|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
![]() Po tylu praniach ile teraz robisz będziesz mistrzem w temacie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna pamiątka będzie. Jej i ja narzekam że mnie kręgosłup boli, gdzie ciebie musi ze 2 razy bardziej. Ale już co raz bliżej rozwiązania więc musimy dać radę Dzieciaczki się rozpychają, pewnie ustalają między sobą który pierwszy ma się urodzić ![]() Cytat:
Liczę na to że cena jeszcze jednak skoczy
|
||
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Co do ćwiczeń Kegla, to im szybciej się zacznie tym lepiej! Ja staram się robić 3-4 razy dziennie po około 30 powtórzeń. Położna na SR mówiła o 200 powtórzeniach dziennie ![]() Dziś trafiłam na promocję pampersów w Realu - poszłam zobaczyć ciuszki F&F, których nie było w ogóle- a tu taka niespodzianka- duża paka białych pampersów za 39,90 kupiłam 1 i 2 do tego jeszcze 6-cio pak białych chusteczek za 24,99 potem odwiedziałam c&a i tam trafiłam na wyprzedaż bodziaków- 5 szt 56 za 17,90 Potem zaszłam do smyka, ale nie znalazłam nic fajnego- cieplejszego wyszłam z niczym, hihiW super-pharm zakupiłam środki do mycia dla siebie ( żele, szampony itp) kupiłam oliwkę hippa, oraz kremik na odparzenia z serii od 1 dnia, i 2 małe opakowania kremiku ziaji dla malucha od 1 dnia zobaczymy co będzie pasować Borysowi Potem poszłam do tk maxx - tam kupiłam piękny otulacz A na deser Ikea- tu: wanienka, ręczniczek po kąpieli, kilka zabaweczek, dekoracji A tu spotkałam męża Kasi Cichopek- wybierał łóżeczko, materacyk i inne pierdółki Dziś też zrobiłam pranie kolorowe, i na razie leży to wszystko w pralni i czeka na prasowanie i robi się tego coraz więcej![]() Chocolate Cudny brzuszek Mnie też boli kręgołup- pomaga spacer, a jak postoje przy garach, to wieczorem zdycham Kakusia trzymam kciuki za sprzedaż a potem za owocne zakupy ![]() Ja też uwielbiam koktajle Sylwia idź do tej przychodni. Lekarz powinien przyjąć ciężarną- bez przesady! Nerokitty- ja też piorę bez zmiękczaczy, myślę, że im mniej chemii tym lepiej - piorę w białym jeleniu, mam w domu jeszcze lovellę i jelpa ale na razie piorę w jeleniu, on najbardziej do mnie przemawia- i nastawim podwójne płukanie Kamila ja też planuję nosić w chuście- mam obiecaną w prezencie Dziewczyny- na anemię MORELE suszone mają bardzo dużą ilość dobrze przyswajalnego żelaza- do tego już wspomniana pokrzywa- ale pić co najmniej 2 filiżanki dziennie! |
|
|
|
#4384 | ||||
|
Zadomowienie
|
O matulo, byłam u gina, wzięłam zwolnienie, odwiedziłam tżeta w pracy i padam. Normalnie padam na pyszczek
![]() dzięki Cytat:
super!![]() Mi się już po mału włącza, zwłaszcza jak czytam o Waszych przygotowaniach wyprawek kupiłam w biedronce niedawno - były tanie i duże rozmiary ale jeszcze nie skorzystałam![]() no tak, wiem. ale niewykluczone, że po Mały może potrzebować jakieś pomocy (tfu tfu) i w tym przypadku uniwersytecki podobno jest najlepszy. Cytat:
Cytat:
No właśnie, przekroczenie niby nie duże, na początku było ok, dietą udawało mi się wyrównać cukier ( i w ciągu dnia nadal sobie jakoś radzę), ale na czczo cukier mam przekroczony i te ketony w moczu Cytat:
|
||||
|
|
|
#4385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze później zostanie to wysadzić do gruntu, ale to już zrobi mąż i posiać ogórki gruntowe i szparagową i wsio ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
OMG zophie, ale zaszalałaś! Dziewczyny, robicie mi straszną ochotę na zakupy dziecięce
|
|
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko weź później i się zorientuj które w jakim proszku były prane... Ja kupiłam teraz płyn do prania biały jeleń i w nim wypiorę, zobaczymy jak Mała zareaguje i wtedy się będę martwić... |
|
|
|
|
#4388 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za 3 z przodu.O rety rety ![]() Cytat:
.Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|||||||
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za wsparcie mamusie
zophie ales poszalala ! ![]() ja sie za pranie jeszcze nie zabralam chyba czas najwyzszy czytajac jak juz macie poprane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
ale sobie "spacerek" machnęłam z córką - miałam podjechać autobusem do apteki i ewentualnie wrócić spacerkiem na nogach, ale coś mnie naszło i odpuściłam...
w sumie 5,5km, rajd po osiedlowych aptekach a teraz ledwo siedzę 3mać kciuki proszę - dzisiaj mamy USG |
|
|
|
#4391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to kciuki za sprzedaż wózka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ehhh nie dziękuję, żeby nic a nic nie zapeszyć, ale trzymajcie trzymajcie
![]() Cytat:
przykład? koleżance ściągnęli w 39tc i rodziła niecałe 4h Tego nie przewidzisz ale pessar tu nie ma nic do tego ![]() Wszystkie osoby z pessarem które znam - miały zakładane od ręki i do domu Taaaa o tym nie pomyślałam - jak przetestuję każdą formę prania to w końcu nie będę laikiem ![]() Cytat:
dlatego lepiej prać w jednym - jak uczuli będziemy wiedzieć co! Cytat:
a dwa, że bliźniacza ciąża może się wcześniej zakończyć ![]() Brzusio pokaźny ![]() zophiee na bank napadłaś? ![]() A kiedy tak naprawdę zaczynają się u Nas w kraju te pierwsze truskaweczki? bo wiem, że giganty już są w marketach Dobrze wiedzieć o morelach! Bogini Bastet no racja, że wtedy uniwersytecki ma lepsze zaplecze i lekarzy Czemu nie możesz soku z buraków? Wskoczyłam z córą do Tesco - i wchodząc do sklepu poczułam w głowie pustkę po co ja właściwie przyszłam ![]() Rossmanna zaliczę jutro na spokojnie. Wróciłyśmy do domu i takie mnie bóle jak miesiączkowe wzięły, że idę się położyć bo aż boli. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-11 o 16:12 |
|||
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Poszalałam, poszalałam, ale to dlatego, że miałam kartę podarunkową do Ikei, a reszta promocyjnie
![]() W ikei kupiłam wanienkę- w porównaniu do marketowych jest wąska, i mała no ale na początek będzie, póżniej najwyżej dokupimy cos większego.Trochę martwi mnie brak stelaża, ale najwyżej jakiś stolik postawimy na środku łazienki Wypatrzyłam też materacyk, łóżeczko, przewijak, komodę i szafę, tak więc, mam już wszystko upatrzone- najwyżej TŻ samego wyślę z listą zakupów Widziałam też fajne lamy, i dywanki- nie typowo dziecięcy, ale pasujący do stylu marinistycznego Tak więc już powoli wizja pokoju jest coraz bardziej realna. Kupiłam dziś małe obrazki, powkładam je do ramek i 2 większe http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90234085/ tych małych nie ma na stronie ![]() A tych fajnych nowych zabawek też nie widzę na ich stronie ![]() Jak któraś się zastanawiała nad matą do zabawy to są teraz bardzo fajne, ale trzeba się przejechać, bo na stronie nie ma ![]() Właśnie wróciłam ze spaceru. Kupiłam pączka z bitą śmietaną, ale jakoś mi ochota przeszła Pradip, Bogini Bastet gdzie rodzicie? |
|
|
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale masz racje.. to już lada dzien jutro się zabieram za pranie!a Borys się wypycha bokiem jak zwykle ...
