|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() I Wszystkiego naj naj dla córci Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi też poucinało cytaty Przede wszystkim Demeter GRATY Byłam dziś z Mikulem u lekarza z tymi paznokietkami. I to nie grzybica
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny ten film który Moderna poleciła sami jakiś czas temu go oglądaliśmy, chyba nawet sama go tutaj polecałam.
|
|
|
|
#1353 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a Ty sie juz wykurowałaś? o matko padłam z tych sików Nestelle, zawsze tak mądrze pisze ![]() A temperatura czort wie, oby nic powaznego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Indianin Dzieki, to chyba kupię ![]() Cytat:
A Zosia jak? daje rade?Widze że zezarlo mi cytaty: Trolla, ja nie wege, tylko mąż, a że on gotuje to w domu jestem wege Ale juz nie mogę się doczekać maminej kaczusi. Przez tatara nigdy nie bede wege ![]() Moderna, nie mam zadnego specjalnego menu. Janek lubi szpinak, brokuły, więc mysle ze na razie powinno wystraczyć. Chciałabym zrobic badanie krwi, ale nie chce niepotrzebnie kłuć młodego. A tez nie widze nic niepokojacego Agateczka, masz wybaczone ![]() Klementyny dawno nie było ![]() Ale jaja! oglądam TopChefa i dzis do programu weszła moja dobra kumpela z czasów studenckich wspomnienia wróciły
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-04-09 o 20:58 |
|||||||||
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny próbowałam z tą wodą, wypiła kilka łyków i na tym koniec ;/ może spróbuje z tym bobofrutem..
|
|
|
|
#1355 | ||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() A co to znaczy "de bu"? Cytat:
Cytat:
Trochę "niuńkuję", bo pytam ją: gdzie jest twoje piciu? i ona leci do niekapka i pije. A propos, chyba czas rezygnować z niekapków na rzecz lovi czy cuś? Cytat:
![]() Ja daję radę czwarty miesiąc. Z remontem i przymusowym gnieżdżeniem się z dzieckiem w wynajętej kawalerce. Do tej pory nie wiem, gdzie mam żelazko czy suszarkę, nie mówiąc o części ubrań swoich czy Róży. Bajzel. Ale co się dzieje z psyche to inna sprawa. Teraz powinnam odrabiać pracę domową, a czytam wizaz
|
||||
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas było mi czegoś brak i zajadałam się kaszami, makaronami, chlebem, na szczęście po ciąży zeszly mi te wszystkie kg
|
|
|
|
|
#1358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak Zosik daje radę? ![]() :brzyda l:e, to nie niunianie. to zwracanie się do dziecka. też mówię "chodź na cycusia". Cytat:
![]() medialne znajomości ![]() :brzyda l:
|
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam i kłaniam się w pas...Pewnie u Was dużo zmian przez ponad tydzień?KArolek Małpki biega w maratonach, Roszpunka i Zosia biorą udział w konkursach krasomówczych;p A Roszek został ssakiem roku
Nie miałam ostanio czasu by Was podczytywać, przepraszam. Jeśli ktoś mnie wywoływał, pytał lub wspominał proszę na priv, bo nie dam rady niestety nadrobić, ale moze uda mi się byc już na bieżąco chociaz do weekendu![]() 100 dla wszystkich nowych roczniaków!! U nas z nowości: karmimy się 2 razy na dobę- po pracy i nad ranem. W nocy cyc tylko 1 raz, zapycham Go smokiem niestety...;/ Bryka juz sam, postepów mowy raczej brak: mama, tata, baba, i nieustannie śpiące: aaaaaaaaa To tyle ściskam gorąco i ide poczytać chociaz kilka ostatnich stron dla czystej przyzwoitości...---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mój odkąd nauczył się pic z niekapka i butelki po wodzie z dozownikiem wode pije dotąd az widac dno;p Ale oczywiscie moja mama, ze niech poznaje nowe smaki, że jak to tak samą wodę....;p wiec kupiłam mu rumianek-pije i soki bio z rossmana z herbatą-ale nie daje samych tylko rozcienczam z wodą. Moze to sprobuj. rossmanowskie nektary i soki są bio- maja tylko naturalne owocowe cukry. Cytat:
czytam dalej;p |
||
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rumianek też daje, a soki wypróbuje i dam znać
|
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
;paaa i DEMETER!!GARTULACJE!Ale ja lubię kobiety w ciązy
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-04-09 o 22:12 |
||
|
|
|
#1362 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A takie buty z tym kurczakiem... Cytat:
![]() Z paznokciami ufff. Ja tez ledwo daje rade obciąć paznokcie nawet w czasie snu Jankowi oczywiście ![]() Cytat:
). A jem dużo (makaronów bardzo dużo bo uwielbiam), zawsze jadłam dużo, tz się smieje że dla mnie robi porcje wojskową ale staram sie tez jesc zdrowo (jak najmniej gotowców, słodkich itp). Jak juz grzesze to z premedyctacją. Przy 163 cm waze 52,5 kg.---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() o masz...a na kontrole jakąś idziesz? zdarzało się, mieszkałyśmy przez rok w jednym domu (ale w sumie wtedy więcej piłysmy niz jadłysmy rany, co to były za czasy, żeśmy się z tżtem rozmarzyli )Cytat:
no tego mi właśnie brakowało Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1363 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaa
|
|
|
|
#1365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu coś palnęłam ja też zmęczona ostatnio, martwienie się o niego wykańcza mnie. niedługo zaczynamy rehabilitację w szpitalu i mam w perspektywie pewnie najczęściej samotne jeżdżenie z J. przez całe miasto i... nie wyobrażam sobie tego ![]() Cytat:
jak wracaliśmy mąż zapytał ile razy będę chciała oglądać wózki zanim kupimy joggera, więc myślę, że decyzja już podjęta. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Demeter! Gratulacje!
Tasia, super, że dziewczynka! ![]() Ja tak samo jak Scarlet padam na ryjek, zmęczooona jestem napisze coś więcej może w weekend, trochę was podczytuję w pracy na telefonie, bo netu nie wolno mi już teraz włączać do prywatnych spraw U Hani wszystko OK. AA i witam Amelie z córeczką.
|
#1367 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby było ok. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Ja jestem wege od 22 lat . jem dużo,także i węgli a szczupla jestem . Poza tym można sobie w razie czego tłumaczyć jakie zwierzęta są najbardziej grubaśne ? ![]() Cytat:
![]() a my paznokcie obcinamy nie na spiocha . R pozwala mi jakos ... i jeszcze co do czapki - R tez tak czasem sciaga ,ja zakładam on sciaga ,ja..... także czasem w kapturze ,czasem bez . czasem zapomni i w czapce jest . Oliwka - bo zapomniałam - jestem z Ciebie dumna za cierpliwość ![]() Roszek ssakiem roku ...niestety to prawda ktoś cos kiedyś nawet podpowiadał ze może on głodny ....tjaaaa od 2 tyg. je np. 1 sniadanie - musli z jogurtem,kanapka . 2 sniadanie - kaszka z owocami ,obiad -słoiczek ,2 obiad - prawie to co ja -kotlet warzywno-sojowy kasza gryczana ,marchewka, kolacja -kaszka holle.pomiedzy tym ,przed ,po nad cyc,cyc,cyc....... i co? i tak pije cał a noc . nie ma różnicy ....
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wege to jadłam różne "sojowe cuda" ale w przerwach między posiłkami zawsze czegoś mi brakowało, a że mam skłonności do tycia to tak wyszło jak wyszło, na szczęście teraz już wyglądam w miare normalnie podziwiam tyle lat bez miesa ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1369 |
|
Rozeznanie
|
Demeter!
Gratulacje kochana, ale szybko Wam się udało Poczytałam Was w ciągu dnia, chciałam napisać kilka rzeczy, ale ... L. poszła spać o 23.30. Zaczęłam ją usypiać o 19, usnęła, ale się zaraz obudziła i się bujałyśmy. Tarła oczy i tarła, ale spać się nie dało... Wróciło moje dziecko. Zapomniałam przez te dwa miesiące (spokojne, z wychodzeniem z wózkiem, usypianiem o 19 ) jak to było wcześniej, się rozleniwiłam. Więc wracamy do normy - wózek nie, wiecznie w ruchu, matka oczy dookoła głowy, gehenna przy kładzeniu spać. Ech... Więc jak dam radę - to jutro napiszę ![]() Amelie bo mi się rzuciło - ja kp nadal i nie wyobrażam sobie nie karmić jej - wydaje mi się taka mała, zresztą ona jest samoobsługowa, nie ja ją karmię, tylko ona sama się obsługuje, a co :P
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie nocna pora - w koncu w lozku ...!!
Dzis o dziwo sie wyrobilam przed czasem Szukam fotelika dla Milusia - taaaa nie wiem jaki sraki, i tak malo co jezdzimy w aucie - odkupilabym od kogos ale nikt na razie nie ma. A musze cos kupic do nastepnej srody - BO jedziemy na swiateczna wycieczka do Ålesund i Kristiansand - cale 4dni ...!! Od czwartku do niedzieli - Cos mi sie stalo z aplikacja jak cos jest pocytowane / kilka osob, to ciagle ci cytuje ta sama :-/ i nie umiem sie odnalezc - co ktora pisala No nic ide spac bo Nogi mnie dzis bola / dostalam nowe buty i ciagnie mnje w stopie miedzy pieta a "poduszka" pod palacami Dobranoc. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Scarlett Ja te siki Nestelle zauważyłam i tak się dziwiłam co ona znowu daje tym dzieciom Chciałam coś jeszcze napisać ale hmm nie pamiętam chyba jeszcze mój mózg śpi ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Kasia za udaną świąteczną wycieczkę |
|
|
|
#1372 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dziękuję dziewczyny Cytat:
Najważniejsze, że decyzja już podjęta ![]() Cytat:
Cytat:
U nas to było 9 miesięcy. W łóżeczku dostaje na noc butlę z uchwytem, trzyma sobie sam, pije, potem rzuca i zasypia z reguły. W nocy czasami je raz, czasami dwa. Wszystko mam naszykowane i szybko butlę daję, którą też je sobie sam
|
|||
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
no i co? dalej temperatura była wieczorem, dziś znowu jest ciepły o co kaman? o dziwo z tego wszystkiego jeszcze śpi. ale juz sie powoli wybudza. nie wiem od czego to? od zębów? trzydniówka? czy jakie licho? i jeszcze wczoraj właścicielka była z 3 potencjalnymi kupcami mieszkania i się mnie pyta czy Florek nie ma krzywicy?
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda że masz takie doświadczenie...
ot, to to... toż to okruszek choć chłop mi czasem pokazuje poduszkę, na której kiedyś mieścił się cały... a teraz tylko nogami dynda
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1376 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
a kp długie tez dla mnie naturalne . nigdy nie miałam trudności i nie brałam pod uwagę innych metod . choć teraz co jakiś czas mój syn przesadza z tymi nockami - do 8 miesiąca normalnie spaliśmy jak wszyscy nie spali .....jak teraz wszyscy spią ..to my sie karmimy .zgoda On na spiocha ale ja nie . Cytat:
Cytat:
a oprócz temp.jakies inne objawy? Spac.spaaaaac! kawy! kaaaaaaawy!
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to zdiagnozowała (ona rehabilitantka takich dzieci) po brzuszku że taki wystający a niby do roku czasu dzieciom powinien zniknąć i po nóżkach jak stał
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
Dragusiu, jakby wystajacy brzuszek byl wyznacznikiem to pewnie większość dzieci załapałaby się pod taką diagnozę. ..
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak stoi? Cytat:
![]()
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

no ale ja jestem maksymalnie tym wózkiem zachwycona więc nie jestem obiektywna 

Przede wszystkim Demeter GRATY

ale zem palnęła literówke -cos a'la Klementyna
niby tz powiedział ze ja decyduje, ale wciaz sie waham. Mam cały czas słoiczek czystego indyka z holle, chce dac mu jakos na dniach bo jak pojedziemy do rodziców to pierwsze pytanie bedzie czy J je mięcho. Oni prosci ludzie i trudno im pojąć że mozna zyc bez miesa (ja całą ciąze dałam rade bez i wyniki miałam fantastyczne). Jak bede miała dostep do dobrej jakosci drobiu czy królika to dam (chociaz Maria mnie troche zaniepokoiła ze Róża nie moze jesc kurczaka, bo skoro J. nie trawi jajek to z kurakiem tez moze byc problem). Gotuje mu ja lub tz, zawsze mam tez jego "ulubione" słoiki jakby co. Raczej je wszystko, chociaz nie przepada za pomidorówka, ale makaron z pomidorem juz zje, tylko musi byc spaghetti, bo inny juz nie jest taki fajny 

)

napisze coś więcej może w weekend, trochę was podczytuję w pracy na telefonie, bo netu nie wolno mi już teraz włączać do prywatnych spraw