Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 20:09   #4141
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Odgniotłam je i rzeczywiscie zmiękły.Co do skrętu to niestety gorzej wyglądają niż bez gluta ale może powinnam nałożyć na całkiem mokre nie odcisniete ręcznikiem.Jesz cze pokombinuje a jak dalej będzie to samo to go sobie daruję.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A ile go tak mniej więcej dajesz? Bo ja kiedyś przesadziłam i też tak było trochę obciążono. mniej kręcono i strączkowo
Wczoraj nałożyłam2 zagłębienia dłoni czyli około dwóch łyżeczek a dzisiaj jedną.Tak mniej więcej.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 20:39   #4142
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że go znalazłaś Ja mam jeszcze gumowy i elastyczny, tak samo fajne, jak mrożący, wiem, że Basia używa ich też wymiennie
Ja używałam elastyczną Joaśkę kilka razy i też lubię tak samo jak mrożącą.

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Na suche? Mokre? Wilgotne? A może totalnie ociekajace? Co u was przynosi najlepsze efekty?
Najlepiej na mokre/ociekające. Czasem na wilgotne mi się też sprawdza, ale wiem, że większości osób nie.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak wychodzę po myciu to spłukuję d/s daję b/s - żel-b/s i dopiero odgniatam w ręcznik nadmiar wody i nie robią się sucharki do odgniatania.
Mój ulubiony sposób.

Gdzieś mi znikł (nie zacytował się) post o dawaniu odżywki bs przed żelem. Ja zdecydowanie wolę dać. Ładniejsze włosy są.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:04   #4143
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez takajedna4 Pokaż wiadomość
A jaki jest to Gliss Kur bez slikonów?

przepraszam za wtrącenie, ale podczytuję Was zawzięcie, szukając ratunku dla moich fal

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...objetosci.html

dziś testujemy, zobaczymy z czym wstanę rano
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:09   #4144
bijum
Raczkowanie

U mnie z kolei niezależnie od tego, czy daje odżywkę b/s pod żel, czy nie, to i tak zawsze jest sucho. :/

Dzisiaj drugi raz umyłam Pottersem, jest super. Mięciutko i w ogóle. Po za tym może wreszcie dostanę moje zamówienie z zsk, za które odpowiedzialna jest moja kuzynka (realizuje je od miesiąca). :p Używałyście kiedyś olejków eterycznych np do psikaczy? Faktycznie to to ładnie pachnie? ;>

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:22   #4145
Klaudenc
Moderator

wojownicza ksiezniczka - mam amlę Jasmine bo innej nie było. Poza zapachem to chyba różnicy nie ma

Doe - a no, miałam tą jabłkowo-coś tam co magda poleca i fajna do mycia. lubię myć odżywką gdy mam olej na włosach

wikaa24 - lubię tą odżywkę, często gości w mojej łazience. ciekawe jak pracuje na zdrowych włosach, daj znać jak użyjesz!

Dziewczyny, a w ogóle zwariowałam dzisiaj... bo kiedyś było tak że do woja chłopaki musieli chodzić no nie? A mój tż po 10 latach od służby dostał wezwanie i musi na miesiąc do pl do wojska jechać i dumna jestem, ale się martwię. Szczególnie ze 3 dni temu się dowiedzieliśmy, że za miesiąc możemy się już razem przeprowadzić, a we wrześniu tam musi jechać... smutno mi i boję się co by mu się tam żadna krzywda nie stała.. Mam nadzieję, że to tylko takie przeszkolenie i się w kraju żaden dym nie robi.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:27   #4146
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość

Mam ją i nie wiem co z nią zrobić. Zapach ma obłędny <3 ale moje wlosy po niej to miotła mam 3 odżywki z proteinami - pełne i co z tego ja włosy mówią nie?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:34   #4147
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a w ogóle zwariowałam dzisiaj... bo kiedyś było tak że do woja chłopaki musieli chodzić no nie? A mój tż po 10 latach od służby dostał wezwanie i musi na miesiąc do pl do wojska jechać i dumna jestem, ale się martwię. Szczególnie ze 3 dni temu się dowiedzieliśmy, że za miesiąc możemy się już razem przeprowadzić, a we wrześniu tam musi jechać... smutno mi i boję się co by mu się tam żadna krzywda nie stała.. Mam nadzieję, że to tylko takie przeszkolenie i się w kraju żaden dym nie robi.
No właśnie już któryś raz słyszę o takich wezwaniach wśród znajomych, dymu nie ma ja ze wschodu PL prawie no ale tak się zabezpieczają chyba
Stary 2014-04-09, 21:45   #4148
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość

Wczoraj nałożyłam2 zagłębienia dłoni czyli około dwóch łyżeczek a dzisiaj jedną.Tak mniej więcej.
A to nie tak dużo, to może po prostu Ci jednak nie służy, ja daję nawet więcej i było ok zawsze.

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja używałam elastyczną Joaśkę kilka razy i też lubię tak samo jak mrożącą.
Gumowa też fajna, w sumie działają tak samo, składy z tego co pamiętam też chyba podobne

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość

Właśnie właśnie, kusi mnie ta odżywka

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
U mnie z kolei niezależnie od tego, czy daje odżywkę b/s pod żel, czy nie, to i tak zawsze jest sucho. :/

Dzisiaj drugi raz umyłam Pottersem, jest super. Mięciutko i w ogóle. Po za tym może wreszcie dostanę moje zamówienie z zsk, za które odpowiedzialna jest moja kuzynka (realizuje je od miesiąca). :p Używałyście kiedyś olejków eterycznych np do psikaczy? Faktycznie to to ładnie pachnie? ;>
A no pachnie Ja mam teraz olejek eteryczny bergamotowy, pachnie jak earl grey Dodaję go do wszystkich kremów i balsamów

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mam ją i nie wiem co z nią zrobić. Zapach ma obłędny <3 ale moje wlosy po niej to miotła mam 3 odżywki z proteinami - pełne i co z tego ja włosy mówią nie?
Dorzuć jej sporo oleju, bo ona mocno proteinowa. Bo może tylu proteinek nie lubią, albo tych konkretnych. Też czysta proteinowa bez dodatku oleju może zrobić miotłę W ogóle mało emolientów ma ta odżywka, to olej konieczny do niej.

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-04-09 o 21:47
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:49   #4149
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Dorzuć jej sporo oleju, bo ona mocno proteinowa. Bo może tylu proteinek nie lubią, albo tych konkretnych. Też czysta proteinowa bez dodatku oleju może zrobić miotłę W ogóle mało emolientów ma ta odżywka, to olej konieczny do niej.
olej nakładałam zawsze przed na parę godzin. Zmywałam, dawałam ją jako d/s na 15min nie więcej, później normalnie metodą LOC - olej, odżywka i krem. Więc nie powinno mnie spuszyć a jednak. Próbowałam juz wielu protein ale chyba to nie moja bajka
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:53   #4150
bijum
Raczkowanie

Cytat:
A no pachnie Ja mam teraz olejek eteryczny bergamotowy, pachnie jak earl grey Dodaję go do wszystkich kremów i balsamów
.
To bardzo miło z olejków strony Czyli taki olejek spokojnie nadaje się także do masek, psikadeł i tak dalej?

Cytat:
olej nakładałam zawsze przed na parę godzin. Zmywałam, dawałam ją jako d/s na 15min nie więcej, później normalnie metodą LOC - olej, odżywka i krem. Więc nie powinno mnie spuszyć a jednak. Próbowałam juz wielu protein ale chyba to nie moja bajka
O, o, moje też mają fobie na proteiny! Tolerują je mniej więcej raz na tydzień, tak, jak mówi Myszka - w towarzystwie oleju. Póki co najlepiej reagują na spirulinę w BingoSPA i odżywce firmowej Auchana. :p Ale nigdy nie zostawiam ich na dłużej, niż 10 minut, bo miotła murowana. jakich proteinowych specyfików próbowałaś?

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 21:56   #4151
Doe
Rozeznanie

Cytat:

- Też lubię Pottersa i już do mnie jedzie z PL . Ja używałam do gluta wiśniowego, zapach był mega - długo się nie utrzymywał, ale jak gdzieś wychodziłam i przedtem myłam lub reanimowałam włoski, to na te kilka godzin spokojnie starczało . Ale wiadomo, trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością olejku.

Cytat:
- Ale odbył tę służbę? Ciekawa sprawa... Ale nie martw się, na pewno będzie ok. Trochę się przeturla po błotku i wróci jak ze spa

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-04-09 o 21:58
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 22:00   #4152
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
No właśnie już któryś raz słyszę o takich wezwaniach wśród znajomych, dymu nie ma ja ze wschodu PL prawie no ale tak się zabezpieczają chyba
No robią tak co jakiś czas niektórym - jego znajomy już był 3 razy. Ale jak dymu nie ma to dobrze. Nie płakałam, ale jak wyjedzie to pewnie będę. Dobrze mu ten wyjazd zrobi mimo wszystko, mi też na cierpliwość i czasem ludź za ludziem stęsknić się powinien tak bardziej. Twarda będę

Doe - tia, ale to z 10 lat temu rok był, a że dobrze sobie radził to teraz się nawet cieszy

magda - też mam bunt na proteiny ostatnio (muszę mocno nawilżać bo suche na wiór), jakie masz te odżywki tak z ciekawości?

Dziś na mojej głowie pojawiły się ruloniki takie nieregularne mimo mocnego wysuszenia. Dorwałam też ciekawy kremik, ma sporo olei, 150 ml za funt. Takie tłustawe masełko w konsystencji, bedzie do buźki i jako bs do locza gdy je nawilże już bardziej

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-04-09 o 22:03
Stary 2014-04-10, 08:13   #4153
takajedna4
Raczkowanie

Cytat:
Ja ostatnio przeproteinowałam włosy teraz boję się nałożyć coś tego typu na włosy...już sama się gubię w pielęgnacji :P

Spróbuję pomieszać odżywkę bez protein i proteinową zobaczę jak moje włosy to przeżyją

<3!

http://www.suwaczek.pl/cache/68248416b8.png
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:20   #4154
xal
Zakorzenienie

Chodziła mi po głowie ta spirulina i bingo! Przecież ja to łykałam na uzupełnienie minerałów no i coś zostało, jakaś tabletka, to może sobie nakruszę troszkę do maski, tylko ile tego dać na jeden raz?

Co do wojska, to podobno to są normalne działania, raz na jakiś czas wezwać na szkolenie - tak mówi mąż.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:21   #4155
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
CZyli chyba jednak nie przepadasz za proteinkami

Cytat:
To bardzo miło z olejków strony Czyli taki olejek spokojnie nadaje się także do masek, psikadeł i tak dalej?

O, o, moje też mają fobie na proteiny! Tolerują je mniej więcej raz na tydzień, tak, jak mówi Myszka - w towarzystwie oleju. Póki co najlepiej reagują na spirulinę w BingoSPA i odżywce firmowej Auchana. :p Ale nigdy nie zostawiam ich na dłużej, niż 10 minut, bo miotła murowana. jakich proteinowych specyfików próbowałaś?
Olejek nada się, tylko pilnuj stężenia, bo te są niewielkie Czyli na porcję maseczki do włosów to dosłownie 2-3 kropelki

Cytat:
Ja ostatnio przeproteinowałam włosy teraz boję się nałożyć coś tego typu na włosy...już sama się gubię w pielęgnacji :P

Spróbuję pomieszać odżywkę bez protein i proteinową zobaczę jak moje włosy to przeżyją
Spróbuj Czasem taka mocno proteinowa odżywka działa dużo lepiej z emolientową Same proteiny bez odpowiedniego emolientowego wsparcia lubią zrobić miotłę.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:29   #4156
Sirii
Raczkowanie

Witam wszystkich, czy ja tu mogę? chyba założyłam niepotrzebnie temat ale tez nie byłam do końca pewna czy mogę się tu pod was tak na bezczelnego podpiąć... pomożecie?
Ostatnio stwierdziłam: dość prostownicy! Czas pokochać swoje kręciołki.
Zaczęłam "wstępnie" dbać o włosy 2,5 lata temu gdy ścięłam moje zniszczone farbowaniem włosy na krótko i pozwoliłam im odrosnąć nie ruszając ich żadnymi farbami. Czasem tylko przyciemniam płukanką z kawy <3
Moje włosy są suche, łamią się a końcówki się wielokrotnie rozdwajają.
Dodatkowo od 2-3 miesięcy przestały rosnąć
Do układania ich używam suszarki z dyfuzorem z chłodnym powietrzem lub po prostu żelu lnianego który kocham choć nieco denerwuje mnie jego trwałość (wytrzymuje w lodówce max tydzień).

Czytałam FAQ i porady dla kręconych ale szczerze, jeśli ktoś mi łopatologicznie nie wytłumaczy to nie kumam...
Olejenie włosów- mam w domu oliwę z oliwek, czy mogę nią naoliwić włosy?
Jakie cięcie? stopniowanie? cieniowanie?
Czym zabezpieczać końcówki, jakiego szamponu używać by je nawilżyć, jakiej odzywki (używam keratynowej maski z proteinami mleka z Kallosa), czy kupno szczotki TT jest dobrym pomysłem przy kręciołkach (wypada mi masa włosów)....
Pytań masa... pomożecie? Jak mam je pielęgnować? Jestem w tym temacie totalnie zielona, staram się unikać silikonów, ale tak po prawdzie to czuję się trochę jak dziecko we mgle

Wstawiam zdjęcia:
1) Włosy suszone naturalnie- miałam tu z 16 lat
2) włosy obecnie, wyschły naturalnie
3) Stylizowane żelem lnianym
4) jak wyżej, żel lniany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg naturalne.jpg (15,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg teraz.jpg (24,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg loczki.jpg (31,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg loczki2.jpg (19,3 KB, 31 załadowań)
Sirii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:15   #4157
takajedna4
Raczkowanie

myszka2020 w takim razie zrobię tak za Twoją radę: pomieszam Yves Roscher zieloną z kalosem silk Może krzywdy w postaci suchości mi nie zrobi. Zakupiłam wczoraj mrożącą Joannę i zobaczymy jak się spisze ))

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
myszka2020 w takim razie zrobię tak za Twoją radę: pomieszam Yves Roscher zieloną z kalosem silk Może krzywdy w postaci suchości mi nie zrobi. Zakupiłam wczoraj mrożącą Joannę i zobaczymy jak się spisze ))
Sirii ja jestem podobnie jak Ty początkująca, więc chętnie podczytam rady dla Cb

Olejowanie włosów: polecam na poczatek olej z Rossmana Baby fur Mama (fioletowy), ze spożywczych chyba lniany jest polecany. Przed myciem na min.1 godzinę do nawet całej nocy, potem myjesz włosy szamopnem, odżwyka, maska i włosy powinny wygladać jeżeli robisz to systematycznie coraz piękniej

<3!

http://www.suwaczek.pl/cache/68248416b8.png
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:36   #4158
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sirii Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, czy ja tu mogę? chyba założyłam niepotrzebnie temat ale tez nie byłam do końca pewna czy mogę się tu pod was tak na bezczelnego podpiąć... pomożecie?
- Jasne, że możesz Witamy Ciebie i Twoje włoski

Na pocieszenie Ci powiem, że ja startowałam z włosów, których stan najlepiej opisuje słowo: masakra, a Tobie do tego stanu daleko .

Po pierwsze, musisz wiedzieć, że każde włoski są inne i by odnaleźć właściwą pielęgnację trzeba zastosować metodę prób i błędów. To, co się sprawdza u kogoś, niekoniecznie musi się sprawdzić u Ciebie.

Cytat:
po prostu żelu lnianego który kocham choć nieco denerwuje mnie jego trwałość (wytrzymuje w lodówce max tydzień).
- Duży plus za żel lniany. Rób mniejsze porcje, a poświęcenie 10 minut raz na tydzień, to nie tak dużo, zważywszy na korzyści. A jeśli jest to dla Ciebie bardzo uciążliwe, możesz pomyśleć nad zakupieniem konserwantu, kilka kropel do żelu i będzie żył o wiele dłużej. Ja konserwantu używam tylko wtedy, gdy zabieram żel do walizki na wyjazd.

Cytat:
Olejenie włosów- mam w domu oliwę z oliwek, czy mogę nią naoliwić włosy?
- Możesz od niej zacząć. Zobacz, może Ci podpasuje. A potem przetestuj też inne: ja lubię olej słonecznikowy tłoczony na zimno, olej lniany, sezamowy, z pestek moreli, itp.

Cytat:
Czym zabezpieczać końcówki, jakiego szamponu używać by je nawilżyć, jakiej odzywki (używam keratynowej maski z proteinami mleka z Kallosa), czy kupno szczotki TT jest dobrym pomysłem przy kręciołkach (wypada mi masa włosów)
- Do zabezpieczania włosków może być masło shea, albo kapka jakiegoś oleju lub odżywki.

- Może spróbuj myć włosy odżywką? Potters aloesowy - ja go bardzo lubię, kup jakąś maskę, np. Bingo i wzbogać ją tym co masz w domu: jajko, miód, olej, itp. Dziewczyny lubią też Garnier Awokado i Karite

- Lepiej kup prosty grzebień z szerokim rozstawem.

- Przydałaby Ci się jeszcze odżywka b/s - przetestuj Joaśki. Co do stylizacji, to Twoje włoski wyglądają na bardzo delikatne, więc wstrzymałabym się z żelami, jeśli już to jakimiś słabszymi - możesz kapkę dodać do żelu lnianego.
Stary 2014-04-10, 11:53   #4159
Joanku
Zadomowienie

Klaudencu, tradycyjnie poproszę o nazwy maziaji coś nakupowala...
A i jeszcze pytanie do UKjanek, jakąś treściwą maskę może by ktoś polecił? No ja masek (prócz tej alterry z granatem co przywiozłam z Pl) to nie używam a można by zacząć...

Jak będę w pl to mam chętke na biowaxy i pat :-&ruba ale do tego czasu.. może coś tu?
Jakie ja cuda w bootsie widzę.. Marchewkowe, z algami, rozmarynem, duo włosów afro.
Przyglądał sie im ktoś kiedyś z bliska?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:34   #4160
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Klaudencu, tradycyjnie poproszę o nazwy maziaji coś nakupowala...
A i jeszcze pytanie do UKjanek, jakąś treściwą maskę może by ktoś polecił? No ja masek (prócz tej alterry z granatem co przywiozłam z Pl) to nie używam a można by zacząć...

Jak będę w pl to mam chętke na biowaxy i pat :-&ruba ale do tego czasu.. może coś tu?
Jakie ja cuda w bootsie widzę.. Marchewkowe, z algami, rozmarynem, duo włosów afro.
Przyglądał sie im ktoś kiedyś z bliska?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
http://www.flemingmedical.ie/WebRoot...h-mark-oil.jpg

proszę, kocham ten krem ;D

widziałam te produkty w sklepie indyjskim, przyglądałam się paru ale poza paradiną, wzeliną i jakimis olejami to cudów w tych kosmetykach nie ma. może daj fotę jak wyglądają te konkretne co widziałaś to kolejnym razę obczaję składy ;D
Stary 2014-04-10, 12:55   #4161
Wizazanka5000
Zakorzenienie

A ja chyba odkrylam przypadkowo sposob na to by moje wlosy lepiej i trwalej falowaly umylam wczoraj na szybko wlosy w przerwie filmu bo wczesniej nie mialam czasu, a ze film byl super to nie wysuszylam ich od razu bo bym nie zdazyla woec dopiero na nastepnej przerwie czyli po ok. Godzinie poszlam je wysuszyc. Wczesniej iczywiscie je odcisnelam w koszulke i nalozylam nivea flexible curls. No i po wysuszeniu pofalowane duzo mocniej, na noc zwiazalam kucyka na czubku i rano dalej byly fajne, a co najlepsze teraz w pracy tez sa ok. A do pracy ide 25 minut bo mam kawalek (dzis wiatr i deszcz) i owszem troche sie rozprostowaly, ale i tak wygladaja ladniea to juz bardzo duze osiagniecie skoro po wietrze i wilgoci nie wygladaja jak makaron spagetti.
I tak sie zastanawiam, czy to dlatego, ze nie suszylam ich od razu tylko jak juz kiaky mniej tej wody czy dlatego, ze do tej pory po prostu zostawialam je zbyt wilgotne i dlatego nie krecily tak fajnie, ale od dzis bede tak robic, bo wtedy potrzebuje duzo mniej czasu na suszenie

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:47   #4162
april_20
Zadomowienie

Joanku co to za kolor na Twoich pięknych włosach?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-10, 14:38   #4163
Curly81
Wtajemniczenie

Hej,

Nałozyłam dzisiaj żel lniany,tym razem na cieknące włosy na b/s i siedzę z sucharkamiCiekawe co wyjdzie.

Sirii,Witaj,jak już Ci napisała Doe,pielęgnacja włosów to metoda prób i błędów,sama musisz dojść co lubią i co im nie służy.Korzystaj z porad i dobieraj,testuj to o czym piszą dziewczyny.Inaczej się nie da.Zyczę wytrwałości.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:45   #4164
Milena_ 798
Raczkowanie

dziewczyny ile dodajecie kropel oleju do odżywki d/s ? kupiłam sobie odżywkę i wszystko jest fajnie tylko brak mi tego dociążenia sa za lekkie takie pórkowate.
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:13   #4165
Nieszka__
Zadomowienie

Kobietki, ale jak wy możecie dawać odżywki bs i żele wręcz na ociekające włosy, skoro jak się wyprostujecie to całe plecy mokre i zimno jest?
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:17   #4166
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Kobietki, ale jak wy możecie dawać odżywki bs i żele wręcz na ociekające włosy, skoro jak się wyprostujecie to całe plecy mokre i zimno jest?
Ja zawsze po b/s i żelu daję T-shirt do ploppingu i po zdjęciu od razu w dyfuzor
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:01   #4167
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile dodajecie kropel oleju do odżywki d/s ? kupiłam sobie odżywkę i wszystko jest fajnie tylko brak mi tego dociążenia sa za lekkie takie pórkowate.
Zależy od odżywki. Zwykle kilka (ok. 5 na porcję), ale do jakiejś dawałam po prostu tak "chluśnięciem", bo taka lekka i nijaka była.
Zacznij od małej ilości i zwiększaj, sama zobaczysz, jak jest dobrze.

Cytat:
Albo ręcznik kładę na plecy, albo odchylam się tak, żeby kapało nie na plecy, a np. na wannę (częściej jednak na podłogę )
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:09   #4168
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Zależy od odżywki. Zwykle kilka (ok. 5 na porcję), ale do jakiejś dawałam po prostu tak "chluśnięciem", bo taka lekka i nijaka była.
Zacznij od małej ilości i zwiększaj, sama zobaczysz, jak jest dobrze.
5 kropli dam przy nastepnym myciu nie bede przesadzac z wieksza iloscia
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:09   #4169
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- A gdzie go dostałaś? Sieciówka?

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Hej,
Nałozyłam dzisiaj żel lniany,tym razem na cieknące włosy na b/s i siedzę z sucharkamiCiekawe co wyjdzie.
- Koniecznie daj znać o efektach

Cytat:
- Pluking: zwykle na kilka minutek, a jak mam więcej czasu to na 20.
Stary 2014-04-10, 16:16   #4170
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Joanku co to za kolor na Twoich pięknych włosach?
No ja zem ruda Ale jak to nie pytaj bo to i henna i resztki venity i profesonalna odzywka pigmentująca i milion różnych chemicznych farb na kolejnych poziomach odrostu, które henna ujednolica ;]

[img][/img]

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
A ja chyba odkrylam przypadkowo sposob na to by moje wlosy lepiej i trwalej falowaly umylam wczoraj na szybko wlosy w przerwie filmu bo wczesniej nie mialam czasu, a ze film byl super to nie wysuszylam ich od razu bo bym nie zdazyla woec dopiero na nastepnej przerwie czyli po ok. (...)
A wiesz, że mam podobnie, ostatnio się zagapiłam i przeschły same i myślę 'no to będą piękne ' Ale te n półsuche tylko psiknęłam aloesem na dyfuzor i tez jakby mocniej było ;]

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja zawsze po b/s i żelu daję T-shirt do ploppingu i po zdjęciu od razu w dyfuzor
No dokładnie tak jak ja ;] I ugniatanko
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości