|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
jak to poważnie brzmi piękny brzuszek
|
|
|
|
|
#4292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie mam mdłości jak na samym początku
Na pocieszenie szukam pościeli i ochraniacza do łóżeczka i nic mi się nie podoba. Chciałam Klupsia z tej samej serii co mam łóżeczko ale nigdzie nie ma sensownego zdjęcia jak ona wygląda tylko jakaś dziwna sesja całej serii na której kompletnie nic nie widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
różnie jest w różnych szpitalach/przychodniach, ale od 36tc to już raczej każda z Nas będzie miała robione Cytat:
wiem co mówię - przy pierwszym dziecku miałam 1/10 tego co teraz a córa ulewała - ja nie nadążałam już z praniem! ![]() Ja już włoski na święta mam zrobione ![]() Ale Ci fajnie z tym lasem! |
||
|
|
|
#4294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po prostu nie rzucam się w oczy ![]() Cześć Rybko ![]() Ja to siedzę teraz i bawię się z moją małą w kotka i myszkę ona co jakiś czas się wyciąga, ja ją łaskotam a ona się chowa. I tak w kółko nie wiem czym to mnie naciska ale robi to konkretnie |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i część jeszcze suszy się w domku. Mam nadzieję że wyschnie mi to przy tej pogodzie bo jutro jest plan na rozmiar 62 ![]() Cytat:
Będą musieli się wykazać i odebrac poród. Noo ale ja myślę że wtedy w ramach takiej nagrody od nich oczywiście dla rodziców i dla maleństwa w przyszłości anulowanie mandatów powinno się należeć ![]() ojjj nawet nie mów. ja to staram się nie patrzeć na ciuszki dziecięce. A w lumpku to już wieki nie byłam. Ale jak tylko pójdę to na 100% wrócę z reklamówą ciuszków. Dziś byłam jeszcze w markecie i udało mi się ominąć dział dziecięcy Cytat:
No ale jak przeczytałam że 6 godzin to stwierdziłam że chyba ich poniosło. No i stwierdziłam że tak długo to ja moczyć nie będę bo mi się nie chce tyle czekać i ostatecznie moczyły się ok. 2 godzin. Wszystko poschodziło Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-04-10 o 14:32 |
|||
|
|
|
#4297 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja w 30 tc !!
Idę zaraz na basen, ale się cieszę Cytat:
![]() witaj w klubie ![]() Cytat:
Ale położna uświadomiła mi, że spokojnie zdążę, I okres porodu trwa zazwyczaj ponad godzinę, więc się już nie obawiam ![]() Cytat:
Kegla ćwiczę okazjonalnie, ale im bliżej porodu tym częściej Oprócz tego od 36 tc zamierzam pic napar z liści malin i brać wiesiołka![]() Gratki dziewczyny za rozpoczęte tygodnie coś mi nie zacytowało niektórych postówWspółczuję mdłości, ja póki co czuje się gorzej niż w 2 trym, ale jeszcze nie ma tragedii
|
|||
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ja po wizycie jestem trochę zdołowana. Po pierwsze na pewno już będę rodzić przez cc, czego bardzo nie chciałam no ale jak mus to mus, a po drugie mimo że moje dziecko jest zdrowe to jest za małe i badanie usg pokazuje na 27 tydz ciąży a ja jestem w 30
Lekarz powiedział że jak za dwa tyg okaże się że dalej dziecko jest za małe to od razu mnie bierze do szpitala i będę musiała urodzić już wtedy. Płakać mi się chce. Mam nadzieję że może sprzęt się myli bo nie wyobrażam sobie rodzić tak wcześnie takie maleństwo.
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także może i u Ciebie tak jest ? może pójdź do innego gina to jeszcze sprawdzić ? a jak przepływy ? łożysko ?
|
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cesarka ze względu na moje wady. A co do lekarza, niestety poczekam te dwa tygodnie jeszcze. Mam nadzieję że faktycznie nic złego się nie dzieje. Ale nerwy mam
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzusio ślicznutki ![]() Cytat:
chociaż mam nadzieję, że uda Wam się bez tego ![]() |
||
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...101034938.htmlkolor łóżeczka: słomka kolor pościeli: kwiatki w fiolecie |
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po spotkaniu z firmą w SR
![]() babeczka, moja imienniczka z resztą , prezetowała produkty NUK, smoczki, wkładki, nakładki, laktatory, dostalismy pojemniczek do laktatora, wooow teraz tylko dorwać silniczek do laktatora i tak może się uzbiera pomału cały zestaw
|
|
|
|
#4305 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wyniki chyba wszystko ok, w sobotę gin oceni
Grupa krwi 0Rh+ bez przeciwciałJedyne co to standardowo w moczu flora bakteryjna
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie jakieś sprawdzone nadzienie do naleśników ze szpinakiem?? Bo chce na jutro zrobić, ale nie wiem czy takie standardowe typu ser, szpinak, czosnek, czy coś pokombinować...
|
|
|
|
#4308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wyciągnęłam Tż-ta na zakupy. Kupiła dwie luźniejsze bluzki i w końcu znalazłam legginsy które kończą mi się pod brzuchem
![]() Kupiliśmy też pampersy. W Rossmannie jest promocja -20% z kartą Rossne na Pampersy te w białym opakowaniu, 78szt za 43zł. Cytat:
ale wydaje mi się, ze powinien od razu skierować Cię do szpitala, żeby sprawdzili czemu jest tak do tyłu, a nie wystawiać Cię na 2 tyg stresu i niepewności
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
Mój dzieć chyba juz na dobre się przekręcił na nietoperka...
ciągle kopytka na żołądku czuje...aż boli..tez tak macie ? Kurcze wpadłam w szał kupowania,ale zamawiam ciągle bodziaki i półśpiochy... bodziaki głównie na kr rękaw,i zastanawiam się co mogę wziąć cieplejszego... bluza?spiworek?kurteczka? co najlepiej na lato? wiadomo czasem trzeba wyjśc w chlodniejszy dzień,wieczór to w samych bodziakach zimno chyba...
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
zubi89 świetny ten zestaw z łóżeczkiem, jak nie dowiozą mi w spadku to je też kupię
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4311 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej, melduję się po wizycie
Szyjka długa i zamknięta, z małym ok, wszystkie wymiary na usg wychodzą równo na 33 tc I waży już 2091g Za to ja dołączam do grona z anemią I znowu to nieszczęsne żelazo....Koleżanka miała się dziś za to stawić do szpitala na ktg, lekarz kazał jej spakować torbę - tak jej mówił w poniedziałek i się ogólnie przygotować na piątek góra poniedziałek na cc. Tak też zrobiła, a on dziś do niej po ktg stwierdził, że ma wracać do domu i przyjść w poniedziałek, ale na samo ktg i tą cc to jej raczej zrobią po świętach ![]() Cytat:
![]() super brzuś ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
BERENIKA brawa za wizyte dobrze ze wszystko ok
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#4313 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
gratulacje super brzuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45978622]Hej, melduję się po wizycie
Szyjka długa i zamknięta, z małym ok, wszystkie wymiary na usg wychodzą równo na 33 tc I waży już 2091g Za to ja dołączam do grona z anemią I znowu to nieszczęsne żelazo....Koleżanka miała się dziś za to stawić do szpitala na ktg, lekarz kazał jej spakować torbę - tak jej mówił w poniedziałek i się ogólnie przygotować na piątek góra poniedziałek na cc. Tak też zrobiła, a on dziś do niej po ktg stwierdził, że ma wracać do domu i przyjść w poniedziałek, ale na samo ktg i tą cc to jej raczej zrobią po świętach ![]() super ten zestaw, bierz ![]() super brzuś ![]() gratulacje ![]() gratulacje ![]() witaj brawa za wizytę szkoda koleżanki już się nastawiła na cc i teraz dupa znowu czekać
|
|
|
|
#4315 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam, chyba mi coś umknęło, teraz zauważyłam... Ramona gratuluję 33 tc
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45978947]
gratulacje ![]() ja mam 10,9.... gratulacje super brzuś ![]() ja nie, bo mi się nie chce ![]() jesteś pewna, że dobrą godzinę podałaś, tak wcześnie? ![]() gratulacje ![]() ojej, nie przejmuj się, mały na pewno nadrobi super [/QUOTE]Tak mój gin przyjmuje od 7 do 15 dlatego zawsze chodzę na max 11Widzę, że wizyta udana i ładną wagę ma Twój synuś
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-04-10 o 20:13 |
|
|
|
#4317 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Heloł
Byłam dzisiaj na basenie, bo w czwartki Groszek ma szkółkę i zgubiłam kluczykByłam dzisiaj w pracy, bo było zebranie naszego stowarzyszenia i się nasłuchałam komplementów mówiąc nieskromnie Za pracą nie tęsknię, za współpracownikami tak, bo fajnych mam ludzi i atmosferęCytat:
![]() Cytat:
- może być pajacyk welurowy, jakiś komplecik typu dresik, cieplejszy kocykCytat:
A ile bierzesz tardyferonu? Ja mam 2x1 prawie od początku ciąży i hemoglobina trzyma się w okolicy 12 Cytat:
![]() Cytat:
Co do wózka to jest coś takiego: https://www.google.pl/search?q=w%C3%...ni%3B800%3B533 Carino, podobny do mojego Tako jaki miałam ostatnio - czyli 3w1, pompowane koła, rozkładana spacerówa, itp. itd. Waga i gabaryty mi nie przeszkadzają. Jest to wózek siostry mojej koleżanki z pracy, ma 2 lata, cena 500 zł, ze sprawdzonego źródła. Ale: -kolor taki jaki się wyświetlił czyli blady róż, no nie jest źle chociaż trochę za jasny dla mnie (blisko las i pole) - i widzę, że podobnie jak w moim byłym tako przy spacerówce ciężko cokolwiek do kosza włożyć (wąska ta szczelina) - rączka i uchwyty mogłyby być w czarnej skórze Planuję go używać ok. roku, fotelik do samochodu będę miała maxi cosi więc bezpieczniejszy niż ta "skorupka" co jest w zestawie, do tego na przyszłe lato planuję uruchomić już parasolkę x-landera plus przyczepkę do roweru. Więc nie chcę inwestować w nowy wózek. Ale sama nie wiem czy brać ten czy szukać dalej Co myślisz?Zosia bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() Ja na razie zgagi, ani czkawki nie mam, ale pewnie jak to już napisałam to wykraczę i zaraz się zacznie
|
||||||
|
|
|
#4318 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś po wizycie, Mała waży 1230g, jest nieduża jak na swój wiek, ale tak jest od początku, my z TŻem też do grubych nie należymy, więc po kim miałaby być większa Tak poza tym wszystko książkowo. Anteria, współczuję stresów i trzymam kciuki by rozeszło się po kościach i okazało się, że to był fałszywy alarm
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już się kładę do łózka także dobrej nocy kobietki
ps. naleśniki standardowe wyszły
|
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Okropnie boli mnie żołądek...nie wiem czy moze da duzo zjadlam czy to dziec tam nogę trzyma? Miała tak któraś? Nawet schylać sie nie moge
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Powyżej pępka boli nawet jak dotykam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

jak to poważnie brzmi
piękny brzuszek

różnie jest w różnych szpitalach/przychodniach, ale od 36tc to już raczej każda z Nas będzie miała robione
a pamiętam wiele powracających mamuś 

Lekarz powiedział że jak za dwa tyg okaże się że dalej dziecko jest za małe to od razu mnie bierze do szpitala i będę musiała urodzić już wtedy. Płakać mi się chce. Mam nadzieję że może sprzęt się myli bo nie wyobrażam sobie rodzić tak wcześnie takie maleństwo.

za wyniki
ale wydaje mi się, ze powinien od razu skierować Cię do szpitala, żeby sprawdzili czemu jest tak do tyłu, a nie wystawiać Cię na 2 tyg stresu i niepewności
I znowu to nieszczęsne żelazo....

- może być pajacyk welurowy, jakiś komplecik typu dresik, cieplejszy kocyk
Co myślisz?