Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-12, 13:44   #2011
kulla
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Dziewczyny, ja tylko się przywitać i życzyć Wam miłego, słonecznego dnia! Nadrobię niebawem, a dziś uciekam na długi spacer z psem, TŻ i Małą Stopą. Później jeszcze może jakieś zakupy (trzeba wykorzystać zniżkę w H&M).

Na obiad: kasza jęczmienna ze szpinakiem, sosem pomidorowym i frytki marchewkowe (mniam!).

Pozdrawiam Was ciepło!
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 13:54   #2012
Hosenka*
Zakorzenienie

Tridentina:
masakra te wierszyki. Może napisz do wydawcy mail?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 15:09   #2013
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
Wpadł pies do kuchni i porwał mięsa ćwierć,
a jeden kucharz głupi zarąbał go na śmierć.
A drugi kucharz mądry, co litość w sercu miał,
Postawił mu nagrobek i taki napis dał:
Wpadł pies

Jakoś mnie to zarąbywanie psa na śmierć nie śmieszy

I z drugiej książki z tej serii:
Po wodzie pływa
Babcia nieżywa.
I robaczki też pływają,
Babci pięty podgryzają.
Ropka z noska babci leci,
śmierdzi, cuchnie moje dzieci.

dorosły to się może i z tego uśmieje, ale dziecko raczej nie bardzo

aż się rozejrzę u nas za tymi Robanami, bo na pewno widziałam
Rzeczywiście okropne te wierszyki
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 15:10   #2014
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dzień dobry
dzieci śpią wiec mam chwilkę.
Witam nowe mamy

Ja tez podczytuję Hosenki bloga no super jest napisany.

Ja tzn moje dziewczynki dostały takie rymowanki http://www.empik.com/rymowanki-polsk...0254,ksiazka-p
i powiem Wam, ze szybko nauczyły sie wielu z nich, a maja dwie części dużo z nich pamietam z własnego dzieciństwa

Czy ktoś wie jakie kolory są teraz modne, tzn tej wiosny i lata?
Stary 2014-04-12, 15:25   #2015
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam nowe mamy

Ja tzn moje dziewczynki dostały takie rymowanki http://www.empik.com/rymowanki-polsk...0254,ksiazka-p
i powiem Wam, ze szybko nauczyły sie wielu z nich, a maja dwie części dużo z nich pamietam z własnego dzieciństwa

Też czytam bloga Hosenki-Hosenko podziwiam Cię naprawdę potrafisz zużyć mnóstwo kosmetyków w ciągu miesiąca. Miewam przez to kompleksy...

Co do kolorów to wizaż polecał pastelowe szpilki, więc może pastele?

My też mieliśmy iść na spacer ale chyba moi mężczyźni pójdą sami. Chyba znowu robię się chora. Prawdopodobnie przez zbyt mało urozmaiconą dietę przy kp.
Dziewczyny, teraz jak Wasze dzieci podrosły to jecie wszystko?
Stary 2014-04-12, 15:44   #2016
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Dzień dobry )
Dziewczyny piszące o serniku - ja nie wiem, kuchnię ogarniam, gotować lubię, często nie korzystam z żadnych przepisów, ale ciasta... No zdecydowanie wykraczają poza moje zdolności kulinarne. Poza prostymi babkami nie wychodzą mi. I już. Mój ostatni sernik był totalną katastrofą, szczególnie, że zrobiłam go w formie do baby wielkanocnej i był jak hm.. odwrócony trapez
to sie nazywa kuchnia artystyczna ja bym nigdy nie wpadła na pomysł pieczenia sernika w formie do babek-chyba mało kreatywna jestem

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Pytała mnie tez o antykoncepcję. Dostałam receptę na pigułki jednoskladnikowe Azalia, ale jeszcze nie zaczęłam ich brać. Około 6 m-ca mogę sobie założyć wkładkę Mirene.
Jaka Wy wybrałyscie metodę antykoncepcji?

Mojej córce ropiejei łzawi prawe oczko przepisane przez pediatrę krople ńie pomogły dlatego mamy sie zgłosić do okulisty.
co do antykoncepcji to u mnie będzie zastrzyk Depoprovera czy jakos tak to sie pisało.miałam je juz przed ciaża i czułam sie ok a w dodatku działają na moją endometriozę i możliwe że przez kp i zastrzyki uda sie zniszczyć to dziadostwo

mówiła pediatra dlaczego łzawi i ropieje oczko?? Artur ma to samo i w pon.wybieram się do lekarza

byłam dziś na placu i tak jak sobie obiecałam obkupiłam mnie i córę w ciuchy a chłopakom nic zazwyczaj kupywałam wszystkim a sobie co najwyżej skarpetki dziś jestem z siebie dumna

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

hosenka blog super.wyprubuję sernik cytrynowy i jeszcze jakieś miałam na oku ale zapomniałam żelek ciażowy pozostał

dziś w planach trójkąty z ciasta francuskiego z prażonymi jabłkami

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
My też mieliśmy iść na spacer ale chyba moi mężczyźni pójdą sami. Chyba znowu robię się chora. Prawdopodobnie przez zbyt mało urozmaiconą dietę przy kp.
Artur ma 6 tyg.i nie jestem na żadnej diecie,jem to co jadłam-smażone,pieczone,prod.teo retycznie wzdymające tj.kapusta,kalafior, jedynie obsypało go po orzechach a tak poza tym nic.
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 15:49   #2017
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
to sie nazywa kuchnia artystyczna ja bym nigdy nie wpadła na pomysł pieczenia sernika w formie do babek-chyba mało kreatywna jestem

co do antykoncepcji to u mnie będzie zastrzyk Depoprovera czy jakos tak to sie pisało.miałam je juz przed ciaża i czułam sie ok a w dodatku działają na moją endometriozę i możliwe że przez kp i zastrzyki uda sie zniszczyć to dziadostwo

mówiła pediatra dlaczego łzawi i ropieje oczko?? Artur ma to samo i w pon.wybieram się do lekarza

byłam dziś na placu i tak jak sobie obiecałam obkupiłam mnie i córę w ciuchy a chłopakom nic zazwyczaj kupywałam wszystkim a sobie co najwyżej skarpetki dziś jestem z siebie dumna

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

hosenka blog super.wyprubuję sernik cytrynowy i jeszcze jakieś miałam na oku ale zapomniałam żelek ciażowy pozostał

dziś w planach trójkąty z ciasta francuskiego z prażonymi jabłkami

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Artur ma 6 tyg.i nie jestem na żadnej diecie,jem to co jadłam-smażone,pieczone,prod.teo retycznie wzdymające tj.kapusta,kalafior, jedynie obsypało go po orzechach a tak poza tym nic.
Dzięki za odpowiedź. U mnie już najwyższa pora na normalne jedzenie bo długo tak nie pociągnę...
Stary 2014-04-12, 16:10   #2018
senira666
Zakorzenienie

Bio oil nie uzywam ale kupilam z ziaji multimodeling ( w bialej tubie) na rozstepy i smaruje sie 2x dziennie. TZ po tygodniu stosowania stwierdzil ze rozstepy sa troszke jasniejsze.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-04-12, 16:10   #2019
tridentina
Raczkowanie

Dziecko mi się zakorkowało
Dzisiaj drugi dzień jak kupki nie robił, niby wiem, że przy kp tak może być, ale jednak to dziwne, że tak z dnia na dzień przestał robic regularnie.
Zastanawiam się czy to nie po szczepionce na rota.
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 16:10   #2020
zaana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny stosowała ktoras boi oil na blizny, przebarwienia , rozstepy?

Pomogło? Zakupilam i mam nadzieję że mi pomoże.
Ja po porodzie zaczęłam stosować bio oil. Ma fajny zapach, lekką i nie klejącą się do ubrań konsystencje a rozstępy jakby bledsze, także na razie używam i będę używać dalej..

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
Dzień dobry w sobotni poranek. Pobudka była o 6, butla i jak zwykle nie było już mowy o dalszym spaniu. Zwykle udaje mi się jeszcze odłożyć malego do łóżeczka, ogląda sobie wtedy karuzelke, naklejki i uśmiecha się promiennie do szafy i lampy na suficie. Mam wtedy chwilę na prysznic i zrobienie sobie śniadania ale na zjedzenie go już nie hehe, bo już kwęka, że czas na zwiedzanie mieszkania i przytulanie. Jak czasem przegapię to kwękanie i włączy się syrena to zwiedzanie już nic nie daje ;-) póki co działa wtedy taniec i śpiewanie w rytm piosenek Turnaua. I teraz już siedze sobie na kanapie z utulonym synkiem i tym niezjedzonym śniadaniem.
Zapowiada się ładny dzień, więc po następnym karmieniu zabieram Tymka na spacer i do moich rodziców. Mąż pojechał zmieniać opony i gmerać w samochodzie w

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Ej coś mi się samo wysłało w trakcie pisania.. tzn pewnie nie samo tylko ja nie wiem o co chodzi ;-) w kazdym razie chciałam jeszcze zyczyć wam miłego dnia

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
U mnie Mała w ciągu dnia płacze najczęściej jak jest już śpiąca i zmęczona. Przystawiam wtedy do piersi, pociumka i po 10 minutach odpływa, wtedy zanoszę ją do łóżeczka. Marudzi też często wieczorami jak jest już zmęczona po całym dniu, ale wtedy próbujemy ją przetrzymać na siłę żeby po wieczornym karmieniu poszła spać ok 20.

W ogóle wczoraj wieczorem udało mi się wyrwać na spotkanie ze starą paczką znajomych ( jak za starych dobrych czasów). W większości są to bezdzietni single..
Z jednej strony fajne spotkanie a z drugiej jakby tak trochę smutno.. Bo niby mam fajną córkę, kochanego męża tylko obowiązków i wyrzeczeń przybywa.. Nie ma już tak jak kiedyś takiej spontaniczności w działaniu, niezaplanowanych wyjazdów, szaleństwa i czasu tylko na własne hobby. Większość rzeczy jest podporządkowana małej istocie.. tak mnie wzięło na przemyślenia po spotkaniu z ludźmi którzy nie mają jeszcze rodziny, ale cóż życie idzie do przodu- czas na nowe wyzwania..

Tymczasem czekam teraz aż Mała się obudzi i zmykamy na codzienny spacer, bo ładne słońce na nas czeka
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 16:15   #2021
Caillouu
Raczkowanie

Zaana - tez czasem mam podobne mysli, ale wiesz co? Na dłuższą metę żal mi tych ludzi. Często taki, a nie inny tryb życia wynika z niemożności poznania drugiej połowy. My to mamy i często zapomina się jak to jest budzic się w zimnym łóżku. A na spontanicznosc przyjdzie czas, szybciej niż sie wydaje

Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 16:17   #2022
zaana
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj drugi dzień jak kupki nie robił, niby wiem, że przy kp tak może być, ale jednak to dziwne, że tak z dnia na dzień przestał robic regularnie.
Też tak raz miałam. Użyłam windi i poszło od razu jak po maśle
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 16:21   #2023
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaana Pokaż wiadomość
Też tak raz miałam. Użyłam windi i poszło od razu jak po maśle
ja się zastanawiam nad czopkiem glicerynowym, chyba pójdę kupić.
Jakby mały nie płakał, to bym nic nie kombinowała, ale widać, że się męczy.
Stary 2014-04-12, 16:30   #2024
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po porodzie zaczęłam stosować bio oil. Ma fajny zapach, lekką i nie klejącą się do ubrań konsystencje a rozstępy jakby bledsze, także na razie używam i będę używać dalej..

U mnie Mała w ciągu dnia płacze najczęściej jak jest już śpiąca i zmęczona. Przystawiam wtedy do piersi, pociumka i po 10 minutach odpływa, wtedy zanoszę ją do łóżeczka. Marudzi też często wieczorami jak jest już zmęczona po całym dniu, ale wtedy próbujemy ją przetrzymać na siłę żeby po wieczornym karmieniu poszła spać ok 20.

W ogóle wczoraj wieczorem udało mi się wyrwać na spotkanie ze starą paczką znajomych ( jak za starych dobrych czasów). W większości są to bezdzietni single..
Z jednej strony fajne spotkanie a z drugiej jakby tak trochę smutno.. Bo niby mam fajną córkę, kochanego męża tylko obowiązków i wyrzeczeń przybywa.. Nie ma już tak jak kiedyś takiej spontaniczności w działaniu, niezaplanowanych wyjazdów, szaleństwa i czasu tylko na własne hobby. Większość rzeczy jest podporządkowana małej istocie.. tak mnie wzięło na przemyślenia po spotkaniu z ludźmi którzy nie mają jeszcze rodziny, ale cóż życie idzie do przodu- czas na nowe wyzwania..

Tymczasem czekam teraz aż Mała się obudzi i zmykamy na codzienny spacer, bo ładne słońce na nas czeka
A wiesz, mi się podoba, że teraz moje życie się przewartościowało (już nawet przed ciążą) i podporządkowało tej małej kochanej istotce, która jest w 100% ode mnie zależna. Całe życie miałam na spontaniczne pomysły, był na to też czas w małżeństwie- prawie 3 lata, a teraz oboje uważamy, że jesteśmy najszczęśliwsi bo nasz synek jest z nami

Cytat:
Mi lekarka mówiła, żeby stosować czopki dopiero jak przez dwa dni nie będzie kupy.
Stary 2014-04-12, 16:52   #2025
tridentina
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
A wiesz, mi się podoba, że teraz moje życie się przewartościowało (już nawet przed ciążą) i podporządkowało tej małej kochanej istotce, która jest w 100% ode mnie zależna. Całe życie miałam na spontaniczne pomysły, był na to też czas w małżeństwie- prawie 3 lata, a teraz oboje uważamy, że jesteśmy najszczęśliwsi bo nasz synek jest z nami
Ja mam wręcz wrażenie, że nasze życie nabrało większego sensu i to już jest inna jakość
Przed ciążą byłam z niego bardzo zadowolona; ciekawa praca dająca satysfakcję, różne hobby, dalekie podróże.
(...ciacham, zbyt charakterystyczne..)
Kilku znajomych, którzy dowiedzieli się, że jestem w ciąży lubiło mi powtarzać z niekłamaną satysfakcją "teraz to Wam się skończą wyjazdy". A ja z niekłamaną satysfakcją i zgodnie z prawdą odpowiadałam, że właśnie na to czekam
Doczekałam się i jestem mega szczęśliwa Jak synek podrośnie to będzie zwiedzał świat razem z nami, a mamy jeszcze dużo do zobaczenia i pokazania mu

Edytowane przez tridentina
Czas edycji: 2014-04-13 o 10:56
Stary 2014-04-12, 17:35   #2026
Hosenka*
Zakorzenienie

Dzięki za pochwały bloga
O ile dobrze liczę to w czerwcu stukna 4 lata

Dziś pokaże moje perfumy.

Konsternacja
Ale ja wszystkiego nie zuzywam w ciągu miesiaca tylko wykanczam czasami faktycznie zajmuje to krócej, np zel czy mniej wydajny balsam.

Dziś pierwszy raz Kacpra ze smoczkiem z 2 dziurkami. Nie krztusi się ale coś mu nie pasi. TZ właśnie sprawdza i mówi że słabiej leci niż przez 1 (firma ta sama.)

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Witam nowe mamy

Dzięki

A co do kolorów to ja wybieram to co mi się podoba, nie kieruję się,,modą.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Mojego niedawno zakorkowalo na tydzien, tak z dnia na dzień. Teraz robi przeważnie co drugi dzień.
Układ pokarmowy dojrzewa, więcej korzysta z mleka to i odpadków w formie kupy mniej.

Odebralam ostatnio bardzo fajna gazetę z Rossmanna Skarb Rossne (mam kartę, przeszłam teraz na wyższy rabat) o rozwoju do 6 miesiąca. Dużo przydatnych i fajnie napisanych artykułów.

Instagram

Stary 2014-04-12, 17:51   #2027
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Mi lekarka mówiła, żeby stosować czopki dopiero jak przez dwa dni nie będzie kupy.
kupiłam na wszelki wypadek, ale na razie nie będę używać. Poczekam do jutra. No chyba, że będzie już bardzo źle, oby nie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mojego niedawno zakorkowalo na tydzien, tak z dnia na dzień. Teraz robi przeważnie co drugi dzień.
Układ pokarmowy dojrzewa, więcej korzysta z mleka to i odpadków w formie kupy mniej.
ale podałaś mu coś ostatecznie czy sam się odkorkował?
Stary 2014-04-12, 18:01   #2028
Hosenka*
Zakorzenienie

Nie, nic mu nie dałam. Potem prawie płakałam nad ta kupa jak dobrze że mial wtedy kopertowe body bo nie wiem jakbym zdjęła normalne. Smród był masakryczny, prawie się pozygalam, serio...

Instagram

Stary 2014-04-12, 18:03   #2029
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nic mu nie dałam. Potem prawie płakałam nad ta kupa jak dobrze że mial wtedy kopertowe body bo nie wiem jakbym zdjęła normalne. Smród był masakryczny, prawie się pozygalam, serio...
Mój też robi teraz śmierdzące kupiszcza Ach, gdzie te pachnące fiołkami kupki noworodka
Stary 2014-04-12, 18:11   #2030
Hosenka*
Zakorzenienie

W końcu pije piwo czuje że mi uderzy do glowy, a tyle jeszcze sprzątania w domu

Instagram

Stary 2014-04-12, 18:23   #2031
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
W końcu pije piwo czuje że mi uderzy do glowy, a tyle jeszcze sprzątania w domu
Zazdroszczę Ci

odnośnie bloga to przez Ciebie kupilam sobie cienie do powiek :P
i jeszcze pytanko te płytki do lakierów, to te stempelki faktycznie ladne wychodzą?
Stary 2014-04-12, 18:32   #2032
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę Ci

odnośnie bloga to przez Ciebie kupilam sobie cienie do powiek :P
i jeszcze pytanko te płytki do lakierów, to te stempelki faktycznie ladne wychodzą?
Wypilam pół i już mam jazdę

Fajnie wychodzą, ale mi się już znudzila taka zabawa.

Instagram

Stary 2014-04-12, 18:33   #2033
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Wypilam pół i już mam jazdę

Fajnie wychodzą, ale mi się już znudzila taka zabawa.
No to ładnie mam nadzieję, że jest ktoś kto Cię bezpiecznie odprowadzi do sypialni
Stary 2014-04-12, 19:32   #2034
sand
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie, też nie mogę znaleźć Digestive/ A sernik na ciasteczkowym spodzie (TAKI) uwielbiam

Na święta mąż zażyczył sobie mazurka ... nigdy nie robiłam, ani nie jadłam Wynalazł przepis i będę robić. Zrobię też czekoladowe ciasto z bananami.
Podzielisz się przepisem na tego mazurka? Też chcę zrobić na święta i też nigdy nie robiłam.

Cytat:
Dzień dobry

Sand, rana Ci się ładnie zagoiła? smarujesz ją czymś? Mój synek też urodził się przez cc miał podobnie: 2818g i 53 cm
Rana jest zagojona bardzo ładnie, po prawej stronie brzucha jest już jasnoróżowa ale po lewej (z tej strony wyciągali Tymka) dopiero niedawno zniknęła opuchlizna nad blizną. Lekarze i położna mówili, że to przerost tkanek w tym miejscu i powinno się unormować w ciągu kilku miesięcy ale rana tam jest jeszcze mocno różowa. Od jakichś 2 tygodni używam żelu silikonowego Bliznasil, nic nie podrażnia itd, zostawia trochę lepką i niewchłaniającą się warstwę na skórze ale nie przeszkadza mi to. Na efekty jeszcze za wcześnie
A Ty i inne dziewczyny - czym smarujecie, jeśli w ogóle?

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko się przywitać i życzyć Wam miłego, słonecznego dnia! Nadrobię niebawem, a dziś uciekam na długi spacer z psem, TŻ i Małą Stopą. Później jeszcze może jakieś zakupy (trzeba wykorzystać zniżkę w H&M).

Na obiad: kasza jęczmienna ze szpinakiem, sosem pomidorowym i frytki marchewkowe (mniam!).

Pozdrawiam Was ciepło!
oo a co to? Dasz przepis?

Cytat:

Ja też niedawno widziałam się z grupką bezdzietnych znajomych i miałam podobne myśli.. ale tak jak piszesz, przed nami nowe wyzwania.

U nas dziś fajny dzień. Byłam z Tymciem na spacerze, kupiłam mu welurowy pajacyk i bluzę, zjadłam mielone kotletki u rodziców a na koniec wybraliśmy się z mężem i synkiem na drugi spacer do parku. Teraz mały ryczy u emka na rękach i tatuś utula ale lecę zaraz go zmienić. Tylko najpierw na kolację idę zrobić sobie koktajl bananowo cytrynowy mniam mniam
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:46   #2035
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
Podzielisz się przepisem na tego mazurka? Też chcę zrobić na święta i też nigdy nie robiłam.

Rana jest zagojona bardzo ładnie, po prawej stronie brzucha jest już jasnoróżowa ale po lewej (z tej strony wyciągali Tymka) dopiero niedawno zniknęła opuchlizna nad blizną. Lekarze i położna mówili, że to przerost tkanek w tym miejscu i powinno się unormować w ciągu kilku miesięcy ale rana tam jest jeszcze mocno różowa. Od jakichś 2 tygodni używam żelu silikonowego Bliznasil, nic nie podrażnia itd, zostawia trochę lepką i niewchłaniającą się warstwę na skórze ale nie przeszkadza mi to. Na efekty jeszcze za wcześnie
A Ty i inne dziewczyny - czym smarujecie, jeśli w ogóle?

oo a co to? Dasz przepis?

Ja też niedawno widziałam się z grupką bezdzietnych znajomych i miałam podobne myśli.. ale tak jak piszesz, przed nami nowe wyzwania.

U nas dziś fajny dzień. Byłam z Tymciem na spacerze, kupiłam mu welurowy pajacyk i bluzę, zjadłam mielone kotletki u rodziców a na koniec wybraliśmy się z mężem i synkiem na drugi spacer do parku. Teraz mały ryczy u emka na rękach i tatuś utula ale lecę zaraz go zmienić. Tylko najpierw na kolację idę zrobić sobie koktajl bananowo cytrynowy mniam mniam
Też mi ślina leci na ten Twój koktajl.

A skąd Ty wiesz, z której strony wyciągali Tymka? Patrzyłaś się w trakcie? Ja niee. Moja blizna nadal jest ciemna, z jednej strony skóra nachodzi się tak gładko a z drugiej jest skóra- wcięcie na bliznę- skóra. Mam nadzieję, że to się tak ładnie zejdzie jak z drugiej strony. Ja też smaruję Bliznasilem, tak ze 2 tygodnie, więc też nie wiem czy on działa. Poczekam chociaż z miesiąc, żeby go ocenić.
Stary 2014-04-12, 19:50   #2036
cayenneOna
Zadomowienie

Dziewczynki dajcie linka na bloga Hosenki, pliiiiz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:52   #2037
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
ja polecam sernik z tego przepisu (jest z bloga, ale sprawdzony ):
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...y/przepis.html
jest szybki, a sernik ma swój niepowtarzalny smak.
Mmmm chyba zrobię na święta, bo aż mi ślinka pociekła
Jak piszecie o sernikach, to sobie przypomniałam, że tej nocy mi się śniło, że piekłam właśnie sernik.

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Ja wreszcie do fryzjera poszlam. Siedze z farba na wlosach. Po roku chyba
Ja chciałam sobie kupić farbę, ale nie było mojej w sklepie. A odrosty i siwulce juz widać.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
My na razie na gumkach. Tych pigułek nie chcę, bo mnie bardzo głowa po nich bolała. I ciągle się zastanawiam co na dłuższą metę. Ze sterylizacji jednak rezygnuję, więc chyba albo spirala albo implant.
Czyli jednak tak całkiem nie wykluczasz myśli o kolejnym dziecku?

Cytat:
Ja od początku jem wszystko. Młody nie miał/nie ma żadnych problemów.
Stary 2014-04-12, 20:09   #2038
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczynki dajcie linka na bloga Hosenki, pliiiiz

Linka ma w swoim podpisie
ale proszę:
http://www.lakierowo.blogspot.com/

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Ja od początku jem wszystko. Młody nie miał/nie ma żadnych problemów.
Ja od początku jadłam wszystko, ale w trakcie wyszło, że młodemu nie najlepiej robią pieczarki i czekolada, także tego nie jem.
Stary 2014-04-12, 20:16   #2039
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Linka ma w swoim podpisie
ale proszę:
http://www.lakierowo.blogspot.com/
Pisze z tel, nie widzę opisów, dziękuję bardzo

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:17   #2040
saole
Raczkowanie

witam się i ja

ja dzisiaj tylko na chwile postaram was nadrobić w pon bo w weekend staram się spędzić czas z mężem i córa która dzisiaj ma dzień rozdawania uśmiechów i cały dzień się uśmiecha.
Dziewczyny proszę nie odchodźcie z tego wątku bo bardzo fajnie się z Wami pisze

konsternacja- na wizytę w LM czekam ok 3 dni, z NFZ zapisują z dnia na dzień

tridentina- dokładnie te najzwyklejsze osłonki przeciw słońcu spełniają tę rolę, ratownik odradzał tylko rolety gdyż są plastikowe i w trakcie wypadku mogą wyrządzić dziecku krzywdę

kulla- pytanie nie było do mnie ale w trakcie czytania tego wątku i o tych wszystkich ciastkach poprosiłabym przepis na ciasteczka owsiane

Sand- witam

Co do blizny to ja mam jeszcze czerwoną (cc miałam 4.02) i czuje zgrubienie, ogólnie brzydko wygląda, kupiłam cepan starałam się używać regularnie ale na staraniach pozostało

gratuluje dziewczyną łupów lumpeksowych. ja też mam koło siebie rabana ale nic ciekawego tam nigdy nie mogę upolować zwykle chodzę do innego gdzie w dzień wyprzedaży każdy ciuszek dziecięcy jest po 70gr.

Co do piwa ja ostatnio wypiłam pół piwa i było ciekawie, z mężem śmiejemy się ze teraz jestem hmm... ekonomiczna jedno piwo wystarczy abym się w pełni zrelaksowała
saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości