Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 21:14   #4801
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Moj TŻ miał w październiku i kupiłam mu portfel ze skóry i prezent był jak najbardziej trafiony '
no wlasnie portfel mu kupilam w tamtym roku i dalej sie trzyma
juz sama nie wiem kupilabym mu jakis ciuch ale na dzien mezczyzny dostal sweter
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
to ma swoje plusy, że leży
możesz spokojnie oddalić się od niej
moja do takich nalezy ze sie nie da oddalic od niej bo jest ryk
czasami sie pobawi sama ale to rzaaaaaaaaaaadko

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:20   #4802
anutka171
Rozeznanie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

mam pytanie, czy któraś z was dawała mięso z gołębia ?
na śląsku to jest dość popularne... tż załatwił od hodowcy, ale ja się boje mu to dać chociaż podobno z królika i gołębia to nadelikatniejsze i najlepsze mięso
ja nie dawalam, bo nie mam skad wziac
ale gdybym miala to bym na pewno dala, bo jest to bardzo chwalone miesko

uwaga uwaga: wlasnie zamowilam tule wzor w rowerki (wybacz Kaska, ze sciagnelam z Ciebie )
wahalam sie z tym baaardzo dlugo, ale jednak sie zdecydowalam
mam nadzieje, ze tej jakze drogiej decyzji nie pozaluje

no to teraz do spania, bo rano o 7 trzeba wstac i do lodzi na rehabilitacje pomykamy.

dobrej nocki
Stary 2014-04-09, 21:22   #4803
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Gotuje wode z 3 min odlewam do dzbanka i mam zawsze zimna gotowa. W czajniku elektrycznym gotuje wrzatek ( mala ilosc) / mam czajnik w sypiakni bo mam daleko i po schodach do kuchni/ wlewam 2/3 zimnej 1/3 cieplej i miarki mm i jest gotowe.

Baby Bjorn to droga renomowana skandynawska firma to chyba ma ergonomiczne nosidlo? Moja psiapsiola kupila Maxi Cosi nosidlo do 12 kilo. Ma ktos?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

A jej TZ nie mial miec wolne przed swietami?
Ja miałam z Baby Bjorn, chyba wyszło koło 200zł za używane i nie jest ergonomiczne. Szczerze mówiąc widziałam tylko wisiadełka z tej firmy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:22   #4804
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Gotuje wode z 3 min odlewam do dzbanka i mam zawsze zimna gotowa. W czajniku elektrycznym gotuje wrzatek ( mala ilosc) / mam czajnik w sypiakni bo mam daleko i po schodach do kuchni/ wlewam 2/3 zimnej 1/3 cieplej i miarki mm i jest gotowe.

Baby Bjorn to droga renomowana skandynawska firma to chyba ma ergonomiczne nosidlo? Moja psiapsiola kupila Maxi Cosi nosidlo do 12 kilo. Ma ktos?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

A jej TZ nie mial miec wolne przed swietami?
Ja mam drogie skandynawskie nosidlo baby bjørn i nie wygląda na ergonomiczne ale i tak nie używam bo nie mam potrzeby. W każdym razie mają takie i takie więc trzeba sprawdzić.

BRYDZIA ja dawałam gołąbki jak byłam w Pl bo teść hoduje. Podobno rzeczywiście dobre dla dzieci. Nina zjadła, nic jej nie było ale nie mogę powiedzieć że smakowało ale królika lubi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:27   #4805
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Pytanie do mam starszaków chodzących do żłobka. Czy uczyłyście dzieci zasypiania samodzielnego? Jak w żłobku usypia sie dzieci? Od dawna zadręczam się, że Majusia nie będzie potrafiła sama zasnąć, bo teraz cyc i lulanie. Nie daje się oduczyć Po skończeniu 11mcy chce ją dać do żłobka.
mój starszy syn poszedł do żłobka jak miał rok i 4 miesiące, umiał wtedy zasypiać samodzielnie, tzn. smoczek do buźki i po paru minutach spał, nie uczyłam go na potrzeby żłobka tylko akurat kilka miesięcy wcześniej tak wyszło, natomiast w momencie ogłoszenia wyników, czyli ok. 4 miesiące przed pójściem do żłobka pogadałam z opiekunką jego przyszłej grupy na temat godzin drzemki, posiłków itp. i też tak mu starałam się dzień ustawić, przestawiłam na jedno spanie o podobnej godzinie, jedzenie mieliśmy o zbliżonych porach więc tu akurat nie było problemu
za bardzo o sposoby usypiania dzieci nie dopytywałam, bo zawsze mi mówiły że Dawid sam zasypia, więc inne dzieci mnie nie interesowały, ale wiem że niektóre miały problemy z zaśnięciem to były czasem bujane na rękach
teraz z Miłkiem nie wiem jak będzie, też będzie miał 11 miesięcy jak pójdzie wyniki będą w połowie maja to wtedy też pójdę pogadać i dopytać, na dzień dzisiejszy Młody usypia różnie, czasem na rękach czasem sam, zobaczymy co będzie za miesiąc i jak to się będzie dalej układać

Cytat:
młody się rozkręca, a ja z nerwow osiwieje nie dosc, ze dzien placzliwy ma, to oczywiscie zaliczyl glebe przy kolejnej probie stawania przy kanapie
do tego kręgosłup mnie nawala. ciągle musze albo go zabierac z miejsca gdzie byc nie powinien, albo stawiac spoworetem na brzuchu. że nie wspomne, ze schylanie sie do dziecka w łóżeczku, które juz jest obniżone do dna to horror

wydawalo mi sie, ze zrobi wczoraj i dzis pare krokow raczkując, choc pewna nie jestem, bo to byl moment. ale cos mi sie wydaje, ze on sie na tych panelach ślizga i dlatego w koncu nogi mu się rozjeżdzają

z milszych rzeczy, to mąż wygrał 50zł na zakupy w zdrapce lidlowej
a jakieś skarpety/rajtki z abs?

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie.Jutro chcę ugotować dka Helki ziemniaka słodkiego,ale jak ugotuje jednego to i tak dla niej za dużo na raz.Jak przechowujecie takiego ziemniaka?Podajecie na drugi dzień,czy gotujecie świeżego?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
ja gotuję na dwa dni, pakuję do słoiczka i wkładam do lodówki, ale ja robiłam z marchewką i pietruszką, nie wiem czy sam ziemniak będzie dobry na drugi dzień a i cały ziemniak mi nie poszedł, więc resztę surowego włożyłam do lodówki i tam trzymam

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
przywiozłam od sis nosidło: http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...131557137.html hehe i była już przymiarka, Hubi w szoku był na początku, muszę sie z nim na krótki spacer wybrac jak będzie ładna pogoda
to wisiadełko

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a tu nasz siad
super

Cytat:
pełza ponad miesiąc, wykonuje te ruchy do przodu i do tyłu od tego samego czasu. mi się wydaje, że on chce raczkować, ale ciężko mu po tych panelach, nie raz ręce przesunie jak do raczkowania, a potem kolanami po podłodze szura i sie wkurza.
wydawało mi sie, ze pare kroków zrobił raczkując, ale to był moment dosłownie. myslałam żeby zakupić gumowe ochraniacze na kolana, może byłoby mu łatwiej. niestety nie mam ani cm dywanu w mieszkaniu.
ah i dodam, że nie siada. ale jak stojąc zsunął się na podłogę i usiadł, to płynnie przeszedł w pozycję na czworaka. na prawdę nie kumam dlaczego u niego wszystko takie od d.. strony.
mój Dawid najpierw wstawał, potem siadał a na końcu raczkował

Cytat:
Baby Bjorn ma całą masę wisiadeł niestety ten model active to chyba jedno z nich, pooglądałam trochę zdjęć na necie i niestety

Nadrobiłam i idę spać, noc będzie pewnie ciężka a rano z chłopakami do pediatry. O nosidle jutro napiszę, ale tak tylko mi się przypomniało, bo się temat dziś pojawił, że ja je kupiłam tylko do wychodzenia na zewnątrz, szybkie zakupy, pójście po Dawida z rowerem itp. Po domu nie mam zamiaru używać, nie umiem nic robić mając dziecko na rękach/przy sobie a już na pewno nie odważyłabym się gotować.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-09 o 21:32
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:42   #4806
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
mój starszy syn poszedł do żłobka jak miał rok i 4 miesiące, umiał wtedy zasypiać samodzielnie, tzn. smoczek do buźki i po paru minutach spał, nie uczyłam go na potrzeby żłobka tylko akurat kilka miesięcy wcześniej tak wyszło, natomiast w momencie ogłoszenia wyników, czyli ok. 4 miesiące przed pójściem do żłobka pogadałam z opiekunką jego przyszłej grupy na temat godzin drzemki, posiłków itp. i też tak mu starałam się dzień ustawić, przestawiłam na jedno spanie o podobnej godzinie, jedzenie mieliśmy o zbliżonych porach więc tu akurat nie było problemu
za bardzo o sposoby usypiania dzieci nie dopytywałam, bo zawsze mi mówiły że Dawid sam zasypia, więc inne dzieci mnie nie interesowały, ale wiem że niektóre miały problemy z zaśnięciem to były czasem bujane na rękach
teraz z Miłkiem nie wiem jak będzie, też będzie miał 11 miesięcy jak pójdzie wyniki będą w połowie maja to wtedy też pójdę pogadać i dopytać, na dzień dzisiejszy Młody usypia różnie, czasem na rękach czasem sam, zobaczymy co będzie za miesiąc i jak to się będzie dalej układać

ja gotuję na dwa dni, pakuję do słoiczka i wkładam do lodówki, ale ja robiłam z marchewką i pietruszką, nie wiem czy sam ziemniak będzie dobry na drugi dzień a i cały ziemniak mi nie poszedł, więc resztę surowego włożyłam do lodówki i tam trzymam

to wisiadełko

super

Baby Bjorn ma całą masę wisiadeł niestety ten model active to chyba jedno z nich, pooglądałam trochę zdjęć na necie i niestety

Nadrobiłam i idę spać, noc będzie pewnie ciężka a rano z chłopakami do pediatry. O nosidle jutro napiszę, ale tak tylko mi się przypomniało, bo się temat dziś pojawił, że ja je kupiłam tylko do wychodzenia na zewnątrz, szybkie zakupy, pójście po Dawida z rowerem itp. Po domu nie mam zamiaru używać, nie umiem nic robić mając dziecko na rękach/przy sobie a już na pewno nie odważyłabym się gotować.
Co do gotowania to ogólnie jest zabronione gotowanie z dzieckiem na rękach/w chuście/nosidle. I sama też bym się bała.
Ja nosidła używam tylko na spacery, szczególnie jeśli mam iść w miejsca gdzie nie zmieszczę się z wózkiem np nasz malutki sklep spożywczy. No i super się sprawdziło gdy wracałam z małym z Polski bo łatwo było mi iść z torebką, dzieckiem i ciągnąć torbę a gdybym miała go nieść normalnie to raczej bym sobie nie poradziła

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-09, 21:42   #4807
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzieki,ugtuje pol a reszte wloze do lodowki,zobaczymy ile wyjdzie
Stary 2014-04-09, 21:47   #4808
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

to wisiadełko

super

dobrze wiedziec, bo juz sie bac zaczelam, ze nigdy nie usiądzie jak powinien,

ja nie raczkowalam wcale, podobno przesuwali mi rece i nogi, ale nic a nic nie kumałam. ale ja b. późno zaczełam chodzić, miałam jakoś 15 czy nawet 18 m-cy.
a ponoć mówić nauczyłam się szybko i długo zanim chodziłam to już gadałam dużo i wyraźnie.
Stary 2014-04-09, 21:50   #4809
czaszka_
Zakorzenienie

ja lece spac.Dobranoc wszystkim i zycze przespanych nocek

Stary 2014-04-09, 21:50   #4810
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedziec, bo juz sie bac zaczelam, ze nigdy nie usiądzie jak powinien,

ja nie raczkowalam wcale, podobno przesuwali mi rece i nogi, ale nic a nic nie kumałam. ale ja b. późno zaczełam chodzić, miałam jakoś 15 czy nawet 18 m-cy.
a ponoć mówić nauczyłam się szybko i długo zanim chodziłam to już gadałam dużo i wyraźnie.
No moje dziecko kompletnie nie ogarnia co to pełzanie o raczkowaniu nie wspominając widzę że TŻ bardzo by już chciał żeby Mały się przemieszczał ale ja tam jestem spokojna, bo ma jeszcze czas. Wystarczy mi już że nie mogę go trzymać w pionie gdy siedzę bo po mnie skacze

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-09, 21:54   #4811
czaszka_
Zakorzenienie

ja tego nie ogarniam jak te dzieci szybko rosnądopiero sie urodzily a juz takie szalenstwa odprawiają jak czytam co juz Wasze umieja to z podziwu nie moge wyjsc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 21:55   #4812
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja lece spac.Dobranoc wszystkim i zycze przespanych nocek
Wzajemnie,spokojniej nocki

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-09, 22:03   #4813
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
fajne to nosidlo

pokaz sukienke
Pokaże jutro bo komp już wyłączony

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Pokazesz jaką ? Kupowałas w tym sklepie na Hozej ?

kupowałam na banderii przy obozowej- wola

Cytat:
Współczuje nocki. Oby dziś było lepiej. Dobrze, ze maz Ci pomógł.

Muszę sie pochwalić, ze przypadkowo z koleżanka odkrylysmy sklep z ubrankami z uk- next, george, Holandii i Skandynawii. Ceny całkiem fajne. Akurat kupiłam jakiejś firmy norweskiej, spodenki za 20 zł i body za 16, a jakość super. Jakby któraś z dziewczyn z wawy, czy okolic była zainteresowana, to link http://algonuevo.pl/ babka w sklepie mówiła, ze maja na fb stronkę i tam wrzuca info o nowych dostawach.
ooo super,ze dajesz znać,napewno zajrzę

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
ja nie dawalam, bo nie mam skad wziac
ale gdybym miala to bym na pewno dala, bo jest to bardzo chwalone miesko

uwaga uwaga: wlasnie zamowilam tule wzor w rowerki (wybacz Kaska, ze sciagnelam z Ciebie )
wahalam sie z tym baaardzo dlugo, ale jednak sie zdecydowalam
mam nadzieje, ze tej jakze drogiej decyzji nie pozaluje

no to teraz do spania, bo rano o 7 trzeba wstac i do lodzi na rehabilitacje pomykamy.

dobrej nocki
Napewno nie pożałujesz- ja mam w gitary

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 22:09   #4814
LaLoca
Zakorzenienie

Kasiunia dzieki za odpowiedz. Nie pocieszyłaś mnie :P Cały czas zastanawiam sie czy nie zostać z dzieckiem jeszcze pół roczku. Martwie sie tą rozłąką. Takie maleństwo zostawiać z obcymi Czy można do żłobka oddać dziecki w dowolnym miesiącu,? Zapimniałam zapytać o to w żłobku. Po świetach musze zadzwonić i potwierdzić pobyt. Trudna decyzja mnie czeka. Gdyby nie budowa to bym bez wahania przedłużyła urlop.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 22:15   #4815
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Napewno nie pożałujesz- ja mam w gitary

Moja tula powinna być jutro
Wzięłam taką dziewczęcą w tulipanki

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 22:25   #4816
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
W ogóle muszę się wyżalić Wkurza mnie to życie na wsi. Ten ośrodek zdrowia, bez pediatry, lekarz łazi z papierosem w gębie między dziećmi, sypią poradami typu 4-miesięcznemu dziecku kupić nocnik i już sadzać o ekspozycji na gluten nigdy nie słyszeli... Ogólnie nie mam zaufania ani do tego lekarza, ani pielęgniarek
Mogłabym go przenieść do przychodni w mieście jakieś 15km ode mnie, ale nie wiem... Może by było lepiej tak zrobić żeby mieć dostęp do pediatry, a nie lekarza dla starych...
Taaa... Tez to poznałam ;/ i przychodzisz w dzień szczepienia a tam multum starych ludzi, wiele z nich kicha smarka kaszle..... Rewelacja...

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla solenizantow dzisiejszych
My się cyckujemybo co innego my byśmy mogły robić? heh pogoda do dupy wiec siedzimy w domu a z chęcią bym wyszła . . LARYSA tak kusisz tymi zakupami i po wypłacie jadę z sis obkupic lene

to udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
obyś była zadowolona

laryska tak mi narobiłaś 'smaka' tymi pięknymi ubrankami z H&M,że zamówiłam kilka rzeczy i odbieram je osobiście w sklepie w poniedziałek
O takie wzięłam

http://www.hm.com/gb/product/22649?a...#shopOrigin=SA
http://www.hm.com/gb/product/26324?article=26324-B
http://www.hm.com/gb/product/18644?article=18644-D

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

A Majce sandałki http://www.hm.com/gb/product/24349?article=24349-A

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Ostatnio kupiłam sobie sweter w Tesco w rozmiarze 13,14 lat
Aaaa piękne!
U nas nie da się zamawiać online chociaż to na pewno z korzyścią dla mojego portfela )
Stary 2014-04-09, 22:31   #4817
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A co z kaska ? Dziś chyba sie nie odzywała, a to nie w jej stylu...
Co racja, to racja
Nawet jak jej tż miał wolne, to napisała choć 2-3 posty

Cytat:
ja to robie, ale on jest b. szybki i od razu podłazi pod coś i się wspina. baa, nawet na mnie się wspina.
poza tym tak jak pisałam, mi sie wydaje, ze on by chciał, ale mu ciezko na panelach.
Encia nie miala z tym problemu? bo chyba tez masz same panele?
Mi lekarz przy Edziku mówił, żeby do upadłego go na środek pokoju Czasem robiłam to co 2 minuty
En się ślizga trochę, ale jakoś daje radę. Można kupić rajstopki do raczkowania, są antypoślizgowe na kolankach

Cytat:
Stronka niestety nie powala, za duzo info tam nie ma. Jeszcze mało było wiosenno letnich rzeczy, bo to malutki sklep, ale babka mówiła, ze w magazynie juz ma i na fb napisze, jak wstawi do sklepu. No i sa tez buty Emel.
Poszukam ich na fb w takim razie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-09, 22:34   #4818
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
MONIA z Natalka są w szpitalu od poniedziałku, pojechały z powodu pogorszenia skóry na buzi małej. Pisze, że juz jest lepiej
Może to i dobrze oby raz na zawsze wyleczyli Natalke . Kciuki mocne są!

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
sto lat

hehe fajnie musi wygladać śpiewajaca Julcia

u nas ospa panowała dwa m-ce temu, tez było bardzo dużo zachorowań

oj matko czepiasz się... trzeba mieć oczy dookoła głowy

co za pacan... niby lekarz a smrodzi fajkami tam gdzie dzieci są

ja bym wolała dojechać te 15 km i mieć dobrego pediatrę

mój Jakub jak nie udało mu sie przemieścić to syrenę włączał taka na pół osiedla

kciuki dla nich, oby było tylko lepiej

ależ jestem zła na mojego chłopa... rano z jezorem na brodzie latałam, wyszykowałam Jakuba do szkoły i Hubiego do lekarza, po drodze na usg zawiozłam Kube do szkoły i pojechaliśmy... w szpitalu oczywiście masa dzieci na usg i każde na tą samą godzinę- w efekcie spędziłam tam 3 godziny... ludzi masa, dzieci neicierpliwe, moje głodne i zaczełam Go karmić i jakas stara rura wyskoczyła z tekstem że dziecko karmię przy wszystkich to jej powiedziałam że jak jej się nie podoba to niech się nie patrzy...

Co za wstrętna baba! I bardzo dobrze ze jej odpowiedziałaś
Stary 2014-04-09, 22:46   #4819
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Co racja, to racja
Nawet jak jej tż miał wolne, to napisała choć 2-3 posty

Mi lekarz przy Edziku mówił, żeby do upadłego go na środek pokoju Czasem robiłam to co 2 minuty
En się ślizga trochę, ale jakoś daje radę. Można kupić rajstopki do raczkowania, są antypoślizgowe na kolankach

Poszukam ich na fb w takim razie
problem polega na tym, że ja mam malutki pokój i cały zagracony, bo mała przestrzeń, kanapa, stolik, krzeselko do karmienia, bujaczek, stolik pod tv, krzesełka, szafki z książkami, suszarka na bieliznę... nie mam czegoś takiego jak środek pokoju, bo wszędzie dookoła jest coś. mogę jedynie ściągnąć go jak widzę, że się podciąga i tyle.

a jak wygląda to zachęcanie do raczkowania? bo nie wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 22:52   #4820
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
problem polega na tym, że ja mam malutki pokój i cały zagracony, bo mała przestrzeń, kanapa, stolik, krzeselko do karmienia, bujaczek, stolik pod tv, krzesełka, szafki z książkami, suszarka na bieliznę... nie mam czegoś takiego jak środek pokoju, bo wszędzie dookoła jest coś. mogę jedynie ściągnąć go jak widzę, że się podciąga i tyle.

a jak wygląda to zachęcanie do raczkowania? bo nie wiem
No właśnie odkładanie na środek pokoju, kładzenie poza zasięgiem rzeczy, które są ciekawe dla dziecka
Np. En leży na środku pokoju, ja pokazuję jej, że mam jedzonko i raz dwa do mnie przyraczkowuje

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-09, 23:02   #4821
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
No właśnie odkładanie na środek pokoju, kładzenie poza zasięgiem rzeczy, które są ciekawe dla dziecka
Np. En leży na środku pokoju, ja pokazuję jej, że mam jedzonko i raz dwa do mnie przyraczkowuje
On sam też potrafi wyjść z pokoju na przedpokój. Niestety głównie do kontaktu albo do drugich drzwi żeby wyciągnąć stoper i go zjadac. :/

Ciężko w pokoju 14m żeby było pusto wokół dziecka. Wystarczy, że zrobi jedno, max dwa pelzniecia i już jest przy czymś. A jego interesuje dosłownie wszystko.
Ostatnio zaczął głaskać nawet kratkę od drzwi.
Dziś jak lala się woda do jego wanienki, podszedl, oparł się o nią na kolanach i wsadził łapkę do wody co akurat urocze było

Pelzajac porusza się szybko bardzo, nie slizga się, więc jest mu tak wygodniej.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Jakieś coś do raczkowania miała wysłać mi matka. Zobaczymy co to.. jakby było niefajne to widziałam na all są nakolanniki z abs

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-04-10 o 05:49
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 01:49   #4822
ja :)
Zakorzenienie

Cześć mamuśki!

Zupełnie jestem w plecy, nie mam pojęcia co u Was i mam do nadrobienia chyba milion stron.. U nas prawdziwe lato, po 25-30 stopni, więc jestem na internetowym detoksie Nie powiem, całkiem dobrze mi z tym - mam tyyyyyle wolnego czasu Choć tesknie za Wami!
Także wpadłam tylko powiedzieć cześć i napisać, że u nas wszystko ok

Trzymajcie się ciepło i ucałujcie swoje dzieciaczki ode mnie i Poli!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 05:54   #4823
ewacia85
Wtajemniczenie

witam mamuśki
UWAGA UWAGA ! JADĘ ZA 5 MIN NA ZAKUPY spożywcze

pewnie zejdzie mi pół dnia
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 06:57   #4824
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam mamuśki

Hahaha baw się dobrze

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 06:57   #4825
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
ja-ika, fotelik całkiem ok i za fajna cenę, ale nie boisz się kupować tak bez przymierzania do auta ? tym bardziej że on z USA będzie wysyłany, więc ewentualny zwrot to też spory koszt

moja bratanica ma ten fotelik i miałam zamontowany u mnie w samochodzie, także sprawdzony pasuje do: citroen c5, volvo s40, ford focus
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Jestem w szoku! Wczoraj upociłam się, żeby ściągnąć te 190 ml mleka, a moje dziecko zjadło tylko 160 i wypchnęło butlę. Odłożyłam go do łóżeczka, zgasiłam światło, konik, las deszczowy itd. I zanim zdążyłam posprzątać po kąpieli, przygotować sobie łóżko, odwracam się, a Julian zasypia i zasnął bez jednego mruknięcia Oby tak było co dzień

A teraz będę prasować i oglądać To skomplikowane Jutro za to na 2 fajny film - Jeden dzień Polecam.

Ps. Dziś wieczór bez ćwiczeń, bo prasowanie woła, a tak chciałam poćwiczyć. Serio. Do tego Julka późno położyłam i tak wyszło Nie wiem, czemu się przed Wami tłumaczę, bo nikogo to nie obchodzi
oj tam nic się nie stało, że nie poćwiczyłaś, dziś też jest dzień, więc nadrobisz, a przy prasowaniu też się jakieś kalorie spala
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!

Zupełnie jestem w plecy, nie mam pojęcia co u Was i mam do nadrobienia chyba milion stron.. U nas prawdziwe lato, po 25-30 stopni, więc jestem na internetowym detoksie Nie powiem, całkiem dobrze mi z tym - mam tyyyyyle wolnego czasu Choć tesknie za Wami!

super korzystajcie z pogody, bo już niedługo czeka Was polska rzeczywistość
Cytat:
witam mamuśki

o ja ranny ptaszek ja dopiero śniadanie zjadłam
Stary 2014-04-10, 07:05   #4826
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
witam mamuśki

ja dopiero kawę piję.

Małż wczoraj kupił mi nowy telefon, uwaga chwalę się. Samsung Galaxy S5.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 07:15   #4827
karolson
Zakorzenienie

Madziuchna jednak zmieniam recepture na mm w 45 sek ja robie na oko ale proporcje zimnej wody do wrzątku to 1/4 wrzątku i 3/4 zimnej bo 1/3 do 2/3 było by za ciepłe

to jest ergonomiczne nosidło http://katalog.parenting.pl/p/33544,...axi-cosi-easia http://minitraper.pl/425-maxi-cosi-n...ne-easia-.html bo zastanawiam się jeżeli tak to dlaczego np na naszym wątku nie popularne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 07:16   #4828
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!

Buziaki dla Was

Cytat:
witam mamuśki

Szaleństwooooo

monia trzymajcie się,ucałowania dla malutkiej

Witam się z rana i idę pić kawulę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 07:17   #4829
Isabell12
Zadomowienie

Hej, hej

u nas dziś zimno brrrrrr, mokro i ponuro i słoneczka raczej nie będzie !
poczytałam sobie was wczoraj ale już nie miałam siły pisać, nie dość że umierałam na ból brzucha to jeszcze od południa rozbolała mnie głowa ot miałam dzień udany, ale mam nadzieję że dzisiaj będzie lepszy

kciuki za Monię i Natalkę, zdrówka dla małej

poziomkaw tej przychodni to porażka, lekarz to to już w ogóle, a jeśli chodzi o uwagi ze strony pielęgniarek dotyczące Leo to chyba zwróciła bym im uwagę naprawdę, a swoją drogą nie uważam żeby Leo ważył jakoś specjalnie dużo jak tak dalej pójdzie to mój za 3 mce będzie ważył porównywalnie a starszak w 8 mcu ważył prawie 10 kg więc żadne to dla mnie zdziwienie norma i tyle, dzieci są różne, a co do przychodni to moze faktycznie zmień

ja-ika fajny wózek, ja też chciałam taki kupić ale jak w końcu się namyśliłam to nie było tego koloru w sprzedazy a inne mi się nie podobały, ciekawe jak będzie się sprawował w użytkowaniu, bo wygląda super nawet taki sam model kół jakie ja chciałam , wybrałaś, fotelik fajny, ja też szukam bo niedługo musze zmienić

gorgulek dla Miłka

pszczoua ja smaruję buziaka małemu takim kremem z ziajki, ale planuję kupić coś na lato z większym filtrem

asiek i znowu to baba się czepia KP, ja jakiś czas temu pisałam jak byłam światkiem jak taka jędza (też matka bo z wnuczką była) czepia się dziewczyny że karmi w galerii, no porażka a gdzie ta kobieca solidarność, bo żeby to facet to bym go usprawiedliwiła ptasim móżdżkiem ale kobieta!!!!, porażka normalnie, a co mża to ech te chłopy,

madziuchna spróbuj odczekać z miesiąc i znowu podawaj po troszeczku,

czaszka na prezent dla mża to może jakąś fajną książkę, jak lubi

vea mi żaba się podoba
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 07:17   #4830
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna jednak zmieniam recepture na mm w 45 sek ja robie na oko ale proporcje zimnej wody do wrzątku to 1/4 wrzątku i 3/4 zimnej bo 1/3 do 2/3 było by za ciepłe

to jest ergonomiczne nosidło http://katalog.parenting.pl/p/33544,...axi-cosi-easia http://minitraper.pl/425-maxi-cosi-n...ne-easia-.html bo zastanawiam się jeżeli tak to dlaczego np na naszym wątku nie popularne

ide po cos mi posmierduje od Korna.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości