|
|
#1981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Ha, mam dzis wychodne ;-)
Ale z lenistwa jadę samochodem więc nie poszaleje ;-) Milego wieczoru! Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1982 | ||||||
|
Raczkowanie
|
piszę jedną ręką, więc jak nie bedzie polskicyh znaków, to oznacza, ze rozstaw palców mi na to nie pozwolił
![]() Cytat:
co do lekarza to ja też mam dodatkowo pediatre w LM, ale do tego z NFZ mam dużo bliżej i w przychodni praktycznie nie ma kolejek. Cytat:
![]() Cytat:
a ja już nie chcę kontynuować tego tematu. Cytat:
bo nie wiem jak szybko mały będzie rósł. Cytat:
Pierwszy raz wiem na pewno, że coś z mojej diety zaszkodziło małemu. Cytat:
![]() ja w sumie dużo piję płynów i raz dziennie o stałej porze ściągam mleko, ale to jest na bieżące potrzeby małego, a Ty chcesz mieć nadmiar czy jak? ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Przyznam szczerze, że nie. Skąd to pytanie? ![]() ja też mam takie i jestem bardzo zadowolona. Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-04-11 o 19:15 |
||||||
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, czy można do Was dołączyć? Jestem styczniową mamą - mój synek Tymon urodził się 27.01.
Do tej pory podczytywałam wątki w Poczekalni ale już mi wstyd, że taki podglądacz jestem
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
witam sie weekendowo.Widze ze atmosfera troche sie poprawilavi super bo jednak co wizaz to wizaz U nas ok powoli do przodu. Tez dzisiaj robilam polowanie w lumpku i nawet znakazlam co nie co ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymek grzeczny czy daje popalic ? Mój syn wieczorami cyrki obstawia po kąpieli ,na szczęście płacz trwa 5min, muszę dać mu smoka a później jak trochę possa to pierś. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Hosenko twoje łupy są super, jakbyś za małe ubranka wystawiła to byś jeszcze zarobiła na nich ![]() Tak mi dni lecą że właśnie przed chwila się dowiedziałam, że dziś piątek...a jutro mamy gości, tylko o 18 godz...późno odkąd mam dziecko..kąpiel te sprawy...i ja padam o 22. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Hosenko przejrzalam twój blog...ty jesz te kosmetyki...ja też lubię kupować zele , balsamy , perfumy, lakiery...ale ty bijesz mnie na głowę |
|
|
|
|
#1987 | |||
|
Zakorzenienie
|
iwantyou99, Caillouu wszelkie rady chętnie przyjmę bo troszkę mi produkcja siada
![]() Cytat:
Herbatkę laktacyjna piję ale coś ostatnio chyba nie działa ![]() Ja używam woreczków Baby Ono 100 ml i jestem zadowolona. 20 sztuk za chyba 21 PLN. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny stosowała ktoras boi oil na blizny, przebarwienia , rozstepy?
Pomogło? Zakupilam i mam nadzieję że mi pomoże. A z innej beczki ma ktoras z was przedłużone rzesy ? Jakie opinie? |
|
|
|
#1989 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja nie umiem kupować w lumpku, ale w sumie byłam w życiu ze 2 razy, to może dlatego ![]() Cytat:
poza dzieckiem jak najczęściej przystawiaj laktator. Jest wątek o karmieniu piersią, może tam znajdziesz jakieś porady? Boję się, że mnie to też czeka. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
isia4891 niestety też nie pomogę ani w jednym ani w drugim... |
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o 13 przypomniało mi sie że mam wizytę u gina na 14.30 oczywiście wizytę odbyłam Cytat:
hosenkazazdraszczam takiego lumpka w okolicy.niedaleko mnie też jest lumpek nawet znośny ale nie da sie w nim szaleć tak jak ty potrafisz jutro wybieram sie na plac odnowic garderobę swoją po ciaży i córce bo szalona szybko rośnie i nie nadążam z kupowaniem ciuchów na nią.znajac życie to Arturowi pewnie też coś wynajdę chociaż on na deficyt ciuchów nie może narzekać---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- macie jakieś proste i szybkie przepisy na ciasta?? coś bym ukręciła a moje juz mi sie przejadły.......z chęcia bym wciagneła sernik nie przepadam za przepisami z blogów bo w 80% musze je przerabiac po swojemu bo inaczej wychodzą nijakie np.wczoraj piekłam babeczki i nie wyrastały tak jak powinny
Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-04-11 o 22:32 |
||
|
|
|
#1992 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...y/przepis.html jest szybki, a sernik ma swój niepowtarzalny smak. Mmmm chyba zrobię na święta, bo aż mi ślinka pociekła
|
||
|
|
|
#1993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kurcze że nie spytałam o przepisy wcześniej....byłam na zakupach i pewnie kupiłabym różne rodzaje sera na serniki aż by mi bokiem wyszły ![]() robiłaś na ciastkach z przepisu czy zwykłych herbatników?? bo tak sie zastanawiam czy się nie przypalą
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.tabele-kalorii.pl/zdjecie...e-Krakuski.jpg z herbatników nigdy nie robiłam. |
|
|
|
|
#1995 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Witaj!!
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na święta mąż zażyczył sobie mazurka ... nigdy nie robiłam, ani nie jadłam Wynalazł przepis i będę robić. Zrobię też czekoladowe ciasto z bananami.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-04-11 o 23:44 |
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
kilka słów o mnie i Tymku: mam 31 lat, Tymo jest moim pierwszym dzieciaczkiem. Przyszedl na świat przez cc, miał 52cm i 2850g. A teraz już wyrasta z rozmiaru 62 eh.. Za dnia ma swoje humorki, wczoraj był dzień wrzaskuna a dziś dzień śpiocha. W nocy zwykle jest ok, jedna pobudka na jedzenie ok 3-4 i dzień zaczynamy o 5-6. Zobaczymy jak będzie dziś. Jeszcze nie opanowalam pisania z telefonu, strasznie powoli mi idzie ;-) ale dojde do wprawy, bo do laptopa rzadko udaje mi się siąsc w ciągu dnia. Jeśli ktoś bylby zainteresowany - w 5 10 15 jest teraz distawa do paczkomatu za 1gr ;-) ja juz skorzystałam z promocji ![]() Dobrej nocki! Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#1998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam w poniedziałek wreszcie na wizycie kontrolnej u ginki. Co prawda nie w 6 tyg po porodzie tylko prawie 3 tyg pózniej, ale za skarby ńie mogłam zgrać sie z TZtem, by zajął sie mała. Wszystko zagojone ok. Pani doktor pokazała mi ćwiczenia na problemy z nietrzymaniem moczu. U mnie niestety występuje ten problem po ciazy i porodzie - moze nie jakiś mega, ale jednak wolałabym by było jak wcześniej. To nie są zwykle ćwiczenia mięśni Kegla, są dużo trudniejsze, ale maja pomoc. Tylko zeby jeszcze znaleźć chwile na ich wykonywanie ![]() A Wy macie problemy z nietrzymaniem moczu po ciazy i porodzie? Pytała mnie tez o antykoncepcję. Dostałam receptę na pigułki jednoskladnikowe Azalia, ale jeszcze nie zaczęłam ich brać. Około 6 m-ca mogę sobie założyć wkładkę Mirene. Jaka Wy wybrałyscie metodę antykoncepcji? Cytat:
Poczytałam recenzje rodziców i jakoś włączyła mi sie "poprawność polityczna". Wiadomo, ze nie przejdzie metoda omijania pewnych treści, wiec wole, zeby tej książki w domu nie było. Na razie, moze potem zmienię zdanie. Tez czekam na głośny śmiech kilka razy jej sie już zdarzyło glosńo zaśmiac, ale wciąż nie jest to takie "automatyczne", widać, ze jeszcze sie uczy wydawać rożne dźwięki. Cytat:
My byliśmy u neurologa prywatnie, bo z NFZ termin mamy dopiero na czerwiec. Wszystko jest ok. Teraz za to czeka nas walka o okulistę. W przychodni z NFZ terminy dopiero na maj, prywatnie tez (do lekarza okulisty specjalisty od małych dzieci). Załamka. TZ bedzie w tygodniu próbował dostać numerek o 7 rano moze w takimsposob uda nam sie dostać do przychodni, maja podobniez zawsze 5 numerków "wolnych". Mojej córce ropiejei łzawi prawe oczko przepisane przez pediatrę krople ńie pomogły dlatego mamy sie zgłosić do okulisty. Cytat:
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Hosenko gratuluje lumpkowych łupów mi moze idą sie w poniedziałek wyciągnąć TZta do takiego większego lumpka obok nas - nie chce tam wchodzić z wózkiem. Witam nowa koleżankę |
|||
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w sobotni poranek. Pobudka była o 6, butla i jak zwykle nie było już mowy o dalszym spaniu. Zwykle udaje mi się jeszcze odłożyć malego do łóżeczka, ogląda sobie wtedy karuzelke, naklejki i uśmiecha się promiennie do szafy i lampy na suficie. Mam wtedy chwilę na prysznic i zrobienie sobie śniadania ale na zjedzenie go już nie hehe, bo już kwęka, że czas na zwiedzanie mieszkania i przytulanie. Jak czasem przegapię to kwękanie i włączy się syrena to zwiedzanie już nic nie daje ;-) póki co działa wtedy taniec i śpiewanie w rytm piosenek Turnaua. I teraz już siedze sobie na kanapie z utulonym synkiem i tym niezjedzonym śniadaniem.
Zapowiada się ładny dzień, więc po następnym karmieniu zabieram Tymka na spacer i do moich rodziców. Mąż pojechał zmieniać opony i gmerać w samochodzie w Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Ej coś mi się samo wysłało w trakcie pisania.. tzn pewnie nie samo tylko ja nie wiem o co chodzi ;-) w kazdym razie chciałam jeszcze zyczyć wam miłego dnia Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
)Mała w trakcie pierwszej drzemki, nie śpimy standardowo od 6:30 Po śniadaniu poprzytulałyśmy się, pogadałyśmy i władowałyśmy się Mężowi do wyrka na przytulańce w trójkę. Potem karuzelka i dzidziuś śpi.Ja tymczasem ogarniam mieszkanie, upiekłam cupcake'sy i pracuję dalej - robię pizzę, sałatkę i przystawki - mamy dziś gości. Na wczorajszej imprezie się wynudziłam, ale zaoferowałam się jako kierowca i tym sposobem zrobiłam o drugiej w nocy ok. 60km po całym Śląsku - uwielbiam! ![]() Sand - miło, ze do nas dolaczylas ;-) Gdybym miala syna również bylby Tymkiem. I również tancze z cora do Turnaua ;-) Milka - ja będę się decydować na wkładkę. Ale którą konkretnie jeszcze nie wiem. Póki co używamy prezerwatyw. Dziewczyny piszące o serniku - ja nie wiem, kuchnię ogarniam, gotować lubię, często nie korzystam z żadnych przepisów, ale ciasta... No zdecydowanie wykraczają poza moje zdolności kulinarne. Poza prostymi babkami nie wychodzą mi. I już. Mój ostatni sernik był totalną katastrofą, szczególnie, że zrobiłam go w formie do baby wielkanocnej i był jak hm.. odwrócony trapez ![]() Hosenko - zobaczyłam Twojego bloga.. I wsiąkłam. Ile ty tego masz! Świetna sprawa. A w ogóle jesteśmy imienniczkami. Lubisz swoje imię? Bo ja nie :P Kulla - tak, ja o tym często myślę. Myślałam wtedy jak panikowałam, że nie potrafimy zajść w ciążę, myślę i teraz widząc jakie dzieci są cudowne i czując, że żadne z nich nie powinno cierpieć. Nigdy. Dlatego zastanawiam się, czy w przyszłości zamiast samej zachodzić ponownie w ciążę (choć kusi...) nie adoptować właśnie jakiejś małej istoty potrzebującej pomocy. Konsternacja - ciepłe płyny, ciepłe okłady piersi, herbatki (ja piłam Bocianka) i podobno Karmi (ale tego nie sprawdzałam). Miłego dnia!
Edytowane przez Caillouu Czas edycji: 2014-04-12 o 08:48 |
|
|
|
#2001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
A serniczek pięknie wygląda, że aż ślinka cieknie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Też u neurologa byliśmy prywatnie w LM jak chcesz to mogę Ci go polecić Co do antykoncepcji-mam receptę na to samo ale nie wykupiłam. Szczerze mówiąc to całą ciążę brałam dupka a później luteinę i uważam, że naszprycowałam się hormonami. Mamy zamiar zabezpieczać się naturalnie. Na razie idzie świetnie bo.... mam zerowe libido. Zobaczymy, może niedługo zmienię zdanie ![]() Co do nietrzymania moczu- zastanawiam się właśnie czy po cc też mogło mnie to dopaść..
|
|||
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja potrzebuję ok 2-2,5 godzin, żeby przeczesać ten 400metrowy lumpek na spokojnie.
|
|
#2003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bylo pytanie o ciastka - ja zawsze robie z herbatnikow z biedronki A tak w ogole dzien doberek Ja wreszcie do fryzjera poszlam. Siedze z farba na wlosach. Po roku chyba Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2004 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
My na razie na gumkach. Tych pigułek nie chcę, bo mnie bardzo głowa po nich bolała. I ciągle się zastanawiam co na dłuższą metę. Ze sterylizacji jednak rezygnuję, więc chyba albo spirala albo implant.
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś z sobą na Święta wypada zrobić
|
|
|
|
|
#2006 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż zaczęłam wątpić, że wysypka Adasia to od tego, bo dzisiaj go wysypało, a wczoraj nie jadłam nic nowego... Cytat:
Co do antykoncepcji to my z mężem od początku stosowaliśmy metody naturalne (met. objawowo-termiczna) i działała super. Zaszłam w ciążę wtedy kiedy chciałam (po 3 latach małżeństwa). No ale teraz okresu na razie brak, ale było drobne jednodniowe plamienie (plus stwierdzona cienka śluzówka w macicy na USG), piersią karmię pół na pół i boję się, że wszystkie obserwacje są niewiarygodne. Dlatego na razie abstynencja, bo nie zaryzykuję drugiego dziecka tak szybko ![]() A my dzisiaj mamy zaplanowany aktywny dzień. Sprzątanie, zakupy, nauki przedchrzcielne, urodziny brata. Trzymajcie się Mamuśki
|
|||
|
|
|
#2007 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się po dobrej nocy
![]() Mały właśnie je drugie śniadanko, a ja jedną ręką odpisuje. Cytat:
![]() co do pieczenia na święta, to będziemy je spędzać w domu rodzinnym i moim i TZ, więc wiele się nie napiekę, ale w sumie to dobrze, bo jakoś nie jestem w świątecznym nastroju. Cytat:
![]() na szczęście mnie to ominęło Cytat:
tego i jeszcze 2 innych. Cytat:
u nas to trochę przyspieszyło wizytę urologa, choć i tak trzeba było 4 tyg. czekać. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Raczkowanie
|
Wpadł pies do kuchni i porwał mięsa ćwierć,
a jeden kucharz głupi zarąbał go na śmierć. A drugi kucharz mądry, co litość w sercu miał, Postawił mu nagrobek i taki napis dał: Wpadł pies Jakoś mnie to zarąbywanie psa na śmierć nie śmieszy ![]() I z drugiej książki z tej serii: Po wodzie pływa Babcia nieżywa. I robaczki też pływają, Babci pięty podgryzają. Ropka z noska babci leci, śmierdzi, cuchnie moje dzieci. dorosły to się może i z tego uśmieje, ale dziecko raczej nie bardzo ![]() aż się rozejrzę u nas za tymi Robanami, bo na pewno widziałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

jutro wybieram sie na plac odnowic garderobę swoją po ciaży i córce bo szalona szybko rośnie i nie nadążam z kupowaniem ciuchów na nią.znajac życie to Arturowi pewnie też coś wynajdę chociaż on na deficyt ciuchów nie może narzekać
nie przepadam za przepisami z blogów bo w 80% musze je przerabiac po swojemu bo inaczej wychodzą nijakie np.wczoraj piekłam babeczki i nie wyrastały tak jak powinny

moze w takimsposob uda nam sie dostać do przychodni, maja podobniez zawsze 5 numerków "wolnych". 

?