|
|
#4395 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Przede wszystkim witam nową mamusię na wątku Gratuluje też nowych tygodni i wizyt - trzymam kciuki ![]() Paradip - ja też mam pessar, mi w szpitalu założyli ale nie musiałam leżeć tam parę dni, załatwili to w jeden dzień. Moja koleżanka też miała go i gdy jej zdjęli to urodziła dopiero za 2 tygodnie i to po terminie. Więc myślę że każdy ma inaczej i nie ma co się nakręcać, u każdego wygląda to inaczej. Macie naprawdę dużo ubranek trochę się zaczęłam denerwować że może ja mam za mało muszę zrobić segregację w moich ale chyba dopiero po remoncie. Na szkole rodzenia powiedzieli że na oddziale położniczym nie wchodzi rodzina, są specjalne pokoje do odwiedzin. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej martwię się że nie będę w stanie stać w tym pokoju bo będę za słaba albo wogle będę mieć problemy z siadaniem, mój Tż na sto procent będzie chciał córkę odwiedzać więc nie wiem jak to w praktyce wygląda. No ale szybko zleci najważniejsze żeby urodzić i żeby dobrze się Bobasem zajęli. To jest priorytet.
|
#4396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zadomowienie
|
Kakusia truskawki powinny już na początku czerwca być. Sprawdzalam kiedy siostra na fb w tamtym roku pisała że już są bo sama się zastanawiałam czy zdarze przed porodem zjeść.
A ja czekam na wizytę. Gin powiedziała że mnie przyjmie tylko nie wiem kiedy. A kręgosłup mi już bokiem wychodzi tak boli. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Ja już po wizycie. Panie oczywiście dzwonią, umawiają się, zajmują terminy a później nie przychodzą na wizytę ![]() ![]() Mam zgłosić się do diabetologa bo ten cukier faktycznie za wysoki mam ![]() Poza tym wszystko ok. Nie było badnia i USG tylko ciśnienie i tętno Malucha. Wszystko wzorowo poza tym cukrem. I mam grzecznie świętować w Wielkanoc.
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Chocolate Mój Borys też uwielbia mi porozciągać boki
![]() Kakusia, Bogini Bastet Ja patrzyłam na stopień referencyjności oddziału położniczo-noworodkowego. Jak jest II lub III to jest to dobrze wyposażona placówka Wybrany przeze mnie szpital ma III najwyższy stopień. Myślę, że to bardzo istotne karolkya mam tak samo z tym czasem do porodu, wydaje się, że jeszcze tyle czasu, a w dniach mi zostało niewiele ponad 50 i to mnie napędza do roboty, no i też fakt, że widzę po sobie, że coraz trudniej mi się ruszać, a jak przesadzę to potem cierpięJa zaczynam 34 tc i w tym tygodniu planuję spakować torbę/walizkę do szpitala może jeszcze masaż krocza, ale to już pewnie przy współpracy z TŻ Sylwia kciuki za wizytę |
|
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
choc0late domyslać się jedynie mogę jak Ci ciężko z brzuszkiem,ja mam jedno w środku i czuje się okropnie a co dopiero z 2
Ale dasz radę,pomyśl że za troche ich wyściskasz i wycałujesz w te kopiące kopytka ![]() A co do rozstepów to smarujesz się czymś ?
|
#4400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak dojadę to na Inflanckiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec sa w dwoch worach owodniowych i maja dwa lozyska tak wiec Borys jest zawsze prawym synkiem a Oli lewym mam nadzieje ze beda tego pilnowac ktory pierszwy wyjdzie hih no ale Borys jest zawsze troszke ciezszy wieec pewnie poznam ![]() ah te Boryski ) maja cos wspolnego Oli juz takiego nawyku nie ma Cytat:
![]() smaruje 3 razy dziennie i 3 innymi kremami ale po prostu chyba za szybko brzus rosnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawde jesteś dzielna, że tak dobrze znosisz te dwa małe ciężarki i wszystkie niewygodności w związku z tym ![]() Od wczoraj mała daje mi się we znaki bo wczoraj zgaga była na najwyższym poziomie jak tylko można, dzisiaj wypycha się, wierci i wchodzi pod żebra praktycznie cały dzień bez przerwy. Co najgorsze codziennie musze zjeść coś słodkiego a wolałabym się ograniczać :/ tylko to silniejsze
|
|
#4403 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
zaczeliśmy wczoraj malowanie salonu. TŻ szlifował wczoraj gładzie, które trzeba było poprawić, bo byly ubytki w kilku miejscach. Biały pył- mąka wszedzie, w każdej szczelinie i zakamarku, ze z nerow nie spalam cala noc. Dopiero co mialam mase sprzatania po lazience.. z malowaniem nie mialo byc syfu, ale to co zastalam mnie przerosło. I chyba mam krysys siedzenia w domu, bo wydaje mi sie, ze ostatnio nie robie nic poza sprzataniem! Ja nie wiem jak Wam sie udaje utrzymac domki w czystosci, u nas mozna sprzatac doslownie codziennie, co drugi dzien. A teraz jeszcze z tymi remontowymi bonusmai dostaje szału, ILE MOŻNA sprztaac, wycierac, szorować i myc?! Nie moge już patrzec na to wszystko.. No a teraz wlasnie maluje... braknie farby, wiec skonczymy salon po weekendzie. A później zostanie tylko sypialnia i wstawienie mebli do sypialni, tzn szafy i lozeczka dla dzieciaczka. I koniec- koniec wszelakich remontow!!!!! Jutro kupe innych tematow, tj.: chcemy zamówić wózek- x-lander x-move kolor terra w sklepie w mieście naszych rodziców, bo tam fajny sprzedawca, może się uda troche ponegocjować.. http://sklep.rampers.pl/nowosci-2014...015-p-714.html Byłam przekonana, ze wezmiemy czarny, ale na zywo troche mnie przytloczył i chyba spękałam. Mialam wizje czarnego od pary miesiecy, roswietlonego slicznymi dodatkami, spiworkiem orange itd, ale troche się boję. A terra na zywo prezentuje sie duzo lepiej niz na www, nie jest az taki smutny jak mi się wydawało ładny i to nawet bardzo. Tzn moim zdaniem. Nienawidze wozkow w mocnych kolorach. Silnych, jasnych zieleniach, pomaranczach. Mielismy wziac tutka Trido, bo tanszy, ale po1. pojawi sie dopiero na przelomie maj/czerwiec a to troszke pozno, po2. ten nowy x-move jest genialnie dopracowany. Budka w spacerowce, srodek gondoli, sporo poprawek w 2014- o to chodziło! ANTERIA- nie wiem czy to Cie pocieszy czy nie, ale jestem chyba jedyną osobą na tym forum, która Ci zazdrosci CC. Wszystko będzie zaplanowane, bez wielkiego stresu i niepewności. Ja mam termin 11.06 czyli DOKŁADNIE za 2 miesiace i nadal nie dociera do mnie, ze mam rodzić naturalnie. Kosmos ;( Pranie- to jeszcze przede mną. Czekam na nową szafe, by mieć już gdzie odkładać. Ale wiecie co przyszło mi do głowy? Że co z tego, że wszystkie dziecięce rzeczy będe prała w specjalnym proszku, skoro Dziecko w nocy bedzie lądowało w naszym łóżku, np. do karmienia, będziemy je przytulać itd. Ponieważ mam małe mieszkanko a pralke wbudowaną w kuchni i mało miejsca na srodki czystosci w szafce, pomyslalam, ze niedlugo przestawie się calkiem na proszek dzieciecy i wszystko bede w nim prała. rzeczy Dziecka i nasze. Nie bede miala problemu z uzbieraniem wkladu itd. ubran jakos mocno nie brudzimy, mąż ma biurową prace, więc nie powinno być kłopotu, najwyzej białe skarpetki czy coś będe zapierała osobno, dodatkowo. Taki mam pomysł. Tzn wiadomo będe miala tez zwykly proszek, tylko mala paczuszke, awaryjnie na tzn trudne sprawy Ciekawe czy to zda egzamin. A za pare miesiecy, jak mała nie bedzie miała jakiś dziwnych alergii przestawimy sie na jakiśpersil sensitiv czy coś w tym stylu.Anemia- od miesiaca biore żelazo, ciekawe czy dr we wtorek zaleci mi wyniki krwi, by sprawdzic czy cos sie poprawiło.. Powoli będą 2 tyg od mojego porażenia. Oko nieco lepiej sie domyka, poza tym zero poprawy. Musze pamietac by zabierac ze soba słomke, bo bez tego nie moge napić sie herbaty... Z zupami też kłopot
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boli Cię to? mnie boli skóra tak kłuje, piecze jak się mała stopami wypycha ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- dziś była w SR, było o połogu, nic konkretnego, tyle że odchody mogą trwać do 6 tygodni i po tym czasie trzeba iśc na wizytę kontrolną do gina ![]() dobra lece obejrzeć z mężem Incepcję i zjemy lody tiramisu-mascarpone ![]() dobranoc do jutra |
|
|
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie
mały odwrócony łebkiem w dół Jutro jedziemy obczajać po sklepach ceny jakichś kocyków, rożków itp. rzeczy bo nic z tego nie mamy... I teraz nie wiem czy kupić jeden cienki bawełniany i jeden taki porządnie gruby? Czy potrzeba dwóch cienkich, żeby były na zmianę? Zaraz posprawdzam co ile kosztuje na internecie i jak będą porównywalne ceny w sklepach to kupię na miejscu, bo jednak lubię podotykać ![]() Po wizycie kupiliśmy sobie na wieczór po piwku i właśnie popijam z pistacjami i słonecznikiem Moje nowe odkrycie piwo Tesco 0%, smakuje prawie jak normalne |
|
|
|
#4406 | |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 współczuje Ci tego pyłu z gładzi w domu. Wiem co przeżywasz. Co do bałaganu w domu, to ja ile bym nie sprzątała zawsze mi się wydaje że nie jest czysto. Odkurzam co 2-3 dni a i tak ciągle widzę na podłodze jakies okruchy. Dodatkowo mamy psa i dużo on podłogi brudzi. A ja dywanów nie uznaje więc w sumie nie ma tragedii i jakiegoś ciężkiego sprzątania. Ale chyba robie się jak moja teściowa i zaczynam świrować na punkcie czystości.
Co do prania- przekalkuluj sobie ile będzie kosztował proszek dziecięcy na Wasze całe pranie. Dziecięcy np Biały Jeleń kosztuje ok 10 zł za kg, a normalny ponad połowę taniej. Cytat:
Kocyków wydaje mi się że 2 to minimum z czego np te z mikropoloaru są bardzo ciepłe. Jeden do wózka, jeden do domu. Bo jakoś nie mogłabym używać tego samego do spania w domu a później na zewnątrz go wozić. Wiadomo kurz z ulicy, spaliny itd Ja mam dwa cieńsze i kupię jeden grubszy z jednej strony z bawełną do łóżeczka. Pijecie takie piwo 0%? Nie wpadłam na to żeby dla smaku się takiego napić a nie raz za mną smak piwa chodził. A zapomniałam napisać gin dała mi zielone światło na szkołę rodzenia
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-11 o 21:21 |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja takie piwko kupuje od czasu do czasu, bo mam ochotę na taki smak, dziś kupiłam Teskowe za 1,50zł, w składzie ma maks 0,5% alkoh. więc to nie ma szans żeby do dziecka doszło, poza tym woda, słód jęczmienny, ryż (nie wiem po co), chmiel i drożdże, więc żadnych dziwnych dodatków na prawdę smakuje jak piwo i wydaje mi się, że lepiej wypić takie piwko niż jakiś sztuczny napój słodzony...Super, że możesz iść na szkołę rodzenia, dobrze Ci to zrobi, żeby osłuchać się z tematem i porównać wszystko z tym co już wiesz, bo czasami ma się niezły mętlik
|
|
|
|
|
#4408 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak po USG? Cytat:
Cytat:
Ja chyba jednak zdecyduję się na Kraśnicką...Cytat:
Co do wagi nie wypowiadam się, bo ja 10 kg już dawno przekroczyłam Ja póki co mam 1 kocyk taki cieplejszy i 1 rożek, kupię chyba jeszcze jakiś lżejszy i tyle... chyba starczy---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Prowansja ten Tutek Trido faktycznie fajny, tylko jakieś takie kolory bez sensu ;/ Ja na początku ciąży tez miałam urojone czarno białe wózki, ale jakoś mi się odpodobały. Teraz zdecydowanie wolę szarości, beże lub takie jasne kremy A wózek zamawiacie w Rampersie, moim rodzinnym mieście Ponoć dobre zniżki można wynegocjować, naszym znajomym udało się zbić tysiaka, kupili wózek, fotelik i parę drobiazgów |
||||
|
|
|
#4409 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
wczoraj tyle się nałaziłam, że wieczorem umierałam ze zmęczenia a chciałam jeszcze iść na gimnastykę dla ciężarnych, ale nie chciałam już się forsować za bardzo ![]() w SR mamy ok 15-30 min gimnastyki i powiem Wam, że ćwiczenia sprawiają mi ulgę. szybko się męczę, teraz to mam zerową kondycję niemalże, ale mam nadzieję, że po ciąży szybko wrócę do formy. Bo lubię być aktywna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłabym do niego przekonana w 100% gdyby nie wizja studentów i 6 osobowych sal......Kolejny plus: żona kuzyna miała nadciśnienie i jej organizm odrzucił ciążę na początku 7 m-ca i tam urodziła wcześniaka 1200 g. Mały leżał w inkubatorze i dziś jest zdrów jak ryba cukrzyca ciążowa ![]() Cytat:
![]() chyba w uniwerysteckim w białymstoku. Gdybym nadal mieszkała w warszawie rodziłabym na Inflanckiej. Siostra tam rodziła pierwszą córkę i bardzo chwaliła szpital dzięki Cytat:
![]() witaj w klubie ![]() Cytat:
Cytat:
ja ostatnio zakochałam się w masełku shea z organique, jako jeden z niewielu kosmetyków skutecznie łagodzi swędzenie rozciągającej się skóry i natłuszcza na długo. no i tak pięknie pachnie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...slem-shea.html Inne kosmetyki na mnie nie działają tak dobrze, choć również używam ich regularnie (mustela olejek+krem), bio-oil i krem fissan. Na razie (tfu tfu) nie mam ani jednego rozstępu, ale...nabyłam ich wystarczająco dużo w okresie dojrzewania Cytat:
przez cukrzycę ciążową i ograniczenia w diecie mam inne smaki: pizza, drożdżówka, kawałek czekolady
|
|||||||
|
|
|
#4410 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ja juz na nogach od 7 jakos sie budze tak i koniec spania... Dzis wizyta kontrolna, a potem jak bede sie czula ok to jedziemy troche wozkow jeszcze poogladac, chce tez materacyki do lozeczek obmacac. Ja bede rodzic w szpitalu uniwersyteckim i studenci sa... Ale wiadomo moga byc przy pierwszej fazie porodu, nie moga badac, tylko moga brzuch obmacac. No i w swieta weekeny nocami ich nie ma... Ale tak jak nam polozna mowila jak zaczne rodzic to mi bedzie obojetne ile tam osob bedzie... Milego dnia Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

(37tc)

Wczoraj wieczorem panika mnie złapała, że na dobrą sprawę zostały 2 miesiące, a i za 1,5 miesiąca może już być po wszystkim, bo w IX miesiącu to już trzeba być przygotowanym w każdej chwili.... 

oszaleje

wyszłam z niczym, hihi
i robi się tego coraz więcej

13.07.2013 

Ja chyba jednak zdecyduję się na Kraśnicką...