|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Widzę, że nie tylko u mnie dziś nerwowo ....
Pokłóciłam się z Tż jak nigdy ![]() Już piszę o co poszło: Mieliśmy w weekend rozdawać zaproszenia w jego rodzinie (u mnie już rozdane) i w związku z tym, że mieszkamy w odległości 75 km, miałam dziś do niego pojechać po pracy - nawet sobie załatwiłam urlop na poniedziałek (a nie było łatwo, bo druga koleżanka jest na chorobowym). Pech chciał, że w środę popsuło mi się auto i jest w naprawie- ustaliliśmy więc wczoraj, że po mnie przyjedzie dziś wieczorem. A on dziś dzwoni przed południem, że nie przyjedzie, bo nie ma czasu, dużo sobie zamówień nabrał i się do Świąt nie wyrobi, więc będzie pracować nawet w niedzielę. Stwierdził, że mam mu zaproszenia wysłać pocztą i on je sam rozda w Święta. Potem oddzwonił i stwierdził, że jednak przyjedzie w Święta, a zaproszenia rozda sam tydzień później. Nie zgodziłam się na to, nie ufam mu w tej kwestii. Zamieniłam się z koleżanką i pojadę z nim. Kurde, ale to będzie strasznie późno, bo 26-27 kwietnia, a odpowiedzi trzeba otrzymać do 21 maja...... i on się jeszcze dziwi, że ja mam do niego pretensje.....
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
pięknie się wszystko prezentuje.
|
|
|
#3423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja o tym wogóle nie pomyślałam i od razu rozdawaliśmy zaproszenia. Fajnie, że już masz tyle zakupione jeszcze masz tyle czasu a przygotowania pędzą jak ekspres
|
||
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ciezki weekend sie zapowiada!
Wczoraj TZ siostra miala cywilny, jutro koscielny i wesele. Zaraz musze isc spac bo jutro o 7 rano pobudka!!! |
|
|
|
#3425 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może to tył sukni ?? tak czy siak na wesele na pewno nieodpowiednia Co ludziom przychodzi do głowy żeby ubierać się w takie coś i jeszcze z takim dekoltem?? Cytat:
Szkoda, że ja mam sukienkę bez pleców i z taką "wodą" z tyłu, bo nie da się na to NIC założyć - dołem wystawałaby ta fałda Odnośnie tortu, przyznam Wam się szczerze, że ja wcale nie przejmuję się tortem. U nas tort wcale nie jest gwoździem programu, tzn. zawsze "wjeżdża" z oprawą muzyczną i wizualną, ale z doświadczenia wiem, że goście są już najedzeni i nie mają ochoty na tort ja sama przeważnie tylko gmeram na talerzu, szczególnie że w okolicach tortu (godzinowych) jest przeważnie ciepłe danie np. pieczony prosiak i taki mix potraw mnie odrzuca Nasz tort będzie o smaku marakuja-jagoda ![]() Odnośnie teściowych, to współczuję Wam takich przejść. Moja jest OK, ale ma samych synów i jeszcze żadnej synowej, więc jest spragniona rozmów i kontaktów z dziewczyną. Jakby mogła to by mnie pewnie zagłaskała na śmierć. Poza tym czuję się skrępowana, bo ciągle sprawia mi drogie prezenty np. kosmetyki, perfumy, biżuterię Kazała mi mówić do siebie po imieniu, ale ja nie mogę się jakoś przełamać.Przy okazji pochwalę się bransoletką, jaką właśnie kliknęłam na ebay. Przypominam, że mam zwykłą prostą wąską suknię ivory z lejącej cienkiej żorżety, a jedyną jej ozdobą jest brak pleców (tzn. głębokie wycięcie ). Do tego mam duże kolczyki i planuję tę bransoletkę. Co myślicie??
Edytowane przez Liana Czas edycji: 2014-04-11 o 22:56 |
||
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeboska bransoletka!!! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po naradzie godzinnej przez telefon z Tżtem wybraliśmy 2 cukiernie, jedną odrzuciłam, bo nie chcą mi zrobić całego tortu śmietanowego, a drugą bo jest fatalny kontakt ![]() jutro dzwonię jeszcze do jednej z tych 2 cukierni, jak będzie super, to się pewnie na nią zdecydujemy, a jak nie to na tą drugą ![]() Cytat:
czadowy żakiet Cytat:
będzie super Cytat:
więc to jest ważne ale ze względu na mnie, a nie na gości i po prostu ma być piękny! mój Tż też nie przejmuje się tortem, on nie wie jaki smak i w ogóle, więc ja sobie sama decyduję w tej kwestii a bransoletka świetna
|
|
|
#3429 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4599582 8]trzymam kciuki zeby wszystko poszlo ok
[/QUOTE]Dzięki na szczęście dopiero w drugi dzien swiat tam jedziemy ![]() Cytat:
i już 5 rozdanych zawsze jak na nie patrze to czuje, ze to jest realne wszystko Cytat:
no mój zakiecik tez mi sie podoba, tymbardziej, ze dałam za niego...50zł ![]() ![]() Cytat:
ale suma sumarum lepiej chyba dac pózniej zaproszenia i razem niz wczesniej i osobno tymbardziej, ze wiekszosc ludzi pewnie i tak o weselu wie ![]() Mi Tż własnie przypomniał jak kiedyś w nerwach wywalilam moj ślubny karton za drzwi razem z kalendarzem PM i kazałam Mu to wyrzucic kiedyś jak się sfochowałam o cos Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-11 o 23:13 |
|||
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
i 300zl....to bedzie za to 10 win w naszej restauracji ![]() Zrobilam sie jakas oszczedna, nie podobne to do mnie tak mysle, ze caly moj wyglad slubny bedzie mnie kosztowal max 1000zl (suknia 300, welony 80-3warstwowy 100cm i katedralny 250cm, naszyjnik 30, buty 230, zakiet 50, no i zostaje mi jakies 300zł na bielizne, mini perelki w uszach i rajstopy ). 1000zl, a ja bedę wyglądac jak milion dolcow Mam nadzieje, ze Tz to doceni i sie nie wkurzy jak sie dowie, ze mój bukiet bedzie kosztował 500zł
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-11 o 23:22 |
|
|
|
#3431 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha najpierw mu przedstaw ile kosztował Twój calutki ubiór, jaka mega oszczędność, a potem dopiero bukiet w końcu tu zaoszczędziłaś, to na bukiecie możesz poszaleć niech pomyśli co by było jakbyś i tu i tu poszalała z resztą masz taką mega tanią suknię, że wolno Ci!!!
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4599773 4]ja do moich tez w drugi dzien, nie wiem jak ja to przezyje[/QUOTE]
Będziemy się łączyć razem w bólu ![]() Ale wykorzystam swieta na rozdanie 6save: dla Babci
|
|
|
|
#3434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w ogole dzisiaj wrocilam z uczelni, a Tz ogarnal balagan i obiadek wobec czego mam wolny wieczor a do tego jeszcze doktorantka stwierdzila, ze skoro ona jutro sidzi w labie to nie musze przyjezdzac bo ona ogarnie proby za mnie. wobec czego czeka mnie pierwszy woly weekend od obrony
|
|
|
|
|
#3435 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnośnie teściowych jutro jadę do mojej Całe szczęście jedziemy wieczorem ( ok 19-stej będziemy) ale zostajemy na noc.
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny boje sie kupic bizuterie slubna
![]() boje sie, bo jak kupie za dluga i mi sie schowa pod dekoltem? a mam prosty
|
|
#3437 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chyba też bym się czuła skrępowana... co ja mówię, jakie chyba. na pewno tym bardziej przy moich z nią układach ![]() Bransoletka piękna Będzie pasowała czekooczekolada - musisz to dobrze wymierzyć po prostu Albo kupić taką z możliwością skrócenia... albo nie zakładać łańcuszka może jakieś długie kolczyki i bransoletka?
|
|
|
|
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba wybraliśmy garniak normalnie milion dolców Teraz zmienia mi się koncepcja dodatków Jednak będzie granat + róż + xxx
|
||
|
|
|
#3440 | |||||
|
Zadomowienie
|
nie ma za co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a teraz nie mam na to hajsu teraz potrzebuję naprawdę pomocy Cytat:
u mnie sala na last minut jest w promocji noclegi też da radę załatwić ![]() Cytat:
K: życia zbraknie! K: nawet nie próbuj ;/;/ K:Wstrzyknij sobie testosteron K: A niby sa tacy prosci K: i tak nie zrozumiesz więc po co próbowaćM(gej!!!): Musiałabys przejść operacje dolnych narządów płciowych. M: Nieeeee pomalujesz! ostatni mój ulubiony amelinum ![]() ale w dalszym ciągu nie rozumiem, dlaczego oni ciągle mają czas ![]() Cytat:
właściciel sali nie ma ze mną życia ![]() cos kosztem czegoś ja na sukni nie zaoszczędziłam ani grosza, ale dużo rzeczy robię sama więc na inne sprawy trochę groszka więcej zostaje ale teraz jestem tak bez kasy, że już się zastanawiam w jakim banku kredyt na wesele będziemy brać
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam zupełnie! Mam problem: chcę wysłać do paru osób zaproszenia po angielsku i nie wiem czy powinnam przetłumaczyć nazwę kościoła i sali
Jest to sala weselna i nie wiem jak to ująć, przetłumaczona nazwa kościoła w sumie to wygląda dziwnie.
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wysylalam do Niemiec zaproszenia nazwę kościoła i sali wpisana byla po polsku
mi sie wydaje ze nazwy kościoła chyba nie powinno się tlumaczyc.Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#3444 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli ślub w Polsce, to ja bym nie tłumaczyła. Łatwiej będzie zapytać o drogę ewentualnie jakoś w nawiasie czy coś....
Moi wprawdzie z Polski, ale na mapce podałam dane GPS, bo są z drugiego końca kraju, a wiem, że wybierają się własnym autem.
|
#3445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Nie znam większości rodziny, Tż nie mówił nikomu (oprócz domowników) o slubie - ma to być niespodzianka. a uważa, że może sam, gdyż jego kuzyni tak robili i twierdzi, że tak można....
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
pysia Wg mnie nie ani robić wojny, ani tolerować. Jak sobie pozwoli na podobny chamski komentarz, powiedzieć jej "nie życzę sobie podobnych uwag, bo świadczą o braku szacunku/ dobrego wychowania" i wspomnieć coś, że pośrednio obrażają jej syna a ją samą ośmieszają. I ochłodzić kontakty.
A zawartość kartonika świetna STD wyszły bardzo ładne ![]() Tysia Powodzenia z naukami ![]() niulka Faktycznie nie za fajnie... Dobrze, że ostatecznie udało Wam się znaleźć wspólny termin. Jedyne co bym zrobiła, to uprzedziłą telefonicznie rodzinę, że przyjedziecie z zaproszeniami, że gdyby nie problemy w pracy bylibyście tam wcześniej. Liana Piękna bransoletka I rozumiem Cię z teściową, wprawdzie pańciuję jej, a nie mówię po imieniu - często siada, żeby porozmiawiać o takich babskich rzeczach, chociażby sukienka na wesele, biżuteria. Aż jestem zaskoczona, że kontakt z nią jest o wiele bardziej normalny niż z własnymi rodzicami (kochani ludzie, tylko dla nich nadal jestem 5-letnim dzieckiem). TŻ oczywiście przeszczęśliwy, że dwie ważne dla niego kobiety się dogadują. hihihi To też się coś wymyśli na jadalne dekoracje Daj znać, co udało Wam się ustalić ![]() Kate Super, że upatrzyliście garniak Tam mam wrażenie, że granat pasuje większości mężczyzn.
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę u fryzjera i robię sie na bóstwo na slub siostry tzta!! O 7 rano robiłam Make Up!!
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to polski ślub, więc naturalnie możesz zostawić polskie nazwy
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie. Nazw własnych sie nie tłumaczy. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

pięknie się wszystko prezentuje.
Ja o tym wogóle nie pomyślałam i od razu rozdawaliśmy zaproszenia. Fajnie, że już masz tyle zakupione 

a może to tył sukni ??
Kazała mi mówić do siebie po imieniu, ale ja nie mogę się jakoś przełamać.

ale suma sumarum lepiej chyba dac pózniej zaproszenia i razem niz wczesniej i osobno
tymbardziej, ze wiekszosc ludzi pewnie i tak o weselu wie
Mam nadzieje, ze Tz to doceni i sie nie wkurzy jak sie dowie, ze mój bukiet bedzie kosztował 500zł 

normalnie milion dolców
ale spoko, juz sie nauczylam zyc z tymi tekstami