Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-11, 18:12   #3721
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ela: bo w kupie raźniej

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Ale na serio, to Uli jutro stuknie 4 tygodnie i ani razu nie zdarzyło jej się przesikać pieluchy i kupka też jej nigdy nie uciekła Damy takich rzeczy nie robią Sorry Ela
Ja mam w domu szatana, nie zadna dame wiec spoko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 18:24   #3722
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Aleś mnie wywołała do tablicy
Nie odzywałam się bo chorowałam od końca marca, do wczoraj byłam w szpitalu. Takie tam nieciekawe powikłania ciążowe. W każdym razie melduję, że jestem i wciąż nierozpakowana Nie czuję się najlepiej i pewnie nie będę tak aktywnie udzielać się jak wcześniej. Na Pisankę czekam do Wielkanocy (jak sama nazwa wskazuje)

I zapomniałaś o Asience też nierozpakowana

Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym Mamusiom!
Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
jeszcze ja czekam na rozpakowanie i należe do tych co się za często nie udzielają ale staram sie byc na biezaco
Czyli mamy 6 nierozpakowanych:
Niutka25
bebe97
Aniutka
czarnamadonna1982
niezapomnijkaa09
lutien (ja )

(chyba, że jeszcze któraś napisała, ale dopiero czytam posty)

No i jeszcze Olakola, ale ona chyba już po
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2014-04-11 o 18:26
lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 18:30   #3723
BeautifulLie
Zadomowienie

Bylam na wizycie i jak weszłam głupia tak wyszłam o.O dowiedziałam się że nie wolno podawac dzieciom herbatek z hippa tym bardziej kopru włoskiego, mleko mm robić tylko na wodzie żywiec zdrój zagotowanej do 50 stopni (oczywiście podawać ostudzone) wbrew temu co mi pierdzieliła położna to dokarmiać cycem 2razy dziennie, a najbardziej mnie rąbło że jak karmie mm to nie podaje się vit. D+k (?!) i tu pytanie czy aby napewno?

Magduś wyrzuty sumienia też mam ehh :/

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 18:47   #3724
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Bylam na wizycie i jak weszłam głupia tak wyszłam o.O dowiedziałam się że nie wolno podawac dzieciom herbatek z hippa tym bardziej kopru włoskiego, mleko mm robić tylko na wodzie żywiec zdrój zagotowanej do 50 stopni (oczywiście podawać ostudzone) wbrew temu co mi pierdzieliła położna to dokarmiać cycem 2razy dziennie, a najbardziej mnie rąbło że jak karmie mm to nie podaje się vit. D+k (?!) i tu pytanie czy aby napewno?

Wysłane z telefonu...
Haha
Koper włoski może powodować większe gazy, więc nie każdemu dziecku może służyć. No i herbatki hippa są słodkie więc to może być ten minus.

Co do wody do mm. Od pierwszych dni robię z kranowa przegotowaną i ostudzona poprzez wymieszanie z zimną przegotowaną. Tak mówili w szpitalu, tak też mówiła położna. No chyba ze mieszkasz gdzieś gdzie woda jest ewidentnie syfiasta.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Jak karmisz mm to podajesz tylko wit. D bo K jest już w mleku

Stary 2014-04-11, 18:51   #3725
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o szcepienia bierzemy tradycyjne. Jeszcze z pediatra rozwaze za i przeciw ale na dzien dzisiejszy jestem zdecydowana na refundowane.

Virginia dla Natalki. My przespaliśmy miesiecznice Co do pepka nie wiem. A dzije się coś niedobrego?? Saczy się cos albo brzydko pachnie??Bo jeśli nie to wsio jest ok. i dajmy sobie czas.. U nas odpadl i dalej jest na zewnatrz i czekam Az się wchłonie. Ciekawe ile to potrwa.
Ja chyba też wezmę tylko tradycyjne.
Dzięki
Z pępkiem nic się nie dzieje ale nie wygląda jeszcze tak jak powinien, zresztą lekarka w szpitalu mówiła, że to się będzie jeszcze długo goić i żeby długo psikać octeniseptem itd tylko się zastanawiam jak długo to potrwa zanim w końcu będzie wyglądać jak powinien?

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
W szpitalu dostawala bebilon pronutra 1, w domu podalam Bebiko 1 i wszystko bylo ok.
Sklad prawieidentyczny.
I nic się nie działo jak przestawiłaś od razu na inne?
Ja też bym chciała bebiko ale boję się, że może będzie miała jakąś alergię czy coś. Co do składu to bebilon ma dodatkowo kwasy Dh coś tam (wiesz o co chodzi) ale różnica w cenie rzeczywiście ogromna.

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
za 4 tygodnie ! właśnie, czy z kikuta może czasem polecieć krew? Dzisiaj zauważyłam, wyczyściłam patyczkiem ale położna chyba mówiła że może sie tak zdarzyć doradźcie

też mam herbatke Hippa, sama ją pije niby można dawać od 1tygodnia życia ale ja sie jakoś boje, może któraś z Was podaje/podawała?
Dziękuję!
Krew może polecieć, mi tylko mówili żeby pilnować żeby nie robiło się czerwone wokół i żeby nie leciała ropa.
Od 1 tyg. to chyba za wcześnie na herbatki. One wszystkie są wgl teoretycznie od miesiąca, ja podałam kilka dni przed ukończeniem przez Natkę miesiąca a i tak miałam obawy...

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
C
Widze ze nie tylko my miałysmy problem z kp i te komenatrze bliskich..............ech hh ostatnio tesciowa z tekstem OJEJ TO NIE KARMISZ JUZ ? A ja na to; a jak uwazasz ze sama sobie jedzenie bierze ?karmie tylko nie piersią a co ?widzisz problem jakis ? i zamknęła że się tak wyraże morde
Jej córeczki po rok czasu a ja wyrodna matka miesiąc jeszcze z odciąganiem ale w d..... to mam ,wazne ze córa zdrowa i juz!!
Jest terror co do KP, nie da się ukryć. Wiem że to mega ważne i żałuję, że nie karmię cycem ale nic na to nie poradzę . Zresztą wiele dzieci wychowało się na MM i jakoś żyją więc bez przesady.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
wvzoraj tż przyniosl papiery o becikowe - o jezusie ile tej papierologii teraz
mam chyba z 12 stron do uzupełnienia o marny 1 tys
To pomyśl ile ja tego miałam jak staram się o wszystkie możliwe rzeczy jakie tylko są .

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak zadają to głupie pytanie "Karmisz?" bo odpowiadajcie "Nie!Głodzę"
Dobre

Cytat:
Co do koperka to ja czytałam w różnych gazetach że faktycznie są różne opinie na ten temat i niektórzy uważają, że lepiej nie podawać. Chociaż przecież my się na nim chowaliśmy i było ok, myślę że niektóre rzeczy to po prostu takie trendy. Mleko najlepiej byłoby robić na przegotowanej wodzie mineralnej ale szczerze to wątpię, że dużo ludzi tak robi. A co do witaminy D to akurat racja, mi lekarka w szpitalu mówiła, że jak karmię MM to mam dawać tylko wit.D.

A ja posprzątałam, byłam z Natusią na spacerku, miałam lekcje, przede mną jeszcze prasowanie choć nie wiem czy nie zostawię na jutro....

buziaki dla Was
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 18:52   #3726
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Po karmieniu dziś zdecydowałam narobić trochę zapasów- odciągnęłam pierwsze 50 ml. Nie wiem tylko po ile ml mrozic porcje. Ile wasze dzieciaki zjadają na jedno posiedzenie??
Mój żarłok zje 80 ml, ale po chwili daje radę jeszcze 40

Cytat:
wvzoraj tż przyniosl papiery o becikowe - o jezusie ile tej papierologii teraz
mam chyba z 12 stron do uzupełnienia o marny 1 tys
Znam to. Dzisiaj zaniosłam. Chodziłam do nich 5 razy

Cytat:
a ile czrkolada ma rządkow? Bo ja wlasnie tyle
Zazwyczaj 6 - zjadam połowę

Cytat:
Pani ze mną prowadziła krótką rozmowę i pytania brzmiały:
dostaje pani od kogoś alimenty?
nie
pani mąż płaci komuś alimenty?
nie
ile dzieci na utrzymaniu?
jedno, teraz urodzone
prace zmieniane od 2012?
nie
a mąż?
nie
jest pani nietypową petentką
Jesteście za porządni - takim nic nie dają

Cytat:
Dzien obesranych gaci. Ola wlasnie obsrala sie od cyckow do lopatek i po kostki
Nasze wątkowe dzieci są utalentowane

Cytat:
A namaczasz? Bo ja te ciuszki, które uświnione są konkretnie namaczam nawet cały dzień Bo u nas nie ucieka z pampka, ale zdarza się, że coś się ubrudzi podczas przebierania, bo wtedy Ula uwielbia wręcz się załatwiać "na świeżym powietrzu". Albo ręcznik po kąpieli oczywiście.
My ręcznik z założenia mamy tylko na jedną kąpiel - jak się uda na więcej to tylko taki bonus

Cytat:

Wysłane z telefonu...
Witamina k albo d jest już w mleku modyfikowanym i nie trzeba podawać Ale tylko jedna z tych dwóch
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 18:59   #3727
teQiba
Moderator

Cytat:
Teqiba: trzymam kciuki za wasze wielkie wyjście jutro Kacperek na pewno się spisze jeśli będziesz wyluzowana i wmowisz sobie że wszystko będzie OK. Dzieciorki to czują bardzo mocno i jak się denerwujesz to on się denerwuje. Teśc nam to zawsze powtarza jak kąpie małego- jest tak spokojny jak nim porusza w wanience że jestem w szoku że tak można i mały też kocha przez to kąpiele i jest tak samo spokojny. To samo było z płaczem ok konkretnej godziny- jak się nakręcałam to czekałam punkt 18 na ryk i był, a jak si wyluzowałam to jakoś poszło i raz jest raz nie ma
Dzieki - wierze ze bedzie ok
A jutro Wam napisze czy tak bylo

Cytat:
A namaczasz? Bo ja te ciuszki, które uświnione są konkretnie namaczam nawet cały dzień Bo u nas nie ucieka z pampka, ale zdarza się, że coś się ubrudzi podczas przebierania, bo wtedy Ula uwielbia wręcz się załatwiać "na świeżym powietrzu". Albo ręcznik po kąpieli oczywiście.
Namaczalam ale z godzinke - to moze za krotko...
Stary 2014-04-11, 19:09   #3728
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
I nic się nie działo jak przestawiłaś od razu na inne?
Ja też bym chciała bebiko ale boję się, że może będzie miała jakąś alergię czy coś. Co do składu to bebilon ma dodatkowo kwasy Dh coś tam (wiesz o co chodzi) ale różnica w cenie rzeczywiście ogromna.

Ja karmie swoim mlekiem sciagnietym, ale kilka razy zdarzylo mo
I sie dokarmic. N, ale nasza maądra Tequilla na watku slusznie napisala, ze sklad mleka matki zmienia sie z karmienia na karmienie, wiec mleko mod. Nie powinno nic zrobic jak sie poda od razu inne.
Poza tym ja karmie moim, a podawalam mm i tez w sumie to bylo od razu inne mleko, nie mieszalam z moim inic sie nie dzialo.

Stary 2014-04-11, 19:09   #3729
Smarrita
Wtajemniczenie

odnośnie podawania herbatek itp które powinno się podawać od 1 miesiąca życia. Mi położna mówiła że mogę je podawać (dziecko 2 tyg) bo jak się urodzi to liczy się już że to jest pierwszy miesiąc życia więc spokojnie mogę rzeczy które od pierwszego miesiąca podawać.

Faktycznie, jak się karmi MM lub KP+MM z przewagą MM to nie podaje się wytaminy D+K tylko samą D
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 19:33   #3730
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

Castia: ale masz nowy avatar fiu fiu już nie tajemnicza dama ale sexy mamuśka
taa taka ze mnie dama i sexi mamuska jak z koziej doopy traba

Cytat:
Ela: bo w kupie raźniej

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

To pomyśl ile ja tego miałam jak staram się o wszystkie możliwe rzeczy jakie tylko są .
podziwiam, polska biurokracja

beautiful a jaki ten koperek podajesz? ten z granulatu z Hipp czy taki torebkowy?
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 19:51   #3731
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Nie mam dziś siły do mojego dziecka:/ pobudka o 5:40 i od tamtej pory trzy małe godzinne drzemki poza tym nawet 5 minut sama nie poleży bo jest darcie... juz nie wiem czy to kolka czy zwykłe marudzenie...echhh

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 19:52   #3732
BeautifulLie
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki jesteście lepsze od mojego lekarza :-*

Castia torebkowy, dzisiaj zrobiłam najzwyklejszy rumianek.

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-04-11, 19:58   #3733
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Nie mam dziś siły do mojego dziecka:/ pobudka o 5:40 i od tamtej pory trzy małe godzinne drzemki poza tym nawet 5 minut sama nie poleży bo jest darcie... juz nie wiem czy to kolka czy zwykłe marudzenie...echhh

Czyzby trafil Ci sie taki egzemplarz jak mi?
Moja byla taka sama, w sumie dalej jest. Wczoraj dala odpoczac, ale dzisiaj znowu tylko 30 minut drzemki.
Ale odkad zrobila sie bardziej kumata to nie jest taka marudna, jedynie wieczorami sie dre, ale w dzien juz lepiej, a moze u Ciebie to tylko jeden taki dzien, jutro juz bedzie lepiej?

Stary 2014-04-11, 20:14   #3734
teQiba
Moderator

Cytat:

Moj egzemplarz tez taki
I to na pewno nie kolka
Stary 2014-04-11, 20:17   #3735
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Moj egzemplarz tez taki
I to na pewno nie kolka
Mój egzemplarz zmienia zdanie co 5 minut Leży w łóżeczku i na zmianę płacze i przysypia
Chciałam się też przespać, ale co chwile mnie budzi więc wybieram wizaż

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2014-04-11 o 20:18
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 20:36   #3736
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Moja byla taka sama, w sumie dalej jest. Wczoraj dala odpoczac, ale dzisiaj znowu tylko 30 minut drzemki.
Ale odkad zrobila sie bardziej kumata to nie jest taka marudna, jedynie wieczorami sie dre, ale w dzien juz lepiej, a moze u Ciebie to tylko jeden taki dzien, jutro juz bedzie lepiej?

od tygodnia taka jest

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Moj egzemplarz tez taki
I to na pewno nie kolka
No i nie ma rady, trzeba to przetrwać

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mój egzemplarz zmienia zdanie co 5 minut Leży w łóżeczku i na zmianę płacze i przysypia
Chciałam się też przespać, ale co chwile mnie budzi więc wybieram wizaż
dobrze, ze jest smartfon

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2014-04-11, 20:49   #3737
BeautifulLie
Zadomowienie

Mój mały też jest taki a najlepiej jak wybucha płaczem jak ja akurat się położę i zasypiam, cwaniak chyba to wyczuwa

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-04-11, 20:56   #3738
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Wczoraj zaliczyliśmy ciężki wieczór, zasnełam bo ciągle chyba mam mocną anemię. Muszę iśc na badanie koniecznie i sprawdzić. Ledwo wróciłam ze spaceru, nogi mi sie już plątały i zasnełam po karmieniu a tż malego ululał położył do łóżeczka. Zupełnie odleciałam tak więc łączę się z resztą osłabionych ale ciągle wierzących że jutro będzie lepiej
Zrób badania
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Kolejny dół spowodowany jest moją wagą - przytyłam już 30kg z czego 10kg w ostatni miesiąc
Dużo mam nadzieję że to woda i szybko zejdzie
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, święta się zbliżają, jakie macie plany? Będziecie jeździć po rodzinie z maluchami czy zostajecie w domku?
Raczej nie mam ochoty nigdzie jeździć. Chyba że pójdziemy do dziadków dom obok jak sie jakaś rodzinka zjedzie.
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam w ciężkim szoku. Majka poszła standardowo spać o 21 w nocy wstaje mój mąż. Słyszę Mała marudzi mąż wstaje i pyta mnie wiesz która godzina? Była 5 rano Moje dziecko przespało ładnie 8godzin i potem też grzecznie spała do 8:30

No i przeżyłam dzisiaj mini zawał nad ranem załączył nam się monitor oddechu. W 3 sekundy byłam przy łóżeczku. Majka chyba zapadła w tak głeboki sen, że zapomniała oddech złapać. Potrząsnełam ją delikatnie, wyrzuciła ręce w górę i dalej poszła spać , ale normalnie masakra
Ale ładnie Majka spała

A co do zawału to się nie dziwię,też bym dostała
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

W ogóle tak z ciekawości zapytam jak układaćie dzieci do spania w nocy?
Ciekawe jak Kornelka zareaguje na kofeine-pijecię kawę ?

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
W dzień śpi sporo na boku, zależy z którego cyca karmię i czy się nie przekręci na plecki, czasem na brzuchu. W nocy na plecach.
Ja zaczęłam pić kawę jakieś 2 tyg temu i codziennie piję jedną parzoną
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

Nie dam rady więcej nadrobić, jakoś kiepski dzień dzisiaj mamy !

Cytat:
Nie chcialam wczoraj chwalic, ale to co zrobila wczoraj Ola zadziwilo mnie tak, ze do teraz nie doszlam do siebie,
Jak pislam, ze ona spi tylko 3 godziny w dzien, tak wczoraj tylko 3 godziny nie spala od 24 do 24 spala 21 godzin z przerwami na jedzenie. Od 17 do 18 sie bawilysmy, potem od 21 do 23 nie spala z czego godzine przemarudzila, ale bez ryku dzisiaj juz widze, ze dlugo nie spi, ale mam nadzieje, ze chociaz nie bedzie ryku wieczorem
Oby tak dalej bez ryku
Cytat:
Piotruś na mnie nigdy nie chce leżeć bo atakuje cycka w każdej pozycji bez względu na to ile mam na sobie ubrań, nawet jak go trzymam w kurtce to atakuje przez kurtkę. Ja nie wiem jak on to wyczuwa ale normalnie rzuca się jak jastrząb i trochę wstyd go na ręce brać bo wszędzie złapie mi cycka
Side
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Załatwiłam becikowe I kończę, bo Fran sie obudził

Cytat:

A co do szczepien jeszcze - na cos dodatkowego szczepicie?
Rotawirusy.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 20:59   #3739
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Mój mały też jest taki a najlepiej jak wybucha płaczem jak ja akurat się położę i zasypiam, cwaniak chyba to wyczuwa

Wysłane z telefonu...
faceci...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2014-04-11, 21:09   #3740
Tequillla
Zadomowienie

Virginia Bebiko tez ma w składzie DHA, to kwas dokozahesaenowy. Może nie chwali się tym w reklamie jak bebilon

Wartość odżywcza preparatu w 100 ml roztworu

Wartość energetyczna kJ/kcal 275/66
Białko g 1,3
Węglowodany, w tym:
g 7,4
Laktoza g 7,0
Glukoza g 0,2

Tłuszcze, w tym:

g 3,4
Kwas linolowy mg 448
Kwa linolenowy mg 83
Błonnik pokarmowy g 0,6
kwas arachidonowy mg 6,46
kwas dokozahesaenowy mg 6,36
kwas eikozapentaenowy mg 1,53

Witaminy
Witamina A µg RE 54
Witamina D µg 1,2
Witamina E mg 1,1
Witamina K µg 4,5
Tiamina µg 50
Ryboflawina µg 116
Niacyna ng 0,43
Kwas pantotenowy µg 331
Witamina B6 µg 40
Kwas foliowy µg 13
Witamina B12 µg 0,18
Biotyna µg 1,5
Witamina C mg 9,2

Składniki mineralne
Sód mg 17
Potas mg 65
Chlorki mg 42
Wapń mg 47
Fosfor mg 26
Magnez mg 5,1
Żelazo mg 0,53
Cynk mg 0,5
Miedź µg 40
Mangan µg 7,5
Selen µg 1,5
Fluor µg <4

Inne
L-karnityna mg 1,1
Cholina mg 10
Inozytol mg 3,4
Tauryna mg 5,2
Nukleotydy mg 3,2

Chyba każde mleko dostępne na rynku go ma

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-04-11 o 21:10
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 21:17   #3741
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny dzięki jesteście lepsze od mojego lekarza :-*

Castia torebkowy, dzisiaj zrobiłam najzwyklejszy rumianek.

Wysłane z telefonu...
Bo właśnie torebkowy jest niby od 1 miesiąca, a ten z granulatu od 1 tygodnia.

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Moj egzemplarz tez taki
I to na pewno nie kolka
Oj współczuję. Dochodzę do wniosku że mam złote dziecko
Dzisiaj poza porannymi dolegliwościami brzuszkowymi właśnie bez marudzenia. Chusta działa cuda - polecam. Marudzi przez 10 minut i usypia.

Cytat:
od tygodnia taka jest

to jak nic skok rozwojowy

Gabryś własnie obalił flachę 150 ml Robimy mu po 120 ml ale wyraźnie nie był usatysfakcjonowany i dorobiliśmy jeszcze 30 ml. Czy to nie za dużo na raz jak na niespełna 6-tygodniowe dziecko Boję się żeby nie przekarmić albo żeby brzuszek nie bolał...
Ale za to pewnie też pośpi długo.
Stary 2014-04-11, 21:21   #3742
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

to jak nic skok rozwojowy

Gabryś własnie obalił flachę 150 ml Robimy mu po 120 ml ale wyraźnie nie był usatysfakcjonowany i dorobiliśmy jeszcze 30 ml. Czy to nie za dużo na raz jak na niespełna 6-tygodniowe dziecko Boję się żeby nie przekarmić albo żeby brzuszek nie bolał...
Ale za to pewnie też pośpi długo.
ja się właśnie nie orientuje kiedy ile można dać...jak robię mm to teraz daje jej max 120...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2014-04-11, 21:21   #3743
teQiba
Moderator

Cytat:
No i nie ma rady, trzeba to przetrwać
No niestety - pocieszam sie ze niedlugo powinien z tego wyrosnac

Cytat:
Skad ja to znam
Nie lubie go wtedy
Stary 2014-04-11, 21:30   #3744
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Ja to się juz dzisiaj poryczalam ze zmęczenia jak ona znowu zaczęła się drzec...ale raz dwa się ogarnęłam, w końcu jestem matką!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2014-04-11, 21:34   #3745
ag9
Zadomowienie

Cytat:
ja się właśnie nie orientuje kiedy ile można dać...jak robię mm to teraz daje jej max 120...
Teoretycznie wg producenta na opakowaniu jest info że w drugim miesiącu 6 karmień po 4 miarki (czyli na 120 ml wody). Ja sprawdzam żeby na dobę mniej więcej wychodziło koło 700 ml, ale z drugiej strony jak mm też się karmi na żądanie no to je ile razy chce. I tak jeszcze do wczoraj jadł 7 razy na dobę a dzisiaj już 6 - bo zakładam że do pólnocy już się nie obudzi.

Z drugiej strony no to trzymać dziecko głodne też nie bardzo Mam nadzieję że te malutkie człowieczki mają jakiś instynkt przetrwania w sobie i jedzą tyle żeby zaspokoić głód a nie tak jak dorośli którzy często jedzą dla samego jedzenia...

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Ja to się juz dzisiaj poryczalam ze zmęczenia jak ona znowu zaczęła się drzec...ale raz dwa się ogarnęłam, w końcu jestem matką!

Dasz radę
Stary 2014-04-11, 21:40   #3746
teQiba
Moderator

Cytat:

Tez tak czasem mam

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Z drugiej strony no to trzymać dziecko głodne też nie bardzo Mam nadzieję że te malutkie człowieczki mają jakiś instynkt przetrwania w sobie i jedzą tyle żeby zaspokoić głód a nie tak jak dorośli którzy często jedzą dla samego jedzenia...
Hmmm - moze nie jedza dla samego jedzenia, ale chyba czesto jedza dla samego ssania
Stary 2014-04-11, 21:46   #3747
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Skądś to znam, ja tak miałam codziennie do dziś, wczoraj odkryłam że mam za mało mleka w piersiach i po prostu młoda niedojadała. Dziś dokarmiam więcej butelką + KP i jest spokój.
Nawet się wykapać rano mogłam i ziemniaki obrać i zdrzemnąć się w południe z nią. A jak jest pojedzona to nawet nie krzyczy przy przewijaniu. A za radą koleżanki nalewamy dużo wody do wanienki do kąpieli i młoda jak ma dużo wody to nie krzyczy jak wcześniej Tylko jak się ją wyciągnie
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 22:00   #3748
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Pewnie, że tak

Co do tego mleka masz rację, przecież nie będziesz czekała aż minie odpowiedni czas jeśli Mały będzie głodny...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2014-04-11, 22:03   #3749
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

a po co barierki jak Franio jeszcze nie chodzi ?

My właśnie skończyliśmy się karmić. Prawie usnęłam niestety Piotrek nie. teraz leży w bujaku a ja skończyłam robić obiadek Dziecko z okazji pierwszego dnia sam na sam okazało się być łaskawe. Za dwie, trzy godzinki przyjdzie z pracy tatuś
Oby cały czas był łaskawy
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Nosidł ma w ogóle jedna wadę- nie da sie z nim połozyc na drzemke

Po karmieniu dziś zdecydowałam narobić trochę zapasów- odciągnęłam pierwsze 50 ml. Nie wiem tylko po ile ml mrozic porcje. Ile wasze dzieciaki zjadają na jedno posiedzenie??
A jakbyś sobie zamontowała na środku salonu jakiś stojak i wieszała na nim Emi w nosidle

Ja mrożę po 100-120 ml - zalezy ile ściągnę akurat.

A powiedz mi - jeżeli Miki nie pójdzie do żłobka do 1 r.ż. to nie opłaca sie szczepić rota?

W ogóle nie wiedziałam, że pneumo można za rok,dwa. W takiej sytuacji może też się zdecyduje, skoro da się te wydateki rozlożyć. Ale pneumo chyba sporo droższe?
Cytat:
moja sis mi z młodym została a ja z Malwinką byłam na szopingu
Co mi kupiłaś?
Cytat:
juz mnie głowa boli od walenia w ten mur

Cytat:
a tak wogóle weszłam napisać że Piotrek sie tak obesrał że zastanawiam się czy go trzymamy czy oddajemy do szpitala i wymieniamy na inny egzemplarz bo wszystko jest w kupie która wyszła bokami pieluchy. Używamy Pampków 2 i kupiłam 3 paczki po 94 sztuki teraz na promocji w Rossamannie a ten dziecior sadzi od dwóch dni takie kupale że chyba bedę zmuszona wywalać ubranka jak tak dalej pójdzie bo nawet mi się tego nie opłaca prać
Cytat:
Dzien obesranych gaci. Ola wlasnie obsrala sie od cyckow do lopatek i po kostki

Dołączam do dnia obsranych gaci! Siedzę sobie w ZUS a tata do mnie dzwoni, gdzie są jakieś ubranka bo Mikołajowi z pampersa wyleciało na body
Cytat:

Ja juz mam kilka ubranek z ktorych sie nie da sprac plamy po kupie
Doczytałam już, że namaczasz. Ja jeszcze zapieram zwykłym mydłem od razu i nigdzie nie ma śladu.
Cytat:

Wysłane z telefonu...
A jak mnie nie stać na zywca tylko biedronkową?
Nadrobiłam, obaliłam karmi, junior śpi od 19.30

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 22:05   #3750
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Skądś to znam, ja tak miałam codziennie do dziś, wczoraj odkryłam że mam za mało mleka w piersiach i po prostu młoda niedojadała. Dziś dokarmiam więcej butelką + KP i jest spokój.
Nawet się wykapać rano mogłam i ziemniaki obrać i zdrzemnąć się w południe z nią. A jak jest pojedzona to nawet nie krzyczy przy przewijaniu. A za radą koleżanki nalewamy dużo wody do wanienki do kąpieli i młoda jak ma dużo wody to nie krzyczy jak wcześniej Tylko jak się ją wyciągnie
Na początku też chodziło o jedzenie, ale odkąd dokarmiam ma jakiś inny problem bo najedzona też się drze:/ myślałam, że kolki ale teraz daje espu, który pomógł na 1 dzień... teraz znów marudzi i weź człowieku domyśl się o co

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

idę się zdrzemnąć póki śpi
trzymajcie się

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości