|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Odgniotłam je i rzeczywiscie zmiękły
.Jesz cze pokombinuje a jak dalej będzie to samo to go sobie daruję.---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Wczoraj nałożyłam2 zagłębienia dłoni czyli około dwóch łyżeczek a dzisiaj jedną.Tak mniej więcej. |
|
|
|
#4142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gdzieś mi znikł (nie zacytował się) post o dawaniu odżywki bs przed żelem. Ja zdecydowanie wolę dać. Ładniejsze włosy są. |
|||
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...objetosci.html dziś testujemy, zobaczymy z czym wstanę rano
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
U mnie z kolei niezależnie od tego, czy daje odżywkę b/s pod żel, czy nie, to i tak zawsze jest sucho. :/
Dzisiaj drugi raz umyłam Pottersem, jest super. Mięciutko i w ogóle. Po za tym może wreszcie dostanę moje zamówienie z zsk, za które odpowiedzialna jest moja kuzynka (realizuje je od miesiąca). :p Używałyście kiedyś olejków eterycznych np do psikaczy? Faktycznie to to ładnie pachnie? ;>
|
#4145 |
|
Moderator
|
wojownicza ksiezniczka - mam amlę Jasmine bo innej nie było. Poza zapachem to chyba różnicy nie ma
![]() Doe - a no, miałam tą jabłkowo-coś tam co magda poleca i fajna do mycia. lubię myć odżywką gdy mam olej na włosach ![]() wikaa24 - lubię tą odżywkę, często gości w mojej łazience. ciekawe jak pracuje na zdrowych włosach, daj znać jak użyjesz! ![]() Dziewczyny, a w ogóle zwariowałam dzisiaj... bo kiedyś było tak że do woja chłopaki musieli chodzić no nie? A mój tż po 10 latach od służby dostał wezwanie i musi na miesiąc do pl do wojska jechać i dumna jestem, ale się martwię. Szczególnie ze 3 dni temu się dowiedzieliśmy, że za miesiąc możemy się już razem przeprowadzić, a we wrześniu tam musi jechać... smutno mi i boję się co by mu się tam żadna krzywda nie stała.. Mam nadzieję, że to tylko takie przeszkolenie i się w kraju żaden dym nie robi.
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 3 odżywki z proteinami - pełne i co z tego ja włosy mówią nie?
|
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4148 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam teraz olejek eteryczny bergamotowy, pachnie jak earl grey ![]() Cytat:
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-04-09 o 21:47 |
|||||
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli taki olejek spokojnie nadaje się także do masek, psikadeł i tak dalej? O, o, moje też mają fobie na proteiny! Tolerują je mniej więcej raz na tydzień, tak, jak mówi Myszka - w towarzystwie oleju. Póki co najlepiej reagują na spirulinę w BingoSPA i odżywce firmowej Auchana. :p Ale nigdy nie zostawiam ich na dłużej, niż 10 minut, bo miotła murowana. jakich proteinowych specyfików próbowałaś?
|
|
#4151 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja używałam do gluta wiśniowego, zapach był mega - długo się nie utrzymywał, ale jak gdzieś wychodziłam i przedtem myłam lub reanimowałam włoski, to na te kilka godzin spokojnie starczało . Ale wiadomo, trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością olejku. Cytat:
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-04-09 o 21:58 |
||
|
|
|
#4152 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Doe - tia, ale to z 10 lat temu rok był, a że dobrze sobie radził to teraz się nawet cieszy magda - też mam bunt na proteiny ostatnio (muszę mocno nawilżać bo suche na wiór), jakie masz te odżywki tak z ciekawości? Dziś na mojej głowie pojawiły się ruloniki takie nieregularne mimo mocnego wysuszenia. Dorwałam też ciekawy kremik, ma sporo olei, 150 ml za funt. Takie tłustawe masełko w konsystencji, bedzie do buźki i jako bs do locza gdy je nawilże już bardziej
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-04-09 o 22:03 |
|
|
|
|
#4153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz boję się nałożyć coś tego typu na włosy...już sama się gubię w pielęgnacji :PSpróbuję pomieszać odżywkę bez protein i proteinową zobaczę jak moje włosy to przeżyją
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziła mi po głowie ta spirulina i bingo! Przecież ja to łykałam na uzupełnienie minerałów
no i coś zostało, jakaś tabletka, to może sobie nakruszę troszkę do maski, tylko ile tego dać na jeden raz?Co do wojska, to podobno to są normalne działania, raz na jakiś czas wezwać na szkolenie - tak mówi mąż.
|
#4155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czasem taka mocno proteinowa odżywka działa dużo lepiej z emolientową |
|||
|
|
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, czy ja tu mogę? chyba założyłam niepotrzebnie temat ale tez nie byłam do końca pewna czy mogę się tu pod was tak na bezczelnego podpiąć... pomożecie?
Ostatnio stwierdziłam: dość prostownicy! Czas pokochać swoje kręciołki. Zaczęłam "wstępnie" dbać o włosy 2,5 lata temu gdy ścięłam moje zniszczone farbowaniem włosy na krótko i pozwoliłam im odrosnąć nie ruszając ich żadnymi farbami. Czasem tylko przyciemniam płukanką z kawy <3 Moje włosy są suche, łamią się a końcówki się wielokrotnie rozdwajają. Dodatkowo od 2-3 miesięcy przestały rosnąć Do układania ich używam suszarki z dyfuzorem z chłodnym powietrzem lub po prostu żelu lnianego który kocham choć nieco denerwuje mnie jego trwałość (wytrzymuje w lodówce max tydzień). Czytałam FAQ i porady dla kręconych ale szczerze, jeśli ktoś mi łopatologicznie nie wytłumaczy to nie kumam... Olejenie włosów- mam w domu oliwę z oliwek, czy mogę nią naoliwić włosy? Jakie cięcie? stopniowanie? cieniowanie? Czym zabezpieczać końcówki, jakiego szamponu używać by je nawilżyć, jakiej odzywki (używam keratynowej maski z proteinami mleka z Kallosa), czy kupno szczotki TT jest dobrym pomysłem przy kręciołkach (wypada mi masa włosów).... Pytań masa... pomożecie? Jak mam je pielęgnować? Jestem w tym temacie totalnie zielona, staram się unikać silikonów, ale tak po prawdzie to czuję się trochę jak dziecko we mgle ![]() Wstawiam zdjęcia: 1) Włosy suszone naturalnie- miałam tu z 16 lat 2) włosy obecnie, wyschły naturalnie 3) Stylizowane żelem lnianym 4) jak wyżej, żel lniany |
|
|
|
#4157 | |
|
Raczkowanie
|
myszka2020 w takim razie zrobię tak za Twoją radę: pomieszam Yves Roscher zieloną z kalosem silk
Może krzywdy w postaci suchości mi nie zrobi. Zakupiłam wczoraj mrożącą Joannę i zobaczymy jak się spisze ))---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Olejowanie włosów: polecam na poczatek olej z Rossmana Baby fur Mama (fioletowy), ze spożywczych chyba lniany jest polecany. Przed myciem na min.1 godzinę do nawet całej nocy, potem myjesz włosy szamopnem, odżwyka, maska i włosy powinny wygladać jeżeli robisz to systematycznie coraz piękniej
|
|
#4158 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy Ciebie i Twoje włoski Na pocieszenie Ci powiem, że ja startowałam z włosów, których stan najlepiej opisuje słowo: masakra, a Tobie do tego stanu daleko . Po pierwsze, musisz wiedzieć, że każde włoski są inne i by odnaleźć właściwą pielęgnację trzeba zastosować metodę prób i błędów. To, co się sprawdza u kogoś, niekoniecznie musi się sprawdzić u Ciebie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
- Może spróbuj myć włosy odżywką? Potters aloesowy - ja go bardzo lubię, kup jakąś maskę, np. Bingo i wzbogać ją tym co masz w domu: jajko, miód, olej, itp. Dziewczyny lubią też Garnier Awokado i Karite - Lepiej kup prosty grzebień z szerokim rozstawem. - Przydałaby Ci się jeszcze odżywka b/s - przetestuj Joaśki. Co do stylizacji, to Twoje włoski wyglądają na bardzo delikatne, więc wstrzymałabym się z żelami, jeśli już to jakimiś słabszymi - możesz kapkę dodać do żelu lnianego. |
||||
|
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
Klaudencu, tradycyjnie poproszę o nazwy maziaji coś nakupowala...
A i jeszcze pytanie do UKjanek, jakąś treściwą maskę może by ktoś polecił? No ja masek (prócz tej alterry z granatem co przywiozłam z Pl) to nie używam a można by zacząć... Jak będę w pl to mam chętke na biowaxy i pat :-&ruba ale do tego czasu.. może coś tu? Jakie ja cuda w bootsie widzę.. Marchewkowe, z algami, rozmarynem, duo włosów afro. Przyglądał sie im ktoś kiedyś z bliska? ![]() Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4160 | |
|
Moderator
|
Cytat:
proszę, kocham ten krem ;D widziałam te produkty w sklepie indyjskim, przyglądałam się paru ale poza paradiną, wzeliną i jakimis olejami to cudów w tych kosmetykach nie ma. może daj fotę jak wyglądają te konkretne co widziałaś to kolejnym razę obczaję składy ;D |
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba odkrylam przypadkowo sposob na to by moje wlosy lepiej i trwalej falowaly
a to juz bardzo duze osiagniecie skoro po wietrze i wilgoci nie wygladaja jak makaron spagetti. I tak sie zastanawiam, czy to dlatego, ze nie suszylam ich od razu tylko jak juz kiaky mniej tej wody czy dlatego, ze do tej pory po prostu zostawialam je zbyt wilgotne i dlatego nie krecily tak fajnie, ale od dzis bede tak robic, bo wtedy potrzebuje duzo mniej czasu na suszenie ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Joanku co to za kolor na Twoich pięknych włosach?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Nałozyłam dzisiaj żel lniany,tym razem na cieknące włosy na b/s i siedzę z sucharkami Ciekawe co wyjdzie .Sirii,Witaj,jak już Ci napisała Doe,pielęgnacja włosów to metoda prób i błędów,sama musisz dojść co lubią i co im nie służy.Korzystaj z porad i dobieraj,testuj to o czym piszą dziewczyny.Inaczej się nie da .Zyczę wytrwałości .
|
|
|
|
#4164 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ile dodajecie kropel oleju do odżywki d/s ? kupiłam sobie odżywkę i wszystko jest fajnie tylko brak mi tego dociążenia sa za lekkie takie pórkowate.
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki, ale jak wy możecie dawać odżywki bs i żele wręcz na ociekające włosy, skoro jak się wyprostujecie to całe plecy mokre i zimno jest?
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zacznij od małej ilości i zwiększaj, sama zobaczysz, jak jest dobrze. Cytat:
)
|
||
|
|
|
#4168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4169 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
- Pluking: zwykle na kilka minutek, a jak mam więcej czasu to na 20. |
||
|
|
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
No ja zem ruda
Ale jak to nie pytaj bo to i henna i resztki venity i profesonalna odzywka pigmentująca i milion różnych chemicznych farb na kolejnych poziomach odrostu, które henna ujednolica ;][img][/img] Cytat:
No dokładnie tak jak ja ;] I ugniatanko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

.Jesz cze pokombinuje a jak dalej będzie to samo to go sobie daruję.
Bo ja kiedyś przesadziłam i też tak było trochę obciążono. mniej kręcono i strączkowo 

Ja mam jeszcze gumowy i elastyczny, tak samo fajne, jak mrożący, wiem, że Basia używa ich też wymiennie
i dumna jestem, ale się martwię. Szczególnie ze 3 dni temu się dowiedzieliśmy, że za miesiąc możemy się już razem przeprowadzić, a we wrześniu tam musi jechać... smutno mi i boję się co by mu się tam żadna krzywda nie stała..
Mam nadzieję, że to tylko takie przeszkolenie i się w kraju żaden dym nie robi.

i co z tego ja włosy mówią nie?

teraz boję się nałożyć coś tego typu na włosy...już sama się gubię w pielęgnacji :P
a to juz bardzo duze osiagniecie skoro po wietrze i wilgoci nie wygladaja jak makaron spagetti.