|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Cytat:
faktycznie spadek wagi bardoz nieciekawy, chyba pozostanie ci dokarmiac mm na razie i popracowac na zwiekszeniem laktacji, jesli chcesz dalej karmic piersia
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Spałam właśnie 2 godziny
Nakarmilam Mala i licze, ze dzis bedzie sie budzila troche rzadziej ![]() Kate, Asienka, tequilla- swiete słowa... Ja na codzien jestem sama (tz wraca o 18- jemy obiad, a potem i tak ja karmie i usypiam Emi) do tego ciągle obrzygana i spię czasem w luzną kratkę, ale chyba nie marudzę za bardzo Będzie co wspominać. To macierzyństwo, a nie kara.A.. Teraz doszlo jeszcze szerokie pieluchowanie- to dopiero zabawa ![]() Nadzwyczajna- a czemu nie przytulasz Maxa??? Zwariowałabym tylko patrząc i czekając aż dziecko zasnie. Ok- koniec karmienia. Odmeldowuję się- mam nadzieję, że na dłuzej ![]() Thidien- gratulacje 1.04 to fajna data
|
#3603 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() skoro piszecie, ze takie różnice na usg są w normie to jeszcze bardziej się uspokoiłam Dzięki- potrzebowałam potwierdzenia od kogoś![]() Poza tym byłam dziś u mojej ginki na kontroli- zobaczyła usg i powiedziała "no, ładne dziecko" więc w jej ustach to juz coś, na poprzednie usg mówiła, ze za grube dziecko mi się urodzi bo brzuszek był większy- ja się głupia wystraszyłam wtedy, zaczęłam o wodobrzuszu czytać itd. a się okazało, że wszystko ok. No ale taki urok tej mojej ginki, która ciągle każe się odchudzać U mnie na razie na poród sie nie zanosi a już na pewno nie jutro Szyjka skrócona ale rozwarcia brak.Jak siedziałam w poczekalni to obok czekała taka babcia z malutkim wnusiem- 1,5 miesięcznym- napatrzeć się na niego nie mogłam. Taki śliczny malutki chłopczyk i tak spojrzałam na mój brzuch i pomyśleć, że tam też takie maleństwo czeka Śmieję się do małża, ze z nudów umrę- podobno pozytywne myślenie to podstawa, zdam relacje czy sie u mnie sprawdzi![]() Smarita współczuję sytuacji z TŻetem. Ja mojemu do głowy wkładam, ze wszyscy tatusiowie na forum super się zajmują dziećmi, nawet lepiej niż mamusie. I on wtedy mówi: "A myślisz, ze ja nie będę sie zajmował? Też będę!" Co i raz go bardziej nakręcam, że X to potrafi uspokoić dziecko by nie płakało, Y super kąpie, Z super przewija. On tak słucha i widzę, ze na niego to działa motywująco
|
|
#3604 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smarrita Takie 2-3h bez dziecka bardzo dużo dają - choćby do sklepu czy do koleżanki. ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
dla Ciebie, że go tak fajnie motywujesz---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- spać nie mogę, 100000 myśli po głowie lata, TŻ śpi jak niemowlę (ha ha ha - nieźle powiedziane, co - spać jak niemowlę ) nie powinnam już nic jeść ani pić, ale mam taką zgagę, że zaraz wypiję pół kubka i postaram się zasnąć i proszę trzymać jutro za mnie kciuki ![]() a i cisnełam dzisiaj cycki w poszukiwaniu mleka, ... kurde zobaczyłam w końcu 1 mikro kropelkę i dałam spokój, strasznie się boję, że nie będzie mleka dla małej ; w ciąży z Mateuszem i z Kubą mi leciało tak, że musiałam wkładki nosić, a teraz nic, zero, a ja tak chcę karmić rozmawiałam z TŻtem, żeby kangurował małą po porodzie, a on że jak będzie krew to nie da rady, to mu tłumaczę, że dziecko jest wytarte, to on że zobaczymy; a ja bym tak bardzo chciał móc ją dostać do tulenia od razu po porodzie , a on wydziwia ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- a i poprosze dużo nie spamować, bo potem nie dam rady nadrobić
|
||
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Olakola
Inie martw sie o pokarm, nastaw sie pozytywnie to na pewno sie uda. Tz moze wymieknie jak zobaczy mala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-04-11 o 02:47 |
|
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Asienka jasne że powiedziałam to ba koniec zaczęła mnie przepraszać po czym dalej gadała o kp o.O
Olakola :-*Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj tz mowil przed porodem, ze bedzie zajmowal sie sie mala i dotrzymuje slowa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ---------- Z ty kp jest masakra. U mnie chociaz pytania sa sprecyzowane "karmisz piersia?" No, ale musze tlumaczyc, ze moim, ale z butli i moja babka srednio co dwa dni sie pyta, czy dalej swoim karmie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Ela mów ze tak i z glowy
Ja jeszcze usłyszałam czy karmie normalnie. To zapytałam jak jest nie normalnie :l Olalola Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Thidien, Margo- serdeczne gratulacje dziewczyny! Oby maleństwa rosły zdrowo a wy szybko odzyskujcie siły!
Olakola: mocno trzymam kciuki za was dzisiaj! Smarrita: musisz wymuszać na tż opiekę nad dzieckiem bo skoro razem je zrobiliście to opieka też musi być sprawiedliwie podzielona. ja rozumiem że my wybieramy siedzenie w domu z malcem i biorę na siebie więcej bo rozumiem że skoro zrezygnowałam z pracy na rok to teraz moją praca jest opieka nad małym ale to nie znaczy że będziemy niewolnicami własnych dzieci. Trzymaj się ciepło i życzę ci żeby tż się opamiętał Jak zauważyłam im bardziej dziecko kumate tym mocniej się je kocha i bardziej chce z nim spędzać czas więc mam nadzieję że niedługo nawet nie będziecie tż potrzebowali ![]() Niewyspane mamuśki: już niedługo będzie lepiej ![]() Nadzwyczajna: mogę tylko podpisać się pod tym co napisały dziewczyny już wcześniej. Znając twój styl wypowiedzi na forum starym sposobem obrazisz się albo zignorujesz to co wszyscy do ciebie teraz napisali, bo odnosisz się tylko do postów które nacechowane są współczuciem dla Ciebie, ale współczuć to możemy dziewczynom które są same z dzieckiem i dają jakoś radę, albo tym które budzą się co godzinę na karmienie. czytałaś posty Kate sprzed kilku tygodni? Trisdom choćby z dziś gdy cieszy się że przespała dwie godziny? Czytasz Castię która dzień w dzień przerabia kolki i próbowała już wszystkiego a mimo wszystko z jej postów przebija jeszcze poczucie humoru? jak świat światem matki rodziły dzieci i nie było kiedyś tylu udogodnień i gdyby nie nowelizacja prawa to za chwilę musiałabyś wrócić jeszcze do pracy i po nieprzespanej nocy być wydajną na stanowisku pracy. Zastanów się czy na prawdę to takie straszne zajmować się istotką na którą czekałaś tyle miesięcy i prać dla niej i ją karmić z butelki. Pomyśl że jak większość z nas mogłabyś karmić piersią (nie udało się - trudno!) i leżeć w łóżku non stop bo ja mam wrażenie że ciągle leżę w łóżku. dziecka nawet nie przekładam za często do łóżeczka bo jak mam okazję przespać się choć pół godziny to wolę odzwyczajać go w przyszłości. każda z nas i inne miliony kobiet na świecie robi to samo- nie jesteś jedyna. I wybacz ale z twoich postów me przebija dla mnie depresja poporodowa tylko jak zwykle szukasz problemów. ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- My dziś z tż umieraliśmy ze śmiechu i stwierdziliśmy że wołamy egzorcystę: Piotruś rzucał się w łóżeczku o 3 w nocy z jednego boku na drugi -kilka dni temu zdjęłam ochraniacz żeby go widzieć z łóżka ale chyba będę musiała założyć bo on prawie rozwalił głowę ..biedny maluch ![]() Od dziś zostajemy sami na placu boju. Mieliśmy tatusia w domu przy sobie 5 tygodni, to był najwspanialszy czas w naszym życiu choć bardzo ciężki. Wczoraj zaliczyliśmy ciężki wieczór, zasnełam bo ciągle chyba mam mocną anemię. Muszę iśc na badanie koniecznie i sprawdzić. Ledwo wróciłam ze spaceru, nogi mi sie już plątały i zasnełam po karmieniu a tż malego ululał położył do łóżeczka. Zupełnie odleciałam tak więc łączę się z resztą osłabionych ale ciągle wierzących że jutro będzie lepiej
|
|
|
|
#3610 | |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
Przepraszam że nie cytuje ale przynajmniej jestem na bieżąco Gratuluje wszystkim nowym mamuśką niech dzieciaki zdrowo i grzecznie rosną.Od tygodnia chodzę do szkoły nie jest źle ściągam pokarm i zostawiam w lodówce mam to szczęście że udaje mi się ciągle karmie piersią. a tak po za tym mamy w domu szpital.. Adaś od tygodnia zapalenie oskrzeli i tak się starałam żeby nie za bardzo zbliżał się do Jaśka no ale niestety mały ma katar u takiego maluszka to choroba jest i byliśmy u lekarza na szczęście tylko katar nic nie świszczy w oskrzelach mały waży 4550 i ma 61 cm całkiem sporo jak na 18 dni i tak większość ciuszków jest już za mała a jakoś nie mam weny się zebrać i iść do piwnicy po rozmiar 68 side też wychodzę z założenia że wolę spać w nocy spokojnie z małym obok niż wstawać co pół godziny tylko po to żeby dać smoczka chociaż zazwyczaj koło 4 rano śpimy już we czwórkę a nawet czasem w piątke jak nie zauważe że pies do nas wlazłDo dziewczyn które nie karmią piersią to przecież nic nie normalnego zdaża się każdemu nie wszyscy mają tą możliwość a jak się komuś nie podoba to pozostaje tylko za przeproszeniem kopnąć w dupę i mieć taką osobę w nosie innego wyjścia nie ma jak olewanie niektórych Ja za to się nasłucham jak pójdę do rodziców mieszkają z babcią i nie daj boże żeby była jakaś ciotka a to źle go trzymasz a to o matko on ma pleśniawki.. a już przebojem dzisiaj jest moja teściowa on takie rzadkie kupki robi to chyba ma biegunke nie i one napewno powinny mieć taki kolor no i mówi to kobieta która 3 dzieci wychowała a 2 jak bliźniaków no to się rozpisałam ale uciekam bo czas na jedzenie a jeszcze przedtem muszę śniadanie zrobić Adasiowi miłego spokojnego dnia i ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() Twoje porównania są niesamowite ![]() ![]() a z zasypianiem to mam podobnie jak wracamy ze spaceru to padam a wieczorem wystarczy że przyłoże głowę do poduszki i jeszcze łapie mnie taki skurcz co jakiś czas że mam obawy że któregoś razu upadnę zaczyna się od półdupka i idzie w kierunku kostki masakra
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze koniecznie musisz powtorzyc wyniki na pewno dochodzi do tego przemeczenie ja sama mam zawroty glowy, gdy wstaje w nocy czesto i karmie po godzinie, a anemii nie mam. Nadzwyczajna, ja juz w zasadzie nic dodawac nie musze, bo dziewczyny napisaly wszystko. Tak jak kiedys napisalas, bylas nadzwyczajna watkowa maruda w ciazy, tak jestes i teraz. Z tym, ze teraz Twoje posty czyta sie naprawde przykro, bo dotycza Twojego Maluszka. Zal mi dziecka, ze tak o nim piszesz. Ja juz nie mam ochoty zalowac Ciebie, bo Ty sama nie widzisz niczego poza swoimi problemami. Inne dziewczyny tez nie spia po nocach, a potrafia np. okazac troske, wspolczucie innym, czy zwyczajnie cieszyc sie z narodzin dziecka czy codziennych radosci. Ty potrafisz pominac post o czyis narodzinach, nawet jesli byl tylko dwa-trzy posty wyzej od Twojego i przejsc do meritum, czyli jak Ty masz ciezko. Rozumiem, ze na forum mozna sie wyzalic, ale tworzymy tu rowniez grupe mamus, ktore maja dzielic sie swoimi doswiadczeniami i wspierac. ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
u nas dokladnie taka sama sytuacja, wiec rozumiem przez co przechodzisz. Brawa za piekna wage Jasia
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Olakola trzymam kciuki! Z karmieniem sobie poradzisz, masz już doświadczenie, ja też się czuje w tym temacie pewniej, mimo że mleka mam mniej. Ale rozkrecamy. Od dziś dołączam do niedospanych mamusiek, wracam do domu i się zacznie. Jak na razie to mały często i krótko cyckuje więc też i krótko śpi. Smarrita ja robiłam ten błąd że dusilam w sobie, a facetom jednak trzeba kawę na ławę. Spróbuj na spokojnie, bo kłótnia to tylko agresję wzbudza. Nadzwyczajna mnie tez to razi że wpadasz się tylko pozalic a nie porozmawiać. Wiadomo lekko nie jest, każda ma ochotę się wygadac a kto lepiej zrozumie jak nie druga mamuśka. Miałaś trudną ciążę, długi i trudny pobyt w szpitalu, a teraz baby blues. Ja to rozumiem. Ale trochę więcej optymizmu życzę! Już nie mogę się doczekać kiedy przyjadą moje chłopaki bo choć tutaj są naprawdę super warunki, miłe położne, które są na każde zawołanie, przewijają zabierają na noc itp. generalnie full serwis, jak to w prywatnej klinice, to bardzo chce mi się juz do domu. Do Miśka. Inaczej było za pierwszym razem jak byliśmy tu we trojeczke wszyscy.I jak sobie przypomnę o porodach i pobytach w szpitalach państwowych niektórych z Was to stwierdzam że mam wielkie szczęście. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3613 |
|
Wtajemniczenie
|
No i
Szyjka ani się nie skróciła ani rozwarcie się nie powiększyło. Tak więc chyba obecnie męczę się tymi skurczami na darmo ![]() Mam jeszcze trochę mieszane uczucia, bo w badaniach wyszło mi podwyższone crp i dostałam antybiotyk, choć nie wiadomo od czego ten wskaźnik podwyższony. Mam go brać 5 dni i powtórzyć badanie. Kolejny dół spowodowany jest moją wagą - przytyłam już 30kg z czego 10kg w ostatni miesiąc Dziś chyba sobie zrobię dzień lenia to może mi się humor poprawi ![]() Zaraz dopiero nadrobię wczorajsze posty, bo mam 3 strony do przeczytania. |
|
|
|
#3614 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i gratulacje za ładne przybieranie na wadze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to niezłego masz łobuziaka Co do spania dzieci to zupełnie nie mam doświadczenia z problemami (odpukać w niemalowane) ale ostatnio koleżanka przesłała mi link do webinarium. Jest wprawdzie po angielsku ale może kogoś z was zainteresuje, choć myślę, że może się odnosić do starszych maluchów. Jeżeli byście chciały linka dajcie znać. Tutaj opis: "Did you know that 1 out of 4 children have sleep issues and half of children in all age groups are not getting enough sleep? If you think your child is one of these, then this webinar is for you. * Is your child difficult to settle at bedtime? * Does he wake several times in the night? * Are you struggling with daytime naps? What time? How many? This session will enable you to ask your questions and receive invaluable advice from our expert Maryanne Taylor. Maryanne is a sleep coach who runs Child Sleep Works. She is also the resident sleep expert for Bounty, has a regular slot on a BBC Radio phone-in show answering questions from the public on children’s sleep and is currently in the process of filming for a TV programme for Channel 4. She is a member of the British Sleep Society and the International Association for Sleep Consultants" Smarrita z TZ bym na poważnie porozmawiała bo inaczej się wykończysz, jak nie fizycznie to psychicznie. Cytat:
![]() Cytat:
za dzisiaj i oby mleko płynęło strumieniami ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę tak długiego pobytu z TZ w domku... No i tak wogóle witam się w tak piękny (chyba będzie słoneczny) dzionek. Po nocy dużo pozytywnej energii, którą przesyłam do wszystkich niewyspanych ![]() Dziewczyny, święta się zbliżają, jakie macie plany? Będziecie jeździć po rodzinie z maluchami czy zostajecie w domku? |
||||||
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Nadrobie Was chyba dopiero z domu. A na razie wpadam z dobra nowina - jeśli dzisiejsze wyniki Przemka będą dobre, to jutro wychodzimy do domu Chciałam zadać szybkie pytanko: Gdzie najbardziej opłaca się kupić Oilatum? Czy w Rossmannie z kartą cena jest korzystna? Nie planowałam emolientow, a mamy nakaz używania, bo Przemo już od urodzenia się luszczy - podobno to efekt przenoszenia go. Pytam o sklepy stacjonarne, żeby małża wysłać dzisiaj po to. |
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki oby szybko się rozkrecilo. Ale chyba masz jeszcze chwile do terminu. Choć wiem jaka ta końcówka jest ciężka, tym bardziej jak masz bolesne skurcze. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzień lenia to bardzo dobry pomysł. Miłego odpoczywania. |
|
|
|
|
#3618 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio też spuchłam i wyraźnie to widzę
|
|
|
#3619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mariolasl: Ty dla mnie wogóle jesteś cyborgiem że dajesz radę przy dwóch maluszkach ze specjalnymi potrzebami. ja pewnie już bym leżała w szpitalu. Nie wiem wogole jak sie postawić na nogi bo nie mam sił. W ciazy to jedno- w końcu miałam w sobie dziecko mogłam to jakoś tłumaczyć ale teraz nie wiem co sobie zafundować? Jakiś specjalny zestaw witamin? Sport? sama nie wiem co mogłoby we mnie wpuścić trochę życia bo ostatnio jak z tż myliśmy razem okna to wyręczał mnie we wszystkim bo ledwo ręce podnosiłam. To już 5 tygodni od porodu. |
||
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie porannie z lozka z dzieckiem na piersu- Mala sie chyba od wczoraj zle czuje, bo spi tylko tak- przytulona- prezy sie przy jedzeniu i w ogole jest niespokojna. Moze to poczatek kolejnego skoku, bo ostatnio to podobnie wygladalo.
Smarrita- pogadaj koniecznie z TZ. Moj sie stara tyle ile moze, a tez czasem mnie to wkurza, ze wiekszosc rzeczy musze zrobic sama. Side- powtorz koniecznie wyniki- bierzesz zelazo?? Musisz byc w formie, jak zostajecie sami z Piotrkuem- wiem cos o tym ![]() Lutirn- te ostatnie 10 kg to pewnie plyny. ![]() Skladam poklon wszystkim Mamusiom dwojki (trojki) Maluchow. jestescie wielkie, ze ogarniacie ![]() Zycze szybkiego powrotu do zdrowia starszych pociech ![]() Margo- kciuki za wyniki. Moja sie tez łuszczyła, ale oliwka od czasu do czasu wystarcYla i przeszlo samo. Wg mnie emolienty na dzien dobry rozleniwiaja skore noworodka, ale to tylko takie lokalne niemieckie zdanie ![]() Sorryza literówki- ale Emi sie rzuca przez sen na mojej piersi...
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Side zrób badania bo to może być niebezpieczne
Paulina za wagę Jasia i dużo zdrówka życzę :-*Lutien Tygrysek staram się ignorować to co położna myśli, gin twierdzi że tak będzie lepiej jak odstawie malego, a jego bardziej cenię. Ja na święta pewnie pojadę do dziadków z ich kochanym prawnukiem bardzo go pokochali ![]() Margo mój Staś też sie łuszczył na nóżkach i rączkach co prawda mało ale nie kazali nic stosować jednak ja smarowałam linomagiem i pomogło więc może zapytaj się czy Linus by nie wystarczył bo jest z witaminami za wyniki :-*Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3622 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie za 100 punktów. Czy jak Mały po zjedzeniu, pręży się, marudzi, tak dziwnie wygina się to oznacza to............?! Proszę podpowiedzcie mi coś.
Ola ![]() Co do nadzwyczajnej macie racje, ja nie chce się nawet denerwować bo mleko przrstanie mi lecieć ![]() wysłane z smartfona
|
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Mara ... Oznacza to że pewnie ma problem z puszczeniem bączka lub zrobieniem kupki, u mnie tak jest.
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3624 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My używamy Emolium u starszej i stacjonarnie opłaca się najbardziej w doz .pl a internetowo w gemini. Cytat:
Choć pewnie nie uwierzycie, ale przy takim wzroście wagi mam tylko 4 nowe rozstępy Co do porodu to mi jako tako się nie spieszy, ale że męczą mnie te skurcze to bym chciała, żeby choć coś do przodu szło. Od dziś molestuję tż - jak skurcze nie działają na tę moją szyjkę to może tż na nią wpłynie ![]() Ile nas jeszcze w ogóle zostało nierozpakowanych? Współczuję nieprzespanych nocek No może nie wszystkie dzieci będą przesypiały całe nocki, ale 1-2 pobudki w nocy to już pikuś przy wstawaniu co godzinę.---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Powiedziała tylko, że się duża zrobiłam (ale w taki miły sposób) ![]() Chciałabym Wam coś doradzić w kwestii kolek, ale muszę wyznać, że starsza córka w ogóle ich nie miała Kciuki za szybkie wyjście z kolek
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2014-04-11 o 08:56 |
||||
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
Asiu jesteś wspaniała
, potwierdziło się w 100% że kropelki u nas działaj a cuda |
|
|
|
#3626 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam w ten piekny sloneczny poranek ![]() to ktora dzis rodzi, oprocz olakola Cytat:
smaritta pogadaj z tztem, bo tak dluzej byc nie moze To jest tak samo dla niego tak i dla Ciebie nowa styuacja i musicie razem ustalic jakis rytm Cytat:
Cytat:
dacie z Piotrusiem rade Z twojego opisu wynika, ze zelazo nadal niskie, Side musisz cos z tym zrobic bo sie wykonczysz i Piotrus bedzie mial wiecej sily od Ciebie Cytat:
![]() co do wagi, to tez mysle ze to woda Cytat:
Cytat:
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-04-11 o 09:22 |
||||||
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za info
Side - to Hebe, to w ktorym miejscu jest? Doczytalam: Olakola - trzymam kciuki! |
|
|
|
#3628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam szybko, a część postów pominęłam
![]() Cytat:
To ja składam reklamacje Cytat:
Oby maluszek szybko doszedł do siebie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie napinanie brzuszka ustapilo, poprzytulam sie do tża w najblizszych dniach i wezme kapiel, moze tym wykurzymy Amelkę przed Świętami:P Miłego dnia Kobitki!
|
|
|
|
|
#3630 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki
Cytat:
wtedy piła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj byłam w ciężkim szoku. Majka poszła standardowo spać o 21 w nocy wstaje mój mąż. Słyszę Mała marudzi mąż wstaje i pyta mnie wiesz która godzina? Była 5 rano Moje dziecko przespało ładnie 8godzin ![]() No i przeżyłam dzisiaj mini zawał nad ranem załączył nam się monitor oddechu. W 3 sekundy byłam przy łóżeczku. Majka chyba zapadła w tak głeboki sen, że zapomniała oddech złapać. Potrząsnełam ją delikatnie, wyrzuciła ręce w górę i dalej poszła spać , ale normalnie masakra
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Dzisiaj wyszliśmy do domu 

żonka swojego męża
dla Ciebie, że go tak fajnie motywujesz
:-*

Jak zauważyłam im bardziej dziecko kumate tym mocniej się je kocha i bardziej chce z nim spędzać czas więc mam nadzieję że niedługo nawet nie będziecie tż potrzebowali
tak więc łączę się z resztą osłabionych ale ciągle wierzących że jutro będzie lepiej 

Szyjka ani się nie skróciła ani rozwarcie się nie powiększyło. Tak więc chyba obecnie męczę się tymi skurczami na darmo
z czego 10kg w ostatni miesiąc
Moje dziecko przespało ładnie 8godzin