|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
szpiegu
maggie123 ja pije rozpuszczalną, nie pobudza Piotrka i nic mu po niej nie dolega Cytat:
ale jak nam się tylko udaje to zawsze na któryś bok go kładziemy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Enia_ ale zazdraszczam takich długich przerw między karmieniami
|
||||
|
|
|
#3842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby sie jeszcze rozkrecilo. Ja gdzies w drugiej dobie tyle sciagalam, pozniej stopniowo coraz wiecej.Sciagasz metoda 753? Cytat:
dla Mikiego. Dobry chlop Cytat:
lezalam jak na szpilkach i czekalam az sie zbudzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mojemu kiedyś wyleciało bokiem i nam na łóżku wielką plamę zostawił ubranka też mam pobrudzone i to te fajniejsze sztuki, zauważyłam że najlepiej zapierać od razu ręcznie to praktycznie schodzi wszystko olakola gratuluję!!! reszta jutro, może w końcu uda mi się być na bieżąco ![]() dobranoc ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie jak Ola spi, to ja tez odpoczywam. Mam taka zasade, ze jak nie spi, a tz jest w domu, to on sie nia zajmuje, a ja ogarniam wszystko w kolo, a jak spi to obydwoje mamy czas dla siebie, chyba, ze nie spi caly dzien, to ja tez sie nia zajmuje, a tz np sobie chwile gra na kompie. Stwierdzilam, ze ja sie nią zajmuje jak tz jest w pracy, a ze prace ma nie lekka, to nie kaze mu sprzatac czy gotowac, ale kaze zajmowac sie mala. Takim sposobem mam czasami czas dla siebie ![]() No a minela wlasnie 24 wiec moge ten dzien tez pochwalic Po wczorajszej awanturze zasnela we wlasnym lozeczku ok 1 i spala sobie do 10 z przerwami na karmienie (pozniej juz u nas w lozku) wstala, pogadala 2 godzinki i o 12 zasnela, ok 14 wzielismy ja do siedliska bakterii i zaraskow jakim jest CH i tam tez sie popisala, bo ta godzinke grzecznie lezala w wozku i patrzala sobie i gadala usnela o 21 bez marudzenia, no i teraz po jedzeniu o 23 spi w swoim lozeczku...Oby wiedej takich dni ![]() Spadam teraz na szybki sen ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bosz... dziecię się namarudziło, a jak o 18 padło, tak dalej śpi w szpitalu położne mówiły, żeby po 6h wybudzać, żeby coś zjadł, bo mu energetyka padnie, ale... jak śpi, to niech śpi :P najwyraźniej potrzebuje ;P
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poloznym fajnie sie gada, ale jak czlowiek naslucha sie marudzenia i placzu, toani mysli wybudzac, nawet po 12 godzinach ![]() Chociaz ja nigdy nie doznalam tego zaszczytu iOla sama sie budzi po maks 3 godzinach. Raz chyba udalo jej sie przespac 5 godzin. Side wyszla na dluugi spacer z Piotrusiem i jeszcze nie wrocila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak nie daje rady to tez ide spac razem z mikołajem, aczkolwiek staram sie najpierw zrobić co mam zrobić jak on spi. Cytat:
położne chyba za dlugo śpią po nocach Cytat:
Dobry! Mikolaj mi sprzedał z rana taka serię usmiechow pelna gębą ze az sie chce życ jeszcze bardziej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3849 | ||
|
Zadomowienie
|
monkaa321 -moja Ola to juz duza panna także wypadało by aby przesypiała poł nocy bez pobudek
Pierwsze 5 tygodni budziła sie co 2 godziny, wszystko na plus zmieniło się po szczepieniu podmienili mi dziecko ![]() Cytat:
![]() ciekawe jak one miały małe dzieci czy tak budziły z zegarkiem w ręku ![]() Cytat:
Ja dziś tak miałam..............Ola jak zasnęła po 21 tak obudziła się o 3 na mleczko....... godzina 7 minęła a ja nie słyszę kwęku i wiercenia aż się wystraszyłam co tam w łóżeczku się dzieje a ona smacznie spała
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
o 7:15 przyniosłam moje mleko, a ona o 7 dostała 20 ml bebiko. płakać mi się chciało.
poza tym to nie jedt fajne leżeć z kimś kto ma dziecko przy sobie. chyba jakaś depresja mnie dopada. bezsilność, że nie moge jej pomóc, teksty że tylko tyle mleka - no tak tylko tyle a ile ma być w 1szym czy 2gim dniu odciagania. mały dziewczyny u mnie w pokoju prawie całą noc płakał. nie wiem czemu ona go przystawia na chwile i odstawia. i do tego mój wielki bolący brzuch. chyba w 6tym miesiacu był mniejszy. żeby ona już oddychała to bym ja mogła chciaź przytulic. przepraszam źe wam jecze ale nie daje rady. |
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt ze wgl KP pepuszek dalej przemywac octeniseptem. dzieki! Cytat:
dla KingiCytat:
zmykam bo moja Niuśka tez daje czadu, podobnie jaj Wasze, no poza Elą.
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Witam się z domu. Mam sporo do przeczytania, będę nadrabiać w wolnych chwilach, wiec proszę nie gniewajcie się, jak coś pomine albo wyciągne stary temat.
W domu Ewcia wspaniale nas powitała, bardzo wpatrzona w brata, wszystkim zainteresowana, chętna do pomocy. Oby jej tak zostało. ![]() Młody jest cyckoholikiem, pięknie rozbijał laktację, ale zmuszona byłam podać mu smoczek, bo nie udałoby mi się go wcale od siebie odkleić. Nie jestem przeciwniczka smoczków, ale uważam, ze da się bez nich żyć Ewcia nie potrzebowała wcale, nie chciała chociaż próbowaliśmy. A Przemo jakby ktoś wyłączył jak dostaje smoka ![]() Na teraz, żeby mi nie umknęło: Lutien - jestem ogromnie wdzięczna, jak mogę się zrewanżować? Kate - znam to uczucie, gdy w niani włącza się alarm i nie życzę nikomu. Oby to był pierwszy i ostatni raz. ![]() Olakola - moje gratulacje! Trzymam kciuki za kp. |
|
|
|
#3855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ze mna na sali tez była laska,dziecko non stop płakało a ona wyspac sie chciała i nie przystawiała
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie oddycha? Co sie stało? Jak pisalas i przegapilam to wybacz. Mówi Ci cos nazwa stopery? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
Nasza nocka dzisiaj całkiem spoko. 3 pobudki. Wprawdzie jedna pobudka to trochę trwa, dwie zmiany pieluch i dwa podejścia do cyckowania. Zresztą co ja Wam tłumaczę ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3859 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To ja trzymam kciuki zeby tylko takie dni byly ![]() A moze Ola lubi byc poza domem? Cytat:
Nie moge sie doczekac az Kacper sie zacznie usmiechac. Cytat:
Trzymaj sie
|
|||||
|
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
Poprosze o brokuly
![]() Ale zle sie dzis czuje Slabo mi i duszno... Czy powinnam sie niepokoic czy tak moze byc pod koniec ciazy
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Jedli chodzi o budzenie to co innego gdy ma sie dziecko kilkutygodniowej, a co innego kilkudniowe. Długie przerwy w śnie u dziecka które ma kilka dni powoduje zazwyczaj zmniejszenie ilosci mleka i słaby przyrost wagi. Naprawdę tylko pojedyncze przypadki na to nie zareaguja. I tak, ja położna, zaczęłam odciągać mleko co 3-4 godziny od 3 godziny po cc, a moje wciąż wagowo małe dziecko nie śpi dłużej niż 4, sporadycznie 5 godzin. Moje koleżanki tez ta robiły . Ale to zawsze są tylko dobre rady, masz swój rozum, możesz nie słuchać, jesli uważasz, ze jest inaczej, ponosić konsekwencje ze swojego postępowania rownież. To tak a propos czy położne robią tak jak mówią. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- dziewczyny, mam okazję nabyć takie nosidełko ,co myślicie??
|
||
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola nie martw sie, już niedługo, zapytaj sie kiedy będzie następne karmienie i odciągnij przed, zapowiedź im tez, ze przeniesiesz mleko na to karmienie. Mała dalej na wspomaganiu oddechu? Trzymam kciuki za ciebie. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3865 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my tu wszystkie trzymamy kciuki - poza tym ja wierzę w harmonię wszechświata, czyli wszystko zostanie wynagrodzone trzymajcie się dzielnie!---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- niektórzy mają tak głęboki sen, że jakby im dziecko do ucha wrzeszczało, to tylko się obrócą na drugą stronę, albo z irytacji rykną sami do dziecka "czeeeego?" (tak miała babka z sali obok mnie) może wypadek przy... pracy :P ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- może jakimiś biegaczami będą? albo bokserami czy innymi sztukmistrzami walki? :P:P:P nijak swojego nakarmić od 2 dni nie mogę, bo po pierwsze odpycha cyca i w ogóle mnie ;P po drugie zasłania dziubka i sutkiem to ja mogę mu w nos tylko trafić :P po trzecie wkłada paluszki pod nakładki no dzisiaj w ogóle to sobie nakładkę z jednej strony trzymał palcami jednej dłoni :P i possał z 10 minut pierwszy raz użyłam poduszki do karmienia, trochę pokracznie mi to wyszło, ale powiedzmy że Młody coś tam pojadł i zasnął - gorzej, że żadnego podparcia pod plecami nie było, bo łóżko rozłożone, do sciany daleko, krzesło ma za wysokie podłokietniki , więc teraz moje plecy się buntują najfajniej na poduszce dokarmia Młodego mąż - jedną stronę ma na udzie, drugą pod udem - inaczej mówi, że nie umie i mu niewygodnie ;P ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#3866 | |||||
|
Zakorzenienie
|
zaczynam nadrabianie
![]() Cytat:
smoczek pomaga.dzięki za namiary. o tym koło rynku nie wiedziałam. Cytat:
a my mówimy, że młodemu się "dziobak" włączył ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam wyrzuty sumienia jak dałam smoka ale teraz nie żałuje. Jestem w miarę wyspana synek zadowolony. A w ciągu dnia mam czas dla siebie
|
|
|
|
|
#3868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Castia biedna jestes z tymi kolkami trzymaj sie!Cytat:
![]() thidien oj to Cie wytrzymali, dobrze ze znalazł sie ktos kumaty i zareagował ![]() nivka dla was asialll zdrówka dla Olka Cytat:
frogutka za niemowlaczka ![]() ja jeszcze nie podaje smoczka, jeszcze....
|
||||
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Ja smoczka już podalam ze 2 razy, żeby bez płaczu poczekal na cyca. O dziwo ciąga. Bo Misiek to zalapal dopiero po miesiącu. I tak się nie obejdzie bez i tak :p
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja i wstepuje w klub marudzacych i niespiacych maluchów .... mloda od 2 dni jest hmmm... nie spi marudzi i je co 1,5 godz ... wczoraj sis odprawiała urodziny i chciałam lampke wina sie napić o 20 mloda sie naduldała odciagnełam sobie 120 i mysle jak w ciagu 20 min wypije lampke wina , moge ja nakarmić po 4 godz czyli jesli naduldana była i mam porcje mleka jeszcze czasowo do przodu bede , o moje senne marzenia mloda o godz 21 była gotowa z mlekiem a o 22.30 juz sie domagała kolejnej porcji której ja nie miałam wkurzyłam sie i zrobiłam porcje mm(myslac ze moze moje mleko jakies głodne) wyduldała całe 90 gram a o 24 darła sie w niebogłosy o mleko wiec przystawiłam do cyca i dałam i tak co 1,5 godz do teraz chlapie mleko ![]() myslałam ze po mm pospi dłuzej ale sie grubo myliłam dobra nowina to taka ze moje mleko wystarczajaco ja nasyca tylko jej sie głodomor zał mamy chrypke nie wiem skąd tylko ze jak juz wam pisałam ona cały czas mruczy jak np niezadowolona jak sie przeciaga jak ja porusze w łózeczku jak jej przebieram pampka ona ciagle wydaje takie mmmmm ![]() i całkiem inna w obsłudze niz Amelia to tak jakbym 1 raz miała dziecia GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM wybaczcie ale nie dam rady wam odpisywac czytac was czytam na telefonie ale odpisywac juz nie daje rady ... aa któras pytała o zółtaczke i karmienie czasem jak zółtaczka nie chce schodzic wina jest kobiecy pokarm który powoduje zmniejszone wydalenie bilurbiny z wątroby dziecia zaleca sie wtedy zeby przestac karmic na dwa dni i wtedy robia badania czy poziom bilurbiny spada jesli tak to jeszcze sie wstrzymuje karmienie ... a ptem sie kari normalnie .. olaola wiem co czujesz , z Amelia zamiast sie cieszyc macierzynstwem wpuszczano mnie do niej 2 razy dziennie na karmienie reszta to był tylko sciagniety moj pokarm ... dlatego chyba teraz przy julii kazdy inny objaw niz ten co był u ami jest dla mnie czerwoną lampką
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

ale jak nam się tylko udaje to zawsze na któryś bok go kładziemy 
(chyba nie przekręciłam) i normuje się do 3 msc życia.

zeby sie jeszcze rozkrecilo. Ja gdzies w drugiej dobie tyle sciagalam, pozniej stopniowo coraz wiecej.
dla Mikiego. Dobry chlop 
Piotruś na mnie nigdy nie chce leżeć bo atakuje cycka w każdej pozycji bez względu na to ile mam na sobie ubrań, nawet jak go trzymam w kurtce to atakuje przez kurtkę. Ja nie wiem jak on to wyczuwa ale normalnie rzuca się jak jastrząb i trochę wstyd go na ręce brać bo wszędzie złapie mi cycka
usnela o 21 bez marudzenia, no i teraz po jedzeniu o 23 spi w swoim lozeczku...
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013

:-*:-*
Ewcia nie potrzebowała wcale, nie chciała chociaż próbowaliśmy. A Przemo jakby ktoś wyłączył jak dostaje smoka
Trzymaj sie

witam sie i ja i wstepuje w klub marudzacych i niespiacych maluchów ....