|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4597846 0]To jest wątek o oszczędzaniu jeśli ktoś pisze że buty ze skóry są lepsze to ma racje, bo bardziej opłaca sie kupić droższe solidne buty niż parę par badziewia.[/QUOTE]
Ale krytykując w taki sposób kogoś gust po prostu obraża. I atmosfera upada.
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Są dobre buty, które nie są ze skóry. To nie jest zasada, że tylko takie są okej.
|
|
#1833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale np jakieś baleriny wolę kupić za 20zł w kilku kolorach i nie ważne że rozwalą się po sezonie Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-04-10 o 19:39 |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
Więc oszczędziłam bardzo dużo. Kurtki kupiłam dwie po 25 zł i mam je już 3 rok Nie wszystko co tanie jest złe , nie wszystko co drogie jest super wytrzymałe. I naprawdę wyśmiewanie wszystkiego i wszystkich za sposoby ich oszczedzania w stylu "przeciez obiad bez miesa to nie obiad" "jak mozna to jesc" jest naprawde niekulturalne i niesmaczne. Kazdy robi jak chce , mowi co chce i kazdego trzeba uszanowac.
|
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Japońska rzepa
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Cytat:
Cytat:
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4597846 0]To jest wątek o oszczędzaniu jeśli ktoś pisze że buty ze skóry są lepsze to ma racje, bo bardziej opłaca sie kupić droższe solidne buty niż parę par badziewia.[/QUOTE]
Dobre, solidne buty owszem, opłacają się bardziej od badziewiastych, ale nie muszą być koniecznie skórzane. Wiele razy znajomi się skarżyli że ich drogie skórzane buty migiem się zniszczyły. Kwestia jakości, niekoniecznie rodzaju materiału (skórzane buty z kiepskiej skóry mogą nie wytrzymać tygodnia, nie-skórzane buty mogą służyć kilka lat )nie uogólniajmy w ten sposób
|
|
|
|
#1837 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Miałam świetne tenisówki na lato, które kosztowały 30zł ![]() Przelatałam w nich 3 lata i dopiero teraz padły
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Deichmann sie chwali że ich buty są ze skóry: obcierają, rozpadają się, rozklejają - skąd ten sentyment do skóry ?
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
To jest mielonka skórna,najtańsza z możliwych,którą te firmy typu Lasocki czy deichmann kupują i te buty są gorsze niż sztuczne,bo rozmiękają, rozpadają się wręcz. Odróżniajmy porządny skórzany but od skórzanego tylko z nazwy
|
|
#1841 |
|
Konto usunięte
|
czasami faktycznie można trafić na fajne i tanie buty. ja w tamtym roku kupiłam na targu balerinki za 15zł i śmigałam w nich całe lato, jesień i teraz wiosnę. w sumie aktualnie są już do wyrzucenia, a jak na taką kasę wysłużyły się długo.
jak ktoś ma szczęście i potrafi trafić na tanie i dobre buty to nie ma co hejtować tylko w sumie zazdrościć takiej umiejętności. dla mnie kupowanie butów to jest katorga, w mało których mi wygodnie na dłuższą metę itp. także mi wystarczy mało par, a droższych. ale jak ktoś lubi dużo i tanio to też ok, w końcu to tylko buty i każdy chodzi w czym lubi nie ma się co kłócić z tego powodu. a odchodząc od tematu butów, pochwalę się, że zrobiliśmy dziś z tż deal życia poszliśmy do sklepu z meblami i dodatkami żeby zrobić rozeznanie w komodach, bo by nam się jakaś przydała. tż się zainteresował lampą do sypialni. okazało się, że to ostatnia sztuka w sklepie, w dodatku stoi sobie na wystawie i w związku z tym można ją kupić za 300zł, a nie tak jak ma na metce ponad 1000. no i lampa stoi teraz w naszej sypialni |
|
|
|
#1842 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
Najfajniejsze rzeczy trafiają się przypadkiem
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
Wydałam 130zł na zakupy spożywcze i 6zł - kawa na mieście .
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komentarz do tego na czerowo: skoro każdy ma prawo mówić jak chce, to czemu tak burzysz się do słów na filoetowo. Każdy jak piszesz ma prawo powiedzieć: nie toleruję nieskórzanych butów, mam złe doświadczenia itp, a każdy tu już indywidualnie od widzi mi się odbiera słowa innej wizażanki, niech każdy mówi co je czego nie je, a niech drugi się z tym zgodzi lub nie nie zauważyłam by się, ktoś to wyzywał.
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, których zarobki mieszczą się w granicach 1200-2000k. Czy odkładacie coś z tego, czy wydajecie do cna?
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam zwolenniczką kupowania drogich na lata butów, ale to sie po prostu nie opłaca: codzienna droga do pracy, chodniki, psujące się zamki, zimą sól wdzierająca się w buty i w skórę powoduje, że buty za 400 zł wystarczają mi na tyle samo co buty za 150 zł. Na co dzień kupuje tanie buty - a kolekcjonersko droższe, no świetne szpilki - to są buty, kiedy szczególnie chce dobrze wyglądać, albo kiedy wiem, że nie musze pokonywac pieszo km chodnikami.
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2014-04-11 o 07:34 |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ja kupuję i tanie i droższe buty. Baleriny kupuję i takie po 50 zł, bo wg mnie ten rodzaj buta jest bardzo podatny na zniszczenia i takie tanie buty nie jest żal wyrzucić. Nie kupiłabym np conversów za 200 zł, bo to wg mnie wywalenie pieniędzy w błoto.
Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2014-04-11 o 08:03 |
|
|
|
|
#1850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie na razie samodzielnego życia za taką kwotę. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Jeszcze w temacie obuwniczym, gdzie stacjonarnie kupić rozciągacz do obuwia. W takich Deichmannach czy CCc mają coś takiego, czy lepiej szukać w małych sklepikach z obuwiem skórzanym? Widziałam że jest to na allegro, ale dojdzie przesyłka a chciałabym żeby było tanio. |
|
|
|
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiesz, nie do końca :P Swoje buty zimowe niszczę w rok, góra półtora. Kupowałam buty skórzane, za różne kwoty, czasami wynosiła ona połowę mojej wypłaty. Od trzech lat kupuję buty z innych materiałów, do 100-120zł i trzymają się tak samo, jak te skórzane. Dlatego jak ktoś pisze o dobrych skórzanych butach na lata to się tylko uśmiecham. Jak ktoś ma standardowe stopy to ich nie zniszczy, a u mnie buty wszystkie niszczą się ekspresowo i nie chcę płacić 400-500 stówek rocznie więcej, by mieć koniecznie skórzane. (Pisałam tu nawet kiedyś o butach sportowych, które noszę na co dzień i które się rozwalają po 3-4 miesiącach noszenia) Edytowane przez Varga Czas edycji: 2014-04-11 o 08:41 |
|
|
|
#1852 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 1400 i opłaty, rachunki, witaminy, jedzenie, a też kupuję ciuchy, kosmetyki, miesięczny. Nie za bardzo mam co odłożyć.
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to jest tak jak ktoś napisał, jest skóra i materiał skóromieszany. Moja mama kupuje używane buty skórzane (nie pytajcie mnie jak to robi bo sama nie wiem a podziwiam ją moc) i mi i sobie i takie buty kupione używane (niektóre naprawde tanio) markowe naprawdę służą kilka lat, mi mniej bo ja szoruje nogami, ojciec mi zawsze mówi, że nie umiem chodzić (wiecie ja powłóczę nogami :P a takie skrajne niezadowolenie z życia może się tak objawia :P) za to moja mama potrafi nawet 10 lat mieć buty i one nadal wyglądają jak nówki.
|
#1854 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4598412 1] Jeszcze w temacie obuwniczym, gdzie stacjonarnie kupić rozciągacz do obuwia. W takich Deichmannach czy CCc mają coś takiego, czy lepiej szukać w małych sklepikach z obuwiem skórzanym? Widziałam że jest to na allegro, ale dojdzie przesyłka a chciałabym żeby było tanio.[/QUOTE] moja mama kupiła taki w wojasie i jest zadowolona. |
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się mieszczę w takiej grupie - mam na miesiąc 650 zł od rodziców (mieszkanie jest ich ale mieszkają gdzie indziej) póki studiuję i jakieś 400 zł wychodzi na jedzenie. Jak nie wydam na rachunki co drugi miesiąc to mam na oszczędności. Na oszczędności idzie też stypendium 360 zł. W ten sposób zaoszczędziłam 7,5 tysiąca na ślub (bo jeszcze wcześniej pracowałam i całą pensję odkładałam ale teraz muszę zająć się pisaniem pracy magisterskiej i licencjackiej)
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2014-04-11 o 11:29 |
|
|
|
#1856 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Butów nie ze skory nie kupuję z jeszcze jednego ważnego powodu - mnie się w nich strasznie noga poci i bardzo szybko ten but zaczyna brzydko pachnieć. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
No ja zarabiałam i będę zarabiać podobnie, i się zastanawiałam czy to nie dziwne, że mi ta cała wypłata bardzo szybko znika w całości
|
||
|
|
|
#1857 |
|
Pani Pech
|
Mi się udaje odłożyć ok. 200 zł , przy czym niczego sobie nie żałuję. Ale teraz mam 1450 a potem 1160 więc pewnie już nie odłożę.
|
|
|
|
#1858 |
|
Konto usunięte
|
Tak sobie pomyślałam o tych butach i przypomniało mi się, że ostatnio kupowałam szpilki i balerinki na http://www.czasnabuty.pl, niedrogie i są naprawdę wygodne i wyglądają na porządne (zobaczymy po sezonie
).
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Może orientujecie się gdzie mogę kupić tanio wagę spożywczą elektroniczną (stacjonarnie)?
Jakiś czas temu była w Biedronce po ok40zł i żałuję, że nie kupiłam, ale nie miałam wtedy pieniędzy, teraz też jest ale już za 80zł i to jest za drogo..
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Nie wszystko co tanie jest złe , nie wszystko co drogie jest super wytrzymałe. I naprawdę wyśmiewanie wszystkiego i wszystkich za sposoby ich oszczedzania w stylu "przeciez obiad bez miesa to nie obiad" "jak mozna to jesc" jest naprawde niekulturalne i niesmaczne. Kazdy robi jak chce , mowi co chce i kazdego trzeba uszanowac.

To jest mielonka skórna,najtańsza z możliwych,którą te firmy typu Lasocki czy deichmann kupują i te buty są gorsze niż sztuczne,bo rozmiękają, rozpadają się wręcz. Odróżniajmy porządny skórzany but od skórzanego tylko z nazwy

Także ja kupuję i tanie i droższe buty. Baleriny kupuję i takie po 50 zł, bo wg mnie ten rodzaj buta jest bardzo podatny na zniszczenia i takie tanie buty nie jest żal wyrzucić. Nie kupiłabym np conversów za 200 zł, bo to wg mnie wywalenie pieniędzy w błoto.

13.03.2008