Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-11, 14:08   #4381
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Przenosi??? Eeee ściągają go najpóźniej w 39tc i często po ściągnięciu się zaczyna!
szwagierka po ściągnięciu zdążyła do domu wrócić i wody chlusnęły (37tc)
koleżanka miała umówioną położną więc lekarz po ściągnięciu zapytał tylko czy chciałaby dziś urodzić (39tc) i zrobił jej masaż szyjki i po 4h miała już dziecko na rękach!
Pessar zakładają bo szyjka się skraca i robi się rozwarcie czyli po jego ściągnięciu to na logikę - szyjka dalej jest krótka i z rozwarciem - niewiele trzeba więc, żeby rozchulać akcję
Ty się nie martw o przenoszenie! raczej umów się z lekarzem/położną, że po ściągnięciu chciałabyś od razu urodzić. Trochę ich dobrej woli a jak nie to do domu z powrotem i umyj podłogę na czworaka

ja tester to lepiej nie za dużo stresu mnie to kosztuje nie mówiąc, że eksperymentuje bo ja laik praniowy jestem
Ale ja bym chciała żeby u mnie w 4 godziny było po krzyku a właściwie to zeby dopiero ten najcudowniejszy krzyk się zaczął Lekarz mi mówił że ściąga się to ustrojstwo w 37tc ale mówił też że zakłada się od reki a w szpitalu usłyszałam że ze 3-4 dni trzeba leżeć
Po tylu praniach ile teraz robisz będziesz mistrzem w temacie
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Głowa do góry. Przynajmniej będziesz spokojniejsza że nic złego się wcześniej nie wydarzy. A z tp to chyba nic przesądzonego że będzie późniejszy poród.

I do jakiego rozmiaru pierzecie już w dziecięcym proszku ciuszki? Bo tak myślę że chyba nie ma co się porywać i prać na dłuższy czas. Bo gdyby nawet się okazało że dziecko ma uczulenie na proszek to cała robota na nic.
Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Pradip założą pessar i będzie dobrze .
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Pradip współczuję pessara, ale już coraz bliżej i tak jak dziewczyny piszą - ściągną i od razu akcja się rozkręci
Dzięki dziewczynki za dobre słowo
Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam się pochwalić, że od wczoraj mamy 30 tydzień Wczoraj wieczorem panika mnie złapała, że na dobrą sprawę zostały 2 miesiące, a i za 1,5 miesiąca może już być po wszystkim, bo w IX miesiącu to już trzeba być przygotowanym w każdej chwili....
O rety rety...

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
zdązyłam posiać do doniczek cukinię, patisony i dynię, a do gruntu pietruszkę, rzodkiewkę, sałatę i koperek, niech rosną
idę teraz się położyc i odpocząć
teraz leż i patrz jak rosną

Cytat:
A ja dostałam pierwszy telefon w sprawie wózka, babeczka niby zdecydowana, ale musi się z mężem skontaktować i wieczorem zadzwoni raz jeszcze. Trzymajcie kciuki, żeby kupiła
Trzymamy mocno
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
jeny kobietki ja juz mam dosc dajcie mi juz te moje dzieci bo nie wytrzymam
zgaga mnie tez zabija powolnymi torturami, kregoslup to juz nie wspomne, bol bioder po kazdej nocy, Oliwier kopie matke nonstop po zoladku za to Borys wciska sie pod zebra albo wypycha mi bok oszaleje do tego oni chyba wogole nie spia nonstop sie wierca.. a o rozstepach nie wspomne
3trymestr to katastrofa
a moja szyjka to wszystko trzyma caly czas rownie mocno szok jak czytam ze wasze sie juz skaracaja
jak ja juz bym chciala moc isc na dlugi spacer a na pozadny trening to juz marzenie
marudna sie robie juz
zalaczam moj wielki brzuchol i zdjecie z sesji
buziaki milego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wiem że Ci ciężko ale uwielbiam jak piszesz o swoich chłopakach a zdjęcie z sesji przecudne
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 14:08   #4382
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
omatko jak wy pedzicie !
musze was nadrobic jakos za chwile
zgaga mnie tez zabija powolnymi torturami, kregoslup to juz nie wspomne, bol bioder po kazdej nocy, Oliwier kopie matke nonstop po zoladku za to Borys wciska sie pod zebra albo wypycha mi bok oszaleje do tego oni chyba wogole nie spia nonstop sie wierca.. a o rozstepach nie wspomne
3trymestr to katastrofa
a moja szyjka to wszystko trzyma caly czas rownie mocno szok jak czytam ze wasze sie juz skaracaja
jak ja juz bym chciala moc isc na dlugi spacer a na pozadny trening to juz marzenie
marudna sie robie juz
buziaki milego dnia

Oooo jaki brzusio piękny a zdjęcie z rękami małża miodzio
piękna pamiątka będzie.

Jej i ja narzekam że mnie kręgosłup boli, gdzie ciebie musi ze 2 razy bardziej. Ale już co raz bliżej rozwiązania więc musimy dać radę
Dzieciaczki się rozpychają, pewnie ustalają między sobą który pierwszy ma się urodzić

Cytat:
Może prać nie będziesz już więcej musieć tylko założysz raz i następne. A za ten czas wyrośnie.
Ceny na allegro zawsze na końcu najbardziej wzrastają tak że nie martw się bo w ostatnich 5 min może cena Cie zaskoczyć.
Albo wypiorę i będzie można od razu do kartonów chować.
Liczę na to że cena jeszcze jednak skoczy

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 14:38   #4383
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
Co do ćwiczeń Kegla, to im szybciej się zacznie tym lepiej! Ja staram się robić 3-4 razy dziennie po około 30 powtórzeń. Położna na SR mówiła o 200 powtórzeniach dziennie

