|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4172 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potters - strasznie fajny, ale idzie jak woda ![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj z Moim w galerii, weszliśmy w takie małe stoisko z azjatyckimi produktami, bo mu się zamarzyły sosy słodko kwaśne. :P Ja oczywiście przycupnęłam przy półce z olejami, widzę - Amla na promocji, 10 zł! (nie mam pojęcia, jak wygląda oryginalna buteleczka, nazwa mi się tylko w oczy rzuciła). Przednia etykietka - olejek do włosów, nadaje połysk, miękkość, terefere. Patrzę na tył, skład: Paraffinum liquidum, Parfum, C - coś tam. Także ten, pozdro
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli olejek się nie spisze do kosmetyków, to będę próbowała używać go jako perfum albo np do płukania ubrań Jakieś zastosowanie na pewno się znajdzie.
|
|
#4176 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwykła śmierdzi a te wszystkie inne typu Jaśminowa i Gold ładnie pachną ![]() Cytat:
Nic się w kraju póki co nie dzieje, ale nie wiedziałam że w ogóle robią coś takiego. Mojego mogliby zabrac Nie żeby go dość miała, nie mam ale jemu by się podobało a mnie mały odpoczynek od niego by się przydał Nie martw się na pewno nic mu nie będzie Cytat:
Cytat:
Jasne że możesz ![]() Widać że włoski mają tendencję do kręcenia ładnego Cytat:
Ma takie ładne opakowanie że sama bym go wypróbowała Cytat:
Też chyba muszę dociążyć czymś bo dzisiaj też mi fruwają ![]() Cytat:
dałam na takie jeszcze kapiące lekko odżywkę (nad wanną) później żel i odcisnełam w ściereczkę z mikrofibry dobrze i jest okej ![]() Cytat:
A ja za to nie bardzo ale jak lubisz to pewnie zapach Ci podpasuje ![]() A ja dzisiaj wróciłam do ostatka odżywki z Alterry z aloesem i granatem która kiedyś bardzo mi służyła, później nałożyłam na takie jeszcze ociekające jak poradziła mi Myszka nałożyłam ostatek Joanny z lnem i rumiankem na do żel ( ale nie nakładałam go na końcówki) odcisnęłam w ściereczkę z mikrofibry i skręt się ładniejszy zrobił ale dzisiaj takie lekkie niedociążone latające że szok Jak mi ktoś zechce zdjęcie zrobić to wrzucę później
|
|
#4177 |
|
Zadomowienie
|
Imperfecta Masz bana!
![]() spróbowałam dziś z b/s. dziwnie obciązone wydają mi się włosiory, albo dociążone inaczej niżli wg moich standardow ;P
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Joanku
|
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
No to zdaje relacje z dzisiejszego mycia i żelowania lnianym..Nie służy mi zdecydowanie.Próbowałam 3 razy i już na tym będzie koniec
.moje włosy go ewidentnie nie lubią .Dziwn e są i resztę wylewam do zlewu .Przynajmni ej wiem już jak działa na moje włosy.
|
|
|
|
#4180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- jest wersja z maską ale tam jest dimethicone więc ta pod względem składu lepsza - nawet analizowała ją Eloe ![]() Cytat:
do Boots nie zachodzę.. omijam go pospiesznym kroczkiem żeby tylko uniknąć pokusy bo za dużo wydam i klops ![]() Cytat:
konkretnie bo ja to ciemna jestem między tymi babami które patrzą na mnie jak na głupią kiedy ślęczę pół godziny i składy czytam ![]() Maska - zauważyłam tę MarkHill jak już pisałam. Waxa też widziałam ale skład jakoś mnie odrzucił A patrzyłaś w Holland&Barret - ja wiem że cenią sobie za te słoiczki 200ml ale może tam coś akurat?
|
|||
|
|
|
#4181 |
|
Rozeznanie
|
Wrzucam włosiska tak jak pisałam
troche rozmazane zdjęcie ale widac cos
|
#4182 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no masakry nie mam ale gdybyś widziała mnie jakieś 3 lata temu... masakra...Oby tych prób było więcej niż błędów. Już zrobiłam notatki i zacznę się stosować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogę olejować oliwą z oliwek z dodatkiem oleju rycynowego? Podgrzany strzykawką i wmasować w skalp a potem na resztę kłaków? Bo gdzieś wyczytałam o dziewczynie, która kłaczki olejowała mocząc łepetynę w takim rosołku: mleko, ciepła woda, oliwa z oliwek... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4183 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Włosy częściowo chłoną olej, jedne trochę bardziej, drugie trochę mniej, ale np mnie nigdy nie zdarzyło się upaprać poduszki, a spałam nawet z miodem. Cytat:
Co do rycyny to uważaj - raczej nie zostawiaj go na noc i na skalpie na więcej niż godzinka, dwie, bo on akurat lubi przesuszać. Cytat:
Inną metodą olejowania jest np. nakładanie oleju na lekko zwilżone włosy lub nasmarowane odżywką - mnie osobiście miks Biovax + olej czynił cuda, tymczasem sam olej i sam Biovax już takiego szału nie robił. Generalnie, jeśli dopiero zaczynasz z olejami, polecałabym te lżejsze, spożywcze - z pestek winogron np, czy taki zwykły, rzepakowy, słonecznikowy. Nie są drogie (pół litra mojego winogronowego kosztowało 12 zł), w razie czego zawsze możne je zużyć w kuchni, a z włosków zmywają się niemal tak łatwo, jak maski (ale to zależy też w dużej mierze od porowatości ) .Spokojnie testuj, próbuj, obserwuj, dojdziesz do swoich ulubionych produktów i sposobów ich użytkowania
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Sirii. Mam nadzieję że FAQ i pigułkę przeczytałaś trzy razy plus wszystkie odnośniki w nich zawarte. Blog Anwen albo Myszki dodatkowo.
Wszystkie wiemy, że informacji jest sporo - ba waży parę ton, ale idzie sie połapać. Jeśli masz wątpliwości dotyczące techniki, kosmetyków chcesz się pochwalić - pisz prosimy Jednak wszelkie źródła - jak zacząc pielęgnację, co to jest OMO, jakie kosmetyki na początku kupić, jakie oleje stosować, czy stosować czy nie, jak nakładać, zmywać, spać, czesać, układać są juz napisane - wystarczy spędzić parę godzin przed komputerem i wszystko przeanalizować. Szanujmy pracę dziewczyn, które włożyły sporo czasu aby ułatwić początkującym - napisały wszystko co potrzebne wystarczy przeczytać i uwierzyć że działa. Jedyne co można dodać to tyle, że na wszystko potrzeba czasu. Na początku się zachłyśniesz, ale w miarę czasu wszystko będzie proste, łatwe i nie zajmowało więcej niż 7 min dziennie. I tak można z tłustą głową pójść spać, jeśli nie utopisz włosów w garnku z olejem a nałożysz na nie tylko łyżkę. |
|
|
|
#4185 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oj dziękuję za komplement oby były z dnia na dzień ładniejsze i ja też :P bo to pielęgnacja kompleksowa z odchudzaniem, ćwiczeniami i ogólnymi zabiegami każdej części ciała (włosy i rzęsy na 1-szym miejscu Cytat:
![]() Tu pytam o rzeczy o które nie jestem pewna. Wiadomo- to co się przeczyta a to co zostanie powiedziane personalnie to jednak dwa różne odbiory. Ale w tematach których nie zrozumiałam i miałam problem- zostałam już uświadomiona za co ogromnie dziękuję i obiecuję doczytać resztę informacji. Mam nadzieję, że włoski będą równie wdzięczne jak ja sama |
||||
|
|
|
#4186 |
|
Moderator
|
odnośnie tego kremu dziewczyny to ja go kupiłam w sklepie poundstrecher
kosztował funta, z tej serii fajny może być też olejek, aczkolwiek używam tych produktów do buzi czy do ciała, a nie na włosy. ale jako krem dociążający może być cacy, wkleję skład potem. zapach ma jak dla malutkcih dzieci.wojownicza - generalnie to w różnych okresach wzywają, mój nie pojedzie jak nie dostanie pozwolenia z pracy bo jest w Anglii więc godzić się na to nie muszą. Zależy jak sie facet sprawował, mój dobrze strzelał i zero problemów ze zdrowiem no to takie przeszkolenie czasem robią, nawet kilka razy mogą Cię wezwać. |
|
|
|
#4187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
woownicza MNIAM!
|
|
|
#4188 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wojownicza ksiezniczka, piękne włoski Cytat:
|
||
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
wojownicza, śliczne włoski
|
|
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Mogłaby któraś wytłumaczyć mi co to jest ta porowatość? Po czym się ją poznaje? I czym różni się pielęgnacja włosów w zależności od porowatości?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam was
Wchłonęłam dziś tyle wiedzy, że wow! Czas zrobić listę zakupów i może jutro przed pracą podskoczyć do Rossmana ![]() I widzę, że wydawanie kasy na szczotkę TT sensu nie ma zbytnio przy kręciołkach ![]() Idę pobawić się z olejem a rano mycie łepka i żel lniany. Swoją drogą ciekawe jak długo loki wytrzymają pod kaskiem (motorek <3 )
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Serdecznie
Imperfecta Witam i tutaj wojownicza Sirii a jaka to lista zakupów Rosmanowych zdradzisz bo jutro się wybieram ![]() Moj skręt jest nieco inny mniej pierscieniowaty... Jestem na etapie zapuszczania włosów na razie mam krótkie zapuszczam z irokeza miałam wygolone boki ![]() Mąż i synek proszą mnie bym zapuszczała ...i miała włoski jak dawniej ... ![]() Wpadłam poczytać ...co i jakie oleje polecacie na włosy kręcone i falowane ? Do tej pory używał tylko ARGAN OIL (bioelixire) jestem zadowolona z niego dziś przeczytałam u Imperfekty o olejku sezamowym...W Rosmanie kupiłam też serum STRICTLY CURS (Marc Anthony) ale mi to nie podeszło ![]() Zerknełam na 1 sza strone OMG jaka ja zielona jestem/ byłam :P ...czas do lektury zasiąść
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2014-04-10 o 22:31 |
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nie mam ostatnio na nic czasu, ale obiecałam zdjęcia po casii. Zdjęcia oczywiście kiepskie, w sumie to jakiejś szczególnej różnicy nie ma. Włosy były fajne zaraz po spłukaniu casii, czyli 2 dni widać było większy blask, a potem ja jakoś nie widzę różnicy. Dzisiaj rano zrobiłam zdjęcia. Włosy były tylko myte szamponem z olejem i na to był położony żel lniano-lipowy z ciutką odżywki henna treatment wax, jako b/s, i zaraz potem żel z Lidla zmieszany na ręce z tym żelem lniano-lipowym. Schły same ![]() Końcówki niestety chyba jednak do ścięcia Narobiłam tego żelu, przelałam do szklanej butelki o mleku, a potem część przelałam do plastikowej butelki po jakimś balsamie, i bardzo fajnie się z niej polewa włosy, są małe straty żelowe Włosy jeszcze nie całkiem wyschnięte, ale potem kilka godzin się trzymały. |
|
|
|
#4194 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście TT miałam się okazje czesać raz, a i mój skręt jest bardzo mizerny, ale i tak myślę, że nie warto. Dla prostych tafli to może i tak. Odnośnie tej rycyny - oczywiście możesz próbować, ale ostrożnie. Teraz daję mu szansę na skalp (liczę na pojawienie się nowych włosków) i mieszam go z olejem z peset winogron i nakładam około godziny przed myciem. Jeśli akurat masz gdzieś olejek rycynowy to próbować możesz, ale całe włosy to tak na krótko. ( ja kiedyś, na samym początku, walnęłam rycynę na długość i domywałam rypaczem trzy razy. :p ) Cytat:
![]() pysiamn - chodzi Ci o Argan Oil taką malutką buteleczkę 20 ml z serum? Toż to sam silikon, do olejowania się nie nadaje, tylko do zabezpieczania końcówek. Nie kojarzę, żeby mieli jakiś typowy olej w ofercie.
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-04-10 o 22:36 |
||
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4196 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyda mi się parę rzeczy na już, żeby zacząć. Potem zagłębię się w inne kosmetyki i postaram się poszukac czegoś jeszcze ![]() Cytat:
a zamiast TT kupię porządny grzebień z szerokimi zębami ok. dobrej nocy wszystkim a ja uciekam z psem i naoliwić kłaki (na sucho bo i tak jutro muszę umyć rano :P ) |
||
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Pysia
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem że do olejowania on nie tylko napisałam że mi pasował ...I niewiem od czego zaczać z tym olejowaniem Hey Sirii ![]() Zapoznam się zaraz z Listą Zakręcone MUST TRY
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2014-04-10 o 23:10 |
|
|
|
|
#4199 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak tak w tłuścioszkach ![]() Cytat:
Każda z nas ma czasem BHD to normalne Myślę że możesz ja tak robiłam chociaż na samą skórę głowy dawałam tylko podgrzany rycynowy a na resztę wymieszany z oliwą ![]() Wiem że można moczyć w takiej olejowej kąpieli ale że z mlekiem to nie wiedziałam, ale skoro są odzywki z mlekiem to i płukać pewnie w tym można ![]() Dziękuję Dziękuję Cytat:
Ja zaczynałam właśnie od tych 2 i nie znając się jeszcze wtedy na olejkach aż tak nakładałam rycynowy na całą noc i nigdy przesuszenia nie zauważyłam ale faktycznie lepiej uważać po skóra i włoski różnie reagują ![]() Cytat:
To ciekawe jest, nie miałam w ogóle o tym pojęcia ale gdzieś dzisiaj czytałam że ma to zostać wprowadzone dla wszystkich dla kobiet też przez to co się dzieje na Ukrainie i w Rosji. Zobaczymy co to będzie. Dziękuję Dzienkujem ![]() Dzienkujem Dziękuję O jak miło że napisałaś że są pierścionki bo już dawno nikt mi tego nie mówił a już myślałam że mi się nie robią "pierścionki" i smuciło mnie to. Ale jak ktoś zauważył znaczy że są Floria piękny kolor i włoski
. . . Zapraszam na zakręconego bloga ![]() "Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami "Imperfecta Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2014-04-10 o 23:23 |
||||
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Jakie znacie oleje, które są niebrudzące i nieśmierdzące?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

Ale jak to nie pytaj bo to i henna i resztki venity i profesonalna odzywka pigmentująca i milion różnych chemicznych farb na kolejnych poziomach odrostu, które henna ujednolica ;]
(dół i góra- kosmetyczny)

. Ja używałam do gluta 

Mam nadzieję, że to tylko takie przeszkolenie i się w kraju żaden dym nie robi.

.moje włosy go ewidentnie nie lubią

jaka ja zielona jestem/ byłam :P ...czas do lektury zasiąść