Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 22:39   #151
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
r
  1. spora ciabatta z masłem, serem żółtym, szynką, pomidorem, sałatą, jabłko- ok.10.00
  2. wątróbka, ziemniaki, surówka z białej kapusty- 13.00
  3. kilka garści orzechów paprykowych - 19.00
  4. warzywa- cały talerz włoszczyzny wyjedzony z zupy jarzynowej- 20.45

?
Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
R
nie za dużo ? ja nie wiem bo nie liczyłam, jak uważacie?

ś- omlet: banan, jajo, 4 łyżki mąki razowej, łyżka rodzynek, chlust mleka, smażony na łyżce oleju, 3 łyżki serka wiejskiego, cappuccino

2śn- kromka żytnia większa z masłem, rybą wędzoną, sałatą i pomidorem, 2 morele suszone, garstka migdałów całych, kawa z mlekiem

ob- spaghetti: ciemny makaron, pomidory z puszki podbite łyżką śmietany, z 150g fileta

p- salaterka galaretki z jabłkiem i winogronem, garść nerkowców i migdałów, 2 marchewki

k- 2 kromki żytnie z szynką z indyka, sałatą, pomidorem, cebulą, rzodkiewką, jajkiem sadzonym, po łyżce 'majonezu' z jaja i serka
Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Taaa, jasne

Chyba w te dni kiedy nie wstawiasz jadłospisów.
Bo to co tutaj umieszczasz diametralnie różni się od posiłków superkas.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Haloo, Dudi, ogarnij się, widzisz jakąś różnicę?
Ilościowo i jakościowo - kropka w kropkę!
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 22:42   #152
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
Irish, z całym szacunkiem, ale od kilku lat jesteś na tym wątku takim udomowionym "trollem". Mam wrażenie, że naprawdę chcesz sprowokować dyskusje na swój temat. Nikt nie musi mieć idealnej diety, jedzenie to TYLKO jedzenie, ale na tym konkretnym wątku dziewczyny szukają konstruktywnych rad dotyczących jadłospisów, czasami inspiracji kulinarnych. Twoje jadłospisy od lat wyglądają tak samo. I w porządku, nie chcesz jeść zdrowo, nie zależy Ci na dostarczaniu wartości odżywczych, próbujesz chudnąć, ale jakoś nie możesz (masz w ogóle nadwagę?), to wszystko Twoja sprawa. Czemu w ogóle interesuje Cię ten wątek?
Twoje jadłospisy nijak nie przypominają tego powyższego.

Współczuję dziewczynie, że od kilku lat jest na diecie 1000kcal Psychicznie by mi padło na mózg takie jedzenie, sama miewałam okresy gdzie jadłam mniej (ok1200kcal), ale że tak powiem były krótkie miesiąc lub mniej i były to okresy mojej załamki i leżenia w łóżku przez pół dnia

Chudniecie coś na swoich jadłospisach?

Dzisiaj się zmierzyłam i zważyłam i szczerze mówiąc jest bez zmian, a nawet jakby nieco więcej w cm:/

Edytowane przez o_Khaleesi_o
Czas edycji: 2014-04-10 o 01:37
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:01   #153
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Chudniecie coś na swoich jadłospisach?
zważyłam się dziś i jest mały spadek od soboty, dokładnie o 200g ale mi regularnie waga spada, z tym, że na miesiąc to wychodzi ok 1 - 1,5kg mniej. Ale myślę, że niedługo będę przechodzić na utrzymanie i dokładać ćwiczeń, bo ciągle mam wrażenie, że wyglądam na grubszą niż by się wydawało biorąc pod uwagę ile ważę. Muszę bardziej wyćwiczyć ciało

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:28   #154
agaczini
Zadomowienie

wrzucam dzisiejsze R, z pierwszą aktywnością od soboty, haha, pora w końcu ruszyc tyłeczek mam @ więc nie krzyczcie, jem co mi po prostu podpasuje, bo wmuszam w siebie troche bo apetytu brak

I - jajecznica z 2 wiejskich jaj, szczypiorku, wędzonej piersi indyka na oliwie z oliwek, kromka chleba żytniego

II - shoarma wieprzowa z ryżem, surówka

III - zupa brokułowa

IV - zupa jarzynowa z kurczakiem, jogurtem+ galaretka cytrynowa z bananem, pomarańcza i winogronami na deser

zumba

V - omlet z serkiem wiejskim, odrobiną miodu i orzechami włoskimi

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-04-10 o 09:30
agaczini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:52   #155
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
zważyłam się dziś i jest mały spadek od soboty, dokładnie o 200g ale mi regularnie waga spada, z tym, że na miesiąc to wychodzi ok 1 - 1,5kg mniej. Ale myślę, że niedługo będę przechodzić na utrzymanie i dokładać ćwiczeń, bo ciągle mam wrażenie, że wyglądam na grubszą niż by się wydawało biorąc pod uwagę ile ważę. Muszę bardziej wyćwiczyć ciało
fusiacola, ważysz malutko, więc myślę, że to dobry pomysł, żeby przejść na U. sama po sobie widzę, że utrzymując wagę można znacznie poprawić wygląd ciała. przy diecie redukcyjnej nie miałam pary do ćwiczeń, teraz jest znacznie lepiej, centymetry spadają tam gdzie trzeba (talia, uda), jestem smuklejsza, ale silniejsza. ciężko jest wyjść ze schematu "skinny fat" na redukcji.
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:29   #156
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
fusiacola, ważysz malutko, więc myślę, że to dobry pomysł, żeby przejść na U. sama po sobie widzę, że utrzymując wagę można znacznie poprawić wygląd ciała. przy diecie redukcyjnej nie miałam pary do ćwiczeń, teraz jest znacznie lepiej, centymetry spadają tam gdzie trzeba (talia, uda), jestem smuklejsza, ale silniejsza. ciężko jest wyjść ze schematu "skinny fat" na redukcji.
No właśnie ja się zastanawiam czy dziewczyny bez nadwagi nie powinny być na U i na intensywniejszych ćwiczeniach? U mnie redukcja szczerze mowiąc nic nie daje, zobaczę bo dopiero zaczęłam 1 tydzien z większą ilośćią i intensywnością ćwiczeń jak dalej nic nie ruszy to daję na U.
Stary 2014-04-10, 10:31   #157
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
No właśnie ja się zastanawiam czy dziewczyny bez nadwagi nie powinny być na U i na intensywniejszych ćwiczeniach? U mnie redukcja szczerze mowiąc nic nie daje, zobaczę bo dopiero zaczęłam 1 tydzien z większą ilośćią i intensywnością ćwiczeń jak dalej nic nie ruszy to daję na U.
Ja ważę 55/6 przy 169 cm. Pewnie powinnam być na utrzymaniu, ale ja na chwilę obecną jem tyle, że już chyba nie mogłabym więcej w siebie wcisnąć. Może za jakiś czas spróbuję.
Stary 2014-04-10, 10:33   #158
ewula13
Raczkowanie

Witam dziewczyny
Proszę o ocenienie mojego tygodniowego jadłospisu
Poniedziałek:
-kawa zbożowa z mlekiem 1,5%
-bułka grahanka+pasztet pieczony
-herbata czarna bez cukru
-truskawki
-zupa warzywna
-grapefruit
-omlet z groszkiem
Wtorek:
-twarożek +rzodkiewka+szczypiorek+2 kromki chleba razowego
-herbata czarna bez cukru
-2 wafle ryżowe+dżem+maślanka
-zupa warzywna
-2 jabłka
+sałatka jarzynowa+majonez odtłuszczony+pieczywo chrupkie
Środa:
-pasta jajeczna+ogórek kiszony+majonez odtłuszczony+2 kromki chleba razowego
-jogurt z kiwi
-pierś z kurczaka+ryż+bukiet warzyw
-galaretka owocowa
-2 kromki chleba razowego+sałatka z pomidora i sałaty+ser feta+łyżeczka oliwy z oliwek
Czwartek:
-musli z owocami+mleko 1,5%
-banan
-200 g schabu+3 ziemniaki+bukiet warzyw
-kisiel
-2 kromki chleba razowego+polędwica+ 200 g fasolki szparagowej+woda
Piątek:
-2 bułki grahanki+polędwica+sałata +rzodkiewka
-jogurt owocowy
-szparagi+makaron+paluszki rybne+pomidor
-sałatka owocowa(jabłko+nektaryny+ winogrona)
-100 g wędzonej ryby+ 2 kromki chleba razowego
Sobota:
-1,5 szklanki mleka 1,5%+2 łyżki kaszy mannej+ 10 mrożonych truskawek+słonecznik
-2 kromki chleba razowego+pomidor+szczypio rek+jajko na miękko+herbata bez cukru
-chińszczyzna
-jogurt naturalny+musli
-2 kromki chleba azowego+szynka+ogórki kiszone+herbata bez cukru
Niedziela:
-jajecznica+szczypiorek+2 kromki chleba razowego
-marchew+jabłko na tarce+jogurt naturalny+łyżeczka soku z cytryny+pieczywo chrupkie
-100 g piersi z indyka+1/3 mrożonej włoszczyzny+dwa ziemniaki+marchew z groszkiem
-kefir+banan+wiórki kokosowe
-2 parówki drobiowe+2 kromki chleba razowego+herbata zielona bez cukru

Jestem ogólnie szczupła. mam 163cm wzrostu i ważę 52 kg, jednak chciałabym uzyskać efekt takiego brzucha jak na zdjęciu poniżej i zrzucić troszkę boczków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Szesciopak-robimy-w-kuchni_articleimage.jpg (84,1 KB, 15 załadowań)

"...No one is perfect...We're just people - not angels..."

ewula13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:46   #159
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Ja ważę 55/6 przy 169 cm. Pewnie powinnam być na utrzymaniu, ale ja na chwilę obecną jem tyle, że już chyba nie mogłabym więcej w siebie wcisnąć. Może za jakiś czas spróbuję.
No to tak jak ja, ale mam tłuszcz na brzuchu i to jest te -2 kilo których bym się chciała pozbyć...a nie mogę. I też nie mogłabym więcej jeść, szczególnie, że nie pracuję i nie spalam tyle ile powinnam.
Stary 2014-04-10, 11:03   #160
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
stopniowo postaram się iść w kierunku U moim celem było początkowo dojście do 50kg na maj - bo dokładnie za miesiąc mam kolejną przymiarkę sukni ślubnej i dobrze by było, zeby już było wiadomo, jakie poprawki mają zrobić no i potem chciałam tą wagę trzymać, ślub w sierpniu dla mnie priorytetem jest to jak będę wyglądać w sukni, jakbym miała więcej czasu to nie wahałabym się w ogóle nad tym, żeby już teraz być na U. No ale ślub coraz bliżej, waga niby niska a do bycia szczupłą wiele mi brakuje poza tym ćwiczę intensywnie codziennie przynajmniej 60 min i prawdę mówiąc nie jestem w stanie więcej.

Stary 2014-04-10, 11:54   #161
201606210914
Konto usunięte

ewula czy to są jadłospisy na dietę 500 kalorii ???

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
stopniowo postaram się iść w kierunku U moim celem było początkowo dojście do 50kg na maj - bo dokładnie za miesiąc mam kolejną przymiarkę sukni ślubnej i dobrze by było, zeby już było wiadomo, jakie poprawki mają zrobić no i potem chciałam tą wagę trzymać, ślub w sierpniu dla mnie priorytetem jest to jak będę wyglądać w sukni, jakbym miała więcej czasu to nie wahałabym się w ogóle nad tym, żeby już teraz być na U. No ale ślub coraz bliżej, waga niby niska a do bycia szczupłą wiele mi brakuje poza tym ćwiczę intensywnie codziennie przynajmniej 60 min i prawdę mówiąc nie jestem w stanie więcej.
ale pokażesz Nam się w tej sukni prawdasz ?
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:56   #162
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula13 Pokaż wiadomość

Jestem ogólnie szczupła. mam 163cm wzrostu i ważę 52 kg, jednak chciałabym uzyskać efekt takiego brzucha jak na zdjęciu poniżej i zrzucić troszkę boczków
Słabo.. na tym mięśni nie zrobisz.

A co ćwiczysz?
Stary 2014-04-10, 11:57   #163
201606210914
Konto usunięte

dziewczyny macie jakiś przepisik na obiad by można było coś wyczarować z twarogu ?
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:04   #164
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny macie jakiś przepisik na obiad by można było coś wyczarować z twarogu ?
Naleśniki

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:43   #165
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
ale pokażesz Nam się w tej sukni prawdasz ?
ale bez głowy

superkas z twarogu:
- makaron pełnoziarnisty, na to twaróg i trochę brązowego cukru albo łyżeczka dobrego dżemu
- nalesniki z serem, ale znowu na słodko, najlepiej go utrzeć z odrobiną cukru waniliowego i dodać rodzynki
- placuszki serniczki (do takiego nadzienia jak do nalesników wbić jajko i ciut mąki i usmażyć - są pyszne)

właśnie zdałam sobie sprawę, że nie potrafię jeść twarogu na ciepło innego niż na słodko

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
właśnie zdałam sobie sprawę, że nie potrafię jeść twarogu na ciepło innego niż na słodko
e nie, sorki - pierogi ruskie

Stary 2014-04-10, 12:44   #166
agaczini
Zadomowienie

hmm mi przychodzą jeszcze tylko pierogi leniwe z masłem i cukrem haha ale to nie jest ani zdrowe ani redukcyjne, tylko smaczne ;D bardzo smaczne...
Stary 2014-04-10, 12:46   #167
ewula13
Raczkowanie

Dziewczyny dopiero zaczynam przygodę z jadłospisem i ćwiczeniami. Zamierzam ćwiczyć brzuszki mam takie serie wypisane i i typy ćwiczeń. a odnośnie jadłospisu nie chciałabym żeby był bujny, ponieważ nie bardzo lubię gotować i kombinować w kuchni, po prostu chciałabym się odżywiać zdrowo i smacznie, bo przez złe odżywianie powstała mi lekka oponka. Dlatego też chciałabym abyście mi pomogły w jadłospisie i ćwiczeniach żeby uzyskać mój zamierzony efekt Podejrzewam że gdybym cała się roztyła to musiałabym kilka razy w tygodniu na siłownie, biegać itp. jednak wydaje mi się, że nie jest mi to potrzebne

Stary 2014-04-10, 12:56   #168
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
ale bez głowy

superkas z twarogu:
- makaron pełnoziarnisty, na to twaróg i trochę brązowego cukru albo łyżeczka dobrego dżemu
- nalesniki z serem, ale znowu na słodko, najlepiej go utrzeć z odrobiną cukru waniliowego i dodać rodzynki
- placuszki serniczki (do takiego nadzienia jak do nalesników wbić jajko i ciut mąki i usmażyć - są pyszne)

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

e nie, sorki - pierogi ruskie
Dobre sa naleśniki z serem i owocami
Pieorgi ruskie to u mnie są zawsze jak ziemniaki zostaną z wcześniejszego dnia I wtedy w nadzieniu jest jeszcze koperek a doprawiam przyprawą do ziemniaków lub pieprzem ziołowym ;D

U mnie w domu kopytka zawsze jadło się polane stopionym masłem (tato lubi ze słoniną i skwarkami) i białym serem.
A jak ser nie szedł na wierch do posypania to do ciasta

Makaron z serem? U mnie na wytrawne - trochę oleju/oliwy i ser

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:06   #169
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny dopiero zaczynam przygodę z jadłospisem i ćwiczeniami. Zamierzam ćwiczyć brzuszki mam takie serie wypisane i i typy ćwiczeń. a odnośnie jadłospisu nie chciałabym żeby był bujny, ponieważ nie bardzo lubię gotować i kombinować w kuchni, po prostu chciałabym się odżywiać zdrowo i smacznie, bo przez złe odżywianie powstała mi lekka oponka. Dlatego też chciałabym abyście mi pomogły w jadłospisie i ćwiczeniach żeby uzyskać mój zamierzony efekt Podejrzewam że gdybym cała się roztyła to musiałabym kilka razy w tygodniu na siłownie, biegać itp. jednak wydaje mi się, że nie jest mi to potrzebne
Brzuszki nie są na oponkę, jak ją masz należy ją spalić.
Stary 2014-04-10, 13:09   #170
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Chodzi nam o to, że jesz za mało. Poniedziałek to porażka, w resztę się na razie nie wczytałam. Jedząc takie ilości rozwalisz sobie metabolizm, zdrowie i nigdy nie schudniesz.
A co do ćwiczeń, to ja jestem zdania, że ćwiczymy dla zdrowia, dobrej kondycji i chodzenie na siłownie/bieganie nie jest niepotrzebne .

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Brzuszki nie są na oponkę, jak ją masz należy ją spalić.
Dobrze rozumiem, ze brzuszki są na mięśnie, a jeżeli te mięśnie są pod warstwą tłuszczu, to nawet całe mnóstwo brzuszków nie da wizualnego efektu?
Stary 2014-04-10, 13:11   #171
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze rozumiem, ze brzuszki są na mięśnie, a jeżeli te mięśnie są pod warstwą tłuszczu, to nawet całe mnóstwo brzuszków nie da wizualnego efektu?
Niestety nie.
Stary 2014-04-10, 13:13   #172
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Niestety nie.
Niestety nie da czy niestety niedobrze rozumiem?
Stary 2014-04-10, 13:59   #173
ewula13
Raczkowanie

Wiem, że bieganie jest dla zdrowia itp. Jednaj ja nie jestem typem sporstmenki i nie sprawia mi to aż takiej frajdy. Może też dlatego że nie mam nadwagi i nie mam aż takiej motywacji co do tego. To jaka według Was powinna być moja dieta i zestaw ćwiczeń żeby w miarę utrzymać wagę, jeść zdrowo, nie podjadać "wieczorami" no i mieć płaski i lekko umięśniony brzuszek? taki jak na poprzednim zdjęciu
a teraz wklejam zdjęcia mojego brzucha. Może będzie łatwiej coś dobrać dla mnie
jakoś w przybliżeniu to wygląda gorzej szczególnie od przodu:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140410_135603.jpg (26,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140410_135639.jpg (29,2 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez ewula13
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:00
Stary 2014-04-10, 14:04   #174
201607040946
Konto usunięte

Brzuszki nie są na brzuch. Nawet jeśli ktoś jest szczupły i chce go wyćwiczyć, to nie brzuszki są najlepsze, tak więc tego...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:10   #175
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
Bardzo prosze o ocene
Dzień w domu, bezruchowe U, walcze o @..

przed: ciepła woda z cytyrną
10. Śniadanie: (duża porcja) -owsianka ( pol szklanki platkow owsianych ok 60g., szklana mleka 2%, garsc wloskich & laksowych, lyzka otrab zytnich, orkiszowych, lyzeczka nasion chia, plaster twarogu, 2 morele suszone, 2 lyzki goji); zielona herbata

40 min ćwiczeń (chodakowska+mel b+ rozicaganie)

14.30 Obiad. ok 200g lososia grilowanego na lyzeczce oleju koksowego,
3/4 worka ryzu braozwego z kurkuma
sałatka: micha szpinaku świezego, pomidor, jogurt naturalny 2 lyzki, koperek, ł15ml oleju lnianego.

17.30 Podwieczorek: szklanka borowek, duza babeczka krucha z budyniem smietankowym, pasek czekolady ritter; kawa.

21:30 Kolacja: nie przesadzilam?
salatka: 1 cale jajko, 3 bialka (XL); polowa awokado, lyzka oleju lnianego
roszupunka, rzodkiewki, kielki, duza ilosc szczypiorku, cebulka, pietruszka
i niestety duzo soli

+ 2 kromki razowca na zakawasie.

chodze spac ok 2. przed snem niestety ok 3 kieliszki wina wytrawnego czerwonego.
up

i dzisiejszy, podobny bo w domu:

10. Śniadanie: duża porcja owsianki na mleku z twarogiem, orzechami wloskimi, laskowymi, goją, suzonymi śliwkami, otrębami zytnimi, orkiszowymi, nasionami chia. ; zielona herbata
(duża porcja) -owsianka ( pol szklanki platkow owsianych górsakich ok 60g., szklana mleka 2%, garsc wloskich & laksowych (ok 20g), lyzka otrab zytnich, łyzka otrab orkiszowych, lyzeczka nasion chia, plaster twarogu, 2 morele suszone, 2 lyzki goji); zielona herbata40 min ćwiczeń
14.00 Obiad:
ponad 150 g indyka grilowanego na oleju kokosowym z pietruszką
ponad polowa worka kaszy grycznaej białej niepalonej
salatka (duza miska): pekinka, papryka czerwona, ogorek, marchewka, natka pietruszki, lyzeczka octu jablkowego, 3lyzki jogurtu naturalnego
+ garsc peste dyni i 2 czubate łyzki stolowe oleju lnianego

17. Podwieczorek: babeczka z budyniem smietankowym, szklanka borowek, czekolada z migdałami.

20.30 Kolacja: nie mam pomyslu jeszcze, ale pewnie bedzie polowka awokado z pomidorem, serkiem wiejskim lub pstragiem wedzonym (70g) olejem nianym warzywa i 2 grzanki.
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:35
dezett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:10   #176
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Niestety nie da czy niestety niedobrze rozumiem?

Nic nie będzie widać Być może byłoby trochę widać gdybyś profesjonalnie ćwiczyła je na siłowni z dietą na zwiększenie masy mięśniowej, wtedy tak jakby wypychałyby ten tłuszcz, ale w domu tego nie uzyskasz. Najlepiej cwiczyć brzuch i do tego aeroby.
Stary 2014-04-10, 14:32   #177
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Moim zdaniem tłuszcz na brzuchu (i nie tylko, nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie) najlepiej najpierw spalić za pomocą dobrze zbilansowanej diety oraz ćwiczeń areobowych (a jeszcze lepiej interwałów), a dopiero potem ukierunkować dietę i ćwiczenia na budowę mięśni. Także po kolei a nie wszystko na raz, jeżeli się mylę proszę mnie poprawić

Natomiast jeżeli koleżanka myśli że jak mniej zje, albo ktoś Jej podpowie dietę i nie zacznie biegać, ćwiczyć bo nie lubi to zbuduje taki brzuch jak na zdjęciu to życzę powodzenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:37
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:52   #178
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
Bardzo prosze o ocene
Dzień w domu, bezruchowe U, walcze o @..

przed: ciepła woda z cytyrną
10. Śniadanie: (duża porcja) -owsianka ( pol szklanki platkow owsianych ok 60g., szklana mleka 2%, garsc wloskich & laksowych, lyzka otrab zytnich, orkiszowych, lyzeczka nasion chia, plaster twarogu, 2 morele suszone, 2 lyzki goji); zielona herbata

40 min ćwiczeń (chodakowska+mel b+ rozicaganie)

14.30 Obiad. ok 200g lososia grilowanego na lyzeczce oleju koksowego,
3/4 worka ryzu braozwego z kurkuma
sałatka: micha szpinaku świezego, pomidor, jogurt naturalny 2 lyzki, koperek, ł15ml oleju lnianego.

17.30 Podwieczorek: szklanka borowek, duza babeczka krucha z budyniem smietankowym, pasek czekolady ritter; kawa.

21:30 Kolacja: nie przesadzilam?
salatka: 1 cale jajko, 3 bialka (XL); polowa awokado, lyzka oleju lnianego
roszupunka, rzodkiewki, kielki, duza ilosc szczypiorku, cebulka, pietruszka
i niestety duzo soli

+ 2 kromki razowca na zakawasie.

chodze spac ok 2. przed snem niestety ok 3 kieliszki wina wytrawnego czerwonego.
dezett wczoraj zwróciłam uwagę na Twój jadłospis bo wydał mi się bardzo interesujący nie komentowałam, bo myślałam, że ktoś bardziej kompetentny to zrobi. Chciałabym spróbować do owsianki kiedyś goji, albo tych nasion chia - nie znam nawet, ale śniadanie brzmi pysznie

z tego co mi się rzuciło w oczy to przede wszystkim świetne tłuszcze w każdym posiłku a to podstawa w walce o @ - wiem, z własnego doświadczenia drobnych kwesti jak dużo soli czy alkohol przed snem, nie chce się czepiać bo doskonale sobie sama zdajesz sprawę, że to nie najlepiej.

Stary 2014-04-10, 14:55   #179
agnieszka16
Zadomowienie

Mi na spalenie tkanki tłuszczowej z brzucha pomógł miks basenu/biegania/jazdy na rowerze ok. 3 razy w tygodniu plus siłownia lub fitness z obciążeniem 2-3 razy w tygodniu i oczywiście w miarę czysta dieta. Pamiętam jak lata temu jako nastolatka katowałam się bez sensu setkami brzuszków, efekty były żadne Z domowych dywanowych ćwiczeń zamiast tego polecam pompki, "planki" i side planki.

agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:01   #180
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że bieganie jest dla zdrowia itp. Jednaj ja nie jestem typem sporstmenki i nie sprawia mi to aż takiej frajdy. Może też dlatego że nie mam nadwagi i nie mam aż takiej motywacji co do tego. To jaka według Was powinna być moja dieta i zestaw ćwiczeń żeby w miarę utrzymać wagę, jeść zdrowo, nie podjadać "wieczorami" no i mieć płaski i lekko umięśniony brzuszek? taki jak na poprzednim zdjęciu
a teraz wklejam zdjęcia mojego brzucha. Może będzie łatwiej coś dobrać dla mnie
jakoś w przybliżeniu to wygląda gorzej szczególnie od przodu:P
ewula nawet sobie nie zdajesz sprawy jak ciężko jest osiągnąć taki efekt! Mi osobiście się taka sylwetka jak na załączonym zdjęciu nie podoba (zbyt męska, bez bioder), mam bardziej przyziemne cele jak choćby wyrobienie sobie talii, nie zależy mi na mięśniach, a i tak jest mi bardzo ciężko ten brzuch ruszyć. A Ty będziesz musiała najpierw pozbyć się tłuszczu a potem rzeźbić więc sporo pracy przed Tobą Zgadzam się z Dudim, że głównie interwały są dobre na pozbycie się tłuszczu ale jak to mówią 70% to dieta a 30% ćwiczenia, więc dobre menu to powinien być u Ciebie priorytet

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości