziecku przyjemności odbieram a jak TŻ ją poinformował że waham się czy wogóle chrzcic Małego to zaczęła się śmiać i była pewna że to żart. To tak w skrócie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:13   #4800
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Karolson, a zdradzisz swoją 45-sekundową metodę przygotowywania mm??
Gotuje wode z 3 min odlewam do dzbanka i mam zawsze zimna gotowa. W czajniku elektrycznym gotuje wrzatek ( mala ilosc) / mam czajnik w sypiakni bo mam daleko i po schodach do kuchni/ wlewam 2/3 zimnej 1/3 cieplej i miarki mm i jest gotowe.

Baby Bjorn to droga renomowana skandynawska firma to chyba ma ergonomiczne nosidlo? Moja psiapsiola kupila Maxi Cosi nosidlo do 12 kilo. Ma ktos?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
A jej TZ nie mial miec wolne przed swietami?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości