|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
wybacz ![]() ![]() Śpi raz 2 godziny, czasem jeszcze prześpi się wieczorem.. jak raz śpi to wtedy kładzie się około 21 i spi do 8-9 rano, jak ma 2 drzemki w ciągu dnia kładzie się 22-23 i potrafi spać do 11 ![]() ( po mamie) ale średnio śpimy bez przebudzania do 9 rano ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Dziewczyny, a co myślicie o basenie z piłeczkami? |
|
|
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co ja bym dala za taka hustawke ![]() ja kocham takie hustawki, uwielbiam - a tu nie spotkalam ani jednej, a placow zabaw mamy co kawalek ![]() Niemcy sa przewrazliwieni chyba na punkcie bezpieczenstwa - gdzies ostatnio czytalam artykul wlasnie, ze powstaja piekne place zabaw - ale NUDNE! Bo likwiduja "niebezpieczne" elementy.. choc ja sobie tylko gdybam, dlaczego nie ma tutaj takich hustawek a gdzie ty na czerwonym swietle jezdzisz?w dodatku tutaj? ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna daj linka do tej drugiej
|
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
Będę się żalic...
Bujamy się z tą alergią już tyle czasu i nie jestem ani trochę mądrzejsza. Od jakiegos czasu ma kaszke na calym cialku. Blada. Wyczuwalna pod reka. Nóżki i rączki są takie szorstkie, miejscami ma suche placki np.na pleckach. Ja już nie wiem skąd to sie wzięło. Nic nowego nie jadla :-( Szukam nowego lekarza dla Małej. |
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
oliwka do tej z twardym przykryciem? To BIG Sandy
http://www.ceneo.pl/2264664 tutaj Sandpit http://www.ceneo.pl/9156391 i sandy ale z pokrowcem http://e-zabawkowo.pl/pl_PL/p/BIG-PI...CEM-56737/4605 Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-10 o 11:55 |
|
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
Moderna Ostatnio nic nie uzywalam oprocz oliwki z BD bo chciałam, żeby zobaczyl lekarz jak to naprawde wygląda. No ale on to zignorowal i jest jeszcze gorzej. Suche miejsca smaruje bepanthenem ale mam tez taka masc na brodawki i moze ja wyprobuje.
|
|
|
|
#1418 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a o to jak podaje strona polki pl (!!!!!) po co daje: Stosowany zewnętrznie zwalcza pojawianie się trądziku, pozwala na częściową lub całkowitą likwidację nieestetycznych rozstępów i blizn. Smarowanie twarzy moczem poprawia stan skóry. Dzięki niemu możliwe jest wyleczenie egzem skórnych, różnego rodzaju wyprysków, owrzodzeń, ran i otarć. Mocz wpływa także korzystnie na kondycję włosów. Uważa się, że picie moczu pozwala na zwalczenie chorób nowotworowych, oczyszcza on organizm z toksyn, leczy bóle głowy, stany zapalne jamy ustnej, nieżyty zatok oraz wpływa korzystnie na schorzenia przewodu pokarmowego. Cytat:
a żebyś wiedziała! dzieciaki z nich wylatują, prosto na pysk, jak się huśta za wysoko to w pewnym momencie hustawka robi myk i dzieciak jak źle siedzi albo się nie trzyma to skacze na głowkę, słyszałam od innych mam, prawie widziałam, znajomej syn by ostatnio tak pikował na szczescie się trzymał porzadnie ale cieplo nam się zrobiło i nie było juz opcji "wysioko". najgorsze jest to ze one teraz są wszedzie, chyba ze stary plac zabaw Cytat:
tak po niemiecku
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka tylko na zdrowa skore, sucha bedzie wysuszac - wybralabym cos tlustego jak np. wazelina, albo cos z lanolina (jezeli nie uczula - nie znam polskich produktow niestety), albo Nanobase (polecalam czesto tutaj), albo slabsza Lipobase czy Linola tlusta.
|
|
#1420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krew do badania na poziom wapnia, fosforu, fosfatazy alkalicznej oraz metabolitów witaminy D3, idę do lux medu więc licze na skierowanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co dajesz jeść przed snem?
|
|
#1421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za czasow dziecinstwa dostalam w glowe taka hustawka aaaaaauuuuuuuu! ale przezylam ![]() ten artykul akurat byl chyba na onecie i dotyczyl USA, ale to malo wazne. Mi akurat chodzi o tego typu hustawki, bo i mamy hustawke koszyk, zjezdzalnie, hamak, jest domek i zapora wodna, i lina do balansowania, i rozne wspinaczkowe i liny po ktorych sie w dol zjezdza - wiec cos sie dzieje - ale dlaczego nie ma klasykow? ![]() (ale to moze tylko w moim otoczeniu tego brakuje a gdzies tam na ktoryms osiedlu sie taka uchowala )---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
kurde wymieniaja okna komuś u mnie w bloku. wyczaiłam ich wczesenije jak podjechali i przenioesłam łozeczko do pokoju gdzie jest wieża i tam go połozyłam jak mi kipnał w krzeselku do karmienia z nudów
mam nadzieje ze muzyczka pomoze i sie nie obudzi. w takich chwilach naprawde mam ochote zacząc coś robić w kierunku budowy domu. bo tak od jakiegos roku kminimy z tż czy by się nie wkopac w tą marną przyjemność budowy domu, kredytu, uzerania sie z urzedami i specfirmami. im wiecej czytamy tym mi sie bardziej odechciewa, akcje typu istnieją dofinansowania na pompy ciepła, i owszem ale jest to dofinansowanie do kredytu a nie do samegozakupu pompy, a takiego kredytu nie udzielaja wszystkie banki, wszyscy zarobią a ciebie i tak wyjdzie to samo ale dofinansowanie ostro jest
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Rozeznanie
|
młody się obudził, spał z godzinę, i tak dobrze.....
humor mi poprawiły siki, temat wraca do mnie jak bumerang dziś ![]() uwaga - bo złapaliśmy do nocnika, pomogły smerfy, tak sie nimi zajął ze zapomniał uciec z nocnika.....to chyba dopiero nasze 3 albo 4 złapane :/
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze, że moja córka bierze teraz żelazo i tran, kiedy dzieci w jej wieku przybieraly na wadze 800-1000g, ona max 400g na miesiąc, ostatnio jej waga zatrzymała się w miejscu na 2 msc, wyniki dobre tylko na dolnej granicy normy, alergii nie ma na nic, bo tez robilismy badania, teraz trochę przytyla, lekarz stwierdził, że ona już taka jest... I ciężko jest jej dogodzić z jedzeniem..
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma leTko. walcz. model jak ta lala
![]() wszak Michał się Duplo bawi. straszne to jest... na bank nie firmowe. chyba supermarketowe... ale zabij, nie wiem gdzie kupiłam (chadzamy do Kaufa, Auchan, Carefour). Cytat:
choć też widzę duże dzieci (wtryniające się w kolejkę ) szalejące na zabudowanych... limity przyzwoitości ![]() ![]()
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna
zaczęłam oglądać te piaskownice a miałam wieczorem no i ? kupiłam dziecku takie cuś http://allegro.pl/super-duzy-namiot-...115781691.html pod wpływem chwili oby przed weekendem doszło ciekawe czy będzie zainteresowana
|
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, wczoraj oglądałam właśnie takie namioty z tunelem na allegro
tez mam ochotę kupic do ogródka. Daj znać czy sie Anielce spodobało
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie basen z piłeczkami fajny sama myślę czy córce nie kupić na urodziny ale będzie mieć radochę to napewno
![]() Villga straszne to no jak tak można żey dziecko się męczyło czy oni serca nie mają, trzymamy mocno kciuki za Kingusię i żeby ta allergia w końcu odpuściła |
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
... teraz tak sobie pomyślałam o tym zakupie tunelu już myślałam że jak nie na ogród to u niej w pokoju będzie bo ma taki olbrzymi no ale to będzie zbieracz kurzu, kurz wszędzie już widzę chyba na próbę rozłożę w domu a docelowo będzie stał w ogrodzie ... a już w myślach robiłam z tego schowek na zabawki
|
|
|
|
#1433 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzieć śpi, pogoda psia, to se matka na wizazu troche posiedzi jak biały człowiek ![]() Cytat:
ale chyba w niektórych kulturach się daje siki do picia jako lekarstwo ![]() z dziewczyną która wczoraj dołaczyła do TopChefa ![]() Cytat:
a z tą krzywicą to mnie zaniepokoiłaś bo J tez ma brzuchol wystający. Dowiedz się u lekarza co i jak Cytat:
ale na all tez chyba są Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Minister Cytat:
obwiąz się wstązeczka ![]() Cytat:
)Cytat:
no własnie nie ma innych rozrywek my do takiej hustawki mamy kawałek, bo na placu blisko domu są tylko takie dla straszaków, ale J za bardzo nie chce sie na niej bujac (boi sie ), chociaz próbujemy za kazdym razem.Moderna, mi sie bardzo podoba ta piaskownica z tchibo (ogladałam na stronie) bo jest z daszkiem, tylko kurcze chyba troche mala. Ale i tak jej nie kupie bo tesciu juz podobno cos zamontował, ale nawet nie wiem co jak i gdzie (o nic nas nie pytali) mam nadzieje tylko ze zrobili do niej jakies przykrycie bo jak nie to ![]() Ide czytac dalej |
|||||||||
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
![]() musze caly czas latac i Marcysia odciagac od psa, caly czas go ciagnie za uszy, za pysk, wklada palce do oczu i nosa, ciagnie za siusiaka i ogon aaaa! i tylko slychac marcel nie wolno, zostaw Merlina, Merlin zostaw Marcela!
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-10 o 14:01 |
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nadganiam forum, lecę po jednej stronie z pisaniem ![]() Amelie - witaj na forum! Monicca - mignelo mi, ze martwisz sie o wzrost malego, a ile ma? Oliwka - becikowe..? Wlasnie jestesmy w trakcie zalatwiania, masakra jakas, dzis bylam w Zusie, ale musze miec upowaznienie by zalatwic za meza ( ) i jutro jade raz jeszcze. Z wozkiem ![]() Nie wiem, czy zdazymy, no moze... A co do tego, ze szpital odsyla akta dziecka do wybranej przychodni - chyba nie wszedzie. Ja musialam sama Krzysia zapisac. Wiec w sumie moglo to dziecko "zaginac" w rejestrach, nie ma ogolnopolskiej sieci elektronicznej z ewidencja niemowlakow. A matke powinni wysterylizowac. C.d.n.
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Mozna kupic taki zwykly pokrowiec np. http://sklep.ampo.pl/pokrowiec-na-pi...e-kwadrat.html
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaa, to zasluguje na osobny wpis!!!
Super!!!
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiu a po co do ZUSu???
|
|
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

cały czas było mi czegoś brak i zajadałam się kaszami, makaronami, chlebem, na szczęście po ciąży zeszly mi te wszystkie kg 
czyzby byly niebiezpeiczne

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

), chociaz próbujemy za kazdym razem.
aaaa! i tylko slychac marcel nie wolno, zostaw Merlina, Merlin zostaw Marcela!