|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
pączuszek wita sie na świecie. 3760, 52cm, córa.
zachlyznela sie wodami i jeszcze jej nie widzialam, bo jestem uziemiona po CC. wyc mi sie chce z bólu i z tego, ze jej nie widzialam, nie tulilam. nic. ![]() jak tylko wstane lece ja poglasiac.mleko sie pojawilo, ale na razie nie pobudzam. wscieklam sie o ja zaszczepili na wzw mimo, że napisałam, że nie wyrażam zgody!!! kurde zaszczepili chore dziecko, któremu teraz daja 2 antybiotyki!!!! |
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Ola GRATULUJĘ!
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
magduś przytulam cię i łączę się z tobą dzisiaj!
![]() od popołudnia sajgon jak zawsze. do tego Filippo nadal nie spi tż nie ma a mi sie chce wyć do księzyca! ![]() co zasnie to pryka, prezy sie i sie budzi - od 19.00 walczę zeby go uspic i juz naprawde mam dosc - nie ma mnie nawet kto zmienic a ja mam serdecznie dosc wszystkiego!elunka Karmi się z tobą podzielę! mam ochotę z tego wszystkiego sie upic!wrrrrrrr ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() kurde cos pominełam, czemu córcia chora i o co chodzi z tą zoltaczką ![]() szkoda ze ci jej nawet nie pokazali ![]()
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Castia jakbym nie była pod wpływem alko to bym zaraz do Ciebie przyjechała
|
#3755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Olakola - gratuluję córy! Jak to zaszczepili bez zgody? Przecież po to się chyba podpisuje te deklaracje
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, ze nie tulilas malutkiej jeszcze, nie dziwie sie, ze jestes zla i wkurzona!! Ale jak wstaniesz to zobaczysz malutka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Ag na torebkowym też pisze że od 1tyg.
Teqiba oj a jak ja mojego nie lubię ![]() Elunka to musisz chyba ukraść Olakola GRATULACJE !!! Będzie dobrze :-* Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3758 |
|
Wtajemniczenie
|
on zasypia sam praktycznie. zmeczony jest strasznie ale co zasnie to budzi go ból chyba i okropnie płacze, doslownie wyje, wygina się, wije, pręzy i znowu go tulę, noszę i tak w kółko.
![]() nie mam sily ,zasnał znowu wlasnie wiec ide i ja sie polozyc kolo niego moze jak mnie bedzie czuł to się nie będzie tak zrywał, ehhh taki biedny jest
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
ola gratulacje!!!!!!!!
|
|
|
|
#3760 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a czekamy az nasze dzieci sie wreszcie zlituja i zechca wyjsc ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Olakola GRATULACJE !!! ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#3762 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje a co do szczepienia to brak słów Cytat:
Padłam dzisiaj jak zobaczyłam prezent dla Jaśka od mojej cioci jutro wstawie zdjęcie bo zostawiłam go u mamy ale normalnie płakałam ze śmiechu Jasio dostał maskotkę zielonego brakuła no cały dzień mi się gęba śmieje jak tyylko na niego spojrze Miłej spokojnej nocki
|
|
#3763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
spie ostatnio po 4 godziny i czyje sie fatalnie ![]() wylecz anemie, duzo odpoczywaj widocznie twoj organizm potrzebuje czasu no i oczywiscie jedz porzadnie Cytat:
dziekujemy Cytat:
Serdecznie gratuluje
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szatan powrocil. Spal dzisiaj pol godziny od rana, jeszcze nie spi, tylko ryczy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
Olakola - ogromne gratulacje! Duzo zdrowia dla Malej i Ciebie
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wstalam, wykapalam sie i bylam u malej. wyglada jak moj Kuba, wiec bedzie sliczna ![]() Mleka nie dostaje. saturacja 98, oddycha ze wspomaganiem. rano bede polowac na lekarza bo chce ja karmic. modle sie co chwile, to mnie trzyma przy nadziei i działa, bo jest lepiej. Mariola podziwiam Cie. |
|
|
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mikolajowi nie grozi żłobek ani przedszkole na.razie to byśmy czekali na ta free. Cytat:
![]() Moje dziecko tez potrafi spac dłużej niz 3 godz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Mój ma oczy jak 5zl i jak zwykle nic mu nie pasuje :/ ale mam cichą nadzieję że zaraz uśnie
![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Olu trzymaj sie. Mała jest duża i silna. Poradzi sobie. Dużo sił dla was! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-04-12 o 02:44 |
|
|
|
|
#3770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
widac sa dzieci tak samo popsutejak moje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
Olakola gratulacje i dużo pozytywnej energii aby młoda jak najszybciej znalazła sie przy cycu
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Olakola życzę szybkiego wyjścia ze szpitala. Gratuluję maleństwa i niech się chowa zdrowo!
![]() Paulina radom: pewnie brokuł z ikei ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3774 |
|
Wtajemniczenie
|
Olakola gratuluję i życzę wszystkiego dobrego
![]() Moja Młoda dzisiaj jadła o 24 (butla), 4 i teraz o 7 kp wiec noce są ok...zobaczymy jak dzisiaj będzie w ciągu dnia... Udanego weekendu Mamuśki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Olakola- gratulacje i kciuki za Małą. Będzie dobrze
![]() A z tą szczepionką- brak słów. Dzięki dziewczyny za info odnośnie ilości mrożonego mleka. Kolejne odciągnięte 30 ml czeka na południową dolewkę. Pewnie stanie u mnie na 70-80 ml na porcję na razie. Milego weekendu
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Matko my dziś mamy dzień marudy i cycka
w nocy spał w systemie co godzinę max dwie cycek.Piotruś dziś ciągle marudzi nie da się go nawet na minutę zostawić...chyba muszę go zabrać nsa, bardzo długi spacer ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3777 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Duzo zdrowka dla malutkiej Co do szczepienia to ja bym ich zaskarzyla ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3778 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Egzemplarz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja raz coś ze zniecierpliwieniem powiedziałam do Natusi jak mi nie chciała jeść ale zaraz ją przeprosiłam i mało się nie poryczałam bo nie mogłam sobie tej chwili słabości darować..Cytat:
Gratulacje! buziak dla Córy! Cytat:
![]() Cytat:
a z modlitwą potwierdzam, sprawdziłam na sobie nie raz w wielu sytuacjach z Natusią.Cytat:
23.30 3.30 7.00 to chyba nie najgorzej, co? Zmykam bo coś się kręci moje Serduszko, chyba zapodam jej herbatki z glukozą. Miłego dnia
|
|
#3779 |
|
Rozeznanie
|
moje drogie...
w poniedziałek, 31 marca poszłam na wizytę, gin do mnie "a teraz idź do domu, pakuj się i do szpitala" - teoretycznie to był 40/41 tydzień, a mój gin nie ma położnej, ani KTG, ani nic, więc stwierdził, że w szpitalu będę pod obserwacją i dla spokojności powinnam iść zamiast do domu to zaszłam do przyjaciółki - bo blisko ;P a ta zrobiła z mężem i niespełna rocznym dzieckiem akcję pt "Zawozimy Anię do szpitala" (mąż w pracy, 9 rano, a on do 16 uziemiony; mogłabym ojca zaangażować, ale jeszcze z wrażenia by zawału albo udaru dostał..) zawieźli mnie do domu, cichcem, żeby ojciec nie słyszał i się nie zdenerwował, przejrzałyśmy torbę moją i Młodego i... i pojechaliśmy do szpitala 40km od domu (miejscowy mam pod nosem, może 200-300m, ale tu nie chciałam rodzić) na miejscu zaczęło sie KTG - nie znam się, ale przyjaciółka to potrójna mama, więc od razu mówiła, że coś jest nie tak i rzeczywiście, Młodemu spadało tętno choć po badaniu ginekologicznym doktor powiedział, że ja jeszcze z tydzień nie urodzę, wszystko pozamykane na 4 spusty (mówię mu, że jak wróciłam z wizyty u mojego gina to w domu poleciało ze mnie coś czerwone, a on do mnie, że to normalne, że to śluz po badaniu) w sumie gdyby nie to, że byłam przyjezdna, to by mnie wysłał do domu (położna mu 2 razy palcem pokazywała na KTG spadek tętna Młodego - i jednak zostałam) KTG na szczęście robią w tym szpitalu bardzo często, ba.. co 2-3 godziny przymusowe sprawdzanie tętna maluszków w brzuszkach przez całą dobę przenośnymi aparatami zrobiono mi test oksytocynowy, było parę skurczy wywołanych tą małą dawką, ale nic więcej doktor z IP wziął mnie na usg i pyta, czy nie wyszło wcześniej, że Młody okręcony pępowiną, no ale nie (z badania wyszło to samo), albo że może ma coś na główce (i tu też wszystko ok) i generalnie wyszło z badania usg, że wszystko jest w porządku i doktor się mnie pyta, czemu mojemu dziecko tętno zanika ( )inna rzecz, mówi, że łożysko mam na ścianie tylnej - to się aż zaśmiałam i pytam, czy przewędrowało, bo przez 8 miesięcy słyszałam, że jest na ścianie przedniej w nocy po jednym z badan tętna zaproszono mnie na salę porodową na KTG - i leżałam tam od 5 do 8 (a obok rodziła siłami natury moja współlokatorka z pokoju - płakałam razem z nią jak usłyszałam płacz jej synka) po 8 zmienił sie lekarz, stary zrobił mi badanie, pogadał z nową lekarką (i tak nic nie rozumiałam); przyszły mądre głowy na obchód (tu już w ogóle nic nie skumałam, tak cicho mówili, albo ja już byłam padnięta od braku snu) nowa lekarka przyszła i mówi, że zbada mnie sama, to będzie wiedziała co i jak, a nie tak od kolegi tylko zobaczyła moją brunatną wkładkę i pyta co to, to mówię, jak i co, że to po porannym badaniu, że poprzedni lekarz mówił, że to normalne, że śluz itp. a ona na to, że żaden śluz tylko się sączą brunatne wody płodowe po chwili kazano mi podpisać zgodę na cesarkę o 9:00 przyszedł na świat nasz kochany synek, Adrian, dostał 10/10 dokończę za kilka godzin, Młody się budzi, a jeszcze ciekawe rzeczy mam :P:P
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Tihidien ladne jaja, fajnie, ze w koncu ktos zauwazyl, ze to sa wody plodowe.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

,
od 24 do 24 spala 21 godzin z przerwami na jedzenie. Od 17 do 18 sie bawilysmy, potem od 21 do 23 nie spala z czego godzine przemarudzila, ale bez ryku 

) 

Szyjka ani się nie skróciła ani rozwarcie się nie powiększyło. Tak więc chyba obecnie męczę się tymi skurczami na darmo
z czego 10kg w ostatni miesiąc 

w nocy spał w systemie co godzinę max dwie cycek.
II kreski 30.07.2013