Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-12, 21:23   #3961
karota11
Zadomowienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
U nas to samo. Największy hicior to guziczki przy bluzce
No a co bedzie dziadek miał kurtkę zapieta

A teściowa nie była??
Bo u nas wczoraj byli a my jutro na obiad jedziemy :/

Kurczę a pije z jakiegoś niekapka??
Bo Bart pije z niekapka avent i z lovi 360.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
coś TY teściowa zapowiedziała się po raz drugi jakiś czas temu, ale coś jej wypadło i teraz w piątek, czy czwartek nie pamiętam, wyszłam z Kubą na spacer , ale do banku chyba i coś tam jeszcze, ze na dłuzej, a mąż mówi,ze chwile po tym jak wyszłam przyszła tesciowa , i jak bez zapowiedzi to tak jest sesesesesese

nie no Bart i lovi 360 ma i pije , ale mamuśka nakupowała

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Brawa brawa brawa Przemus juz taki dorosly i taki zdolniacha

Kupilismy dzis Daro pierwsze butki do chodzenia..i uwaga uwaga...rozmiar 23 niezla ma stope zyciowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oszszz kurcze, dla nas 19 za duże a jakie kupiliście ?

w Twój Styl miałam te kupony i dzisiaj kupiłam Młodemu koszulę jeansową w reserved, taki ciemniejszy, powycierany jeans
Stary 2014-04-12, 21:46   #3962
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
coś TY teściowa zapowiedziała się po raz drugi jakiś czas temu, ale coś jej wypadło i teraz w piątek, czy czwartek nie pamiętam, wyszłam z Kubą na spacer , ale do banku chyba i coś tam jeszcze, ze na dłuzej, a mąż mówi,ze chwile po tym jak wyszłam przyszła tesciowa , i jak bez zapowiedzi to tak jest sesesesesese

w Twój Styl miałam te kupony i dzisiaj kupiłam Młodemu koszulę jeansową w reserved, taki ciemniejszy, powycierany jeans

Elefanten
Zastanawialiśmy się jeszcze nad eko, ale jakoś stwierdziliśmy, że elefanten, póki co zabudowane kupiliśmy, sandałki kupimy bliżej lata

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 21:55   #3963
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

My adidaski mamy 21 i ciutke za duze

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Z niekapka właśnie nie pije. Tylko z tego kapka z ikei. Ale on nigdy butli nie umiał załapać tylko cyc. A jak byl mniejszy i wydoil jednego i słabiej lecialo to zaraz mu musiałam zmieniać bo sie denerwował

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Banka - dzieki. Zerkne w realu, moze mojemu tez zasmakuje ten bielich.
Ajjj... Przecież u nas nie ma reala

hahaha

Cytat:

Kupilismy dzis Daro pierwsze butki do chodzenia..i uwaga uwaga...rozmiar 23 niezla ma stope zyciowa

Cooo o ja to on ma stope ze 14 cmm jak 2,5 latek albo 3 latek

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 22:00   #3964
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Cooo o ja to on ma stope ze 14 cmm jak 2,5 latek albo 3 latek

Hehe...no sporą ma, ale mówią, że jak duża stopa to wysoki będzie Trzymam się tej myśli A powiem Ci, że to 23 to takie, że duży palec to w sumie prawie dotyka końca butka....tak więc...pewnie po lecie już będą za małe.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-04-12, 22:03   #3965
vil84
Wtajemniczenie

a ja myślałam że Przemek ma duże stopki, a się okazuje że nie, bo ma 19 tyle że on od pół roku nosi te same kilka par skarpetek więc coś mu wolniej ta stopa rośnie, jak na pół roku temu to miał ogromną

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 22:09   #3966
karota11
Zadomowienie

Hehe Magiusa ja tez tak słyszłam taka teorię o stopach ale nie sprawdzona, wiec nei wiem Ale jakie rozbieżności
Stary 2014-04-12, 22:17   #3967
karolina2121
siedzę i myślę

Antkowi dzisiaj chciałam kupić buty w pepco i 22 było za małe, a 24 za duże, 23 nie było. A znowu Zarowe buty ma w rozm. 22

Stary 2014-04-12, 23:08   #3968
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Z niekapka właśnie nie pije. Tylko z tego kapka z ikei. Ale on nigdy butli nie umiał załapać tylko cyc. A jak byl mniejszy i wydoil jednego i słabiej lecialo to zaraz mu musiałam zmieniać bo sie denerwował

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Banka - dzieki. Zerkne w realu, moze mojemu tez zasmakuje ten bielich.
Ajjj... Przecież u nas nie ma reala

Mój Bart też nigdy z butli nie pił. A wyprobowalam kilka rodzajów :/
Nie wiem czemu z niekapkow mu tak szybko poszlo, Hmm może to nagroda za to ze butli nie chciał absolutnie żadnej, tylko cyc tak jak u Ciebie

Cytat:

Ejjjj Ty się moich kubeczków czepiasz a jak ja zobaczyłam matę z zabawkami Kuby to o mało z butów nie wyskoczylam jak sklep z zabawkami, więc wiesz

Jakby do mnie przyszła bez zapowiedzi to bym chyba wścieklizny dostała na szczescie zawsze uprzedza

Cytat:

Oooo to piękny rozmiar duuuży chłop bedzie

Bart ma adidasy 22,5 troszkę luzu jest.

Stary 2014-04-12, 23:29   #3969
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe...no sporą ma, ale mówią, że jak duża stopa to wysoki będzie Trzymam się tej myśli A powiem Ci, że to 23 to takie, że duży palec to w sumie prawie dotyka końca butka....tak więc...pewnie po lecie już będą za małe.
O jaa to sporaa stopa no to bedzie dryblas super

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 23:38   #3970
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Mój Bart też nigdy z butli nie pił. A wyprobowalam kilka rodzajów :/
Nie wiem czemu z niekapkow mu tak szybko poszlo, Hmm może to nagroda za to ze butli nie chciał absolutnie żadnej, tylko cyc tak jak u Ciebie

Ejjjj Ty się moich kubeczków czepiasz a jak ja zobaczyłam matę z zabawkami Kuby to o mało z butów nie wyskoczylam jak sklep z zabawkami, więc wiesz

Jakby do mnie przyszła bez zapowiedzi to bym chyba wścieklizny dostała na szczescie zawsze uprzedza

Oooo to piękny rozmiar duuuży chłop bedzie

Bart ma adidasy 22,5 troszkę luzu jest.

hehe no fakt, mam hopla z zabawkami A weź mi nic nie mów z teściową, z nimi ciężko się dogadać
Już chyba Wam pisałam kiedyś, jak ja urodziłam, to leżałam na sali 2osobowej, ciepło jak nei wiem co,a u mnie cały czas odwiedziny faajnie , tylko zmęczenie też dało swoje, a poza tym 2 stołki i koniec i jak naszło się osób to męczące i tż do nich zadzwonił,ze jak będą jechali, to żeby dzwonili zawsze czy nikogo nie ma, na drugi dzięń siedzimy, przyszli moi rodzice, a tu zaraz teściowie, no aż mnie zatrzęsło
Stary 2014-04-13, 00:28   #3971
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
O, ten sam kryzys Paulinka "ja chcę tylko z mamą, na mamie, sama absolutnie" a ja mam "niech mnie ktoś uwolni, chwila ciszy, kupcie mi zatyczki, kiedy w końcu ten sen, kiedy w końcu mąż wróci"
Tylko u nas nie wiem czy zęby idą ...
Jak nauczyć dziecko, że zostaje samo w pokoju, jak w chwili zamknięcia drzwi do WC zaczyna się ryk?
one sa chyba na podobnym etapie, bo Nela tez jest ostatnio malym odkurzaczem maly kochany głodomorek uwielbiam to jej "niam niam niam"

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Diabli- pobudka o 7 u nas byłaby luksusem.. Niestety śpi do 6, czasem 5.30 .
wiem wiem, dlatego doceniam, ze Nela pozwala mi rano długo spac a może zbyt szybko robi się w Waszej sypialni jasno i dla niego to sygnal do pobudki? Nela dużo gorzej zasypia (nocnym snem :P), gdy za oknem jest jasno. dlatego kładziemy ja teraz kolo 20.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u nas codzienne debaty nad drugim maluchem, teraz się nie udało i tak kminimy czy teraz pójść na żywioł czy poczekać do stycznia i młody pójdzie do przedszkola a ja na spokojnie z noworodkiem bym była, no wizja ciąży mnie przeraża
ciekawe jaki będzie tego final
ja nie będę ukrywać, ze czasem mam chwile zwątpienia, jak dam rade. Nelcia sama będzie jeszcze dzidziusiem. ciaza - sa lepsze i gorsze dni. licze, ze jak przetrwam pierwszy trymestr (a skonczylam już 11 tyg.!) to będzie z gorki.
przedszkolak i noworodek to tez nie jest taki idealny układ (a istnieje taki? ), bo "starszak" będzie przynosil wszystkie możliwe wirusy, katary, ospy...trzeba dziecko zaprowadzić i odebrać, wiec malucha zima nie zima ciągniesz za sobą i jak dziecku wyjasnic, ze mamusia z dzidziusiem zostają w domu i bycza się w lozku, a ty dziecko musisz wstać i isc do przedszkola? nie każdy maluch będzie zadowolony hehe.
kazda sytuacja ma plusy i minusy.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
diabli- pytałaś o wózek
oczywiście muszę kupić podwójny, bo chyba inaczej się nie da,
planuję kupić graco, bo jest tani i lekki i ma dobre opinie
noworodka będę wozić z tyłu,bo tyle siedzisko rozkłada się na płasko, dokupię tylko usztywnianą gondolę do spacerówki
a Wojtek będzie jeździł z przodu
a Ty już się rozglądałaś za jakimś wozem?
dzięki. pytam, bo tez nastawiłam się na podwojny wozek licze, ze da mi poczucie niezaleznosci i nie będę uziemiona z dzieciakami w domu. latwiej będzie ogarnąć codzienne zakupy, kiedy Nela jednak będzie poskromiona w wozku hehe.
myslalam o takim, bo babeczka smiga tu po osiedlu i wygląda fajnie (choć gondolka malutka), ale wielka mamy w naszym tako.
http://allegro.pl/ultralekki-bliznia...113647506.html w opcji gondola i 2 spacerówki.
bardzo podoba mi się zoom http://allegro.pl/podwojny-wozek-zoo...121342745.html cena w zaleznosci od tego co chcesz w zestawie.
poszperam jeszcze na stronie graco i pomecze brata, bo za oceanem maja dużo fajnych rozwiazan

Cytat:
a co do łożeczka to mamy już 2 -jedno drewniane ,które teraz służy jako składowisko gratów, Wojtek w ogóle już w nim nie śpi, i turystyczne, w którym Wojtek trochę śpi w nocy
do drewnianego musimy dokupić tylko materac dla drugiego dzieciaczka
pewnie tez zdecydujemy się na dwa szkoda, ze nie ma pietrowych hehe

Cytat:
chciałam kupić dla Wojtusia jakąś fajną lekką składaną spacerówkę, ale chyba mi się to nie opłaca
w sumie i tak wózka używam tylko stacjonarnie
więc wolę odłożyć kasę na podwójny
tez myslalam o spacerówce, ale nasz tako spisuje się fajnie i Nela może w nim trochę pojezdzic. siostra ma po swoim synku spacerowke graco i jakas laskowata leciutka espiro, wiec może od niej pożyczymy. choć po glowie krazy mi fajna spcerowka, a maluch w chuście/nosidle obawiam się ,ze sąsiedzi mogą nie przezyc całego korytarza zastawionego wozkami - później dojda jeszcze rowerki, hulajnogi

Cytat:
zastanawiam się tylko czy nie kupić leżaczka bujaczka, bo dla Wojtka nie kupowałam i trochę tego żałowałam
ale nie wiem nawet gdzie ja go będę stawiać...
jak postawię na podłodze, to zagrożeniem będzie szalony Wojtek, a na stole to chyba jakoś tak dziwnie, czy nie?
hehe, leżaczek z dzidzia wstawie do kojca i Nela nie da rady

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Wpadlam sie pochwalic ze Daro konczy 10 mies. o umiejetnosciach nie pisze bo to jak w kalejdoskopie. Jednego dnia cos jest.nast.juz nie
.
sto lat dla Dareczka! doczytałam na fb, ze kupiliście buty 23?! nieeeezle. z niego to będzie wielki chlop - pewnie ze dwa metry jak nic nie wiem jaki rozm, ma Nela, ale dzisiaj w końcu kupiłam jej bodziaki 80, bo rozstajemy się z...68
ejjj i chwalcie się umiejętnościami dzieci, bo zle odebralyscie mój wpis pisałam tylko i wyłącznie o przechwałkach moich osiedlowych mamusiek i naszej według mnie niepotrzebnie nakrecanej "rywalizcji". obiecałam sobie, ze już o nikim nic nie napisze, no ale bez historii o mojej teściowej to chyba nie przeżyjecie, co?

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no racja

źle mi było wstawać o 5? no to miałam pobudkę przez 4

anka my też mamy piaskownicę, ale Karola jak dotknie piachu to patrzy na swoje ręce z obrzydzeniem i zbiera jej się na ryk "mamo mam brudne ręce". Ona nawet trawy nie dotknie

Diabli ja to bym chciała pobudki o 7;/
oj wspolczuje porankow! Karola to ranny ptaszek - przynajmniej macie dlugi dzień i tak jak u Lonely - może to wina wczesnego wschodu slonca? spróbuj bardziej zaciemnić pokoj.

a w temacie piasku - Szymek miał dokładnie tak samo brzydzil się piasku. pierwsza wizyta nad morzem zakonczyla się dramatem - noszeniem na raczkach, wiecznym trzepaniem koca na plazy kazde ziarenko doprowadzalo go do rozpaczy ma tylko kilka fotek "z piaskiem" i albo wyszukuje go miedzy paluchami
albo się krzywi siostra tak marzyla o fotce stopek na piasku... hehe. pamiętam, ze jeszcze nie chodzil, a jak kogos odwiedzali to mal siedział na dywanie i wyszukiwal smieci i okruszków strach go było do siebie zaprosić :P niczym się nie przejmuj - teraz w sezonie "ogródkowym" przed snem musi się moczyc co najmniej pol godziny, bo wraca do domu czarny

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Karota- dzieki za wyjaśnienie , chybanigdzie nie widziałam tego bielucha .
kupiłam dzisiaj w tesco był naturalny i naturalny "lekki" w promocji wzielam na probe oba.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 00:36   #3972
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jako że wcześniej nie miałam czasu to teraz pochwalimy się co nasz roczniaczek potrafi zaskakuje mnie jak szybko teraz "łapie" niektóre rzeczy.

+ stoi przy wszystkim, dziś pozrzucał mi książki z półki, metodycznie po jednej - czas na małe przemeblowanie
+ chodzi trzymany za rączki, czasem majtają mu się nóżki
+ robi papa i brawo (chociaż brawo chyba trochę zapomniał)
+ jak go poproszę daje smoczka/zabawkę/co trzyma w ręce
+ wie co znaczy nie wolno, ale czasem udaje że nie słyszy albo sprawdza czy mama na pewno patrzy
+ reaguje pełnym pretensji wrzaskiem jak coś mu się nie podoba np. biorę go do przewinięcia
+ ulubioną zabawą jest oglądanie książeczek i pokazywanie w nich zwierzątek
+ coraz więcej rozumie, szuka smoczka jak go o to poproszę, dziś po serii buziaczków powiedziałam "a daj mamie buziaka" - to nadstawił się żebym ja mu dała częstuje mnie smokiem, pokazuje gdzie ma nosek i uszko

- nic nie mówi, tzn gada sobie łałała i mamamma ale nieświadomie czekam na chociaż jedno słówko ...
- osiągnął etap łażenia za mną i czepiania się spodni sam nie wie czego chce, chce na ręce a potem zrzędzi, daje go na podłogę to wrzeszczy, zaś biorę to się wyrywa .... mama pociesza że to minie jak zacznie chodzić sam
niezle gna do przodu! rozpedzil się i teraz już nikt go nie zatrzyma

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:
A teściowa nie była??
Bo u nas wczoraj byli a my jutro na obiad jedziemy :/
jaki entuzjazm

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
spóźnione ale wszystkiego najlepszego dla naszego pierwszego roczniaka

podczytuję was od czasu do czasu ale praca, ślub, męczarnie z teściową i nie mam czasu na odrobinę spokoju.... ale już nie mogę się doczekać urodzin Adiśka już 30 kwietnia, potem 9 maja ślub z tż i postaram się wreszcie wracać częściej na forum. Pozdrawiamy ciotki
chwalilas się już sukienka? :P
co u Adiego? jak sprawdza się obecna niania?

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
kto dal Ci cynk, ze trzeba się ewakuować?

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

nadrobiłam, mogę isc spac.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 01:11   #3973
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

sto lat dla Dareczka! doczytałam na fb, ze kupiliście buty 23?! nieeeezle. z niego to będzie wielki chlop - pewnie ze dwa metry jak nic nie wiem jaki rozm, ma Nela, ale dzisiaj w końcu kupiłam jej bodziaki 80, bo rozstajemy się z...68
ejjj i chwalcie się umiejętnościami dzieci, bo zle odebralyscie mój wpis pisałam tylko i wyłącznie o przechwałkach moich osiedlowych mamusiek i naszej według mnie niepotrzebnie nakrecanej "rywalizcji". obiecałam sobie, ze już o nikim nic nie napisze, no ale bez historii o mojej teściowej to chyba nie przeżyjecie, co?

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

.
Ja się nie pochwaliłam nie ze względu na Twój posty, tylko dlatego, że Daro obecnie ma już swoje zdanie i nie robi wszystkiego na zawołanie i bywa, że jednego dnia pięknie się chowa, chodzi puszczając się, coś tam mi podaje etc., a drugiego mogę sobie gadać do woli, a on to puszcza drugim uchem i idzie gdzieś gdzie chce...więc wiesz...co ja mam tutaj pisać jak to się taki indywidualista zrobił

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-04-13, 06:06   #3974
karolina2121
siedzę i myślę

Olaboga o 23 się obudził i zaczął plakac... lulanie, bujanie nic nie pomagało, stwierdziliśmy, że chyba zęby, no więc daliśmy Nurofen, oczywiście musiał jeszcze popic mlekiem, wypił jakieś 60 ml. Za 15 piata znowu pobudka, zjadł mleko i pospal ostatecznie do 5.45 ... nie ma lekko, każdego dnia co innego

I jeszcze pytanie: co ile godzin mniej więcej jedzą Wasze dzieci? Antek ostatnio ma problem z jedzeniem w ciągu dnia.. już nie wiem kiedy jest głodny...do niedawna jadł co 4 h a teraz zje troszkę i zaczyna się denerwować w krxeselku

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2014-04-13 o 06:30
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 08:11   #3975
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
one sa chyba na podobnym etapie, bo Nela tez jest ostatnio malym odkurzaczem maly kochany głodomorek uwielbiam to jej "niam niam niam"

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

wiem wiem, dlatego doceniam, ze Nela pozwala mi rano długo spac a może zbyt szybko robi się w Waszej sypialni jasno i dla niego to sygnal do pobudki? Nela dużo gorzej zasypia (nocnym snem :P), gdy za oknem jest jasno. dlatego kładziemy ja teraz kolo 20.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

ciekawe jaki będzie tego final
ja nie będę ukrywać, ze czasem mam chwile zwątpienia, jak dam rade. Nelcia sama będzie jeszcze dzidziusiem. ciaza - sa lepsze i gorsze dni. licze, ze jak przetrwam pierwszy trymestr (a skonczylam już 11 tyg.!) to będzie z gorki.
przedszkolak i noworodek to tez nie jest taki idealny układ (a istnieje taki? ), bo "starszak" będzie przynosil wszystkie możliwe wirusy, katary, ospy...trzeba dziecko zaprowadzić i odebrać, wiec malucha zima nie zima ciągniesz za sobą i jak dziecku wyjasnic, ze mamusia z dzidziusiem zostają w domu i bycza się w lozku, a ty dziecko musisz wstać i isc do przedszkola? nie każdy maluch będzie zadowolony hehe.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

dzięki. pytam, bo tez nastawiłam się na podwojny wozek licze, ze da mi poczucie niezaleznosci i nie będę uziemiona z dzieciakami w domu. latwiej będzie ogarnąć codzienne zakupy, kiedy Nela jednak będzie poskromiona w wozku hehe.
myslalam o takim, bo babeczka smiga tu po osiedlu i wygląda fajnie (choć gondolka malutka), ale wielka mamy w naszym tako.
http://allegro.pl/ultralekki-bliznia...113647506.html w opcji gondola i 2 spacerówki.
bardzo podoba mi się zoom http://allegro.pl/podwojny-wozek-zoo...121342745.html cena w zaleznosci od tego co chcesz w zestawie.
poszperam jeszcze na stronie graco i pomecze brata, bo za oceanem maja dużo fajnych rozwiazan

tez myslalam o spacerówce, ale nasz tako spisuje się fajnie i Nela może w nim trochę pojezdzic. siostra ma po swoim synku spacerowke graco i jakas laskowata leciutka espiro, wiec może od niej pożyczymy. choć po glowie krazy mi fajna spcerowka, a maluch w chuście/nosidle obawiam się ,ze sąsiedzi mogą nie przezyc całego korytarza zastawionego wozkami - później dojda jeszcze rowerki, hulajnogi

hehe, leżaczek z dzidzia wstawie do kojca i Nela nie da rady

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

oj wspolczuje porankow! Karola to ranny ptaszek - przynajmniej macie dlugi dzień i tak jak u Lonely - może to wina wczesnego wschodu slonca? spróbuj bardziej zaciemnić pokoj.

a w temacie piasku - Szymek miał dokładnie tak samo brzydzil się piasku. pierwsza wizyta nad morzem zakonczyla się dramatem - noszeniem na raczkach, wiecznym trzepaniem koca na plazy kazde ziarenko doprowadzalo go do rozpaczy ma tylko kilka fotek "z piaskiem" i albo wyszukuje go miedzy paluchami
albo się krzywi siostra tak marzyla o fotce stopek na piasku... hehe. pamiętam, ze jeszcze nie chodzil, a jak kogos odwiedzali to mal siedział na dywanie i wyszukiwal smieci i okruszków strach go było do siebie zaprosić :P niczym się nie przejmuj - teraz w sezonie "ogródkowym" przed snem musi się moczyc co najmniej pol godziny, bo wraca do domu czarny

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

kupiłam dzisiaj w tesco był naturalny i naturalny "lekki" w promocji wzielam na probe oba.
Całe szczęście ze mam rolete czarna w sypialni bo latem by chyba w ogóle nie spala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 09:03   #3976
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Moja uprzedza ... godzinę-dwie wcześniej "czy Paulinka śpi? Bo bym przyjechała".
Cytat:
Daj spokój z tym odkurzaczem, dorwała się do gazetki z biedry i targa, na kawałki, później co raz mniejsze, my już dumni, że targa tylko i co? Potargala i zjadła
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
I jeszcze pytanie: co ile godzin mniej więcej jedzą Wasze dzieci? Antek ostatnio ma problem z jedzeniem w ciągu dnia.. już nie wiem kiedy jest głodny...do niedawna jadł co 4 h a teraz zje troszkę i zaczyna się denerwować w krxeselku
Wydaje mi się, że samo mleczko zaczyna wystarczać P na krócej, a co do krzesełka to moja też wiercipięta, długo nie wysiedzi, po 2 minutach jest "sprzątanie z blatu" albo zaglądanie co jest pod spodem ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 09:06   #3977
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Po porządnym posiłku typu duży obiadek nie jest głodny ok., 4 h, a jak podzióbie trochę kaszki z owockami to po 3 h przydałoby się coś zjeść.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 09:31   #3978
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Olaboga o 23 się obudził i zaczął plakac... lulanie, bujanie nic nie pomagało, stwierdziliśmy, że chyba zęby, no więc daliśmy Nurofen, oczywiście musiał jeszcze popic mlekiem, wypił jakieś 60 ml. Za 15 piata znowu pobudka, zjadł mleko i pospal ostatecznie do 5.45 ... nie ma lekko, każdego dnia co innego

moja co 3 godziny jak sie denerwuje i wariuje w krzeselku to biore ja na kolano, jak to nie pomaga to won sie bawic albo wyc dalej kolejny posilek na 3 godziny nie ma lekko zla macocha ze mna

Stary 2014-04-13, 10:19   #3979
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli;46008823
1.ciekawe jaki będzie tego final ;)
przedszkolak i noworodek to tez nie jest taki idealny układ (a istnieje taki? :D), bo "starszak" będzie przynosil wszystkie możliwe wirusy, katary, ospy...trzeba dziecko zaprowadzić i odebrać, wiec malucha zima nie zima ciągniesz za sobą ;) i jak dziecku wyjasnic, ze mamusia z dzidziusiem zostają w domu i bycza się w lozku, a ty dziecko musisz wstać i isc do przedszkola? :D nie każdy maluch będzie zadowolony hehe.

[COLOR=silver
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------[/COLOR]

2. dzięki. pytam, bo tez nastawiłam się na podwojny wozek licze, ze da mi poczucie niezaleznosci i nie będę uziemiona z dzieciakami w domu. latwiej będzie ogarnąć codzienne zakupy, kiedy Nela jednak będzie poskromiona w wozku hehe.

ejjj i chwalcie się umiejętnościami dzieci, bo zle odebralyscie mój wpis pisałam tylko i wyłącznie o przechwałkach moich osiedlowych mamusiek i naszej według mnie niepotrzebnie nakrecanej "rywalizcji". obiecałam sobie, ze już o nikim nic nie napisze,
3. no ale bez historii o mojej teściowej to chyba nie przeżyjecie, co?

4.kupiłam dzisiaj w tesco był naturalny i naturalny "lekki" w promocji wzielam na probe oba.
1. tutaj tak jak mówisz, nie ma wyjścia i czasu idealnego, zawsze będzie coś, dla mnie najważniejsze to samemu być na to przygotowanym, bo najważniejsza psychika mamy, bo to cały fundament
2. Ten zoom jest super i lżejszy napewno Ja ostatnio w świat dziecka w wawie widziałam taki podwójny, i tu gdzie rączka miał taką konsolę coś tam się robiło i kierowało nią, nie wiem czy to nie był graco leciutki był i cena też nie jakaś zabójcza
3.nie no skąd ten pomysł przyszedł Ci do głowy, ja jak nie słyszę długo historii o Twojej teściowej to chora chodzę
4.na bieluch zmiksowany z bananem u nas jest szał

Cytat:
niezle gna do przodu! rozpedzil się i teraz już nikt go nie zatrzyma

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

jaki entuzjazm

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

chwalilas się już sukienka? :P
co u Adiego? jak sprawdza się obecna niania?

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

kto dal Ci cynk, ze trzeba się ewakuować?

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

nadrobiłam, mogę isc spac.
wierzę w Boga uchronił mnie przed tą burzą

Cytat:

hmmm... jak wstanie po 8:00 to jemy śniadanie ok.8:30 później 10:00 cyc i drzemka, 13:30 obiad,15:00 cyc 16:30-17:00 podwieczorek 19:30-20:00 kolacja, mniej więcej tak u nas

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
Całe szczęście ze mam rolete czarna w sypialni bo latem by chyba w ogóle nie spala

Wow roleta czarna musi być crazy
Stary 2014-04-13, 10:32   #3980
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
.
Mój je co 2-3 h , zależy co. Ostatnio to mam wrażenie, że o wiele częściej jest głodny A w krzesełku dziecku się szybko nudzi, musi siedzieć a chciałby się bawić, ruszać... nie dziwię się, ale trudno. Przy naszym krzesełku wiszą kolorowe kule i zmasakrowany już hipopotam co na brzuchu ma rozkładówkę ostatnio jak mi marudził ze zmęczenia a wiedziałam że musi zjeść przed spaniem to dałam mu do rączki młynek do pieprzu i nagle się ożywił i zjadł wszystko

Diabli, Ty miałaś cesarkę. Konsultowałaś z lekarzem zajście w 2 ciążę czy tak wyszło?
Widzę, że myślisz nad podwójnym wózkiem. Nela będzie miała 1,5 roku jak się urodzi maleństwo. A nie myslałaś nad nosidełkiem (na sobie) plus jeden wózek. Moim zdaniem na poczatku i tak będziesz robiła spacery blisko domu. Jednego dnia mozesz brac maleństwo w nosidło a Nelę do spacerówki, a drugiego dnia maleństwo do gondoli a Nela będzie maszerować moja koleżanka tak robiła. Do niektórych wózków mozna dokupić taki stopień na kółkach, na którym starsze dziecko sobie staje i jedzie razem z goldolą. Moim zdaniems super sprawa. Nie wyobrażam sobie pchać podwójnego wózka

Danio zaczął 2 dni temu mamować mamamamamama i mamy 7 zęba

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:34   #3981
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
1. tutaj tak jak mówisz, nie ma wyjścia i czasu idealnego, zawsze będzie coś, dla mnie najważniejsze to samemu być na to przygotowanym, bo najważniejsza psychika mamy, bo to cały fundament
2. Ten zoom jest super i lżejszy napewno Ja ostatnio w świat dziecka w wawie widziałam taki podwójny, i tu gdzie rączka miał taką konsolę coś tam się robiło i kierowało nią, nie wiem czy to nie był graco leciutki był i cena też nie jakaś zabójcza
3.nie no skąd ten pomysł przyszedł Ci do głowy, ja jak nie słyszę długo historii o Twojej teściowej to chora chodzę
4.na bieluch zmiksowany z bananem u nas jest szał

wierzę w Boga uchronił mnie przed tą burzą

hmmm... jak wstanie po 8:00 to jemy śniadanie ok.8:30 później 10:00 cyc i drzemka, 13:30 obiad,15:00 cyc 16:30-17:00 podwieczorek 19:30-20:00 kolacja, mniej więcej tak u nas

Wow roleta czarna musi być crazy

Kurdę muszę tego bielucha spróbować...

A dzisiaj Bart jadł na śniadanie kromkę z masłem i owoce z twarozkiem. Dałam mu popić wodą z bidonu. I tak namiętnie pił że się zakrztusił i wyrzygał wszystko co zjadł na matę z puzzli. Masakra. Z rana sprzątanko jak balsam podziałało na mą duszę
A jeszcze obiad u teściowej ciekawe jaką surówkę przyrządzi - czyżby znowu z nieobranym pomidorem i z papryką czerwoną?? I'm lovin it :/ :/ :/ prawie powtórzyć czynność Barta z rana (ona wie że nie znoszę ww składników )

Stary 2014-04-13, 10:37   #3982
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:

Kupilismy dzis Daro pierwsze butki do chodzenia..i uwaga uwaga...rozmiar 23 niezla ma stope zycia.
Wow niczym dwulatek

Vil brawa dla Przemka za umiejetnisci

Karola i jak nocka? U nas pobudka o 24- ale szybkomzasnela, pozniej o 2 i tu sie chwile bujalysmy. Wstala po 6. U nas kaszka w butelce nie przejdzie.

Diabli a ja myslalam zeby jechac na wakacje nad morze, jakos nie pomyslalam ze tam tyyyyyyyle piasku
Stary 2014-04-13, 10:49   #3983
karolina2121
siedzę i myślę

Sharp pisałam o nocce kilka postow wyżej

Gold ja właśnie tak kombinuje, Kostek w nosidle, a Antek w wózku, aalbo na 2 wózki bo na spacerach póki co będę z niania albo z mężem: )

Stary 2014-04-13, 10:52   #3984
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Kurdę muszę tego bielucha spróbować...

A dzisiaj Bart jadł na śniadanie kromkę z masłem i owoce z twarozkiem. Dałam mu popić wodą z bidonu. I tak namiętnie pił że się zakrztusił i wyrzygał wszystko co zjadł na matę z puzzli. Masakra. Z rana sprzątanko jak balsam podziałało na mą duszę
A jeszcze obiad u teściowej ciekawe jaką surówkę przyrządzi - czyżby znowu z nieobranym pomidorem i z papryką czerwoną?? I'm lovin it :/ :/ :/ prawie powtórzyć czynność Barta z rana (ona wie że nie znoszę ww składników )

osszzz kurcze, nieźle Bart przedobrzył ;/
hehe ale Ciebie u teściowej w taj sytuacji jak załatwiasz jej dywan chciałabym widzieć, no szczególnie jej minę jak dobrze,z eja do swojej nie muszę dzisiaj jechać
Stary 2014-04-13, 11:10   #3985
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
osszzz kurcze, nieźle Bart przedobrzył ;/
hehe ale Ciebie u teściowej w taj sytuacji jak załatwiasz jej dywan chciałabym widzieć, no szczególnie jej minę jak dobrze,z eja do swojej nie muszę dzisiaj jechać

A daj spokój, nie uśmiecha mi się to wcale no ale tz chciał jechać a ja nie chciałabym żeby mu przykro było.
I tak rzadko tam bywamy. Tyle że ona już się zapowiedziała że w tyg przyjedzie żeby Barta na spacer wziąść. I ostatnio jeszcze tekst do mnie: a on juz taki duży to przywieziecie go do mnie na cały dzień taaaaaaaa jaaaaaasne

Karota napisałam do Ciebie na fb. Proszę mi odpisać

Stary 2014-04-13, 11:21   #3986
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A daj spokój, nie uśmiecha mi się to wcale no ale tz chciał jechać a ja nie chciałabym żeby mu przykro było.
I tak rzadko tam bywamy. Tyle że ona już się zapowiedziała że w tyg przyjedzie żeby Barta na spacer wziąść. I ostatnio jeszcze tekst do mnie: a on juz taki duży to przywieziecie go do mnie na cały dzień taaaaaaaa jaaaaaasne
Się zapytaj o instrukcję demontażu cycka żeby z Bartem zostawić

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 12:10   #3987
karota11
Zadomowienie

Cytat:

Karota napisałam do Ciebie na fb. Proszę mi odpisać

hahah, no co Ty nie chcesz?????? żeby sie wnusiem cały dzień zajeła ?

odpisałam
Stary 2014-04-13, 12:46   #3988
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Sharp pisałam o nocce kilka postow wyżej

Gold ja właśnie tak kombinuje, Kostek w nosidle, a Antek w wózku, aalbo na 2 wózki bo na spacerach póki co będę z niania albo z mężem: )

Czyli imię już wybrane? moim zdaniem nie warto kupować kolejnego wózka, podwójnego, bo chwila moment i starszaki nie będą chciały siedzieć w wózku mój już po max. godzinie zaczyna się wiercić strasznie, więc musimy odiwedzić plac zabaw albo go wyjmuję na chwilę i chodzi wokół wózka czy po trawie, nie usiedzi, a rok temu jak nas odwiedziła siostra tż i ich synek miał nie całe 1,5 roku to non stop chciał biegać, a wózek jechał obok próby wsadzenia go do wózka kończyły się meeega wrzaskiem

Może mi coś poradzicie- jakie mleko wybrać? dlaczego wybrałyscie akurat daną firmę? Ja na razie myslę nad Bebilonem, bo porównujac skład widzę że ma najmniej sodu, no i Bebilon HA dostawał na poczatku w szpitalu. Teraz nie ma żadnych alergii czy problemów z trawieniem. Będe wdzięczna za poradę, bo na dniach muszę kupić

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:47   #3989
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
nie bo podstaw do fasolki za bardzo nie ma, ale okresu nie ma i czuje ruchy ktorych nie ma wiec sie przeszlam jak i tak za darmo mialam... a sie odstroilam jakbym na impreze szla... i sie z domu w koncu wyrwalam... i zawsz to lepiej do gina zeby pogrzebac w piczy niz w zebach jak u Clo hehehe
ee tam, ja uwazam, ze obie okazje sa swietne, zawsze to mozna sie odstrzelic i jakis facet nam okazuje zainteresowanie, 100% uwagi poswieca, po czym grzebie w jakims otworze, czy to gebowym czy dowcipnym to juz szczegol

wczoraj impreza byla. mlody spal na spacerze, zrobilismy wczesniej sesje nad rzeka i nawet paru zdjec nie zepsulam moim glupim wyrazem twarzy... ale mlody mi zdziczal. wiele godzin potrzebowal, zeby do gosci sie przyzwyczaic. no i musial mnie miec ciagle przy sobie. zaczynam miec wyrzuty sumienia z powodu pelnego etatu... czy nie za duzo chce na poczatek?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Moje dziecko jest nieprzewidywalne. .. zjadł rzadką kaszke na 240 ml mm i o 19 już spał... niestety o 2.30 obudził się chciałam go oszukać woda, ale bez skutku...po godzinie zaczął strasznie wyć, więc zrobiłam mu 60 ml mm, dalej ryk, ostatecznie zjadł 210 i za chwilę zasnął. .. pospal dłużej, bo dopiero przed 8 się obudził cieszę się, ale ciągle nie mogę zrozumieć czemu budzi się w nocy na jedzenie

chcesz wziac Florka na pare nocy? mysle, ze on cie skutecznie wyleczy z ambicji na temat nocek Antka

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
My kupujemy łóżeczko ,chcemy żeby spał w łóżeczku przynajmniej za dnia, najlepsze byłoby turystyczne z możliwością dostawki... ale znalazłam takie tylko jedno... chicco nex 2 me w cenie 650zł
ale to nie jest jakas wygorowana cena. widzialas takie cos moze?
http://www.baby-walz.de/HAUCK-WTP-Be...p=125163019110
http://www.baby-walz.de/ROBA-Room-Be...p=125163108410
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 14:04   #3990
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Czyli imię już wybrane? moim zdaniem nie warto kupować kolejnego wózka, podwójnego, bo chwila moment i starszaki nie będą chciały siedzieć w wózku mój już po max. godzinie zaczyna się wiercić strasznie, więc musimy odiwedzić plac zabaw albo go wyjmuję na chwilę i chodzi wokół wózka czy po trawie, nie usiedzi, a rok temu jak nas odwiedziła siostra tż i ich synek miał nie całe 1,5 roku to non stop chciał biegać, a wózek jechał obok próby wsadzenia go do wózka kończyły się meeega wrzaskiem

Może mi coś poradzicie- jakie mleko wybrać? dlaczego wybrałyscie akurat daną firmę? Ja na razie myslę nad Bebilonem, bo porównujac skład widzę że ma najmniej sodu, no i Bebilon HA dostawał na poczatku w szpitalu. Teraz nie ma żadnych alergii czy problemów z trawieniem. Będe wdzięczna za poradę, bo na dniach muszę kupić
Ja mam nan pro 2 od nestle bo innego w Szwecji nie znalazlam :/ wczesniej miala nutramigen ale nie ma alergi na mleko wiec ma nan

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości