|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Sama nauczyłam się śpiewać i rysować, a moja szkoła którą obecnie robię to przedmioty ścisłe, czlyi nic wspólnego to teoretycznie nie ma. Ludzie mają dobrą głowę do analiz, rozkmin i wymyślania, kombinowania i tacy są dobrzy w wielu rzeczach, ja byłam w szoku poznajac takie osoby. A że rodzinę masz muzyczną to naprawdę super, u mnie nikt niczym się nie interesował i moich zainteresowań nie podzielał Także szczęściara ;D Sama żałuję bardzo, że nie mam warunków by czasem pośpiewać... bo jak odpalę sobie czasem metal symfoniczny to mnie rwie |
|
|
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Ja odnośnie śpiewania, ale konkretniej to włosów. Otóż w najbliższych dniach szykuje mi się kilka występów... Niby nic takiego, ale człowiek chciałby jakoś wyglądać. Niestety, akurat w te dni ma być chłodno, wilgotno, deszcz itd. Mimo regularnej pielęgnacji (wydaje mi się, że naprawdę dobrej, różnica i tak jest spora przy tym, co było), moje włosy w taką pogodę stają dęba, ale zarazem się rozprostowują. Wygląda to naprawdę fatalnie. Na uczelni czy w pracy to znoszę, ale to mają być wyjątkowe dni...
Stąd pytania: lepszy fryzjer, wyprostować porządnie i się nie martwić? Bardzo się boję, że nawet jednorazowe, takie dokładne wyprostowanie może je zniszczyć, proszę o radę. Albo inaczej: jak radzić sobie w taką pogodę? Zmiany pielęgnacji teraz nic nie dadzą, chodzi mi o doraźne sposoby. Włosy wysokoporowate, grube i twarde jak skały. Dodatkowo na deszczu rozprostowane i bez życia. Nie stylizuję niczym, w ładną pogodę tylko odżywka b/s i są piękne fale, chyba typu 2b, ale nawet jakiś rulon się czasem pojawi. Błagam, poradźcie! |
|
|
|
#4353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to prędziutko.A co do studiów to niestety ale studia są potrzebne jak się chce występować w orkiestrze np.albo uczyć dzieci.Samouk to może sobie załozyc conajwyzej zespół muzyczny ale do filharmonii to go nie przyjmąMalowanie to też kwestia telentu.Jak ktoś go ma to ma a jak nie ma to już żadne lekce mu nie pomogą .Kiedys mnie malował jakiś gość w Sopocie,samouk,Rosjanin.N iejedna osoba po ASP nie namalowała by mnie tak szybko na ulicy przy tłumiu gapiów i przeszkadzających dzieciakach .
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz coś z silikonami? - wydaje mi się, że to dobra opcja na takie wydarzenie
|
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam dzisiaj żel pod prysznic green pharmacy z figą i olejkiem arganowym. Myślicie, ze to się nadaje do mycia włosów? Wklejam skład:
http://3.bp.blogspot.com/-5CcDCFuLxG...0/P1200247.JPG
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio używam lakieru do włosów, więc myślę, że taki sls by im się przydał. Tylko nie wiem jak z resztą składników
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Miałam kiedyś prostowane, ale u fryzjera, z toną utrwalaczy itd. Utrzymywały się idealnie, ale nie było wtedy deszczowej pogody...
Mam jedwab Wax, próbowałam na deszczu, nadal kiepsko. Jakie zdjęcie? Mam tylko jedno zdjęcie, na którym trochę widać włosy, ale jest zimowe - trochę urosły i nie są już czarne (szamponetka zeszła). Zamieszczam. Moje oczywiście czarne kręcioły, koleżanka obok to ma szczęście |
|
|
|
#4360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-12 o 20:03 |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
no włąsnie SLS wykukałam po przeczytaniu częsciowo watku i neta że móje szampony jakie mam też to mają
![]() Muszę kupić INNY JAKIŚ polecacie szczególnie ? ![]() absurdalna u mnie jest innaczej im większa wilgotność tym większy skręt i "pierścionki" ale rozumiem że u Ciebie nie ... A może jakoś fajnie upiąć je ?
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Za waszą radą dałam żel na mokre włosy, a nie wilgotne. Iii ogółem jestem zadowolona, bo chociaż skręt nie jest jakiś mega (przestały mi się tak kręcić niestety...) to przynajmniej dzięki nałożeniu żelu na mokre kłaki, są one miękkie w dotyku, a nie szorstkie Za to duży plus.Łatwo mi się przetłuszczają włosy, nie mogę nałożyć więc trochę więcej odżywki bs, ale jak tego nie zrobię, to włosy są bardzo lekkie, takie piórka... Muszę je jakoś dociążyć...? Czy co? I jak?
Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2014-04-12 o 21:54 |
|
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
Ech... dzisiaj zanotowałam bardzo nierówne rozluźnienie skrętu, co jest dziwne, bo nie przytrafiło mi się to od dawien dawna - z dwa lata. Jeden z "loków" sięgnął niemal pasa, czyli mojej docelowej długości wszystkich włosków ale przy standardowym skręcie. Poza tym wszystko fajnie, mięciutkie, gładkie, bez puchu...
|
|
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Jakby sobie któraś chciała fundnąć ekstra nawilżenie, to zdaje się, że żel lniany robiony na naparze z kwiatów lipy takie daje. Tylko troszkę rozluźnia skręt, ale moim zdaniem, akceptowalnie.
Pachnie niesamowicie, trochę miodowo, ale ładniej Na zdjęciu jest po wyschnięciu ten żel + żel z Lidla - nie dał rady zrobić sucharków. Aha, no i na tym żelu robiłam wcześniej olejowanie. Generalnie jestem zadowolona i będę testować teraz, zobaczymy jak z innymi produktami. Aha, dzisiaj myłam włosy tylko Pottersem lotos i kolagen. |
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Imperfecta
Moje ty kochane na Ciebie można zawsze liczyć TO ten : ??? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...sensitive.html Cytat:
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia, tak, ten
Floria, ale piękne A ja dzisiaj takiego wariata znalazłam
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
thx
Cytat:
No własnie ja bym chciała by moje były albo takie "pierścienie" albo proste jak druty a nie Chopin na Mopie
|
|
#4369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pysiam, ten kolorek to zmyłka, ja takiego nigdy u siebie nie widzę mój jest brązowy, a tu mi wychodzą takie cuda jak sobie robię zdjęcia przy oknie. Ale dawałam żeby to nawilżenie było widać ![]() Dodam jeszcze w załączniku prawdziwe moje kolorki ![]() Trochę się tu powtarzam, ale doszły nowe dziewczyny, to pewnie nie widziały Podobno mój kolor podpada pod słynny "mysi brąz" co mnie kompletnie nie przeszkadza, że się tak nazywa. A Twoje naturalki to były te pierwsze? Bo fajne były |
|
|
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4372 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O jak fajnie Samouki potrafią być super, można tak się wyuczyć grać, śpiewać że szczena opada. Ja samoukiem jestem za to w rysunku i malarstwie i innych rękodziełach, ale to mam po rodzicach. Mam ogólnie uzdolnioną rodzinę. Tata samouk gitarzysta, akordeonista, pianista brat gitarzysta po pierwszym stopniu muzyka, mama po zespole tańca ludowego (razem z tatą), oboje rodzice uzdolnieni plastycznie brat robi świetne graffiti, kuzyn samouk w dziedzinie szkicu, bajeczne szkoce robi A ja skończyłam 2 stopien muzyka aktualnie przerwa przed studiami kierunek florystyka ( też artystycznie ) Bo akadaemie teraz swoimi prawami się rządzą. Masz pieniądze i dobre plecy? Masz miejsce na uczelni. Nie masz matury a masz pieniądze? Jesteś na akademii, no ja nie mam takich znajomości niestety ani majętna specjalnie nie jestem więc dostać się na Akademię graniczy z cudem... Cóż muzyki nie porzucę a kierunek jakiś artystyczny może się znajdzie ![]() Cytat:
Tu się muszę zgodzić, faktycznie tak się dzieje. Mnie najbardziej wkurzają takie rzeczy że wiesz że ktoś źle robi radzisz mu ale on nie posłucha bo po co, ty się nie znasz bo na blogu było napisane inaczej... Cytat:
Jak ja nie lubię takich ekspertek które CI próbują powiedzieć że to co robisz z włosami jest złe, że ty się nie znasz, jak możesz nakładać olej na włosy żel lniany weź... to nie żel to jakieś pomyje żel to jest tylko w drogeriach, a najlepsze włosy to proste. A ty na pewno masz trwałą w ogóle to Ci włosy wypadną przez ten olej itd... I tak szybko że ani się obejrzysz a włoski odrosną ![]() Apteczną?? Cytat:
Też bym tak robiła gdyby nie to że u mnie na telefonie nie działa wizaż ![]() Dokładnie Cytat:
Dokładnie zgadzam się z Tobą ![]() Cytat:
Ja bym nie prostowała to nie ma sensu bo i tak pewnie się skręcą. Może faktycznie jakieś silikony może spięcie i powinno być okej. Cytat:
ładniusio Cytat:
Zazdrość więcej jeśli chcesz pozwalam
|
|
#4373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zaraz idę myć
|
||
|
|
|
#4374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja takich wariatów pełny łeb mam ![]() Dziś w planach rycyna, kremowanie później mycie i maska pod czepek i ręcznik na 30min.
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny czytam sobie Was i zarazem podziwiam. Chce Wam się robić te wszystkie rytuały. Ja już nawet tego żelu lnianego nie robię, bo denerwuje mnie jego trwałość. Ugotowałam 2 razy i na tym koniec. Co ja biedna zrobię jak moje już jedyne opakowanie Bootsa mi się skończy ;( Dawno też nie olejowałam
Jestem beznadziejnym przypadkiem :P Chyba się za bardzo podjarałam jak kondycja włosów się poprawiła od samego odstawienia farby. Teraz myję tylko zwykłym szamponem z silikonami chyba z Pantene, odżywka z Dove i krem Boots. Tyle. Mój odrost ma już 3,5 cm Jupi! Do weselicha (tj. 18.07.2015) pewnie będę mieć połowę naturalnych a połowę farbowańców
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-04-13 o 09:16 |
|
|
|
#4376 |
|
Raczkowanie
|
Mam dylemat
niecałe dwa miesiące temu ścięłam włosy do ramion, ponieważ chciałam pozbyć się nieco zniszczonych końców po ombre... Od tego też czasu rozstałam się z prostownicą, a zawsze nosiłam proste włosy z grzywką na bok i taka fryzura bardzo mi pasowała. Niestety kręcone włosy i grzywka to nieudana para, dlatego zapuszczam ją. No i tu powstaje problem. Nie podobam się sobie w kręconych włosach i do tego bez grzywki.... Naprawdę starałam się przekonać do nich przez te dwa miesiące, ale nic z tego. Lubię siebie w prostych, wyglądam ładniej i rysy twarzy są bardziej wyraziste. I co ja biedna mam zrobić? Może keratynowe prostowanie....? |
|
|
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
Witam, witam! Dziewczyny jak radzicie sobie z kręceniem włosów z tyłu? ja jakbym się nie wyginała to tam zawsze są niedokręcone... zostają fale i puch a reszta włosów pięknie pokręcona (choć dzisiaj się spieszę więc poszedł w ruch dyfuzor i nie jestem specjalnie zadowolona...)
chyba mam BHD...
|
|
|
|
#4378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
,żałuję,że nie poszłam na artystyczne studia:/.To było coś co naprawdę kocham .Mam artystyczną duszę .A mój tato tańczył w zespole ludowym .Mama ma super głos,ale ona wiele lat prowadziła chór dziecięcy.Jak zacznie spiewać to sciany się trzęsą .Ma bardzo mocny,silny głos.Ja mam sopran ale mój głos obejmuje 4,5 oktawy .Nie poznała mnie .Cwic zyłam kiedyś w akademiku,przychodzili faceci i pytali się gdzie można mnie posłuchać a ja,że spiewam dla siebie,rodziny i takie oczy robili.Mowią możemy posiedzieć posłuchać a ja no tak do 5 osób tylko bo się stresujęFajniutki rudasek ![]() Skręciło Cię z zadrosci i włosy Ci się przy okazji skręciły,musisz częściej zazdrościć ![]() Cytat:
,Twoje włosy wyglądają zawsze na bardzo zdrowe, nawilżoneA ja umyłam dzisiaj i siedzę z kompresem z waxu do suchych.Na noc miałam kokosa dla odmiany. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-13 o 10:44 |
||
|
|
|
#4379 | |
|
Moderator
|
Cytat:
ja umiem konie i zwierzaki inne dobrze rysować, portrety już tak średnio. Farbami nie próbowałam ale spróbuję jakieś kupić i się tym pobawić. Kupiłam krem boots wczoraj, właśnie schnę i takie trochę suchary sie zrobiły. 250 ml za niecałe 2 funty to taniutko, a malutko go potrzeba myślę, że fajnie się sprawdzi bo żeli i pianek nie lubię gdy mam takie suche włosy.
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Floria, pięknie
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

ale rzuciłam średnią szkołę muzyczną po roku i tym samum zakończyłam edukację po 7 latach nauki ale żałuję bo to było coś co robiłam chyba najlepiej
.Moja mama jest z zawodu muzykiem.Grała na skrzypcach i pianinie a moi bracia jednen na saksofonie i akordeonie,drugi na trąbce i pianinie a mój tato dano sam nauczył się grać na akordeonie.Samouk ale skubany gra jakby skończył szkołę muzyczną,poważnie.Musi być bardzo zdolny.
.
i to prędziutko.A co do studiów to niestety ale studia są potrzebne jak się chce występować w orkiestrze np.albo uczyć dzieci.Samouk to może sobie załozyc conajwyzej zespół muzyczny ale do filharmonii to go nie przyjmą

JAKIŚ polecacie szczególnie ? 

Jestem beznadziejnym przypadkiem :P Chyba się za bardzo podjarałam jak kondycja włosów się poprawiła od samego odstawienia farby. Teraz myję tylko zwykłym szamponem z silikonami chyba z Pantene, odżywka z Dove i krem Boots. Tyle. Mój odrost ma już 3,5 cm Jupi!