Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 15:04   #3601
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja kojarzę tylko Say i to, ze ją te wycięcie uwierało, ale ona zamawiała chyba z bialebuty
dokładnie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
dzięki szukam kogoś kto poświadczy, że z odkrytymi palcami też są wygodne

Monia, Say chyba jeszcze ich nie kupiła, a te co ma to są z GR
Kupilam z bialebuty w końcu . I faktycznie dziurka przeszkadza. Ale to zależy od butów, moje poprawinowe koturny tez sa bez palców i jest o niebo lepiej (nie maja szwu w tym miejscu)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:10   #3602
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM201..

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Mimi_77 duzo zdrowka

Klaudyna kolczyki boskie ostatnio mowilam TZtowi, ze zaluje, ze ja juz swoje kupilam, bo tyle teraz ladnych widze

Anka swietna sukienka bardzo lubie taki styl

Mojakaren za bielizne!

Namisek piekna suknia! a dziewczyna niech sie popuka glowe z taka cena po znajomosci dasz rade z kolezankami

kurcze jak tak piszecie o tej niewaznosci slubow cywilnych to ciesze sie, ze mieszkam za granica, tu nikt takich przytykow noe robi ale w swojej Rodzinie a i owszem spotkalam sie juz z komentarzem, ze taki slub to nie slub

Corn welony sa cudne

Ewaden sliczne buty, zwlaszcza kolor czasem zaluje, ze nie bede miala obcasow, wlasnie patrzac na te Twoje przezywam ta chwile

Opium troche pupa z fryzjerka, to ta sama co bedzie Cie na slub czesac? Super, ze sie wybawiliscie co do koncowki 'th' w dacie nie zgodze sie z Toba, na wszystkich zaproszeniach co tu dostawalismy byla koncowka, na naszych dla rodziny zdecydowalismy sie na formalny styl data byla slownie czyli: the eighteenth of June, a dla znajomych w wersji 'modern' 18th of June, TZ sprawdzal po mnie wiec na 100% poprawnie.

Dziewczyny, bylam dzis w Primarku i znalazlam takie o to pudeleczko

Wykorzystam na obraczki tylko poduszeczke do srodka musze dorbic kosztowalo cale £3

A w ogole to musze ponarzekac, moja fotografka ma jakas paskudna grype biedulka, wiec zdjecia z sesji narzyczenskiej beda z opoznieniem, az mnie skreca w srodku bo chcialabym juz je miec

Sent from my iPhone using Tapatalk

http://grammar.about.com/od/mo/g/ordnumberterm.htm

Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:18   #3603
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM201..

Dzień dobry! Ja na szybko, wróciłam ze szkoły zaraz idziemy na ostatnie nauki do kościoła .

hihihi, Blondi2989, anka1897, Lusiija, cornflower_girl, Anesthesia, rabbitka
Dziękuję dziewczyny

Anesthesia
Tak, na jej wzór

myha618, Le_lena, cornflower_girl, Lg_ago, moooniaaaa, rabbitka
Sytuacja była taka: na zajęciach rozmawiam z prowadzącą jakie dobrać kwiaty do sukienki itd. kolor przewodni i takie tam. I ta moja "koleżanka" powiedziała, że zrobi mi dekorację po znajomości, żebym się nie marwtiła bo nie będę miała na nic czasu itd. Kilka razy zmieniała wizje. Myślę- ok zobaczymy jak przedstawi kosztorys. Poprosiłam ją o to a ona o około 3200!! No aż nie wierzyłam! Pokazała mi na kartce rozrysowaną propozycję- nie była zachwycająca. Napisałam jej, że jednak rezygnuję a ona do mnie, że zakłada swoją kwiaciarnię teraz i cenę ustalała ze wspólnikiem (super, że się dowiedziałam nie?). Jawnie chciała sobie na mnie zarobić. Dobra- rozumiem, coś i tak chciałam za robociznę jej dać ale nie,że 3200 za taką dekorację!! Poza tym wszystko sobie przemyślała: skoro wizja gipsówki to ją zabierze i zasuszy będzie miała na jakieś bukiety czy coś. Organzę musi kupić bo przecież nie ma, ale jak kupi to mi jej nie odda tylko będzie używać na inne śluby potencjalnych klientów tak? Super (już o tym wspominałam, że jej się to zwróci). Dzisiaj jeszcze mnie zaczepiła na korynatrzu, że na przerwie pogadamy albo jak już skończymy zajęcia. Skończyło się na tym, że wcześniej wyszłam z zajęć i nie musiałam z nią rozmawiać. Nie mam zamiaru. Obliczyłam sobie wstępnie ile mnie to wszystko wyniesie (giełdę kwiatową mamy bardzo blisko, to nie problem sprawdzić ceny). 200-300zł- za dekorację w kościele (np. róże, margaretki, jakiś wypełniacz kwiatowy, itd.), bukiety i butonierki 250-300zł (róże, zieleń, zależy co wybiorę). Co 5 osób robi się ozdobę na stół załóżmy z tulipanów to mamy 5 tulipanów po 3,5zł za sztukę. 100 osób, siedzących na przeciw siebie to 20 bukietów czyli 350zł (choć można inne kwiaty dać itd. wszystko zależy od wizji)+ dekoracja auta 50-100zł, i jakaś ozdoba na stół przed PM ok. 200zł. Prosty rachunek=1250zł. Oczywiście liczę w przybliżeniu, dekoracja była by bardzo elegancka. W tym tygodniu specjalnie wybiorę się na giełdę zobaczyć w jakiej cenie są kwiaty.

rabbitka
przepiękne to pudełeczko!

ijaa
będzie się działo! istny maraton imprezowy!
TysiaBB1989

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-13 o 15:23
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:34   #3604
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
http://grammar.about.com/od/mo/g/ordnumberterm.htm

no tak w takiej wersji sie zgodze ale wtedy trzeba wpisac miesiac, dzien, rok (czesciej uzywane w angielskim amerykanskim) natomiast gdy wpisujemy dzien, miesiac, rok koncowka jest akceptowana i poprawna

http://www.quickanddirtytips.com/edu.../writing-dates

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:48   #3605
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Przepraszam, że mnie tutaj teraz mało jakoś ale od środy nie miałam ani chwili dla siebie. Tyle się dzieje!!
Ślub za 13 dni ja już mam dość tej gorączki związanej zwłaszcza z gośćmi niestety ludzie są niepoważni, niektórzy nam odmówili a teraz jednak zmieniają zdanie, kuzynka co 3 dni zmieniała zdanie czy przyjdzie z chłopakiem czy sama bo mieli kryzys... :/ mówię Wam, urwanie głowy :/

Jeśli chodzi o ślubne sprawy to załatwiliśmy transport dla gości, ustaliłam szczegóły przyjęcia z menagerem, odebrałam suknię, częściowo usadziliśmy towarzystwo jeszcze w weekend przeprowadzali się nasi przyjaciele i dwa dni im pomagaliśmy z gratami

Zostało jeszcze trochę rzeczy ale to już takich na sam koniec

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:52   #3606
Le_lena
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Wspominałam dziś, że jestem w pracy do 17-tej a TŻ zadeklarował się , że będzie sprzątał mieszkanie i nas "wprowadzał" ...
Dzwonił właśnie - wrócił z zakupów... kupił odkurzacz i podkładki pod kontakty Mamy godzinę prawie 16, a mieszkanie nie tknięte
Jak go nie kochać ?

Namisku - tulipany to chyba nawet po 1,50 zł / szt. - ja tak zawsze kupuję do wazonów do domu - więc jeszcze taniej ta dekoracja wyjdzie. Cena od koleżanki jest mocno przegięta - biorąc pod uwagę co będzie do niej użyte.

Mała_czarna - jeszcze chwila , jeszcze moment i będziesz tęsknić za tym przedślubnym szałem
To chyba najlepszy okres przygotowań - gorący i pełen emocji Wszystko się poukłada pięknie, a zajomi się w końcu określą Chcoiaż wyobrażam sobie, że masz ochotę ich udusić !

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-04-13 o 15:55
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:59   #3607
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
I ostatnia sytuacja" dobry kolega Tż zna się z dziewczyną rok, ślub mają we wrześniu, a my w maju. Stawałam na głowie, żeby dowiedzieć się jak jego narzeczona ma na nazwisko, przygotowałam dla nich zaproszenie personalizowane. Na spotkaniu nastąpiła "wymiana" zaproszeń, a ja oczywiście na zaproszeniu od nich jestem ... "osobą towarzyszącą" (ślub mam za miesiąc..) Ręce opadły mi.
o nieźle to pewnie się musieli kiepsko poczuć - przynajmniej powinni robiąc takie fo pa

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
E tam, napewno tak nie jest, nie przesadzaj my mielismy takie prace, ze naprawde nie było czasu na nic, wiec jak znalazłam go troche to troche rzeczy pozamawiałam i skompletowałam poza tym np naszyjnika nie planowałam kupic, ale jak widzialam za 29,90 to szkoda było nie skorzystac wiec częśc rzeczy jest kupiona przez czysty przypadek
Chociaz po swietach zaczynam nowa pracę, i mam nadzieje, ze bede miała więcej czasu niz w poprzedniej

Widac nie
Bardzo ładna bielizna a buty dla Tżta w jakim sklepie?
ja też zmieniłam pracę, ale teraz to już całkiem przestane mieć czas na sprawy ślubne

Buty w PAWO, ale Pani mówiła, że dla nich szyje Badura

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Jestem zmęczona już tym całym planowaniem i najchętniej teraz wzięłąbym cichy ślub
żebyś wiedziała, że mam podobnie! cichy ślub, sami najbliżsi ludzie - bez tych całych skomplikowanych działań logistycznych

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
i już po naukach

i mamy świadka i świadkową obydwoje zaskoczeni ale na szczęście się zgodzili
super!

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ledwo zyje. Nie wiem jak przezyje wlasne wesele

Wstalismy o 7 rano a poszlismy spac o 4. Jestem pol przytomna i wcale duzo nie wypilam. Wszystko sie ladnie udalo, pogoda piekna, sala w okolicach kwiatnacych drzew - bajkowo. Siostra Tz ta miala piekna suknie, bardzo romantyczna, w jej stylu.

Moja fryzjerka calkiem dala ciala. Spedzilam poltorej godziny u fryzjera i wyszlam z calkiem prostymi wlosami (chcialam rozpuszczone fale). Mowilam jej ze ma mi zakrecic na prostownice a nie na lokowke, nie posluchala a potem swiecila oczami. Prawie sie rozplakalam, ale powstrzymala mnie wizja rozmazania make upu, ktory robilam o 7 rano.

Powiem wam, ze ten dzien tak szybko minal, a slub rozpoczal sie o 12.30 wiec na prawde od rana...Na prawde, pstryk i juz koniec.

Wytrzymalam caly dzien w nowych butach, oczywiscie od okolo 1 w nocy juz bylo ciezko, ale nie chcialo mi sie isc do auta po plaskie. Kupilam je ostatnio w PL i z calego serca polecam firme Geox. Drogie bardzo, ale warto. Super wygodne, przewiewne, eleganckie.

Ja zamowilam, ale dopiero przyszly (do PL) i mama mi bedzie je dop wysylac wiec empirycznie sie nie wypowiem. Ale jak dojda dam znac.

Co do zaproszenia po angielsku - w dacie nie powinno byc koncowki TH. Piszac nie uzywamy 15th, tylko sama liczbe.
fajnie, że jesteś zadowolona po imprezie! Właśnie to jest tak, że planuje się wszystko rok, dwa lata, a dzień przelatuje jak z bicza trzasnął. Dzięki Bogu za poprawiny
A co do fryzjerki to lipa straszna :/ Ty masz ją na ślub?

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny, jestem po przymiarce i zastanawiam się co na nogi zalozyc. Rajstopy, pończochy czy co.. Babcia mi mówi, ze najlepiej podkolanowki, ale jak dla mnie to totalne fo pa. No i tak się wlaśnie zastanawiam...
ja biorę pończochy, dla mnie podkolanówki totalnie odpadają

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Apropo wesel to wczoraj dostaliśmy kolejne zaproszenie. To będzie imprezowy rok.
Będziemy się bawić już na czterech (a prawdopodobnie i 5, chodź to jeszcze nie oficjalne )
Ma początek maraton, trzy wesela w trzy miesiące
Zaczynamy My: 26.04
Mój kolega: 31.05
Przyjaciel TŻ: 27.06
Moja koleżanka: 06.09
i z tego co wiem będziemy uczestniczyć w jeszcze jednym w październiku.
to na tych wszystkich weselach wystąpicie już jako Państwo X
Ale fajnie

rabbitka genialne pudełeczko! obrączki będą w nim super wyglądać, bardzo udany zakup
a fotografce chyba całe zniecierpliwione forum życzy zdrówka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 16:03   #3608
Kate Noir
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady co do zaproszenia, poszukam optymalnego rozwiązania

Opiumalfa Kiepsko z ta fryzjerką :/ mam nadzieję, że spisze się lepiej na ślubie.
Który model butów w końcu wybrałaś?

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kupilam z bialebuty w końcu . I faktycznie dziurka przeszkadza. Ale to zależy od butów, moje poprawinowe koturny tez sa bez palców i jest o niebo lepiej (nie maja szwu w tym miejscu)
Kurcze to faktycznie przegapiłam! Które kupiłaś?
edit: już znalazłam! jednak nie przegapiłam, ale myślałam, że zamówiłaś zupełnie inne.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2014-04-13 o 16:06
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 16:03   #3609
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
to na tych wszystkich weselach wystąpicie już jako Państwo X
Ale fajnie
To prawda. Już sobie cholercia nie połapię welonu/bukietu/podwiązki.

Swoją drogą, jedno z zaproszeń (miesiąc temu) dostaliśmy już jako Państwo X (dodatkowo - nie odmienione, a nasze przyszłe nazwisko jest mocno polskie.. serio już bardziej polskie być chyba nie może).
Już pomijam fakt, że to chyba nie dla mnie to zapro, bo ja się tak teraz nie nazywam, to przecież też znajomi nie widzą czy np. nie zostanę przy swoim albo nie wezmę podwójnego. FO-PA jak się patrzy!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-04-13 o 16:08
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 16:09   #3610
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
ja to pojmuję jako wieeeeeelki plus stanu zamężnego

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 16:09   #3611
mysza_myszowska
Raczkowanie

Opiumalfa,
Boskie to pudełeczko, mnie się właśnie najprostsze rzeczy podobają, my będziemy mieć talerzyk z jakiejś masy (?) z delikatnym wzorkiem i wstążeczką w kolorze przewodnim, czyli fuksja

No a dzisiaj byłam u Babci do przymiarki Jest krawcową i szyje mi suknię i to najpiękniejszy prezent, jaki mogłam od Niej otrzymać w ten dzień jeszcze parę poprawek i będzie dokładnie tak jak sobie wymarzyłam, iście retro

Dzięki za rady w sprawie rajstop, dzisiaj jedziemy wybierać sprzęty do mieszkania, to pewno zajrzymy do paru sklepów, tym bardziej, że okazje z Twoim Stylem są, sialalalala

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 16:19   #3612
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Kurcze to faktycznie przegapiłam! Które kupiłaś?
edit: już znalazłam! jednak nie przegapiłam, ale myślałam, że zamówiłaś zupełnie inne.
Teraz chyba zamowie z akces2 podobne do tych, które ma Enzunio, ale już bez dziury na palce. Nasz instruktor tańca ostrzegał, że można mieć nieźle poranione palce po całonocnych tańcach z wujkami nie ogarniającymi kroków
Stary 2014-04-13, 16:24   #3613
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
ja to pojmuję jako wieeeeeelki plus stanu zamężnego

ja zawsze też, ale teraz jak tak sobie pomyślałam, że już koniec to mi jakoś tak smutno!

Stary 2014-04-13, 16:30   #3614
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, że mnie tutaj teraz mało jakoś ale od środy nie miałam ani chwili dla siebie. Tyle się dzieje!!
Ślub za 13 dni ja już mam dość tej gorączki związanej zwłaszcza z gośćmi niestety ludzie są niepoważni, niektórzy nam odmówili a teraz jednak zmieniają zdanie, kuzynka co 3 dni zmieniała zdanie czy przyjdzie z chłopakiem czy sama bo mieli kryzys... :/ mówię Wam, urwanie głowy :/

Jeśli chodzi o ślubne sprawy to załatwiliśmy transport dla gości, ustaliłam szczegóły przyjęcia z menagerem, odebrałam suknię, częściowo usadziliśmy towarzystwo jeszcze w weekend przeprowadzali się nasi przyjaciele i dwa dni im pomagaliśmy z gratami

kurcze, ale teraz wszystko u Ciebie nabiera tempa
najgorsi sa właśnie ludzie, którzy chyba zapominają, że w tym wszystkim to nie oni sa pępkiem świata

Cytat:

Swoją drogą, jedno z zaproszeń (miesiąc temu) dostaliśmy już jako Państwo X (dodatkowo - nie odmienione, a nasze przyszłe nazwisko jest mocno polskie.. serio już bardziej polskie być chyba nie może).
Już pomijam fakt, że to chyba nie dla mnie to zapro, bo ja się tak teraz nie nazywam, to przecież też znajomi nie widzą czy np. nie zostanę przy swoim albo nie wezmę podwójnego. FO-PA jak się patrzy!
ja nigdy w życiu nie złapałam nic i wygląda, że już nigdy w życiu nie złapię

Cytat:
Opiumalfa,
Boskie to pudełeczko, mnie się właśnie najprostsze rzeczy podobają, my będziemy mieć talerzyk z jakiejś masy (?) z delikatnym wzorkiem i wstążeczką w kolorze przewodnim, czyli fuksja

No a dzisiaj byłam u Babci do przymiarki Jest krawcową i szyje mi suknię i to najpiękniejszy prezent, jaki mogłam od Niej otrzymać w ten dzień jeszcze parę poprawek i będzie dokładnie tak jak sobie wymarzyłam, iście retro

Dzięki za rady w sprawie rajstop, dzisiaj jedziemy wybierać sprzęty do mieszkania, to pewno zajrzymy do paru sklepów, tym bardziej, że okazje z Twoim Stylem są, sialalalala
babcia krawcowa? dziewczyno, ale masz szczęście
na pewno będziesz miała suknię pełną miłości !!!

Cytat:
Teraz chyba zamowie z akces2 podobne do tych, które ma Enzunio, ale już bez dziury na palce. Nasz instruktor tańca ostrzegał, że można mieć nieźle poranione palce po całonocnych tańcach z wujkami nie ogarniającymi kroków
zgadzam się - odkryte palce są mocno ryzykowne
ja też chciałam te co enzunio, ale mi na stopie wyglądały topornie, więc zamówiłam inny model, zabudowany, ale nieco mniej

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-04-13, 16:43   #3615
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:

babcia krawcowa? dziewczyno, ale masz szczęście
na pewno będziesz miała suknię pełną miłości !!!
Hehe, powiem nieskromnie - wiem już niejedną suknię ślubną uszyła, w tym mojej Mamie, więc byłam spokojna

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
Stary 2014-04-13, 16:48   #3616
fascinata
Raczkowanie

Cytat:

Dla podkolanówki też nie bardzo. Ja to będzie wyglądać jak Ci się kiecucha podciągnie.
Ja zdecydowanie preferuję ponczochy, które właśnie wczoraj przymierzałam i super są - bardzooooo fajnie się trzymają (biegałam w nich po mieszkaniu ) i mają świetny odcień - bardzooooooo naturalnie wygląda noga.
Pochwal się, co to za pończochy

Ja wczoraj kupiłam balerinki na zmianę oraz sukienkę bo w maju idziemy na jeden z licznych w tym sezonie ślubów znajomych

Dziewczyny, któraś z Was wspominała że wczoraj wybiera się do jubilera w sprawie obrączek - nie pamiętam która Jak wygląda kwestia obrączek z białego złota i złota mieszanego?
Stary 2014-04-13, 16:50   #3617
say-hello
Zakorzenienie

mojakaren , a jaki model zamówiłaś? I jaki kolor? Już je odebrałaś? Ja mam dylemat z kolorem, bo chciałabym później je jeszcze wykorzystać, a białych czy śmietankowych to raczej juz nie ubiorę... Z kolei mam mało kasy i nie chcę dopłacać 45 za te lepsze materiały, tylko wziąć skórkę naturalna za 30zl, a w nich niestety gama kolorystyczna jest bardzo uboga.

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-04-13 o 16:58
Stary 2014-04-13, 16:55   #3618
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
mojakaren , a jaki model zamówiłaś? I jaki kolor? Już je odebrałaś? Ja mam dylemat z kolorem, bo chciałabym później je jeszcze wykorzystać, a białych takie tanków gdy to raczej juz nie ubiorę... Z kolei mam mało kasy i nie chcę dopłacać 45 za te lepsze materiały, tylko wziąć skórkę naturalna za 30zl, a w nich niestety gama kolorystyczna jest bardzo uboga.
właśnie z tego samego założenia wyszłam, że białe buty, to tylko na jeden raz.. zresztą niespecjalnie mi się też podobają.. nie wspominając o tym, że z moim rozmiarem 35,5 pewnie ciężko byłoby mi je sprzedać, a tak to sobie już myślę, jak w moich ślubnych butach pomknę na wesele kuzynki w sierpniu

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
Stary 2014-04-13, 16:55   #3619
wenedka
Zakorzenienie

Witam, drogie Panie

Jestem po odbytej dyskusji z Tz na temat ustalen w sali, gdzie mamy wesele. Chce pojechac na spotkanie z menedzerka przygotowana i szybko przekazac informacje
Takze ciasta beda na oddzielnym stole ze slodyczami, bedzie stol wiejski, a takze stopl z alkoholem i stol, na ktorym bedzie ksiega gosci i instax mini. I oczywiscie stol z herbata i kawa, bo mamy je nieograniczone na sali

Wy stawiacie wino na stolach, przy ktorych beda siedziec goscie, czy tez oddzielnie?
Mnie zastanawiala kwestia ciasta, ale lepiej chyba, jak beda oddzielnie. Przynajniej ludzie nie przyschna do stolow

namisek, co za swinstwo I to miesiac przed slubem! Wydaje mi sie, ze niektorzy naprawde lekcewaza fakt, ze slub jest bardzo stresujacym wydarzeniem.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:05   #3620
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Czesc.. wczoraj tez mialam zgrzyt z tz ale dzis juz ok

Witam nowe. Pm

Slub narazie w miejscu

Jestem na biezaco ale nue potrafie sie wbic do was

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:05   #3621
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, powiem nieskromnie - wiem już niejedną suknię ślubną uszyła, w tym mojej Mamie, więc byłam spokojna
rodzinna tradycja

Cytat:
mojakaren , a jaki model zamówiłaś? I jaki kolor? Już je odebrałaś? Ja mam dylemat z kolorem, bo chciałabym później je jeszcze wykorzystać, a białych czy śmietankowych to raczej juz nie ubiorę... Z kolei mam mało kasy i nie chcę dopłacać 45 za te lepsze materiały, tylko wziąć skórkę naturalna za 30zl, a w nich niestety gama kolorystyczna jest bardzo uboga.
zamówiłam model Anette - takie jak w załączniku w tym samym kolorze (choć nie są białe to i tak wątpię, że jeszcze kiedys je ubiorę, może na jakąś imprezę do małej czarnej?)
Nie odebrałam jeszcze (czeka sie 3 tygodnie), ale byłam tam osobiście i mierzyłam na stopę i mnie urzekły
co do koloru - masz rację, te skóry naturalne mają mały wybór, ale spieszę donieść, że jak gadałam z tą babeczką z salonu to potwierdziła, że w noszeniu nie ma dużej różnicy w skórze ekologicznej czy naturalnej, bo oni i tak Ci te buty idealnie dopasowują do każdej ze stóp
na pewno warto dopłacić za wkładkę pro comfort

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Wy stawiacie wino na stolach, przy ktorych beda siedziec goscie, czy tez oddzielnie?
Mnie zastanawiala kwestia ciasta, ale lepiej chyba, jak beda oddzielnie. Przynajniej ludzie nie przyschna do stolow .
u nas kelnerzy roznoszą wino - otwierają, nalewają i zostawiają butelkę na stole
pozostałe butelki stoją na takim kredensie, przy wiejskim stole, ale zamysł jest taki, że ludzie nie biorą sami tylko kelnerzy roznoszą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSL_Anette01.jpg (64,7 KB, 16 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-04-13 o 17:06
Stary 2014-04-13, 17:12   #3622
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:

zamówiłam model Anette - takie jak w załączniku w tym samym kolorze (choć nie są białe to i tak wątpię, że jeszcze kiedys je ubiorę, może na jakąś imprezę do małej czarnej?)
A jaki masz kolor, bo gdzieś mi umknęło? W Akcesie jest świetne to, że w każdej chwili możesz dowieźć buty do ewentualnej poprawki. Ja właśnie ostatnio byłam z Mamą, bo też chciała sobie zamówić i zabrałam od razu swoje, bo ubzdurało mi się, że trochę mnie cisną. I w sumie dobrze, że je wzięłam, bo teraz są idealne i nie zamierzam brać butów na zmiane. Chyba, ze w ostatniej chwili mi odszajbi

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
Stary 2014-04-13, 17:14   #3623
say-hello
Zakorzenienie

Mojakaren to czekam na real foto niestety wydałam już 200złna buty, teraz ta druga para... Z wkładką, skórą i wysyłką to już prawie 300zl

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Mysza, a jak wyglądają te poprawki? Mogą poszerzyć/zwężyć?
Stary 2014-04-13, 17:16   #3624
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś z Was wspominała że wczoraj wybiera się do jubilera w sprawie obrączek - nie pamiętam która Jak wygląda kwestia obrączek z białego złota i złota mieszanego?
A co konkretnie chcesz wiedzieć?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:17   #3625
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Mysza, a jak wyglądają te poprawki? Mogą poszerzyć/zwężyć?
Biorą Ci je na zaplecze i coś tam z nimi robią, czekasz chwilę i zabierasz je z powrotem. Mnie akurat trochę wydłużali, dosłownie o pół numeru, ale opłaciło się. Można też poszerzyć, ale nie wiem jak jest w drugą stronę tj. ze zwężaniem/skracaniem. Nawet faktury/paragonu nie sprawdzają, ale w sumie się nie dziwię, skoro jak wół pisze na wkładce Akces2

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
Stary 2014-04-13, 17:20   #3626
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Biorą Ci je na zaplecze i coś tam z nimi robią, czekasz chwilę i zabierasz je z powrotem. Mnie akurat trochę wydłużali, dosłownie o pół numeru, ale opłaciło się. Można też poszerzyć, ale nie wiem jak jest w drugą stronę tj. ze zwężaniem/skracaniem. Nawet faktury/paragonu nie sprawdzają, ale w sumie się nie dziwię, skoro jak wół pisze na wkładce Akces2
To super, dzięki za odpowiedź a jaki ty masz model, kolor i obcas? Masz jakieś zdjęcia? Sorry za te pytania, ale chce być juz w 100% pewna, bo trzeciej pary na ślub juz nie kupie
Stary 2014-04-13, 17:30   #3627
mysza_myszowska
Raczkowanie

Moje to Venus Y, tylko zmodyfikowane obcas to chyba Fleur (czy Fler? :P), 8 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20131026_001.jpg (70,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20131026_002.jpg (95,9 KB, 28 załadowań)

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
Stary 2014-04-13, 17:31   #3628
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Pochwal się, co to za pończochy
Pończochy mam z Calzedoni 20 den kolor SABBIA.

Cytat:
Mnie zastanawiala kwestia ciasta, ale lepiej chyba, jak beda oddzielnie. Przynajniej ludzie nie przyschna do stolow
Tak. Będą stały po dwie butelki (na okrągły stół) a reszta przy whisky i słodkim stole.

Stary 2014-04-13, 17:31   #3629
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

Wow, dobrze, że u nas goście trzymają się na razie tego, że przyjadą bądź że nie przyjadą i nie zmieniają zdania. Ale nigdy nie wiadomo kto ostatecznie pojawi się w kościele. Albo w restauracji.

Cytat:
Witam, drogie Panie

Jestem po odbytej dyskusji z Tz na temat ustalen w sali, gdzie mamy wesele. Chce pojechac na spotkanie z menedzerka przygotowana i szybko przekazac informacje
Takze ciasta beda na oddzielnym stole ze slodyczami, bedzie stol wiejski, a takze stopl z alkoholem i stol, na ktorym bedzie ksiega gosci i instax mini. I oczywiscie stol z herbata i kawa, bo mamy je nieograniczone na sali

namisek, co za swinstwo I to miesiac przed slubem! Wydaje mi sie, ze niektorzy naprawde lekcewaza fakt, ze slub jest bardzo stresujacym wydarzeniem.
My mamy stolik kawowo-herbaciany i na nim będą także ciasta. A wina będą na stołach, na których będzie obiad. Mamy tylko jedno wino (jeden rodzaj, nie jedną butelkę wina ) i ono jest typowo obiadowym winem.
Cytat:

Zostało nam kilka(naście) właściwie drobnych spraw do ogarnięcia:
- Wydrukować winietki i tablice rozsadzenia gości
- Ostateczna przymiarka i odbiór sukni
- Bielizna dla Pana Młodego
- Krawat dla Świadka
- Zrobisz szkalaneczki z kryształkami
- Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć
- Pożyczyć łańcuszek do zawieszki - Gosia
- Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejscie, piosenka na tort, zakazane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, )
- Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami
- Usadzić gości na sali
- Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości oraz ustalić ostatnie szczegóły
- Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę
- Zrobić hybrydy - w piątek przed ślubem
- Fryzjer - TŻ
- Koszyk i skrzynka na wina
- Drobne zakupy: agrafki

Uf! Idę sprzątać!
Już niewiele Wam brakuje. A potem nadejdzie 26 kwietnia i będziemy najszczęśliwsze i najpiękniejsze w naszych sukniach!

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

Dziewczyny, bylam dzis w Primarku i znalazlam takie o to pudeleczko

Wykorzystam na obraczki tylko poduszeczke do srodka musze dorbic kosztowalo cale £3

A w ogole to musze ponarzekac, moja fotografka ma jakas paskudna grype biedulka, wiec zdjecia z sesji narzyczenskiej beda z opoznieniem, az mnie skreca w srodku bo chcialabym juz je miec

ale ładne pudełeczko. Zdrówka dla pani fotograf!

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Damy jej zaproszenie z nim, ba wymienimy go z imienia i nazwiska. Ale chodzi o to, że chcemy jej dać zapro razem z teściami, a nie czekać jak hrabia szanowny znajdzie czas żeby się z nami spotkać... Jak on na nią nie ma czasu. Tylko później się znajdę na wątku fo pa młodych, że nie chciało mi się tyłka ruszyć do niego
Ach, małe nieporozumienie. To ja bym próbowała się z nimi spotkać, a jak się nie da to dała tylko jej zaproszenie i się nie przejmowała tym co powie jej chłopak.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl;46010758

A, było dużo pytań odnośnie różnicy między [b
tiulem welonowym a muślinowym[/b] - zamieszczam zdjęcia obu welonów właśnie z tiulu muślinowego ( oba z butterfly, jeden 100/60, drugi katedralny).
Na pewno nie jest to typowy muślin, który jest używany do szycia strojów. Ma trochę mniejszą objętość niż welony ze zwykłego tiulu, jest też delikatniejszy i mniej sztywny.
(z góry przepraszam za ubiór oraz stan sobotni- przedporządkowy mieszkania )
Ale ładny welon. Mam podobny też taki długi i robi mi za tren w sukni. Już nie mogę się doczekać aż go ubiorę! *__*

Odbieram suknię dwa dni przed ślubem, u Was jak to wygląda?

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-04-13 o 17:35
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:33   #3630
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki masz kolor, bo gdzieś mi umknęło? W Akcesie jest świetne to, że w każdej chwili możesz dowieźć buty do ewentualnej poprawki. Ja właśnie ostatnio byłam z Mamą, bo też chciała sobie zamówić i zabrałam od razu swoje, bo ubzdurało mi się, że trochę mnie cisną. I w sumie dobrze, że je wzięłam, bo teraz są idealne i nie zamierzam brać butów na zmiane. Chyba, ze w ostatniej chwili mi odszajbi
takie jak na zdjeciu srebrne

Cytat:
Mojakaren to czekam na real foto niestety wydałam już 200złna buty, teraz ta druga para... Z wkładką, skórą i wysyłką to już prawie 300zl
jak tylko odbiorę to na pewno wrzucę foto
tak - jest drogo
ale te buty z Akces2 są pewne na mur beton dlatego nie ma ryzyka, że będą niewygodne czy cokolwiek innego, tu akurat warto zainwestować

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości