|
|
#151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ilościowo i jakościowo - kropka w kropkę! |
|||
|
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję dziewczynie, że od kilku lat jest na diecie 1000kcal Psychicznie by mi padło na mózg takie jedzenie, sama miewałam okresy gdzie jadłam mniej (ok1200kcal), ale że tak powiem były krótkie miesiąc lub mniej i były to okresy mojej załamki i leżenia w łóżku przez pół dnia![]() Chudniecie coś na swoich jadłospisach? Dzisiaj się zmierzyłam i zważyłam i szczerze mówiąc jest bez zmian, a nawet jakby nieco więcej w cm:/ Edytowane przez o_Khaleesi_o Czas edycji: 2014-04-10 o 01:37 |
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
zważyłam się dziś i jest mały spadek od soboty, dokładnie o 200g
ale mi regularnie waga spada, z tym, że na miesiąc to wychodzi ok 1 - 1,5kg mniej. Ale myślę, że niedługo będę przechodzić na utrzymanie i dokładać ćwiczeń, bo ciągle mam wrażenie, że wyglądam na grubszą niż by się wydawało biorąc pod uwagę ile ważę. Muszę bardziej wyćwiczyć ciało
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
wrzucam dzisiejsze R, z pierwszą aktywnością od soboty, haha, pora w końcu ruszyc tyłeczek
mam @ więc nie krzyczcie, jem co mi po prostu podpasuje, bo wmuszam w siebie troche bo apetytu brakI - jajecznica z 2 wiejskich jaj, szczypiorku, wędzonej piersi indyka na oliwie z oliwek, kromka chleba żytniego II - shoarma wieprzowa z ryżem, surówka III - zupa brokułowa IV - zupa jarzynowa z kurczakiem, jogurtem+ galaretka cytrynowa z bananem, pomarańcza i winogronami na deser zumba V - omlet z serkiem wiejskim, odrobiną miodu i orzechami włoskimi
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-04-10 o 09:30 |
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Proszę o ocenienie mojego tygodniowego jadłospisu ![]() Poniedziałek: -kawa zbożowa z mlekiem 1,5% -bułka grahanka+pasztet pieczony -herbata czarna bez cukru -truskawki -zupa warzywna -grapefruit -omlet z groszkiem Wtorek: -kawa zbożowa z mlekiem 1,5% -twarożek +rzodkiewka+szczypiorek+2 kromki chleba razowego -herbata czarna bez cukru -2 wafle ryżowe+dżem+maślanka -zupa warzywna -2 jabłka +sałatka jarzynowa+majonez odtłuszczony+pieczywo chrupkie Środa: -kawa zbożowa z mlekiem 1,5% -pasta jajeczna+ogórek kiszony+majonez odtłuszczony+2 kromki chleba razowego -jogurt z kiwi -pierś z kurczaka+ryż+bukiet warzyw -galaretka owocowa -2 kromki chleba razowego+sałatka z pomidora i sałaty+ser feta+łyżeczka oliwy z oliwek Czwartek: -kawa zbożowa z mlekiem 1,5% -musli z owocami+mleko 1,5% -banan -200 g schabu+3 ziemniaki+bukiet warzyw -kisiel -2 kromki chleba razowego+polędwica+ 200 g fasolki szparagowej+woda Piątek: -kawa zbożowa z mlekiem 1,5% -2 bułki grahanki+polędwica+sałata +rzodkiewka -jogurt owocowy -szparagi+makaron+paluszki rybne+pomidor -sałatka owocowa(jabłko+nektaryny+ winogrona) -100 g wędzonej ryby+ 2 kromki chleba razowego Sobota: -kawa zbożowa z mlekiem 1,5% -1,5 szklanki mleka 1,5%+2 łyżki kaszy mannej+ 10 mrożonych truskawek+słonecznik -2 kromki chleba razowego+pomidor+szczypio rek+jajko na miękko+herbata bez cukru -chińszczyzna -jogurt naturalny+musli -2 kromki chleba azowego+szynka+ogórki kiszone+herbata bez cukru Niedziela: -kawa zbożowa z mlekiem 1,5% -jajecznica+szczypiorek+2 kromki chleba razowego -marchew+jabłko na tarce+jogurt naturalny+łyżeczka soku z cytryny+pieczywo chrupkie -100 g piersi z indyka+1/3 mrożonej włoszczyzny+dwa ziemniaki+marchew z groszkiem -kefir+banan+wiórki kokosowe -2 parówki drobiowe+2 kromki chleba razowego+herbata zielona bez cukru Jestem ogólnie szczupła. mam 163cm wzrostu i ważę 52 kg, jednak chciałabym uzyskać efekt takiego brzucha jak na zdjęciu poniżej i zrzucić troszkę boczków
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
No to tak jak ja, ale mam tłuszcz na brzuchu i to jest te -2 kilo których bym się chciała pozbyć...a nie mogę. I też nie mogłabym więcej jeść, szczególnie, że nie pracuję i nie spalam tyle ile powinnam.
|
|
|
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i potem chciałam tą wagę trzymać, ślub w sierpniu dla mnie priorytetem jest to jak będę wyglądać w sukni, jakbym miała więcej czasu to nie wahałabym się w ogóle nad tym, żeby już teraz być na U. No ale ślub coraz bliżej, waga niby niska a do bycia szczupłą wiele mi brakuje poza tym ćwiczę intensywnie codziennie przynajmniej 60 min i prawdę mówiąc nie jestem w stanie więcej.
|
|
#161 | |
|
Konto usunięte
|
ewula czy to są jadłospisy na dietę 500 kalorii ???
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#163 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny macie jakiś przepisik na obiad by można było coś wyczarować z twarogu ?
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale bez głowy
![]() superkas z twarogu: - makaron pełnoziarnisty, na to twaróg i trochę brązowego cukru albo łyżeczka dobrego dżemu - nalesniki z serem, ale znowu na słodko, najlepiej go utrzeć z odrobiną cukru waniliowego i dodać rodzynki - placuszki serniczki (do takiego nadzienia jak do nalesników wbić jajko i ciut mąki i usmażyć - są pyszne właśnie zdałam sobie sprawę, że nie potrafię jeść twarogu na ciepło innego niż na słodko ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
hmm mi przychodzą jeszcze tylko pierogi leniwe z masłem i cukrem haha
ale to nie jest ani zdrowe ani redukcyjne, tylko smaczne ;D bardzo smaczne...
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dopiero zaczynam przygodę z jadłospisem i ćwiczeniami. Zamierzam ćwiczyć brzuszki mam takie serie wypisane i i typy ćwiczeń. a odnośnie jadłospisu nie chciałabym żeby był bujny, ponieważ nie bardzo lubię gotować i kombinować w kuchni, po prostu chciałabym się odżywiać zdrowo i smacznie, bo przez złe odżywianie powstała mi lekka oponka. Dlatego też chciałabym abyście mi pomogły w jadłospisie i ćwiczeniach żeby uzyskać mój zamierzony efekt
Podejrzewam że gdybym cała się roztyła to musiałabym kilka razy w tygodniu na siłownie, biegać itp. jednak wydaje mi się, że nie jest mi to potrzebne
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieorgi ruskie to u mnie są zawsze jak ziemniaki zostaną z wcześniejszego dnia I wtedy w nadzieniu jest jeszcze koperek a doprawiam przyprawą do ziemniaków lub pieprzem ziołowym ;DU mnie w domu kopytka zawsze jadło się polane stopionym masłem (tato lubi ze słoniną i skwarkami) i białym serem. A jak ser nie szedł na wierch do posypania to do ciasta ![]() Makaron z serem? U mnie na wytrawne - trochę oleju/oliwy i ser
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ćwiczeń, to ja jestem zdania, że ćwiczymy dla zdrowia, dobrej kondycji i chodzenie na siłownie/bieganie nie jest niepotrzebne .---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Dobrze rozumiem, ze brzuszki są na mięśnie, a jeżeli te mięśnie są pod warstwą tłuszczu, to nawet całe mnóstwo brzuszków nie da wizualnego efektu? |
|
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że bieganie jest dla zdrowia itp. Jednaj ja nie jestem typem sporstmenki i nie sprawia mi to aż takiej frajdy. Może też dlatego że nie mam nadwagi i nie mam aż takiej motywacji co do tego. To jaka według Was powinna być moja dieta i zestaw ćwiczeń żeby w miarę utrzymać wagę, jeść zdrowo, nie podjadać "wieczorami" no i mieć płaski i lekko umięśniony brzuszek? taki jak na poprzednim zdjęciu
a teraz wklejam zdjęcia mojego brzucha. Może będzie łatwiej coś dobrać dla mnie ![]() jakoś w przybliżeniu to wygląda gorzej szczególnie od przodu:P
Edytowane przez ewula13 Czas edycji: 2014-04-10 o 14:00 |
|
|
|
#174 |
|
Konto usunięte
|
Brzuszki nie są na brzuch. Nawet jeśli ktoś jest szczupły i chce go wyćwiczyć, to nie brzuszki są najlepsze, tak więc tego...
|
|
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dzisiejszy, podobny bo w domu: 10. Śniadanie: duża porcja owsianki na mleku z twarogiem, orzechami wloskimi, laskowymi, goją, suzonymi śliwkami, otrębami zytnimi, orkiszowymi, nasionami chia. ; zielona herbata (duża porcja) -owsianka ( pol szklanki platkow owsianych górsakich ok 60g., szklana mleka 2%, garsc wloskich & laksowych (ok 20g), lyzka otrab zytnich, łyzka otrab orkiszowych, lyzeczka nasion chia, plaster twarogu, 2 morele suszone, 2 lyzki goji); zielona herbata40 min ćwiczeń 14.00 Obiad: ponad 150 g indyka grilowanego na oleju kokosowym z pietruszką ponad polowa worka kaszy grycznaej białej niepalonej salatka (duza miska): pekinka, papryka czerwona, ogorek, marchewka, natka pietruszki, lyzeczka octu jablkowego, 3lyzki jogurtu naturalnego + garsc peste dyni i 2 czubate łyzki stolowe oleju lnianego 17. Podwieczorek: babeczka z budyniem smietankowym, szklanka borowek, czekolada z migdałami. 20.30 Kolacja: nie mam pomyslu jeszcze, ale pewnie bedzie polowka awokado z pomidorem, serkiem wiejskim lub pstragiem wedzonym (70g) olejem nianym
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-04-10 o 14:35 |
|
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Nic nie będzie widać Być może byłoby trochę widać gdybyś profesjonalnie ćwiczyła je na siłowni z dietą na zwiększenie masy mięśniowej, wtedy tak jakby wypychałyby ten tłuszcz, ale w domu tego nie uzyskasz. Najlepiej cwiczyć brzuch i do tego aeroby.
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem tłuszcz na brzuchu (i nie tylko, nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie) najlepiej najpierw spalić za pomocą dobrze zbilansowanej diety oraz ćwiczeń areobowych (a jeszcze lepiej interwałów), a dopiero potem ukierunkować dietę i ćwiczenia na budowę mięśni. Także po kolei a nie wszystko na raz, jeżeli się mylę proszę mnie poprawić
![]() Natomiast jeżeli koleżanka myśli że jak mniej zje, albo ktoś Jej podpowie dietę i nie zacznie biegać, ćwiczyć bo nie lubi to zbuduje taki brzuch jak na zdjęciu to życzę powodzenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-04-10 o 14:37 |
|
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co mi się rzuciło w oczy to przede wszystkim świetne tłuszcze w każdym posiłku drobnych kwesti jak dużo soli czy alkohol przed snem, nie chce się czepiać bo doskonale sobie sama zdajesz sprawę, że to nie najlepiej.
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Mi na spalenie tkanki tłuszczowej z brzucha pomógł miks basenu/biegania/jazdy na rowerze ok. 3 razy w tygodniu plus siłownia lub fitness z obciążeniem 2-3 razy w tygodniu i oczywiście w miarę czysta dieta. Pamiętam jak lata temu jako nastolatka katowałam się bez sensu setkami brzuszków, efekty były żadne
Z domowych dywanowych ćwiczeń zamiast tego polecam pompki, "planki" i side planki. ![]() ![]()
|
|
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak to mówią 70% to dieta a 30% ćwiczenia, więc dobre menu to powinien być u Ciebie priorytet
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

mam @ więc nie krzyczcie, jem co mi po prostu podpasuje, bo wmuszam w siebie troche bo apetytu brak

poza tym ćwiczę intensywnie codziennie przynajmniej 60 min i prawdę mówiąc nie jestem w stanie więcej.