|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
no co ty w grudniu miałam irokeza to już 5 miesięcy
![]() A ja już bym chciała mieć długie Bardzo długo nosiłam do ramion dłuższych nie bo skręt mi się prostował ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczny skręt a puchu nic nie podpowiem bo ja dopiero laik jestem i podczytuje co robią mistrzynie Dziewczyny ja zapoznałam się z listą Mast Try o którym mowa była wczoraj...i tam był ten krem Nivea i wyżej opisany żel Co w takim razie polecacie do stylizacji ...???tak wiem to zależy od włosa... HELP ![]() PS. Kupiłam olej sezamowy będę testowała za jakiś czas
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
A to przez CIebie
![]() Dam potem znać co i jak PS. oblukałam twoje fotki w Albumie piękne włosy![]() Potem tylko do ramion po urodzeniu córeczki wychodziły mi garściami i ściełam na krótko potem na irokeza(i miałam tak prawie 2 lata) a teraz znowu "zapuszczam"
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
Nie tak bardzo chociaż robią się wtedy brdziej brązowe właśnie z jakimiś blond złotymi refleksami
W tym roku chcę sobie maźnąć końcówki na czerwono ale henna więc myślę że później zlezie
|
#4265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myślałam, że przeze mnie ![]() Daj znać, daj ![]() A dziękuję chcę mieć przynajmniej do pasa mam wrażenie, że ciągle są takie same Cytat:
A ja mam już taaaakie odrosty a dopiero dwa tygodnie temu farbowałam
|
||
|
|
|
#4266 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym puchem to nie wiem...czasami likwiduje się pouch razem ze skrętem ![]() Odżywka b/s pomieszana z żelem drogeryjnym (tym z Lidla ) może, ale nie musi pomóc W moim Lidlu ja chyba wykupiłam te żele "zielone", od tamtego czasu są tylko "niebieskie" do fryzu "wet".Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tego żelu na pewno nie było na liście must try, najwyżej w pomarańczowym opakowaniu, ale i to się zmieniło, odkąd mu dodali ten alkohol. Generalnie na te żele już nie zwracaj uwagi w Rossie ![]() Najlepiej by było się przy takich krótkich włoskach, obejść się bez żelu sklepowego, bo możesz sobie podrażniać skórę głowy niepowtrzebnie, no nie wiem. A ja Ci się trzymają kręcioły na lnianym albo samej odżywce b/s? ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Kasia, ale super w codzienniku! I jakby skręt wyżej poszedł, co nie? |
|||||
|
|
|
#4267 |
|
Wtajemniczenie
|
To jeszcze pokarzę Wam moje pojedyncze loki od szyji..One nie puszą się tak jak te na czubku głowy i z tyłu,tylko czemu tak jest?
Od szyji mam zawsze ladne zdefiniowane loki,kotre się nie puszą a je widać najmniej .Takie mam też przy twarzy a wierzch ,góra zawsze spuszona.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-11 o 19:37 |
|
|
|
#4268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To byś musiała troszkę inaczej traktować tę wierzchnią warstwę włosów i dawać im tam coś bardziej wygładzającego może? |
|
|
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie,masz rację ,że te wierzchnia warstwa włosów jest narażona na uszkodzenia..tylko czemu niektóre z Was tego nie mają a też śpią,opierają się itd...
.One od zawsze takie były na górze.Nigdy nie chodzę spać w mokrymi włosami,nawet wilgotnymi i bardzo dbam,nie mam ani 1 końcówki rozdowojonej nigdy.Czym by je potraktować od góry,żeby zbijały się w loki a nie puszyły..
|
|
|
|
#4270 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też przez to że sie kręcą mam wrazenie że ciągle są takie same ale po fotkach widzę róznicę ....zrobię porównanie ....to wstawię ![]() Cytat:
Floria dziex ty moja nadziejo Cytat:
Cytat:
![]() Raz chyba użyłam b/s ale były oklapłe może dlatego że mam tendencję do przesadzania A co znaczy na lnianym ??? jakaś mikstura specjalna glucik ???Sorki ja tu nowa i jeszcze nie doczytałam wszystkiego bo tyle tego ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie fotki włosów piękne
Też tak mam, że wierzch właśnie spuszony bardziej no ale tak już przeważnie jest że on jest podatny na zwichrzenie i wysuszenie Wstawiam moje na szybko fotka przed wyjściem zrobiona
|
#4272 |
|
Konto usunięte
|
Ja sezamowy mam już z rok jak nie lepiej, dopiero około połowę zużyłam 500 ml.
Teraz testuję lniany. Nałożyłam lniany, wtarłam wcierke kulpol L102 i nałożyłam maskę rosyjską drożdżową, na to folia i ręcznik( dawno już tak nie nawilżałam ich). Zobaczymy co wyjdzie. A co do olejów, to czy nałożę na włosy sezamowy czy ze słodkich migdałów czy z pestek moreli, alterre czy nawet oliwę z oliwek to różnicy nie widzę. Kiedyś po kokosowym mi puszyło, teraz przestało. Tylko ja te oleje nakładam od 2008 roku. Kiedyś mama śmiała się co ja robię, a teraz sama nakłada .Zaczęłam też najczęściej barwą włosy myć. Szkoda że w moim Auchanie jest teraz tylko pokrzywowa, kiedyś były chyba wszystkie rodzaje. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-04-11 o 20:11 |
|
|
|
#4273 |
|
Rozeznanie
|
- Domyśliłam się
- Ja mam trochę więcej i też nie dają mi 18. Ostatnio pan ochroniarz nie chciał mnie wpuścić do pubu bez okazania dowodu :/ Musiałam śmigać do domu, na szczęście to tylko 2 minuty. Curly81, cudne kręciołki, naprawdę! Spróbuj z innymi żelami i pamiętaj by włosków nie dotykać aż do całkowitego wyschnięcia, dopiero potem odgniataj, np. z kapeczką oleju na dłoniach, albo przez jakąś apaszkę. |
|
|
|
#4274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak do rozważenia dla Ciebie i obserwowania co robisz na co dzień z tym tyłem włosów. Może można coś małego tylko zastosować i się pozbyć problemu. A co dawać ekstra? No musiałabyś coś znaleźć Może Isana niebieska (nie wiem, ja nie używałam)? Albo coś co daje zbytnią wiotkość reszcie włosów....Cytat:
Lniany glutek, jako naturalny żel do włosów, ostatnio też była o nim mowa. Wow, co zrobiłaś? |
||
|
|
|
#4275 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam to samo i ten sam cel ![]() Cytat:
![]() To szybko Ci włoski rosną ![]() A dziękować Cytat:
Jakie słodziaki Też mam te od szyi zawsze ładne bez puchu a jak sie gdzies puch ma pojawić to właśnie z tyłu tak jak tobie ![]() Cytat:
Śliczne
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
wicher, ale odlot
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Umyłam szamponem bez SLS z Green Pharmacy, potem na czas mycia się zarzuciłam isanę do kręconych, potem na takie wyjęte z wanny i wykręcone rękami dałam jakiś żel tanioszkowaty co mi został z kiedyś jeszcze jakiś no name za 3 zł, dyfuzor i jazda
tak zwany zestaw ekspres ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- haha dzięki troszkę Was zaniedbałam i wróciłam znów z fotami locza
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przeszykam wątek Wicherek Potwiedzam cudne są
|
|
#4281 | ||
|
Raczkowanie
|
A najważniejsze, ze czuję się na ok 18-21 ni w ząb więcej ;P
Cytat:
Podpisuję się pod komentarzem o kolorze włosow Imperfecty Cytat:
Curly81 - co za loczyska :PImperfecta- śliczna jesteś i te włochy... zawsze chciałam być ruda ale mi nie pasuje Pysiamn - uroczo wyglądasz w tych włoskach i pasuje Ci rudzielec ![]() Dzięki za rady dot. szamponu oczyszczającego ![]() Matko ile wy klepiecie, chwilę mnie nie było a tu taki nawał postów ![]() Cóż, ja powoli kończę pracę. Włosy trochę się rozprostowały (nie dawałam dużo żelu no i ten nieszczęsny kask) i ciągle mam wrażenie, że są tłuste (może chodzi o dociążenie? bo zmacałam skalp i tłuszczu ani deczka ), może na pierwszy raz olejowanie na noc nie było dobrym pomysłem? :P Mam ochotę umyć łepetynę. Rano będę ćwiczyć więc może i tak będę musiała... Jeśli tak to spróbuję nałożyć po myciu b/s i trochę glutka. Ręczniczek, schnięcie a pod kask zawinę lokasy w koszulkę. Ufo na całego
Edytowane przez Sirii Czas edycji: 2014-04-11 o 20:44 |
||
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
No to teraz czekam na Wichrowe Locze (prawie jak wichrowe wzgórza
Cytat:
no włochy ratują moją sytuację
|
|
|
|
|
#4283 |
|
Moderator
|
Myszko jak pięknie w codzienniku, tak dużo ich wygląda, super ;D
Wicherek też zacne, fajny masz ten skręt i objętość. Moje dziś fajne, chyba aminokwasy są dobre bo użyłam dove z argininą. Ładnie się skręciły, zadowolona jestem. |
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Sirii i tak trzymaj
Cytat:
Tylko są takie krótkie PS. I powiem Wam w tajemnicy że kiedyś marzyły mi się proste i lśniące włosy jak z reklamy pantene ![]() nieprawda śliczna kobitka jesteś
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalne jak dla mnie No, nas tu dużo aktywnych to i ilość postów powala
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Niedługo już się wątek kończy
pędzimy jak nie wiem
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jakieś 80 postów i nowa część ![]() XX
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, troszkę się poprawiły mi, ostatnio nie było co wstawiać na fotach tu, ale zmieniłam parę rzeczy i jest fajnie
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
a byłam na bieżąco długo. Nie było mnie od wczorajszego wieczoru i 2,5 strony w dobę, masakra
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe już wiem kto największym plotkomaniaczem jest
Imperfecta 403 ![]() wicherek1989 242 Floria 211 wojownicza ksiezniczka 203 Joanku 201 Wstawię Wam jeszcze fotki ...z przed ścinania...ścięcie i teraz powolnyyyyyyyy odrost ![]() Teraz jak patrze to nie wiem co za franca
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2014-04-11 o 21:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

weź sprawdź co masz napisane na tubce?

piękne włosy
Od szyji mam zawsze ladne zdefiniowane loki,kotre się nie puszą a je widać najmniej

no włochy ratują moją sytuację