Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 10:08   #901
anutka171
Rozeznanie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Czesc

jak zwykle ucielo mi polowe cytatow
chyba za duzo na raz chcialabym pocytowac przy nadrabianiu

przede wszystkim dziekuje za wszystkie odpowiedzi na moje pytania

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny jestem przerażona Lene wysypalo nie wiem co to już wcześniej miała takie liszajki na brzuchu i plecach i wszyscy mówili że to nic takiego ale dzisiaj to jakaś masakra Monia u Natalki też takie coś było takie zaognione placki czerwone??później to blednie i się robi suche pomocy!
biedulka
u mojej kolezanki corcia miala to samo i zdjagnozowali azs :/

[QUOTE=teacherka;46005232]

Niestety, nie cielęcina :P

Maszyna do szycia Silvercrest z Lidla, szkoda, że zielona a nie czerwona, ale i tak jest super
i mieli 7 dni na ewentualny zwrot:P

/QUOTE]

super

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Faktycznie tu cisza ladna pogoda weeken swiateczne porzadki i wymiotlo ja dzis sie narobilam jak wol bo TZ przejal Filipa wlasnie lezalam godzine w wannie w ramach domowego spa i jest super zaraz wykapiemy Fifka i moze jakirgos drina? Osoby pijace cokolwiek zawsze pujecir wy albo TZ czy zdarza wam sie napic jednego dnia razem wiecej niz jedno piwo / drin.
czasami sie zdarza, ale niezbyt czesto tez sie smieje, ze jestesmy patologia

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

[/COLOR]Odnośnie tej nospy - ja czasem brałam, z Zuzią trochę więcej
Ostatnio znajoma co była w ciąży (urodziła tydz temu) mówiła mi, że już nie przepisują fenoterolu w tabletkach, bo ponoć jest szkodliwy i wycofują
Ja bralam i nospe i fenoterol
ehh brak slow
tylko bez fenka, bym na pewno nie donosila a i tak maly sie urodzil jako wczesniak. ciekawe co bedzie przy nastepnym dziecku

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Tymczasem pytanie. Dziś podaliśmy Poli po raz pierwszy coś innego niż moje mleko. Ziemniaczka - chyba jej nie posmakowało I teraz jak to jest z karmieniem mlekiem? Dalej kp na żądanie i warzywko o stałej porze czy mam już wyregulować kp o stałych porach (je mniej więcej co 2.5 - 3h, ale czasem to i częściej chce choćby się napić szczególnie, że ostatnio upały)? I przy warzywku podajecie najpierw pierś i później warzywko, czy najpierw warzywko a później dopajacie?
Nie ogarniam Nie wiedziałam, że jedzenie może być tak skomplikowanym procesem

A i jeszcze jedno. Dziś zjadła tylko troszkę bo to nasz piewszy raz. Rzucała się na łyżkę jak szalona, ale jak już jedzenie było w buzi to kwaśna mina No i czasem przy przełykaniu odruch wymiotny się pojawiał. To normalne na początku?

I jeszcze jedno Ziemniaka, marchewke itd blendujecie i tyle czy rozrzedzacie czymś (albo raczej jak robiłyście na początku wprowadzania)?

Z góry dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki za odpowiedzi!
Udanego weekendu!
U nas ziemniak to bylo straszne zlo. nie przelknal nawet jednej lyzeczki, bo mial odruch wymiotny i po prostu mu nie smakowalo
wiec potem podawalam razem z innym warzywkiem, np. marchewka, dynia.
posilki mamy wyregulowane - w dzien co 3 godziny. teraz podaje pelne sloiczki, ale na poczatku dawalam najpierw warzywko, a pozniej dopajalam piersia. raz sprobowalam odwrotnie i to byl blad, bo pozniej marchewki nie chcial tknac.
ja blendowalam marchewke i dodawalam troszke oliwy/ maselka i tyle. nie rozrzedzalam, bo Jakub nie lubi rzadkiego.
i teraz wprowadzilam malemu picie (herbatki) jakas godzinke po kaszce, obiadu i deserku
wprawisz sie Kochana

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Zarzucę Was znowu
Siada czasem po turecku, nie do końca mi wyszło uwiecznienie

I stend (chociaż perspektywa taka,że jakoś dziwnie wygląda)
Tusia jest niesamowita
Stary 2014-04-13, 10:09   #902
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko -----
w jaki proszku pierzecie ubranka maluchom, ja do tej pory miałam dzidziuś i było ok a w piątek zmieniłam i chyba będzie uczulenie? kurcze no

Ja narazie mam lovela proszek a jak się skończy to przechodzę na normalny.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:12   #903
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
i nie napisałam dzień dobry
u nas nocka taka sobie adi bezgoraczkowy a sebek całą noc ciepły ale ni mierzyłam tempki żeby go nie rozbudzać bo na bank miał tak jak w dzień czyli 37 coś tam ....rano zmierzyłam w pupie i 38,6/-0,5 to zostaje 38,1/ nie mam pojęcia co mu jest marudek mały
oby to nic powaznego

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas o 4, ale na szczęście jeszcze zasnela. Ja zaspalam i dopiero jadę, a na 8 miałam być na starcie na szczęście kazali być wcześniej i bieg się zaczyna 9:30. Jak się którejś chce, to trzymajcie kciuki, żebym dobiegła
kciuki sa

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Mamy taki pchacz jak pokazuje Isabell, tylko w innych kolorach. Pożyczony od koleżanki, czeka aż Zuzia do niego dorośnie.

Boże, jak ona wczoraj strasznie płakała wieczorem... Okropnie, chyba jeszcze nigdy aż tak a przecież bywało juz bardzo żle. Daliśmy czopka, bo mimo że temperatura ok, to krzyczała jakieś "ełej ełej" i tak ciągle Potem jakoś spała, ale tylko 3 godziny i pobudka... Nie wiem co jej jest. Dziś niby ok, ale pewnie znowu popołudniu się zacznie jazda, od czwartkowego szczepienia jest codziennie to samo.

Cytat:
a ja mam pytanko -----
w jaki proszku pierzecie ubranka maluchom, ja do tej pory miałam dzidziuś i było ok a w piątek zmieniłam i chyba będzie uczulenie? kurcze no
aktualnie po raz pierwszy wypralam w vizirze. mam nadzieje, ze nic nie wyskoczy. zobaczymy reakcje

Motyl pytalas skad miesko. akurat cielecina i ryba ze sklepow. mam akurat swoje od lat sprawdzone. kupilam filet z lososia norweskiego. cielecina do sklepu jest dostarczana z pobliskiej ubojni.
Przepraszam, ze nie pamietam, ale ktoras z was pytala o zamrazanie. ryba byla swieza, wiec dodalam warzywka, poporcjowalam i zamrozilam. podobnie z cielecina. jakos boje sie wielokrotnego zamrazania...

U nas weekend mija ciagle w ruchu. jak nie sprzatanie, to spacery i wizyty u moich rodzicow.
wczoraj byly pierwsze dwa spacery w nosidle i maly byl zachwycony ciagle sie rozgladal, glowa latala mu w obie strony i nie nadazal
i mi bylo bardzo wygodnie i tz rowniez, wiec mysle, ze zakup sie sprawdzi
a teraz moj maly wola wiec musze juz spadac, wiec do pozniej

i udanego, pieknego dzionka
Stary 2014-04-13, 10:12   #904
Isabell12
Zadomowienie

[B][QUOTE=kama1987;45995818][/B

Używasz chusteczek z Dady?? Miałam kilka op. i mi się wydawały suche, musiałam więcej zużyć niż Huggiesów, i te lawendowe Zuzkę chyba uczuliły.

do tej pory pampersa miałam, ale chciałam wypróbować coś innego i kupiłam te fitti z biedronki
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:29   #905
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dzien dobry. U nas noc taka ze co 1,5 godz placz i uspokajala sie tylko przy cycu, wiec skonczylo sie tak ze wisiala na nich cala noc. Az mi szkoda jej. POdejrzewam zeby ale nic nie widac
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
my o 4.30.
Po prostu padam na ryj w dosłownym sensie, teraz ksiaże sobie śpi.
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś w nocy obudził się o północy i 2 h nie spał
o matuchno, współczuję takich nocek U nas ładnie było, tylko jedna pobudka na smoka, a tak to to 5:30 pospał Teraz znów od godziny śpi, ale usypianie trwało i trwało i trwało ... razem ze strasznym płaczem. Ja nie kumam czemu Szymek bidulek nie może zasnąć spokojnie... Jest zmęczony, ma zamknięte oczy i tak strasznie krzyczy i płacze, że aż się zanosi, dopiero po chwili bujania na rękach wpada się uspokaja i zasypia twardo

Cytat:
U nas o 4, ale na szczęście jeszcze zasnela. Ja zaspalam i dopiero jadę, a na 8 miałam być na starcie na szczęście kazali być wcześniej i bieg się zaczyna 9:30. Jak się którejś chce, to trzymajcie kciuki, żebym dobiegła
trzymam kciuki i podziwiam Cię

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to ja jestem patol do kwadratu bo czasem wypije piwo jak jestem sama w dziewczyny spia

a te rozowe spodenki to z kotem z nexta? jak tak to tez je mamy

Matall kciuki

witam sie w ten piekny sloneczny i bezkupowy dzien

laski, help mi! po niedzieli ide kupic rower, ale nie wiem na ktory sie zdecydowac :P
http://www.scott.pl/product.php?id_cat=932&id_prod=5240
a te sa takie same tylko kolorem sie roznia
http://www.domenasportowa.pl/product...er-damski.html

http://www.rowerowy.biz/rowery/mtb/k...g#!prettyPhoto

bardziej sklaniam sie ku kellysowi bo jest wygodniejszy, scott kosztuje tyle samo bo ta wersja co chce jest w tej samej cenie co kellys.
ale nie wiem ktory kolor hahaha, ten ciemny chyba ma za duzo rozu nie? chociaz praktyczniejszy kolor jak bialy
biały zdecydowanie według mnie (mimo, że lubię róziowy kolor)

Cytat:
Boże, jak ona wczoraj strasznie płakała wieczorem... Okropnie, chyba jeszcze nigdy aż tak a przecież bywało juz bardzo żle. Daliśmy czopka, bo mimo że temperatura ok, to krzyczała jakieś "ełej ełej" i tak ciągle Potem jakoś spała, ale tylko 3 godziny i pobudka... Nie wiem co jej jest. Dziś niby ok, ale pewnie znowu popołudniu się zacznie jazda, od czwartkowego szczepienia jest codziennie to samo.
ojj biedna Zuzinka Mam nadzieję, że w ciągu dnia i po południu będzie już dobrze, ale koniecznie powiedz lekarzowi o tym przy następnej wizycie... biedna niunia malutka

Cytat:
a ja mam pytanko -----
ja piorę ciuszki Szymka w Loveli, bo mam jeszcze zapas. Jak się skończy, to będę prała już w "normalnym" Po zmianie proszku faktycznie u niektórych dzieci może być jakaś reakcja/uczulenie
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:04   #906
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze w jakosci a nie ilosci
oczywiście

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mój Julek też ma kilka takich plam, ale głównie w zgięciach rączek i całą masę pod szyją Dostaliśmy od pediatry maść i syropek antyhistaminowy....

Julek w ogóle nie wie jak się do tego zabrać, więc sama wszystkie tygryski zjadłam

mój ze spaceru wrócił znów z zimnymi nóżkami a dziś było niby 12 stopni, bez wiatru, miał ciepłe dresy, rajstopy, cienkie skarpetki i grube skarpetki, a nóżki pod kocykiem

Tusia wspaniała jest!
dlatego po niedzieli wybieram się ponownie do pediatry...

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Uuuuu, to nieciekawie :/
Nie mam pojęcia,ale wygląda to na jakieś uczulenie :/

Kochana, zorientuje się,bo chyba ze 2 lata nic stąd nie zamawiałam

Super juz wygląda jej buzinka,cieszę się bardzo!

Ona jest niemożliwa
no nie ciekawie chociaż dzisiaj troszkę zbladło jednak jest tego zbyt dużo ..

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja : ) - sama gotowalas tego ziemniaka.? Ja jak ugotowalam samego Filipowi to byl nie do zjedzenia mimo ze dolewalam wody i byl rzadki to gryzl w gardlo i ciezko bylo przelknac.

Brawa dla Tusi i Elenki

Filip proboje stawac na czworaka co wczesniej zdarzalo mu sie na miekkim tylko- to edekt 3 dni na podlodze spedzonym prawie w calosci no po za spabiem jedzeniem

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
to ja jestem patol do kwadratu bo czasem wypije piwo jak jestem sama w dziewczyny spia

a te rozowe spodenki to z kotem z nexta? jak tak to tez je mamy

Matall kciuki k

witam sie w ten piekny sloneczny i bezkupowy dzien

laski, help mi! po niedzieli ide kupic rower, ale nie wiem na ktory sie zdecydowac :P
http://www.scott.pl/product.php?id_cat=932&id_prod=5240
a te sa takie same tylko kolorem sie roznia
http://www.domenasportowa.pl/product...er-damski.html

http://www.rowerowy.biz/rowery/mtb/k...g#!prettyPhoto

bardziej sklaniam sie ku kellysowi bo jest wygodniejszy, scott kosztuje tyle samo bo ta wersja co chce jest w tej samej cenie co kellys.
ale nie wiem ktory kolor hahaha, ten ciemny chyba ma za duzo rozu nie? chociaz praktyczniejszy kolor jak bialy
3 link bynajmniej ja bym ten wzięła sama chce się rozglądnac za rowerem nowym

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Powodzenia

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
poziomka poprawka wybacz, proszę
fajny jest widziałam "na żywo", ale nie kupiłam mamy za tydzien pół roczku i chrzestny coś napomknął o prezencie, wiec czekamy
My taki mamy jest super lena się już nim bawi tzn w takim sensie że leży a pchacz stoi obok a ona sobie w niego puka i włącza melodyjki
Stary 2014-04-13, 11:05   #907
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej!
Co tak pusto?!

Ogłaszam, że może pierś na noc nie jest zła, bo młodzik spał normalnie, do 6!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
poniekad czuje sie winna
durnowata!
dziękuję żeś otworzyła mi oczy!

Cytat:
Bidusia malutka

Cytat:
a ja mam pytanko -----
w Loveli

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:13   #908
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry dobija mnie ta pogoda. Rano piękne słońce a po dwóch godzinach wiatr i czarne chmury

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:19   #909
kaska87
Zakorzenienie

Miki płacze i z tego co dał sobie sprawdzić tak wypatrzyłam- górna lewa jedynka idzie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:29   #910
tassia
Zakorzenienie

matal przebiegla 10kilosow
hardcorowa

gratulacje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:32   #911
your Angel
czyli Endżi

Skręca mnie z głodu a czekam aż husband-to-be wstanie po nocce, bo mamy iść do fajnego lokalu na "śniadanie" Korzystając z tego weekendu za połowę ceny. Chciał budzik nastawiać, ale łaskawie powiedziałam, że nie i teraz żałuję

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Matall ,duuuuże graty nasza Iron Woman

Kaśka, a jakieś inne ząbki Mikuś już ma? Sorki za pytanie, ale nie jestem na bieżąco. Jestem ciekawa czy w miarę wychodzenia kolejnych przychodzi to już w miarę łatwiej.
Stary 2014-04-13, 11:34   #912
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
hardcorowa

gratulacje
Brawo!

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:35   #913
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ktora?
pewnie ta z koronkowym dekoltem rozowa?
Też... ale 13 widzę jakczęściej

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Larysko- między innymi tym że siedzę non stop sama bo tż w pracy no i moją historią z k.
Pszczoua- fajny wózek- koniecznie podziel się wrażeniami ze spaceru

wychodzi że my też patole jesteśmy bo kilka razy nam się zdarzyło

którą bierzesz ?
Ej nie wiem
Podoba mi się ta turkusowa,bo jest taka... inna I tez dobrze się czuję w tym kolorze. Poza tym nie ma dekoltu,a wydaje mi się,ża na taką okazje lepiej nie brać takiej wykrojonej...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Miki płacze i z tego co dał sobie sprawdzić tak wypatrzyłam- górna lewa jedynka idzie
Oo,to już masz przyczynę...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:47   #914
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
kasiunia wszystkiego najlepszego, spełnienia marzen. Ja tez w tym roku będę miała 3 z przodu

Monia dobrze, ze juz jesteście w domu i oby leki pomogły.

Głosuje na 7 lub 8. Sa boskie

Czytałam o tym w ciazy, bo od 6 miesiąca do końca musiałam brac, zeby kolka nerkowa nie wróciła. Cały czas mam obawy, czy skutki sie nie ujawnia...

Koleżanki synek ma podobne objawy i trafiają na beznadziejnych lekarzy, raz mówili ze alergia na mleko, dali im pepti i po tygodniu nie było poprawy i kazali odstawić... A dziewczyny pisały, ze po miesiącu dopiero mozna coś stwierdzić. Wtedy powiedzieli, ze to trądzik. Tylko trądzik chyba nie objawia sie czerwonymi i suchymi plackami pod kolanami, na brzuchu. inwersja kojarzysz moze, czy ta Twoja alergolog przyjmuje moze tez w Wawie ?

Ja dziś mam ambitny plan zrobic Wiki opaskę na chrzciny
nie wiem, choć wątpię. wiem o dwóch lokalizacjach w Łodzi w LM, o przychodni przyszpitalnej i pracy na oddziale w Koperniku w Łodzi.
mogę zapytać, ale dopiero pod koniec maja mamy kontrolę.
na necie też nic nie ma nic więcej , nawet mniej
http://ranking.abczdrowie.pl/d/5570,...zka-brzozowska
http://www.znanylekarz.pl/agnieszka-...alergolog/lodz

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
kiedy wprowadzacie surowe owoce?
już jadł jabłka i banany choć jabłka wygodniej mi gotowane, bo szybciej się blenduje

Cytat:
łączę się, u nas obie górne jedynki idą, wczoraj młody zjadał brodę mojej babci

matal, motyl - niedługo nasze dzieci tańcować zaczną

ah i matal, sprawdziłam te chusteczki w Netto i jednak zmienili skład, więc nie ma bólu, chyba też zamówię sobie z Tesco, przy okazji dowiązą wodę i takie tam choć widzę, że dowóz zdrożał do mnie

kasiuni_a - ja miałam do kiecki ślubnej taki, który mógł być bez ramiączek (tzn. byłby dołączone, ale bez nich się trzymał - miał taki gumki od góry miski) i kosztował coś ok. 100zł, a biorąc pod uwagę, że w sklepie, w którym sa braffiterki był kupowany, to drogi nie był
Stary 2014-04-13, 11:47   #915
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
hardcorowa

gratulacje
Ona jest niesamowita! Brawo Matal

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:50   #916
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Też... ale 13 widzę jakczęściej

Ej nie wiem
Podoba mi się ta turkusowa,bo jest taka... inna I tez dobrze się czuję w tym kolorze. Poza tym nie ma dekoltu,a wydaje mi się,ża na taką okazje lepiej nie brać takiej wykrojonej...

Oo,to już masz przyczynę...
dlatego tez tej koronkowej nie wymienilam jest sliczna ale za duzy dekolt
ta turkusowa super tez, pasuje do ciebie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 12:08   #917
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam pytanko -----
lovela plyn do prania i narazie boje sie zmieniac
Cytat:
obyy szybko sie wyrznela i zeby nie płakusiał
Cytat:
hardcorowa

gratulacje

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

ja na szybko bo szykujemy się na chrzciny i wybywamy na cąły dzień z domu

miłej niedzieli
udanej imprezy

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 12:42   #918
dodinha
Wtajemniczenie

[QUOTE=Isabell12;46010112][QUOTE=dodinha;46010075]Ja też zmieniam proszek,bo też może mieć uczulenje,ja używam persila,a teraz zmieniam na fairy.W Polsce pewnie tego drugiego nie ma

a te o których piszesz to taki specjalne dla maluchów są

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

ooooooo zerkniemy, zerkniemy

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja dziś nie mam dnia na pranie, najpierw ciągle wyskakiwał błąd i włączałam od nowa, apotem do białego dorzuciłam niebieski ręcznik i chyba nie muszę kończyć jak się skończyło

no to ten........... będzie błękitno, ślicznie tak

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

no, fajna

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

czarna a mi 6,7, 12,13 w sumie to wszystkie te kiecki mają coś w sobie, ładne są

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

skąd my to znamy
Niby tak,są non bio,więc niby ok dla dzieci

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-13, 13:09   #919
bojatoja
Zakorzenienie

hejo
Cytat:
Dzięki za pomoc w wyborze sukienki
Miałam pytać którą wybrałaś, ale doczytałam że dalej nie wiesz
Cytat:

Cytat:
a ja mam pytanko -----
Ja piorę ciuszki Filipa razem z naszymi, czyli w zwykłym proszku
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, a jakieś inne ząbki Mikuś już ma? Sorki za pytanie, ale nie jestem na bieżąco. Jestem ciekawa czy w miarę wychodzenia kolejnych przychodzi to już w miarę łatwiej.
Podobno górne zęby bolą bardziej.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:18   #920
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dzien dobry. U nas noc taka ze co 1,5 godz placz i uspokajala sie tylko przy cycu, wiec skonczylo sie tak ze wisiala na nich cala noc. Az mi szkoda jej. POdejrzewam zeby ale nic nie widac
U nas to samo całą noc z wywalonym cysiem spałam. moje dziecko jest nieprzwidywalne, bo raz prześpi całą noc a drugi raz budzi sie co godzinę.

Podoba sie Wam ksiega dźwieków? To polecam w podobnym stylu książeczki z serii ,, poznaję słowa i dzwięki". Bardzo fajne rymowanki zachęcające do mówienia. Moja Majusia bardzo je lubi.

Nie wyświetlają mi się te kreacje na tel dla Czarnej buu specjalnie chyba odpalę lapka :P bo umrę z ciekawości
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:25   #921
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
2 dolne jedynki już ma to będzie trzeci ząbek

dobra spadam, my już rozpalamy grilla

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:30   #922
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
hardcorowa

gratulacje

Dziękuję za wszystkie kciuki i gratulacje, kochane jesteście

Oficjalnie 1:06 ale byłam daleko od startu, wiec apka policzyla mi 10,92 km

Na mecie czekała siostra, a potem dojechala reszta mojego stadka. Potem w k. napisze o tz, bo szkoda słów...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:57   #923
badzia987
Wtajemniczenie

Witam,

Bardzo szkoda, że jednak moja prośba o zostawienie mnie w klubie nie została uszanowana.
I nawet nie dostałam, żadnej wiadomości, że z jakichś przyczyn mnie tam nie chcecie.

Jestem w Wami od ponad roku a to, że się nie udzielam to znaczy, że po prostu nie ogarniam Gosi, małżonka, pracy, domu itp. a nie, że olałam cały wątek. W k. mnie tylko jeden najprzyjemniejszy temat interesował no ale cóż...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 14:44   #924
bajka1807
Zakorzenienie

czy to normalne ze Amelka siada mi z pozycji lezacej?
lezy na plecach, podciaga sie, opiera sie na rece i jest chwilowo na boku a pozniej sie jeszcze do gory zadziera i siedzi podtrzymujac sie reka.
nie spotkalam sie z takim stylem Blanka siadala z czowraka.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 14:50   #925
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam,

Bardzo szkoda, że jednak moja prośba o zostawienie mnie w klubie nie została uszanowana.
I nawet nie dostałam, żadnej wiadomości, że z jakichś przyczyn mnie tam nie chcecie.

Jestem w Wami od ponad roku a to, że się nie udzielam to znaczy, że po prostu nie ogarniam Gosi, małżonka, pracy, domu itp. a nie, że olałam cały wątek. W k. mnie tylko jeden najprzyjemniejszy temat interesował no ale cóż...
Zasada jest taka, że klub jest dla osób zaufanych i udzielajacych się, wiec jeśli ktoś się długo nie udziela, to przy porzadkach zostaje usuwany z klubu. Wystarczy się raz na tydzień odezwać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:12   #926
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Zasada jest taka, że klub jest dla osób zaufanych i udzielajacych się, wiec jeśli ktoś się długo nie udziela, to przy porzadkach zostaje usuwany z klubu. Wystarczy się raz na tydzień odezwać...

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:18   #927
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.
polecę teraz blogiem

My po basenie już, zaraz jemy lazanię

Pokłóciłam się rano z mężem, bo dzisiaj była jego kolej na branie rano tusi i miałam się wyspać,ale się wypiął na mnie, normalnie scysja była,że hohooo
ale oczywiście szybko się pogodziliśmy, za to spać mi się nie chciało już...

Aaaa i Tusia mnie rano znokautowała, wepchnęła rączkę w oko i mam masakrę, ciągle mnie boli

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:24   #928
karolson
Zakorzenienie

Madziuchna - 15 st bez slonca, 2 pary skarpetek,, cienki kocyk z biedry, ochraniacz 3 h na dworku i nogi lodowate. :/
Stary 2014-04-13, 15:32   #929
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję za wszystkie kciuki i gratulacje, kochane jesteście

Oficjalnie 1:06 ale byłam daleko od startu, wiec apka policzyla mi 10,92 km

Na mecie czekała siostra, a potem dojechala reszta mojego stadka. Potem w k. napisze o tz, bo szkoda słów...
gratulacje Kochana
Cytat:
lezy na plecach, podciaga sie, opiera sie na rece i jest chwilowo na boku a pozniej sie jeszcze do gory zadziera i siedzi podtrzymujac sie reka.
Korn robi tak samo, ciągnie głowę do góry, potem jedna rączka i hops siedzi prawie.

wygoniłam chłopaków na dwór, teraz siedzę i czytam.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:56   #930
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam nie wiem, ale musi być silna bo ciężko jest usiąść z takiej pozycji
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości