|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Dziewczyny, ja tylko się przywitać i życzyć Wam miłego, słonecznego dnia! Nadrobię niebawem, a dziś uciekam na długi spacer z psem, TŻ i Małą Stopą. Później jeszcze może jakieś zakupy
(trzeba wykorzystać zniżkę w H&M).Na obiad: kasza jęczmienna ze szpinakiem, sosem pomidorowym i frytki marchewkowe (mniam!). Pozdrawiam Was ciepło!
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzieci śpią wiec mam chwilkę. Witam nowe mamy ![]() Ja tez podczytuję Hosenki bloga no super jest napisany.Ja tzn moje dziewczynki dostały takie rymowanki http://www.empik.com/rymowanki-polsk...0254,ksiazka-p i powiem Wam, ze szybko nauczyły sie wielu z nich, a maja dwie części dużo z nich pamietam z własnego dzieciństwa![]() Czy ktoś wie jakie kolory są teraz modne, tzn tej wiosny i lata?
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kolorów to wizaż polecał pastelowe szpilki, więc może pastele? My też mieliśmy iść na spacer ale chyba moi mężczyźni pójdą sami. Chyba znowu robię się chora. Prawdopodobnie przez zbyt mało urozmaiconą dietę przy kp. Dziewczyny, teraz jak Wasze dzieci podrosły to jecie wszystko? |
|
|
|
|
#2016 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym nigdy nie wpadła na pomysł pieczenia sernika w formie do babek-chyba mało kreatywna jestem![]() Cytat:
![]() mówiła pediatra dlaczego łzawi i ropieje oczko?? Artur ma to samo i w pon.wybieram się do lekarza byłam dziś na placu i tak jak sobie obiecałam obkupiłam mnie i córę w ciuchy a chłopakom nic zazwyczaj kupywałam wszystkim a sobie co najwyżej skarpetki dziś jestem z siebie dumna![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- hosenka blog super.wyprubuję sernik cytrynowy i jeszcze jakieś miałam na oku ale zapomniałam żelek ciażowy pozostał dziś w planach trójkąty z ciasta francuskiego z prażonymi jabłkami ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Artur ma 6 tyg.i nie jestem na żadnej diecie,jem to co jadłam-smażone,pieczone,prod.teo retycznie wzdymające tj.kapusta,kalafior, jedynie obsypało go po orzechach a tak poza tym nic. |
||
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Bio oil nie uzywam ale kupilam z ziaji multimodeling ( w bialej tubie) na rozstepy i smaruje sie 2x dziennie. TZ po tygodniu stosowania stwierdzil ze rozstepy sa troszke jasniejsze.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2019 |
|
Raczkowanie
|
Dziecko mi się zakorkowało
![]() Dzisiaj drugi dzień jak kupki nie robił, niby wiem, że przy kp tak może być, ale jednak to dziwne, że tak z dnia na dzień przestał robic regularnie. Zastanawiam się czy to nie po szczepionce na rota. |
|
|
|
#2020 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle wczoraj wieczorem udało mi się wyrwać na spotkanie ze starą paczką znajomych ( jak za starych dobrych czasów). W większości są to bezdzietni single.. Z jednej strony fajne spotkanie a z drugiej jakby tak trochę smutno.. Bo niby mam fajną córkę, kochanego męża tylko obowiązków i wyrzeczeń przybywa.. Nie ma już tak jak kiedyś takiej spontaniczności w działaniu, niezaplanowanych wyjazdów, szaleństwa i czasu tylko na własne hobby. Większość rzeczy jest podporządkowana małej istocie.. tak mnie wzięło na przemyślenia po spotkaniu z ludźmi którzy nie mają jeszcze rodziny, ale cóż życie idzie do przodu- czas na nowe wyzwania.. Tymczasem czekam teraz aż Mała się obudzi i zmykamy na codzienny spacer, bo ładne słońce na nas czeka
|
||
|
|
|
#2021 |
|
Raczkowanie
|
Zaana - tez czasem mam podobne mysli, ale wiesz co? Na dłuższą metę żal mi tych ludzi. Często taki, a nie inny tryb życia wynika z niemożności poznania drugiej połowy. My to mamy i często zapomina się jak to jest budzic się w zimnym łóżku. A na spontanicznosc przyjdzie czas, szybciej niż sie wydaje
![]() Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#2022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarka mówiła, żeby stosować czopki dopiero jak przez dwa dni nie będzie kupy. |
|
|
|
|
#2025 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przed ciążą byłam z niego bardzo zadowolona; ciekawa praca dająca satysfakcję, różne hobby, dalekie podróże. (...ciacham, zbyt charakterystyczne..) Kilku znajomych, którzy dowiedzieli się, że jestem w ciąży lubiło mi powtarzać z niekłamaną satysfakcją "teraz to Wam się skończą wyjazdy". A ja z niekłamaną satysfakcją i zgodnie z prawdą odpowiadałam, że właśnie na to czekam ![]() Doczekałam się i jestem mega szczęśliwa Jak synek podrośnie to będzie zwiedzał świat razem z nami, a mamy jeszcze dużo do zobaczenia i pokazania mu
Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-04-13 o 10:56 |
||
|
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za pochwały bloga
![]() O ile dobrze liczę to w czerwcu stukna 4 lata ![]() Dziś pokaże moje perfumy. Konsternacja Ale ja wszystkiego nie zuzywam w ciągu miesiaca tylko wykanczam czasami faktycznie zajmuje to krócej, np zel czy mniej wydajny balsam.Dziś pierwszy raz Kacpra ze smoczkiem z 2 dziurkami. Nie krztusi się ale coś mu nie pasi. TZ właśnie sprawdza i mówi że słabiej leci niż przez 1 (firma ta sama.) ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() A co do kolorów to ja wybieram to co mi się podoba, nie kieruję się,,modą. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Układ pokarmowy dojrzewa, więcej korzysta z mleka to i odpadków w formie kupy mniej. Odebralam ostatnio bardzo fajna gazetę z Rossmanna Skarb Rossne (mam kartę, przeszłam teraz na wyższy rabat) o rozwoju do 6 miesiąca. Dużo przydatnych i fajnie napisanych artykułów.
|
|
#2027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale podałaś mu coś ostatecznie czy sam się odkorkował? |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nic mu nie dałam. Potem prawie płakałam nad ta kupa
jak dobrze że mial wtedy kopertowe body bo nie wiem jakbym zdjęła normalne. Smród był masakryczny, prawie się pozygalam, serio...
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach, gdzie te pachnące fiołkami kupki noworodka
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu pije piwo
czuje że mi uderzy do glowy, a tyle jeszcze sprzątania w domu
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odnośnie bloga to przez Ciebie kupilam sobie cienie do powiek :P i jeszcze pytanko te płytki do lakierów, to te stempelki faktycznie ladne wychodzą?
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie wychodzą, ale mi się już znudzila taka zabawa.
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Ty i inne dziewczyny - czym smarujecie, jeśli w ogóle? Cytat:
![]() Cytat:
U nas dziś fajny dzień. Byłam z Tymciem na spacerze, kupiłam mu welurowy pajacyk i bluzę, zjadłam mielone kotletki u rodziców a na koniec wybraliśmy się z mężem i synkiem na drugi spacer do parku. Teraz mały ryczy u emka na rękach i tatuś utula ale lecę zaraz go zmienić. Tylko najpierw na kolację idę zrobić sobie koktajl bananowo cytrynowy mniam mniam
|
||||
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd Ty wiesz, z której strony wyciągali Tymka? Patrzyłaś się w trakcie? Ja niee. Moja blizna nadal jest ciemna, z jednej strony skóra nachodzi się tak gładko a z drugiej jest skóra- wcięcie na bliznę- skóra. Mam nadzieję, że to się tak ładnie zejdzie jak z drugiej strony. Ja też smaruję Bliznasilem, tak ze 2 tygodnie, więc też nie wiem czy on działa. Poczekam chociaż z miesiąc, żeby go ocenić. |
|
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki dajcie linka na bloga Hosenki, pliiiiz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2037 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja od początku jem wszystko. Młody nie miał/nie ma żadnych problemów. |
|||
|
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale proszę: http://www.lakierowo.blogspot.com/ Ja od początku jadłam wszystko, ale w trakcie wyszło, że młodemu nie najlepiej robią pieczarki i czekolada, także tego nie jem. |
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
witam się i ja
![]() ja dzisiaj tylko na chwile postaram was nadrobić w pon bo w weekend staram się spędzić czas z mężem i córa która dzisiaj ma dzień rozdawania uśmiechów i cały dzień się uśmiecha. Dziewczyny proszę nie odchodźcie z tego wątku bo bardzo fajnie się z Wami pisze ![]() konsternacja- na wizytę w LM czekam ok 3 dni, z NFZ zapisują z dnia na dzień tridentina- dokładnie te najzwyklejsze osłonki przeciw słońcu spełniają tę rolę, ratownik odradzał tylko rolety gdyż są plastikowe i w trakcie wypadku mogą wyrządzić dziecku krzywdę kulla- pytanie nie było do mnie ale w trakcie czytania tego wątku i o tych wszystkich ciastkach poprosiłabym przepis na ciasteczka owsiane ![]() Sand- witam ![]() Co do blizny to ja mam jeszcze czerwoną (cc miałam 4.02) i czuje zgrubienie, ogólnie brzydko wygląda, kupiłam cepan starałam się używać regularnie ale na staraniach pozostało gratuluje dziewczyną łupów lumpeksowych. ja też mam koło siebie rabana ale nic ciekawego tam nigdy nie mogę upolować zwykle chodzę do innego gdzie w dzień wyprzedaży każdy ciuszek dziecięcy jest po 70gr. Co do piwa ja ostatnio wypiłam pół piwa i było ciekawie, z mężem śmiejemy się ze teraz jestem hmm... ekonomiczna jedno piwo wystarczy abym się w pełni zrelaksowała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

(trzeba wykorzystać zniżkę w H&M).

- ja nie wiem, kuchnię ogarniam, gotować lubię, często nie korzystam z żadnych przepisów, ale ciasta... No zdecydowanie wykraczają poza moje zdolności kulinarne. Poza prostymi babkami nie wychodzą mi. I już. Mój ostatni sernik był totalną katastrofą, szczególnie, że zrobiłam go w formie do baby wielkanocnej i był jak hm.. odwrócony trapez
ja bym nigdy nie wpadła na pomysł pieczenia sernika w formie do babek-chyba mało kreatywna jestem
przepisane przez pediatrę krople ńie pomogły dlatego mamy sie zgłosić do okulisty.