Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 11:27   #3181
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

My niby już moglibyśmy sprzedać mój dom ale na dwa mieszkania raczej nie wystarczy, a nie uśmiecha mi się mieszkać razem z babcią tż.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-04-10 o 11:29
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:47   #3182
niulka_1985
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
My niby już moglibyśmy sprzedać mój dom ale na dwa mieszkania raczej nie wystarczy, a nie uśmiecha mi się mieszkać razem z babcią tż.
ja też bym wolała mieszkać oddzielnie, ale nie ma wyjścia trzeba z teściówką

No i u mnie jest taki problem, że przeprowadzam się w nowe miejsce i nikogo tam nie znam....

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2014-04-10 o 11:50
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:50   #3183
Le_lena
Raczkowanie

kiss - ja spinek szukam w sprecyzowanej tematayce - motoryzacyjnej Mój TŻ o niczym innym nie mówi - jak tylko o samochodach, zresztą to u nich rodzinne
Szukam takich ze skrzynią biegów, ale na allegro jest totalne dno po 24 zł Wstawiam zdjęcie takich jak szukam, tylko przydałyby się ładne, srebrne i błyszczące

activelifestyle - mnie też zabiła cena bolerka, ale wypożyczenie u nich 250 to jak miałam tyle zapłacić za czyjeś to wolę swoje własne - a nóż widelec, przefarbuję i gdzieś kiedyś założę do trumny najprędzej

Dziewczyny ręce mi opadają jak czytam te Wasze historie z rodzicami i teściami , to się w głowach nie mieści

A teraz zabieram się za robotę - później pakowania ciąg dalszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100139_zps5ad94eec.jpg (31,6 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-04-10, 11:51   #3184
Linaewen
Zakorzenienie

My póki co będziemy mieszkać do maja/czerwca tu gdzie mieszkamy-czyli w oddzielnym mieszkaniu nad moimi rodzicami. Mieszkanie po dziadku wynajmujemy na rok albo do czerwca jak wezmą je studenci. Kasa z tego wynajmu idzie na konto, po wprowadzeniu się lokatorów z tej kasy lecimy z remontem łazienki i się przeprowadzamy do mieszkania po dziadkach. A póki co możemy zająć się już urządzaniem ogrodów i piwnicy-to będzie królestwo mojego K.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:51   #3185
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Zkręcona kropka współczuje ale szczera rozmowa może coś pomoże, prosto z mostu i bez owijania bo jak będziesz/ będziecie dusić w sobie nawet "pierdoły" to z czasem będzie jeszcze gorzej
Podobna sytuacja była u mojej koleżanki, nie mogła się dogadać (teraz już) ze swoją teściową i tak jest do tej pory, od ślubu minął już prawie rok a one nadal skaczą sobie do gardeł bo ani jedna ani druga nie popuści... Najgorzej ma jej mąż bo jest między młotem a kowadłem aż mi go szkoda Mieli mieszkać najpierw u niego, jego rodzice wyremontowali cały dół w ich domu, a moja koleżanka po ślubie stwierdziła że za to że teściowa robiła jej pod górkę (z pokrowcami na krzesła- totalna pierdoła) to obraza na maxa i mieszkają u niej z jej rodzicami dziadkami i prababcią... tak więc no commeeenntttt
Powodzenia kochana na pewno będzie dobrze tylko czasem wystarczy i troszkę pokory i kompromisu ale z obu stron

wenedka super że już protokół załatwiony

Szczeperka witaj

Kate Noir trzymaj się tam dzielnie w tej poradni

namisek1990

Anesthesia nie ma za co dobrze że się przydała fotka Twojego grzebyczka na włosach i zamawiaj bo jest
W załączniku przesyłam swój foto z aukcji i real foto coś mi nie bardzo wychodzi i mam nadzieję że go widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mój.jpg (139,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mój 2.jpg (166,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mój 3.jpg (100,9 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-10 o 11:58
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:02   #3186
ilussia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, co sądzicie o takiej formie księgi gości?
http://allegro.pl/ksiega-gosci-puzzl...119074314.html

Mogę link tu wstawić?
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:11   #3187
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Moi znajomi jechali z półrocznym dzieckiem na koniec Polski na wesele mimo, ze obydwie babcie są obok (blok obok) i na co dzien normalnie z maleństwem zostawaly ale uparli sie i juz
Pojechali, byli na slubie, obiedzie, podwieczorku i pojechali z powrotem dla mnie bezsens totalny, no ale ludzie sa dziwni
Nie wiem co kieruje takimi ludźmi chęc pochwalenia się maleństwem? Pokazania jakimi są dobrymi rodzicami? Bo gdyby przyjechali bez to stare ciotki by gadały, że wyrodni rodzice
Kolega TŻ przyjedzie do nas na wesele z niespełna rocznym dzieckiem i jego matką która nie jest jego dziewczyną. Trzeba im zapewnić nocleg bo reszta gości wraca rano autobusem ale przeciez oni nie wrócą z tym dzieciakiem. Dziwi mnie to podejście, bo ta dziewczyna przecież o 21 się zawinie do hotelu z dzieciakiem, my nie dość że płacimy im za nocleg to jeszcze za jej puste miejsce... A oni nawet nie są parą tylko mają razem dziecko!

Kamilka pogadaj z managerem restauracji, może np. uda się zapłacić za te dzieci mniejszą stawkę, albo wytłumacz koledze że nie ma problemu żeby przyjechali z dziećmi, ale oficjalnie nie zapraszaliście nikogo z potomstwem więc jesli ich dzieci będą to zwyczajnie będzie Wam głupio przed resztą rodziny. Powinien zrozumieć i po kościele odstawić dzieci do opiekunki.

Kropka porozmawiaj z TZ i niech on szczerze porozmawia z rodzicami, aby wyjasnili nagłą zmianę swojego zachowania. Może rzeczywiście jest jakiś powód? Trzeba to wyjasnić teraz i mieć jasną sytuację. Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość

Mogę link tu wstawić?
Oryginalna ja jednak bym się na taka wersje nie zdecydowała, bo w trakcie wesela część puzzli może zaginąć i byłby to mały problem później...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:11   #3188
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:

Mogę link tu wstawić?
O jeszcze takiej nie widziałam ale fajnie wygląda, ja nie mogę sobie na taką pozwolić bo by mi dzieci i kiedyś już wspomniana cześć rodziny ( z zachowania trochę bydło) rozniosla ją w drobny mak
Justynkie a nie mogłaś powiedzieć koledze że bez dzieci?? Nie kumam tej sytuacji

Edytowane przez kasia1201
Czas edycji: 2014-04-10 o 12:14
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:13   #3189
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja pierdziele, ludzie to mają wyobraźnię musisz mu uzmysłowić, że nie masz tyle miejsca w domu, że to wesele bez dzieci i że musi inaczej im zorganizować czas.... dla mnie to niepojętę, żeby tak utrudniać życie PM. jak zaproszenie jest bez dzieci, to się bez dzieci przychodzi.....
dokładnie, jeżeli mówiliście, ze wesele jest bez dzieci to wesele bez dzieci. musza sie dostosowac, nie moga robic wam bałaganu z waszej imprezy

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:16   #3190
ilussia
Wtajemniczenie

justynkie,kasia1201
My dzieci nie mamy na weselu... Tzn.będzie tylko mój bratanek 10letni i kuzyn TŻta troszke starszy...
I tak myslę nad nią... Ale w sumie nie mam pojęcia jak to w praktyce miałoby wyglądać

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Do dziewczyn, które używają odżywek do rzęs
Wiem, że używałyście tych za ponad 70 zł. Chciałam powiedzieć, że Regenerum coś takiego wypuściło. Kupiłam za niecałe 22zł.
Stary 2014-04-10, 12:18   #3191
21klaudyna
Zadomowienie

U nas opłata za dzieci jest mniejsza. Do któregoś roku mamy za free a potem do któregoś roku za 50lub 60% , niestety nie pamiętam jakie to są przedziały wiekowe;P

EDIT: sprawdziłam sobie umowę i do 4 roku zycia mamy bezpłatnie powyżej 4 r.ż 60 % ceny - nie mam określonego do jakiego wieku kwalifikuje się dzieci:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-04-10 o 12:37
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:25   #3192
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

ilussia ciekawa ta księga ale bałabym się czy wszystkie puzzelki wrócą na miejsce

U Nas jest do 3 lat za darmo a od 3-8 lat 50% ceny
Stary 2014-04-10, 12:27   #3193
Szczeperka
Wtajemniczenie

Sunrise28 - fryzura ta pierwsza (większe zdjęcie) ale z małymi modyfikacjami z reszty fryzur. Na próbnej już byłam i wyszło super - zdjęć na sobie nie mam

Cytat:

Mogę link tu wstawić?

Bardzo orginalna i pomysł mi się podoba - ale na wesele bez dzieci

Co do tematu dzieci na weselu - moim zdaniem wesele to impreza dla dorosłych, ale jeśli ktoś chciał przyjśc z dzieckiem to my zapraszaliśmy całą rodzinę. Uprzedzaliśmy jedynie że nie będzie opiekunki do dzieci i rodzice będą musieli się swoimi pociechami zajmować (różnie to bywa). Ostatecznie nikogo z dziećmi nie będziemy mieć na ślubie

Mały problem zrobiła tylko kuzynka Tż... Ma trójkę dzieci i zabiera dla nich opiekunkę - pytała gdzie oni wszyscy mają się zatrzymać (będzie jechać ponad 200 km z dzieciakami, które ostatecznie na ślubie i weselu nie będą). Czyli musieliśmy załatwić nocleg dla 3 doroslych osób i 3 dzieci - zamiast tylko dla 2 osób dorosłych. Uratował nas brat Tż, który udostępnia im po prostu swoje mieszkanie...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:27   #3194
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
U nas opłata za dzieci jest mniejsza. Do któregoś roku mamy za free a potem do któregoś roku za 50lub 60% , niestety nie pamiętam jakie to są przedziały wiekowe;P
U nas też jest 50% do jakiegoś tam wieku
Stary 2014-04-10, 12:32   #3195
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
U nas też jest 50% do jakiegoś tam wieku
U nas dzieci malutkie tzn takie, które nie zajmują samodzielnie miejsca przy stole są bez opłat, a do 6-7 roku życia za 50% stawki. Dzieci powyżej 7 lat - stawka 100%. Trochę to dziwny przedział.... Ja bym dała połówkę do 10 roku życia jak nic!
Stary 2014-04-10, 12:44   #3196
KaMilka4891
Zadomowienie

Szczeperka Witaj

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Kamilka Daj palec, a wezmą całą rękę. Wg mnie poszłaś im na rękę z noclegami (czyli praktycznie wyjazd urlopowy w prezencie), a żądają zbyt dużo. Powiedz im, jak wygląda sprawa - macie podpisaną umowę z hotelem, nie ma możliwości zmienić. Gdybym była na miejscu Twoich znajomych, to nie wpraszałabym się na siłę - zapytałabym po prostu o namiary na miejsca noclegowe dostosowane do takiej liczby osób.
ja im nocleg mogę zapewnić, jak nie u nas to u teścia, chodzi mi o te dzieci na weselu...
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Oboje pochodzimy z Torunia (gdzie będzie ślub), ale mieszkamy i pracujemy w Poznaniu. Znamy się z liceum - czyli już jakieś 10 lat, z czego 6 lat jesteśmy razem
Naszą wizję ślubu i wesela najlepiej oddadzą zdjęcia, które wstawiam
pięknie strasznie zazdroszczę Ci konwalii
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Też mamy zniżkę dla dzieci, ale albo wszyscy albo nikt, jedynym wyjątkiem jest córka mojej przyjaciółki, która była "moim" pierwszym dzieckiem i kocham ją jak własne dziecko, ale też wie, że będzie do oczepin a później bez jęku odwożą ją do domu do babci.
Powiem im, że nie mogą na salę dzieciaków przyprowadzić, że na poprawiny owszem, ale na wesele nie i koniec, jak się obrażą to wyjdzie na to, że szkoda podtrzymywać taką znajomość
Stary 2014-04-10, 12:46   #3197
Robusta
Wtajemniczenie

ja mam chyba do 12 roku 50 % ceny
a do 4 lat za free

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:55   #3198
mimi_77
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
wybaczcie, że ostatnio za dużo się nie udzielam ale troche Was czytam nie nadrobie jednak.. Usprawiedliwiam się tym , że znów jestem chora, trafiłam ostatnio na pogotowie. Szkoda słow kim są lekarze, ktory powierzamy swoje życie i zdrowie. Ale teraz już z dnia na dzień lepiej - tzn. idzie sie wykonczyc ale jest lepiej :P U nas nic ciekawego dlatego nie ma o czym pisać. Sprawy ślubne stoją w miejscu, tylko remont i remont ale już dom przypomina dom a nie budowe. Do świąt chyba ogarniemy. Męczę się tak z chorobą , nie moge iść na L4 bo ostatnio byłam 2 dni a już krzywo patrzą, tym bardziej , że przedłużyli mi umowę.

Trzymam za wszystkie z Was kciuki i myśle, że po niedzieli (mam w weekend zjazd i 2 egz.) będę na bieżaco.

No i nie mogę doczekać się relacji

Witam nowe PM no i gratuluje załatwionych spraw. Dziękuję też za odpowiedź w sprawie noclegów w Gdańsku. Już obczajałam i ma to sens

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:02   #3199
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Też mamy zniżkę dla dzieci, ale albo wszyscy albo nikt, jedynym wyjątkiem jest córka mojej przyjaciółki, która była "moim" pierwszym dzieckiem i kocham ją jak własne dziecko, ale też wie, że będzie do oczepin a później bez jęku odwożą ją do domu do babci.
Powiem im, że nie mogą na salę dzieciaków przyprowadzić, że na poprawiny owszem, ale na wesele nie i koniec, jak się obrażą to wyjdzie na to, że szkoda podtrzymywać taką znajomość
Bardzo dobre rozwiązanie! Bo rzeczywiście część rodziny może się poczuć urażona.
My za dzieci do 5 roku nie płacimy za 5-12 lat 50%. Na liście gości mamy 20 dzieci w wieku 5-12 lat i ok 15 w wieku pow 12 lat. Myślę że będzie połowa tych dzieciaków.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:04   #3200
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
ja mam chyba do 12 roku 50 % ceny
a do 4 lat za free
No i to jest rozsądne podejście! Mam nadzieję, że w mojej restauracji się ten przedział zmienił - podobno były zmiany na korzyść klienta, ale o tym się dowiemy w połowie maja.
Stary 2014-04-10, 13:04   #3201
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Heej wpadłam na chwilę, potrzebuję pomocy, któraś z dziewczyn wrzucała kiedyś taką fajną stronę do rozsadzania gości przy stołach, pamięta ktoś adres?
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:05   #3202
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Heej wpadłam na chwilę, potrzebuję pomocy, któraś z dziewczyn wrzucała kiedyś taką fajną stronę do rozsadzania gości przy stołach, pamięta ktoś adres?
goscieprzystole.pl

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:13   #3203
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
goscieprzystole.pl
dziękuję
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:28   #3204
ysia
Zadomowienie

Linaewen piękna suknia bardzo do Ciebie pasuje A dekolt szaleństwo!

U nas postęp : Zamówiłam szampana na toast do urzędu I zrobię Warszawiakowi niespodziankę : zamówiłam harfę która będzie nam przygrywać w urzędzie podczas ceremonii (on uwielbia harfę). Tylko muszę pilnować żeby nie wygadać !

Dziewczyny, jak myślicie, na ile osób liczyć 1l butelkę wina? Na 2 -3? Przyjęcie ma tylko 4h, będą inne napoje jak soki, kawa czy herbata...

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:30   #3205
cornflower_girl
Zakorzenienie

Szczeperka Bardzo obszerna i szczegółowa lista - trzymam kciuki za załatwienie wszystkiego

Inspiracje piękne, zwłaszcza sukienka. Uwielbiam ten styl

iliy Piękny grzebyk

niulka U nas jest 50% za dziecko do 12 roku zycia.

Kamilka A, dopiero teraz doczytałam... Wg mnie i tak wystarczająco idziesz im na rękę. Dla mnie tutaj argument jest taki, że nie masz możliwości zapewnić miejsc dzieciakom na sali weselnej, powinni to uszanować.

mimi O kurczę, niefajnie ze zdrowiem. Obyś trafiła na dobrych lekarzy i szybko wróciła do formy

ysia Świetna niespodzianka

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:36   #3206
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
iliy Piękny grzebyk
Dziękuję mnie też się podoba chociaż obawiałam się że będzie za duży to jak wsunełam go we włosy utwierdziłam się w tym że rozmiar jest super

ysia niespodzianka super
Stary 2014-04-10, 13:37   #3207
Godzia_13
Raczkowanie

Dziś równe 50 DDŚ

wkurzyłam się miałam mieć w poniedziałek przymiarkę sukni, przed chwilą dzwoniła babka z salonu w którym mi ją szyją i przełożyła przymiarkę na środę

kurczę martwię się, do ślubu zostało nam 50 dni, a na ostatniej marcowej przymiarce mierzyłam tylko wykrój góry boję się, że panie w salonie są w bladej jeśli chodzi o moją suknię

zamówiłam welon

http://allegro.pl/nowy-welon-slubny-...tml#tabsAnchor

miałam iść w welonie mojej siostry z zeszłego roku (aby mieć coś pożyczonego) ale mama usłyszała dziś w którymś ze śniadaniowych programów w telewizji, że to przynosi pecha ehh

Edytowane przez Godzia_13
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:15
Godzia_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:41   #3208
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
mysza93 my rozdalismy wczesniej ze wzgledu na to ze wielu nasyzch znajomych na koniec sierpnia poczatek wrzesnia wyjezdza z last minute gdzies, wiec wolelismy uprzedzic ich i zaplanowac im ostatni weekend sierpnia zaproszenia zrobilismy i drukowalismy sami dokladnie takie jak chcielismy,
ile macie gości?
Aaa to rozumiem My mamy do proszenia ok. 200osób

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kamila zatkało mnie ... ale nie aż tak bardzo, bo moi teśćiowie nie dość, że wpraszają mi znajomych, kupują po kwiaciarniach zaproszenia i po kryjomu wysyłają do ludzi (dowiedzieliśmy się jak zaczęli do nas dzwonić potencjalnie niezaproszeni...), "zapewniają" nocleg od czwartku w naszym mieszkaniu i... właśnie wpraszają nam dzieci i teraz musimy to odkręcać i czujemy podobny kwas do Ciebie...
nie wierze w to co widzę! co za ludzie.. Każcie im to odkręcać, niech poczują się głupio

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
ja też bym wolała mieszkać oddzielnie, ale nie ma wyjścia trzeba z teściówką

No i u mnie jest taki problem, że przeprowadzam się w nowe miejsce i nikogo tam nie znam....
Ja też z teściami. I przeprowadzam się do niego a tam w sumie żadnych dziewczyn (paru kolegów jego znam) nie znam. tylko jego siostrę która w tyg jest w warszawie..

Cytat:

Mogę link tu wstawić?

Fajna ale ja bym się bała że te puzzle się zgubia

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-04-10 o 13:45
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:43   #3209
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Biedactwo...
Najgorsze w tej sytuacji jest chyba to, że Tobie mówią co innego a za Twoimi plecami do twojego TŻ coś innego, to dla mnie nie zrozumiałe. Ale znam z opowiadań sytuacje w których jedni rodzice w pewnym sensie rywalizują z drugimi, jest to szczególnie trudna sytuacja gdy np macie mieszkać z jednymi z nich. Myślę, że powinnaś poprosić swojego TŻ żeby szczerze porozmawiał z rodzicami i zapytał dlaczego tak zmienili zdanie co do Ciebie? I dlaczego na krótko przed ślubem zaczęli się tak zachowywać? Myślę, że lepiej jak on z nimi porozmawia a nie ty, a on później wszystko ci przekaże.
Właściwie to oni nie zmienili zdania co do mnie bo niby na mnie w żaden sposób nie najeżdżają w sensie że "mój syn zasługuje na lepszą" najeżdżają na nas. na TŻ że nic nie robi tylko siedzi przy kompie (jest programistą i pracuje w domu) traktują go jak dziecko a potem mają pretensje że muszą to robić twierdzą ze pleśń w 100 letnim domu który niema piwnicy jest naszą winą bo nie sprzątamy codziennie (jestem tam raz w tyg i myje podłogi i całą łazienkę) ja już nie wiem co robić bo jak tam jadę to jest wszystko super cud miód a jak mnie nie ma to patologia..

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
No proszę cię. Ja po takich tekstach pogadałabym z nimi np. Zauważyłam że ostatnio.... Jeśli nie chcecie żebyśmy tu mieszkali to powiedzcie " ja jestem bardzo honorowa i gdyby mój tż słyszał coś takiego to bym wolała wynająć kawalerkę niż mieć u nich całe piętro. Wierz mi takie mieszkanie z dala ma plusy. Jeszcze by zatesknili za kontaktem.
Kamila twoich nawet nie komentuję, ja bym im kazała odkręcić wszystko i świecić oczami a do tych których naprawdę chcę zaprosić wyslalabym swoje zapr.
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Najlepsze wyjście to po prostu szczerze z nimi pogadać. O co tak naprawdę im chodzi...

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------
Chciałabym właśnie pogadać z nimi ale boję się ze będzie to źle odebrane i potem będę "tą złą"a TŻ (26lat - 5 lat mieszkał sam na studiach) jak próbuje pogadać beze mnie to jest traktowany jak dziecko które nie ma głosu..

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
to dziwna sytuacja... najpierw było wszystko ok, a nagle coś im się poodmieniało?? a może wydarzyło się coś co mogło spowodować zmianę w ich podejściu do Ciebie? jeżeli nic takiego nie kojarzysz to albo porozmawiaj z nimi sama, tak jak pisze Kasia, albo niech to zrobi twój TŻ. U nas się kiedyś babcia wtrącała, ale krótko to ucięłam, że albo się wyprowadzam albo on porozmawia z babcią
Było do tego stopnia ok że czułam się tam lepiej niż u siebie w domu.. chętnie tam jeździłam chętnie chodziłam pogadać z teściową. no naprawdę czułam tam taki spokój psychiczny a teraz ciągle się o coś TŻ czepiają bo mi nic nie mówią.

Cytat:

Ja bym zaktrupiła za takie gadanie Nie wiem sama, co bym zrobiła na Waszym miejscu - chyba wynajmowałabym albo szukała czegoś własnego. Wiem, że wtedy małżeński budżet jest mocno nadwyrężony, ale z drugiej strony spokój jest bezcenny (bo te kłótnie moga odbijać się na Was, a bez sensu żebyś się czuła jak intruz).
No ja właśnie mam dosyć doskonale wiem że rożnie jest w życiu i może się zdarzyć coś takiego jak rozwód ale gadanie o tym co chwile robi się mało śmieszne i już tym rzygam.. Dochodzi do takiego momentu że boję się że w końcu wybuchnę i przestanę być kulturalna i powiem co myślę tzn że jeśli oni żałują że się nie rozwiedli jak byli młodzi to jest ich problem (strasznie się kłócą na każdym kroku).

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Zkręcona kropka i ezunio - na pocieszenie dodam że sama miałam podobne problemy z rodzicami Tż... On z nimi pogadał i chyba do niech dotarło że przesadzili bo teraz jest już spokój. Albo do nas jeszcze nie doszły informacje o ich nowych wyskokach

Może spróbujcie porozmawiać szczerze z rodzicami? To w końcu Wasz dzień, a nie ich...
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
zakrecona_kropka współczuje
My też mamy problem z domem ale w inny sposób. Zaraz po ślubie mój rodzinny dom ma zostać przepisany na nas. To duży dom i zostaje w nim tylko moja mama więc mieliśmy tu zamieszkać (najpierw wyremontować sobie piętro). Ale, żeby nie było za łatwo to rodzice Tż mają dwa domy na jednym podwórzu- w jednym (małym) mieszkają oni, w drugim mieszka babcia Tż (w obydwu trzeba zrobić remont). No i teraz jak podjęliśmy decyzję, że póki co zostajemy u mnie, a za kilka lat pomyślimy nad sprzedażą domu i wprowadzeniem się do domu, w którym mieszka babcia, na wszystkie sposoby kombinują jak nas tam ściągnąć już teraz. Tylko nie wiem jak oni sobie to wyobrażają Najpierw chcieli sami się przeprowadzić do babci domu a nam oddać swój, a po śmierci babci się zamienić. No bez sensu. Do babci też nie chcemy się wprowadzić, bo wiemy jak lubi się wtrącać. Problem w tym, że rodzice Tż nie mogą się pogodzić, że już zdecydowaliśmy gdzie będziemy póki co mieszkać, za każdym razem jak u nich jesteśmy to poruszają ten temat i są smutni jak mówimy jakie są nasze plany. Jak widać od przybytku też może rozboleć głowa.
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość

Dziewczyny ręce mi opadają jak czytam te Wasze historie z rodzicami i teściami , to się w głowach nie mieści

A teraz zabieram się za robotę - później pakowania ciąg dalszy
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Zkręcona kropka współczuje ale szczera rozmowa może coś pomoże, prosto z mostu i bez owijania bo jak będziesz/ będziecie dusić w sobie nawet "pierdoły" to z czasem będzie jeszcze gorzej
Podobna sytuacja była u mojej koleżanki, nie mogła się dogadać (teraz już) ze swoją teściową i tak jest do tej pory, od ślubu minął już prawie rok a one nadal skaczą sobie do gardeł bo ani jedna ani druga nie popuści... Najgorzej ma jej mąż bo jest między młotem a kowadłem aż mi go szkoda Mieli mieszkać najpierw u niego, jego rodzice wyremontowali cały dół w ich domu, a moja koleżanka po ślubie stwierdziła że za to że teściowa robiła jej pod górkę (z pokrowcami na krzesła- totalna pierdoła) to obraza na maxa i mieszkają u niej z jej rodzicami dziadkami i prababcią... tak więc no commeeenntttt
Powodzenia kochana na pewno będzie dobrze tylko czasem wystarczy i troszkę pokory i kompromisu ale z obu stron
Ja się nie obrażam o pierdoły Oni robią dużą większą krzywdę swojemu synowi niż mi bo to On już nie chce tam w ogóle mieszkać tylko budować a już odchodzi od tego żeby budować tam bo wcześniej było "możecie budować nawet w granicy z nami my wam podpiszemy" teraz jest "tak co będzie granica zachowana bo jak sie rozwiedziecie i sprzedacie to ja nie chce mieć problemów" nie chodzi o budowę w granicy czy nie bo miejsce i tak i tak jest chodzi o te słowa o rozwodzie..
Myślę że trzeba z nimi porozmawiać ale nie wiem jak to ogarnąć najlepiej jak będziemy razem a TŻ będzie mówił ale On nie powie dokładnie tego co chce bo pewnie zaczną mu przerywać i czepiać się jakiegoś słowa.. Tak jak pisałam kiedyś chciałam bardzo tam mieszkać a mieszkania u mnie nie brałam pod uwagę teraz najchętniej bym się wyprowadziła do mieszkania..

Wracam do nadrabiania, dziękuję bardzo za wasze rady i wsparcie
Stary 2014-04-10, 14:08   #3210
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

Dzieczyny muszę się pochwalić dziś 100 DDŚ

Edytowane przez Czarnaaa
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:09
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości