Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 11:06   #3571
ewaden
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Takie oto majtki z serii ślubnej dzis wyczailam w Womens Secret ( nie wiem czy ten sklep jest w Pl) ale to jest normalny sklep z bielizna
Muszę pokazać mężowi
Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Przy okazji pochwalę się bransoletką, jaką właśnie kliknęłam na ebay.
Świetna ta bransoletka!
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
zapomniałam zupełnie! Mam problem: chcę wysłać do paru osób zaproszenia po angielsku i nie wiem czy powinnam przetłumaczyć nazwę kościoła i sali Jest to sala weselna i nie wiem jak to ująć, przetłumaczona nazwa kościoła w sumie to wygląda dziwnie.
Ja wszystko dałam po polsku (zaproszenia do USA)- i nazwy kościoła i restauracji, i sposób zapisu adresu
Cytat:
Co myślicie o takim tekście?

TO SHARE IN A CELEBRATION OF LOVE AS WE EXCHANGE OUR MARRIAGE VOWS
ON THE 16TH OF AUGUST 2014, AT 15 O'CLOCK IN THE AFRERNOON
AT CHURCH OF WNMP, NAZWA MIEJSCOWOSĆ

Czy dać od razu "at Kościół WNMP"?
Ja dałam nazwę/ wezwanie kościoła+ church- mąż amerykanin sprawdzał i zaakceptował
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Nowy ślubny nabytek :
Piękne!
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam, że dekoracje z kwiatów ma mi zrobić koleżanka z roku z florystyki. Poprosiłam ją o kosztorys. Miała plan zrobić wszystko z gipsówki i organzy. wyobraźcie sobie, że krzyknęła mi 3200!! Kościół+bukiety+butonierk i+sala! Bez ubrania samochodu! No szlag mnie trafił. Oferowała się, że zrobi po znajomości tanio... pffff...
A czy podziękowałaś ładnie za zniżkę?

Velika, zaproszenie na komunię w takiej formie jak dostaliście to buractwo!

Ja się pochwalę zakupem drugich butów na ślub. Napadłyśmy z mamą na Gino Rossi i uległyśmy czarowi ich wyrobów Tym bardziej że w ten weekend obowiązuje zniżka 20% (z kartą Simpla na przykład).
Wysokość obcasa jest taka sama jak butów z Nine West które zakupiłam wcześniej, więc z kiecką już dopasowaną nie będzie problemów.

Zakończyłam w we wtorek kurs naturalnego planowania rodziny. Uznaję go oficjalnie za masakrę (miało być 3 x 1godz a siedziałam odpowiednio: 2,5, 1,5 i 1 godz.). Pani prowadząca (nawiedzona przez nauki kościoła) okazała się moją sąsiadką Ona o tym nie wie, nie poznała mnie, zna moje nowe nazwisko, panieńskiego nie, więc się nie domyśliła że ja to ja. Nie wierzę w zachowywanie przez księży tajemnicy spowiedzi, więc tym bardziej nie uwierze w dyskrecje katechetek. Dodam, że ona się psiapsiólkuje z najgorszą sąsiadką w okolicy/ zza naszego płota, więc wieści o moim pożyciu "rozeszłyby się po wsi".

Rozdawanie zaproszeń jest w toku...

Pani florystka póki co spisuje się na medal!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Gino Rossi (1).jpg (29,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Gino Rossi (2).jpg (31,5 KB, 22 załadowań)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:18   #3572
Lg_ago
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Dlaczego schody zaczynają się lekko miesiąc przed ślubem?
Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam, że dekoracje z kwiatów ma mi zrobić koleżanka z roku z florystyki. Poprosiłam ją o kosztorys. Miała plan zrobić wszystko z gipsówki i organzy. wyobraźcie sobie, że krzyknęła mi 3200!! Kościół+bukiety+butonierk i+sala! Bez ubrania samochodu! No szlag mnie trafił. Oferowała się, że zrobi po znajomości tanio... pffff... Wkońcu sama sobie zrobie: bukiety, butonierki, salę ubiorę wieczór wcześniej (mają mi pomóc koleżanki, które na wieść o tym ile tamta chce to się oburzyły) a kościół ubierze babka przy kościele co ma kwiaciatnie i tyle. Będzie ciężko, ale trudno. Ryczeć mi się chce. Aż wszytskiego odechciewa.
Wstawiam zdjęcie sukienki, moja jest prawie identyczna, różni się jedynie kolorem :
Sukienka piękna !

Taka cena, za gipsówkę Ja też mam dominację gipsówki, cenowo zamkniemy się w 1 tys. zł. Twoja gipsówka miała być chyba pozłacana
Co za pazerstwo. I ona używa słowa 'koleżanka'. Olać i tyle ! Sama dasz radę

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:39   #3573
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
U nas w zeszłym roku dostaliśmy zaproszenie na ślub, tzn TŻ dostał oczywiście z osobą towarzyszącą A jesteśmy dłużej w związku niż ta para co ślub brała. Ale w tym maczali palce moi teściowie, bo zanim młodzi byli prosić to przyszła ciotka pana młodego obwieścić że będzie ślub i wybadać co i jak. No to jej kochani teściowie powiedzieli CO I JAK.

Te co czytały mój dramat o teściowej - kolejnego aktu nie będzie Wczoraj otrzymałam pożądane nazwisko. Nie wiem jak TŻ je zdobył, nie interesuje mnie to, ale jestem z niego dumna. No i w wielkanoc planujemy ruszyć z zaproszeniami
Mamy też problem jak zaprosić siostrę TŻ, bo ona niby jest w związku z facetem, widują się raz w tygodniu na mieście, np. u niego w pracy (a nie damy im zaproszeń w hipermarkecie) on do niej przyjeżdża raz na pół roku, nie wiem czy będzie w święta - nawet jak będzie to nie damy rady tam jechać bo spędzamy święta z moją rodziną. Czy będzie to strasznym faux pas jak damy zaproszenia rodzicom TŻ i jej, olewając jej "osobę towarzyszącą"? Gościa nie lubimy, on nas chyba też nie, w Boże Narodzenie przyjechał do teściów ubrany w jeansy i podkoszulek, a ubiór mój i TŻ skomentował pytaniem czy się na pogrzeb wybieramy, bo on tylko jak idzie na pogrzeb ubiera garnitur, a i to nie zawsze
To jest taki związek - nie związek, niby są zaręczeni, ale ślubu nie planują, niby mogliby się rozstać, ale im się nie chce itp...
Ja bym zaprosiła nawet jak go nie będzie. Byłam ostatnio u chrzestnej i nie było jej syna więc zaproszenie zostawiłam. Z kolei jej córka ma chłopaka (spotykają się już z 5 lat) i jego nie było. Zostawiłam zaproszenie jej

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
An, ja chciałam zaprosić na sam ślub wspólnika mojej mamy, ale właśnie on jest niby głęboko wierzący (choć jego życie temu przeczy) i też mi mama powiedziała, żebym się spodziewała, że on nie przyjdzie, bo dla niego to nie ślub...
I to jest podejście faceta, który zdradza żonę itd. No ale ślub kościelny musi być
Widzę, że taki wierzący jak kolega TŻ, który chciał robić kawalerski w Wielki Piątek

A TŻ już po kawalerskim właśnie tego kolegi Mówi, że impreza się udała i dzisiaj wypoczywa A i na tym kawalerskim inny kolega zaprosił go na razie nieoficjalnie za wesele (na czerwiec, ale jeszcze nie wiem którego) i bardzo jestem ciekawa jak mnie wpiszą

edit: Gipsówka jest teraz po 35 zł za pęczek (1kg) na giełdzie we Wrocławiu, więc pewnie ceny tak oscylują Wyczytałam też gdzieś, że w lipcu i sierpniu jest najtańsza

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-04-13 o 11:43
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:45   #3574
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Nakręciłam się na personalizowane wieszaki, będę namawiać tż. jak się nie zgodzi to jestem zdesperowana sama takie zrobić
mogę złożyć u Ciebie zamówienie?

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Zakończyłam w we wtorek kurs naturalnego planowania rodziny. Uznaję go oficjalnie za masakrę (miało być 3 x 1godz a siedziałam odpowiednio: 2,5, 1,5 i 1 godz.). Pani prowadząca (nawiedzona przez nauki kościoła) okazała się moją sąsiadką Ona o tym nie wie, nie poznała mnie, zna moje nowe nazwisko, panieńskiego nie, więc się nie domyśliła że ja to ja. Nie wierzę w zachowywanie przez księży tajemnicy spowiedzi, więc tym bardziej nie uwierze w dyskrecje katechetek. Dodam, że ona się psiapsiólkuje z najgorszą sąsiadką w okolicy/ zza naszego płota, więc wieści o moim pożyciu "rozeszłyby się po wsi".
Widzę, że mamy podobne doświadczenia Na szczęście u mnie była to zupełnie obca osoba
Mogę się później odezwać w sprawie tekstu zaproszenia?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:49   #3575
missmalezji
Wtajemniczenie

poczekaj czy wogle zrobie swoje i jak mi to wyjdzie..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:50   #3576
mojakaren
Zakorzenienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4601042 5]Druga sytuacja byla w ostatnie wakacje. Znajomi mowili ze zapraszaja na slub cywilny z taka impreza "klubowa" kilka godzin pozniej dla znajomych. Dla rodziny impreza byla od razu po slubie. Zaproszenie dostalismy przez facebooka na wydazenie. Mielismy dostac papierowe zaproszenia ale nikt ich nie dostal.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

zaproszenie na ślub jako wydarzenie na fejsie?

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dotka - co do "nieważności" ślubów cywilnych, tiaa, niestety. Moja mama się martwi, że moi kuzyni i ciocia (jedyna zapraszana część rodziny) mogą odmówić przyjścia na nasz ślub bo cywilny, a oni są mega głęboko wierzący... dla mnie byłby to szczyt i myślę, że nam tego nie zrobią - to moja matka chrzestna ze swoimi dziećmi, mieszkamy na przeciwko siebie! - ale jednak strach jest... jeśli odmówią z tego powodu, będzie to totalną paranoją...
dla mnie to jest nie do pomyślenia, że ktokolwiek rości sobie prawo do decydowania czy ślub cywilny jest mniej ważny od kościelnego ...

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
A poza tym - wczoraj odebraliśmy klucze do mieszkania
Ja od rana do 17 w pracy dzisiaj - a TŻ się podjął sprzątania ...
Ciekawa jestem co zastanę w "nowym domu" i ile będę miała roboty po jego sprzątaniu Rozum mi podpowiada "zaufaj mu - to dorosły facet"
super, że macie już klucze, to pewnie niesamowite uczucie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A, było dużo pytań odnośnie różnicy między tiulem welonowym a muślinowym - zamieszczam zdjęcia obu welonów właśnie z tiulu muślinowego ( oba z butterfly, jeden 100/60, drugi katedralny).
Na pewno nie jest to typowy muślin, który jest używany do szycia strojów. Ma trochę mniejszą objętość niż welony ze zwykłego tiulu, jest też delikatniejszy i mniej sztywny.
te welony układają się super, Ty jesteś zadowolona?

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę zakupem drugich butów na ślub. Napadłyśmy z mamą na Gino Rossi i uległyśmy czarowi ich wyrobów Tym bardziej że w ten weekend obowiązuje zniżka 20% (z kartą Simpla na przykład).
Wysokość obcasa jest taka sama jak butów z Nine West które zakupiłam wcześniej, więc z kiecką już dopasowaną nie będzie problemów.
!
piękne buty! i z tą zniżką na pewno się opłaciło

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:51   #3577
Liana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
No tak, chociaż nie wiem czy cywilny uprawnia do bycia żoną
Powiem szczerze że czuję się, jakbym dostała w ryj, bo to akurat rodzina, z którą się trzymamy, dobrze znamy, imprezy, grille itd. a ja miesiąc przed ślubem jestem osobą towarzyszącą
Ja ogarniałam wszelkie osoby towarzyszące na ślub, pytałam jak się nazywają, a oni mnie znają z imienia i nazwiska od 10 lat. Jak widać jeszcze jestem nikim, bo ślubu nie mamy.
Wiem jak się czujesz, bardzo przykra sytuacja.

Ja już niejednokrotnie jej doświadczyłam. Jestem ze swoim Tż prawie 10 lat i wszyscy doskonale nas znają z imienia i nazwiska, a jeżeli nawet ktoś nie zna mojego nazwiska to zawsze można zadzwonić do TŻ i zapytać.
Tymczasem notorycznie (na większości wesel, a mieliśmy ich w ostatnich latach ponad 20) albo ja albo on byliśmy "osobą towarzyszącą".
Najlepsze było, gdy chodziliśmy do znajomych moich albo Tż i na stołach stały winietki "Pani XY" i "Osoba towarzysząca"

Jeszcze o ile od TŻ panami młodymi byli jego koledzy i jestem w stanie zrozumieć, że facet nie przywiązuje wagi do takich "niuansów", to takie sytuacja miały miejsce wśród moich koleżanek, które doskonale znają nazwisko mojego TŻ, wiedziały o wieloletnim związku i planach i zapraszały mnie z osobą towarzyszącą

I ostatnia sytuacja" dobry kolega Tż zna się z dziewczyną rok, ślub mają we wrześniu, a my w maju. Stawałam na głowie, żeby dowiedzieć się jak jego narzeczona ma na nazwisko, przygotowałam dla nich zaproszenie personalizowane. Na spotkaniu nastąpiła "wymiana" zaproszeń, a ja oczywiście na zaproszeniu od nich jestem ... "osobą towarzyszącą" (ślub mam za miesiąc..) Ręce opadły mi.
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 12:01   #3578
KaEs
Wtajemniczenie

Namisek 3200 zł to Ci taniooo policzyłą... masakra.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Rozdalismy kolejne zaproszenie, znajomi od razu potwierdzili . W tym tempie to my nigdy tych zaproszen nie rozdamy... Na razie mamy średnią 2 zaproszenia na tydzień... Jeszcze jedynie 39 zaproszeń zostało
my od maja ruszamy, a jeszcze nie mamy dopiętej listy gości i wydrukowanych zaproszeń

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
klaudyna kolczyki mega
A ja przed chwilą zaliczyłam Nawet nie wiem jak to rozumieć Dostaliśmy z chłopem zaproszenie na komunię do córki jego kuzynki, a w zasadzie on dostał - z osobą towarzyszącą. Komunia jest w maju, a my w czerwcu bierzemy ślub, zapraszający dooooobrze nas znają i są małżeństwem dużo krócej niż my parą no fo pa jak się patrzy. Nie obrażę się, śmiać mi się chce i jeszcze przy mnie wypalili, że nie wpisywali z nazwisk osób towarzyszących jak nie są po ślubie [COLOR="Silver"] Dodam, że dziewuszkę która idzie do komunii znakomicie znam i spędziłam z nią godziny na zabawach itd. Może przesadzam, ale uważam że to mega buractwo nazywać mnie osobą towarzyszącą. Szczerze mówiąc nie mam ochoty tam iść, chyba tylko pójdę dać Oliwii prezent i się zmyję, przecież to nie jej wina że jej rodzice są burakami
my dostaliśmy zaraz po zaręczynach i związku już wtedy 6letnim od znajomych z os. towarzyszącą... skapnęłam się dopiero teraz oglądając je jeszcze raz. No to mnie zdziwko chapło... ale wtedy nie byłam poruszona, widać jak uważnie czytam zaproszenia

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
[B]21
Sukienka poprawinowa KLIK
śliczna

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Na spotkaniu nastąpiła "wymiana" zaproszeń, a ja oczywiście na zaproszeniu od nich jestem ... "osobą towarzyszącą" (ślub mam za miesiąc..) Ręce opadły mi.
Na pewno zrobiło się im głupio

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 12:03   #3579
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
pysia1987
Kokardka jest odpinana i to najbardziej mi się podoba!
pooglądaj z nim może lubi jak się złościsz
Dziękuję
O, to super z tą kokardą

Cytat:

pysia1987 zawstydzasz mnie przynajmniej mając niewiele ponad 2 miesiące do ślubu mam znacznie mniej niż Ty

E tam, napewno tak nie jest, nie przesadzaj my mielismy takie prace, ze naprawde nie było czasu na nic, wiec jak znalazłam go troche to troche rzeczy pozamawiałam i skompletowałam poza tym np naszyjnika nie planowałam kupic, ale jak widzialam za 29,90 to szkoda było nie skorzystac wiec częśc rzeczy jest kupiona przez czysty przypadek
Chociaz po swietach zaczynam nowa pracę, i mam nadzieje, ze bede miała więcej czasu niz w poprzedniej

Sukienka sliczna

Cytat:
U nas w zeszłym roku dostaliśmy zaproszenie na ślub, tzn TŻ dostał oczywiście z osobą towarzyszącą A jesteśmy dłużej w związku niż ta para co ślub brała. Ale w tym maczali palce moi teściowie, bo zanim młodzi byli prosić to przyszła ciotka pana młodego obwieścić że będzie ślub i wybadać co i jak. No to jej kochani teściowie powiedzieli CO I JAK.

Te co czytały mój dramat o teściowej - kolejnego aktu nie będzie Wczoraj otrzymałam pożądane nazwisko. Nie wiem jak TŻ je zdobył, nie interesuje mnie to, ale jestem z niego dumna. No i w wielkanoc planujemy ruszyć z zaproszeniami
Mamy też problem jak zaprosić siostrę TŻ, bo ona niby jest w związku z facetem, widują się raz w tygodniu na mieście, np. u niego w pracy (a nie damy im zaproszeń w hipermarkecie) on do niej przyjeżdża raz na pół roku, nie wiem czy będzie w święta - nawet jak będzie to nie damy rady tam jechać bo spędzamy święta z moją rodziną. Czy będzie to strasznym faux pas jak damy zaproszenia rodzicom TŻ i jej, olewając jej "osobę towarzyszącą"? Gościa nie lubimy, on nas chyba też nie, w Boże Narodzenie przyjechał do teściów ubrany w jeansy i podkoszulek, a ubiór mój i TŻ skomentował pytaniem czy się na pogrzeb wybieramy, bo on tylko jak idzie na pogrzeb ubiera garnitur, a i to nie zawsze
To jest taki związek - nie związek, niby są zaręczeni, ale ślubu nie planują, niby mogliby się rozstać, ale im się nie chce itp...
Jak taki dziwny z niego gosć to dałabym zaproszenie siostrze, a jak sie spotka ze swoim narzeczonym to mu przekaze
Ale takie związki są dziwne

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

yyyy a to nie idzie czasem w parze?

Dziewczyny my wczoraj spędziliśmy większość dnia w galerii
Jest ten łikend zniżek z Twojego Stylu i myślałam, że obłowimy się, a tu d***
Ja co prawda kupiłam super bieliznę (znaną już na forum) z Esotiq (załącznik) i fajnie bo była 40zł tańsza niż normalnie

Dla TŻ-a nic
Koszula ładna - to na tą chudzinę za duża, much wybór bardzo cienki, spinki drogi, że szok (ogólnie w tym Pawo takie ceny, że padłam
Jedynie buty wypatrzyliśmy i UWAGA - jest duża szansa, że będą to lakierki D

Widac nie
Bardzo ładna bielizna a buty dla Tżta w jakim sklepie?

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4601042 5]Co do zaproszen to ja mam dwie takie historie.
Raz gdy bylam z Tz dwa lata dostal on zaproszenie od znajomych na slub z os. Tow wlasnie. Troche sie zdziwilam bo widywalismy sie z nimi srednio raz na dwa tygodnie ale machnelam reka. Zdziwienie nastalo na sali gdy podchodzimy do stolika a tam winietki. A na nich dwa razy imie i nazwisko Tz. Mial sie pojawic w dwoch osobach? Ale tez machnelismy reka.
Druga sytuacja byla w ostatnie wakacje. Znajomi mowili ze zapraszaja na slub cywilny z taka impreza "klubowa" kilka godzin pozniej dla znajomych. Dla rodziny impreza byla od razu po slubie. Zaproszenie dostalismy przez facebooka na wydazenie. Mielismy dostac papierowe zaproszenia ale nikt ich nie dostal.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Zaproszenie przez facebooka musze o tym pomysłec, jaka oszczednosc

Cytat:
Ciekawa jestem co zastanę w "nowym domu" i ile będę miała roboty po jego sprzątaniu Rozum mi podpowiada "zaufaj mu - to dorosły facet"
Gratulacje ja chyba bym nie miała zaufania, ale trzymam kciuki za twojego chłopa

Cytat:

A, było dużo pytań odnośnie różnicy między tiulem welonowym a muślinowym - zamieszczam zdjęcia obu welonów właśnie z tiulu muślinowego ( oba z butterfly, jeden 100/60, drugi katedralny).
Na pewno nie jest to typowy muślin, który jest używany do szycia strojów. Ma trochę mniejszą objętość niż welony ze zwykłego tiulu, jest też delikatniejszy i mniej sztywny.
(z góry przepraszam za ubiór oraz stan sobotni- przedporządkowy mieszkania )
Obydwa bardzo ładne ale czy tylko tak zdjecie wyszlo, czy welony mają odrobine inne kolory?

A odnośnie tych koleżanek i ich oferowanych usług mam taka koleżanke, z która kiedyś nawet się troche przyjazniłam. No i ona w ogole jest po ASP, maluje obrazy, robi rózne okolicznościowe kartki itd. Więc sama mi kiedys zaproponowała, ze ona mi po znajomości zrobi zaproszenia ślubne. Ucieszyłam się, bo dziewczyna ma naprawde talent. Wiem ile kosztują normalnie ręcznie robione zaproszenia, ale jak po znajomosci to po znajomosci, tymbardziej, ze wiem, ze ona ma wydruk za darmo, bo jej mama jest szychą w jakims tam wydawnictwie i ma za free dostęp do drukarek dobrej jakości, czasami nawet do papieru itd
No i po zaręczynach mnie zagadała, ze co z tymi zaproszeniami. Wiec zapytałam ją wprost ile mi policzy, to powiedziała chyba, ze od 6zł/szt tymabrdziej jak nie chcialam nie wiadomo jakich cudow tam, no wiec jej ładnie podziękowałam i juz wiem, ze bede zamawiac zaproszenia na all max za 1,5 szt i chyba nawet ładniejsze (od tych sprzedawców co mam od nich std i jestem mega zdowolona)

Juz nie wspominajac o tym, ze ona miala byc normalnie zaproszona jakos gosc i kiedys mi w ogole powiedziala, ze zrobi mi to w ramach prezentu slubnego

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 12:10   #3580
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Juz nie wspominajac o tym, ze ona miala byc normalnie zaproszona jakos gosc i kiedys mi w ogole powiedziala, ze zrobi mi to w ramach prezentu slubnego
przypomniałabym jej o tym, ale i tak podziękowałabym za współpracę Mi by było głupio wpierw naobiecywać, a później cokolwiek zawołać.

My (chyba) będziemy mieć auto po znajomości.

Jestem zmęczona już tym całym planowaniem i najchętniej teraz wzięłąbym cichy ślub

Stary 2014-04-13, 12:31   #3581
TysiaBB1989
Rozeznanie

i już po naukach

i mamy świadka i świadkową obydwoje zaskoczeni ale na szczęście się zgodzili
Stary 2014-04-13, 12:33   #3582
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
i już po naukach

Stary 2014-04-13, 13:06   #3583
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobija mnie to, że ona taka wspaniałomyślna była: "tak, pomogę Ci" a potem taka cena... z kosmosu. Dodam, że gipsówkę może ususzyć i do czegoś dodać więc już jej się zwraca zakup. Organza? Kupi i będzie miała na kolejne śluby, ale ja muszę zapłacić prawda? Oj... taka wilcza przysługa
To zaszalała z ceną Nie przejmuj się, ogarniesz wszystko z koleżankami

Exist, ja bym zadzwoniła do tej siostry i jej narzeczonego i zapytała jaki termin im pasuje. Jak się uda spotkać to ok. A jak będą coś kręcić to zaprosicie ją samą
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:10   #3584
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
My (chyba) będziemy mieć auto po znajomości.
My mogliśmy mieć po znajomości za 1000 zł podziękowałam

Kojarzycie kto zamawiał buty z odkrytymi palcami z akcesu?

Znowu siedzę nad butami i nie mogę nic wymyślić
Stary 2014-04-13, 13:17   #3585
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Exist, ja bym zadzwoniła do tej siostry i jej narzeczonego i zapytała jaki termin im pasuje. Jak się uda spotkać to ok. A jak będą coś kręcić to zaprosicie ją samą
Zgadzam się, to najlepsze wyjście

Cytat:

Podłączam się do pytania! Ja będę takie zamawiać, ale jeszcze się nie zdecydowałam które konkretnie.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:19   #3586
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja kojarzę tylko Say i to, ze ją te wycięcie uwierało, ale ona zamawiała chyba z bialebuty
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:22   #3587
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym jeden, jedyny raz powiedziała siostrze TŻ, że chcecie im wręczyć zaproszenia, i niech zaproponują jakiś termin kiedy możecie się z nimi spotkać, chodź by na kawie, żeby później nie było, że nawet nie próbowaliście. Jeśli to zleje to nie miałabym skrupułów przed wręczeniem jej
zaproszenia w czasie świąt.

Cytat:
Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
An, ja chciałam zaprosić na sam ślub wspólnika mojej mamy, ale właśnie on jest niby głęboko wierzący (choć jego życie temu przeczy) i też mi mama powiedziała, żebym się spodziewała, że on nie przyjdzie, bo dla niego to nie ślub...
I to jest podejście faceta, który zdradza żonę itd. No ale ślub kościelny musi być :rolleyes:
:mdleję:
Nie no serio, brawa dla tego Pana - jego sposób na życie mnie poraża.

Cytat:
Gratuluję.

Przeleciałam ciut, ale wybaczcie.. więcej nie dam rady.
Jest już niedzielne popołudnie, a dla mnie dopiero zaczyna się weekend.
W piątek i sobotę miałam szkolenia i imprezę firmową i wczoraj wieczorem po cały tygodni i tych atrakcjach jak padłam to wstałam dzisiaj po 11. Ledwo się zakręcę, coś ogarnę w chacie, a jutro znów do pracy. Chcę urlooooooooop!
Serio.. dzisiaj sie z TŻ śmialiśmy, że przez ten nasz ślub to my chyba przebiegniemy. Nie mamy czasu na spokojnie usiąść i się zastanowić, że to już tak blisko.
Wybaczcie, że tak marudzę, ale serio.. zaczynam mieć po kokardy tego maratonu i marzę badzo o wolnym.

Ze spraw ślubnych, ostatnio prawie zabiliśmy się na tańcach.
Tańczymy w tym cholernym kole i ja zaczepiłam obcasem o niego, TŻ o moją nogę i gleba jak ta lala gotowa.
Obiłam sobie kolano, bolało kilka dni, ale na szczęście jest już dobrze. Do wesela zagoi się zupełnie (i mam nadzieje, zejdzie siniak).

W czwartek było u mojej sukni. Pasuje jak ulał.
Wszyją tylko jeszcze taką jakby nitkę do 'kładzenia' miseczek, żebym mogła je ładnie ułożyć w dniu ślubu i będzie wszystko cacy. Jutro ją odbieram i przetransportowuję do Mamy, co by TŻa nie korciło by do niej zaglądać.

We wtorek jedziemy na spotkanie na naszej sali, razem z DJem. Poczynimy ostateczne ustalenia co do muzy, wejścia, pierwszego tańca i innych drobiazgów.

Z drobnych informacji jeszcze: przyjaciółka/świadkowa kupiła sobie fioletową sukienkę. Taki fiolet lila, ale będzie się ładnie komponował z tym ciemniejszym, zwłaszcza że jaki jasny będę mieć też w bukiecie.
Chcemy też kupić pod kolor krawat dla Świadka.

Zostało nam kilka(naście) właściwie drobnych spraw do ogarnięcia:
- Wydrukować winietki i tablice rozsadzenia gości
- Ostateczna przymiarka i odbiór sukni
- Bielizna dla Pana Młodego
- Krawat dla Świadka
- Zrobisz szkalaneczki z kryształkami
- Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć
- Pożyczyć łańcuszek do zawieszki - Gosia
- Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejscie, piosenka na tort, zakazane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, )
- Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami
- Usadzić gości na sali
- Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości oraz ustalić ostatnie szczegóły
- Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę
- Zrobić hybrydy - w piątek przed ślubem
- Fryzjer - TŻ
- Koszyk i skrzynka na wina
- Drobne zakupy: agrafki

Uf! Idę sprzątać!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:29   #3588
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:

ja mam buty z Akcesu, jakby co, co prawda nie z odkrytymi palcami, ale chętnie pomogę.

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:39   #3589
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
ja mam buty z Akcesu, jakby co, co prawda nie z odkrytymi palcami, ale chętnie pomogę.
dzięki szukam kogoś kto poświadczy, że z odkrytymi palcami też są wygodne

Monia, Say chyba jeszcze ich nie kupiła, a te co ma to są z GR
Stary 2014-04-13, 13:42   #3590
gornek
Zakorzenienie

Przez tą prace nawet nie mam czasu wejsc na lapotopa poczytac i nadrobic, dzisiaj mam dopiero wolne ale musze nadrobic w domu porzadki ;/ w czwartek odebralam suknie i juz wisi u mnie w mieszkaniu
Wczoraj TZ specjalnie po mnie przyjechal do pracy z mysla, zeby isc na stare miasto do spowiedz, bo tam kosciol do na kosciele, co sie okazalo bylismy chyba w 6 kosciolach nigdzie nie spowiadali tylko w jednym ale tam kolejka przez caly kosciol ;/ wiec znowu musi sie urwac z pracy w tygodniu i jechac gdzies do spowiedzi, dzisiaj odpuscilismy bo jest ten caly maraton i Wwa stoi w korkach.
Kupilismy chociaz wina wczoraj, nie chcialam duzo wiec 10 butelek dostalismy bez problemu akurat w kauflandzie jest promocja na rozowa Varne polsłodka (12,99wzielismy 5 butelek) dokupilismy 4 bialej varny ale juz w normalnej cenie 16,99, ah i wzielismy jedno inne ale dla mnie
Jutro jade po pas i ponczochy, jak mi nic nie wpadnie w oko to wezme same ponczochy i jakies rajstopy, bo z pogoda nie wiem jak bedzie, przy okazji do nfz skocze po karte EKUZ. W srode trzeba jechac po kosze podarunkowe, no i jutro usiade zamowie pudelka na ciasta i to bedzie tyle :P
Zostalo 19 dni

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2014-04-13 o 13:43
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:43   #3591
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna
Cytat:
szkoda, że nie będzie kolejnego aktu haha nie no żartuję, super, że macie to nazwisko!
a z siostrą to ja bym zostawiła jej rodzicom
Cytat:
hihihi A ta cukiernia od całych śmietanowych tortów ma zdjęcia takich realizacji? Są jakieś opinie w intercie? Każda cukiernia ma swoje receptury, stąd w jednej coś się da zrobić, a w innej nie.
moja mama to samo mówi, że cukiernie mają wypracowany styl robienia tortów i nie robią inaczej
są zdjęcia, opinie też czytałam, raczej wszyscy chwalą.
musimy podjechać do tych 3-4 cukierni osobiście i jeszcze raz się wypytam

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:55   #3592
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ledwo zyje. Nie wiem jak przezyje wlasne wesele

Wstalismy o 7 rano a poszlismy spac o 4. Jestem pol przytomna i wcale duzo nie wypilam. Wszystko sie ladnie udalo, pogoda piekna, sala w okolicach kwiatnacych drzew - bajkowo. Siostra Tz ta miala piekna suknie, bardzo romantyczna, w jej stylu.

Moja fryzjerka calkiem dala ciala. Spedzilam poltorej godziny u fryzjera i wyszlam z calkiem prostymi wlosami (chcialam rozpuszczone fale). Mowilam jej ze ma mi zakrecic na prostownice a nie na lokowke, nie posluchala a potem swiecila oczami. Prawie sie rozplakalam, ale powstrzymala mnie wizja rozmazania make upu, ktory robilam o 7 rano.

Powiem wam, ze ten dzien tak szybko minal, a slub rozpoczal sie o 12.30 wiec na prawde od rana...Na prawde, pstryk i juz koniec.

Wytrzymalam caly dzien w nowych butach, oczywiscie od okolo 1 w nocy juz bylo ciezko, ale nie chcialo mi sie isc do auta po plaskie. Kupilam je ostatnio w PL i z calego serca polecam firme Geox. Drogie bardzo, ale warto. Super wygodne, przewiewne, eleganckie.

Cytat:

Ja zamowilam, ale dopiero przyszly (do PL) i mama mi bedzie je dop wysylac wiec empirycznie sie nie wypowiem. Ale jak dojda dam znac.

Co do zaproszenia po angielsku - w dacie nie powinno byc koncowki TH. Piszac nie uzywamy 15th, tylko sama liczbe.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 14:04   #3593
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
i już po naukach

Cytat:
My mogliśmy mieć po znajomości za 1000 podziękowałam

Podpinam się do pytania o butki

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ledwo zyje. Nie wiem jak przezyje wlasne wesele

Wstalismy o 7 rano a poszlismy spac o 4. Jestem pol przytomna i wcale duzo nie wypilam. Wszystko sie ladnie udalo, pogoda piekna, sala w okolicach kwiatnacych drzew - bajkowo. Siostra Tz ta miala piekna suknie, bardzo romantyczna, w jej stylu.

Moja fryzjerka calkiem dala ciala. Spedzilam poltorej godziny u fryzjera i wyszlam z calkiem prostymi wlosami (chcialam rozpuszczone fale). Mowilam jej ze ma mi zakrecic na prostownice a nie na lokowke, nie posluchala a potem swiecila oczami. Prawie sie rozplakalam, ale powstrzymala mnie wizja rozmazania make upu, ktory robilam o 7 rano.

Powiem wam, ze ten dzien tak szybko minal, a slub rozpoczal sie o 12.30 wiec na prawde od rana...Na prawde, pstryk i juz koniec.

Wytrzymalam caly dzien w nowych butach, oczywiscie od okolo 1 w nocy juz bylo ciezko, ale nie chcialo mi sie isc do auta po plaskie. Kupilam je ostatnio w PL i z calego serca polecam firme Geox. Drogie bardzo, ale warto. Super wygodne, przewiewne, eleganckie.
współczuję sprawy z fryzurą... też bym się zdenerwowała ale najważniejsze, że dobrze się bawiłaś
Stary 2014-04-13, 14:08   #3594
ilussia
Wtajemniczenie

Czesc! Zamawialyscie zaprszenia na Ameliii? Bo ladne zaproszenia maja, ale czytam opinie o nich i sama juz nie wiem..
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 14:12   #3595
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

Aguunieczka ma z odkrytymi

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Ze spraw ślubnych, ostatnio prawie zabiliśmy się na tańcach.
Tańczymy w tym cholernym kole i ja zaczepiłam obcasem o niego, TŻ o moją nogę i gleba jak ta lala gotowa.
Obiłam sobie kolano, bolało kilka dni, ale na szczęście jest już dobrze. Do wesela zagoi się zupełnie (i mam nadzieje, zejdzie siniak).

W czwartek było u mojej sukni. Pasuje jak ulał.
Wszyją tylko jeszcze taką jakby nitkę do 'kładzenia' miseczek, żebym mogła je ładnie ułożyć w dniu ślubu i będzie wszystko cacy. Jutro ją odbieram i przetransportowuję do Mamy, co by TŻa nie korciło by do niej zaglądać.

We wtorek jedziemy na spotkanie na naszej sali, razem z DJem. Poczynimy ostateczne ustalenia co do muzy, wejścia, pierwszego tańca i innych drobiazgów.

Z drobnych informacji jeszcze: przyjaciółka/świadkowa kupiła sobie fioletową sukienkę. Taki fiolet lila, ale będzie się ładnie komponował z tym ciemniejszym, zwłaszcza że jaki jasny będę mieć też w bukiecie.
Chcemy też kupić pod kolor krawat dla Świadka.

Uf! Idę sprzątać!

to już za chwilę czekam na te Wasze śluby jak na swój! Nie mogę się doczekać

Stary 2014-04-13, 14:19   #3596
mysza_myszowska
Raczkowanie

Kurcze dziewczyny, jestem po przymiarce i zastanawiam się co na nogi zalozyc. Rajstopy, pończochy czy co.. Babcia mi mówi, ze najlepiej podkolanowki, ale jak dla mnie to totalne fo pa. No i tak się wlaśnie zastanawiam...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Czesc! Zamawialyscie zaprszenia na Ameliii? Bo ladne zaproszenia maja, ale czytam opinie o nich i sama juz nie wiem..

my zamawialiśmy i jestem bardzo zadowolona. Oprócz tego zamawialiśmy tez tam naklejki na wódkę, księgę gości i pudelka na ciasto. Polecam wszystko sprawnie i stosunkowo szybko.

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 14:28   #3597
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

to już za chwilę czekam na te Wasze śluby jak na swój! Nie mogę się doczekać

Cytat:
Kurcze dziewczyny, jestem po przymiarce i zastanawiam się co na nogi zalozyc. Rajstopy, pończochy czy co.. Babcia mi mówi, ze najlepiej podkolanowki, ale jak dla mnie to totalne fo pa. No i tak się wlaśnie zastanawiam...
Dla podkolanówki też nie bardzo. Ja to będzie wyglądać jak Ci się kiecucha podciągnie.
Ja zdecydowanie preferuję ponczochy, które właśnie wczoraj przymierzałam i super są - bardzooooo fajnie się trzymają (biegałam w nich po mieszkaniu ) i mają świetny odcień - bardzooooooo naturalnie wygląda noga.

Apropo wesel to wczoraj dostaliśmy kolejne zaproszenie. To będzie imprezowy rok.
Będziemy się bawić już na czterech (a prawdopodobnie i 5, chodź to jeszcze nie oficjalne )
Ma początek maraton, trzy wesela w trzy miesiące
Zaczynamy My: 26.04
Mój kolega: 31.05
Przyjaciel TŻ: 27.06
Moja koleżanka: 06.09
i z tego co wiem będziemy uczestniczyć w jeszcze jednym w październiku.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 14:32   #3598
rabbitka
Rozeznanie

Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM201...

Mimi_77 duzo zdrowka

Klaudyna kolczyki boskie ostatnio mowilam TZtowi, ze zaluje, ze ja juz swoje kupilam, bo tyle teraz ladnych widze

Anka swietna sukienka bardzo lubie taki styl

Mojakaren za bielizne!

Namisek piekna suknia! a dziewczyna niech sie popuka glowe z taka cena po znajomosci dasz rade z kolezankami

kurcze jak tak piszecie o tej niewaznosci slubow cywilnych to ciesze sie, ze mieszkam za granica, tu nikt takich przytykow noe robi ale w swojej Rodzinie a i owszem spotkalam sie juz z komentarzem, ze taki slub to nie slub

Corn welony sa cudne

Ewaden sliczne buty, zwlaszcza kolor czasem zaluje, ze nie bede miala obcasow, wlasnie patrzac na te Twoje przezywam ta chwile

Opium troche pupa z fryzjerka, to ta sama co bedzie Cie na slub czesac? Super, ze sie wybawiliscie co do koncowki 'th' w dacie nie zgodze sie z Toba, na wszystkich zaproszeniach co tu dostawalismy byla koncowka, na naszych dla rodziny zdecydowalismy sie na formalny styl data byla slownie czyli: the eighteenth of June, a dla znajomych w wersji 'modern' 18th of June, TZ sprawdzal po mnie wiec na 100% poprawnie.

Dziewczyny, bylam dzis w Primarku i znalazlam takie o to pudeleczko

Wykorzystam na obraczki tylko poduszeczke do srodka musze dorbic kosztowalo cale £3

A w ogole to musze ponarzekac, moja fotografka ma jakas paskudna grype biedulka, wiec zdjecia z sesji narzyczenskiej beda z opoznieniem, az mnie skreca w srodku bo chcialabym juz je miec

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

Edytowane przez rabbitka
Czas edycji: 2014-04-13 o 14:38
rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 14:49   #3599
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Masz rację "antyseksy" to fo pa Zakładaj pończochy, ewentualnie rajstopy

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

Wykorzystam na obraczki tylko poduszeczke do srodka musze dorbic kosztowalo cale £3

A w ogole to musze ponarzekac, moja fotografka ma jakas paskudna grype biedulka, wiec zdjecia z sesji narzyczenskiej beda z opoznieniem, az mnie skreca w srodku bo chcialabym juz je miec
Piękne pudełeczko Będzie się pięknie prezentować

Nie martw się sesją Widocznie tak być musiało i może traficie na lepszą pogodę, albo coś fajnego Was wtedy spotka? Głowa do góry
Stary 2014-04-13, 14:52   #3600
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej pończochy, albo rajstopy. podkolanówek na pewno nie!!!!
ja chyba pójdę z gołymi nogami
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Apropo wesel to wczoraj dostaliśmy kolejne zaproszenie. To będzie imprezowy rok.
Będziemy się bawić już na czterech (a prawdopodobnie i 5, chodź to jeszcze nie oficjalne )
Ma początek maraton, trzy wesela w trzy miesiące
Zaczynamy My: 26.04
Mój kolega: 31.05
Przyjaciel TŻ: 27.06
Moja koleżanka: 06.09
i z tego co wiem będziemy uczestniczyć w jeszcze jednym w październiku.
ooo niezły maraton my tylko swoje w tym roku
za to moja świadkowa ma 8 wesel w tym roku!
Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

aaa śliczne pudełeczko

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości