Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 19:26   #1831
klatka
Zakorzenienie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4597846 0]To jest wątek o oszczędzaniu jeśli ktoś pisze że buty ze skóry są lepsze to ma racje, bo bardziej opłaca sie kupić droższe solidne buty niż parę par badziewia.[/QUOTE]

Ale krytykując w taki sposób kogoś gust po prostu obraża.
I atmosfera upada.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:27   #1832
Hikaru
Zakorzenienie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim

Są dobre buty, które nie są ze skóry. To nie jest zasada, że tylko takie są okej.
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:30   #1833
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Są dobre buty, które nie są ze skóry. To nie jest zasada, że tylko takie są okej.
Być może są. Sama kupuję też buty ze sztucznych tworzyw i jeszcze żadne nie wytrzymały tyle co skórzane.
Ale np jakieś baleriny wolę kupić za 20zł w kilku kolorach i nie ważne że rozwalą się po sezonie

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2014-04-10 o 19:39
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:35   #1834
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Atmosfera na tym wątku jest tragiczna. Nie podobają Wam się jakieś buty? Ok, można napisać o tym normalnie, a nie, że są ohydne itp. Widocznie Wizażance się podobają. Gusta są różne. Jak nie parówki, to poród, jak nie poród to tylkobutyzeskórysądobre. Paranoja.

A już tekst, że ktoś jest byłym pracownikiem branży fashion- kurde, ciągle zapominam, że coś musi być uznane za fajne przez super feszynistki, żeby było ok.
ja odpadam, na początku miło się czytało . a teraz wszystko w stylu "jak tak można" skórzane buty są dobre , ale tanie niemuszą być na raz . Po co mam płacić za skórzane 200-400 na 2-4 lata jak mam za 25 zł i będą na drugi rok. Mam jeszcze nowe na zapas , więc za 50 zł mam buty na 4 lata i to solidne.
Więc oszczędziłam bardzo dużo. Kurtki kupiłam dwie po 25 zł i mam je już 3 rok Nie wszystko co tanie jest złe , nie wszystko co drogie jest super wytrzymałe. I naprawdę wyśmiewanie wszystkiego i wszystkich za sposoby ich oszczedzania w stylu "przeciez obiad bez miesa to nie obiad" "jak mozna to jesc" jest naprawde niekulturalne i niesmaczne. Kazdy robi jak chce , mowi co chce i kazdego trzeba uszanowac.
Stary 2014-04-10, 20:13   #1835
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Poród na astygmatyzm nie wpływa. Masz plusy czy minusy? Ale pamiętajcie, że ogólnie przebieg ciąży wpływa na wzrok- może się pogorszyć lub poprawić i tego się nie uniknie.
Wygodna? Chcę taką kupić do salonu, ale ciągle się waham :P
Nie wiem czy wygodna,na pewno wygodniejsza od tej kanapy,na której teraz śpię :p

Cytat:
nie znam takich
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:23   #1836
kalwinka
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4597846 0]To jest wątek o oszczędzaniu jeśli ktoś pisze że buty ze skóry są lepsze to ma racje, bo bardziej opłaca sie kupić droższe solidne buty niż parę par badziewia.[/QUOTE]

Dobre, solidne buty owszem, opłacają się bardziej od badziewiastych, ale nie muszą być koniecznie skórzane. Wiele razy znajomi się skarżyli że ich drogie skórzane buty migiem się zniszczyły. Kwestia jakości, niekoniecznie rodzaju materiału (skórzane buty z kiepskiej skóry mogą nie wytrzymać tygodnia, nie-skórzane buty mogą służyć kilka lat )nie uogólniajmy w ten sposób
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:23   #1837
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Zgadzam się.
Miałam świetne tenisówki na lato, które kosztowały 30zł
Przelatałam w nich 3 lata i dopiero teraz padły
Stary 2014-04-10, 20:27   #1838
dezire
Zakorzenienie

Deichmann sie chwali że ich buty są ze skóry: obcierają, rozpadają się, rozklejają - skąd ten sentyment do skóry ?

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:27   #1839
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wygodna,na pewno wygodniejsza od tej kanapy,na której teraz śpię :p

nie znam takich
ze 3 lata temu kupiłam sandałki na koturnie z materiału przypominającego len bodaj za 50 zł, ciekam w nich latem prawie non-stop i wyglądają bardzo dobrze cały czas
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:32   #1840
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
Deichmann sie chwali że ich buty są ze skóry: obcierają, rozpadają się, rozklejają - skąd ten sentyment do skóry ?
Bo to nie jest skóra To jest mielonka skórna,najtańsza z możliwych,którą te firmy typu Lasocki czy deichmann kupują i te buty są gorsze niż sztuczne,bo rozmiękają, rozpadają się wręcz. Odróżniajmy porządny skórzany but od skórzanego tylko z nazwy
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:44   #1841
201801191006
Konto usunięte

czasami faktycznie można trafić na fajne i tanie buty. ja w tamtym roku kupiłam na targu balerinki za 15zł i śmigałam w nich całe lato, jesień i teraz wiosnę. w sumie aktualnie są już do wyrzucenia, a jak na taką kasę wysłużyły się długo.

jak ktoś ma szczęście i potrafi trafić na tanie i dobre buty to nie ma co hejtować tylko w sumie zazdrościć takiej umiejętności. dla mnie kupowanie butów to jest katorga, w mało których mi wygodnie na dłuższą metę itp. także mi wystarczy mało par, a droższych. ale jak ktoś lubi dużo i tanio to też ok, w końcu to tylko buty i każdy chodzi w czym lubi nie ma się co kłócić z tego powodu.

a odchodząc od tematu butów, pochwalę się, że zrobiliśmy dziś z tż deal życia
poszliśmy do sklepu z meblami i dodatkami żeby zrobić rozeznanie w komodach, bo by nam się jakaś przydała. tż się zainteresował lampą do sypialni. okazało się, że to ostatnia sztuka w sklepie, w dodatku stoi sobie na wystawie i w związku z tym można ją kupić za 300zł, a nie tak jak ma na metce ponad 1000. no i lampa stoi teraz w naszej sypialni
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:11   #1842
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
czasami faktycznie można trafić na fajne i tanie buty. ja w tamtym roku kupiłam na targu balerinki za 15zł i śmigałam w nich całe lato, jesień i teraz wiosnę. w sumie aktualnie są już do wyrzucenia, a jak na taką kasę wysłużyły się długo.

jak ktoś ma szczęście i potrafi trafić na tanie i dobre buty to nie ma co hejtować tylko w sumie zazdrościć takiej umiejętności. dla mnie kupowanie butów to jest katorga, w mało których mi wygodnie na dłuższą metę itp. także mi wystarczy mało par, a droższych. ale jak ktoś lubi dużo i tanio to też ok, w końcu to tylko buty i każdy chodzi w czym lubi nie ma się co kłócić z tego powodu.

a odchodząc od tematu butów, pochwalę się, że zrobiliśmy dziś z tż deal życia
poszliśmy do sklepu z meblami i dodatkami żeby zrobić rozeznanie w komodach, bo by nam się jakaś przydała. tż się zainteresował lampą do sypialni. okazało się, że to ostatnia sztuka w sklepie, w dodatku stoi sobie na wystawie i w związku z tym można ją kupić za 300zł, a nie tak jak ma na metce ponad 1000. no i lampa stoi teraz w naszej sypialni
Gratki Najfajniejsze rzeczy trafiają się przypadkiem
Stary 2014-04-10, 21:20   #1843
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Bo to nie jest skóra To jest mielonka skórna,najtańsza z możliwych,którą te firmy typu Lasocki czy deichmann kupują i te buty są gorsze niż sztuczne,bo rozmiękają, rozpadają się wręcz. Odróżniajmy porządny skórzany but od skórzanego tylko z nazwy
Możliwe, tylko te Lasockiego to mi wytrzymały kilka sezonów, a Deichmanna mokasyny rozkleiły się po jednym na szwach - bardzo się do tej marki zraziłam.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:30   #1844
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Wydałam 130zł na zakupy spożywcze i 6zł - kawa na mieście .
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 22:05   #1845
dzastinaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
ja odpadam, na początku miło się czytało . a teraz wszystko w stylu "jak tak można" skórzane buty są dobre , ale tanie niemuszą być na raz . Po co mam płacić za skórzane 200-400 na 2-4 lata jak mam za 25 zł i będą na drugi rok. Mam jeszcze nowe na zapas , więc za 50 zł mam buty na 4 lata i to solidne.
Więc oszczędziłam bardzo dużo. Kurtki kupiłam dwie po 25 zł i mam je już 3 rok Nie wszystko co tanie jest złe , nie wszystko co drogie jest super wytrzymałe. I naprawdę wyśmiewanie wszystkiego i wszystkich za sposoby ich oszczedzania w stylu "przeciez obiad bez miesa to nie obiad" "jak mozna to jesc" jest naprawde niekulturalne i niesmaczne. Kazdy robi jak chce , mowi co chce i kazdego trzeba uszanowac.

komentarz do tego na czerowo: skoro każdy ma prawo mówić jak chce, to czemu tak burzysz się do słów na filoetowo. Każdy jak piszesz ma prawo powiedzieć: nie toleruję nieskórzanych butów, mam złe doświadczenia itp, a każdy tu już indywidualnie od widzi mi się odbiera słowa innej wizażanki, niech każdy mówi co je czego nie je, a niech drugi się z tym zgodzi lub nie nie zauważyłam by się, ktoś to wyzywał.
Stary 2014-04-10, 23:13   #1846
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn, których zarobki mieszczą się w granicach 1200-2000k. Czy odkładacie coś z tego, czy wydajecie do cna?
Stary 2014-04-11, 07:25   #1847
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
nom, ale tak moze być z każdą marką. Słowo 'skórzane' juz dawno sie dewaluowało i nie gwarantuje jakości buta.

Byłam zwolenniczką kupowania drogich na lata butów, ale to sie po prostu nie opłaca: codzienna droga do pracy, chodniki, psujące się zamki, zimą sól wdzierająca się w buty i w skórę powoduje, że buty za 400 zł wystarczają mi na tyle samo co buty za 150 zł.

Na co dzień kupuje tanie buty - a kolekcjonersko droższe, no świetne szpilki - to są buty, kiedy szczególnie chce dobrze wyglądać, albo kiedy wiem, że nie musze pokonywac pieszo km chodnikami.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

Edytowane przez dezire
Czas edycji: 2014-04-11 o 07:34
dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 07:47   #1848
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, których zarobki mieszczą się w granicach 1200-2000k. Czy odkładacie coś z tego, czy wydajecie do cna?
Nie odkladam, ale wciaz probuje. Np.w tym miesiacu wydalam ponad 100 zlotych na nieplanowane leki. A to jeszcze nie koniec.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 07:58   #1849
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
nom, ale tak moze być z każdą marką. Słowo 'skórzane' juz dawno sie dewaluowało i nie gwarantuje jakości buta.

Byłam zwolenniczką kupowania drogich na lata butów, ale to sie po prostu nie opłaca: codzienna droga do pracy, chodniki, psujące się zamki, zimą sól wdzierająca się w buty i w skórę powoduje, że buty za 400 zł wystarczają mi na tyle samo co buty za 150 zł.

Na co dzień kupuje tanie buty - a kolekcjonersko droższe, no świetne szpilki - to są buty, kiedy szczególnie chce dobrze wyglądać, albo kiedy wiem, że nie musze pokonywac pieszo km chodnikami.
Ja też dochodzę do wniosku, że obecnie buty skórzane to nie to co kiedyś. Do tej pory mam jedną parę trzewików z wojasa, kupionych około 14 lat temu i nie są ani przetarte mimo, że bardzo często w nich chodziłam. I wtedy kosztowały tylko 120 zł! W tamtym roku kupiłam baleriny z maciejki za ok 150 zł, nie nachodziłam się w nich, a w tym roku jak je założyłam to okazało się, że się tak rozciągnęły, że mi stopy z nich wyskakują Także ja kupuję i tanie i droższe buty. Baleriny kupuję i takie po 50 zł, bo wg mnie ten rodzaj buta jest bardzo podatny na zniszczenia i takie tanie buty nie jest żal wyrzucić. Nie kupiłabym np conversów za 200 zł, bo to wg mnie wywalenie pieniędzy w błoto.

Edytowane przez Lynn
Czas edycji: 2014-04-11 o 08:03
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:12   #1850
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
ja mam troszkę mniej jak tysiąc i staram się odłozyć z tego ile się da. Ale mieszkam z rodzicami, płacę tylko swoje rachunki, kupuję bilet miesięczny, jedzenie, kosmetyki. Zobaczymy ile uda mi się odłożyć.
Nie wyobrażam sobie na razie samodzielnego życia za taką kwotę.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Jeszcze w temacie obuwniczym, gdzie stacjonarnie kupić rozciągacz do obuwia. W takich Deichmannach czy CCc mają coś takiego, czy lepiej szukać w małych sklepikach z obuwiem skórzanym? Widziałam że jest to na allegro, ale dojdzie przesyłka a chciałabym żeby było tanio.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:36   #1851
Varga
Wtajemniczenie

No wiesz, nie do końca :P Swoje buty zimowe niszczę w rok, góra półtora. Kupowałam buty skórzane, za różne kwoty, czasami wynosiła ona połowę mojej wypłaty. Od trzech lat kupuję buty z innych materiałów, do 100-120zł i trzymają się tak samo, jak te skórzane. Dlatego jak ktoś pisze o dobrych skórzanych butach na lata to się tylko uśmiecham. Jak ktoś ma standardowe stopy to ich nie zniszczy, a u mnie buty wszystkie niszczą się ekspresowo i nie chcę płacić 400-500 stówek rocznie więcej, by mieć koniecznie skórzane. (Pisałam tu nawet kiedyś o butach sportowych, które noszę na co dzień i które się rozwalają po 3-4 miesiącach noszenia)

Edytowane przez Varga
Czas edycji: 2014-04-11 o 08:41
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:57   #1852
dzolin
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam 1400 i opłaty, rachunki, witaminy, jedzenie, a też kupuję ciuchy, kosmetyki, miesięczny. Nie za bardzo mam co odłożyć.

23 grudnia - ostatnie chemiczne farbowanie! więcej nie będzie

dzolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:09   #1853
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Bo to jest tak jak ktoś napisał, jest skóra i materiał skóromieszany. Moja mama kupuje używane buty skórzane (nie pytajcie mnie jak to robi bo sama nie wiem a podziwiam ją moc) i mi i sobie i takie buty kupione używane (niektóre naprawde tanio) markowe naprawdę służą kilka lat, mi mniej bo ja szoruje nogami, ojciec mi zawsze mówi, że nie umiem chodzić (wiecie ja powłóczę nogami :P a takie skrajne niezadowolenie z życia może się tak objawia :P) za to moja mama potrafi nawet 10 lat mieć buty i one nadal wyglądają jak nówki.
Stary 2014-04-11, 11:05   #1854
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
ja odkładam, ale to w sumie mało miarodajne, bo mieszkam z tżtem.

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4598412 1]
Jeszcze w temacie obuwniczym, gdzie stacjonarnie kupić rozciągacz do obuwia. W takich Deichmannach czy CCc mają coś takiego, czy lepiej szukać w małych sklepikach z obuwiem skórzanym? Widziałam że jest to na allegro, ale dojdzie przesyłka a chciałabym żeby było tanio.[/QUOTE]

moja mama kupiła taki w wojasie i jest zadowolona.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:28   #1855
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się mieszczę w takiej grupie - mam na miesiąc 650 zł od rodziców (mieszkanie jest ich ale mieszkają gdzie indziej) póki studiuję i jakieś 400 zł wychodzi na jedzenie. Jak nie wydam na rachunki co drugi miesiąc to mam na oszczędności. Na oszczędności idzie też stypendium 360 zł. W ten sposób zaoszczędziłam 7,5 tysiąca na ślub (bo jeszcze wcześniej pracowałam i całą pensję odkładałam ale teraz muszę zająć się pisaniem pracy magisterskiej i licencjackiej)

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2014-04-11 o 11:29
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:32   #1856
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Dlatego jak ktoś pisze o dobrych skórzanych butach na lata to się tylko uśmiecham.
To pewnie zależy od tego jak kto użytkuje buty, czy ma parę na zmianę, jaką drogę pokonuje, czy na pieszo i w jakich warunkach. Mi tam buty długo służą, bo jeżdżę samochodem

Butów nie ze skory nie kupuję z jeszcze jednego ważnego powodu - mnie się w nich strasznie noga poci i bardzo szybko ten but zaczyna brzydko pachnieć.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez dzolin Pokaż wiadomość
Ja mam 1400 i opłaty, rachunki, witaminy, jedzenie, a też kupuję ciuchy, kosmetyki, miesięczny. Nie za bardzo mam co odłożyć.

No ja zarabiałam i będę zarabiać podobnie, i się zastanawiałam czy to nie dziwne, że mi ta cała wypłata bardzo szybko znika w całości
Stary 2014-04-11, 12:05   #1857
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Mi się udaje odłożyć ok. 200 zł , przy czym niczego sobie nie żałuję. Ale teraz mam 1450 a potem 1160 więc pewnie już nie odłożę.
Stary 2014-04-11, 12:18   #1858
20160901857
Konto usunięte

Tak sobie pomyślałam o tych butach i przypomniało mi się, że ostatnio kupowałam szpilki i balerinki na http://www.czasnabuty.pl, niedrogie i są naprawdę wygodne i wyglądają na porządne (zobaczymy po sezonie).
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 12:21   #1859
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Może orientujecie się gdzie mogę kupić tanio wagę spożywczą elektroniczną (stacjonarnie)?

Jakiś czas temu była w Biedronce po ok40zł i żałuję, że nie kupiłam, ale nie miałam wtedy pieniędzy, teraz też jest ale już za 80zł i to jest za drogo..
Stary 2014-04-11, 18:51   #1860
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
Bo to jest tak jak ktoś napisał, jest skóra i materiał skóromieszany. Moja mama kupuje używane buty skórzane (nie pytajcie mnie jak to robi bo sama nie wiem a podziwiam ją moc) i mi i sobie i takie buty kupione używane (niektóre naprawde tanio) markowe naprawdę służą kilka lat, mi mniej bo ja szoruje nogami, ojciec mi zawsze mówi, że nie umiem chodzić (wiecie ja powłóczę nogami :P a takie skrajne niezadowolenie z życia może się tak objawia :P) za to moja mama potrafi nawet 10 lat mieć buty i one nadal wyglądają jak nówki.
Pisałaś jakiś czas temu o karmie dla kota z 80% mięsa. Mogłabyś podać nazwę ?
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości