Zanim skończy się rok cały, będzie w brzuszku Dzidziuś mały - Staraczki i Mamusie - c - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 20:08   #1651
simonee
Zakorzenienie

Dot.: Zanim skończy się rok cały, będzie w brzuszku Dzidziuś mały - Staraczki i Mamus

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Kocham Was
Elinka
wszystko będzie ok
Stary 2014-04-10, 20:10   #1652
konsternacja
Zakorzenienie

Dot.: Zanim skończy się rok cały, będzie w brzuszku Dzidziuś mały - Staraczki i Mamus

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Muszę się przyznać, ze nie jestem do końca normalna.
Jak przeczytałam to, co napisała Gryzelda (że żadnej z nas lekarz nie powiedział: nie będzie pani miała dzieci, jest pani bezpłodna i koniec), to pomyślałam sobie: ta laska naprawdę ma rację.
Ja jestem popaprana. Ostatnio na jakimś forum wyczytałam, że jakaś dziewczyna miała plamienia i wyszło, że ma endometriozę. W ciągu wieczoru przeczytałam wszystko na ten temat, wmawiając sobie, że na pewno to mam, tylko jeszcze nikt tego nie zauważył i kiedyś to wyjdzie. Ciągle tylko myślę co ja mam i kiedy to wyjdzie. Niedługo trafię do czubków.
I faktycznie te słowa Gryzeldy uświadomiły mi jakie spaprane mam myślenie.
Ja też wmawiam sobie wszystkie choroby, o których przeczytam i tylko mój mąż musi mnie stawiać do pionu... Dla mnie jesteś całkiem normalna bo zachowuję się tak samo

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Pomalu juz lapie stresa, czy wszystko mam, czy czegos nie zapomne, czy gosciom sie spodoba, itp.
Dzisiaj juz odebralam suknie i stwierdzilam, ze to zaraz
W swieta jeszcze postaramy sie o dzidzie bo wtedy niby plodne, a potem nie bede miala czasu o tym myslec
Lece do wanny, wpadne za jakis czas
Nie denerwuj się tym co goście pomyślą bo to jest Wasz najważniejszy dzień
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:14   #1653
jalouse
Wtajemniczenie

Ja mialam teraz owulke w okolicy urodzin, wiec zobaczymy czy prawda
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:18   #1654
elinka21
Zakorzenienie

ja w maju urodzinki, więc jeśli działa 3 miesiące wstecz i po to niby zadziałało, oby zadziałało 3 miesiące po

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:20   #1655
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys wrzucalam link do sukni, bo niestety nie mam foto na sobie, dopiero po slubie Wam wrzuce :p
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,884.html

Ja stwierdzilam, ze dla mnie bez znaczenia w jakim miesiacu sie dzidzia urodzi, wazne zeby w ogole byla
Ale sliczna sukienka

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja mialam teraz owulke w okolicy urodzin, wiec zobaczymy czy prawda
No ba, u Ciebie wyczuwam dwie kreski !

Wysłane z mojego LG-E455 przy użyciu Tapatalka
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:21   #1656
elinka21
Zakorzenienie

tak Gornek sukienka przepiękna

25.03.14
Stary 2014-04-10, 20:22   #1657
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys wrzucalam link do sukni, bo niestety nie mam foto na sobie, dopiero po slubie Wam wrzuce :p
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,884.html

Ja stwierdzilam, ze dla mnie bez znaczenia w jakim miesiacu sie dzidzia urodzi, wazne zeby w ogole byla
Bardzo ładna suknia
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 20:25   #1658
Calineczka 27
Zakorzenienie

Będziesz ładną panną młodą.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:28   #1659
kasikkkkka
Zadomowienie

bardzo ładna sukienka będziesz pięknie wyglądać

a co większych szans na zachodzenie w ciążę w miesiącu urodzin i okolicach to u mnie się nie sprawdziło
bo zarówno w pierwszym przypadku, jak i teraz ten "celny strzał" miał miejsce w grudniu, a ja jestem z maja
Stary 2014-04-10, 20:30   #1660
Almariel
Zakorzenienie

Ja jestem z sierpnia, a synka splodzilismy w styczniu, wiec tez sie nie sprawdzilo.

Stary 2014-04-10, 20:34   #1661
gornek
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny, chociaz ktos potrafi komplementy mowic, bo Tz nie widzial sukni
No to widze, ze wujek google w kulki leci z tymi swoimi przepowiedniami, dzisiaj mam nawet dobry dzien i mysle, ze moze mi sie uda chociaz w wakacje :P
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 20:36   #1662
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje dziewczyny, chociaz ktos potrafi komplementy mowic, bo Tz nie widzial sukni
Jak Cie zobaczy w niej to bedzie zbieral szczeke z podlogi
Moj tez nie widzial sukni przed slubem

Stary 2014-04-10, 20:38   #1663
buu007
Zakorzenienie

wlasnie udalo mi sie was nadrobic

rybcia to tak wlasnie maz powinien sie zachowac,stanac po stronie zony

elinko kochana
my wszystkie Ciebie bardzo kochamy,poprawiasz nam zawsze humor albo bacikiem przywolujesz do porzadku,tak ze nie smutaj

gornek moze nie bedzie tak zle z tymi lekami,chyba nie bedziesz miec ich calej walizy?
a suknia sliczna,ale juz ja widzialam chyba

aggo_di to jak lekarz jeet endo-ginkiem to trzeba sie i tak osobno umawiac do gina i endo?troche bez sensu,chyba ze ona jeszcze nie ma tej specjalizacji

Cytat:
Napisane przez zlosnica_ Pokaż wiadomość
elinka

widzę, że coś ostatnio kiepski okres, jakieś przesilenie wiosenne czy kij wie co, bo ciągle któraś smuta ja mam ostatnio chyba jakiś pernamentny pms, bo wiecznie chodzę zła albo mi się płakać chce.
no i witaj w klubie,mam to samo

Gryzelda to pospalas z tz-etem pozazdroscic ze Cie tak zaciaga do lozka

Calineczko bo Tobie to by sie porządne lanie przydalo, wez dla odmiany poanalizuj kogos innego a nie caly czas siebie
mialam podobny okres w zyciu,wmawialam sobie wszystkie choroby tego swiata,tz-et mnie z tego wyleczyl jakims cudem

nowa jak to szybko leci
juz za tydzien II trymestr,super
a Ty jak sie czujesz?

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:43   #1664
zlosnica_
Zakorzenienie

gornek suknia śliczna
jalouse ja widzę u Ciebie ładne II

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Moj tez nie widzial sukni przed slubem
mój też nie nie wiedział nawet jaki model sukni, a strasznie próbował się dowiedzieć robił milion różnych podchodów, ale się nie dałam

buu
:przytu: możemy sobie razem posmutać

"Pragnij tego co chcesz mieć i nastaw się na to, że możesz to dostać"

zlosnica_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:44   #1665
elinka21
Zakorzenienie

bo mój mąż wrócił z pracy i mówi że dziś rozkładam nogi na za piętnaście trzecia jak to Calineczka napisała i jazda, a ja przecież jeszcze nie miałam pierwszej @ i nie mogę

25.03.14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 20:44   #1666
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Gornek suknia przepiękna - będziesz prześliczną PMką TŻ faktycznie będzie zbierał szczękę z podłogi

Buu no pospałam. Teraz mi się za to nie chce w ogóle spać :/
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:46   #1667
elinka21
Zakorzenienie

i dobrze Gryzelda długo z nami posiedzisz
jak się robi statystyki z forum, kto ile postów napisał? muszę to sprawdzić bo czuję że ktoś zabrał mi moje pierwsze miejsce

25.03.14
Stary 2014-04-10, 20:48   #1668
aggo_di
Wtajemniczenie

Uf nadrobiłam, a nie było mnie tylko kilka godzin

Cytat:
Ale mi się slodkiego chciało, milke sobie kupilam pycha

Gryzelda no i smutno mi, bo boję się że nigdy nie zostanę mamą, a tak bardzo bym chciała

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
bo to już pora na ziółka
ja też z ziółkami

Cytat:
Pomalu juz lapie stresa, czy wszystko mam, czy czegos nie zapomne, czy gosciom sie spodoba, itp.
Dzisiaj juz odebralam suknie i stwierdzilam, ze to zaraz
W swieta jeszcze postaramy sie o dzidzie bo wtedy niby plodne, a potem nie bede miala czasu o tym myslec
Lece do wanny, wpadne za jakis czas
Gornek! Będzie dobrze. To jeden z ważniejszym i fajniejszych dni w Waszym życiu. Zapamiętajcie go i spędźcie dobrze się bawiąc! Polecam usiąść na spokojnie listę rzeczy do załatwienia. Jeszcze jest chwila czasu w razie czego. Mojej znajomej tydzień przed ślubem spaliła się restauracja, gdzie miało być przyjęcie. Udało im się znaleźć, ale trochę stresu się najedli

A suknia rzeczywiście ładna. Na pewno będziesz w niej pięknie wyglądać!
Mój też nie widział sukienki przed ślubem, ale to dlatego, że poprawiałam ją u krawcowej przy domu Dziadków i u nich wisiała. Mało przesądna jestem. Nie miałam podwiązki, czegoś pożyczonego, czy tam kradzionego. Jeśli ktoś jest przesądny, to szanuję to, ale sama to wierze w przeznaczenie Boże

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
W ogole wyplujcie te slowa i wyrzuccie takie mysli. Bedziecie mamami na 100%. Fakt, niekoniecznie w terminie wymarzonyn ale bedziecie. Powiem wam wiecej ja wierze ( i mi sie to sprawdza) ze wszystko sie dzieje zawsze w najodpowiedniejszym dla nas czasie, ze ten u gory ( bo ja z tych wierzacych) wie co robi i czasami jak sobie cos wymarzymy to jeszcze nie pora i jak juz sie spelni w odpowiednim czasie to odkrywamy ze tak bylo idealnie.
U mnie tak bylo...o pierwsze dziecko tez chcialam kilka mies., ale problemy z okresem powodowaly ze nawet nie myslalam o staraniach bo ciezko. W koncu wyszlo jak wyszlo i co??? I zmienili macierzynski na roczny dzieki temu jestem ciagle z synkiem w domku a tak bym musiala juz dralowac do pracy jakby sie udalo wczesniej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mój zdrowy rozsądek też mi podpowiada to, o czym napisałaś. Ale dzisiaj po wizycie u lekarza, jakoś się podłamałam. Dotarło do mnie, że unormowanie hormonów może potrwać. Ja też z tych wierzących i uważam, że Bóg ma jakiś plan w tym wszystkim- każdy niesie taki krzyż, jaki jest w stanie unieść. Jeśli zsyła nam takie, a nie inne rzeczy, to znaczy, że wierzy, że sobie z tym poradzimy.

Buu- lekarka właśnie kończy specjalizacje z endo (więc wiedzę posiada, a pacjentów też już przyjmuje), Tak, czy inaczej nieco mnie to zdziwiło, że oddzieliła te dwie dziedziny, recepty na letrox też nie chciała wypisać, właśnie z tego powodu. Jutro muszę pójść do lekarza po receptę.
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:49   #1669
buu007
Zakorzenienie

gryzelda to wizaz do polnocy?

zlosnica ladnie go przetrzymalas,ale ja mojego tez
jeszcze jakies pretensje mial ze moje kolezanki widzialy suknie a on nie,niby w zartach to mowil ale mialam zdjecia z przymiarki i myslal ze sa na moim tel i ich ciagle szukal

elinko

ja pewnie za raz pojde spac,pol szczeki mnie boli
okropne uczucie,samo wyrywanie-luz-4minuty i zebów nie mialam
kocham moja dentsytke,jeszcze jak jej przypomnialam ze dzis rwiemy to prawie z radosci podskoczyla az zapytalam czy tak sie cieszy bo bedzie pierwszy raz wyrywac wiem glupio palnelam,ale ja sie cala trzeslam

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 20:51   #1670
lambada84
Raczkowanie

czesc dziewczyny Chcialam juz mc temu napisac...dolaczyc do waszej gr ale niestety nic z tego...nie moge starac sie o koolejnego dzidziula przez rok nastepny...a potem to tez nie wiadomo...Ale podczytuje was bo mi dobrze poczytac jak cieszycie sie z II kr
Zanim ja zaczelam starac sie o pierwsze dziecko lekarz powiedzial mi ze raczej nie bede ich miec...bardzo mnie to zabolalo bo bardzo chcialam byc matka...no i kiedy z M zaczelismy sie starac wyszlo szybciej niz sie spodziewalam a kazdy objaw spoznienia @ tlumaczylam menopaza wczesniejsza...w ogole nie dopuszczalam mysli do siebie ze moge byc w ciazy...
Tez wiecznie mialam plamienia tak jak ty calineczko, mialam ektopie dosc spora i torbiele na jajnikach...podwyzszony testosteron i nie wiadomo co jeszcze...a udalo sie w 1cs, a wiecie dlaczego chyba Bo kiedy sie "staralismy" to myslelismy o danej chwili o tym ze jestesmy razem i koniecznie codziennie pekala jedna butelka czerwonego wina...ani razu nie pomyslalm w tym czasie o dziecku ( chyba przez to wino:P) i teraz opociecha ma juz 5 latNa kazda z was przyjdzie pora musicie w to wierzyc i nie myslec o tym...pelno znam przypadkow cudownych ciaz wlasnie z zaskoczenia...A najsmiejszniejsze jest to ze lekarz ktory powiedzial ze nie bede miec dzieci po porodzie przyszedl i mnie zszywal:P Glowa do gory
lambada84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:51   #1671
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
i dobrze Gryzelda długo z nami posiedzisz
jak się robi statystyki z forum, kto ile postów napisał? muszę to sprawdzić bo czuję że ktoś zabrał mi moje pierwsze miejsce
elinka deklasujesz rywalki

Kto nadał wiadomość? Ilość wiadomości: 1 669
Nazwa użytkownika Wiadomości elinka21 243 , Gryzelda88 149 , zlosnica_ 120 , Calineczka 27 119 , Trusiulandia 99

Edytowane przez kasikkkkka
Czas edycji: 2014-04-10 o 20:53
kasikkkkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:52   #1672
buu007
Zakorzenienie

aggo di ja to uslyszalam ze to nie sa przesady tylko tradycja,i ze wymyslam,tradycji trzeba dopelnic

elinko jestes pierwsza,sprawdzalam nie dawno
a jak wejdziesz w ustawienia konta(u samej gory kolo Twojego loginu)
to sie wyswietla watki w ktorych piszesz
i tam sa ile postow w watku i jak na ta liczbe klikniesz to sie wyswietli kto ile napisal

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-04-10, 20:55   #1673
Konto usunięte

Elinka długo to nie... Pewnie zaraz zachce mi się spać

Buu hmm do północy niedaleko, może wytrzymam

Elinka ile Ty piszesz KOBIETOOO

Lambada witaj czemu aż rok musisz czekać?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:57   #1674
goodgirl_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Goodgirl znalazłam na III części. Przy okazji natknęłam się na stare wypowiedzi Yenny.
Upłynnienie 20 min.
Koncentracja 177
Całkowita liczba w ejakulacie 585
Żywotność 64%
Ruch postępowy 27% (norma od 32!) To jedno mamy poniżej normy
Ruch niepostępowy 17
Nieruchome 56
Plemniki prawidłowe 4%
Nieprawidłowe 96% - to mi się nie podoba choć niby to w normie wg WHO
A robiliście komputerowe badanie nasienia?
U nas było ich dużo, ale są przez to mniej ruchliwe. I morfologia od 4% zaczyna się norma. Gin powiedział: norma to norma, nie dyskutować. Po prostu w tym najdokładniejszym badaniu komputer odsiewa nawet te dobre plemniki jak są odrobinę skrzywione.

Generalnie na badanie musisz patrzeć tak: Ile ich jest - jak dużo więcej to te pozostałe parametry inaczej się rozkładają, bo 4% z 39 a 4% z 585 to raczej nie to samo. I jak leukocytów za dużo to może być jakiś stan zapalny i przez to gorsze wyniki chwilowo. Nie wiem, co wam tam wyszło.
No właśnie chodziło mi głównie o morfologię bo mamy identycznie jak u Was i trochę się podłamałam..

WYNIK: NORMA:
Objętość: 5.5ml >= 1,5
Czas upłynnienia 15 min <=60min
ph 7,7 >=7,2
Wygląd prawidłowy prawidłowy
Lepkość ++ +
Aglutynacje - -
Inne komórki - -
Wynik HOS testu 70,8% >=60%
Żywe plemniki 70,8% >=60%
Koncentracja 17,77mln/ml >=15mln/ml
97,72mln/ejakulat >=39mln/ejak
Plemniki ruchliwe 44,44% >=40%
Ruch postępowy 34% >=32%
Ruch niepostępowy 10%
Nieruchliwe 55%

Morfologia:
Plemniki prawidłowe 4% >=4%
plemniki nieprawidł. 96%

UWAGI: Podwyższona lepkość ejakulaty (++)

I wiele innych danych dotyczących wad i wad wielokrotnych. Ogólnie mają wady główki.

Trochę się martwię tą morfologią i podwyższoną lepkością. Podstawowe parametry są w normie, wszystko ponad normę wręcz. Morfologia teoretycznie też w normie, ale nie było tak dużo tych plemników żeby to się jakoś równoważyło... Sama nie wiem co o tym myśleć.
Poza tym w ogóle nie wiem o co chodzi z tą podwyższoną lepkością.

Wiedziałam, że coś będzie nie tak.. niecały miesiąc przed badaniem brał antybiotyk, a tydzień wcześniej użalał się na ból jąder, który towarzyszył mu nawet po badaniu.

Edytowane przez goodgirl_
Czas edycji: 2014-04-10 o 21:03
goodgirl_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:59   #1675
gornek
Zakorzenienie

Tez nie badzo wierze w przesady, jednak perel nie kazano mi zakladac na slub podwiazki nie bede miala, a niebieskie bede miala majty
Jak tak mowicie o tym Bogu to moze mi spwoeidz pomoze, oczysci troche itp, bo w weekend musze tak czy siak isc, moze po tym jakos mi pomoze.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:00   #1676
Konto usunięte

Goodgirl to co teraz? TŻ do androloga? Może to tylko kwestia tego antybiotyku i jego skutki. Planujecie za jakiś czas powtórzyć badanie?
Stary 2014-04-10, 21:00   #1677
lambada84
Raczkowanie

Gryzeldo w lutym mialam zabieg i usuniecia guza wynik nie jest zaciekawy czeka mnie obserwacja...poczatek diagnozy byl dla mnie jak koniec swiata..teraz patrze na wszytko z innej perspektywy..na szczescie lekarze daja mi otuche i mowia ze jak przez rok bedzie wsio dobrze to bede mogla starac sie o kolejnego dzidziola...a ja wierze mocno ze tak bedzie, a Bog ( bo ja tez z tych wierzacych) wynagrodzi mi to w postaci biznikow:P ( to juz taki moj zart
lambada84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:02   #1678
elinka21
Zakorzenienie

hm... a ja myślałam że się jakoś opuściłam

25.03.14
Stary 2014-04-10, 21:02   #1679
LindaC
Wtajemniczenie

Witaj Lambada
zdrówka!!!
Stary 2014-04-10, 21:03   #1680
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
aggo di ja to uslyszalam ze to nie sa przesady tylko tradycja,i ze wymyslam,tradycji trzeba dopelnic

elinko jestes pierwsza,sprawdzalam nie dawno
a jak wejdziesz w ustawienia konta(u samej gory kolo Twojego loginu)
to sie wyswietla watki w ktorych piszesz
i tam sa ile postow w watku i jak na ta liczbe klikniesz to sie wyswietli kto ile napisal
Może rzeczywiście to tradycja. Przepraszam ja taka nie obyta jestem. Myśmy robili tylko obiad i generalnie nie było żadnych fajerwerków, aniołów na szczudłach. Tak prosto i zwyczajnie, bo i my tacy prości i zwyczajni jesteśmy. Co nie zmienia faktu, że świetnie się czułam w dniu ślubu i to był jeden z ważniejszych dni w moim życiu

A i fajne to, że można sprawdzić ilość postów
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości