Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 07:47   #3151
KaMilka4891
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja pierdziele, ludzie to mają wyobraźnię musisz mu uzmysłowić, że nie masz tyle miejsca w domu, że to wesele bez dzieci i że musi inaczej im zorganizować czas.... dla mnie to niepojętę, żeby tak utrudniać życie PM. jak zaproszenie jest bez dzieci, to się bez dzieci przychodzi.....
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
No Wy przynajmniej gościom noclegi opłacacie, a my nie tzn większość mieszka stosunkowo blisko, 10-30km od sali weselnej, więc ńprmalnie transport zorganizujemu i goście będą odwożeni do domu. A z rodziny Tż bedzie troche osób z zagranicy i drugiego końca Polski to chcemy ich rozlokować w domu rodziców TŻ (oni twierdza ze hotel im trzeba zrezerwować ale ja uważam, ze jak są warunki i to dobre, to hotel jest zbednym losztem), u nas w mieszkaniu i w mieszkaniu Babci Tżta razem na spokojnie znajdzie się miejsce dla 18 osób wygodnie, więc powinno starczyć a jak komuś nie bedzie pasowac ten pomysł to moze sobie hotel sam opłacic
Poprawin równiez nie mamy tzn rodzice Tżta zapowiedzieli, ze mogą być u nich takie mini poprawiny na ogrodzie, z przyjezdna rodziną, moją mamą i siostrą z mężem
I w sobote po slubie chcielibyśmy juz wylecieć w podróz poślubną, ale zobaczymy jak to będzie

A z tymi znajomymi to jednak troche głupio wyszło
Ja bym pogadała jeszcze z nimi i powiedziała, ze jednak nie masz przewidzianych tyle miejsc noclegowych a jak chca wynając opieke, rownie dobrze moga ja sobie wziac do siebie do domu i nie zabierać ze sobą dzieci
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kamila zatkało mnie ... ale nie aż tak bardzo, bo moi teśćiowie nie dość, że wpraszają mi znajomych, kupują po kwiaciarniach zaproszenia i po kryjomu wysyłają do ludzi (dowiedzieliśmy się jak zaczęli do nas dzwonić potencjalnie niezaproszeni...), "zapewniają" nocleg od czwartku w naszym mieszkaniu i... właśnie wpraszają nam dzieci i teraz musimy to odkręcać i czujemy podobny kwas do Ciebie...
Witam się z rana
to nie chodzi o te noclegi, my ich nie opłacamy, bo mamy duży dom (nawet wynajmujemy na sezon) i to nie jest problem, a jeśli chcą z potencjalną opiekunką (mam dziwne przeczucie, że to jego teściowa) spać w jednym pokoju to tez luz, załatwi im się jakąś polówkę po prostu, chodzi mi o to najbardziej, że wyskoczył mi z tymi dziećmi na weselu, do kościoła spoko, ale na te kilka godzin weselnych mogliby je zostawić, bo obawiam się, że właściciel może robić jakieś problemy i za te niezamówione dzieci zapłacić poczekam może jeszcze do czasu potwierdzenia, bo zależy mi na tym, żeby oni przyjechali i zostali na cały weekend (mają 150 km, więc do domu ich nie wygnam )
tak w ogóle, to co ludzie z dziećmi mają w sobie, że nawet na dwie doby nie chcą ich zostawiać np. pod opieką babci (bo ci moi znajomi mieszkają 200 m od dziadków)
Enzunio a u Ciebie to widzę w ogóle cyrk na kółkach, jak można po kryjomu przed Młodymi wysyłać komuś zaproszenie??? ja bym zrobiła taką aferę, że by się teściowie nie pozbierali do końca swoich dni
Stary 2014-04-10, 08:34   #3152
Kaigara
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
\

Kaigara jeżeli hybryda to polecam CND SHELLAC- najlepsza
Zobaczymy co da mi koleżanka Dzięki.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Nasze zaproszenia juz sa wyslane i wszyscy juz je widzieli wiec moge sie pochwalic nimi na forum. Wiecej zdjec jest na blogu
Rewelacyjne zaproszenia! Oryginalne, dobrze zrobione w najmniejszych szczegółach, są świetne! Chciałabym takie jedno dostać

Cytat:
Patrzcie na to!!!! https://www.youtube.com/watch?v=XYKwqj5QViQ

cos wspanialego!
Właśnie widziałam, przyjaciółka mi wysłała. Niesamowity głos Mimo tego, że w kościele jest dziwne echo to dał radę.

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Tak, dziwnie tak będzie kiedyś siąść i nie mieć nic do roboty.
Ja chcę akurat do końca maja ukończyć mój remont, ale czarno to widzę.

Super, zazdroszczę. Też liczę na kasę ze ślubu, żeby domeblować to i owo.

Ja chciałam tzw. prostą, a mam taką literę A lekko syrenkowatą, ale bardzo lekko.
I bardzo chciałam na ramiączkach z dekoltem V, ale jednak to suknia bez ramiączek okazała się lepszą. :P
Z welonem miałam tak samo jak Ty.

Hej, bardzo mi przykro. Trzymaj się Pomyśl, że czasem takie sytuacje mogą wyjść na dobre, może nowa praca okazać się dużo lepsza (wiem, marne pocieszenie na teraz...). Powodzenia na rozmowach!
My musimy umeblować salon i sypialnie, bo nie mamy nic oprócz łóżka. :P
Ja wyszłam z suknią empire, szukając czegoś prostego, ściągniętego w talii. Bardzo nie lubię sukien empire, bo sprawiają wrażenie, że jest się w ciąży. Ale oczywiście nie moja, moja jest piękna.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

U mnie się bieliźnianie zrobiło.

Przyszła moja bielizna na noc/poranek poślubny - śliczna jest i co najważniejsze pasuje.
TŻ nie widział - będzie niespodzianka.

Dzisiaj też uderzyłam do sklepu z bielizną w którym jeszcze nie miałam okazcji być i jak wielkie było moje zdziwienie gdy na samym wejściu Pani nie zabiła mnie śmiechem gdy orzekłam, że poszukuję stanika bez ramiączek z miseczką H. Dostałam do przymiarki trzy i.. dwa pasowały jak ulał, więc rzutem na taśmę (bo jutro mam prawdopodobnie ostatnią przymiarkę) mam stanik do ślubu i jednak nie pójdę z gołymi cyckami.
Kupiłam dwa, bo serio świetnie leżą i jak na staniki w tej rozmiarówce to nie były drogie - będę miała na co dzień do noszenia, a póki co szczerze liczę, że chodź jeden będzie pasował pod kieckę - najbardziej chodzi mi o mostek bo mam dość głębokie serduszko w sukience.
Wrzucisz fotkę tej bielizny? Z tego co pamiętam to masz taką śliczną czarną haleczkę z obsessive? Też o niej myślałam, ale zdecydowałam się jednak na białą bieliznę.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:53   #3153
paulinamajeczka87
Raczkowanie

nam zostały 3 zaproszenia do rozdania stwiedziliśmy, że termin jest dość problematyczny ze względu własnie na wyjazdy, ale także fakt że robimy wesele w czwartek

a co do sukienki, to miałam mieć typową literę A, a zostałam w princessie welon mierzyłam tylko swój, za 20 zł z butterfly, do łopatek, zakup w ciemno okazał się strzałem w 10 z kolorem, fasonem i długością

namisek1990 cieszę się bardzo, że udało Ci się z suknią to musiało byc przeznaczenie, nie ma innej opcji

byłam z mamą w chińczyku i powiedziała, że sukienka, którą wczoraj mierzyłam, fatalnie leży z tyłu, jest jakby za mała (a z przodu super)
jak do maja jeszcze coś zrzucę a ona tam będzie to pójdę ją obmierzyć jeszcze raz, bo będzie mi się śniła po nocach oczywiście znów zapomniałam zrobić foto

powiedziałam też mamie o pomyśle z frezjami i mówi, że super, i do bukietu i na salę, jeszcze tylko moją florystkę muszę powiadomić o moich wymysłach
ale ciężko cokolwiek znaleźć w necie jeśli chodzi o frezje, bukiety owszem są, ale na sali to już ciężko, najczęściej są róże (blee) z frezjami albo inne kwiaty, a F. są jako dodatek [/QUOTE]

to wcześnie zaczeliście rozdawać... ja ze swoim narzeczonym to walcze i ubłaguje zeby w końcu zrobił liste gości i żeby zamówić zaproszenia... szlag mnie trafi ;p nie ma czasu wiecznie heh a w maju trzeba zapraszać

15.08.2014 r.
paulinamajeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:55   #3154
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, dzis oblewamy !! mam dzis urodziny i pierwsza rocznice zareczyn

Wczoraj mialam przymiarke, wieczorem zdam relacje

Do slubu 23 dni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
spóźnione wszystkiego najjjlepszego!

Cytat:
Dziewczyny pytanie na szybko Kupić sobie tą wsuwkę do włosów? Czy będzie pasować do kolczyków i sukni? Ona ma w sobie perełkę i boję się, że to będzie się gryźć (nigdzie indziej nie mam perełek) - a może po prostu przesadzam?

wsuwka: https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...04550658_n.png
suknia i kolczyki w załączniku
zdecydowanie tak jest śliczna

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
KaMilka przekonałaś mnie do frezji ;-) co do antygwaltow to rzeczywiście są to podkolanówki, chociaż czytałam artykuł o wynalazku Chińczyków - rajstopy które mają odstraszyć gwałcicieli ( foto w załączniku) Swoją drogą mam tak pokręcone poczucie humoru że ubrałabym takie na noc poślubną :-D
fuuuuu! masakra po prostu..

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zgubilo zdjęcia.
Oczywiście suknia docelowo bez stanika.
bardzo ładnie wyglądasz w ogóle suknia jest łaadna

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ech, ech, no dobra, ostatecznie zdecydowałam się na taki zestawik:

Większe zdjęcie tutaj klik

Jeszcze nie kupiony, ale chyba już boję się dłużej nad tym myśleć Jedynie grzebienia jestem pewna, nad kolczykami się zastanawiałam, no i w ogóle myślałam, czy jednak nie naszyjnik, ale w końcu doszłam do wniosku, że nie.
Co sądzicie?
śliczny zestaw, szczególnie kolczyki

Cytat:

cos wspanialego!
co za głos miałam łzy w oczach..

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Co myślicie o tej księdze gości ? http://allegro.pl/ksiega-gosci-110-s...138286083.html
te ze zdjęciem szczególnie najładniejsze

Cytat:
Czarnaaa ze Szczytna
oo.. też jestem ze Szczytna, może znam Twojego TŻta

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Wczoraj straciłam jednak pracę ;( niestety, z dnia na dzień mnie zwolniono.
Bardzo to przeżyłam, ale Tż jest przy mnie, kochany
Dzisiaj byłam na rozmowie w sprawie pracy, jutro też idę.
Może coś znajdę.. Oby...
A co do ślubu to powoli rozdajemy zaproszenia i jest naprawdę miło. Jak na razie tylko dwie osoby powiedziały że nie przyjdą. Więc jest dobrze
ojjj.. współczuję.. ale dobrze, że TŻ jest przy Tobie w tej trudnej chwili.. najważniejsze jest wsparcie powodzenia w znalezieniu nowej pracy
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:00   #3155
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Miseczki wszyte w suknię
właśnie tak się zastanawiałam mam tak samo, ale nie wpadłam na to

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ech, ech, no dobra, ostatecznie zdecydowałam się na taki zestawik:

Większe zdjęcie tutaj klik

Jeszcze nie kupiony, ale chyba już boję się dłużej nad tym myśleć Jedynie grzebienia jestem pewna, nad kolczykami się zastanawiałam, no i w ogóle myślałam, czy jednak nie naszyjnik, ale w końcu doszłam do wniosku, że nie.
Co sądzicie?
brać! będzie pasowało

Cytat:
Jakie typy sukien na siebie widziałyście a jakie będą docelowe?
chciałam syrenkę a wyszłam z princessą

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za okazane mi wsparcie! Pojechałam na oglądanie kiecek z moją mamą i świadkową. Mama była taka szczęśliwa... no nie opiszę Wam tego.
no i widzisz? tak miało być!

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:04   #3156
Kate Noir
Zakorzenienie

Hej dzisiaj idziemy do poradni mam nadzieje że będę tak wykończona że nie bede wstanie skupić się na tym co mówi te babsko. Trzymajcie kciuki bym siedziała cicho.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:05   #3157
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:

[CENTER]Jakie typy sukien na siebie widziałyście a jakie będą
Ja chcialam princesse albo rybkę a mam szerokie A z przedłużonym gorsetem

Stary 2014-04-10, 09:24   #3158
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Jakie typy sukien na siebie widziałyście a jakie będą docelowe?
Ja chciałam zwiewną, muślinową, trochę w stylu greckim z koronką - skończyłam z literą A w tej wymarzonej wyglądałam jak ciężarna pastereczka

Cytat:
Kamila zatkało mnie ... ale nie aż tak bardzo, bo moi teśćiowie nie dość, że wpraszają mi znajomych, kupują po kwiaciarniach zaproszenia i po kryjomu wysyłają do ludzi (dowiedzieliśmy się jak zaczęli do nas dzwonić potencjalnie niezaproszeni...), "zapewniają" nocleg od czwartku w naszym mieszkaniu i... właśnie wpraszają nam dzieci i teraz musimy to odkręcać i czujemy podobny kwas do Ciebie...
Rany boskie!! A myślałam, że moi rodzice przesadzają z wtrącaniem się :/
Stary 2014-04-10, 09:28   #3159
Lg_ago
Zadomowienie

Dziewczyny, które zamawiały welony z BUTTERFLY - czy można zwrócić całkowicie zamówiony towar, jeśli okaże się nie taki jak trzeba ? Chodzi mi o takie, które były robione na specjalne zamówienie, inne wymiary niż dostępne na stronie. To samo jak jest z wymianą takich produktów
Poratujcie !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:35   #3160
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
wenedka u mnie też dziwnych pytań nie było, no oprócz ciąży

dostalabym chyba ku****y ubiłabym Teściów no za za ludzie...w głowie się nie mieści

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
to nie chodzi o te noclegi, my ich nie opłacamy, bo mamy duży dom (nawet wynajmujemy na sezon) i to nie jest problem, a jeśli chcą z potencjalną opiekunką (mam dziwne przeczucie, że to jego teściowa) spać w jednym pokoju to tez luz, załatwi im się jakąś polówkę po prostu, chodzi mi o to najbardziej, że wyskoczył mi z tymi dziećmi na weselu, do kościoła spoko, ale na te kilka godzin weselnych mogliby je zostawić, bo obawiam się, że właściciel może robić jakieś problemy i za te niezamówione dzieci zapłacić poczekam może jeszcze do czasu potwierdzenia, bo zależy mi na tym, żeby oni przyjechali i zostali na cały weekend (mają 150 km, więc do domu ich nie wygnam )
tak w ogóle, to co ludzie z dziećmi mają w sobie, że nawet na dwie doby nie chcą ich zostawiać np. pod opieką babci (bo ci moi znajomi mieszkają 200 m od dziadków)
Enzunio a u Ciebie to widzę w ogóle cyrk na kółkach, jak można po kryjomu przed Młodymi wysyłać komuś zaproszenie??? ja bym zrobiła taką aferę, że by się teściowie nie pozbierali do końca swoich dni
No pogadaj z nimi jeszcze. A jak beda uparci to zapytaj wasciciela czy musisz doplacac za takie dzieci

Moi znajomi jechali z półrocznym dzieckiem na koniec Polski na wesele mimo, ze obydwie babcie są obok (blok obok) i na co dzien normalnie z maleństwem zostawaly ale uparli sie i juz
Pojechali, byli na slubie, obiedzie, podwieczorku i pojechali z powrotem dla mnie bezsens totalny, no ale ludzie sa dziwni
Nie wiem co kieruje takimi ludźmi chęc pochwalenia się maleństwem? Pokazania jakimi są dobrymi rodzicami? Bo gdyby przyjechali bez to stare ciotki by gadały, że wyrodni rodzice

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiały welony z BUTTERFLY - czy można zwrócić całkowicie zamówiony towar, jeśli okaże się nie taki jak trzeba ? Chodzi mi o takie, które były robione na specjalne zamówienie, inne wymiary niż dostępne na stronie. To samo jak jest z wymianą takich produktów
Poratujcie !
To z ich stronki

Nie podlegają zwrotowi w oparciu o powyższą ustawę artykuły wyprodukowane na specjalne zamówienie.
Każdy produkt wystawiony wystawiony do sprzedaży
posiada pewne parametry zawarte w opisie aukcji: długość, szerokość, rodzaj zdobienia i t.d. Zmiana parametrów przedstawionych w opisie aukcji jest uznawana za wykonanie przedmiotu na specjalne zamówienie klienta.

Nie podlegają zwrotowi koronki hiszpańskie i francuskie odcinane na centymetry wysyłane jako próbki, tkaniny, ścinki tkanin i koronek nie mają żadne wartości, nie można ich wykorzystać przy produkcji naszych artykułów,a były pocięte na krótkie odcinki wyłącznie na życzenie kupującego więc nie podlega zwrotowi.

Więc raczej nic z tym nie zrobisz. Bedziesz musiała sprzedać welon we własnym zakresie.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-04-10 o 09:36
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:36   #3161
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinamajeczka87 Pokaż wiadomość
to wcześnie zaczeliście rozdawać... ja ze swoim narzeczonym to walcze i ubłaguje zeby w końcu zrobił liste gości i żeby zamówić zaproszenia... szlag mnie trafi ;p nie ma czasu wiecznie heh a w maju trzeba zapraszać
no wcześnie, bo ja taka w gorącej wodzie kąpana jestem
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Poratujcie !
w REGULAMINIE jest napisane, że "Nie podlegają zwrotowi w oparciu o powyższą ustawę artykuły wyprodukowane na specjalne zamówienie"
Stary 2014-04-10, 09:40   #3162
Lg_ago
Zadomowienie

pysia, kamilka dziękuje ! Boję się, że nie trafie z odcieniem do sukni

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:43   #3163
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:

Współczuję takich teściów
Skąd ludzie biorą takie pomysły ? :conf used:

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Hej dzisiaj idziemy do poradni mam nadzieje że będę tak wykończona że nie bede wstanie skupić się na tym co mówi te babsko. Trzymajcie kciuki bym siedziała cicho.

Hej

Aż tak źle?
Ja wizytę w poradni wspominam miło, babka mówiła z sensem, bez zbędnego przekonywania do swoich racji. Przekazała co musiała i wszystko
Ale słyszałam, jak straszne one potrafią być

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Ja jestem stamtąd więc tam szukaliśmy w Warszawie starszna drożyzna.
Poza tym sala musiała być wraz z hotelem lub miejscami noclegowymi (narzeczony z mazur)oraz sala musiała być jedna: parkiet+stoły (oddzielnie odpada, babcie nie zawsze mają siłe tańcować a chetnie popatrza ze stolu jak mlodzi sie bawia, a nie w ściane) no i liczylo sie tez co jest w cenie za talerzyk.
A wasza sala jak wygląda?

Mały ma na imię Jan, Janek. 5 miesięcy dziś kończy
To duży chłopak już

Będzie z wami się bawił czy jeszcze za mały ?

My mamy dzieloną salę ale damy radę

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
My mamy taką salę w Warszawie, 190 zł płacimy za talerzyk.
Co to za sala ?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:46   #3164
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
dostalabym chyba ku****y ubiłabym Teściów no za za ludzie...w głowie się nie mieści

No pogadaj z nimi jeszcze. A jak beda uparci to zapytaj wasciciela czy musisz doplacac za takie dzieci

Moi znajomi jechali z półrocznym dzieckiem na koniec Polski na wesele mimo, ze obydwie babcie są obok (blok obok) i na co dzien normalnie z maleństwem zostawaly ale uparli sie i juz
Pojechali, byli na slubie, obiedzie, podwieczorku i pojechali z powrotem dla mnie bezsens totalny, no ale ludzie sa dziwni
Nie wiem co kieruje takimi ludźmi chęc pochwalenia się maleństwem? Pokazania jakimi są dobrymi rodzicami? Bo gdyby przyjechali bez to stare ciotki by gadały, że wyrodni rodzice [COLOR="Silver"]
ciekawe, że pozostali moi znajomi nie mają z tym problemu, co prawda nie zostawiają dzieci 150 km od siebie, ale mimo wszystko, nawet jak zapytaliśmy czy chcą z dziećmi, to powiedzieli, że po co, toć oni na wesele jadą, bawić się i pić
na poprawiny z dzieckiem spoko, pobawi się z innymi, ale cały czas uważam, że wesele jest dla dorosłych, dzieci tylko z najbliższej rodziny, o!!!
Stary 2014-04-10, 09:57   #3165
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dziewczyny staram się was nadrobić ale nie wiem kiedy mi się to uda a muszę się wyżalić.. tak sobie chwaliłam teściów a teraz diabeł w nich wstępuje nie wiem dlaczego tak wszystko utrudniają nam nie tylko mi robią wszystko by zmienić nasz plan o zamieszkaniu z nimi. mamy dwa domy i za niedługo okaże się że po ślubie będziemy musieli iść wynajmować mieszkanie. Myślę że oni się boją że są "gorsi" od moich rodziców (starsi, uważają że mają dużo mniej kasy i w ogóle gorzej) i że my pójdziemy do mnie mieszkać tyle że my chcieliśmy od początku tam- całe piętro kontra u mnie dwa pokoje. jeśli u mnie zamieszkamy to teściowie na pewno się obrażą i działki pod dom też nie dostaniemy a u mnie w domu jest po prostu mało miejsca (mieszkają dziadki, rodzice no i my byśmy mieszkali). Nie wiem już co mam robić Oni mi osobiście nic nie mówią tylko mój TŻ ma ciągle awantury. niedługo mam urodziny a że im żadne imprezy nie przeszkadzają (średnio co 2 tyg zapraszamy znajomych) to postanowiliśmy je dla znajomych zrobić właśnie u mojego TŻ(osobne pietro) a teraz sie dowiedzieliśmy(TŻ się dowiedział) że "ja mam swój dom, albo dom brata" ciągle mi powtarzają że jestem domownikiem a teraz nagle nie mogę tam zrobić urodzin "bo nie" chociaż inne imprezy są.. nie rozumiem tego i nie wiem co mam robić, tu nie chodzi oczywiście o te urodziny ale ogólnie o wszystko często też mówią o rozwodzie że coś tam w razie rozwodu ostatnio mówili że nie podoba im się ślub konkordatowy bo może być potem problem z rozwodem kto gada tyle o rozwodach?? poradźcie coś bo jutro tam jadę i w ogóle nie wiem co mam robić
Stary 2014-04-10, 10:00   #3166
S1lc1a
Raczkowanie

Dawno nic nie pisałam, bo mamy chwilowy zastój - w ten weekend zaczynamy zapraszać gości, większość osób zaprosimy w najbliższy weekend i w święta, mieszkają na szczęście w miarę blisko siebie więc można wszystkich odwiedzić w krótkim czasie bez dalekich dojazdów.
Ze spraw to musimy jeszcze kupić garnitur i buty dla narzeczonego, ja dla siebie bieliznę jakąś ale to pewnie "przypadkiem" podczas wizyty w sklepie coś wybiorę. Reszta spraw które wymagają załatwienia wcześniej już za nami, no tylko musimy później to poustawiać - kto kiedy odbiera kwiaty, jak nasz tort znajdzie się w restauracji itd - ale to już w ostatnich dniach przed ślubem ustalimy. A no i zapomniałabym w tą sobotę przy okazji zapraszania mojego brata ciotecznego zamówimy u niego obrączki - bo jest jubilerem
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:08   #3167
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Podczytuję Was już od jakiegoś czasu - ślub w maju - można dołączyć?

Gdyby nie kwestie poruszane na tym forum miałabym o wiele większe problemy i dylematy ślubne

Nie znacie mnie (jeszcze, poza osobami z wątku o majowych PM), ale sporo mi pomogłyście

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:08   #3168
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny staram się was nadrobić ale nie wiem kiedy mi się to uda a muszę się wyżalić..
Biedactwo...
Najgorsze w tej sytuacji jest chyba to, że Tobie mówią co innego a za Twoimi plecami do twojego TŻ coś innego, to dla mnie nie zrozumiałe. Ale znam z opowiadań sytuacje w których jedni rodzice w pewnym sensie rywalizują z drugimi, jest to szczególnie trudna sytuacja gdy np macie mieszkać z jednymi z nich. Myślę, że powinnaś poprosić swojego TŻ żeby szczerze porozmawiał z rodzicami i zapytał dlaczego tak zmienili zdanie co do Ciebie? I dlaczego na krótko przed ślubem zaczęli się tak zachowywać? Myślę, że lepiej jak on z nimi porozmawia a nie ty, a on później wszystko ci przekaże.
Stary 2014-04-10, 10:16   #3169
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny staram się was nadrobić ale nie wiem kiedy mi się to uda a muszę się wyżalić.. tak sobie chwaliłam teściów a teraz diabeł w nich wstępuje nie wiem dlaczego tak wszystko utrudniają nam nie tylko mi robią wszystko by zmienić nasz plan o zamieszkaniu z nimi. mamy dwa domy i za niedługo okaże się że po ślubie będziemy musieli iść wynajmować mieszkanie. Myślę że oni się boją że są "gorsi" od moich rodziców (starsi, uważają że mają dużo mniej kasy i w ogóle gorzej) i że my pójdziemy do mnie mieszkać tyle że my chcieliśmy od początku tam- całe piętro kontra u mnie dwa pokoje. jeśli u mnie zamieszkamy to teściowie na pewno się obrażą i działki pod dom też nie dostaniemy a u mnie w domu jest po prostu mało miejsca (mieszkają dziadki, rodzice no i my byśmy mieszkali). Nie wiem już co mam robić Oni mi osobiście nic nie mówią tylko mój TŻ ma ciągle awantury. niedługo mam urodziny a że im żadne imprezy nie przeszkadzają (średnio co 2 tyg zapraszamy znajomych) to postanowiliśmy je dla znajomych zrobić właśnie u mojego TŻ(osobne pietro) a teraz sie dowiedzieliśmy(TŻ się dowiedział) że "ja mam swój dom, albo dom brata" ciągle mi powtarzają że jestem domownikiem a teraz nagle nie mogę tam zrobić urodzin "bo nie" chociaż inne imprezy są.. nie rozumiem tego i nie wiem co mam robić, tu nie chodzi oczywiście o te urodziny ale ogólnie o wszystko często też mówią o rozwodzie że coś tam w razie rozwodu ostatnio mówili że nie podoba im się ślub konkordatowy bo może być potem problem z rozwodem kto gada tyle o rozwodach?? poradźcie coś bo jutro tam jadę i w ogóle nie wiem co mam robić
No proszę cię. Ja po takich tekstach pogadałabym z nimi np. Zauważyłam że ostatnio.... Jeśli nie chcecie żebyśmy tu mieszkali to powiedzcie " ja jestem bardzo honorowa i gdyby mój tż słyszał coś takiego to bym wolała wynająć kawalerkę niż mieć u nich całe piętro. Wierz mi takie mieszkanie z dala ma plusy. Jeszcze by zatesknili za kontaktem.
Kamila twoich nawet nie komentuję, ja bym im kazała odkręcić wszystko i świecić oczami a do tych których naprawdę chcę zaprosić wyslalabym swoje zapr.

Edytowane przez kasia1201
Czas edycji: 2014-04-10 o 10:18
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:20   #3170
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Najlepsze wyjście to po prostu szczerze z nimi pogadać. O co tak naprawdę im chodzi...

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Podczytuję Was już od jakiegoś czasu - ślub w maju - można dołączyć?

Gdyby nie kwestie poruszane na tym forum miałabym o wiele większe problemy i dylematy ślubne

Nie znacie mnie (jeszcze, poza osobami z wątku o majowych PM), ale sporo mi pomogłyście
Witaj

Jak z przygotowaniami?
Załatwione wszystko ?
Stary 2014-04-10, 10:24   #3171
Robusta
Wtajemniczenie

Zakręcona kropka
współczuję, mam nadzieje że jakoś pozytywnie rozwiąże sie ta sytuacja
Szczeperka
witamy,
szkoda, że tak późno dołączyłaś

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:29   #3172
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny staram się was nadrobić ale nie wiem kiedy mi się to uda a muszę się wyżalić..
to dziwna sytuacja... najpierw było wszystko ok, a nagle coś im się poodmieniało?? a może wydarzyło się coś co mogło spowodować zmianę w ich podejściu do Ciebie? jeżeli nic takiego nie kojarzysz to albo porozmawiaj z nimi sama, tak jak pisze Kasia, albo niech to zrobi twój TŻ. U nas się kiedyś babcia wtrącała, ale krótko to ucięłam, że albo się wyprowadzam albo on porozmawia z babcią
Stary 2014-04-10, 10:29   #3173
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Wcześniej myślałam o goździkach, ale frezje sa tak urocze
Oj, są bardzo urocze! I idealnie asują do mojej sukni - są delikatne i z klasą, nie takie rustykalne

Cytat:
Ad Rem tak mnie natchnęłaś na bukiet z samych frezji ten jest przepiękny prosty, a robi takie wrażenie
Taki właśnie chcę!

Linaewen wyglądasz obłędnie w sukni! OBŁĘDNIE!

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Współczuję! Nas TŻ zapisał do babeczki od dominikanów Bardzo się ucieszyłam, bo jest konkretna i wszystko wyjaśnia, więc nie będzie dziwnych jazd

Szczeperka witaj!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:32   #3174
21klaudyna
Zadomowienie

http://www.bialeinspiracje.pl/?p=46159 mega klimat . Moja sukienka jest podobna i coraz więcej zdjęć utwierdza mnie w przekonaniu że do niej pasują takie nietypowe bukiety z wielu różnych kwiatów .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:40   #3175
cornflower_girl
Zakorzenienie

Lin Cudownie wyglądasz w sukience Naprawdę świetny wybór, bardzo do Ciebie pasuje. Trochę bałam się zestawienia jej z czymś innym niż szal, ale ten żakiet jest obłędny. Obrączki - świetne

Kaigara Powodzenia z makijażem - mam nadzieję, że będziesz zadowolona

kiss Jeśli chodzi o garnitur, to oprócz kroju skład tkaniny. Im mniej sztucznych domieszek, tym lepiej. Macie ślub latem - warto zastanowić się nad wełną, jest przewiewna.

Anesthesia Weź ten zestaw - jest świetnie dobrany i do Twojej sukienki jest jak znalazł

Jak z płaceniem za przesyłkę? Zbiorczo? Ona jest ubezpieczona?

olinekokraglinek Witaj Grafina chyba najbardziej podoba mi się z nowej kolekcji Gali - dobry wybór

Cytat:

cos wspanialego!
Wow, brakło mi słów.

A komplet z zaproszeniami wygląda genialnie

ijaa Gratuluję zakupów

rabbitka Ale fajna opaska - odcieniem pasuje do sukienki poprawinowej

zły jeż Powodzenia z salą i z naukami - dobrze, że wyrobicie je teraz, potem będzie Wam łatwiej

badorja Marzyła mi się Diana Very Wang, coś eleganckiego z koronką (krój A lub syrenka na ramiączkach i z odkrytymi plecami) lub Pronovias z piórami. Z Diany musiałam zrezygnować, bo mężczyzna by uciekł z wrzaskiem (minimalista jeden :P). W princessie z piórami wyglądałam ciążowo; z koronek też zrezygnowałam (postarzały; dwa że miałam wrażenie, że ciało chyba należy do kogoś innego a głowę podmienili). Jest za to rybka tiulowa (Justin Alexander 8651).

namisek Dobre wieści Trzymam kciuki za starą sukienkę

marlenqa Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że szybko się to obróci na dobre

[b]21klaudyna/b] Niefajnie z tymi plackami

Kamilka Daj palec, a wezmą całą rękę. Wg mnie poszłaś im na rękę z noclegami (czyli praktycznie wyjazd urlopowy w prezencie), a żądają zbyt dużo. Powiedz im, jak wygląda sprawa - macie podpisaną umowę z hotelem, nie ma możliwości zmienić. Gdybym była na miejscu Twoich znajomych, to nie wpraszałabym się na siłę - zapytałabym po prostu o namiary na miejsca noclegowe dostosowane do takiej liczby osób.

Kate Noir Ale łajzy Trzymam kciuki, żeby z tamborkiem to poszło szybko i bezboleśnie

gornekBardzo ładne buciki

wenedka Dobrze, że z protokołem poszło bezboleśnie

Lg_ago Poczekaj jeszcze z zamówieniem. Dziś (wstyd, że nie mam jak zrobić zdjęć ) obfocę katedralny melon, zobaczysz jak wygląda te 3m szerokości. Wg mnie nie jest wcale za gęsty.

Cytat:
Często też mówią o rozwodzie że coś tam w razie rozwodu ostatnio mówili że nie podoba im się ślub konkordatowy bo może być potem problem z rozwodem kto gada tyle o rozwodach??
Ja bym zaktrupiła za takie gadanie Nie wiem sama, co bym zrobiła na Waszym miejscu - chyba wynajmowałabym albo szukała czegoś własnego. Wiem, że wtedy małżeński budżet jest mocno nadwyrężony, ale z drugiej strony spokój jest bezcenny (bo te kłótnie moga odbijać się na Was, a bez sensu żebyś się czuła jak intruz).

S1lc1a Dobry czas na kupno garniaka i obrączki - trzymam kciuki za resztę spraw

Szczeperka Witaj Napiszesz coś więcej o Was, o tym co już macie?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:42   #3176
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dziękuję za miłe powitanie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość

Jak z przygotowaniami?
Załatwione wszystko ?
Wstawiam listę:

ZROBIONE
Foto
DJ
USC
Protokół
Katechezy przedmałżeńskie
Suknia – przymiarka w niedzielę
Biżuteria
Welon
Bielizna
Buty
Makijaż (ustalona godzina) + próbny
Fryzjer (ustalona godzina) + próbny
Alkohol (wódka)
Zaproszenia i zawiadomienia rozdane
Spinki do koszuli i buty TŻ
Piosenka na pierwszy taniec
Treska
Tort
Figurka na tort
Obrączki – odbiór w tym tygodniu
Sala i dekoracje

Dekoratorka – bukiet, kościół, samochód
Pudełko na koperty
Zawieszki na alkohol
Księga gości
Auto
Prezent dla świadka
Zapowiedzi

DO ZROBINIA:

Kwiecień:

Iść na przymiarkę sukni
Obdzwonić gości którzy nie przekazali info o przybyciu i zebrać info o rezerwacji pokoi
Ustalić ostateczny scenariusz wesela
Ustalić ostateczne menu i przekazać info o ilości gości na sali
Organizacja noclegów i transportu – w trakcie

Kupić cały strój dla Pana Młodego – buty są
Kupić pończochy i baleriny
Prezent dlaświadkowej
Prezenty dla rodziców – zamówić kwiaty
Konfetti
Tablice rejestracyjne

Skończyć poradnię
Prezentacja zdjęciowa dla DJ
Odbiór obrączek

Maj

Spowiedź
odbiór potwierdzenia wygłoszonych zapowiedzi
Ustalić szczegóły z DJ/FOTO i fotobudką
Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami
Ustalić oprawę muzyczną i organizację w kościele

Kupić wina i szampana
Cukierki i wódka na bramy
Kupić pojemniki jednorazowe na jedzenie / pudełka na ciasto
Wyjściowe parasolki – kupić lub pożyczyć
Koszyk na wódkę pożyczyć i go ozdobić
Kupić wszystko do "koszyczka ratunkowego" - będzie jeden w pokoju PM

Balony dla dzieci na poprawiny ?

Winietki
Rafaello do winietek!!!!
Usadzić gości na Sali

Ostateczna przymiarka i odbiór sukni
Kupić brakujące potrzebne kosmetyki
Zrobić paznokcie – hybrydy
Kosmetyczka – peeling i nawilżanie

Podsumowując: nie ma wszystkiego ale codziennie coś załatwiamy więc uwinę się szybciej niż przewiduje plan

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-04-10, 10:59   #3177
Szczeperka
Wtajemniczenie

Zkręcona kropka i ezunio - na pocieszenie dodam że sama miałam podobne problemy z rodzicami Tż... On z nimi pogadał i chyba do niech dotarło że przesadzili bo teraz jest już spokój. Albo do nas jeszcze nie doszły informacje o ich nowych wyskokach

Może spróbujcie porozmawiać szczerze z rodzicami? To w końcu Wasz dzień, a nie ich...

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Szczeperka Witaj Napiszesz coś więcej o Was, o tym co już macie?
Oboje pochodzimy z Torunia (gdzie będzie ślub), ale mieszkamy i pracujemy w Poznaniu. Znamy się z liceum - czyli już jakieś 10 lat, z czego 6 lat jesteśmy razem
Naszą wizję ślubu i wesela najlepiej oddadzą zdjęcia, które wstawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (23,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00408.jpg (90,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz.jpg (51,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (23,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4190.jpg (14,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala.jpg (88,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00420.jpg (109,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00410.jpg (138,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00398.jpg (76,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00402.jpg (102,4 KB, 41 załadowań)

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-04-10, 11:07   #3178
madziara889
Zakorzenienie

zakrecona_kropka współczuje
My też mamy problem z domem ale w inny sposób. Zaraz po ślubie mój rodzinny dom ma zostać przepisany na nas. To duży dom i zostaje w nim tylko moja mama więc mieliśmy tu zamieszkać (najpierw wyremontować sobie piętro). Ale, żeby nie było za łatwo to rodzice Tż mają dwa domy na jednym podwórzu- w jednym (małym) mieszkają oni, w drugim mieszka babcia Tż (w obydwu trzeba zrobić remont). No i teraz jak podjęliśmy decyzję, że póki co zostajemy u mnie, a za kilka lat pomyślimy nad sprzedażą domu i wprowadzeniem się do domu, w którym mieszka babcia, na wszystkie sposoby kombinują jak nas tam ściągnąć już teraz. Tylko nie wiem jak oni sobie to wyobrażają Najpierw chcieli sami się przeprowadzić do babci domu a nam oddać swój, a po śmierci babci się zamienić. No bez sensu. Do babci też nie chcemy się wprowadzić, bo wiemy jak lubi się wtrącać. Problem w tym, że rodzice Tż nie mogą się pogodzić, że już zdecydowaliśmy gdzie będziemy póki co mieszkać, za każdym razem jak u nich jesteśmy to poruszają ten temat i są smutni jak mówimy jakie są nasze plany. Jak widać od przybytku też może rozboleć głowa.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-04-10 o 11:10
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:18   #3179
S1lc1a
Raczkowanie

Jak czytam wasze historie o problemach mieszkaniowych, to bardzo wam współczuję, wiem jakie to ważne i że najlepiej byłoby żeby każde młode małżeństwo było stać na nowe mieszkanie lub dom. My na szczęście mamy gdzie mieszkać, wyremontowaliśmy wspólnie dom który należał do dziadków narzeczonego ale stał pusty od jakiś 20 lat bo dziadkowie się przeprowadzili. zaadaptowaliśmy strych i dzięki temu mamy prawie 100 metrowe piękne nowe lokum, a że remont robiliśmy z własnej kasy to nikt nam się do niczego nie wtrącał. Podobnie jest ze ślubem - rodzice nie płacą = rodzice się nie wtrącają, tylko ewentualnie pomagają i odpowiadają na nasze pytania.
Nie chciałabym żebyście pomyślały że jestem jakaś mega bogata, bo tak nie jest, zarabiamy z narzeczonym zupełnie przeciętnie, ale przez kilka pierwszych lat pracy mieszkaliśmy oddzielnie (z rodzicami) dzięki temu sporo zaoszczędziliśmy to teraz szalejemy A i wesele które byłoby pewnie wydatkiem w okolicy 50 tys zamieniliśmy na kameralne przyjęcie w restauracji dla najbliższych (ok. 40 osób) i dzięki temu wyjedziemy w fajną podróż poślubną.
Stary 2014-04-10, 11:25   #3180
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Zkręcona kropka i ezunio - na pocieszenie dodam że sama miałam podobne problemy z rodzicami Tż... On z nimi pogadał i chyba do niech dotarło że przesadzili bo teraz jest już spokój. Albo do nas jeszcze nie doszły informacje o ich nowych wyskokach

Może spróbujcie porozmawiać szczerze z rodzicami? To w końcu Wasz dzień, a nie ich...

Oboje pochodzimy z Torunia (gdzie będzie ślub), ale mieszkamy i pracujemy w Poznaniu. Znamy się z liceum - czyli już jakieś 10 lat, z czego 6 lat jesteśmy razem
Naszą wizję ślubu i wesela najlepiej oddadzą zdjęcia, które wstawiam
Większość rzeczy załatwiona a to najważniejsze

Suknia śliczna Fryzura która?
Sala extra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości