|
|
#2071 | |
|
🦄
|
Dot.: Miłośniczki Zary - część XXXIX
Cytat:
(ale to chyba jestem absolutny ewenement w tym zakresie i nikt mi nie wierzy, ale naprawdę tak mam, chyba że z moją suszarką jest coś nie halo). Używam w tej chwili Timotei jakiejś i Toni&Guy. Olej po umyciu odpada, bo mam cienkie włosy i nawet niewielka ilość czegokolwiek je strasznie obciąża. Ale też używam TT ![]() Ta, taa, gdzieś wcześniej. Ale to nie te- ja mam inny ref Tych Twoich to faktycznie nawet po refie nigdzie nie widać. W każdym razie ja mam białe z innego refu i czarne z innego, ale żadne nie są błyszczące, chociaż czarne są ciut bardziej "satynowe". Po prostu na oko widzę, że tam jest więcej poliestru
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
earthpace, gdzie kupujesz olej migdałowy?
|
|
|
|
#2075 | |
|
batonik
|
Cytat:
![]() Cóż za kretyńska dewiza
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Kokosowy jest niby super do niskoporowatych, argan do średnio- i wyso- , ale wg mnie to zależy
moje po kokosie są bardzo miękkie acz puchliwe.. ale ogólnie całkiem fajne a są wysokoporowate. Efekty olejowania widać dopiero po paru miesiącach regularnego olejowania 2-3 razy w tygodniu.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio chyba na mazidłach kupiłam.. trochę drogo..
najlepiej kupować czysty olej bez "dodatków" typu chemia i konserwanty. A argan, muszę dodać, jest super na rzęsy. Mam wrażenie, że zawsze jak używam arganowego do zmywania tuszu i jednocześnie jakąś odżywkę (teraz używam 4lashes, kiedyś z xlashem) bardzo "wzbogaca" działanie odżywki. Nie wypadają, zagęszczają się a odżywka z kolei wydłuża. Bdb duet! |
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
🦄
|
Cytat:
Odżywki są raczej lekkie, bo są do włosów cienkich Miałam chytry plan że nawilżę je porządnie tym olejem przed myciem, a potem lekka odżyweczka i voila Ale tak u mnie sprawdza się tylko i wyłącznie olej rycynowy.
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on ogólnie super nabłyszcza, ale przy częstym używaniu wysusza. Ogólnie oleje.. mają raczej właściwości odżywcze, nie stricte nawilżające. Ja kiedyś bardzo dużo olejowałam i tylko olejowałam i włosy były takie dosyć sztywne, brakowało im humektantów/nawilżaczy. Ciężka sprawa te włosy |
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
earthpace, a taki może być?
http://allegro.pl/olej-migdalowy-ktc...924804759.html |
|
|
|
#2084 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko butelka Cię pewnie będzie wkurzać, może się rozlewać za dużo.---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Może próbuj go mieszać z innymi olejami/olejem (ale tak, aby było go mniej). A przed myciem spróbuj olejowej odżywki - ona powinna "doczyścić" włosy z rycyny w myśl zasady tłuszcza rozpuszcza tłuszcz. Może się zmniejszy problemos z domywaniem. Myślę, że wcale dużo nie trzeba robić - za bogata pielęgnacja nie służy włosom, zwłaszcza skłonnym do obciążenia. Trzeba tylko trafić z właściwymi produktami
|
||
|
|
|
#2087 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
tylko jeszcze gorzej robi mi się w ciągu dnia. Myślałam, że za mocno tłustych kremów na noc używam /Cytat:
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, w jakie dni wysyłają paczki w Z? |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha ![]() Wlasnie tez zamowie ropy i spodenki który kolor zamawiałas ropow?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2091 | ||
|
🦄
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubią się puszyć i plątać i w ogóle. Trafiasz na buble gdyż co robią? Może szukasz wśród nie właściwych produktów.. Do włosów cienkich zazwyczaj dedykują jakieś puszące, nadające objętość składniki (nawilżające) i włosy są puchowate/sianowate, nieokiełznane. |
|
|
|
|
#2094 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację, udało mi się z tym akurat
![]() Ale na pewno na moją korzyść działa też to, że nie mam mocno problematycznych włosów. Są proste z natury, dość gęste, nie są cienkie. Jedyna ich wada to szybkie przetłuszczanie, chociaż zauważyłam, że odkąd bardziej o nie dbam, to zdarzają się dni, że mogłabym sobie odpuścić mycie, bo wciąż wyglądają wyjściowo, ale i tak je myję, bo źle się czuję z takimi wczorajszymi włosami. Mam wrażenie, że wchłonęły wszystko, z czym przez cały dzień miałam kontakt i odczuwam dyskomfort psychiczny ![]() Nigdy ich nie farbowałam ani nie prostowałam, jedyny mój grzech to suszarka, ale nie wyobrażam sobie bez niej życia. Poza tym po jej użyciu wyglądają lepiej, niż gdy wyschną same po 6 godzinach W tej chwili mam dosłownie 7 kosmetyków do włosów i więcej mi póki co nie trzeba. Próbuję nowych, kiedy wykończę stare. Na początku chciało mi się bawić we wcierki, spiruliny, maski z jajka i inne cuda, ale szybko mi przeszło i mimo to nie jest chyba źle
Edytowane przez a34 Czas edycji: 2014-04-10 o 10:46 |
|
|
|
#2096 | |
|
🦄
|
Cytat:
Nawet jak znajdę coś fajnego, co na początku daje fajny efekt to po jakimś czasie mam wrażenie, że przestaje działać (przykład: takie serum termiczne w mgiełce z Biosilka)
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super, spodenki i koszulkę XS bralas? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biosilk ma masę silikonów, które obudowują i przesuszają dlatego włosy się robią matowe i sianowate. |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o marynarkę, to faktycznie jest za krótka.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

a jakiej odżywki używasz?
(ale to chyba jestem absolutny ewenement w tym zakresie i nikt mi nie wierzy, ale naprawdę tak mam, chyba że z moją suszarką jest coś nie halo). Używam w tej chwili Timotei jakiejś i Toni&Guy. Olej po umyciu odpada, bo mam cienkie włosy i nawet niewielka ilość czegokolwiek je strasznie obciąża. Ale też używam TT 
Tych Twoich to faktycznie nawet po refie nigdzie nie widać. W każdym razie ja mam białe z innego refu i czarne z innego, ale żadne nie są błyszczące, chociaż czarne są ciut bardziej "satynowe". Po prostu na oko widzę, że tam jest więcej poliestru 
czego tu nie rozumieć? Oglądasz Project Runaway? Anja Rubik ostatnio stwierdziła, że moda nie jest wygodna i jeśli jest jej w ciuchach za bardzo wygodnie, tzn, że nie wygląda za dobrze.