Dziś trafiłam na promocję pampersów w Realu - poszłam zobaczyć ciuszki F&F, których nie było w ogóle- a tu taka niespodzianka- duża paka białych pampersów za 39,90 kupiłam 1 i 2
do tego jeszcze 6-cio pak białych chusteczek za 24,99
potem odwiedziałam c&a i tam trafiłam na wyprzedaż bodziaków- 5 szt 56 za 17,90 wyglądowo średnio, ale na początek będą
Potem zaszłam do smyka, ale nie znalazłam nic fajnego- cieplejszego wyszłam z niczym, hihi
W super-pharm zakupiłam środki do mycia dla siebie ( żele, szampony itp) kupiłam oliwkę hippa, oraz kremik na odparzenia z serii od 1 dnia, i 2 małe opakowania kremiku ziaji dla malucha od 1 dnia
zobaczymy co będzie pasować Borysowi
Potem poszłam do tk maxx - tam kupiłam piękny otulacz i 2 śliniaki

A na deser Ikea- tu: wanienka, ręczniczek po kąpieli, kilka zabaweczek, dekoracji
A tu spotkałam męża Kasi Cichopek- wybierał łóżeczko, materacyk i inne pierdółki

Dziś też zrobiłam pranie kolorowe, i na razie leży to wszystko w pralni i czeka na prasowanie i robi się tego coraz więcej

Chocolate Cudny brzuszek i piękna pamiątka
Mnie też boli kręgołup- pomaga spacer, a jak postoje przy garach, to wieczorem zdycham na szczęście tż masuje i śpi się lepiej
Kakusia trzymam kciuki za sprzedaż a potem za owocne zakupy
Ja też uwielbiam koktajle czekam na sezon truskawkowy!
Sylwia idź do tej przychodni. Lekarz powinien przyjąć ciężarną- bez przesady!
Nerokitty- ja też piorę bez zmiękczaczy, myślę, że im mniej chemii tym lepiej - piorę w białym jeleniu, mam w domu jeszcze lovellę i jelpa ale na razie piorę w jeleniu, on najbardziej do mnie przemawia- i nastawim podwójne płukanie
Kamila ja też planuję nosić w chuście- mam obiecaną w prezencie

Dziewczyny- na anemię MORELE suszone mają bardzo dużą ilość dobrze przyswajalnego żelaza- do tego już wspomniana pokrzywa- ale pić co najmniej 2 filiżanki dziennie!
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 14:45   #4384
Bogini Bastet
Zadomowienie

O matulo, byłam u gina, wzięłam zwolnienie, odwiedziłam tżeta w pracy i padam. Normalnie padam na pyszczek

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Witaj i cieszę się ze do stolicy Cie przywiało bo mało tu nas na wątku
dzięki

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ja rodziłam w nieakademickim, a studentów i stażystów była kupa
Przy porodzie to ich wszystkich nie ma. Tylko są na obchodzie. Pamiętam jak leżałam na salce dwuosobowej, mały pokoik i wchodzi cała ta procesja, a chyba ze 30 osób, fru kołdra do góry i oglądanie kroczabosko:haha ha:
super!

Cytat:
Ciekawe kiedy mi się włączy w końcu syndrom wicia gniazda
Mi się już po mału włącza, zwłaszcza jak czytam o Waszych przygotowaniach wyprawek

Cytat:
Poszłabym na basen, ale nie mam kostiumu
kupiłam w biedronce niedawno - były tanie i duże rozmiary ale jeszcze nie skorzystałam

Cytat:
6 osób na sali w szpitalu??? masakra
no tak, wiem. ale niewykluczone, że po Mały może potrzebować jakieś pomocy (tfu tfu) i w tym przypadku uniwersytecki podobno jest najlepszy.

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Majkela rzeżucha to chyba już urośnie po 5 dniach ale nie wiem, bo miałam przerwę w sianiu.
posiałam swoją w poniedziałek i myślę, że w sobotę - niedzielę będę mogła już ją zjeść. Na moim parapecie potrzebuje ok tygodnia.

Cytat:
Z tym żelazem to też próbowałam brać mniej (bo też mam jeszcze w swoim zestawie witaminowym), ale widzę, że najlepiej Hb wychodzi mi jednak jak biorę 2x1. Do tego ciągle krwawią mi dziąsła, albo leci krew z nosa Może jakiś sok z buraków? Jest taki z Hortexu, ale czy on w ogóle ma w sobie jakieś żelazo to nie wiem

A z dietą to rzeczywiście sprawa indywidualna - widzę, że mało masz przekroczony wynik. Ja w pierwszej ciąży miałam jakoś 160, ale mierzyłam i jadłam normalnie i nic mi cukier nie skakał
Burak jest warzywem dla mnie zakazanym - zwłaszcza sok. ale podobno buraki dobrze działają na anemię.

No właśnie, przekroczenie niby nie duże, na początku było ok, dietą udawało mi się wyrównać cukier ( i w ciągu dnia nadal sobie jakoś radzę), ale na czczo cukier mam przekroczony i te ketony w moczu

Cytat:
Oj prawda, mój bratanek miał uczulenie na Lovele a np na Vizir już nie, nie ma reguły. Każdy proszek może uczulić.
moja położna mówiła żeby nie prać wszystkiego w jednym proszku, bo jak mały będzie uczulony na niego to trzeba będzie wszystko od nowa przygotować
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 14:53   #4385
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ależ z Ciebie pracuś ale masz rację, że się tyle ruszasz, trzeba jak najwięcej w miarę naszej możliwości oczywiście a przy tym będziesz miała super ogródek
hehe no nikt za mnie mi tego nie zrobi
jeszcze później zostanie to wysadzić do gruntu, ale to już zrobi mąż i posiać ogórki gruntowe i szparagową i wsio
Cytat:

buziaki milego dnia

woow
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 14:56   #4386
Bogini Bastet
Zadomowienie

OMG zophie, ale zaszalałaś! Dziewczyny, robicie mi straszną ochotę na zakupy dziecięce
Stary 2014-04-11, 15:10   #4387
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej hej
Co do ćwiczeń Kegla, to im szybciej się zacznie tym lepiej! Ja staram się robić 3-4 razy dziennie po około 30 powtórzeń. Położna na SR mówiła o 200 powtórzeniach dziennie

Dziś trafiłam na promocję pampersów w Realu - poszłam zobaczyć ciuszki F&F, których nie było w ogóle- a tu taka niespodzianka- duża paka białych pampersów za 39,90 kupiłam 1 i 2
potem odwiedziałam c&a i tam trafiłam na wyprzedaż bodziaków- 5 szt 56 za 17,90 wyglądowo średnio, ale na początek będą
Potem zaszłam do smyka, ale nie znalazłam nic fajnego- cieplejszego wyszłam z niczym, hihi
W super-pharm zakupiłam środki do mycia dla siebie ( żele, szampony itp) kupiłam oliwkę hippa, oraz kremik na odparzenia z serii od 1 dnia, i 2 małe opakowania kremiku ziaji dla malucha od 1 dnia

A na deser Ikea- tu: wanienka, ręczniczek po kąpieli, kilka zabaweczek, dekoracji
A tu spotkałam męża Kasi Cichopek- wybierał łóżeczko, materacyk i inne pierdółki
wow ale zakupów

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
moja położna mówiła żeby nie prać wszystkiego w jednym proszku, bo jak mały będzie uczulony na niego to trzeba będzie wszystko od nowa przygotować
tylko weź później i się zorientuj które w jakim proszku były prane... Ja kupiłam teraz płyn do prania biały jeleń i w nim wypiorę, zobaczymy jak Mała zareaguje i wtedy się będę martwić...
Stary 2014-04-11, 15:34   #4388
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam się pochwalić, że od wczoraj mamy 30 tydzień Wczoraj wieczorem panika mnie złapała, że na dobrą sprawę zostały 2 miesiące, a i za 1,5 miesiąca może już być po wszystkim, bo w IX miesiącu to już trzeba być przygotowanym w każdej chwili....
O rety rety...
za 3 z przodu.

O rety rety

Cytat:
ja jak myślę ile mi zostało to są 2 opcje i jak mówię 2 miesiące o jakoś to tam ok, ale jak mówię 7 tygodni to już gorzej a w dniach to już w ogóle bo tylko 51....
Następna straszy .

Cytat:
A ja dostałam pierwszy telefon w sprawie wózka, babeczka niby zdecydowana, ale musi się z mężem skontaktować i wieczorem zadzwoni raz jeszcze. Trzymajcie kciuki, żeby kupiła

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
My z małżem sprzedajemy rower. Aukcja się kończy dziś wieczorem i póki co jestem średnio zadowolona z obecnej ceny

Cytat:
No właśnie Dlatego jednomiesięczne wydają mi się lepsze, bo do porodu mamy jakieś 2 miesiące i więcej wspólnych tematów, bo jesteśmy na podobnym etapie A tak w czerwcu taka mama ma już 2-miesięcznego bobasa i inne sprawy na głowie niż skurcze przepowiadające czy odchodzenie czopu
Mam podobne zdanie .

Cytat:
Oliwier kopie matke nonstop po zoladku za to Borys wciska sie pod zebra albo wypycha mi bok oszaleje do tego oni chyba wogole nie spia nonstop sie wierca.. a o rozstepach nie wspomne
3trymestr to katastrofa
marudna sie robie juz
buziaki milego dnia

Domyślam się, jak Ci ciężko, jeszcze trochę . Śliczne zdjęcia .

Cytat:

Ooooo, ile zakupów .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 15:49   #4389
choc0late
Wtajemniczenie

dziekuje za wsparcie mamusie

zophie ales poszalala !

ja sie za pranie jeszcze nie zabralam chyba czas najwyzszy czytajac jak juz macie poprane

Stary 2014-04-11, 16:03   #4390
_Maya_
Zakorzenienie

ale sobie "spacerek" machnęłam z córką - miałam podjechać autobusem do apteki i ewentualnie wrócić spacerkiem na nogach, ale coś mnie naszło i odpuściłam...
w sumie 5,5km, rajd po osiedlowych aptekach a teraz ledwo siedzę

3mać kciuki proszę - dzisiaj mamy USG
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 16:08   #4391
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ja piorę tylko do rozmiaru 68 a później to już na bieżąco. I tak będzie mega sterta do prasowania, a ja mam ubranek gdzieś do roku czasu albo nawet i do 1,5 roku więc jak bym miała to teraz poprać i poprasować to
68? wszystkie macie już ubranka na 68? kurcze ja mam chyba z kilka sztuk

Cytat:

Zrobiłam się meeega senna... Chyba się prześpię a zakupy zrobię już po przedszkolu z córcią

no to kciuki za sprzedaż wózka

Cytat:
omatko jak wy pedzicie !
3trymestr to katastrofa
marudna sie robie juz
buziaki milego dnia

jak brzuchol

Cytat:
Ale ja bym chciała żeby u mnie w 4 godziny było po krzyku a właściwie to zeby dopiero ten najcudowniejszy krzyk się zaczął Lekarz mi mówił że ściąga się to ustrojstwo w 37tc ale mówił też że zakłada się od reki a w szpitalu usłyszałam że ze 3-4 dni trzeba leżeć
oby założyli szybko i wypuścili jeszcze szybciej

Cytat:
hej hej

Dziś też zrobiłam pranie kolorowe, i na razie leży to wszystko w pralni i czeka na prasowanie i robi się tego coraz więcej
ile zakupów
Stary 2014-04-11, 16:11   #4392
Kakusia
Zakorzenienie

Ehhh nie dziękuję, żeby nic a nic nie zapeszyć, ale trzymajcie trzymajcie

Cytat:
ale nie wiąż proszę pessara do długości porodu przykład? koleżance ściągnęli w 39tc i rodziła niecałe 4h
Tego nie przewidzisz ale pessar tu nie ma nic do tego
Wszystkie osoby z pessarem które znam - miały zakładane od ręki i do domu
Taaaa o tym nie pomyślałam - jak przetestuję każdą formę prania to w końcu nie będę laikiem
Cytat:
tylko weź później i się zorientuj które w jakim proszku były prane... Ja kupiłam teraz płyn do prania biały jeleń i w nim wypiorę, zobaczymy jak Mała zareaguje i wtedy się będę martwić...
właśnie
dlatego lepiej prać w jednym - jak uczuli będziemy wiedzieć co!
Cytat:
ja sie za pranie jeszcze nie zabralam chyba czas najwyzszy czytajac jak juz macie poprane
Ty tymbardziej się bierz bo raz, że wszystkiego podwójnie a dwa, że bliźniacza ciąża może się wcześniej zakończyć
Brzusio pokaźny

zophiee na bank napadłaś?
A kiedy tak naprawdę zaczynają się u Nas w kraju te pierwsze truskaweczki? bo wiem, że giganty już są w marketach
Dobrze wiedzieć o morelach!
Bogini Bastet no racja, że wtedy uniwersytecki ma lepsze zaplecze i lekarzy z tego samego powodu też brałam pod uwagę tego typu szpital. Ale może ten drugi też ma dobrą opinię jeśli chodzi o zaplecze ratowania noworodków?
Czemu nie możesz soku z buraków?

Wskoczyłam z córą do Tesco - i wchodząc do sklepu poczułam w głowie pustkę po co ja właściwie przyszłam no i nie kupiłam keksówek chociaż składników na obiad nie zapomniałam kupić
Rossmanna zaliczę jutro na spokojnie.
Wróciłyśmy do domu i takie mnie bóle jak miesiączkowe wzięły, że idę się położyć bo aż boli.

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-04-11 o 16:12
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 16:12   #4393
zophiee
Zakorzenienie

Poszalałam, poszalałam, ale to dlatego, że miałam kartę podarunkową do Ikei, a reszta promocyjnie
W ikei kupiłam wanienkę- w porównaniu do marketowych jest wąska, i mała no ale na początek będzie, póżniej najwyżej dokupimy cos większego.
Trochę martwi mnie brak stelaża, ale najwyżej jakiś stolik postawimy na środku łazienki
Wypatrzyłam też materacyk, łóżeczko, przewijak, komodę i szafę, tak więc, mam już wszystko upatrzone- najwyżej TŻ samego wyślę z listą zakupów
Widziałam też fajne lamy, i dywanki- nie typowo dziecięcy, ale pasujący do stylu marinistycznego
Tak więc już powoli wizja pokoju jest coraz bardziej realna.
Kupiłam dziś małe obrazki, powkładam je do ramek i 2 większe
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90234085/
tych małych nie ma na stronie

A tych fajnych nowych zabawek też nie widzę na ich stronie
Jak któraś się zastanawiała nad matą do zabawy to są teraz bardzo fajne, ale trzeba się przejechać, bo na stronie nie ma

Właśnie wróciłam ze spaceru. Kupiłam pączka z bitą śmietaną, ale jakoś mi ochota przeszła

Pradip, Bogini Bastet gdzie rodzicie?
Stary 2014-04-11, 16:25   #4394
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehhh nie dziękuję, żeby nic a nic nie zapeszyć, ale trzymajcie trzymajcie

ale nie wiąż proszę pessara do długości porodu przykład? koleżance ściągnęli w 39tc i rodziła niecałe 4h
Taaaa o tym nie pomyślałam - jak przetestuję każdą formę prania to w końcu nie będę laikiem

właśnie
dlatego lepiej prać w jednym - jak uczuli będziemy wiedzieć co!

Ty tymbardziej się bierz bo raz, że wszystkiego podwójnie a dwa, że bliźniacza ciąża może się wcześniej zakończyć
Brzusio pokaźny

zophiee na bank napadłaś?
A kiedy tak naprawdę zaczynają się u Nas w kraju te pierwsze truskaweczki? bo wiem, że giganty już są w marketach
Dobrze wiedzieć o morelach!
Bogini Bastet no racja, że wtedy uniwersytecki ma lepsze zaplecze i lekarzy z tego samego powodu też brałam pod uwagę tego typu szpital. Ale może ten drugi też ma dobrą opinię jeśli chodzi o zaplecze ratowania noworodków?

Wskoczyłam z córą do Tesco - i wchodząc do sklepu poczułam w głowie pustkę po co ja właściwie przyszłam no i nie kupiłam keksówek chociaż składników na obiad nie zapomniałam kupić
Rossmanna zaliczę jutro na spokojnie.
Wróciłyśmy do domu i takie mnie bóle jak miesiączkowe wzięły, że idę się położyć bo aż boli.
kobieto nie strasz
ale masz racje.. to już lada dzien jutro się zabieram za pranie!

a Borys się wypycha bokiem jak zwykle ...
Stary 2014-04-11, 16:26   #4395
morin
Raczkowanie

Hej hej

Przede wszystkim witam nową mamusię na wątku Gratuluje też nowych tygodni i wizyt - trzymam kciuki

Paradip - ja też mam pessar, mi w szpitalu założyli ale nie musiałam leżeć tam parę dni, załatwili to w jeden dzień. Moja koleżanka też miała go i gdy jej zdjęli to urodziła dopiero za 2 tygodnie i to po terminie. Więc myślę że każdy ma inaczej i nie ma co się nakręcać, u każdego wygląda to inaczej.

Macie naprawdę dużo ubranek trochę się zaczęłam denerwować że może ja mam za mało muszę zrobić segregację w moich ale chyba dopiero po remoncie.
Na szkole rodzenia powiedzieli że na oddziale położniczym nie wchodzi rodzina, są specjalne pokoje do odwiedzin. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej martwię się że nie będę w stanie stać w tym pokoju bo będę za słaba albo wogle będę mieć problemy z siadaniem, mój Tż na sto procent będzie chciał córkę odwiedzać więc nie wiem jak to w praktyce wygląda. No ale szybko zleci najważniejsze żeby urodzić i żeby dobrze się Bobasem zajęli. To jest priorytet.
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 16:28   #4396
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ale sobie "spacerek" machnęłam z córką - miałam podjechać autobusem do apteki i ewentualnie wrócić spacerkiem na nogach, ale coś mnie naszło i odpuściłam...

Trzymam

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-04-11, 18:17   #4397
__Sylwia__88
Zadomowienie

Kakusia truskawki powinny już na początku czerwca być. Sprawdzalam kiedy siostra na fb w tamtym roku pisała że już są bo sama się zastanawiałam czy zdarze przed porodem zjeść.

A ja czekam na wizytę. Gin powiedziała że mnie przyjmie tylko nie wiem kiedy. A kręgosłup mi już bokiem wychodzi tak boli.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
kobieto nie strasz

Jak Ty to rozpoznajesz który synek gdzie jest? Przy porodzie się nie pomieszają?

Ja już po wizycie. Panie oczywiście dzwonią, umawiają się, zajmują terminy a później nie przychodzą na wizytę
Mam zgłosić się do diabetologa bo ten cukier faktycznie za wysoki mam
Poza tym wszystko ok. Nie było badnia i USG tylko ciśnienie i tętno Malucha. Wszystko wzorowo poza tym cukrem. I mam grzecznie świętować w Wielkanoc.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 18:27   #4398
zophiee
Zakorzenienie

Chocolate Mój Borys też uwielbia mi porozciągać boki
Kakusia, Bogini Bastet Ja patrzyłam na stopień referencyjności oddziału położniczo-noworodkowego. Jak jest II lub III to jest to dobrze wyposażona placówka
Wybrany przeze mnie szpital ma III najwyższy stopień. Myślę, że to bardzo istotne
karolkya mam tak samo z tym czasem do porodu, wydaje się, że jeszcze tyle czasu, a w dniach mi zostało niewiele ponad 50 i to mnie napędza do roboty, no i też fakt, że widzę po sobie, że coraz trudniej mi się ruszać, a jak przesadzę to potem cierpię więc lepiej codziennie sukcesywnie coś zrobić
Ja zaczynam 34 tc i w tym tygodniu planuję spakować torbę/walizkę do szpitala zacząć pomału pić herbatkę z liści malin, poprosiłam mamę o zakupienie wiesiołka, a siemię lniane jem od początku ciąży- może po prostu będę jeść dodatkową łyżeczkę dziennie
może jeszcze masaż krocza, ale to już pewnie przy współpracy z TŻ
Sylwia kciuki za wizytę
Stary 2014-04-11, 18:42   #4399
sylvuniaa84
Zadomowienie

choc0late domyslać się jedynie mogę jak Ci ciężko z brzuszkiem,ja mam jedno w środku i czuje się okropnie a co dopiero z 2 Ale dasz radę,pomyśl że za troche ich wyściskasz i wycałujesz w te kopiące kopytka

A co do rozstepów to smarujesz się czymś ?
Stary 2014-04-11, 18:49   #4400
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

jej ile zakupów mówisz że w realu takie tanie pampersy?
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
no tak, wiem. ale niewykluczone, że po Mały może potrzebować jakieś pomocy (tfu tfu) i w tym przypadku uniwersytecki podobno jest najlepszy.
Mój lekarz twierdzi że dlawcześniaków/noworodków najlepszy sprzęt mają na Starynkiewicza, w Bielańskim, na Karowej i 4 szpital wyleciał mi z głowy
Cytat:
Te 4 godziny to moje marzenie po Twoim poście wiem że nie zależą one od posiadania lub nie pessera
Cytat:
Pradip, Bogini Bastet gdzie rodzicie?
Jak dojadę to na Inflanckiej
Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Paradip - ja też mam pessar, mi w szpitalu założyli ale nie musiałam leżeć tam parę dni, załatwili to w jeden dzień. Moja koleżanka też miała go i gdy jej zdjęli to urodziła dopiero za 2 tygodnie i to po terminie. Więc myślę że każdy ma inaczej i nie ma co się nakręcać, u każdego wygląda to inaczej.
Pamiętałam że Ty odzywałaś się zaraz po zabiegu więc się zdziwiłam jak mi powiedzieli że trzeba leżeć
Cytat:
---
Ja już po wizycie. Panie oczywiście dzwonią, umawiają się, zajmują terminy a później nie przychodzą na wizytę
Poza tym wszystko ok. Nie było badnia i USG tylko ciśnienie i tętno Malucha. Wszystko wzorowo poza tym cukrem. I mam grzecznie świętować w Wielkanoc.
Dobrze że poszłaś.Szkoda że cukier za wysoki ale to już sama końcóweczka więc dasz radę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 19:18   #4401
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Kakusia truskawki powinny już na początku czerwca być. Sprawdzalam kiedy siostra na fb w tamtym roku pisała że już są bo sama się zastanawiałam czy zdarze przed porodem zjeść.

A ja czekam na wizytę. Gin powiedziała że mnie przyjmie tylko nie wiem kiedy. A kręgosłup mi już bokiem wychodzi tak boli.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Jak Ty to rozpoznajesz który synek gdzie jest? Przy porodzie się nie pomieszają?

.
Moje dzieci sa dwukosmówkowe-dwoowodniowe

wiec sa w dwoch worach owodniowych i maja dwa lozyska tak wiec Borys jest zawsze prawym synkiem a Oli lewym
mam nadzieje ze beda tego pilnowac ktory pierszwy wyjdzie hih no ale Borys jest zawsze troszke ciezszy wieec pewnie poznam

Cytat:
Chocolate Mój Borys też uwielbia mi porozciągać boki

:
ah te Boryski ) maja cos wspolnego Oli juz takiego nawyku nie ma

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
choc0late domyslać się jedynie mogę jak Ci ciężko z brzuszkiem,ja mam jedno w środku i czuje się okropnie a co dopiero z 2 Ale dasz radę,pomyśl że za troche ich wyściskasz i wycałujesz w te kopiące kopytka

A co do rozstepów to smarujesz się czymś ?
ah juz sie paniczow doczekac nie moge

smaruje 3 razy dziennie i 3 innymi kremami ale po prostu chyba za szybko brzus rosnie

Stary 2014-04-11, 19:48   #4402
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
omatko jak wy pedzicie !
3trymestr to katastrofa
marudna sie robie juz
buziaki milego dnia
Kobieto jak ja Cie podziwiam! Naprawde jesteś dzielna, że tak dobrze znosisz te dwa małe ciężarki i wszystkie niewygodności w związku z tym Ja nie wiem jak bym się odnalazła w sytuacji gdybym nosiła nie jedno a dwoje. Jak dla mnie to i tak bardzo dobrze sobie radzisz i tutaj nie mam wątpliwości
Od wczoraj mała daje mi się we znaki bo wczoraj zgaga była na najwyższym poziomie jak tylko można, dzisiaj wypycha się, wierci i wchodzi pod żebra praktycznie cały dzień bez przerwy. Co najgorsze codziennie musze zjeść coś słodkiego a wolałabym się ograniczać :/ tylko to silniejsze

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 20:05   #4403
Prowansja88
Raczkowanie

Cześć,
zaczeliśmy wczoraj malowanie salonu. TŻ szlifował wczoraj gładzie, które trzeba było poprawić, bo byly ubytki w kilku miejscach. Biały pył- mąka wszedzie, w każdej szczelinie i zakamarku, ze z nerow nie spalam cala noc. Dopiero co mialam mase sprzatania po lazience.. z malowaniem nie mialo byc syfu, ale to co zastalam mnie przerosło. I chyba mam krysys siedzenia w domu, bo wydaje mi sie, ze ostatnio nie robie nic poza sprzataniem!
Ja nie wiem jak Wam sie udaje utrzymac domki w czystosci, u nas mozna sprzatac doslownie codziennie, co drugi dzien. A teraz jeszcze z tymi remontowymi bonusmai dostaje szału, ILE MOŻNA sprztaac, wycierac, szorować i myc?! Nie moge już patrzec na to wszystko..
No a teraz wlasnie maluje... braknie farby, wiec skonczymy salon po weekendzie.
A później zostanie tylko sypialnia i wstawienie mebli do sypialni, tzn szafy i lozeczka dla dzieciaczka. I koniec- koniec wszelakich remontow!!!!!

Jutro kupe innych tematow, tj.:
chcemy zamówić wózek- x-lander x-move kolor terra w sklepie w mieście naszych rodziców, bo tam fajny sprzedawca, może się uda troche ponegocjować..
http://sklep.rampers.pl/nowosci-2014...015-p-714.html

Byłam przekonana, ze wezmiemy czarny, ale na zywo troche mnie przytloczył i chyba spękałam. Mialam wizje czarnego od pary miesiecy, roswietlonego slicznymi dodatkami, spiworkiem orange itd, ale troche się boję. A terra na zywo prezentuje sie duzo lepiej niz na www, nie jest az taki smutny jak mi się wydawało ładny i to nawet bardzo.
Tzn moim zdaniem. Nienawidze wozkow w mocnych kolorach. Silnych, jasnych zieleniach, pomaranczach.
Mielismy wziac tutka Trido, bo tanszy, ale po1. pojawi sie dopiero na przelomie maj/czerwiec a to troszke pozno, po2. ten nowy x-move jest genialnie dopracowany. Budka w spacerowce, srodek gondoli, sporo poprawek w 2014- o to chodziło!

ANTERIA- nie wiem czy to Cie pocieszy czy nie, ale jestem chyba jedyną osobą na tym forum, która Ci zazdrosci CC. Wszystko będzie zaplanowane, bez wielkiego stresu i niepewności. Ja mam termin 11.06 czyli DOKŁADNIE za 2 miesiace i nadal nie dociera do mnie, ze mam rodzić naturalnie. Kosmos ;( Umre jak nie z bólu to ze strachu.. Wiekszosc moich znajomych albo ma przeciwskazania do SN albo zwyczajnie płaci by mieć CC...

Pranie
- to jeszcze przede mną. Czekam na nową szafe, by mieć już gdzie odkładać. Ale wiecie co przyszło mi do głowy? Że co z tego, że wszystkie dziecięce rzeczy będe prała w specjalnym proszku, skoro Dziecko w nocy bedzie lądowało w naszym łóżku, np. do karmienia, będziemy je przytulać itd. Ponieważ mam małe mieszkanko a pralke wbudowaną w kuchni i mało miejsca na srodki czystosci w szafce, pomyslalam, ze niedlugo przestawie się calkiem na proszek dzieciecy i wszystko bede w nim prała. rzeczy Dziecka i nasze. Nie bede miala problemu z uzbieraniem wkladu itd. ubran jakos mocno nie brudzimy, mąż ma biurową prace, więc nie powinno być kłopotu, najwyzej białe skarpetki czy coś będe zapierała osobno, dodatkowo. Taki mam pomysł. Tzn wiadomo będe miala tez zwykly proszek, tylko mala paczuszke, awaryjnie na tzn trudne sprawy Ciekawe czy to zda egzamin. A za pare miesiecy, jak mała nie bedzie miała jakiś dziwnych alergii przestawimy sie na jakiśpersil sensitiv czy coś w tym stylu.

Anemia
- od miesiaca biore żelazo, ciekawe czy dr we wtorek zaleci mi wyniki krwi, by sprawdzic czy cos sie poprawiło..

Powoli będą 2 tyg od mojego porażenia. Oko nieco lepiej sie domyka, poza tym zero poprawy. Musze pamietac by zabierac ze soba słomke, bo bez tego nie moge napić sie herbaty... Z zupami też kłopot
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 20:44   #4404
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
kobieto nie strasz

woooow
boli Cię to?

mnie boli skóra tak kłuje, piecze jak się mała stopami wypycha

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

dziś była w SR, było o połogu, nic konkretnego, tyle że odchody mogą trwać do 6 tygodni i po tym czasie trzeba iśc na wizytę kontrolną do gina

dobra lece obejrzeć z mężem Incepcję i zjemy lody tiramisu-mascarpone

dobranoc do jutra
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 20:45   #4405
pater86
Zadomowienie

Melduję się po wizycie mały odwrócony łebkiem w dół cała reszta wygląda dobrze, serduszko ładnie bije, szyjka ok, lekarz zapomniał chyba dać mi zdjęć z USG więc nie wiem ile mały waży... Za to wiem ile ja ważę prawie + 10 kg...
Jutro jedziemy obczajać po sklepach ceny jakichś kocyków, rożków itp. rzeczy bo nic z tego nie mamy... I teraz nie wiem czy kupić jeden cienki bawełniany i jeden taki porządnie gruby? Czy potrzeba dwóch cienkich, żeby były na zmianę? Zaraz posprawdzam co ile kosztuje na internecie i jak będą porównywalne ceny w sklepach to kupię na miejscu, bo jednak lubię podotykać
Po wizycie kupiliśmy sobie na wieczór po piwku i właśnie popijam z pistacjami i słonecznikiem Moje nowe odkrycie piwo Tesco 0%, smakuje prawie jak normalne
Stary 2014-04-11, 21:18   #4406
__Sylwia__88
Zadomowienie

Prowansja88 współczuje Ci tego pyłu z gładzi w domu. Wiem co przeżywasz. Co do bałaganu w domu, to ja ile bym nie sprzątała zawsze mi się wydaje że nie jest czysto. Odkurzam co 2-3 dni a i tak ciągle widzę na podłodze jakies okruchy. Dodatkowo mamy psa i dużo on podłogi brudzi. A ja dywanów nie uznaje więc w sumie nie ma tragedii i jakiegoś ciężkiego sprzątania. Ale chyba robie się jak moja teściowa i zaczynam świrować na punkcie czystości.
Co do prania- przekalkuluj sobie ile będzie kosztował proszek dziecięcy na Wasze całe pranie. Dziecięcy np Biały Jeleń kosztuje ok 10 zł za kg, a normalny ponad połowę taniej.

Cytat:
Melduję się po wizycie mały odwrócony łebkiem w dół cała reszta wygląda dobrze, serduszko ładnie bije, szyjka ok, lekarz zapomniał chyba dać mi zdjęć z USG więc nie wiem ile mały waży... Za to wiem ile ja ważę prawie + 10 kg...
Jutro jedziemy obczajać po sklepach ceny jakichś kocyków, rożków itp. rzeczy bo nic z tego nie mamy... I teraz nie wiem czy kupić jeden cienki bawełniany i jeden taki porządnie gruby? Czy potrzeba dwóch cienkich, żeby były na zmianę? Zaraz posprawdzam co ile kosztuje na internecie i jak będą porównywalne ceny w sklepach to kupię na miejscu, bo jednak lubię podotykać
Po wizycie kupiliśmy sobie na wieczór po piwku i właśnie popijam z pistacjami i słonecznikiem Moje nowe odkrycie piwo Tesco 0%, smakuje prawie jak normalne
Super że wizyta przyniosła dobre wieści. Wagą się nie przejmuj, pomyśl ile samo dziecko waży, do tego wody. To tak naprawdę właściwych kg nie tak dużo się przybiera.
Kocyków wydaje mi się że 2 to minimum z czego np te z mikropoloaru są bardzo ciepłe. Jeden do wózka, jeden do domu. Bo jakoś nie mogłabym używać tego samego do spania w domu a później na zewnątrz go wozić. Wiadomo kurz z ulicy, spaliny itd Ja mam dwa cieńsze i kupię jeden grubszy z jednej strony z bawełną do łóżeczka.

Pijecie takie piwo 0%? Nie wpadłam na to żeby dla smaku się takiego napić a nie raz za mną smak piwa chodził.

A zapomniałam napisać gin dała mi zielone światło na szkołę rodzenia Tylko mam zgłosić że miałam zagrożenie przedwczesnym porodem i położne będą wiedzieć jakich ćwiczeń mi zabronić. W środę wybieram się na pierwsze zajęcia.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-04-11 o 21:21
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 21:37   #4407
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Prowansja88 współczuje Ci tego pyłu z gładzi w domu. Wiem co przeżywasz. Co do bałaganu w domu, to ja ile bym nie sprzątała zawsze mi się wydaje że nie jest czysto. Odkurzam co 2-3 dni a i tak ciągle widzę na podłodze jakies okruchy. Dodatkowo mamy psa i dużo on podłogi brudzi. A ja dywanów nie uznaje więc w sumie nie ma tragedii i jakiegoś ciężkiego sprzątania. Ale chyba robie się jak moja teściowa i zaczynam świrować na punkcie czystości.
Co do prania- przekalkuluj sobie ile będzie kosztował proszek dziecięcy na Wasze całe pranie. Dziecięcy np Biały Jeleń kosztuje ok 10 zł za kg, a normalny ponad połowę taniej.

Super że wizyta przyniosła dobre wieści. Wagą się nie przejmuj, pomyśl ile samo dziecko waży, do tego wody. To tak naprawdę właściwych kg nie tak dużo się przybiera.
Kocyków wydaje mi się że 2 to minimum z czego np te z mikropoloaru są bardzo ciepłe. Jeden do wózka, jeden do domu. Bo jakoś nie mogłabym używać tego samego do spania w domu a później na zewnątrz go wozić. Wiadomo kurz z ulicy, spaliny itd Ja mam dwa cieńsze i kupię jeden grubszy z jednej strony z bawełną do łóżeczka.

Pijecie takie piwo 0%? Nie wpadłam na to żeby dla smaku się takiego napić a nie raz za mną smak piwa chodził.

A zapomniałam napisać gin dała mi zielone światło na szkołę rodzenia Tylko mam zgłosić że miałam zagrożenie przedwczesnym porodem i położne będą wiedzieć jakich ćwiczeń mi zabronić. W środę wybieram się na pierwsze zajęcia.
Dobrze mówisz, że trzeba mieć na spacer i do domu, a ja głupia nawet o tym nie pomyślałam, galaretka z mózgu mi się zrobiła
Ja takie piwko kupuje od czasu do czasu, bo mam ochotę na taki smak, dziś kupiłam Teskowe za 1,50zł, w składzie ma maks 0,5% alkoh. więc to nie ma szans żeby do dziecka doszło, poza tym woda, słód jęczmienny, ryż (nie wiem po co), chmiel i drożdże, więc żadnych dziwnych dodatków na prawdę smakuje jak piwo i wydaje mi się, że lepiej wypić takie piwko niż jakiś sztuczny napój słodzony...
Super, że możesz iść na szkołę rodzenia, dobrze Ci to zrobi, żeby osłuchać się z tematem i porównać wszystko z tym co już wiesz, bo czasami ma się niezły mętlik
Stary 2014-04-11, 22:46   #4408
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

No to faktycznie "spacerek" Jak po USG?

Cytat:
kobieto nie strasz

Heheh moja Milka też tak robi, oczywiście nie jest to tak spektakularne jak u Ciebie
Cytat:
Na szkole rodzenia powiedzieli że na oddziale położniczym nie wchodzi rodzina, są specjalne pokoje do odwiedzin. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej martwię się że nie będę w stanie stać w tym pokoju bo będę za słaba albo wogle będę mieć problemy z siadaniem, mój Tż na sto procent będzie chciał córkę odwiedzać więc nie wiem jak to w praktyce wygląda. No ale szybko zleci najważniejsze żeby urodzić i żeby dobrze się Bobasem zajęli. To jest priorytet.
No niestety to też jest minus tego szpitala ta sala odwiedzin...na jedno dobrze, bo jakby tak do każdej miała przyjść wycieczka to byłoby całkiem niefajnie, no ale weź Ty wstań i idź do tych gości na salę, która jest ponoć bardzo malutka...najlepszym rozwiązaniem jest po prostu nie przyjmować gości w szpitalu, dopiero w domu, z drugiej strony co z mężem... Ja chyba jednak zdecyduję się na Kraśnicką...
Cytat:
Supeer
Co do wagi nie wypowiadam się, bo ja 10 kg już dawno przekroczyłam
Ja póki co mam 1 kocyk taki cieplejszy i 1 rożek, kupię chyba jeszcze jakiś lżejszy i tyle... chyba starczy

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Prowansja ten Tutek Trido faktycznie fajny, tylko jakieś takie kolory bez sensu ;/ Ja na początku ciąży tez miałam urojone czarno białe wózki, ale jakoś mi się odpodobały. Teraz zdecydowanie wolę szarości, beże lub takie jasne kremy tych soczystych kolorów też nie cierpię, choć w niektórych przypadkach bardzo fajnie się komponują np w bugaboo czarno żółty jest przepiękny (ale nie mój przedział cenowy), albo x-lander x-move asia różowy tez na żywo świetnie wygląda.
A wózek zamawiacie w Rampersie, moim rodzinnym mieście Ponoć dobre zniżki można wynegocjować, naszym znajomym udało się zbić tysiaka, kupili wózek, fotelik i parę drobiazgów
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 07:44   #4409
Bogini Bastet
Zadomowienie

Hej
wczoraj tyle się nałaziłam, że wieczorem umierałam ze zmęczenia a chciałam jeszcze iść na gimnastykę dla ciężarnych, ale nie chciałam już się forsować za bardzo

w SR mamy ok 15-30 min gimnastyki i powiem Wam, że ćwiczenia sprawiają mi ulgę. szybko się męczę, teraz to mam zerową kondycję niemalże, ale mam nadzieję, że po ciąży szybko wrócę do formy. Bo lubię być aktywna

Cytat:
hej hej
wczoraj ćwiczyłam bardzo sumiennie. Chyba aż za bardzo, bo naszła mnie ochota na amory

Cytat:
szpital uniwersytecki ma III stopień referencyjności. Położna mi go polecała, większość lasek z SR rodzi prywatnie Byłabym do niego przekonana w 100% gdyby nie wizja studentów i 6 osobowych sal......

Kolejny plus: żona kuzyna miała nadciśnienie i jej organizm odrzucił ciążę na początku 7 m-ca i tam urodziła wcześniaka 1200 g. Mały leżał w inkubatorze i dziś jest zdrów jak ryba

Cytat:
cukrzyca ciążowa

Cytat:
Poszalałam, poszalałam, ale to dlatego, że miałam kartę podarunkową do Ikei
zophiee, normalnie tak Ci zazdroszczę, że jak w weekend będę w warszawie to uderzam do ikei i nie ma bata z pustymi rękoma nie wyjdę

Cytat:
Pradip, Bogini Bastet
Cytat:
gdzie rodzicie?
chyba w uniwerysteckim w białymstoku. Gdybym nadal mieszkała w warszawie rodziłabym na Inflanckiej. Siostra tam rodziła pierwszą córkę i bardzo chwaliła szpital

Cytat:
Przede wszystkim witam nową mamusię na wątku
dzięki

Cytat:

Super, że poszłaś i znasz diagnozę. umawiaj się szybko do poradni diabetologicznej ja wizytę mam w poniedziałek i minął już m-c odkąd jestem na diecie

Cytat:

I mam grzecznie świętować w Wielkanoc.
witaj w klubie

Cytat:
Kakusia, Bogini Bastet Ja patrzyłam na stopień referencyjności oddziału położniczo-noworodkowego. Jak jest II lub III to jest to dobrze wyposażona placówka
Wybrany przeze mnie szpital ma III najwyższy stopień. Myślę, że to bardzo istotne
mój też ma III. Dla mnie to ważne, bardziej niż warunki, bo jakby były jakieś komplikacje np w związku z cukrzycą ciążową nie wyobrażam sobie żeby mieli dziecko przetransportować (i chyba mnie też????) do innego szpitala

Cytat:
smaruje 3 razy dziennie i 3 innymi kremami ale po prostu chyba za szybko brzus rosnie
Przy dwójce dorodnych szkrabów musi rosnąć szybciej.
ja ostatnio zakochałam się w masełku shea z organique, jako jeden z niewielu kosmetyków skutecznie łagodzi swędzenie rozciągającej się skóry i natłuszcza na długo. no i tak pięknie pachnie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...slem-shea.html
Inne kosmetyki na mnie nie działają tak dobrze, choć również używam ich regularnie (mustela olejek+krem), bio-oil i krem fissan. Na razie (tfu tfu) nie mam ani jednego rozstępu, ale...nabyłam ich wystarczająco dużo w okresie dojrzewania

Cytat:
w ciąży zupełnie nie mam ochoty na alkohol, zapomniała, że coś takiego istnieje przez cukrzycę ciążową i ograniczenia w diecie mam inne smaki: pizza, drożdżówka, kawałek czekolady
Stary 2014-04-12, 08:06   #4410
karolkya
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Ja juz na nogach od 7 jakos sie budze tak i koniec spania...
Dzis wizyta kontrolna, a potem jak bede sie czula ok to jedziemy troche wozkow jeszcze poogladac, chce tez materacyki do lozeczek obmacac.
Ja bede rodzic w szpitalu uniwersyteckim i studenci sa... Ale wiadomo moga byc przy pierwszej fazie porodu, nie moga badac, tylko moga brzuch obmacac. No i w swieta weekeny nocami ich nie ma... Ale tak jak nam polozna mowila jak zaczne rodzic to mi bedzie obojetne ile tam osob bedzie...

Milego dnia

Wyslane za pomoca Tapatalk2

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości