|
|
#1921 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
My też jesteśmy nastawieni na rodzicielstwo bliskości, dla mnie to było dość oczywiste od początku. Z resztą żadna to nowa filozofia, teraz po prostu tylko ktoś ją nazwał Ale fajnie będzie poczytać co można jeszcze zastosować, żeby wieź z dzieckiem pogłębić ![]() Co do pustoszenia wątku, to z tego co ja zrozumiałam to dziewczyny wyniosły się wcześniej na facebooka, bo jasne było, że tutaj jest forum otwarte i różni ludzie przychodzą czytać. Ciężko więc pisać o bardzo osobistych sprawach. I ja się temu absolutnie nie dziwię, z resztą pisałam Wam o tym co mnie spotkało. Tylko szkoda, że nie wpadają już na takie "zwykłe" nie osobiste pogaduchy ![]() Co do Roisin, to bardzo lubię ten kawałek: https://www.youtube.com/watch?v=0nAcBAbW-bc Dam znać co do BLW Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Któraś z dziewczyn kiedyś polecała książkę "Pan Pierdziołka spadł ze stołka" - taka z rymowankami. Pisałam Wam, że dzisiaj przyszło moje zamówienie z merlina i jakież było moje zdziwienie kiedy do tej książki zajrzałam. Większość rymowanek super, pamiętam je z czasów młodości, ale znalazło się w tej książce coś takiego: W małym mieszkanku, na Mariensztacie, Mieszkała sobie rodzinka, Ojciec i matka, dwie stare ciotki, Mieli malutkiego synka. Ojca powiesił na kalesonach, Matkę utopił w klozecie, Dwie stare ciotki, nabił na szczotki I powyrzucał na śmiecie. Przyszła policja zbója zabrała I przywiązała do słupa, Dwa strzały padły, Majtki opadły i pokazała się... czy tylko ja uważam, że to dość makabryczny wierszyk i raczej nie powinien się znajdować w książce dla dzieci? Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-04-10 o 16:48 |
||||
|
|
|
#1922 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a że przy małym się wysypiam(mamy karmienie ok godz.3) to na nogach już od 6tej jestem wyprawie Milenę do szkoły a później to różnie bywa albo zalegam przed tv,albo przed kompem a często idę pięterko niżej to teściowej i szwagierki na poranne plotki przy kawce![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() wierszyk o matko!!! to jest dla dzieci?? |
||
|
|
|
#1923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super określenie, zacytuję mężowi jak wróci Wierszyk pasuję na lekturę obowiązkową dla psychopatów i morderców. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam obserwowac to skupienie na twarzy w trakcie robienia dwójki :-P
To jak zrobic dobrego baklazana? Podzielcie się ;-) Wierszyk genialny, Mąż sie usmial, ale faktycznie mało zabawny jak dla dziecka. Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- O ranyyy... poplakalismy sie wlasnie z Mężem Kajka taaaaaką genialna salwe smiechu z siebie wydała, no cos cudownego!Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Robię zdjęcia!! Szykujcie się do oglądania za jakieś pół godziny
Poszłam do apteki: ja: proszę herbatę laktacyjną z Herbapolu pani: (szuka, szuka) oj, ale nie mamy takiej z Herbapolu ja: jest, widzę ją, o tu pani: ale to jest dla kobiet karmiących ja: no właśnie, to ta
|
#1926 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wyjęłam po pierwszej jeździe. Mieliśmy tylko zagłówek i był za mały, kaptur kombinezonu się nie mieścił i Mały miał główkę przygiętą do piersi. Ale bez tego głowa mu nie lata na boki. Cytat:
![]() Cytat:
Ale dziś mamy dzień. Najpierw spałam z Małym do południa. Do trzeciej były podchody do kupy i ryk, potem wreszcie zrobił, zjadł i zasnął. Więc był czas dla mnie na zrobienie obiadu. I ze spaceru dziś nici.
|
|||
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, że mnie ostatnio olśniło, że Herbapol robi i taką i taką? Skład prawie taki sam ale w mojej aptece ta laktacyjna jest droższa niż dla karmiących. Super, że napisałaś o Smyku bo Jaś dostał talon do smyka
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
W Superpharm też promocja: w ten weekend akcesoria dla dzieci -30%
i PAMPERS MAXI PACK Pieluchy dla dzieci, wszystkie rozmiary: 39,99 zł.
|
#1930 | |||
|
Raczkowanie
|
nom
chyba po prostu wyrwę tę stronę z książki, zwłaszcza, że obrazek jest też dość makabryczny ![]() Cytat:
http://ugotuj.to/ugotuj/162996324/ba...+pomidorach/p/ Wierszyk może i śmieszny, ale dla dorosłych, nie dla maluchów. Nie wyobrażam sobie jakbym miała dziecku wytłumaczyć np. czemu chłopczyk utopił mamę w klozecie Cytat:
![]() co do apteki Cytat:
|
|||
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Caillouu a jaki ten tatuaż robisz bo zapomniałam zapytać?
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Mój Mąż ma oldskulową czaszkę z różą - właśnie coś podobnego będę robić (ale nie idealnie taki sam, bo nasz tatuażysta nie robi nigdy dwóch tych samych prac) plus wspomniana linia melodyczna na pięciolini z "Fade to black" Metallicy.
Jest to zatem połączenie - przywiązania do Męża, miłości do mojego ulubionego zespołu i transkrypcji na fortepian, z wiadomego powodu )
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój mąż robi sobie jakiś nowy dedykowany dziecku?
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
Już ma
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
OK, w końcu jestem ze zdjęciami (musiałam wcześniej położyć Kacpra do spania).
Przypomnę, że za wszystko zapłaciłam 128zł, czyli wyszło ok 2,90zł/sztuka Część pierwsza Dla Kacpra 1. Lindex rozm. 62 KappAhl rozm. 68 2. niemal identyczne Molekyl rozm. 62 Polarn O.Pyret rozm.68 3. Friskrens rozm. 74/80 Katvig rozm. 62 (kolory wyszły fatalnie, pasy są ciemnobrązowe i w jaśniejszym ale nadal ciemnym odcieniu, chłodniejsze kolory niż na zdjęciu) 4. Appaman 6-12 miesięcy (kolor jest ciemnofioletowy) H&M rozm 68 5. Name it rozm 62 (oryginalne połączenie motywu małpki i samochodów )Lindex rozm 56 (duże, jak na 56) 6. Lindex rozm 56 (duże jak na 56; na zdjęciu wyszedł dziwny, sraczkowaty odcień) Baby bunny rozm. 62/68 7. El cojre dela moda 6 miesięcy 8. H&M rozm. 62 (duży jak na 62) 9. H&M rozm. 62 Coop rozm. 86 (zaszalałam )10. H&M rozm. 74
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-04-10 o 21:19 |
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
cz.2
1. H&M rozm. 68 2. Mexx rozm. 68 (był tu kaptur, bo są guziczki) Lindex rozm. 62 3. H&M rozm. 74 (też bez kaptura )4. Lindex rozm. 62 Name it rozm. 62 5. rewelacyjny yyy wyleciało mi słowo zakłada się na ręce, więc nic się nie pobrudzi jedzeniem, różowa część to kieszonkaI to tyle dla Kapcra. Teraz dla jego jeszcze nie urodzonej kuzynki: 6. Lindex rozm. 80 George rozm. 4.1kg (cudownie mięciutki materiał) Next rozm. 4,5kg 7. Bamse rozm. 62 (Kacper ma kilka ubranek tej firmy) Fix rozm. 56 Lindex rozm. 56 8. H&M rozm. 62 H&M rozm. 50 9. Knit rozm 00 mam jeszcze 2 body z długim rękawem (H&M w duże kropki i nie wiem jaka firma w misie, bo nie ma metek), ale kolory wyszły tragicznie. Jeszcze będzie trzecia część
Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-04-10 o 21:20 |
|
|
|
#1939 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O faktycznie szaleństwo zakupowe! Super rzeczy! ![]() Ja dzisiaj w zabawkowym wydałam 200 f, nie mogę wchodzić do takich sklepów
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
I tu już dla mnie
1. dłuższa bluza ![]() 2. boxerka Nike 3. szaliczki ![]() ten najciemniejszy jest ciemnobrązowy (mam jeszcze identyczny fioletowy, czarny i błękitny) 4. apaszka dla siostrzenicy - całe 61 groszy kupiona już osobnoNie poszłam dziś na -77%
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-04-10 o 21:15 |
|
|
|
#1941 | ||
|
Raczkowanie
|
wow! jesteś Hosenko moim zakupowym guru.
Zazdraszczam łupów! Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę zazdroszczę Ci talentu łowcy Nie żałuj, że nie poszłaś na super wyprzedaż bo pewnie ludzie przebrali towar i nic nie było... jakoś trzeba sobie wytłumaczyć.
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Raczkowanie
|
Hosenka* jesteś mistrzem zakupów
Sprawiłaś, że sama mam ochotę wybrać się do lumpka. Bo wiecie co, jeszcze nigdy nie byłam! A dziś przyszły ubranka na chrzest Adasia |
|
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
To ja tak na szybko:
Hosenko, zazdroszczę baaaaaaaaaardzo bodziaków czarno-białych. Są masakrycznie zarąbiste (uwierz mi, że mało kiedy takie epitety się ze mnie wydobywają). Uwielbiam paski, uwielbiam to zestawienie kolorów. Zazdrość, zazdrość! I ten szaliczek w czachy Caillouu, piękny ten tatuaż Twojego męża Naprawdę piękny. To bardzo wzruszające zdjęcie...I potwierdzam: przed przystąpieniem do robienia czegokolwiek z bakłażana należy pocięty na plasterki posolić, a później zetrzeć ręcznikiem papierowym/spłukać zimną wodą. W przeciwnym razie będzie ohydnie gorzki. Ja uwielbiam grillowany, za złotych nabiałowych czasów z serem kozim... mniam! I papryką... Jestem głodna! gosia, pochwal się zabawkami Może nas zainspirujesz do zakupów Przyczynimy się do wzrostu gospodarczego w naszym kraju (gdzie vat na dziecięce rzeczy jest z czapy ).tridentina, masakryczny wierszyk :P Takiego nie pamiętam z czasów swojego dzieciństwa ![]() celin10, ranny z Ciebie ptaszek. My Młodego uczymy dłuuuugiego spania Uwielbiam się wylegiwać rano, jednak mniej niż mój TŻ (który zasnąć potrafi zawsze i wszędzie).Byłam na aqua aerobicu. Dziewczyny, polecam. Zaraz człowiek czuje się lepiej, taki oddech jest przydatny
|
#1945 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zdjęć nie robiłam, a schowałam bo to prezenty mają być. I większość dla starszych dzieci (Ibo Kacper ma po Eryku mnóstwo zabawek). Mój Eryk ma urodziny w Wielkanoc, więc dla niego najwięcej, m.in rowerek biegowy. A Kacperkowi tylko grzechotkę, gryzaczek i ślimaczka z Lamaze kupiłam.
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko guru zakupowe w lumpku , a Lolita zaginiona
guru sklepoweJa jakoś nie zamierzam kupować dziecku dużo zabawek, wolę mniej a konkrety i chciałabym dużo czasu poświęcać na zabawy z dzieckiem, spacery. Moi bratankowie mają cały pokój i garaż zabawek i nic z tego nie wynika, poza 10 min zainteresowania. Byłam z mężem po obiecane swiecidelko i cholera znowu nic nie wybrałam. Chciałam złote serduszko, ale miałam dziś grubszy łańcuszek i brzydko to wyglądało. Jeszcze jedno podejście będzie i przy okazji 2 prezent bo 30 urodziny nadchodzą dużymi krokami
|
|
|
|
#1947 |
|
Gang Iren
|
Ja też nie zamierzałam, a wyszło inaczej. Ale Eryk faktycznie się bawi. Kacper też widzę, że jest zainteresowany zabawkami. A w ogóle to ja mam fioła na zabawki.
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę kupić chyba kilka zabawek moim dzieciakom bo na razie mają tylko po jednej takiej wieszanej i po jednej grzechotce na rączkę.
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale u mnie jest piękna pogoda . Dzisiaj nawet się wyspałam. Karmiliśmy się na leżąco i oboje z Jasiem przysypialiśmy.Cytat:
Od razu przyjmij ode mnie życzenia urodzinowe Mój ma na razie trzy grzechotki. Ale jutro planuję mu kupić grzechotkę na rączkę i matę edukacyjną no i może karuzelę na łóżeczko... |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Witam dość słonecznie z małym drzemiącym na brzuchu U neurologa ok, bardzo miła lekarka-tak serdecznie do małego mówiła, że była w stanie go uspokoić i nawet do niej gadał i się uśmiechał. Żadnej asymetrii nie widziała, pytała co mnie niepokoi i uspokoiła, że to wszystko minie albo że jest normalne (ale tak, że nie czułam się panikarą) pochwaliła małego tak, że moje matczyne serce się rozpływało z dumy i pokazała jak nosić. Kontrola w czerwcu, ale skierowanie na usg dała, bo "to jedyna możliwość w życiu zajrzeć tam bezinwazyjnie". Ale mówiła, żeby bez pośpiechu, więc będzie w maju. Mówiła, że specjalnych ćwiczeń nie trzeba, tyle żeby wzmacniać leżenie na brzuszku (ale pochwaliła, że jak mały nie lubi na twardym to leży po kilka chwil chociaż a reszta na nas) i nawet pomagać podkładając mu coś pod piersi i układając odpowiednio rączki Cytat:
Kiedyś też słuchałam cięższych klimatów- dzięki Metallice napisałam nawet pracę dyplomową, bo nic mnie nie było w stanie zmotywować do pisania poza płytą Load. I też widziałam ich na żywo- ze 3 lata temu dość przypadkowo dostałam bilet- i sącząc na trawie ze znajomymi słabe piwo przy dźwiękach slayera po raz pierwszy od długiego czasu poczułam się nie starsza a młodsza i to o 10 lat ![]() O tak. Dzięki temu od razu idziemy na przewijak i kończymy tam-jak się nie zorientuję (bo np rano jeszcze śpię) to jest od razu wielkie pranie, bo jeszcze nie udało się zmieścić w pieluszce odkąd robi co 2-3 dni...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

Ale wątek mocno opustoszał. Dziewczyn z pierwszej strony nie ma prawie wcale. A szkoda... Nie czytałam poprzednich wątków, ale teraz czuję się tak, jakbym podkradła jakieś miejsce komuś... Szkoda byłoby jednak, gdyby wątek przepadł całkiem. To fajne miejsce na wymienianie się opiniami na temat Szkrabów.
Ale fajnie będzie poczytać co można jeszcze zastosować, żeby wieź z dzieckiem pogłębić 

a że przy małym się wysypiam(mamy karmienie ok godz.3) to na nogach już od 6tej jestem
Do trzeciej były podchody do kupy i ryk, potem wreszcie zrobił, zjadł i zasnął. Więc był czas dla mnie na zrobienie obiadu. I ze spaceru dziś nici.

)
)
zakłada się na ręce, więc nic się nie pobrudzi jedzeniem, różowa część to kieszonka